|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Dziewczyny, a co sądzicie o rekrutacjach ukrytych na pracuj.pl? Wysyłacie na nie?
Bo właśnie znalazłam całkiem przyzwoite ogłoszenie z branży i zastanawiam się, czy wysyłać tak w ciemno, gdzie nie ma nazwy firmy ani nic. Tylko zastanawia mnie, bo są podane 3 miejscowości z województwa, więc to może być jakaś trefna firma. ;/
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, trochę się podłamałam. Dopiero się uczę nowych rzeczy, staram się jak mogę, dopytuję, notatki robię. A dziś siedziałam przy stanowisku osoby, która mnie wdraża i pracowałam przy niej, m.in. odpowiadała na maile od dostawców i nagle przyszedł mail z kadr. Ona otworzy;ła go, a tam w tytule było stanowisko, na które aplikowałam i pani kadrowa napisała iż podsyła kolejną osobę na to stanowisko w przypadku gdyby pani szakal165 się nie sprawdziła... Kurczę, poczułam się okropnie bo boję się, że nawet nie dadzą mi znów szansy się nauczyć a to trwa (dziś uczyłam się obsługi programu i jest on rozbudowanym systemem dla niemal wszystkich działów firmy z tym, że z różnych modułów korzystających) i będą chcieli sprawdzić kogoś innego. Ja to jednak mam ☠☠☠☠a, pecha!
|
|
#1143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szakal nie przejmuj się, a w ogóle to, co za tępa osoba otworzyła przy Tobie tego maila?! No szlag jasny by mnie trafił jakbym cos takiego przeczytała. Nie martw się, rób swoje, żeby ten osobnik, który Cię wdraża był zadowolony. Edytowane przez Auksencja Czas edycji: 2013-04-08 o 18:26 |
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Melissa ja nie wiem co sądzić właśnie o takich ogłoszeniach. Hmmm...
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też ciagle coś opowiadały i zaczepiały No tak myślę, właśnie... Z jednej strony chciałabym zapytać teraz, że może tym bym pokazała, że mi zależy,a z drugiej str nie chcę też być natarczywa. Więc chyba poczekam do piatku i grzecznie zapytam co teraz i kiedy moge się spodziewać odpowiedzi jakiejś Jutro już będzie inaczej - mniej więcej wiem jakie są dzieci itp., jaki mają plan dnia i już będę swobodniejsza ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- A mieszkanko już masz?
|
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, po prostu przybiło mnie to nieco
|
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40201437]ja kilka dni temu widziałam specjalistę ds. kebaba [/QUOTE]Jeszcze lepsze ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1148 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
a stwierdzenie W PRZYPADKU jest tu kluczowe, więc co ryczysz! ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1149 |
|
Rozeznanie
|
Szakal Ty pracujesz więcej jak 8 godzin?
|
|
#1150 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40201437]ja kilka dni temu widziałam specjalistę ds. kebaba [/QUOTE]Hahaha |
||||
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szakal, nie przejmuj się i staraj się być coraz lepsza. ![]() ja to mam pecha.. ogólnie nie jestem zameldowana, ale jak się wprowadzałam było mówione ze jak coś nie będzie z tym większego problemu, a teraz właścicielka nie chce nawet o tym słyszeć.. |
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40202463]
jeśli jest to niejawna rekrutacja no to może tajemnica. wiesz, aby nagle osoba jakaś nie wyczaiła w necie, że szukają kogoś na jego miejsce... [/QUOTE]hmm czasem można się zorientować... moja znajoma znalazła ogłoszenie na gazeta.praca.pl na to stanowisko na którym pracuje, w firmie w której pracuje. Zobaczymy, co z tego wyniknie, może chca dodatkową osobę zatrudnić. |
|
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, póki co nie. Czasem zdarza się 10-15 min więcej ale na razie nie zstałam na nadgodzinach.
tusia, owszem ale już miałam tak w tej firmie z kartonami- jeździłam tam 4 dni i podziękowali mi, by sprawdzić "inną osobą, a potem odezwać się" choć zrobiłam wszystko, co mi kazali a po 2 dniach nie miałam prawa wiedzieć/umieć wszystkiego... Także już się sparzyłam i mam jakiegoś pecha
|
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dasz radę! Mieszkanko hmm, coś tam mam na oku, ale ciągle liczę że pojawi się coś lepszego. Jadę w czwartek oglądać i już wtedy się zdecyduję.
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
A co tam, wysyłam na tą ukrytą rekrutację, zobaczymy co z tego wyniknie...
EDIT: Jednak nie wysyłam, bo to ogłoszenie na całą Polskę. Boję się, że to zbieranie jakichś danych. Czy posiadasz doświadczenie w branży B2C? * Tak Nie Czy jesteś absolwentem marketingu, reklamy lub kierunków pokrewnych? * Tak Nie Czy posiadasz samochód i masz możliwość korzystania z niego do celów służbowych? * Tak Nie W jakim mieście masz zamiar podjąć pracę?* -- wybierz -- Określ poziom oczekiwanego wynagrodzenia brutto* A wcześniej jest jeszcze tabelka do wypełnienia z datą urodzenia. Daruję sobie to ogłoszenie.
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2013-04-08 o 19:30 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Meliska dobrze zrobiłaś Edytowane przez An Ka Czas edycji: 2013-04-08 o 19:32 |
||
|
|
|
|
#1157 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Można dołączyć? Przeprowadziłam się do Wro 2 miesiące temu i nic.... wcześniej szukałam od czerwca i też nic, myślałam, że na miejscu będzie łatwiej. eh Ale ciągle mam nadzieję, że jutro będzie TEN dzień i ktoś się odezwie Idzie ktoś jutro na targi Wrocław Career Expo do Hali Stulecia? Ja się chyba przejdę, może akurat ktoś mnie zauważy :P
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak myślę, bo dziwne, żeby nagle jedna firma otwierała z 30 oddziałów na terenie Polski. Jakaś ściema jak nic. Niech mnie cmokną z tą swoją ukrytą rekrutacją.
W ogóle to powinno być zabronione, takie ukryte rekrutacje. Ciekawe co na to Państwowa Inspekcja Pracy...EDIT: Weszłam na stronę PIPu i są tam nawet oferty pracy. ;P Szukają do pracy w: Suwałkach, Chełmie, Lublinie, 2xWarszawa i Szczecin. Dla zainteresowanych: http://www.pip.gov.pl/html/pl/html/oferty_pracy.htm
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Jak byłam młodsza to wysłałam ogłoszenie do lokalnej prasy z anonsami
. Skonczyło sie na tym, że jacyś frajerzy wydzwaniali i wiadomo co proponowali .
|
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie imiona Mia, Luis, Lili (być może od Lilianny), Mark, Max, Będę trzymała kciuki byś coś fajnego znalazła
|
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zadomowienie
|
Kilka miesięcy temu ja uczyłam się wszystkiego od podstaw, a dzisiaj ja uczyłam praktykantkę
Fajnie
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurczaki, ja miałam tylko 2 dziwne imiona i bardzo się zdziwiłam, że tak mało. Ty to masz nieźle. Mia i Lili bardzo mi się podobuje.
|
|
|
#1163 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Byłam na tej rozmowie w sklepie w CH i sprawy wyglądają tak: 1200 na rękę, godziny różne zależnie od grafiku, czasem 12 godz dziennie, czasem 8, przynajmniej 2 weekendy w miesiącu ... 2 dziewczyny jak się okazało odchodzą, jedna, to ta, na której miejsce mam niby wskoczyć, a ona idzie do jakiejś innej pracy i druga - jej koleżanka od jutra też już nie pracuje, więc nie rozumiem czemu obie nagle się zwalniają, czy nie chcą mnie wkrecić, bo np kierownik jest nie do życia... Na razie zostawiłam swoje CV i jeśli kierownik zechce to zadzwoni do mnie, ona mnie tylko poleciła, ale ost słowo należy do niego....
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest tam właśnie Lilka (Lilianna), Brajan , Anżelika, Natan. Jak dla mnie porażkowe imiona, no ale skoro rodzicom się podobają ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- hardcore
|
|
|
|
#1168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- nom, nawet nie wiedziałam że takie imię istnieje
|
|
|
|
|
|
#1169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
) Anastazja ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Dobre Pewnie nie uwierzycie, ale u mnie w mieścinie jeden chłopiec ma na imię Herkules Dzisiaj jeden chłopiec nie z mojej grupy podszedł i mówi: "Pani, zawiąż mi szalik. A wie Pani że moja dziewczyna nie ma siusiaka? Bo jest dziewczynką" : ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
ale Brajan to już przesada (chociaż zawsze pdoobał mi się Bryan z Backstreet Boys )
|
|||
|
|
|
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

[/QUOTE]

choć zrobiłam wszystko, co mi kazali a po 2 dniach nie miałam prawa wiedzieć/umieć wszystkiego... Także już się sparzyłam i mam jakiegoś pecha
. Skonczyło sie na tym, że jacyś frajerzy wydzwaniali i wiadomo co proponowali
.