Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-08, 18:15   #1141
Melissa86
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5

Dziewczyny, a co sądzicie o rekrutacjach ukrytych na pracuj.pl? Wysyłacie na nie?

Bo właśnie znalazłam całkiem przyzwoite ogłoszenie z branży i zastanawiam się, czy wysyłać tak w ciemno, gdzie nie ma nazwy firmy ani nic. Tylko zastanawia mnie, bo są podane 3 miejscowości z województwa, więc to może być jakaś trefna firma. ;/
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:22   #1142
szakal165
Zakorzenienie

Słuchajcie, trochę się podłamałam. Dopiero się uczę nowych rzeczy, staram się jak mogę, dopytuję, notatki robię. A dziś siedziałam przy stanowisku osoby, która mnie wdraża i pracowałam przy niej, m.in. odpowiadała na maile od dostawców i nagle przyszedł mail z kadr. Ona otworzy;ła go, a tam w tytule było stanowisko, na które aplikowałam i pani kadrowa napisała iż podsyła kolejną osobę na to stanowisko w przypadku gdyby pani szakal165 się nie sprawdziła... Kurczę, poczułam się okropnie bo boję się, że nawet nie dadzą mi znów szansy się nauczyć a to trwa (dziś uczyłam się obsługi programu i jest on rozbudowanym systemem dla niemal wszystkich działów firmy z tym, że z różnych modułów korzystających) i będą chcieli sprawdzić kogoś innego. Ja to jednak mam ☠☠☠☠a, pecha!
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:22   #1143
Auksencja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co sądzicie o rekrutacjach ukrytych na pracuj.pl? Wysyłacie na nie?

Bo właśnie znalazłam całkiem przyzwoite ogłoszenie z branży i zastanawiam się, czy wysyłać tak w ciemno, gdzie nie ma nazwy firmy ani nic. Tylko zastanawia mnie, bo są podane 3 miejscowości z województwa, więc to może być jakaś trefna firma. ;/
Ja nigdy nie ufałam takim ogłoszeniom. Czemu ktos nie moze podać nazwy firmy? To taka tajemnica?

Szakal nie przejmuj się, a w ogóle to, co za tępa osoba otworzyła przy Tobie tego maila?! No szlag jasny by mnie trafił jakbym cos takiego przeczytała. Nie martw się, rób swoje, żeby ten osobnik, który Cię wdraża był zadowolony.

Edytowane przez Auksencja
Czas edycji: 2013-04-08 o 18:26
Auksencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:25   #1144
Arya90
Zakorzenienie

Melissa ja nie wiem co sądzić właśnie o takich ogłoszeniach. Hmmm...

6cs
Arya90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:40   #1145
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez kayra Pokaż wiadomość
To w sumie nie takie zwykłe przedszkole więc się nie dziwie.
Dasz radę, wierzę w Ciebie! Wiadomo, ja tez miałam problem z zapanowaniem nad maluchami, były wyjątkowo gadatliwe.

Może poczekaj do piątku.
Myślmy pozytywnie! Będzie git.
Ja już w poniedziałek zaczynam.
Śmiać mi się trochę chciało, bo w wywiadzie dyrektorka tak mówiła, że taka cisza u nich w przedszkolu, a wiadomo że dzieci to zywe sreberka i jeszcze jak zobaczą kogoś nowego to już całkiem głupawka
Mi też ciagle coś opowiadały i zaczepiały

No tak myślę, właśnie... Z jednej strony chciałabym zapytać teraz, że może tym bym pokazała, że mi zależy,a z drugiej str nie chcę też być natarczywa. Więc chyba poczekam do piatku i grzecznie zapytam co teraz i kiedy moge się spodziewać odpowiedzi jakiejś
Jutro już będzie inaczej - mniej więcej wiem jakie są dzieci itp., jaki mają plan dnia i już będę swobodniejsza

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Ja już w poniedziałek zaczynam.
A mieszkanko już masz?

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:41   #1146
szakal165
Zakorzenienie

Dzięki, po prostu przybiło mnie to nieco
Stary 2013-04-08, 18:44   #1147
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:

A u mnie w mieście szukają pracownika do kebabiarni. W sumie, skoro jest pierogarnia i naleśnikarnia, to kebabiarnia chyba też może być, nie? Ta nazwa mnie rozwaliła na łopatki.
Dobre

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40201437]ja kilka dni temu widziałam specjalistę ds. kebaba [/QUOTE]
Jeszcze lepsze

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:

Ja wysyłałam się, jak mi tam warunki pasowały, ale chyba nigdy żadna firma się do mnie nie odezwała

Wymiana

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 18:55   #1148
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:

ja się wysłałam wczoraj na jedno. trochę mnie to denerwuje, bo nawet nie wiesz, jaka lokalizacja:|

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
Słuchajcie, trochę się podłamałam. Dopiero się uczę nowych rzeczy, staram się jak mogę, dopytuję, notatki robię. A dziś siedziałam przy stanowisku osoby, która mnie wdraża i pracowałam przy niej, m.in. odpowiadała na maile od dostawców i nagle przyszedł mail z kadr. Ona otworzy;ła go, a tam w tytule było stanowisko, na które aplikowałam i pani kadrowa napisała iż podsyła kolejną osobę na to stanowisko w przypadku gdyby pani szakal165 się nie sprawdziła... :
to jest normalne, ze wybierają kilka najlepszych osób a potem jak jedna nie radzi to biorą drugą...
a stwierdzenie W PRZYPADKU jest tu kluczowe, więc co ryczysz!

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Auksencja Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie ufałam takim ogłoszeniom. Czemu ktos nie moze podać nazwy firmy? To taka tajemnica?

.
jeśli jest to niejawna rekrutacja no to może tajemnica. wiesz, aby nagle osoba jakaś nie wyczaiła w necie, że szukają kogoś na jego miejsce...
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:57   #1149
Kukunia23
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki, po prostu przybiło mnie to nieco
Szakal Ty pracujesz więcej jak 8 godzin?

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:57   #1150
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liittleedeviil Pokaż wiadomość
Spisałam sobie na kartce najczęściej zadawane pytania na rozmowie kwalifikacyjnej i przygotowałam sobie dpowiedzi na nie, będę czytać codziennie i będę najlepiej przygotowaną kandydatką, jak już ktoś zaprosi mnie na rozmowę
Ja też tak robię

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy macie jakieś sposoby na weryfikację zaproszeń na rozmowę kwalifikacyjną? Chodzi mi o jakieś wyznaczniki, które powodują, że nie zawracacie sobie nimi głowy. Już tłumaczę: te zaproszenie, które dostałam wydaje mi się nieprofesjonalne:
1) wysłane na e-maila - sądzę, że poważna firma powinna do mnie zadzwonić, a nie wysyłać maila. Przecież mogę nie korzystać ze skrzynki przez weekend i nie wiedzieć, że w ogóle do mnie ktoś napisał
2)adres e-mail nie jest firmowy, tylko z wp
3) wyznaczanie jakiegoś przedziału godzin spotkania (bardzo szerokiego zresztą), a nie konkretnej godziny
4) nie ma w mailu nazwy firmy, stanowiska osoby, która jest jego autorem-nic!
Moja mama stwierdziła: "Jak nie wiesz gdzie jedziesz? Jeszcze cię w burdelu zamkną"
Faktycznie aż strach.
To zależy do jakich firm aplikujesz. Ja pracowałam ostatnio w małej prywatnej firmie i tam adres był @gmail.com, więc dla mnie to nic podejrzanego.

Cytat:
Napisane przez chochol Pokaż wiadomość
za wysokie kwalifikacje to przekleństwo naszego pokolenia - jak na razie z moich znajomych najlepiej urządzili się ci, którzy skończyli technika i nie marnowali czasu na studia. Koleżanka jest właścicielką małej sieci sklepów odzieżowych (bez studiów) i zatrudnia dziewczyny z tytułami mgr (dwie z nich mają nawet dwa fakultety) do stania za ladą. Jak na razie w ciągu 4 lat tylko jedna odeszła, bo znalazła pracę w zawodzie. To trochę smutne, ale z drugiej strony - po co w kraju tylu ludzi z wykształceniem? Tak mnie wzięło na fizolofowanie
w sumie strach dla pracodawcy zatrudniać do niewymagających zajęć osoby z za dużymi kwalifikacjami - mogą bać się, że pracownik będzie oczekiwał zbyt wiele. Co o tym sądzicie?
Lepiej mieć kogoś "głupszego" (zdaniem pracodawcy oczywiście), bo być może nie będzie się domagał zbytnio swoich praw itd. Poza tym mniejsze ryzyko, że odejdzie, bo dostanie lepszą ofertę.

Cytat:
Zatrudnię na dłuższy okres ASYSTENTKĘ, której nie przeszkadza frywolny
charakter menadżera i wyznaje zasadę "stanik niekoniecznie"
Praca ...poza udziwnieniami typowo biurowa- ksero, fax, umawianie spotkań
biznesowych, kosmetyka gabinetu. Stawka od 3000, 00 PLN + premie uznaniowe.
Osoby zainteresowane proszę o krótki opis Swojej Osoby oraz dyskretne
zdjęcie figury.

To tak a propo osobistych asystentek. Niektórzy się z tym nie kryją.

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40201437]ja kilka dni temu widziałam specjalistę ds. kebaba [/QUOTE]

Hahaha
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:59   #1151
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie, trochę się podłamałam. Dopiero się uczę nowych rzeczy, staram się jak mogę, dopytuję, notatki robię. A dziś siedziałam przy stanowisku osoby, która mnie wdraża i pracowałam przy niej, m.in. odpowiadała na maile od dostawców i nagle przyszedł mail z kadr. Ona otworzy;ła go, a tam w tytule było stanowisko, na które aplikowałam i pani kadrowa napisała iż podsyła kolejną osobę na to stanowisko w przypadku gdyby pani szakal165 się nie sprawdziła... Kurczę, poczułam się okropnie bo boję się, że nawet nie dadzą mi znów szansy się nauczyć a to trwa (dziś uczyłam się obsługi programu i jest on rozbudowanym systemem dla niemal wszystkich działów firmy z tym, że z różnych modułów korzystających) i będą chcieli sprawdzić kogoś innego. Ja to jednak mam ☠☠☠☠a, pecha!

Szakal, nie przejmuj się i staraj się być coraz lepsza.

ja to mam pecha.. ogólnie nie jestem zameldowana, ale jak się wprowadzałam było mówione ze jak coś nie będzie z tym większego problemu, a teraz właścicielka nie chce nawet o tym słyszeć..
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 19:01   #1152
Auksencja
Rozeznanie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40202463]
jeśli jest to niejawna rekrutacja no to może tajemnica. wiesz, aby nagle osoba jakaś nie wyczaiła w necie, że szukają kogoś na jego miejsce...[/QUOTE]

hmm czasem można się zorientować... moja znajoma znalazła ogłoszenie na gazeta.praca.pl na to stanowisko na którym pracuje, w firmie w której pracuje. Zobaczymy, co z tego wyniknie, może chca dodatkową osobę zatrudnić.
Auksencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 19:10   #1153
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
Szakal Ty pracujesz więcej jak 8 godzin?
hmm, póki co nie. Czasem zdarza się 10-15 min więcej ale na razie nie zstałam na nadgodzinach.

tusia, owszem ale już miałam tak w tej firmie z kartonami- jeździłam tam 4 dni i podziękowali mi, by sprawdzić "inną osobą, a potem odezwać się" choć zrobiłam wszystko, co mi kazali a po 2 dniach nie miałam prawa wiedzieć/umieć wszystkiego... Także już się sparzyłam i mam jakiegoś pecha pewnie tutaj to samo, tydzień i dziękuję no ludzie, naprawdę duży zakres obowiązków i fakt, nie wiem czy sobie poradzę ale chyba wdrożenie się wymaga czasu tak zawsze wydawało mi się, może się mylę.
Stary 2013-04-08, 19:20   #1154
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Śmiać mi się trochę chciało, bo w wywiadzie dyrektorka tak mówiła, że taka cisza u nich w przedszkolu, a wiadomo że dzieci to zywe sreberka i jeszcze jak zobaczą kogoś nowego to już całkiem głupawka
Mi też ciagle coś opowiadały i zaczepiały

No tak myślę, właśnie... Z jednej strony chciałabym zapytać teraz, że może tym bym pokazała, że mi zależy,a z drugiej str nie chcę też być natarczywa. Więc chyba poczekam do piatku i grzecznie zapytam co teraz i kiedy moge się spodziewać odpowiedzi jakiejś
Jutro już będzie inaczej - mniej więcej wiem jakie są dzieci itp., jaki mają plan dnia i już będę swobodniejsza

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

A mieszkanko już masz?
Wiadomo, że dzieciaki dostają głupawki jak zobaczą kogoś nowego. Mi zaczęły opowiadać o przedszkolu, jedna taka Julka to całą historie życia opowiadać, dobrze że niedługa, ale i tak sprytnie jej przerwałam.
Dasz radę!

Mieszkanko hmm, coś tam mam na oku, ale ciągle liczę że pojawi się coś lepszego. Jadę w czwartek oglądać i już wtedy się zdecyduję.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 19:22   #1155
Melissa86
Zakorzenienie

A co tam, wysyłam na tą ukrytą rekrutację, zobaczymy co z tego wyniknie...

EDIT: Jednak nie wysyłam, bo to ogłoszenie na całą Polskę. Boję się, że to zbieranie jakichś danych.

Czy posiadasz doświadczenie w branży B2C? * Tak Nie

Czy jesteś absolwentem marketingu, reklamy lub kierunków pokrewnych? * Tak Nie

Czy posiadasz samochód i masz możliwość korzystania z niego do celów służbowych? * Tak Nie

W jakim mieście masz zamiar podjąć pracę?* -- wybierz --

Określ poziom oczekiwanego wynagrodzenia brutto*

A wcześniej jest jeszcze tabelka do wypełnienia z datą urodzenia.

Daruję sobie to ogłoszenie.

Edytowane przez Melissa86
Czas edycji: 2013-04-08 o 19:30

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 19:33   #1156
An Ka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, a co sądzicie o rekrutacjach ukrytych na pracuj.pl? Wysyłacie na nie
Nie. Nigdy nie wiadomo kto po drugiej stronie

Cytat:
Będzie dobrze. Chociaz zdaje sobie sprawe jak to cięzko uczyc sie pod presją. Dasz radę

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Meliska dobrze zrobiłaś

Edytowane przez An Ka
Czas edycji: 2013-04-08 o 19:32
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 19:38   #1157
pomidorrr
Raczkowanie

Hej
Można dołączyć? Przeprowadziłam się do Wro 2 miesiące temu i nic.... wcześniej szukałam od czerwca i też nic, myślałam, że na miejscu będzie łatwiej. eh
Ale ciągle mam nadzieję, że jutro będzie TEN dzień i ktoś się odezwie Idzie ktoś jutro na targi Wrocław Career Expo do Hali Stulecia? Ja się chyba przejdę, może akurat ktoś mnie zauważy :P
pomidorrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 19:42   #1158
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
Nie. Nigdy nie wiadomo kto po drugiej stronie

Meliska dobrze zrobiłaś
Też tak myślę, bo dziwne, żeby nagle jedna firma otwierała z 30 oddziałów na terenie Polski. Jakaś ściema jak nic. Niech mnie cmokną z tą swoją ukrytą rekrutacją. W ogóle to powinno być zabronione, takie ukryte rekrutacje. Ciekawe co na to Państwowa Inspekcja Pracy...

EDIT: Weszłam na stronę PIPu i są tam nawet oferty pracy. ;P
Szukają do pracy w: Suwałkach, Chełmie, Lublinie, 2xWarszawa i Szczecin. Dla zainteresowanych:
http://www.pip.gov.pl/html/pl/html/oferty_pracy.htm
Stary 2013-04-08, 19:50   #1159
An Ka
Zadomowienie

Jak byłam młodsza to wysłałam ogłoszenie do lokalnej prasy z anonsami . Skonczyło sie na tym, że jacyś frajerzy wydzwaniali i wiadomo co proponowali .
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-08, 19:50   #1160
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Wiadomo, że dzieciaki dostają głupawki jak zobaczą kogoś nowego. Mi zaczęły opowiadać o przedszkolu, jedna taka Julka to całą historie życia opowiadać, dobrze że niedługa, ale i tak sprytnie jej przerwałam.
Dasz radę!

Mieszkanko hmm, coś tam mam na oku, ale ciągle liczę że pojawi się coś lepszego. Jadę w czwartek oglądać i już wtedy się zdecyduję.
Hehe mi jeden chłopiec zaczął mówić o karuzeli, to drugi zaraz podłapał temat i to samo

A jakie imiona
Mia, Luis, Lili (być może od Lilianny), Mark, Max,

Będę trzymała kciuki byś coś fajnego znalazła

Wymiana
Stary 2013-04-08, 20:02   #1161
slonecznikow_a
Zadomowienie

Kilka miesięcy temu ja uczyłam się wszystkiego od podstaw, a dzisiaj ja uczyłam praktykantkę Fajnie
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 20:06   #1162
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
Jak byłam młodsza to wysłałam ogłoszenie do lokalnej prasy z anonsami . Skonczyło sie na tym, że jacyś frajerzy wydzwaniali i wiadomo co proponowali .
U mnie tak samo i był jeszcze jeden co taki sposób na podryw znalazł i to wkurzające "Poklikamy?"
Cytat:
Hehe mi jeden chłopiec zaczął mówić o karuzeli, to drugi zaraz podłapał temat i to samo

A jakie imiona

O kurczaki, ja miałam tylko 2 dziwne imiona i bardzo się zdziwiłam, że tak mało. Ty to masz nieźle. Mia i Lili bardzo mi się podobuje.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 20:08   #1163
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
A co tam, wysyłam na tą ukrytą rekrutację, zobaczymy co z tego wyniknie...

EDIT: Jednak nie wysyłam, bo to ogłoszenie na całą Polskę. Boję się, że to zbieranie jakichś danych.

Czy posiadasz doświadczenie w branży B2C? * Tak Nie

Czy jesteś absolwentem marketingu, reklamy lub kierunków pokrewnych? * Tak Nie

Czy posiadasz samochód i masz możliwość korzystania z niego do celów służbowych? * Tak Nie

W jakim mieście masz zamiar podjąć pracę?* -- wybierz --

Określ poziom oczekiwanego wynagrodzenia brutto*

A wcześniej jest jeszcze tabelka do wypełnienia z datą urodzenia.

Daruję sobie to ogłoszenie.
jak dla mnie to jakieś przedstawicielstwo handlowe

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Kilka miesięcy temu ja uczyłam się wszystkiego od podstaw, a dzisiaj ja uczyłam praktykantkę Fajnie
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 20:30   #1164
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
hmm, póki co nie. Czasem zdarza się 10-15 min więcej ale na razie nie zstałam na nadgodzinach.

