Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-09, 20:36   #1141
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Rozumiem. Faktycznie typowym objawem endo jest nienormalny bol przed i w trakcie @ (czasem juz nawet od owulacji) i podczas seksu (choc ja tego raczej nie mam). Ale czytalam, ze brak jakiegokolwiek bolu nie wyklucza tej choroby, ze czesto dopiero przy laparoskopii widac zmiany, choc objawow nie ma. Tak samo z wynikami krwi (ca-125), sa niecharakterystyczne.

Mam nadzieje, ze akurat u Ciebie to nie to. I ze zaskoczysz teraz po tym badaniu
Czy Tobie tez proponowali przy kolejnej owulacji zastrzyk na ogarniecie jajeczek? ja mam sie zglosic na takie cos, jak owu bedzie z lewego jajnika (niby prawy jajowod udrozniony, ale lekarz powiedzial, ze to roznie bywa ).
zastrzyku mi nie propoowali..ale po co jak z owu u mnie okej??
objawy jak dla mnie wsazują endo ;(
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ja miałam ból właściwie tylko w 1 dzień @, innymi objawami sugerującymi endo był ból podczas bara bara i na końcu doszedł ból podczas posiedzeń na kibelku właśnie podczas @. To mi dało do myślenia.
@ miałam dość obfite, ale bez przesady.
Oprócz tego nic więcej. Na usg zero objawów. Gdyby mi zrobili CA-125 zamiast laparo to pewnie by mi powiedzieli, że to na pewno nie endo. Ale zrobili już przed laparo, w szpitalu (wyszło w normie, pewnie dlatego, że jajniki miałam czyste od endo).
Więc w sumie niewiele tego było. Ale się okazało, że jednak endometrioza jest i siedzi sobie spokojnie w zatoce Douglasa i na więzadłach.
niestety w @ też czuje ból przy e-e

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Jest plan i ja mocno trzymam kciuki żebyś za niedługo zobaczyła 2 kreseczki
mąz mi obiecał...

Kobiety tzn Maru i torema a powiedzcie mi przy laparo to ciwnikują???ja sie tego najbardziej boje hahahaha
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-09, 20:38   #1142
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Przeczytaj to co wkleiłam post dalej. O tu: http://podwojona-sroka.blogspot.com/...nawilzane.html

No fakt, Dorotko. Więc też się cieszę, że hagissy które kupiłam są przez nią pochwalone. Amen.

A teraz zmykam, muszę trochę pobyć z mężem.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 07:23   #1143
Sophia_1
Zadomowienie

Witam dziewczeta.
NIESTABILNA mam nadzieje, ze ex zjawi sie tak jak obiecuje i bedziesz to miala za soba. Co do pociagu, to nie jedziesz sama, a wiadomo, ze z kims to zawsze razniej. Milej podrozy.

Ale sie dzis nie wyspalam..... Jakies glupoty mi sie snily.... Teraz lezymy w wyrku, maz zrobil sniadanko i bedziemy ogladac jakies filmy postaram sie zajrzec pozniej (przepraszam, za brak polskich znakow, ja ciagle z telefonu)

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 07:56   #1144
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny może mi któraś doradzić w którym dc robić bad. progesteronu i prolaktyny? Mam cykle 33-35 dni.
Prolaktyne w każdym dniu cyklu.

Progesteron 7-8 dni po owulacji.
Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Witam was kochane...
ja dzisiaj tak po lepkach was czytalam...
caly dzien sprzatanie i pakowanie jeszcze mialam dwie klientki do malowania i tak czas zlecial..
My juz spakowani teraz milo saczymy winko i szybko do wyrka bo jutro o 4 trzeba wstac... a o 5:37 pociag... potem ponad 15 godzin w pociagu i w koncu POLSKA i rodzinka... Napewno do was lukne ale trzymajcie kciuki za 14 zeby ten ciul sie pojawil na rozwodzie... z tego co pisalam z nim to ma zamiar przyjsc.,.. no zobaczymy... tak wiec zycze wam udanego i owocnego weekendu...
Juz mnie brzuch boli ze stresu ... nie lubie pociagow... za duzo filmow sie naogladalam hehe.
Trzymajcie sie kochane... i mam nadieje ze jakies nowe fasolki sie pojawia... buziaki
Mam nadzieje że palant się zjawi i rozprawa pójdzie szysbko i bez problemowo.

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość

maz zrobil sniadanko i bedziemy ogladac jakies filmy postaram sie zajrzec pozniej (przepraszam, za brak polskich znakow, ja ciagle z telefonu)
Dba o was

Witam

Wczorajsze spotkanie bardzo udane posiedzieliśmy pogadaliśmy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 08:44   #1145
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dzień Dobry

Linka, dobrze,że już po wszystkim,współczuję bólu jaki musiałaś przeżyć... 3mam kciuki żebyś teraz szybciutko zobaczyła II kreseczki

Niestabilna- będzie dobrze, nie stresuj się

Dlaczego weekendy tak szybko mijają?
W piątek byliśmy na zakupach, wczoraj od rana wsiedliśmy z Tż w auta i pojechaliśmy na myjkę je wypucować, wieczorkiem zamówiliśmy pizze ,wypiliśmy po drineczku,szybki numerek i spać
Dziś raczej w domu..., siostra miała wczoraj 100- dniówkę więc czekam jak się obudzi żeby zdała mi relację a tymczasem zmykam zjeść jakieś śniadanie

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 08:47   #1146
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dobry
witam z druga już dzisiaj kawą

My sie zbieramy w drogę, więc miłego dnia for all

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 09:38   #1147
misia332
Zakorzenienie

Witam się i ja, wróciliśmy wczoraj o północy, wypiliśmy piweczko i spać, a raczej TŻ mnie zaniósł, bo zasnęłam na sofie.
Teraz idę się myć, i lecimy do Koscioła. A potem do knajpy na obiad.

A wczoraj dostałam pierwszy zasiłek i wyrównanie. W kwocie 1300 euro.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 10:00   #1148
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cześć dziewczyny kopiuje moje pytanie z forum o dupku może wy mi pomożecie bo mam już na prawdę dosyć

Dziwewczyny znowu mam pytanie. Puki co nie mam jak iść do lekarza a potrzebuje pomocy przez dwa ostatnie cykle brałam duphaston który miał wyregulować mi okres a skrócił go i miałam przy nim spore plamienie właściwie przez cały czas ich brania. W tym cyklu już go nie brałam i teraz mam pytanie bo mam 34 dc i zero krwawienia nie bardzo wiem co mam robić bo przed braniem dupka miałam cykle najdłuższe 34, 36 czasami 38 dni przy dupku były to cykle około 22, 24 dni chociaż krwawić zaczynałam już wcześniej i nie wiem dokładnie jak liczyć tamte cykle. Zastanawiam się czy jeżeli wzięłabym teraz dupka to pewnie bym zaczęła krwawić od razu robiłam test ciążowy w 30 dc i wyszedł negatywny więc ciąże raczej wykluczam Nie wiem co mam robić, czy mogę tak bez konsultacji u lekarza wziąć kilka tabsów dupka, z drógiej strony martwięsię że bez niego już nie dostanę okresu Dodam że już od ponad tygodnia miałam bóle w dole brzucha i w placach jak na okres do tego ból w trakcie siadania i oddawania moczu teraz to minęło i od kilku dni jest spokój mam doła przez tą sytuację...
Stary 2013-02-10, 10:29   #1149
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

Kobiety tzn Maru i torema a powiedzcie mi przy laparo to ciwnikują???ja sie tego najbardziej boje hahahaha
No ja niestety miałam cewnik. Ale to nie jest takie straszne. Przy zakładaniu nic nie poczułam prawie, gorzej przy wyciąganiu. Trochę jakby się miało takie mega zapalenie pęcherza i szczypie ale tylko przez chwilę.
Właściwie całe to laparo nie było jakieś bolesne. Ale może dlatego, że u mnie nie było wielkich zmian, wypalali tylko laserkiem, więc za bardzo mnie nie poharatali. Jak się obudziłam to najgorsze było mega pragnienie, a w 1 dzień nie dawali pić ani jeść ...

Anteria, myślę, że możesz wziąć kilka tabletek, jeśli nie masz nadal okresu.
Stary 2013-02-10, 10:43   #1150
colorblue
Zakorzenienie

Witajcie

Wczoraj pod czytałam Was ale sił na pisanie nie było.
Wczoraj sobota więc składy opału działają bardzo krótko..Na ostatnią chwilę udało mi się zebrać te 200zł i zakupiłam 0,5 tony węgla..Potem musiałam to wszystko wnieść do komórki..Dobrze,że chrzesna moja przyszła mi pomóc i sąsiadka z dołu więc jakoś żyję!
No a najlepsze,że wczoraj znalazłam mieszkanie.
Warunki super!!!
W bloku 3 pokoje w tym: jeden większy z balkonem, jeden mniejszy dla chłopców i do jednego się wchodzi z kuchni i to będzie nasza sypialka z Tymkiem
Jest kuchnia oczywiście, łazienka i wc osobno. wyremontowane, płytki , panele, okna plastikowe
2 piętro więc nie jest źle Nie chcą kaucji Wymagają jedynie,że jakbyśmy chcieli opuścić to mamy odmalować
Czynszu 400-450zł do spółdzielni( ogrzewanie,woda,śmieci,fu ndusz remontowy) i 300zł dla nich. W sumie 700-750zł. Cenowo wyjdzie nam to samo co tutaj. Bo tutaj 550zł mieszkanie,wywóz śmieci 23zł miesięcznie, opał o 2 tysiące na cały rok( podzielić na 12 miesięcy to by było 160zł miesięcznie.) więc wychodzi również tyle samo,ale w bloku,bez palenia,noszenia węgla,mieszkanie w super stanie i przytulniejsze No i najważniejsze umowa na min 5 lat!!!!! a jak będziemy się dogadywać to nawet na 7-10 lat

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 11:16   #1151
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny kopiuje moje pytanie z forum o dupku może wy mi pomożecie bo mam już na prawdę dosyć

Dziwewczyny znowu mam pytanie. Puki co nie mam jak iść do lekarza a potrzebuje pomocy przez dwa ostatnie cykle brałam duphaston który miał wyregulować mi okres a skrócił go i miałam przy nim spore plamienie właściwie przez cały czas ich brania. W tym cyklu już go nie brałam i teraz mam pytanie bo mam 34 dc i zero krwawienia nie bardzo wiem co mam robić bo przed braniem dupka miałam cykle najdłuższe 34, 36 czasami 38 dni przy dupku były to cykle około 22, 24 dni chociaż krwawić zaczynałam już wcześniej i nie wiem dokładnie jak liczyć tamte cykle. Zastanawiam się czy jeżeli wzięłabym teraz dupka to pewnie bym zaczęła krwawić od razu robiłam test ciążowy w 30 dc i wyszedł negatywny więc ciąże raczej wykluczam Nie wiem co mam robić, czy mogę tak bez konsultacji u lekarza wziąć kilka tabsów dupka, z drógiej strony martwięsię że bez niego już nie dostanę okresu Dodam że już od ponad tygodnia miałam bóle w dole brzucha i w placach jak na okres do tego ból w trakcie siadania i oddawania moczu teraz to minęło i od kilku dni jest spokój mam doła przez tą sytuację...
Ja bym powtórzyła test...
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witajcie

Wczoraj sobota więc składy opału działają bardzo krótko..Na ostatnią chwilę udało mi się zebrać te 200zł i zakupiłam 0,5 tony węgla..Potem musiałam to wszystko wnieść do komórki..Dobrze,że chrzesna moja przyszła mi pomóc i sąsiadka z dołu więc jakoś żyję!
Warunki super!!!
W bloku 3 pokoje w tym: jeden większy z balkonem, jeden mniejszy dla chłopców i do jednego się wchodzi z kuchni i to będzie nasza sypialka z Tymkiem
Jest kuchnia oczywiście, łazienka i wc osobno. wyremontowane, płytki , panele, okna plastikowe
2 piętro więc nie jest źle Nie chcą kaucji Wymagają jedynie,że jakbyśmy chcieli opuścić to mamy odmalować
Czynszu 400-450zł do spółdzielni( ogrzewanie,woda,śmieci,fu ndusz remontowy) i 300zł dla nich. W sumie 700-750zł. Cenowo wyjdzie nam to samo co tutaj. Bo tutaj 550zł mieszkanie,wywóz śmieci 23zł miesięcznie, opał o 2 tysiące na cały rok( podzielić na 12 miesięcy to by było 160zł miesięcznie.) więc wychodzi również tyle samo,ale w bloku,bez palenia,noszenia węgla,mieszkanie w super stanie i przytulniejsze No i najważniejsze umowa na min 5 lat!!!!! a jak będziemy się dogadywać to nawet na 7-10 lat
Ale superKiedy się będziecie mogli przeprowadzić?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 11:21   #1152
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
u mnie jest tak pięnie.. biało, śnieżek pruszy.. tak chcicałabym wyjść z TŻ na spacerek
Mały dowodzi od rana więc tak jak mówilam ma dni aktywności
we wtorek ide do siostry zrobić taką mini sesje brzuszkową bo niedługo brzucha nie będzie (chyba ze tłuszczyk) no i odrazu wezmę od niej torbę do szpitala jeszcze trzy i pół tygodnia do odstawienia tabletek..

Oczywiście noc miałam super, zasnęłam po 12 (żeby się lepiej spało) obudziłam o 3 i tak doczekałam do 5 do tabletek, a później włączyłam lampkę, zrobiłam kakao i czytałam gazetę. O 7 zasnęłam a obudziłam się o 10 heh

dziewczyny w nowym MjakMama pisze że w dniach 9-10 w Warszawie będą Międzynarodowe Dni Płodności, i będą tam przedstawiać usługi i produkty wspomagające płodność, seminarnia na temat niepłodności itp.
Chyba warto jak ktoś jest z Warszawy
http://www.fertilityfair.com/

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Trzymajcie sie kochane... i mam nadieje ze jakies nowe fasolki sie pojawia... buziaki
Trzymam kciuki żebyś była już wolna i szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Podrzuce Ci pomysl na walke ze zgaga: mi pomagaly migdaly,kupowalam takie pociete w paski,takie ktore daje sie do ciasta i drugi sposob to rzucie mietowej gumy.
Dzięki

Cytat:
Witajcie

Warunki super!!!
Color cudownie !! i stosunkowo tanio, bo ja za 2 pokoje będę płacić 600zl + 300 zł czynsz, no ale TŻ od marca idzie do swojej stałej pracy
Bardzo się ciesze że tak się wam udało

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 11:45   #1153
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Color super! Ale się cieszę! Brawo!

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-02-10, 14:13   #1154
Dzastin08
Wtajemniczenie

Color- super wieści oby wszystko wypaliło

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 14:17   #1155
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Witam dziewczeta.

Ale sie dzis nie wyspalam..... Jakies glupoty mi sie snily.... Teraz lezymy w wyrku, maz zrobil sniadanko i bedziemy ogladac jakies filmy postaram sie zajrzec pozniej (przepraszam, za brak polskich znakow, ja ciagle z telefonu)

Kochana, a doszły tabletki?
Mnie też jakieś koszmary dziś w nocy nawiedziły. To straszne, jak się przebudzę ze strachu a potem zasypiam i znowu to samo.

Cytat:
Witajcie

Warunki super!!!

Super, bo rzadko się zdarza, że ktoś nie chce kaucji. I na sporo podpiszecie umowe. jednak co w bloku to w bloku. Domek ma swoje atuty, owszem ale chyba za to życie w bloku jest wygodniejsze. Chociaż mi i tak sie marzy dom.

Chyba jadę już na ostatnich siłach. Nie mam na nic ochoty ale jak widzę gdzieś kurz to aż mi ręce świerzbi, żeby sprzątać.Dziś ścierałam kurz z kwiatka. Spać nie mogę, brzuch nie pozwala znaleźć wygodnej pozycji. Pierwsze co zrobię jak urodzę to spanie na brzuchu. Jak mi tego brakuje. Żebra mnie bolą, muszę siedzieć prosto, bo inaczej ucisk na żebra nie pozwala na inną pozycję. Plecy bolą....to se pomarudziłam.

Dziś z mężem zastanawialiśmy się jak to będzie za rok, półtora, jak mała będzie siedzieć między nami. Śmiałam się, że będzie mu wkładać palce do oczu, nosa, wdrapywać się na niego trzymając się jego koszulki. Ąż mi się tak tęskno zrobiło.

A tak poza tym to nuuudyy.
u nas zaczęły się ferie.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2013-02-10 o 14:19
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 15:04   #1156
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Color super wieści !
misia myślę, że wizyta u psychologa to dobry pomysł
niestabilna - powodzenia na rozprawie
Linka - czytałam, że nie było tak źle teraz to musi się wam udać
nie wiem co jeszcze miałam napisać... aa, że zbliża się @, bo brzuch boli niesamowicie szkoda, bo teraz będziemy musieli zrobić sobie przerwę w staraniach
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:22   #1157
...Skierka...
Zakorzenienie

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2013-03-03 o 22:26
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 16:29   #1158
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Witam wieczorowo wyjeżdżamy z Łodzi właśnie, gdzieś ok 20 powinniśmy być w domku.

Dziewczyny, gdzie jest Dedra?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-02-10, 16:39   #1159
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Chyba jadę już na ostatnich siłach. Nie mam na nic ochoty ale jak widzę gdzieś kurz to aż mi ręce świerzbi, żeby sprzątać.Dziś ścierałam kurz z kwiatka. Spać nie mogę, brzuch nie pozwala znaleźć wygodnej pozycji. Pierwsze co zrobię jak urodzę to spanie na brzuchu. Jak mi tego brakuje. Żebra mnie bolą, muszę siedzieć prosto, bo inaczej ucisk na żebra nie pozwala na inną pozycję. Plecy bolą....to se pomarudziłam.
Kochana cieżką masz tą końcówke,ale już niedługo
Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
. aa, że zbliża się @, bo brzuch boli niesamowicie szkoda, bo teraz będziemy musieli zrobić sobie przerwę w staraniach
Czemu bedziecie musieli zrobić przerwe?

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie jest Dedra?
Dedra musiała na troche zniknąć z forum.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-10, 17:06   #1160
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba mi skoagulowali wsio, ale głowi za to nie dam. A zbyt wiele nie miałam napisane, tylko gdzie co było, że skoagulowane, że jajowody drożne i obustronnie pogrubiałe (w sumie nie wiem co to oznacza). I tyle.
Aha, u mnie nawet gdzie co bylo nie mialam napisane. Hm.
Cytat:
U mnie byl cewnik., tzn juz sie z nim obudzilam po operacji. Ale ani jak mialam, ani jak wyjmowali, to nic nie bolalo. A pani pielegniarka dosyc zamaszycie mi go wyciagnela, ale poczulam tylko uszczypnięcie
Ale jak czytalam opisy innych dziewczyn, to niektore nie mialy cewnika.
Ja sie najbardziej balam lewatywy, a nie mialam! Ani tez zadnych tabletek przeczyszczajacych, ani nic. Tylko dieta.
Cytat:
No ja niestety miałam cewnik. Ale to nie jest takie straszne. Przy zakładaniu nic nie poczułam prawie, gorzej przy wyciąganiu. Trochę jakby się miało takie mega zapalenie pęcherza i szczypie ale tylko przez chwilę.
Właściwie całe to laparo nie było jakieś bolesne. Ale może dlatego, że u mnie nie było wielkich zmian, wypalali tylko laserkiem, więc za bardzo mnie nie poharatali. Jak się obudziłam to najgorsze było mega pragnienie, a w 1 dzień nie dawali pić ani jeść ...
Ja tez uwazam, ze da sie to przezyc. Najgorszy dla mnie byl dzien wyjscia, jak juz prochy schodzily, zaczelam odczuwac szwy i bolalo przy sikaniu. Ale szybko przeszlo. Jak mnie pielegniarka dwa razy pytala o poziom bolu w skali 1-10, to mowilam 6. Absolutnie zadnych dramatow. Najgorsza chyba byla kroplowka z lekiem mowiac szczerze bo chce sie po nich wymiotowac.

Mi sie nie chcialo ani jesc, ani pic. Nic nie czulam w zasadzie oprocz rozbicia fizycznego.
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-10, 17:39   #1161
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny prosze o mocne kciuki w poniedziałek bo mój tż ma rozmowe o prace
iza, już trzymam
Cytat:
witam....
powiem Wam tak...nigdy wiecej w zyciu!!!!!
Cytat:
wczoraj zrobili mi wszystkie badania krwi , usg , wymaz itd
dziś rano dali mi..uwaga uwaga ... 2 no-spy heheh i zaprowadzili na badanie. Tam dzięki bogu był fajny lekarz ( Ciepiela) który widział ze ja zaraz zemdleje ze strachu ,wpuscił mnie pierwszą przed dziewczynami. Powoli wszystko robił,starał sie delikatnie ale zakładanie tego ustrojstwa do macicy strasznie bolało W pewnym momencie zaczełam sie spinać i jęczeć ze nie chce ze ma przestać , kazał zakaszleć i w tym momencie odwrócił moją uwagę i mnie ukuł mocno tam samo wpuszczanie kontrastu było faktycznie jak mocna miesiączka. Było mi gorąco,zeszłam z tego łozka mokra jak po 4 tygodniach nie mycia się nigdy wiecej w zyciu!!!!!!!!

Wczoraj w ogóle na usg jeden z lekarzy zapytał mnie czy nie mam endometriozy Maru to info dla Ciebie - mowie ze nigdy do tej pory nikt nie podejrzewał , lekarz powiedział ze za 3 miesiące nieudanych prob zrobi mi laparo na wszelki wypadek
Linka... teraz to się mozesz buntowac do woli... Ważne, że już po No i super, że wyniki ok Oby laparo nie była potrzebna
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A w ogóle to TŻ sie pytał co mi się śniło, mówię, że jakieś głupoty, a on, zeby zobaczyłam swoje plecy, całe podrapane . Mówił, że musiał mnie złapać i mocno przytulić, żebym przestała. Chyba zacznę coś na uspokojenie brać.
misia, straszne to co przeszłaś
Cytat:
Witajcie

Warunki super!!!
color, super wieści A kiedy się planujecie przenosić? Bo chyba kogos do pomocy będziesz musiała zorganizowac? Ty tam nie przesadzaj i nie dźwigaj za wiele
Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

mnie zaczynają boleć żebra z prawej strony jak za długo posiedzę na kompie. wydaje mi się, że w miarę prosto siedzę ale jak widać operowanie myszką robi swoje

Dziewczyny, przepraszam że nawet z tel się nie zameldowałam po wizycie ale po prostu nie dałam rady... W piątek wizyta miala być na 17.40 a zrobiła się z tego 18.30... Potem jeszcze na zakupy i ostatnie porządki w domu no i o 21szej już byli moi rodzice, więc nawet nie miałam kiedy wziąc tel do ręki. a wczoraj wieczorem jak wzięłam, to zasnęłam z nim w dloni
No więc na wizycie w sumie ok... Mały waży prawie 2kg - przez 8 dni przybrał 220g, więc chyba nieźle? Dlatego troche się zdziwiłam gdy ginka mi jednak przypisała tę heparynę No ale powiedziała, że dzięki niej może jeszcze podgoni... No jak każe, to brać będę ale tak sobie myslę że 200g w tydzień w zupełnosci by wystarczyło bo do porodu jeszcze prawie 6 tyg , więc maly 3200 powinien bez wspomagaczy osiągnąć. A taka waga jak dla mnie byłaby super
Tak w ogóle to przez te gorsze przepływy z macicy będę miec kontrole juz co tydzień, więc teraz znowu w piątek... I się zaczęlam zastanawiac - może ona mi nic nie mówi ale przypisała heparyne bo dopuszcza potrzebe wczesniejszego porodu jesli przepływy się pogorszą? Najgorzej to zacząć rozmyślać...

Tak w ogóle to melduję, że rodzice pojechali okolo 13stej ale od razu musiałam się połozyć i spałam jak suseł do 16stej - strasznie mnie ich wizyta wymęczyła. Niby oni nie sa jacyś absorbujący i nie oczekuja żeby kolo nich biegać ale ja juz tak mam, że jak sa goście to z kuchni nie wychodzę... Wczoraj nastałam się 3h przy garach i od tamtej pory chodzę jak z krzyża zdjęta - strasznie mnie boli w pachwinach, a szczególnie w lewej.

Dobra, starczy smęcenia i marudzenia
Stary 2013-02-10, 18:38   #1162
Linka1984
Zakorzenienie

Witam się...nie z kawa ale z lodem

dzis 12 dc , nawet nie mam śluzu płodnego susza jakich mało..tak nigdy nie miałam
Stary 2013-02-10, 18:46   #1163
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Aha, u mnie nawet gdzie co bylo nie mialam napisane. Hm.

...
Ja tez uwazam, ze da sie to przezyc. Najgorszy dla mnie byl dzien wyjscia, jak juz prochy schodzily, zaczelam odczuwac szwy i bolalo przy sikaniu. Ale szybko przeszlo. Jak mnie pielegniarka dwa razy pytala o poziom bolu w skali 1-10, to mowilam 6. Absolutnie zadnych dramatow. Najgorsza chyba byla kroplowka z lekiem mowiac szczerze bo chce sie po nich wymiotowac.

Mi sie nie chcialo ani jesc, ani pic. Nic nie czulam w zasadzie oprocz rozbicia fizycznego.
A wzięłaś sobie protokół pooperacyjny? O to trzeba poprosić, tzn nie wiem jak normalnie, ale ja poprosiłam lekarkę tą, co potem robiła mi ankiety na temat Danazolu i mi załatwiła. Normalnie trzeba chyba napisać podanie czy jakoś tak.
No i na tym protokole jest napisane co po kolei robili podczas zabiegu.

A co do bólu po laparo to ja właściwie nie czułam jakoś mocno. Żadnych przeciwbólowych nie potrzebowałam. W szpitalu mi chyba dawali ketonal czy coś tam, ale jak wyszłam to już nie brałam nic. Więc to zależy pewnie od zakresu operacji ...
A szwy - miałam 2 malutkie dziureczki, ale ja chuchro wtedy byłam, więc pewnie wystarczyło zrobić malutkie nacięcia żeby się dostać do środka.

Color - cieszę się, w końcu będziesz miała wygodnie i cieplutko
Mokka - a jak tam stópka małego? Coś się zmieniło?
Isia - już niedługo zleci szybko, nawet się nie obejrzysz

A ja dziś przeszłam całą Manufakturę, rajd po sklepach sobie zrobiłam i .. kupiłam tylko taki golfo-szalik za 5,90 ... jakoś nie mam weny na zakupy ostatnio.
Ale chociaż spacer był
Stary 2013-02-10, 18:53   #1164
vanessa1781
Zakorzenienie

cześć dziewczyny.
Podczytałam Was troszkę

Colorblue - cieszę się, ze znalazłaś mieszkanko i powiem Ci, że wcale nie drogo, moja koleżanka wynajmuje 2-pokojowe i płaci 680 zł czynsz+odstępne, a babka od 1 marca chce się im podnieść (nie wiem w jakim mieście Ty mieszkasz i po ile u Was chodzą wynajmy). Tak więc myślę, że trafiła Ci się okazja, ja bym brała w ciemno, a jeszcze bez kaucji, super
Stary 2013-02-10, 19:00   #1165
Linka1984
Zakorzenienie

Maru & torema nie uspokoiłyście mnie wcale z tą laparo ... musze sie w te 3 cykle sprezyć i zadziałać małego dziabąga
ta susza mnie przeraża..mam ochote isc na monitoring..ale nie , nie bede fisiować,jak ma byc to bedzie..
Stary 2013-02-10, 19:08   #1166
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, przepraszam że nawet z tel się nie zameldowałam po wizycie ale po prostu nie dałam rady... W piątek wizyta miala być na 17.40 a zrobiła się z tego 18.30... Potem jeszcze na zakupy i ostatnie porządki w domu no i o 21szej już byli moi rodzice, więc nawet nie miałam kiedy wziąc tel do ręki. a wczoraj wieczorem jak wzięłam, to zasnęłam z nim w dloni
No więc na wizycie w sumie ok... Mały waży prawie 2kg - przez 8 dni przybrał 220g, więc chyba nieźle? Dlatego troche się zdziwiłam gdy ginka mi jednak przypisała tę heparynę No ale powiedziała, że dzięki niej może jeszcze podgoni... No jak każe, to brać będę ale tak sobie myslę że 200g w tydzień w zupełnosci by wystarczyło bo do porodu jeszcze prawie 6 tyg , więc maly 3200 powinien bez wspomagaczy osiągnąć. A taka waga jak dla mnie byłaby super
Tak w ogóle to przez te gorsze przepływy z macicy będę miec kontrole juz co tydzień, więc teraz znowu w piątek... I się zaczęlam zastanawiac - może ona mi nic nie mówi ale przypisała heparyne bo dopuszcza potrzebe wczesniejszego porodu jesli przepływy się pogorszą? Najgorzej to zacząć rozmyślać...
Będzie dobrze
Cytat:
dzis 12 dc , nawet nie mam śluzu płodnego susza jakich mało..tak nigdy nie miałam
Może ci się jednak owu przesuneła

Stary 2013-02-10, 19:25   #1167
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Może ci się jednak owu przesuneła
Dziwne..od około 12 cykli sluz zaczynał mi sie 10-11 dc i owu była miedzy 13 a 14 dniem ..a tu nic sie nie dzieje i nic nie zapowiada. Wczoraj na owulacyjnym nawet sladu nie było
Stary 2013-02-10, 19:25   #1168
123spinka
Zadomowienie

witam was dziewczynki....
po wczorajszym balu męczył mnie trochę ból głowy po winie
ale było fajnie co mnie cieszy bo mój tż raczej nie jest duszą towarzystwa i najlepiej czuję się w moim
a tam i sporo ludzi było i wcale jakoś mu to nie przeszkadzało ja bardziej spięta byłam bo to w sumie nasze 1 takie wyjście
trochę potańczyliśmy pojedliśmy i o 2 do domku jeszcze pogadaliśmy gdzieś do 4, coś nam spać się nie chciało
trochę o młodości jakie to głupotki się kiedyś robiło

u mnie tydzień do @ póki co żadnych znaków i objawów brak!

colour - bardzo się cieszę że się udało coś szybko znaleźć i fajna wiedziałam że się uda twarda jesteś, zazdroszczę Ci takiej siły

ile ja bym dała żeby takie coś znaleźć u nas to raczej nie możliwe
chyba że jakaś komórka

mokka - gratki za badanie, na pewno Gucio szyszko przybierze i będzie ok i tak z tego co piszesz jest już lepiej

iza kciuki za tż

misia - tego co przeszłaś nie da się szybko zapomnieć i raczej bez porady fachowca będzie Ci ciężko, ale trzymam kciuki żeby było już zawsze lepiej i żebyście mogli w pełni cieszyć się sobą, zapominając o przeszłości

linka silna jesteś, pewna byłam że sobie poradzisz
3 cykle i będzie dzidzia a Egipt poczeka

niestabilna trzymam kciuki za szybki bezproblemowy rozwód, też swoje się nacierpiałaś....
co tam miałam jeszcze komu hmmm
Stary 2013-02-10, 19:29   #1169
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Linka możesz mieć cykl bezowulacyjny, nawet zdrowe kobiety czasem mają ..
Stary 2013-02-10, 19:37   #1170
123spinka
Zadomowienie

aa

nuna gratuluję świetnego przygotowania wyprawki i Luna dzięki za porady być może kiedyś i ja z nich skorzystam

za wszystkie kobitki trzymam kciuki i dopinguje was gorąco
odpoczywajcie sobie i pielęgnujcie brzusie

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

co do mojej ostatniej chandry sama nie wiem co się dzieje

jakoś przyszłość zaczęła mnie przerażać, niby nie wydajemy na głupoty kasy a jednak nie możemy nigdy odłożyć i zawsze jesteśmy na styk a co jak dzidzia przyjdzie (moja pensja na pewno się zmniejszy)

niby zarabiamy razem średnio ok 3500, nie wiem czy mało czy dużo ale na kredyt hipoteczny nas nie stać.... wg bankowców
na mieszkanie komunalne zarabiamy za dużo

wynajem płacimy 1400 więc dalibyśmy radę i płacić tyle bankowi ale tż ma umowę zlecenie a to nie jest w pełni akceptowalne przez bank

czekamy jeszcze jak ja dostanę na stałe (w marcu) oby!! i idziemy do jakiegoś doradcy może ktoś się zajmie naszą sprawą....może coś się uda...

mieliśmy nadzieję po mieszkanko po babci które kiedyś tż obiecała po jej śmierci ale teraz nabrała wody w usta i nie ma tematu!

może panikuję, nie mam komu się wygadać w pracy nie chce gadać o moich problemach bo zaraz pójdą plotki
tż nie chce też smucić bo obiecałam że zmienię nastawienie na bardziej pozytywne i zacznę cieszyć się z tego co mamy ale jakoś nie mogę
a rodziny nie chce martwić
wiec padło na was
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości