|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
Kapie okolo 19.30
Czasem wczesniej czasem pozniej. Po kapaniu chwila na zabawe z tata a ja robie kolacje. Je i idzie spac. Po jedzeniu juz tylko tule na rekach niosac do pokoju.
![]() |
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Hej
ja już w pracy dzisiaj w miarę wyspana bo tz walczył z Anią całą noc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Kurczę bo ja swoją kapię ok 19 i to zdawało egzamin jak zasypiała wcześniej ale od miesiąca zasypia ok 21 dopiero.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że tak jak Ewelinka Karolci i on w końcu załapie i zaśnie bez tej ręki nawet ![]() Cytat:
Ostatnio uspałam Oskara i poszłam na chwilę na górę do teściowej i mówię TŻ jak zacznie marudzić to wystarczy że wejdziesz dasz smoka jak wypadł i dasz rękę. I co przychodzę po 10min a Oskar taki płacz że masakra. Pytam się go co się stało a TŻ mi "ta Twoja ręka nic nie daje" więc powiedziałam "odsuń się tak żeby Cię nie widział i patrz" dałam Oskarowi bez gadania rękę i ten się uspokoił i w 2min zasnął. U Nas kąpanie jest o 19 potem TŻ bierze Oskara i opowiada mu bajkę lub cokolwiek spokojnym głosem a ja robię kolacje. Oskar je i idzie spać. joanaros dasz radę oduczyć. Ja w ciągu 9 m przechodziłam różne fazy usypiania 1.zasypianie tylko na dworze w wózku 2. Musiałam cały czas chodzić i on spał na moich rękach 3. Spanie tylko u mnie na brzuchu 4. Zasypianie tylko owinięty w kocyk i bujanie 5. skakanie na łóżku 6. zasypianie ze mna na łóżku bujając 7. bujanie w łóżeczku dzięki bujaką no i teraz zasypia z tą ręką , dwa razy były momenty gdzie zasypiał sam odłożony 4. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olaf czasem sam zaśnie, ale często w międzyczasie jak niby usypia niby bawi sie w łóżeczku jak zacznie mocno marudzic to mi go żal i wyjmę utulę i nie wiem czy tym nie psuję nauki usypiania ![]() No i w nocy nie daje rady, lulam go, a raczej biorę do siebie i usypiam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas kąpiel ok. 19.15-30, jak później to i gorzej ze spaniem :/ I też kładę do łóżeczka, a sama obok zostaje na łóżku, ale wtedy jem kolacje, coś tam zerkam na kompie i chyba młodego rozpraszam ![]() ![]() A dzisiaj pogoda niespacerowa, ciężki dzień cały w domu będzie...
![]() |
![]() |
#1146 |
Gang Iren
|
Po ciezkim wieczorze noc nie byla zla. Eryk budzil sie trzy razy,ale tylko chwila marudzenia i spal dalej. Cala noc spedzil w swoim lozeczku!! Pierwszy raz od wielu miesiecy
![]()
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
U mnie Tż próbował w nocy kilka razy uspać ale efekt był taki że nawet jak przyszedł dać tylko smoka to mała się rozbudzała i ryk taki że potem nocka z głowy.
Nikii u nas też były różne fazy. Łącznie z zasypianiem w łóżeczku. Teraz problem jest taki, że leży tylko na moich rękach i to nie zawsze. W łóżeczku siada i w nosidle też. Nie chce się położyć wcale. Ja ją kładę a ona znowu siada i tak w kółko. Liczę na to że może dojrzeje do tego spania, podobnie jak do wielu innych rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie Ewelina przestawiła się na jedną drzemkę. Wolałam jak były dwie ![]() Madziuuula, spanie w nocy to masakra jeszcze. Ale najpierw uczę zasypiania a oduczania cyca w nocy będe uczyła później, sama muszę mieć wolne z pracy ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reguły do spania w dzień nie ma, bo wczoraj zrobiła sobie jedną, 30-minutową drzemkę. Była hiperaktywna do samej kąpieli. Dopiero po kąpieli zaczęła ziewać ![]()
![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W dodatku Olaf mało je :p Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Ja najpierw w nocy próbuję uspokoić i uspać w łóżeczku jak nie wychodzi to też daję za wygraną i biorę do Nas do łóżka i tak śpimy do rana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
Rozeznanie
|
Chciałam się pochwalić że w sobotę Kubuś skończył 10 miesięcy
![]() ![]() ![]() U nas z usyp[ianiem też jest masakra. Albo przy piersi albo na ręcach. Miałam już go uczyć zasypiania ale ząbki mu wychodzą wiec chyba nie mam sił żeby teraz zacząć. I w nocy też nie ciekawie, bo znowu lunatykuje, kręci sie, siada, śpi na kołdrze, no cyrki ![]() ![]() I nie wiem czy najpierw zaczac oduczac od piersi w nocy, czy zaczac samodzielnego usypiania, hmmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Dziś zrobiłam Szymkowi naleśniczka (żółtko, woda gazowana, mąka, 3 krople oleju, wrzuciłam do tego kilka rodzynek Bio, zmiksowałam blenderem i usmażyłam). Dałam mu do rączki i zjadł całego. Drugiego ja zjadłam, bo taki pyszny i słodziutki od rodzynek był
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1157 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny myślicie że można zrobić juz potrawy z zelatyna? Bo ostatnio czytalam przepisy dla dzieci po 7 miesiacu i niby mozna ale sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() Ja ostatnio faze mam na rozne fajne jedzonko. Bo ostatnio Kubus tylko jadł albo ryżanki albo krupniczki albo słoiczki, a teraz gotuje kaszke manne, jaglana, owsianki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1160 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Brawo za 10 miesiecy i za chodzenie!! Podobno to lunatykowanie itd to moga byc skutki tego,ze sie nie wysypia. Ja bym najpierw oduczyla cycka,a potem sprobowala z samodzielnym zasypianiem. Eryk ma drzemke w lozeczku i zasnal w nim sam,awantura byla moze 30 sekund i to wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#1161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U Nas też lunatykowanie, kręcenie, siadanie, spanie na kołdrze itd. Oskar spał pod kołdrą, przed wczoraj zmieniłam na kocyk i jak zasnął tak spał bez wstawania, czy przemieszczania się ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Robiłam "na oko", więc dokładnie nie wiem, ale jutro zrobię Szymkowi takie naleśniczki tylko z suszonymi morelami, to dokładnie odmierzę składniki i napiszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
Hej,
moja Ania przespała dzisiaj całą noc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie było u nas dziś tak źle bo budziła się tylko 2 razy jeść i 3 nad ranem ale tu wystarczyło przytulic i spała do 7 ![]() Moja ostatnio pokazuje swoje niezadowolenie. Głośno mówi "nie" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam ![]() U Nas pobudki o 22,30, 2.30, 4.20 musiałam zabrać do Nas i spanie do 8 ... więc uważam że nie ma źle. Najbardziej uwielbiam kiedy Oskar się budzi i wita mnie swoim uśmiechem i "cejsc" ![]() Dziś wizyta fryzjerki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Slodko! Duzo juz Aneczka potrafi,madra dziewczynka! ![]() Eryk druga noc spedzil w lozeczku i nie bylo duzo marudzenia! ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 |
Zakorzenienie
|
Mnie rozczula jak Ewelinka przytula wszystko co weźmie do rączek. Obojętnie czy to jest miś, zabawka, telefon czy łyżeczka
![]()
![]() |
#1169 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nasza Zosia zrobiła pierwszy kroczek jak miała 10m i 1 dzień ![]() ![]() Cytat:
![]() Zosia robi 'moja moja' wszystkiemu' ![]() ![]() A babcia uczy 'moja moja' robić przez głaskanie co Zosie podchwyciła ale tylko w stosunku do babci ![]() W ogóle wczoraj był dzień nowości - sama chwyciła łyżeczkę podczas jedzenia i wspólnie jadłyśmy, załapała jak się puka oraz podchwyciła rzucanie piłką, kopnąć jak uczy tata też by chciała ale nie potrafi się utrzymać na jednej nodze i wtedy machnie nogą w powietrzu i klapnie na pupkę ![]() uwielbiam moje dziecko !!! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Jejku jak tak opisujecie co potrafią wasze dzieci to mój Olaf mało lotny
![]() Potrafi tylko kosi, pa i mama :p No i łyżeczkę łapie ale na takiej zasadzie że inaczej go nie nakarmię, bo musi sam grzebać w miseczce, a ja drugą łyżeczką karmie ![]() No dobra umie jeszcze wyrzucać przyprawy z szuflad, przekładać takie drobne rzeczy z jednej do drugiej, tak by mama potem sie musiała naszukać, wyciagać pranie z pralki i chować do niej zabawki albo laczki taty ![]() I chodzić nei chce nawet za rączki, strasznie go to denerwuję, wiec nie namawiam wcale ![]() Za to noc była piękna, gdyby nie sąsiadka wstająca do pracy przed 4 to prawdopodobnie całą by przespał ![]() ![]()
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje ![]() [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach ![]() Marianek ![]() ![]() Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-01-23 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.