tusia, owszem ale już miałam tak w tej firmie z kartonami- jeździłam tam 4 dni i podziękowali mi, by sprawdzić "inną osobą, a potem odezwać się" choć zrobiłam wszystko, co mi kazali a po 2 dniach nie miałam prawa wiedzieć/umieć wszystkiego... Także już się sparzyłam i mam jakiegoś pecha pewnie tutaj to samo, tydzień i dziękuję no ludzie, naprawdę duży zakres obowiązków i fakt, nie wiem czy sobie poradzę ale chyba wdrożenie się wymaga czasu tak zawsze wydawało mi się, może się mylę.
na jak długo masz obecną umowę?
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 20:51   #1165
smerfetka_25
Raczkowanie

Cześć Byłam na tej rozmowie w sklepie w CH i sprawy wyglądają tak: 1200 na rękę, godziny różne zależnie od grafiku, czasem 12 godz dziennie, czasem 8, przynajmniej 2 weekendy w miesiącu ... 2 dziewczyny jak się okazało odchodzą, jedna, to ta, na której miejsce mam niby wskoczyć, a ona idzie do jakiejś innej pracy i druga - jej koleżanka od jutra też już nie pracuje, więc nie rozumiem czemu obie nagle się zwalniają, czy nie chcą mnie wkrecić, bo np kierownik jest nie do życia... Na razie zostawiłam swoje CV i jeśli kierownik zechce to zadzwoni do mnie, ona mnie tylko poleciła, ale ost słowo należy do niego....
smerfetka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 21:45   #1166
mikados
Rozeznanie

Cytat:
O kurczaki, ja miałam tylko 2 dziwne imiona i bardzo się zdziwiłam, że tak mało. Ty to masz nieźle. Mia i Lili bardzo mi się podobuje.
Ja kiedyś na praktykach w gimnazjum miałam Saturnina
mikados jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 21:48   #1167
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:

A jakie imiona

W rodzinie mojego Tz mają uwielbienie do takich imion Jest tam właśnie Lilka (Lilianna), Brajan , Anżelika, Natan. Jak dla mnie porażkowe imiona, no ale skoro rodzicom się podobają

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mikados Pokaż wiadomość
hardcore

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 21:52   #1168
mikados
Rozeznanie

Cytat:
Słuchajcie, trochę się podłamałam. ..... i będą chcieli sprawdzić kogoś innego. Ja to jednak mam ☠☠☠☠a, pecha!
szakal jesteś na próbnym więc nie załamuj się tylko rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
hardcore
nom, nawet nie wiedziałam że takie imię istnieje
Stary 2013-04-08, 22:22   #1169
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Fajnie fajnie, ja pamiętam jak w jednej pracy zwalniałam stanowisko i przyszła nowa asystentka i musiałam ją uczyć, podobało mi się to, chyba jednak mam we krwi bycie nauczycielem

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
U mnie tak samo i był jeszcze jeden co taki sposób na podryw znalazł i to wkurzające "Poklikamy?"

Jeszcze jest Wincent, Ksawier (nie wiem czy przez X ) Anastazja

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mikados Pokaż wiadomość
Dobre

Pewnie nie uwierzycie, ale u mnie w mieścinie jeden chłopiec ma na imię Herkules

Dzisiaj jeden chłopiec nie z mojej grupy podszedł i mówi: "Pani, zawiąż mi szalik. A wie Pani że moja dziewczyna nie ma siusiaka? Bo jest dziewczynką" :

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
W rodzinie mojego Tz mają uwielbienie do takich imion Jest tam właśnie Lilka (Lilianna), Brajan , Anżelika, Natan. Jak dla mnie porażkowe imiona, no ale skoro rodzicom się podobają

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

hardcore
Natan jeszcze mi się podoba ale Brajan to już przesada (chociaż zawsze pdoobał mi się Bryan z Backstreet Boys )

Wymiana
Stary 2013-04-08, 22:39   #1170
mikados
Rozeznanie

Cytat:

Dzisiaj jeden chłopiec nie z mojej grupy podszedł i mówi: "Pani, zawiąż mi szalik. A wie Pani że moja dziewczyna nie ma siusiaka? Bo jest dziewczynką" :
niektóre dzieciaki wymiatają
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości