|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Niestety ale maz nie moze urwac się z pracy. Z odbiorem to nie ma problemu bo o tej porze już jest w domu ale zeby zawiesc nie urwie się. W czwartek i piatek ma wolne więc bedzie mogl go zawiesc a do przyszlego tygodnia mam nadzieje ze damianek poczuje się lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |||
wańka wstańka
|
Cytat:
A pogrubione to dla mnie zadne wytłumaczenie, gdy sytuacja nie jest nagła. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do toalety: u nas sprawapod kontrolą. Mała nie korzysta z peluszek, a wypadki nie zdarzają się często.
![]() |
#1143 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko mowic, ze to mame bardzo boili, tłumaczyc itp... Cytat:
![]() Ale gratuluje ze jestes taka zawsze zorganizowana, bo sa rozne w zyciu sytuacje ![]() niewiem co pogrubione, ale nie dociekam juz ![]() I ![]() ![]() Ula to dobrze w juz w czwartek pójdzie, to tylko jutro jeszcze ![]() Bylismy na dworze, ale spotkał Nas deszcz...a tak mi sie fajnie siedzialo na trawce a Seba jezdził na rowerze ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-06-18 o 14:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co tu ma organizacja lub jej brak do rzeczy, ja się potrafie zorganizowac jak trzeba ale w tej sytuacji zwyczajnie uwazam ze mlodszy skoro chory powinien zostac w domu Rozumiem ze ty chore dziecko bys wziela, twoja sprawa, kazdy postepuje wedlug swojego sumienia Dla mnie czteromiesieczniak to nadal malenstwo, niemowlak ktorej jednak wymaga troche innego traktowania przy chorobie niz kilkulatka, wole odczekac z nim niz pluc sobie w twarz ze nie zrobilam wszystkiego zeby nie pochorowal się bardziej Pomijam już kwestie mojej moralnosci ze wzielabym dziecko z choroba zakazna do szkoly, bo mniej ale jednak nadal zaraza Po za tym wiktor tez nadal w pryszczach więc i on do konca dojdzie do zdrowia przy okazji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Wcześniej pytałam, czy jakby dziecko było w szkole te byś pozwoliła dziecku zostać w domu, ze względu na chorobę młodszego. Jeśli tak, to muszę przyznać- nigdy sie z takim podejściem nie spotkałam i nie bardzo je rozumiem. I dla jasności: nie narazalabym zdrowia dziecka, ale tez nie trzymalabym zdrowego dziecka, (które powinno być w szkole) w domu. Znalazlabym inne rozwiązanie.
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
Przeprowadzeni!!
![]() ![]() ![]()
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
Cytat:
![]() Nie martw sie o siostrę poradzi sobie napewno ![]()
![]() |
#1148 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
napisalam ze gdyby to bylo zwykle przeziebienie to damian by z nami pojechal, poniewaz nie jest to zwykle przeziebienie to zostaje w domu nie wiem co by bylo gdyby, wiem co jest tu i teraz szkola jest bardzo wazna, uwazam ze dziecko nie powinno opuszczac zajec , jednoczesnie ja innego rozwiazania nie znalazlam powiem jeszcze inaczej, gdybym zaprowadzila wiktora doszkoly, zakladajac ze oboje sa zdrowi, a zastalabym tam matke ktora przyszla z dzieckiem z np. ospa to bym sie wsciekla ze przychodzi z chorym dzieckiem ktore moze zarazic inne, w tym m.in moje ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdyby nikt zaiwezc nie mógł (łacznie z opcją taksówki) to pewnie zawiozłabym sama, z młodszym dzieckiem, które cały czas przebywałoby w samochodzie.
![]() |
#1150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zostawilabys malutkie dziecko w aucie?Samo? ![]() Bo ja w zyciu...jeszcze nigdy nic nie wiadomo co spotka mnie w szkole, czy mnie ktos nie zatrzyma...umarłabym ze strachu...a juz o dziecku nie wspomne...
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
Czy to jest normalne ze z rozwarciem 5 cm i skorczami co 5 minut kaza kobiecie wracac do domu i sie przespac, bo "nie ma postepow"? Czy jestem przewrazliwiona i tylko ja uwazam ze moja siostra zyje w kraju wariatow? :P
#1152 |
Zakorzenienie
|
Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
I poszła do domu? Ja by. W życiu nie poszła mnie odesłała ale rozwarcia nie miałam
#1153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i uwazam podobnie, jak dziecko samo w aucie ![]() a co jesli ja nie mam tu przyjaciol ktorych moge o taka pomoc poprosic? a dzieci sasiadki chodza do innej szkoly? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Akurat układ szkoły, do której chodzi moje dziecko pozwala na to by podjechać właściwie pod bramę przez którą dzieci wchodz do szkoły, i przy której stoi nauczyciel dyzurny. Więc mogłabym zostać w samochodzie z łodszym dzieckiem i obserwując młodsze dziecko jak przechodzi przez bramę. ![]() Z dzieckiem do szkoły wchodzić nie muszę. I oczywiście taką opcję uwazam za awaryjną. Inna sprawa, ze wasze dzieci jeszcze nie chodza do szkoły, gdzie sytuacja wygląda inaczej niż w przedszkolu. Cytat:
Teoretycznie rozwarcie postępuje średnio 1cm na godzinę. Nie pojechałabym d domu na miejscu twojej siostry. Inna sprawa, ze ja przy 7cm nie byłam w stanie się relaksować spać ![]() Ula jak nie masz takich ludzi, to trzeba ich znalezc.
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2013-06-18 o 19:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- nie zawsze jest tak prosto ![]() My mamy takich fajnych przyjacioł od niedawna, akurat ich syn chodzi z Seba do przedszkola i ida razem do kolejnego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1156 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Ula zapytała co bym zrobiła, to napisałam. Przeciez nie będe analizować kazdej innej szkoły. Nie widze tez sensu kontuuowania tego tematu. Bywa roznie, nagłe wypadki kazdemu sie zdarzaja. Z tym, ze dla mnie przypadek taki jaki opisała Ula do takich nie nalezy. Takie jest moje zdanie, wasze moze być inne. blonde nigdzie nie mówie, ze to jest łatwe. Moje podejscie jest takie, ze moim obowiązkiem jest znalezc rozwiazanie sytuacji, a nie rozłozyc ręce i powiedziec, nie mogę i tyle.
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2013-06-18 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Seba zasnal a mnie dzis czeka konczenie zadan od P. logopedy ![]()
![]() |
#1158 |
Rozeznanie
|
Kontynuowalam temat bo poczulam się osadzona ze rozlozylam rece i mam wszystko gdzies
Otoz nie. Nie napisalam ze nie mam wyjscia Wyjscie zawsze jakies jest, ja wybralam taka opcje bo wydala mi się najrozsadniejsza. Pisalam już dlaczego. Bo nie mam tu nikogo kto pomoze w takiej sytuacji, a opcja odwiezienia starszego pod szkole nie wchodzi w gre, poniewaz pod szkola parkingu nie mam, parkuje na ulicy, czasem ulixce dalej jeśli miejsca brak Co do znalezienia przyjaciol. Jakoś nie szukam ich na sile, mam znajomych ale z zadnym z nich nie jestem na tyle blisko by moc na sobie polegac czy prosic o przyslugi Przeprowadzilam się do tego miasteczka rok temu i jakoś nie udalo mi się nawiazac blizszych znajomosci, po prostu. Czasem jest jak jest i liczyc mogę na siebie i swojego meza |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Ula moim zdaniem nie potrzebnie się tłumaczysz
![]() ![]() A my kupiliśmy te bilety, szkoda,że wtedy nie zarezerwowaliśmy, bo kurdę przepłaciliśmy o 60 f. No,ale dobra, mam nauczkę ![]() Więc od 20stego lipca do 6tego sierpnia jestem w PL ![]()
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz czekam na moja mame, ktora przylatuje 13-tego ![]()
![]() |
#1161 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A dziś wybywam do fryzjera, moje wlosy nie widzialy nozyczek od dwoch lat i wymagaja podciecia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Do nas tez przylatuja tescie 14tego i nie moge sie doczekac. |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Matki emigrantki, czyli jak to się robi w UK - część VI
To chyba masz dobrych tesciowych bo moja się zapowiedziała na październik jak w domu będzie noworodek, buntowniczy dwulatek i jeszcze tesciowej mi tylko brakuje. Powiedziałam mężowi zeby jej to delikatnie wybił z głowy bo po porodzie chce odpocząć a nie się uzerac z gośćmi i narazie cisza. Żałuję tylko ze latem do pl nie pojedziemy bo moi rodzice nie przyleca raczej i zobaczymy się dopiero za rok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A do mnie za tydzien przyjezdza tato- znowu ![]() Czy u was tea talkie duszno? Nice da sie wytrzymac na dworze.
![]() |
#1165 |
Raczkowanie
|
heja
![]() dziewczyny nie wiem moze panikuje a moze tylko glupoty wyczytalam w necie. w nocy jak przekrecalam sie z boku na bok zlapal mnie skurcz w lewej czesci brzucha. wygládalo to bardziej jak kolka. mysle, ze zbyt gwaltownie przekrecalam sie na bok. taki skurcz mnie zlapal jak lapie w lydkach. w necie wyczytalam,ze to skurcze poronne ale nie mam zadnych objawow, plamien, goraczki etc. wymasowalam sobie ten bok w nocy i mi przeszlo. nic mi teraz nie jest ![]() pocieszcie mnie,ze to nic strasznego ![]()
#1166 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Fajnie macie z tymi wakacjami w Polsce. U mnie się na to nie zanosi ![]() U nas jest w tej chwili upalnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1167 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez sie ciesze,ale dzieci mi marudza. Ale trzeba to wykorzystac, bo od piatku znowu deszcz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |||||
Zakorzenienie
|
na dlugo zostaja?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie jest cieplo, lekki wiaterek powiewa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Uff Seba w przedszkolu...dzis jest jakis naładowany i ciezko sie z nim wspołpracuje ![]() ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-06-19 o 14:14 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj o 19.00 byłam jeszcze z Olą na placu zabaw.Wyszłyśmy po 20.00. Cytat:
Za to jak moja mama była po porodzie i liczyłam na jakieś sprzątanie w domu to mi tylko 2 okna umyła i obiady gotowała.Jeszcze miała pretensje ,ze moja starsza córka sprząta w domu.Zresztą w uk nie kurzy się tak jak w pl wiec dużo sprzątania nie było. Przylatują na 2 tyg. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.