Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-23, 12:16   #1081
Lublana
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

A propos porodu to ja się najbardziej boje tego, że będą zajęte wszystkie sale do porodów rodzinnych i nie będę mogła z mężem rodzić, reszta luzik.

O masażu szyjki też słyszałam, że to złe.

Co do płatków śniadaniowych to ja nie jem takich słodkichjedynie mix: płatki owsiane, otręby owsiane+pszenne, siemię lniane, rodzynki, żurawina, morele, śliwki. Czasem kupię kandyzowaną papaję.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:17   #1082
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Gdzie ta wiosna?
Strasznie jest u mnie, sypie i sypie, iść się nie da do tego nie dopinam kurtki zimowej noo dobra, dopnę się ale jest tak opięta, że na plecach się zwija, wyglądam jak beczka i mi bardzo, bardzo niewygodnie, więc nie mogę jej już zakładać no i chodzę w takiej z materiału do której śnieg się przykleja i jest cała mokra nie lubię tego
No właśnie, gdzie wiosna?!?
U nas śniegu co nie miara, ciągle sypie, ale temperatura albo 0 albo na +, więc . Do tego co raz z dachu zwały śniegu lecą...
Co do kurtki, to ja i tak noszę już big size i myślę, że może na kolejne dwa max trzy tyg mi starczy, bo powoli mam problemu z dopięciem się, a nie chcę Małego gnieść... A później muszę coś na wiosnę poszukać, bo nie mam nic tak wielkiego...

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tak czerwone/rozowe to swieze. u mnie na razie zauwazam tylko biale starocie :P obralam taktyke: wieczorna kapiel, po niej oliwka i do lozka. a rano albo w poludnie kremy, na zmiane palmers albo pharmaceris zobaczymy czy taka mieszanka da rezultaty...(powoli mi sie probki koncza, musze znow pomeczyc znajoma. a jak wykoncze oliwke to chyba zamowie sobie ten olejek migdalowy. wychodze z zalozenia, ze jesli pomieszam kilka specyfikow to moze ktorys zadziala hehe).
No u mnie nie zdało to niestety rezultatu... Po kąpieli oliwka Rossmannowa, albo sama, albo z olejkiem z migdałów, albo sam olejek, a w dzień Elancyl... I dupa...

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja kupiłam dziś bavarię w realu. w ogóle był dość spory wybór bezalkoholowych piw, zwłaszcza smakowych
U mnie nie ma Real'u. A w Tesco nie było nic oprócz Tescowego, Lecha free i Karmi, ale tego już mam dosyć... Muszę się chyba przejść do dużych Alkoholi Świata, bo w tych małych osiedlowych też nie mają...

----

Zjadłam obiad, po czym wtramoliłam całą torebkę rogalików z nadzieniem... Mężu przywiózł- sam zjadł dwa, a ja korzystając z okazji, że poszedł spać dokończyłam
I gdzie to moje postanowienie zmiany diety

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:17   #1083
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no niby tak..nie boję się porodu bo wiem czego sie mogę spodziewac..
maleństwa tez się nie boje bo to jednak nie jajko..
ale...np..mój starszy syn ma prawie 16 lat i ma 35 letnią mamę a następni moi synowie mając 16 lat będą mieli mamę w wieku 50 ponad lat..i z tym to już tak się fajnie nie czuje....
ale może to chwilowe takie zdołowanie
bo przecież mam to mama i zawsze dla moich dzieci będą tą jedyną najważniejszą mamą!
jakieś głupoty przychodzą mi do głowy chyba z tym wiekiem moim...
co nie....?!
ale my kobiety już tak mamy
nie przejmuj się, to w końcu 3 dziecko jak nam sytuacja pozwoli to nasze 3 dziecko też pewnie będzie grubo po mojej 30 no i dla dziecka zawsze będziesz najlepszą mamą pod słońcem

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
heh to poszło błyskawicznie jak nam:P Slub był 22 września a termin 21 czerwiec... Mało tego... My wcześniej nigdy ten teges to się nazywa złoty strzał
no to mieliście szczęście nam trochę zeszło
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:18   #1084
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Julce nie smakował?

jak będą piękne to zrobię foto. na razie zaczęłam robić trójkolorową galaretkę z owocami, powoli zbieram siły na zmierzenie się z roladkami schabowymi ze szpinakiem, i później będą ciasteczka owsiane
Oj chyba bardzo nie smakował.... A teraz jest chyba mega szczęśliwa z tego powodu, gdzie wylądował bo fika sobie.

Ja też chcę pokuchcić Ale u nas to lipa dziś bo wody nie ma
Stary 2013-02-23, 12:19   #1085
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
naprawde baaardzo musieli pilnowac smoczkow, bo wystarczyla chwila i pies juz go sobie przywlaszczal. a pozniej juz nie mieli odwagi mlodemu go dawac, hehe.
ogolnie to jest baaardzo zgrany duet - do dzisiaj wciaz jeden ma z drugim ciezki zywot
superanckie zdjęcie pieska!

Cytat:
robie porzadki na dysku i znalazlam dwa wierszyki no i znoooowuuuu sie wzruszylam!

Piotr Kanarek
SKĄD SIĘ BIORĄ DZIECI?

Czasem, kiedy nie śpię, wieczorową porą,
Myślę sobie o tym, skąd się dzieci biorą.
Trudno żebym o tym cokolwiek wiedziała,
Kiedy wszyscy mówią, że jestem za mała!

!
jaki fajny ten wierszyk
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
bierzecie położną prywatnie do porodu? bo ja mam możliwość i biorę, 300 zł to kosztuje i jest cały czas ze mną, moja bratowa też ją miała i była bardzo zadowolona, bo dzięki częstym masażom szyjki poród nie był aż tak długi.
u mnie to kosztuje 1200 zł wiec chyba sobie daruje..może za 300 zł bym się skusiła..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:19   #1086
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to się może szybko zmienić wystarczy chwilka
Moja niunia ma już kuzyna jak się urodzi to będzie miał niecałe 7 miesięcy
niby chwilka, ale mam jedną siostrę która planuje póki co jeździć po świecie i konsekwentnie do tego dąży. i jakoś nie widzę jej z maluchem u boku w Indiach czy Pakistanie..a kuzynów mam młodszych, i też nie myślą jeszcze o dzieciach
Stary 2013-02-23, 12:21   #1087
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
nie przejmuj się, to w końcu 3 dziecko jak nam sytuacja pozwoli to nasze 3 dziecko też pewnie będzie grubo po mojej 30 no i dla dziecka zawsze będziesz najlepszą mamą pod słońcem

dokładnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-23, 12:22   #1088
Mysia mysz
Zakorzenienie

pojechalismy po x landera wrocilismy z maxi cosi elea opowiem dlaczego po egzaminie
Stary 2013-02-23, 12:22   #1089
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dobra, idę zrobić coś pożytecznego... Chyba mam sprawdziany do sprawdzenia... No i nowe muszę napisać...

Do później!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:22   #1090
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
niby chwilka, ale mam jedną siostrę która planuje póki co jeździć po świecie i konsekwentnie do tego dąży. i jakoś nie widzę jej z maluchem u boku w Indiach czy Pakistanie..a kuzynów mam młodszych, i też nie myślą jeszcze o dzieciach
YY mój brat też nie myślał Ale teraz to dla nich największe szczescie
Stary 2013-02-23, 12:23   #1091
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
I gdzie to moje postanowienie zmiany diety
moje postanowienia diety w weekend nie obowiązują

Cytat:
Oj chyba bardzo nie smakował.... A teraz jest chyba mega szczęśliwa z tego powodu, gdzie wylądował bo fika sobie.
miała mało miejsca, teraz ma gdzie brykać
mi się średnio chce kucharzyć - wolałabym skupić się na jedzeniu no i jeszcze z wami tak dobrze mi się siedzi, że tym bardziej nie chce mi się ruszyć do kuchni
Stary 2013-02-23, 12:24   #1092
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam małych kuzynów, ale jeden ma 30 lat, no i jak na razie narzeczoną, ale nie wiem czy zamierzają w ogóle na poważnie razem żyć. Mój brat stwierdził, że mu za ciasno będzie z "obrożą na szyi", więc ślubu nie chce, to też ma niby narzeczoną... Więc tylko siostra mojego męża puki co oczekuje dziecka.
Stary 2013-02-23, 12:24   #1093
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
tak bratowa ma ciemne oczy i wlosy, ale karnacje to nie wiem skad on wytrzasnal wrzucam jeszcze pare fotek chlopakow, ale tez wiekszosc juz ma kilka lat

1) nasze rybki! tzn. lezaczek, ktory Nelcia odziedziczyla po kuzynach
2)-6) chlopaki
7) pisalyscie cos o balaganie...dzieciecy pokoj po przejsciach
8) wiktor
8) antek
ale słodziaki szok, że bracia mogą być aż tak różni
są kapitalni

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

A w ogóle witamy się na początku 30 tc

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Tylko niech się nie zniechęca jak Wiktorek na początku będzie miał mdło-niebieskie Macie duże szanse na ciemne dzieciątko
nawet niebieskooki będzie naszą największą miłością

Cytat:
witamy sie w 28 tygodniu!!!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś 27 tc z Natalą zaczynamy wiec jeszcze 13

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam prawie co dzień w tygodniu jajka ma miękko na śniadanko, w weekendy jajecznicę, bo mężuś lubi.
ja staram się ograniczać- maxymalnie 2 x w tygodniu. Ale są tygodnie, że wcale nie jemy jajek

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Cześć
sesja z brzuszkiem zaliczona 2 godziny prężyliśmy się przed obiektywem, łacznie ponad 150 zdjęć. Foto zadowolony z efektów, my z sesji i miłej atmosfery. Ja wczesniej chciałam zdjecia w ubraniach, wzięłam rózne sukienki, bluzezki, ale foto mnie przekonał że w sesji z brzuszkiem chodzi o zdjecia brzuszka no tak... racja. Zgodziłam się na kilka ujęc w staniku i nawet kilka takich jak zarywam dłońmi piersi
super
pochwal się nam jakimś ujęciem
z chęcią popatrzymy

Cytat:
dziewczyny a ja mogę ćwiczyć te mięśnie kegla?? Nic mi sie nie zrobi z szyjką??
wydaje mi się, że tak. ale podpytaj lekarza

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:24   #1094
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
heloł, oczywiście was nie nadrobię, ale coś wyczaiłam, że pisałyście o testach, jak zobaczyłyście dwie kreseczki... niektóre historie wyłapałam i przeczytałam. i się poryczałam za każdym razem
ja testu nie robiłam. w pierwszym cyklu zrobiłam i się wkurzyłam, że wyszedł negatywny. potem sobie pomyślałam, że nie robię cholerstwa. że dla mnie oznaką ciąży będzie brak okresu. jako że mierzyłam sobie co rano temperaturę podstawową, to wiedziałam, kiedy się go spodziewać (około 14 dni od skoku temp.), i nie kupiłam już żadnego testu. w drugim cyklu dalej jeszcze pełni zapału działaliśmy, ale już się tak nie nakręcałam. i okres nie przychodził, temp. podstawowa nie spadała (to znaczy, że progesteron dalej podwyższony był - czyli dobry znak! w ciąży ta wyższa temp utrzymuje się jakieś 3 miechy, a normalnie przed okresem znów spada). no to zadzwoniłam do gina i umówiłam się na wizytę i lekarz znalazł moją dziecinkę, miała wtedy 2 mm niby wiedziałam, i mąż też coś "czuł", że tym razem jest coś inaczej i na pewno się udało, ale widzieć ten niezbity dowód - szczęście niesamowite telefon do męża - jego reakcja: hehe... wiedziałem

achhh... teraz maluszek już kopniaczki sadzi mamusi, żeby się nie martwiła. a niedawno był kruszynką dwumilimetrową
to jesteś wyjątkowa- chyba jako jedyna nie widziałaś 2 kreseczek
a te historie wszystkie są wzruszające i reakcja tatusiów...

Cytat:
Młodemu było niewygodnie jak mamusia zwijała się w kłębuszek i manifestował swoje niezadowolenie małą ilością miejsca w brzuszku A teraz się wiercioch wierci po śniadanku, chyba posmakowała mu kanapeczka z makrelką
KOCHAM TEGO MOJEGO SZKRABIKA!!!

Poza tym, nie wiem czy to nie fałszywy alarm, ale kurka wodna chyba mi się robią rozstępy na brzuszku. A dodam, że smaruję się codziennie, czasami nawet dwa razy dziennie, praktycznie od 2-3 miesiąca ciąży... Tak więc chyba nawet najdroższe kosmetyki nie są w stanie uchronić nas przed naszymi genetycznymi predyspozycjami... No nic, z naturą nie wygram...

Tymczasem uciekam się ogaranąć i czas nastawić Mężulkowi kurczaczka na obiad
te Maluszki jeszcze w brzuszku a tak nas potrafią rozczulić
ja też kocham tego Wierciocha i każde jego puknięcie w brzuszek
trzymam zeby z rozstępami to był fałszywy alarm

Stary 2013-02-23, 12:24   #1095
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
bierzecie położną prywatnie do porodu? bo ja mam możliwość i biorę, 300 zł to kosztuje i jest cały czas ze mną, moja bratowa też ją miała i była bardzo zadowolona, bo dzięki częstym masażom szyjki poród nie był aż tak długi.
ja raczej nie bede placila wierze, ze trafie na jakas fajna dyzurujaca. w szpitalu w ktorym planuje rodzic pracuje szwagierka mojej siostry, wiec licze na nia i jej znajome
miala Twoja bratowa jakies porownanie? inna dziewczyne, ktora w tym czasie rodzila? ciekawe czy naprawde ta opieka az tak sie rozni...bardzo mnie to ciekawi
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:25   #1096
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
moje postanowienia diety w weekend nie obowiązują

miała mało miejsca, teraz ma gdzie brykać
mi się średnio chce kucharzyć - wolałabym skupić się na jedzeniu no i jeszcze z wami tak dobrze mi się siedzi, że tym bardziej nie chce mi się ruszyć do kuchni
Mnie bardziej cieszy robienie jak jedzenie Ej dużo masz rzeczy dla małego?? Ja oprócz paru ciuchów nic
Stary 2013-02-23, 12:27   #1097
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
pojechalismy po x landera wrocilismy z maxi cosi elea opowiem dlaczego po egzaminie
kupiliście już wózek? gratuluję i powodzenia na egzaminie

Cytat:
Dobra, idę zrobić coś pożytecznego... Chyba mam sprawdziany do sprawdzenia... No i nowe muszę napisać...
no to do miłego

Cytat:
YY mój brat też nie myślał Ale teraz to dla nich największe szczescie
ale twój brat miał żonę, nie? więc coś mu mogło zaświtać w głowie
jednego co jestem pewna, to że Ignaś jako pierwszy przedstawiciel nowego pokolenia będzie rozpieszczany i ubóstwiany, i na pewno nie grozi mu niska samoocena
Stary 2013-02-23, 12:27   #1098
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej hej
witam wszystkie mamusie...

zdałam sobie dziś sprawę że Ja to chyba najstarsza na wątku jestem
na początku marca 35 lat kończę...
no ale ...będę mamusią po raz trzeci i to jakoś fajne
odmładza mnie trochę
he he samopocieszenie mi się włacza...
taka robię się niezdarna i zmęczona...nawet kozaków nie mogłam dziś założyc bez pomocy..męczy mnie nawet ubieranie rajstop czy spodni...
Ada, ja Ci zazdroszcze 35 lat, wspaniala trojeczka. mnie marzy sie tak to wszystko ogarnac, zeby tez udalo sie w miare sprawnie zaplanowac rodzenstwo dla malej.
Stary 2013-02-23, 12:27   #1099
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie-głupoty gadasz!! będziesz super mamą niezależnie od wieku!!

heh to poszło błyskawicznie jak nam:P Slub był 22 września a termin 21 czerwiec... Mało tego... My wcześniej nigdy ten teges to się nazywa złoty strzał

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

masaż szyjki chyba nie wiesz co mówisz

Dokładmnie

Mnie moja mama urodziłą jak miała 40 lat i w życiu byś jej teraz nie dała tyle lat ile ma
no właśnie ..pewnie też będę odmłodzona że aż miło

Cytat:

a masaż szyjki...o matko przecież to boli!!

i jest to złe...nienaturalne...robi ą to żeby przyspieszyc poród z własnej wygody a nie konsenfekcji jakie mogą zaistniec
nie polecam ..miałam tylko raz w trakcie trwania bóli to zrobione i jak się wydarłam tak drugi raz nawet nie próbowali

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:29   #1100
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamiętam, że już kiedyś była dyskusja o tym na forum. U mnie kosztuje 400zł i też biorę. Niby wszystkie położne, które do tej pory spotkałam u mnie w szpitalu były miłe, ale nie będę ryzykować, bo już słyszałam dużo o chamskich zagrywkach. Do gin. też chodzę prywatnie więc to 400zł już różnicy mi wielkiej nie zrobi, a nie rodzi się codziennie tym bardziej, że SR miałam za darmo
Stary 2013-02-23, 12:29   #1101
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
za 300zł bym się zastanowiła... a co do masażu szyjki nie jest to takie fajne jak się może wydawać niby przyspiesza ale może prowadzić do uszkodzeń mojej koleżance powiedzieli na sr, że za nic ma się nie zgadzać i uciekać jeśli będą chcieli zrobić... mam nadzieję, że uniknę tej wątpliwej przyjemności
tez gdzies wyczytalam, ze podczas porodu samo badanie szyjki jest chol.ernie niemile i kobietki raczej nie chca zeby je tam ktokolwiek macal :P
a slyszalyscie o jakis tabletkach pod jezyk, ktore podobno polozne "w tajemnicy przed lekarzem" daja ciezarnym zeby im pomoc? juz chyba ze 2 razy spotkalam sie z czyims opisem, ze wlasnie oplacona polozna pomogla w ten sposob...o co chodzi?
Stary 2013-02-23, 12:30   #1102
lonely_lady
Zakorzenienie

ajjj... muszę już uciekać za dużo się ostatnio u nas dzieje
szkoda, że nie zawsze pozytywnie.. no ale trudno, nie będę smęcić

Motylku- jesteś silna, dasz radę

uciekam, wpadnę do Was wieczorkiem

Stary 2013-02-23, 12:32   #1103
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja mam 20lat, a skarpety ubieram jak jakaś małpa się tak wyginając, bo nie mogę inaczej i męka to nieziemska A jak ktoś mi ubiera to gila i kopię kogoś.
20 lat, jejuuu kiedy to bylo ja juz sie musze zastanawiac ile mam lat 28 koncze w czerwcu, chyba hehe.
Stary 2013-02-23, 12:32   #1104
maarchewka
Zakorzenienie

[QUOTE=ada32;39410243
a masaż szyjki...o matko przecież to boli!!

i jest to złe...nienaturalne...robi ą to żeby przyspieszyc poród z własnej wygody a nie konsenfekcji jakie mogą zaistniec
nie polecam ..miałam tylko raz w trakcie trwania bóli to zrobione i jak się wydarłam tak drugi raz nawet nie próbowali[/QUOTE]
a tak z ciekawości jak to wygląda??
Baba ci wpycha łapska do pochwy?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-23, 12:32   #1105
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie bardziej cieszy robienie jak jedzenie Ej dużo masz rzeczy dla małego?? Ja oprócz paru ciuchów nic
ciuszki to mogę na palcach jednej ręki policzyć jakie mam (ok. 1 reklamówki różnych rozmiarów), łóżeczko które załatwiła mama i póki co stoi u wujka w domu (a ja dalej go nie widziałam na oczy)...i tyle. zrobiłam ambitną rozpiskę, że w lutym załatwię kwestię pieluch wielorazowych, w marcu rzeczy do szpitala itp., w maju wózek..ale póki co nic mi z tego nie wychodzi. zresztą nawet sobie dobrej listy wyprawkowej nie zrobiłam jeszcze
Stary 2013-02-23, 12:33   #1106
lonely_lady
Zakorzenienie

aaa wrzucę Wam jeszcze fotkę
byłam dzisiaj znowu w lumpku, nie mogłam się powstrzymać
- wydałam 20 zł (ale chyba warto było)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0363.jpg (160,4 KB, 19 załadowań)

Stary 2013-02-23, 12:34   #1107
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Aaaa, bo tak zrozumiałam,że Twoi. Mój Jurek za parę dni będzie miał kuzynkę W sumie jedyną na razie. Moja szwagierka niedługo rodzi. I pod koniec marca będzie miał ciotkę starszą od siebie o dwa miesiące
fajnie, juz widze Wasze kinder-imprezy
Stary 2013-02-23, 12:35   #1108
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
oo ciekawa jestem dlaczego
Stary 2013-02-23, 12:36   #1109
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
20 lat, jejuuu kiedy to bylo ja juz sie musze zastanawiac ile mam lat 28 koncze w czerwcu, chyba hehe.
mam tak samo mam takie głupie wrażenie że zatrzymałam się na etapie 'mam 23 lata', po czym zaczynam mysleć że chyba już od dawna nie zresztą niby w dowodzie rocznik 1985, ale 28 lat nie wydaje mi się realne
Stary 2013-02-23, 12:37   #1110
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
A propos porodu to ja się najbardziej boje tego, że będą zajęte wszystkie sale do porodów rodzinnych i nie będę mogła z mężem rodzić, reszta luzik.

O masażu szyjki też słyszałam, że to złe.

Co do płatków śniadaniowych to ja nie jem takich słodkichjedynie mix: płatki owsiane, otręby owsiane+pszenne, siemię lniane, rodzynki, żurawina, morele, śliwki. Czasem kupię kandyzowaną papaję.
też się tego boję a nie chcę sama..i nie chcę lezeć potem z jakimiś babami.. chce sama z moją Zuzanką

zrobiłam co miałam zrobić, czekam na opinie. jak dostane to idę robić dalej..
zrobiłam te owsiane ciasteczka. jakimś cudem,pierwszy raz w życiu nie wyszły za krótko gotowałam i się nie zastygają

a na obiad zupa gulaszowa..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości