Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-23, 13:03   #1141
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
też się tego boję a nie chcę sama..i nie chcę lezeć potem z jakimiś babami.. chce sama z moją Zuzanką
oswieci mnie ktoras czym rozni sie sala do porodu rodzinnego od zwyklej? myslalam, ze jesli ktos (kobieta hehe) po prostu chce rodzic sama to rodzi, a jesli z mezem to on jest z nia i juz. nawet jesli bylaby to duza sala oddzielona parawanami to w kazdym takim boxie moglby przebywac tatus dziecka albo jakas inna osoba towarzyszaca, nie? w czym to przeszkadza?
jesli sale rodzinne beda zajete to musisz rodzic sama? ciekawe jak to jest moim szpitalu...kolejna zagadka do rozwiazania.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 13:04   #1142
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
oswieci mnie ktoras czym rozni sie sala do porodu rodzinnego od zwyklej? myslalam, ze jesli ktos (kobieta hehe) po prostu chce rodzic sama to rodzi, a jesli z mezem to on jest z nia i juz. nawet jesli bylaby to duza sala oddzielona parawanami to w kazdym takim boxie moglby przebywac tatus dziecka albo jakas inna osoba towarzyszaca, nie? w czym to przeszkadza?
jesli sale rodzinne beda zajete to musisz rodzic sama? ciekawe jak to jest moim szpitalu...kolejna zagadka do rozwiazania.
Mi się wydaje, że w razie w to i na zwykłej pozwola rodzic z tatusiem...
Stary 2013-02-23, 13:09   #1143
kalka
Zadomowienie

Wiecie że po weekendzie zapowiadają wiosnę?????? Zima ma już nie wrócić!!!!!!

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 13:11   #1144
maarchewka
Zakorzenienie

Mogę teraz przesadzać kwiatki??
Mąz na mnie krzyczy, że nie, bo kwiatki przesadza sie wiosną.. a ja wiosną to już mogę nie móc się ruszac...

I jeszcze krzyczy, ze nie mogę im zmieniać miejsca.. a ja chciałam jak przestawiają liscie do światła je przesunąć w drugą stronę by równo rosły a nei przechylone na jedną stronę...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 13:18   #1145
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Chętnie poczytam o tych tabletkach. |MOże na allegro są????? Co Diabli? Nie widziałaś czasem :haha:
poszukam. a tak powaznie,

Witam Was Dziewczyny!
Jestem w 36 tygodniu ciąży, ledwie łażę, puchnę wogóle już marzy mi się poród zaraz po 38 tygodniu, chciałabym zasięgnąć u Was rady na temat przyspieszania porodu. Wiem, że są różne metody naturalne np. seks, chodzenie po schodach. W męskim nasieniu są prostaglandyny , które stymulują organizm kobiety do wydzielania oksytocyny, hormonu odpowiedzialnego za skurcze macicy. Wiem, że w szpitalu można dostać tabletkę pod język jednak chciałabym zasięgnąć Waszej porady na temat owej tabletki. Zdarza się, że rodzącej podają nawet kilka pod język (maximum 4). Skutki uboczne z tego co sama się zorientowałam to skoki ciśnienia (podobno). Proszę o więcej informacji na temat tej tabletki, ewentualnie innych metod przyspieszania porodu.

"Położna daje mi tabletkę przeciwbólową pod język, ale zaraz dodaje, że jakby lekarz pytał, to niczego nie dostałam (opłaciłam położną, dlatego dostałam środek przeciwbólowy, standardowo położne nie chciały dać)."

Miałam to szczęście ,że położne były znajomymi mojej mamy i naprawdę świetnie się mną zajęły, prócz kroplówki dostałam czopek i tabletkę pod język, nawet nie wiem czy cos jeszcze

srodkowy opis to jakis staroc, ale dwa pozostale sa 2011 moze to oksytocyna w tabletce? kurcze! wydaje mi sie, ze znajoma tez mi o tym mowila...zapytam przy okazji.
Stary 2013-02-23, 13:19   #1146
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć Moje Drogie!

Byliśmy na SR i było spotkanie z fizjoterapeutą. Super sprawa - uczył nas ćwiczeń na odciążenie odcinka lędźwiowego kręgosłupa i rozluźnienie więzadeł. Uczyliśmy się też różnych technik oddychania. Wiem już jak oddychać jak mam skurcz:
Trzeba wziąć głęboki wdech przez nos przeponą (brzuch ma się unieść), po czym wydech na trzy z pauzą ustami - jak ciuchcia - naprawdę działa!

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć
sesja z brzuszkiem zaliczona 2 godziny prężyliśmy się przed obiektywem, łacznie ponad 150 zdjęć. Foto zadowolony z efektów, my z sesji i miłej atmosfery. Ja wczesniej chciałam zdjecia w ubraniach, wzięłam rózne sukienki, bluzezki, ale foto mnie przekonał że w sesji z brzuszkiem chodzi o zdjecia brzuszka no tak... racja. Zgodziłam się na kilka ujęc w staniku i nawet kilka takich jak zarywam dłońmi piersi
Pokaż
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
heloł, oczywiście was nie nadrobię, ale coś wyczaiłam, że pisałyście o testach, jak zobaczyłyście dwie kreseczki... niektóre historie wyłapałam i przeczytałam. i się poryczałam za każdym razem
ja testu nie robiłam. w pierwszym cyklu zrobiłam i się wkurzyłam, że wyszedł negatywny. potem sobie pomyślałam, że nie robię cholerstwa. że dla mnie oznaką ciąży będzie brak okresu. jako że mierzyłam sobie co rano temperaturę podstawową, to wiedziałam, kiedy się go spodziewać (około 14 dni od skoku temp.), i nie kupiłam już żadnego testu. w drugim cyklu dalej jeszcze pełni zapału działaliśmy, ale już się tak nie nakręcałam. i okres nie przychodził, temp. podstawowa nie spadała (to znaczy, że progesteron dalej podwyższony był - czyli dobry znak! w ciąży ta wyższa temp utrzymuje się jakieś 3 miechy, a normalnie przed okresem znów spada). no to zadzwoniłam do gina i umówiłam się na wizytę i lekarz znalazł moją dziecinkę, miała wtedy 2 mm niby wiedziałam, i mąż też coś "czuł", że tym razem jest coś inaczej i na pewno się udało, ale widzieć ten niezbity dowód - szczęście niesamowite telefon do męża - jego reakcja: hehe... wiedziałem

achhh... teraz maluszek już kopniaczki sadzi mamusi, żeby się nie martwiła. a niedawno był kruszynką dwumilimetrową
Jaa, chyba jako jedyna nie zrobiłaś testu!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Poza tym, nie wiem czy to nie fałszywy alarm, ale kurka wodna chyba mi się robią rozstępy na brzuszku. A dodam, że smaruję się codziennie, czasami nawet dwa razy dziennie, praktycznie od 2-3 miesiąca ciąży... Tak więc chyba nawet najdroższe kosmetyki nie są w stanie uchronić nas przed naszymi genetycznymi predyspozycjami... No nic, z naturą nie wygram...
Ja niedawno zobaczyłam 2 na piersi, jeden pod drugim od wewnętrznej stronie zaraz przy sutku. Co zrobić....

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Na innym forum, dziewczyna tydzień temu urodziła bliźniaki, a miała termin na 22 maja. Dzieciaki kruszynki, ale zdrowe, mama je już kanguruje nawet
Jakie kruszynki! Dobrze, że wszystko w porządku z nimi!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a u nas zagadki raczej nie powinno być.. ja blondynka z niebieskimi oczami, mąż blondyn z niebieskimi oczami..
mąż mowi, że jak będzie czarny to nie jego..
U nas to samo. Choć jak się nam urodzi ciemne dziecko to będę się tylko cieszyć Ale marne szanse

Cytat:
hehe wykupilas wszystkie testy w miescie? tylko ja zaufalam jednemu?
I ja! Specjalnie zrobiłam 2 dni po spodziewanej miesiączce, żeby było raz a dobrze. Moja oszczędna natura tak zawyrokowała

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Co do płatków śniadaniowych to ja nie jem takich słodkichjedynie mix: płatki owsiane, otręby owsiane+pszenne, siemię lniane, rodzynki, żurawina, morele, śliwki. Czasem kupię kandyzowaną papaję.
Już się zastanawiałam czy nikt tu muesli nie je
Ja też jem takie jak Ty, ale teraz niestety suszonych owoców nie mogę Czasami zdarzyło mi się podkraść jakieś czekoladowe kulki mężowi, ale to może raz na pół roku

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
pojechalismy po x landera wrocilismy z maxi cosi elea opowiem dlaczego po egzaminie
A to mi ciekawostka! Też obstawiam, że jakaś mega okazja podziałała

Cytat:
A mnie tam indie przerażają.. wydaje mi się, że jest tam strasznie brudno i śmierdzi..
ale marzy mi się Nowy Jork, żeby kiedyś go zobaczyć
Myślę, że w Nowym Jorku też jest brudno i śmierdzi
Ale mnie to nie zniechęca. Chcę zobaczyć i go i Indie. A Sofia z nami, a jakże!

Cytat:
ten rocznik chyba tak ma ja tez sie zatrzymalam gdzies w okolicy 18-20? moze 23? ciezko sprecyzowac
Jestem ten sam rocznik I też mi się zawsze wydaje, że mam 23 Wtedy poznałam TŻa i czas się dla mnie zatrzymał
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 13:19   #1147
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
diabli to mogę Cię nazwać rówieśniczką, bo w kwietniu skończe 23
Stary 2013-02-23, 13:19   #1148
karolina2121
siedzę i myślę

Co sądzicie o takim nosidełku ? http://www.youtube.com/watch?v=Bl3nJyNfN8o Jak dla mnie fajna alternatywa dla chust - nie trzeba wiązać
Stary 2013-02-23, 13:21   #1149
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
poszukam. a tak powaznie,

Witam Was Dziewczyny!
Jestem w 36 tygodniu ciąży, ledwie łażę, puchnę wogóle już marzy mi się poród zaraz po 38 tygodniu, chciałabym zasięgnąć u Was rady na temat przyspieszania porodu. Wiem, że są różne metody naturalne np. seks, chodzenie po schodach. W męskim nasieniu są prostaglandyny , które stymulują organizm kobiety do wydzielania oksytocyny, hormonu odpowiedzialnego za skurcze macicy. Wiem, że w szpitalu można dostać tabletkę pod język jednak chciałabym zasięgnąć Waszej porady na temat owej tabletki. Zdarza się, że rodzącej podają nawet kilka pod język (maximum 4). Skutki uboczne z tego co sama się zorientowałam to skoki ciśnienia (podobno). Proszę o więcej informacji na temat tej tabletki, ewentualnie innych metod przyspieszania porodu.

"Położna daje mi tabletkę przeciwbólową pod język, ale zaraz dodaje, że jakby lekarz pytał, to niczego nie dostałam (opłaciłam położną, dlatego dostałam środek przeciwbólowy, standardowo położne nie chciały dać)."

Miałam to szczęście ,że położne były znajomymi mojej mamy i naprawdę świetnie się mną zajęły, prócz kroplówki dostałam czopek i tabletkę pod język, nawet nie wiem czy cos jeszcze

srodkowy opis to jakis staroc, ale dwa pozostale sa 2011 moze to oksytocyna w tabletce? kurcze! wydaje mi sie, ze znajoma tez mi o tym mowila...zapytam przy okazji.
mi coś świta, że teściowa mi opowiadała, że leżała 3 dni i rodziła pierwsze dziecko i nikt sie nią nie zajął.. Po czym w koncu jej sąsiadka sie zainteresowała, co ona tak dlugo nie rodzi i zadzwoniła do znajomej położnej i ta własnie dała jej tabletki na język i dopiero zaczęła się już akcja.... coś tak mi świta, ale pewna nie jestem..

Wojtek
Stary 2013-02-23, 13:24   #1150
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
I ja! Specjalnie zrobiłam 2 dni po spodziewanej miesiączce, żeby było raz a dobrze. Moja oszczędna natura tak zawyrokowała
moj tescik http://i45.tinypic.com/5ltpva.jpg jeszcze niedawno nosilam go w torebce jak talizman

Cytat:
Jestem ten sam rocznik I też mi się zawsze wydaje, że mam 23 Wtedy poznałam TŻa i czas się dla mnie zatrzymał
ja mialam 19, a tz 17 gowniarstwo hehe.
Stary 2013-02-23, 13:25   #1151
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
moj tescik http://i45.tinypic.com/5ltpva.jpg jeszcze niedawno nosilam go w torebce jak talizman

TZ miał 18 a ja prawie 18..

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 13:26   #1152
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Co sądzicie o takim nosidełku ? http://www.youtube.com/watch?v=Bl3nJyNfN8o Jak dla mnie fajna alternatywa dla chust - nie trzeba wiązać
mnie ono kojarzy sie z tymi
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...nia-u-nas.html i raczej nie chcialabym.
Stary 2013-02-23, 13:27   #1153
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś bym się bała, że mi bokiem wypadnie.. i nie bardzo widzę jak można w tym chodzic np. na zakupy, bardziej to służy chyba jako kołyska?.. ale może i jest wygodne..

chociaż jak widzę coś takiego: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen
to moze to nosidełko jednak lepsze..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-23 o 13:29
Stary 2013-02-23, 13:31   #1154
kalka
Zadomowienie

DIABLI mi coś się wydaje że ta tabletka to przyspieszacz a nie przeciwbólowa. Taka sama jak oxy lub masaż czy żel

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 13:35   #1155
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
jakoś bym się bała, że mi bokiem wypadnie.. i nie bardzo widzę jak można w tym chodzic np. na zakupy, bardziej to służy chyba jako kołyska?.. ale może i jest wygodne..

chociaż jak widzę coś takiego: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen
to moze to nosidełko jednak lepsze..
To wiązanie mnie przerasta... Muszę poczytać opinie na temat tych nosidełek.

Cytat:
mnie ono kojarzy sie z tymi
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...nia-u-nas.html i raczej nie chcialabym.
Diabli nie strasz...
Stary 2013-02-23, 13:39   #1156
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
To wiązanie mnie przerasta... Muszę poczytać opinie na temat tych nosidełek.
jak nie chustę to ja chyba bym była za takim plecaczkiem:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=346

Wojtek
Stary 2013-02-23, 13:57   #1157
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Sale do porodu rodzinnego są jednoosobowe. Jak jest więcej rodzących na jednej sali i nawet są kotary to inna mama może się nie zgodzić na obecność osób trzecich.

Cytat:
A nasz test TŻ wyrzucił, bo stwierdził, że nie będą mu się moje siki po domu walały
No a propos wieku, mi się też ciągle wydaje, że TŻ ma 28 lat a w styczniu skończył 33 Zawsze muszę liczyć w głowie jak ktoś mnie zapyta ile ja czy TŻ mamy lat

Cytat:
jak nie chustę to ja chyba bym była za takim plecaczkiem:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=346
Tylko coś takiego możesz użyć dopiero jak maleństwo siedzi, a nawet później bo to bardzo obciąża kręgosłup dziecka...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:01   #1158
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
DIABLI mi coś się wydaje że ta tabletka to przyspieszacz a nie przeciwbólowa. Taka sama jak oxy lub masaż czy żel
dzieki chyba tak taka oksytocyna ale w proszku.

Cytat:
Diabli nie strasz...
nie strasze, raczej przestrzegam przed cudactwami juz lepiej zeby sobie dziecko polezalo bez mamy niz sie kisilo w takim "kokonie". straszne to nosidelko :P jak dla jakiegos cziłała

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Sale do porodu rodzinnego są jednoosobowe. Jak jest więcej rodzących na jednej sali i nawet są kotary to inna mama może się nie zgodzić na obecność osób trzecich.
dzieki w takim razie ide czytac ile tych sal rodzinnych jest bo teraz chyba wiekszosc chce rodzic z kims...

Cytat:
A nasz test TŻ wyrzucił, bo stwierdził, że nie będą mu się moje siki po domu walały
No a propos wieku, mi się też ciągle wydaje, że TŻ ma 28 lat a w styczniu skończył 33 Zawsze muszę liczyć w głowie jak ktoś mnie zapyta ile ja czy TŻ mamy lat
hehe, i tu znow odslaniam moja manie chomikowania. nie wyrzucilam i pewnie tego nie zrobie. upchne gdzies na pamiatke siki juz pewnie wyschly
Stary 2013-02-23, 14:07   #1159
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Wariatki z was
ale czemu?

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
podziwiam, ja już mam prawie wszystko z najpotrzebniejszych rzeczy (tzn jak dostanę paczki z all ) i zastanawia mnie wózek.. chcieliśmy kupić w kwietniu, ale ostatnio pani w sklepie powiedziała nam, że jeśli chodzi o ten, który chcemy to czas oczekiwania jest 4 tyg. i producent niestety trzyma się tego czasu
nie ma czego podziwiać, trzeba kopnąć mocno w pupę, żebym wam potem nie jęczała że nie moge się z niczym wyrobic bo wszystko zostawiłam na ostatnią chwilę

Cytat:
ten rocznik chyba tak ma ja tez sie zatrzymalam gdzies w okolicy 18-20? moze 23? ciezko sprecyzowac
no mi się wydaje że zdecydowanie mi bliżej do 18, niż 28

obiad się robi, ciastka w piekarniku, i niedługo będę jeść

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
super

Cytat:

o to tak jak ja

Cytat:
TZ miał 18 a ja prawie 18..
my oboje po 23
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:14   #1160
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
te Maluszki jeszcze w brzuszku a tak nas potrafią rozczulić
ja też kocham tego Wierciocha i każde jego puknięcie w brzuszek
trzymam zeby z rozstępami to był fałszywy alarm

Cytat:
ajjj... muszę już uciekać za dużo się ostatnio u nas dzieje
szkoda, że nie zawsze pozytywnie.. no ale trudno, nie będę smęcić

Cytat:
aaa wrzucę Wam jeszcze fotkę
byłam dzisiaj znowu w lumpku, nie mogłam się powstrzymać
- wydałam 20 zł (ale chyba warto było)

Cytat:
poslij meza, bo w takim sklepie ciezarna moze wywolac sensacje

Mężu nie pójdzie, bo jest przeciwny wszelkim takim moim zachciankom, bo przecież to też piwo Powinnam pić wodę i soczki, ale ja się kurka już tym nie napijam!

Cytat:
Oby!

----

1/3 roboty za mną, ale muszę zrobić przerwę i poleżeć trochę, bo zaczyna mnie od tego siedzenia kręgosłup boleć... Ehh... Starość nie radość

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:18   #1161
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mężu nie pójdzie, bo jest przeciwny wszelkim takim moim zachciankom, bo przecież to też piwo Powinnam pić wodę i soczki, ale ja się kurka już tym nie napijam!
ale masz stanowczego męża. mój to mi czasem nawet pozwoli zamoczyć usta w swoim kieliszku wina żebym sobie spróbowała
Stary 2013-02-23, 14:29   #1162
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym się bała z takim maleńkim dzieckiem do Indii...
Nigdy w życiu... Bałabym się, że jakąś zarazę tam złapie, tam to tak jakoś brudno... Ale pojechałabym, żeby zdjęcia porobić i kupić jakieś fajne indyjskie rzeczy na tych targach.
Stary 2013-02-23, 14:43   #1163
justyna_g4
Zakorzenienie

Witam sie sobotnio. Pierwszy raz od tygodnia wyspana. Przestawiłam poduszki na drugą stronę łóżka i teraz śpie na lewym boku . No i położyłam się o 22,30 i zasnęłam od razu, a wstałam po 8. Także jest dobrze.

Cytat:

fuuuj znajoma polecala siemie jako super sposob na diete. nalezy wypic szklanke takiego kisielku godzine przed jedzeniem. pozniej zoladek juz jest taki napelniony, ze obiadu zjesz sporo mniej...ale sam wyglad, zapach no i smak jest straszny wiec zrezygnowalam z "diety cud".

No nie pisałam, że to smaczne, albo miły widok. Wygląda jak śpiki. Jak mam to wypić to zamykam oczy i zatykam noc i duszkiem. Piłam bo pomagało, a myślę, że lepsze dla dziecka jest takie właśnie coś niż chemia w tabletkach. Co do diety to też bym takiej nie zrobiła bo i tak brało mnie na wymioty po wypiciu mimo, że dolewałam sok malinowy do tego.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
U nas są sale jednoosobowe i tata może wykupić sobie nocleg obok na takim łóżku-materacu za 30 zł.
Reszta odwiedzin jest w godzinach.
A np w Łodzi w matce polce w szpitalu, trzeba wypełnić deklarację, kto razem z Tobą będzie się opiekował dzieckiem. Trzeba wpisać dwie osoby i one też mogą być 24 h
Teraz już chyba rzadko kiedy nie wpuszczają...
Chciałabym , żeby Tż był ze mną pierwszą noc nawet jakby miał zapłacić 100zł za nocleg, ale on raczej nie będzie skory do tego bo przecież u nas tradycją jest pępkówka. Wiec jak urodzę to pewnie się zwinie i pojedzie do domu oblewać "żeby mała była zdrowa". Jak my powiedziałam, że zostanie ze mną na noc to popatrzył na mnie wzrokiem "chyba byś mi i całej rodzinie tego nie zrobiła". Nie podoba mi się to ale cóż na pewnie rzeczy nic nie poradzę zwłaszcza, że mój Tż praktycznie wogole nie pije.
Mówię mu, że nie wiem jak to zrobi ale na nastęny dzien ma przyjechać do mnie a jak nie przyjedzie to nie ma co się pokazywać.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość

zamówiliśmy zwykłe, proste z materacem, mam nadzieję że bedzie ok http://allegro.pl/show_item.php?item=3010154872 kolor teak
Bardzo ładne. My chcemy podobne tylko model Radek z takim miesiem.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
bierzecie położną prywatnie do porodu? bo ja mam możliwość i biorę, 300 zł to kosztuje i jest cały czas ze mną, moja bratowa też ją miała i była bardzo zadowolona, bo dzięki częstym masażom szyjki poród nie był aż tak długi.

Ja się zastanwiam. Podobno fajnie miec położną przy sobie prywatnie, ale jeszcze się nie orientowałam ile to u nas kosztuje. Teściowa jest pielęgniarką wiec pewnie będzie kogoś znała.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
za 300zł bym się zastanowiła... a co do masażu szyjki nie jest to takie fajne jak się może wydawać niby przyspiesza ale może prowadzić do uszkodzeń mojej koleżance powiedzieli na sr, że za nic ma się nie zgadzać i uciekać jeśli będą chcieli zrobić... mam nadzieję, że uniknę tej wątpliwej przyjemności

Moja koleżanka rodziłam i pytali jej się czy chce masaż. Ona myślała, że chodzi im o masaż pleców wiec mówi, że chce. Podobno wyła z bólu, ale później dobrze poszło.

Cytat:
Oj to się może szybko zmienić wystarczy chwilka
Moja niunia ma już kuzyna jak się urodzi to będzie miał niecałe 7 miesięcy

Moja ma już 4 kuzynki ( po rodzeństwie Tż czyli najbliższe ), a po kuzynach to nawet nie licze pewnie koło 20.

Cytat:
Ada, ja Ci zazdroszcze 35 lat, wspaniala trojeczka. mnie marzy sie tak to wszystko ogarnac, zeby tez udalo sie w miare sprawnie zaplanowac rodzenstwo dla malej.
Ja bym chciała mieć 3 ale jak to będzie zobaczymy. Tż mówi, że 3 lata róznicy to dobry czas. Tylko jak ja chce z małą rok siedzieć w domu. Później znajdę pracę to też od razu nie zajdę w ciążę wiec myślę,że 4/5 lat będzie różnicy. Choć chciałabym, żeby były 3 lata.

Cytat:
tez gdzies wyczytalam, ze podczas porodu samo badanie szyjki jest chol.ernie niemile i kobietki raczej nie chca zeby je tam ktokolwiek macal :P
a slyszalyscie o jakis tabletkach pod jezyk, ktore podobno polozne "w tajemnicy przed lekarzem" daja ciezarnym zeby im pomoc? juz chyba ze 2 razy spotkalam sie z czyims opisem, ze wlasnie oplacona polozna pomogla w ten sposob...o co chodzi?
Ja nie słyszałam o tabletakch ale jak byłam na prentalnych to wzięłam sobie ulotkę, ze tego żelu co się wstrzykuje, żeby wytworzyć jaki śliską powłokę i podobno to pomaga. Ale w życiu nie słyszłam, ze ma to przyśpieszyć porób. Bardzie chodzi o to, żeby nie pęknąć czy musieć być rozcinanym. Nad tym się zastanwiam, ale to też 300zł.

A ja dziś od rana robota i robota. Nie robię wieciej żadnych imprez. Jeszcze Tż cały tydzień na nocki chodził i dzisiaj kierownik kazał mu iśc na popoludnie wiec się wyspał i poszedł i tyle go widziałam. Jeszcze mu się oberwało bo ja chodze i sprzątam, a on się nawet nie zapyta czy coś zrobić albo coś.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 14:46   #1164
vvgh
Wtajemniczenie

Ja chcę z Jurim w góry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gory.jpg (12,0 KB, 8 załadowań)
Stary 2013-02-23, 14:47   #1165
vvgh
Wtajemniczenie

Jeny, ale zmniejszyłam to zdjęcie....
Stary 2013-02-23, 14:47   #1166
humpback
Zakorzenienie

ja się nie boję - na dużo rzeczy można się zaszczepić (choć nie orientowałam się jak to jest z dzieckiem). wiadomo że inna flora bakteryjna, inna kultura, ale tam też dużo zależy od miejsca w które się trafi.

a ciasteczka wyszły pyszne zamiast cukru dodałam miód, dałam otręby orkiszowe, mąkę żytnią razową, siemię lniane i wszystkie bakalie które znalazłam. jak któraś ma ochotę, to zapraszam
Stary 2013-02-23, 14:49   #1167
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

a ciasteczka wyszły pyszne zamiast cukru dodałam miód, dałam otręby orkiszowe, mąkę żytnią razową, siemię lniane i wszystkie bakalie które znalazłam. jak któraś ma ochotę, to zapraszam
Dawaj zdjęcia!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 14:49   #1168
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ja bym chciała mieć 3 ale jak to będzie zobaczymy. Tż mówi, że 3 lata róznicy to dobry czas. Tylko jak ja chce z małą rok siedzieć w domu. Później znajdę pracę to też od razu nie zajdę w ciążę wiec myślę,że 4/5 lat będzie różnicy. Choć chciałabym, żeby były 3 lata.
ja bym chciała maxymalnie 3 lata różnicy.. u mnie jest 2 lata różnicy i uważam, że to idealna różnica
ale zobaczymy

jakiś mam dzien z dupy.. spac mi sie chce ale zasnąć nie mogę.. coś bym zjadła ale nie wiem co.. coś bym zrobiła, ale dupy mi się nie chce ruszać..

Wojtek
Stary 2013-02-23, 14:51   #1169
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja chcę z Jurim w góry
takie wiosenno-letnie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Chciałabym , żeby Tż był ze mną pierwszą noc nawet jakby miał zapłacić 100zł za nocleg, ale on raczej nie będzie skory do tego bo przecież u nas tradycją jest pępkówka. Wiec jak urodzę to pewnie się zwinie i pojedzie do domu oblewać "żeby mała była zdrowa". Jak my powiedziałam, że zostanie ze mną na noc to popatrzył na mnie wzrokiem "chyba byś mi i całej rodzinie tego nie zrobiła". Nie podoba mi się to ale cóż na pewnie rzeczy nic nie poradzę zwłaszcza, że mój Tż praktycznie wogole nie pije.
Mówię mu, że nie wiem jak to zrobi ale na nastęny dzien ma przyjechać do mnie a jak nie przyjedzie to nie ma co się pokazywać.
cos mi się widzi że jak mój mąż zabaluje mocno, to zobaczę go dopiero następnego dnia wieczorem bo będzie miał mega-kaca więc lepiej żeby nie poszalał z alkoholem
Stary 2013-02-23, 14:53   #1170
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
takie wiosenno-letnie
Taaak Kocham góry...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości