Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-29, 17:21   #1141
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dotyczące witamy KiD ma któraś z Was z firmy Bobik? Dobre to?
Ja teraz to podaje i odkąd zaczęłam podawać Mikołaj ma problemy z pierdkami. Męczy się okrutnie. I nie wiem czy to wina tych nowych witamin czy po prostu czysty przypadek. Tam jest oliwa z oliwek w poprzednich witaminach tego chyba nie było.
Ja przerabiałam pare w tym bobik i najlepsze są bioaron k+d 30 tabl 13 zł, opłaca się bardzo a jedynie po nich mały nie ma bólów brzuszka bo zamiast tych rożnych olejów ma olej słonecznikowy

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

dla mnie to też mega dziwne, że podajecie dalej mm w takim wypadku, przecież z tego jednego posiłku przyrost się nie zrobi więc wiadomo że kp w zupełności wystarczy.
Niekoniecznie dziwne, bo mój przybiera ładnie, ale co z tego jak brakuje mi pokarmu i krzyczy a właściwie piszczy z głodu. Okropne uczucie dla mnie ostatnio nie dokarmiam, ale czasami musze raz dziennie bo inaczej dziecko głodne a tak też być nie może i to mi powiedziała pediatra. Tym bardziej że Liwka pisała że jej mała zjada mniejszą porcje mleka niż mój a jest miesiąc starsza, więc ewidentnie mój potrzebuje dużo...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 17:52   #1142
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja przerabiałam pare w tym bobik i najlepsze są bioaron k+d 30 tabl 13 zł, opłaca się bardzo a jedynie po nich mały nie ma bólów brzuszka bo zamiast tych rożnych olejów ma olej słonecznikowy

Niekoniecznie dziwne, bo mój przybiera ładnie, ale co z tego jak brakuje mi pokarmu i krzyczy a właściwie piszczy z głodu. Okropne uczucie dla mnie ostatnio nie dokarmiam, ale czasami musze raz dziennie bo inaczej dziecko głodne a tak też być nie może i to mi powiedziała pediatra. Tym bardziej że Liwka pisała że jej mała zjada mniejszą porcje mleka niż mój a jest miesiąc starsza, więc ewidentnie mój potrzebuje dużo...
mnie tez laktacja zaczyna siadac, juz raz mialam sytuacje stresowa i wyciagalam z zamrazalnika wiec powoli wprowadzam mm. poki co mieszam z moim i jedziemy jedna porcje ale powoli bede zwiekszac niestety moja tez potrzebuje co raz wiecej a przystawiac co chwile nie dam rady bo sie za bardzo dziecko mi meczy, a mimo odciagania i przystawiania srednio 3x dziennie mamy mleka na styk. a nie chce dojsc do sytuacji ze nagle musze podac 8 porcji mm.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 18:02   #1143
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Jestesmy po szczepieniu, maluszek zniosl dobrze szczepienie, troszke placzu bylo. Obsikal lekarza dzis haha cala kozetke i rekaw pana doktora ;D wzielismy ta 6 w 1 szczepionke.

Synus wazy 6,5 kg urosl w glowce i w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ale się usmiałam z KArola połozyłam go na macie na brzuchu a sama poszłam do kuchni gada, gada nagle płacze zaglądam a ten na plecach leży no to go znowu na brzuch znów gada, gada i znów płacz patrze a ten znów na plecach
dla wierciucha

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
My po wizycie- jest ok, katar się skończył; natomiast takie furkotanie w nosku które się jeszcze pojawia i to po jedzeniu, gadaniu czy wywijaniu nogami- jest ok.No i waga 5490

my tez juz po
waga 7225g czyli 185g na plusie mówiłam że przystopował

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 18:27   #1144
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Co do smoczka, ja nawet nie kupiłam. Nie używam i mam nadzieję, że nie zajdzie taka potrzeba.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
widze ze OC mnie ubiegla no ale stronke mozna dodac na 1 strone nasza jakby ktoras cos chciala sprawdzic
dobrze, że odpowiedzi się zgadzają fajny link !

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
t
Ja tez jestemza przytulaniem i lulaniem narekach - bardzo to lubie,choc nie ukrywam ze czasami chcialabym miec chwile wolna
Czasami siedze na kanapie z dzieckiem caly dzien, bo usypia na raczkach, a odlozony sie budzi i tak siedze czasem kilka godzin ze spiacym dzieckiem w ramionach ..
Też tak miałam, ale z każdym dniem młody coraz bardziej niezależny - no i jak już zaśnie na mnie to odkładam go na brzuszek i tak śpi. / w dzień oczywiście, bo w wieczorem jak pada odkłada się go już na plecki i całą noc śpi na pleckach, jakoś po zmroku nie ma problemów ze spaniem hm/ może spróbuj ? / tyle że mój nie zasypia na rękach u mnie tylko leżąc na mnie, więc jak go ze mnie przerzucę jak już zaśnie głęboko na brzuch to dalej coś czuje od przodu i nie czuje się taki opuszczony/

Cytat:

No cóż mam na ten temat swoje zdanie, nie ma sensu chyba 10 raz powtarzać. Nie wierzę w brak mleka przy zrelaksowanej mamie, która bardzo chce karmić i dostawia do oporu. Laktacja jest w głowie. A sama jestem Mamą dziecka o rozmiarach Twojego, a ze szpitala wyszliśmy dokarmiając młodego MM i już wtedy zjadał więcej niż Miśka Liwki więc też mam swoje doświadczenie w temacie. Ty zaraz napiszesz, że dostawiasz od początku i się nie da...ja napiszę swoje więc lepiej niech każdy zostanie przy swoim ( przypomina mi się tylko, że jeszcze w poczekalni pisałaś że nie bardzo ci się widzi kp, tutaj kiedyś że max do 3 miesiąca bo nie ma jak karmić w upały itp - więc odnoszę wrażenie że może dla Ciebie to akurat nie ma aż takiego znaczenia i nie potępiam tego, każdy przecież robi tak żeby jemu było dobrze nie lubię tylko dorabiania do tego filozofii pt " brakuje mi pokarmu" wolę odwagę cywilną w temacie/)

Cytat:
mnie tez laktacja zaczyna siadac, juz raz mialam sytuacje stresowa i wyciagalam z zamrazalnika wiec powoli wprowadzam mm. poki co mieszam z moim i jedziemy jedna porcje ale powoli bede zwiekszac niestety moja tez potrzebuje co raz wiecej a przystawiac co chwile nie dam rady bo sie za bardzo dziecko mi meczy, a mimo odciagania i przystawiania srednio 3x dziennie mamy mleka na styk. a nie chce dojsc do sytuacji ze nagle musze podac 8 porcji mm.
Ptaszysko głowa do góry, wiem że wiesz, bo na pewno sporo poczytałaś w tym temacie, ale wd mnie to i tak cud że bez dostawiania do piersi tyle dałaś radę pociągnąć i mleko się dalej robiło.. Także i tak mega determinacja, wiem jakie odciąganie, a potem karmienie jest upierdliwe... b. dobrze Natalka na pewno już to co dobre dostała z Twoim mlekiem, a MM też dla ludzi
Stary 2013-05-29, 18:29   #1145
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

mam szybką zagadkę- jak dziecko ma gęsią skórką a karczek i klate cieplą to jest mu ciepło czy zimno?
Stary 2013-05-29, 18:55   #1146
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
mam szybką zagadkę- jak dziecko ma gęsią skórką a karczek i klate cieplą to jest mu ciepło czy zimno?
W sam raz, a w niektóre miejsca Zimno??

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 19:58   #1147
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak miałam, ale z każdym dniem młody coraz bardziej niezależny - no i jak już zaśnie na mnie to odkładam go na brzuszek i tak śpi. / w dzień oczywiście, bo w wieczorem jak pada odkłada się go już na plecki i całą noc śpi na pleckach, jakoś po zmroku nie ma problemów ze spaniem hm/ może spróbuj ? / tyle że mój nie zasypia na rękach u mnie tylko leżąc na mnie, więc jak go ze mnie przerzucę jak już zaśnie głęboko na brzuch to dalej coś czuje od przodu i nie czuje się taki opuszczony/
Jak bedzie coraz bardziej niezalezny to tez bedzie latwiej
A na rekach to mam na maysli ogolnie, najczesciej tak jak u Ciebie - brzuch do brzucha - uwielbiam jak tak na mnie lezy .. tylko czasami jest ciezko siedziec w takiej pozycji 2 godziny
Kiedys tak odlozylam na brzuszek to maly byl bardzo zadowolony - spal ciagiem 3 godziny - tylko opieprz od meza dostalam, ze go tak polozylam (wszedzie sie nasluchal i naczytal, ze tylko pozycja na pleckach jest sluszna - owszem tak, ale w dzien pod nadzorem dlaczego nie? )-- no i sie teraz boje tak klasc, no chyba, ze jak go nie ma w domu
Stary 2013-05-29, 19:59   #1148
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:

dobrze, że odpowiedzi się zgadzają fajny link !

No cóż mam na ten temat swoje zdanie, nie ma sensu chyba 10 raz powtarzać. Nie wierzę w brak mleka przy zrelaksowanej mamie, która bardzo chce karmić i dostawia do oporu. Laktacja jest w głowie. A sama jestem Mamą dziecka o rozmiarach Twojego, a ze szpitala wyszliśmy dokarmiając młodego MM i już wtedy zjadał więcej niż Miśka Liwki więc też mam swoje doświadczenie w temacie. Ty zaraz napiszesz, że dostawiasz od początku i się nie da...ja napiszę swoje więc lepiej niech każdy zostanie przy swoim ( przypomina mi się tylko, że jeszcze w poczekalni pisałaś że nie bardzo ci się widzi kp, tutaj kiedyś że max do 3 miesiąca bo nie ma jak karmić w upały itp - więc odnoszę wrażenie że może dla Ciebie to akurat nie ma aż takiego znaczenia i nie potępiam tego, każdy przecież robi tak żeby jemu było dobrze nie lubię tylko dorabiania do tego filozofii pt " brakuje mi pokarmu" wolę odwagę cywilną w temacie/)

Ptaszysko głowa do góry, wiem że wiesz, bo na pewno sporo poczytałaś w tym temacie, ale wd mnie to i tak cud że bez dostawiania do piersi tyle dałaś radę pociągnąć i mleko się dalej robiło.. Także i tak mega determinacja, wiem jakie odciąganie, a potem karmienie jest upierdliwe... b. dobrze Natalka na pewno już to co dobre dostała z Twoim mlekiem, a MM też dla ludzi
dzieki

ja na razie robie tak jak mi lekarz mowil - zamiast 70ml wody i 2 miarki to 1 miarka 30 ml wody i 40 mojego mleka - dzieki czemu jak sciagam 80 ml z jednego cyca to jestem pol nastepnej porcji do przodu i tak kolejne dni z wieksza iloscia tylko mojego mleka. poki co 7 mojego pokarmu 8 - pol na pol
no i kolejny tydzien mi sie udalo pokarmnic byle do przodu o kazdy dzien
15.10. 2011.

Stary 2013-05-29, 20:01   #1149
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Leon ma obniżone napięcie mięśniowe a badania krwi były robione, żeby wykluczyć zaburzenia metaboliczne.
A jak u Niego się objawia?

Cytat:
Kasia zgadnij co mam na obiad? Podpowiem, ze Twoj ulubiony

Moj maluszek nie zasnie w lozeczku za nic, tylko ululany u mamusi na raczkach albo zaraz po jedzonku, na podusi przy cycusiu - nie ma potrzeby ssania, bo cycka wypuszcza, ale tak go jakos nauczylam, ze jak marudzil przed spaniem, to ja go hop do cycka - possal minutke i zasypial

Nie dostalam jakis nie wiadomo cudownych rad - tyle, ze jak wiem, ze jest zmeczony i krotko przed spaniem, to mam go polozyc delikatnie w lozeczku, przykryc kocykiem, podlozyc pieluszke pod policzek, by czul, ze cos go otula, ewentualnie przyciemnic rolety i delikatnie glaskac po glowce, cichutku nucic kolysanke i byc przy nim troche dluzej, jak juz zasnie..
Ciekawe jak praktyka

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Kwiatuszek no ladnie ladnie... Malinke
Ale wpatrzony w myszke miki

Dragusia obstawiam 1 i 3
Moderna to bardzo dobry sposób ja nie mogłam z moim dojśc do ładu i teraz daje smoka, przykrywam kocykiem całego ale róg daje koło buźki żeby się przytulał, po drugiej stronie pluszak tygrysek i zaraz mi dzidzia śpi a na początku jeszcze głaskałam po głowie ale już nie trzeba

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 20:01   #1150
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
hehe.. gesia skorke, ale numer
chyba jest mu cieplo, tylko w to miejsce, gdzie ma gesia skorke - chlodno?
Stary 2013-05-29, 20:04   #1151
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Tak piszecie o smoczkach i powiem wam ze ja bym chciala zeby Jakub lubil smoczek zeby go uspokajal. Pewnie byloby mi latwiej.. chociazby ba spacerach. A tak nie wiem jak go uspokoic jak od razu po wlozeniu do wozka zaczyna sie placz.

Ciezki dzien mialam.. Dziecko mi spalo pol godz tylko i to na spacerze. Pogoda ladna a my godzine tylko bylismy bo przez pol spaceru plakal. Potem cale popoludnie placz. Tylko przy piersi sie uspokajal.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-29, 20:11   #1152
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Tak piszecie o smoczkach i powiem wam ze ja bym chciala zeby Jakub lubil smoczek zeby go uspokajal. Pewnie byloby mi latwiej.. chociazby ba spacerach. A tak nie wiem jak go uspokoic jak od razu po wlozeniu do wozka zaczyna sie placz.

Ciezki dzien mialam.. Dziecko mi spalo pol godz tylko i to na spacerze. Pogoda ladna a my godzine tylko bylismy bo przez pol spaceru plakal. Potem cale popoludnie placz. Tylko przy piersi sie uspokajal.

A on w ogole nie chce smoczka?
Mi kiedys polozna pokazala trik, tzn. mojemu mezowi - smoczek do buzki i dziecko przytulic glowka do piersi - ma ono wtedy wrazenie, ze ssie piers..

a na spacery ja zawsze chodze po spaniu - najpierw karmie, przewijam, znowu karmie, odbijam i idziemy na spacer
wspolczuje wam naprawde

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
A jak u Niego się objawia?

Moderna to bardzo dobry sposób ja nie mogłam z moim dojśc do ładu i teraz daje smoka, przykrywam kocykiem całego ale róg daje koło buźki żeby się przytulał, po drugiej stronie pluszak tygrysek i zaraz mi dzidzia śpi a na początku jeszcze głaskałam po głowie ale już nie trzeba
dzieci chyba wlasnie tak lubia, zeby bylo jak najbardziej przytulnie

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-05-29 o 20:18
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 20:26   #1153
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:

to jest specjalny smoczek stosowany w szpitalach dzieciaki nim uspokajaja :d
http://www.ebay.pl/itm/160959881085?...84.m1423.l2649

moze sprobu???
15.10. 2011.

Stary 2013-05-29, 20:43   #1154
maria28
Kniaginia

Cytat:
ja na razie robie tak jak mi lekarz mowil - zamiast 70ml wody i 2 miarki to 1 miarka 30 ml wody i 40 mojego mleka - dzieki czemu jak sciagam 80 ml z jednego cyca to jestem pol nastepnej porcji do przodu i tak kolejne dni z wieksza iloscia tylko mojego mleka. poki co 7 mojego pokarmu 8 - pol na pol
no i kolejny tydzien mi sie udalo pokarmnic byle do przodu o kazdy dzien
Brawo za determinację!

No, strych trochę opustoszał. Tylko teraz pytanie - jak i gdzie to zmieścić w naszym mieszkaniu, nie mając części mebli? I jeszcze na to wszystko dziecko i jego cały anturaż.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 21:48   #1155
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
zależy z którego miejsca na Alei Bo może być nawet 200m [mówimy o szpitalu Żeromskiego? czy ulicy? bo to też na NH
szpital. spoko ciut pozwiedzalismy powiem Ci, ze w koncu wiem dlaczego 'na skarpie' cudna okolica. obiad w Stylowej

Cytat:
malinkę na cycku!!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
utopiłam mój laktator..
udalo sie reanimowac?

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Waży 5,900 i 61cm długości.
Pani doktor pochwaliła, że już tak ładnie główkę trzyma i że silny facet z niego

a zęby mnie zszokowaly szczerze piszac...

Cytat:
..może jednak się zdecydujecie polecam
chlop oglada auta, ja wciaz uwazam, ze poki co jednak sie da bez...

Cytat:
ale w nocy super śpi dziś kolejny szok pierwsza pobudka o 5 ostatnie żarcie o 21...
pieknie!

Cytat:
No i waga 5490

Cytat:
Tylko przy piersi sie uspokajal.
bardzo wspolczuje...
w szpitalu - spoko. mlody mial dopisek na karcie DZIDZUŚ i szybciutko nas 'obsluzyli'. chirurg nakrzyczal na nas ze mamy tragicznego, niedouczonego pediatre i udowodnil, ze Mlody ma jednak wodniaka a nie przepukline mosznowa... (prosty myk - podswietlil jajeczka Torresowe komorka pielegniarki- jej mina bezcenna )
jednak mnie sie podoba nasza lekarka - wie jak zrobic by sie dzieckiem zainteresowali a nie czekac na konsultacje 3 tygodnie. od piatku klejnoty rodowe ogladalo 4 specjalistow; termin do chirurga 17 VI i zobaczymy co dalej
jestem zadowolona

kupilismy Torreskowi wanienke duza (1 m), z ikeowskiej wyrosl

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 22:01   #1156
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
szpital. spoko ciut pozwiedzalismy powiem Ci, ze w koncu wiem dlaczego 'na skarpie' cudna okolica. obiad w Stylowej

udalo sie reanimowac?

a zęby mnie zszokowaly szczerze piszac...

chlop oglada auta, ja wciaz uwazam, ze poki co jednak sie da bez...

pieknie!

bardzo wspolczuje...
w szpitalu - spoko. mlody mial dopisek na karcie DZIDZUŚ i szybciutko nas 'obsluzyli'. chirurg nakrzyczal na nas ze mamy tragicznego, niedouczonego pediatre i udowodnil, ze Mlody ma jednak wodniaka a nie przepukline mosznowa... (prosty myk - podswietlil jajeczka Torresowe komorka pielegniarki- jej mina bezcenna )
jednak mnie sie podoba nasza lekarka - wie jak zrobic by sie dzieckiem zainteresowali a nie czekac na konsultacje 3 tygodnie. od piatku klejnoty rodowe ogladalo 4 specjalistow; termin do chirurga 17 VI i zobaczymy co dalej
jestem zadowolona

a to tego 17 to idziecie się do innego konsultować?

ja już w wannie kąpie
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 22:11   #1157
jolanT
Zadomowienie

Cytat:

Moze jeszcze da sie uratowac laktator

Ja nie biore witamin - no oprocz zelaza, choc biore go nieregularnie, i ostatnio kupilam sobie kwas foliowy i biore raz na jakis czas.

Podobno witaminy trzeba brac wtedy, jak nie jestesmy w stanie urozmaicic sobie swojej diety - w mleku raczej bedzie wszystko, co dziecko potrzebuje- ale kosztem organizmu matki.

U nas smoczek tez by cos zadzialal, gdybym nie byla przeciwna
Raz maz w tempie ekspresowym uspil mi synka smoczkiem.. Ale ja jestem za smoczkiem tylko w sytuacjach podbramkowych, gdzie dziecko nie da sie uspokoic, a ja nie moge mu w tym czasie dac cycusia
.. Choc wiem, ze dzieci jak sa starsze to maja wieksza potrzebe ssania.. Wiec jeszcze to przemysle i jak bedzie potrzebowal, albo ja nie bede w stanie go juz lulac na rekach to pewnie dostanie smoczka

A co to za zloty chicco?
hmm podłączyłam dziś i coś tam ruszył.. ale tak jakby chciał a nie mógł ;/ zobaczę jeszcze jutro dam mu czas

dzięki dziewczyny za odzew o witaminach..
no mam kurde problem.. biorę żelazo, jod i kwas foliowy.. ale jakoś tak czuję, że czegoś mi brak..
po żelazie mam zatwardzenie, kwas foliowy ostatnie tabletki i zostaje jod..
poza tym włosy zaczęły mi wypadać (Strippi) i jeszcze któraś z Was pisała, że kolana bolą.. no i kurde u mnie też się odezwały ;/
nie mówiąc już o rwie kulszowej bo dziadostwo się odzywa znowu

smoczek
http://www.misio.pl/pl/chicco-smocze...-1-szt-4m.html
identyczny ale 0+
u nas bez smoka ani rusz..

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Ja nie biorę nic, ale chyba muszę zacząć, bo włosy mi lecą :/

My po szczepieniu, spłakał się Misio bardzoo bidulek mój kochany.
Waży 5,900 i 61cm długości.
Pani doktor pochwaliła, że już tak ładnie główkę trzyma i że silny facet z niego
Śmiała się z jego licznych fałdek

No i co najlepsze, idą mu zęby, jedynki i trójki już całe zarysowane pod dziąsłami, także lada chwila będą się przebijać.
dla Michałka

Cytat:

udalo sie reanimowac?
jw

ehh my jeszcze Ewy nie kąpaliśmy ani razu przez ten paskudny pępek.. cały czas otwarty ;/
w pt idziemy do lekarza mam nadzieję, że jakaś mądra głowa to zobaczy

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-29, 23:31   #1158
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a to tego 17 to idziecie się do innego konsultować?
tak ale też wtedy będę chciała usłyszeć decyzję co z tym wodniakiem robimy. za dużo nerwów mnie kosztuje. już nie kupuję hasła: "wchłonie się"

Cytat:
ja już w wannie kąpie
ale Ty doświadczona mama jesteś ja wciąż wydygana
też tak myśleliśmy, ale ostatecznie kupiliśmy...

Cytat:
pregnaPLUS (w ciąży brałam, teraz dalej na tym jadę) + magnez + folik (uważam, że każda kobieta w wieku rozrodczym powinna stale zażywać kwas foliowy). moja dieta niby zielona i zróżnicowana, ale po akcji z anemią będę na bank brała podczas karmienia.

Stary 2013-05-29, 23:47   #1159
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

nestelle wiem, że nie powinno się porównywać ale jak czytam że niektóre maluchy już pełzają itp to też bym chciała, bo uwielbiam jak pojawia się coś nowego najchętniej widziałabym juz go chodzącego i mówiącego a z drugiej strony strasznie mi szkoda, że tak szybko rośnie i już nie będzie taki malutki, a jak pomyślę że kiedyś będzie miał już te np 15 lat i nie zechce się przytulać do mamy to mi się płakać chce

narzekałam, że Karola nie interesują grzechotki a w niedziele położyłam go na macie i tak go zainteresował czarno-biały tygrysek że ciągle teraz go naparza ręką i się śmieje
Ooo, mam identycznie, jeśli chodzi o Krzysia

Czekam na moją matę z utęsknieniem Choć moje dziecię jeszcze małe i śmiać się pewnie do zwierzaków nie będzie, ale mam nadzieję, że Mu się spodoba (bujaczek bardzo polubił )

Cytat:
zrobione, jutro znów wrzuć

Cytat:
a wiecie co mi mój kochany syn zrobił? nigdy nie zgadniecie
malinkę na cycku!! nie trafił dobrze na sutka i obok się przyssał tak to jest jak się w nocy karmi po ciemku i na śpiocha

Cytat:
pytanie mam do dziewczyn kp
czy bierzecie jakieś witaminy? czy w ogóle można karmiąc piersią.. (zapomniałam zapytać położną)
Ja biorę te same, co w ciąży - Femibion z DHA

Cytat:
chociaż szczerze mówiąc na razie Karol chętniej tym się bawi niż siedzi w leżaczku ale ciągle mam głupią nadzieję, że może kiedyś zechce zasnąć w leżaczku a nie przy cycku/na rękach

na siłę to ja też zamierzam przytulać o ile będę miała tyle siły, bo jak pójdzie w ojca to wyrywających się 100kg nie dam rady przytrzymać

Na szczęście mój bez problemu śpi: w leżaczku, w łóżeczku, na rękach, ze mną w łóżku; nie mamy z tym problemów Chyba ma to po Tatusiu - zaśnie wszędzie

Cytat:
Mój też woli zasypiać w kontakcie, ale we wszystkich poradnikach czytałam że nie ma sensu uczyć samodzielnego zasypiania przed 4 miesiącem, wcześniej dziecko po prostu jest za małe i nie rozumie jeszcze związku przyczynowo skutkowego. Więc ja wstrzymuję się z wszelkim tresowaniem, zwłaszcza że co mi przeskadza potulenie mojego syna przez kwadrans przed snem
No tak, na siłę bym Go nie odkładała do łózeczka, żeby nauczyć spania samemu, ale nie ma z tym kłopotów. A tulić tulę i tak

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Jeny, ubranka 62 są na Różę za małe!
Krzyś właśnie wyrasta z 56

Dziewczyny, mam katar Byłam w parku z Krzysiem i z Mamą, zaczęłam kichać i mówię "oho, coś pyli, alergia mi się zaczyna...". Ale wróciłam do domu, była burza, ulewa, która oczyściła powietrze, a ja siedzę i normalnie kapie mi z nosa na laptop Więc obstawiam, że to może jednak nie alergia... Rano zobaczymy, jeśli katar, to nie przejdzie.
Ale gorsze jest to, że Krzyś chyba też ma katar Przy aktywności furkocze Mu w nosku i jak użyję fridy, to wyciągam glutki. Ale teraz śpi i nic nie furkocze, czysto oddycha. Jak pije mleczko też czysto oddycha, choć przecież musi przez nosek oddychać - to katar w końcu czy nie..? Może lekki katar po prostu...

Sytuacja sprzed niedawna: śpi, przebudza się leciutko i słyszę "eeee...eeee...eeeeee eee" i pierdzik, a po nim "heee hee" i śpi znowu Dowcipniś

Dziś dokończyłam zakupy na Allegro, nabyłam kocyki, ręczniczki, prześcieradła, ochraniacz na łóżeczko i parasolkę do wózka Wypłata mi znika w oczach. Ale to dla syńcia

Dobranoc laseczki!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-30, 02:55   #1160
Tasia34
Wtajemniczenie

No dobra, jednak jestem chora - doszedł mi taki ból gardła, że nie mogę śliny przełknąć, ani wody, a pić mi się strasznie chce... Spać nie mogę do tego, leje mi się z nosa Co mogę na gardło prócz Isly? Nawet nie wiem, co jest w apteczce, a dziś święto
Krzyś maleńki też poharkuje

No to się pozalilam...
Ania
Stary 2013-05-30, 05:14   #1161
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
J
A na rekach to mam na maysli ogolnie, najczesciej tak jak u Ciebie - brzuch do brzucha - uwielbiam jak tak na mnie lezy .. tylko czasami jest ciezko siedziec w takiej pozycji 2 godziny
Kiedys tak odlozylam na brzuszek to maly byl bardzo zadowolony - spal ciagiem 3 godziny - tylko opieprz od meza dostalam, ze go tak polozylam (wszedzie sie nasluchal i naczytal, ze tylko pozycja na pleckach jest sluszna - owszem tak, ale w dzien pod nadzorem dlaczego nie? )-- no i sie teraz boje tak klasc, no chyba, ze jak go nie ma w domu
u nas też tak czasem śpi, to moja ostatnia deska ratunku, jak nic nie działa to biorę go na ręce, kładę na siebie, trochę ponoszę albo się pobujam i zaraz śpi kiedyś siedziałam tak 3 godziny bo szkoda mi było go odłożyć bo bolał go brzuch i chciałam żeby trochę pospał po cichu napiszę że też to lubię mimo tego, że jest co raz ciężej i już trochę mnie moja chłopinka przygniata. No i tak jak u Ciebie jak odłoży się na brzuch to śpi długo tylko ja jestem "sprytna inaczej" i za groma nie umiem go zdjąć z siebie, brakuje mi jednej ręki

A żeby nie było tak pięknie to oczywiście już dostaliśmy opieprz i milion dobrych rad od ciotek, babć, wujków itp że przyzwyczajamy do takiej pozycji a wcale tak często nie śpi, tylko po prostu najczęściej a wyjazdach, bo przecież nie położę się z nim i z cyckiem

Cytat:
hehe.. gesia skorke, ale numer
chyba jest mu cieplo, tylko w to miejsce, gdzie ma gesia skorke - chlodno?
sama nie wiem, bo ogólnie jest cały ciepły i się jeszcze śmieje, ale pewnie tak jest jak piszecie

Cytat:

Monika to w końcu minie jeszcze troszkę musisz się przemęczyć a potem będzie już tylko lepiej

nasz też smoka nie chce, pluje nim i wręcz ma odruch wymiotny

Cytat:
bardzo wspolczuje...
jestem zadowolona

super, że to jednak nie przepuklina

a wanienkę też zmienilismy jakieś 2 tyg temu, ta nowa wydaje się taka ogromna

Cytat:
no mam kurde problem.. biorę żelazo, jod i kwas foliowy.. ale jakoś tak czuję, że czegoś mi brak..
poza tym włosy zaczęły mi wypadać (Strippi) i jeszcze któraś z Was pisała, że kolana bolą.. no i kurde u mnie też się odezwały ;/
oj u mnie to samo, włosy zaczęły wypadać, bolą kolana i wszystkie stawy dlatego kupiłam w tym tygodniu witaminki i biorę, ale u mnie szczerze mówiąc kiepsko jest z odzywianiem bo mały nie zawsze daję mi zjeść, czasem jak zjem śniadanie to potem tylko herbatniki

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
No dobra, jednak jestem chora - doszedł mi taki ból gardła, że nie mogę śliny przełknąć, ani wody, a pić mi się strasznie chce... Spać nie mogę do tego, leje mi się z nosa Co mogę na gardło prócz Isly? Nawet nie wiem, co jest w apteczce, a dziś święto
Krzyś maleńki też poharkuje

No to się pozalilam...
zdrówka

edit: ładna dziś pogoda zmykamy na wieś miłego dnia wszystkim

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2013-05-30 o 06:35
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 07:17   #1162
Tasia34
Wtajemniczenie

Czy dzieciaczek którejś z Was miał katar? Kiedy do lekarza iść? Coraz bardziej się martwię...
Ania
Stary 2013-05-30, 07:25   #1163
Moderna
Zakorzenienie

Moin

Panika bedzie dobrze, kciuki

Od kilku dni moj malec zaczal sie interesowac karuzelka - i tak o to mam rano czas na kawusie
Stary 2013-05-30, 08:12   #1164
Malpka
Zakorzenienie

WITAM
I ZAPRASZAM DO GŁOSOWANIA
https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...?filter=Malpka

------------------------

Cytat:

na siłę to ja też zamierzam przytulać o ile będę miała tyle siły, bo jak pójdzie w ojca to wyrywających się 100kg nie dam rady przytrzymać
moja Julka ma 19 kg a ostatnio na pobieraniu krwi 3 osoby ją musiały trzymać tyle ma siły

Cytat:
My po wizycie- jest ok, katar się skończył; natomiast takie furkotanie w nosku które się jeszcze pojawia i to po jedzeniu, gadaniu czy wywijaniu nogami- jest ok.No i waga 5490
super ze juz po katarze i za wagę

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Dziewczyny, chyba juz byla o tym mowa -dziecko w wieku 5tygodni wklada raczke do buzi - to cel poznawczy?
pewnie tak ale szybko zaczął się interesować rączką

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
waga 7225g czyli 185g na plusie mówiłam że przystopował

Cytat:
Jak bedzie coraz bardziej niezalezny to tez bedzie latwiej
no co ty pozycja na brzuszku jest bardzo dobra jak ortopedzie powiedziałam ze śpi na brzuchu to powiedział "i bardzo dobrze" Julka tez od początku spała na brzuszku mój nawet w nocy śpi na brzuchu

Cytat:

jestem zadowolona
:
to dobrze ze jestes zadowolona

Cytat:
O
Dziewczyny, mam katar Byłam w parku z Krzysiem i z Mamą, zaczęłam kichać i mówię "oho, coś pyli, alergia mi się zaczyna...". Ale wróciłam do domu, była burza, ulewa, która oczyściła powietrze, a ja siedzę i normalnie kapie mi z nosa na laptop Więc obstawiam, że to może jednak nie alergia... Rano zobaczymy, jeśli katar, to nie przejdzie.
Ale gorsze jest to, że Krzyś chyba też ma katar Przy aktywności furkocze Mu w nosku i jak użyję fridy, to wyciągam glutki. Ale teraz śpi i nic nie furkocze, czysto oddycha. Jak pije mleczko też czysto oddycha, choć przecież musi przez nosek oddychać - to katar w końcu czy nie..? Może lekki katar po prostu...
:
Cytat:
Czy dzieciaczek którejś z Was miał katar? Kiedy do lekarza iść? Coraz bardziej się martwię...
popsikaj 2-3 dni wodą morską i maść majerankowa jak nie przejdzie to idz ale ze weekend sie zbliza to mozesz pójść jutro kontrolnie

Cytat:

Od kilku dni moj malec zaczal sie interesowac karuzelka - i tak o to mam rano czas na kawusie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 08:21   #1165
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
hmm podłączyłam dziś i coś tam ruszył.. ale tak jakby chciał a nie mógł ;/ zobaczę jeszcze jutro dam mu czas

smoczek
http://www.misio.pl/pl/chicco-smocze...-1-szt-4m.html
identyczny ale 0+
u nas bez smoka ani rusz..

dla Michałka

jw

ehh my jeszcze Ewy nie kąpaliśmy ani razu przez ten paskudny pępek.. cały czas otwarty ;/
w pt idziemy do lekarza mam nadzieję, że jakaś mądra głowa to zobaczy
wlasnie podobny nie identyczny ten smoczek co ja pokazywalam ma inna koncowke
15.10. 2011.

Stary 2013-05-30, 08:48   #1166
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
WITAM
I ZAPRASZAM DO GŁOSOWANIA
https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...?filter=Malpka

no co ty pozycja na brzuszku jest bardzo dobra jak ortopedzie powiedziałam ze śpi na brzuchu to powiedział "i bardzo dobrze" Julka tez od początku spała na brzuszku mój nawet w nocy śpi na brzuchu
glosy poszly tylko przypominaj nam czesto, bo jak to panika mowi, kalafior z mozgu

Zaleca sie kladzenie dziecka do snu na pleckach ze wzgledu na smierc lozeczkowa - i ja to rozumiem .. ale pod nadzorem uwazam, ze na brzuszku tez mozna.. tylko od meza opieprz juz za to dostalam
jak meza nie bedzie w domu to zaryzykuje

pogoda do d...

a jak juz o kalafiorze mowa - wklejam zdjecia do albumu dla babci i podpisuje - pierwscha książeczka...
to sie babcia ucieszy...

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-05-30 o 08:54
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 08:52   #1167
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

[QUOTE=Tasia34;41065895]
Sytuacja sprzed niedawna: śpi, przebudza się leciutko i słyszę "eeee...eeee...eeeeee eee" i pierdzik, a po nim "heee hee" i śpi znowu Dowcipniś /QUOTE]

ahaha
to moj dzis z rana .. biorem na rece karmomy sie bulgotki w brzuszku sa .. i slysze prykkkkk ... i nagle wzrok Mlodego krzyzuje sie ze mna i Usmiech Pelna Gebusia

ZdrUFka zyczymy i za zakupy

no to ja sie witam i zeganm

strona z lekami dodana - ja mykam na 11 do przychodni z MLodym - a ja dalej w pizamie haha a pozniej chyba sie poszlajam bo dzis znowu ladna pogoda

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 09:29   #1168
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Moderna - mi tez polozna o tym mowila. Efekt taki ze np karmie ale jak tylko ciamka i przysypia probuje czasem wcisnac smoczek przyciskajac go piersia. Zlapie ale jak tylko zassie i poczuje ze to nie to krzywi sie rozbudza i krzyczy. Czasem sie udaje ale rzadko. Jakub musi miec akurat faze na smoczek. Jak jest mega zmeczony wieczorem to nie raz sie to udaje.

Ze spacerem probowalam o roznych porach zawsze jak nakarmiony i spokojny ale w wozku placz.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 09:35   #1169
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry na razie słoneczko ale zapowiadają burze z deszczem, mam nadzieję, ze się nie sprawdzi.

Cytat:
Poszły głosy
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-30, 09:37   #1170
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a wanienkę też zmienilismy jakieś 2 tyg temu, ta nowa wydaje się taka ogromna
no
i mina Młodego poczucie bezkresu

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
... i nagle wzrok Mlodego krzyzuje sie ze mna i Usmiech Pelna Gebusia
hehe porozumienie pryków

Cytat:
Ze spacerem probowalam o roznych porach zawsze jak nakarmiony i spokojny ale w wozku placz.
a różne podłoże? albo tempo spaceru?!
my czasem musimy złozyć budę, bo T. ma potrzebę pogapienia się na drzewka

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości