|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Bo chore dzieci kocha się podwójnie
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
w sumie chyba tak ale nie kazdy ginekolog zna sie na genetyce ja robilam prenatalne na genetyce robil to prof. genetyki prenatalnej a czy zwykly gin dojrzal by nieprawidlowosc to nie wiem ale wydaje mi sie ze powinien
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dorzuc do tego spacerki i kilogramy poleca az milo.Nela dziekuje za komplement ja w sumie tez, hehe. ale do zorganizowanych to mi daaaleko
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aa bo tak w ogole to witam sie z domu... po ponad miesiacu... |
|
|
|
|
#1147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez mowie, ze opalamy się od 1 dnia Cytat:
|
||||
|
|
|
#1148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale boje sie go nosić zeby mi maly nie zerwal bo już za niego lapal ![]() my po spacerku na szczescie wlonce zaszlo i bylo nieco chlodniej nawet pozwolilam sobie na galeczke loda
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie Diabli mala cudna :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1150 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
a teraz mi niczego nie brakuje, baaa smiem twierdzic, ze sporo nadbywa Nelka tez startowala z 3930, a teraz widze, ze kilka forumowych "sredniaczkow" już ja przegonilo. wydaje mi się, ze ona już przystopowała, a Twoja Zuzka przybiera idealnie kg na miesiąc - książkowo! ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko jak tatuś poszedł z karteczka to sobie odnotowali w przychodni nowe dziecko i polozna już tylko czekala na mój telefon - znala adres, wiedziała kiedy się dziecko urodzilo itd.
|
||||
|
|
|
#1151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no cos ty-spokoNie czepia się bo wie, ze mldy urodzil się ciezki, wiec skoro przybiera nie za dużo na wadze to jest ok ![]() Mam super pediatrę i ona mowi, ze jak zacznie raczkować to zacznie spalac. Także glodzic go nie zamierzam ![]() Cytat:
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() i pierwsze słowa tego tatusia, gdy zobaczyl polozna z dzieckiem "to moja corka? zdrowa? ale nas dziewczyno nastraszylas". tez byli bardzo swiadomi swojej decyzji, rodzina bardzo wierzaca, lekarze po badaniach polowkowych namawiali ich by przemyśleli swoja decyzje. pamiętam, ze przyszedł do nas lekarz, w sali był już pomrok i opowiadal polglosem jakie to szczęście i jaki to los potrafi być przewrotny. w innej części szpitala była pani w ciąży z takim samym ryzykiem i nie podjela walki - czekala na zabieg. w jego glosie slyszalam wycie, naprawdę do teraz mam ciarki jak sobie przypomnę jego słowa...20 tydzień. przecież to już czuc ruchy dziecka, kopniaki, polowa ciąży. to już taki dzidziuś jak w artykule, który tu był wrzucony. ehh. pamiętam jakmoja wspollokatorka powiedziała, ze cieszy się z tych badan prenatalnych, bo zdazyli się przygotować, nastawić, pomodlić. mieli wsparcie z wszystkich stron. i jak cudownie dowiedzieć sie, ze jednak dziecko jest zdrowe. mowila, ze dużo trudniej byłoby jej gdyby dowiedziała się zaraz po porodzie, ze nie wie jak wtedy zareagowalaby. dlatego tym bardziej podziwiam lipcowa mamusie. |
|
|
|
|
#1153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nareszcie
|
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
cloche świetne wieści!!! Ciekawe jak pierwsza noc w domku
![]() Magiusa dawaj znać co z tymi wynikami !
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
=== Byliśmy na spacerku, odsłoniłam Bartkowi budę, patrzył w niego i śmiał się jak szalony
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
długo nie wstawałam, bo te 12 godzin trzeba lezec z glowa na plasko
ale mala lezala pod moja pacha i było nam razem fajnie. dzwonilam po polozne przestawialy mi ja z boku na bok, jak była kupa to tez pomagaly. chyba tak to powinno wygladac w przyjaznych szpitalach!---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- dzięki w imieniu klusuni
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ciał ketonowych w moczu - Bartosz miał jeszcze w szpitalu, on się w ogóle urodził odwodniony lekko
i mi go dokarmili 3x po 20ml bo nie miałam wtedy za dużo pokarmu ale później już tylko pierś i było ok |
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla tych, które chcą zrezygnować z soli aluminium (które to są zawarte w antyperspirantach i podobno mogą zaczopowywać gruczoły ) i innych podejrzanych substancji, polecam spróbować deo dr hauschka. pierwsze dni są ciężkie, bo wszystko się odtyka i spływa, ale potem zapaszek jest opanowany
|
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
odwiedziłam endo, chirurga...okazało się, ze gruczoly potowe zatkane po zmianie kulki na inna. bolało jak diabli i długo nie chciało zejść. chirurg mowil, ze można to ponacinać, ale olalam sprawę i samo zniklo. ja w tej ciąży to naprawdę miałam przeboje porod to pikus hehe.
|
||
|
|
|
#1162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas od razu, jak tylko wyjechałam z sali operacyjnej to już z Przemkiem, wracałam do swojej sali wieziona na łóżku a za mną mąż z Przemkiem a gdyby męża nie było to położne by pytały czy chce dziecko, czy zabrać na salę noworodków, i przychodziły na każde zawołanie na noc tylko oddałam bo nie dałabym rady wstawać jakby płakał. okropne jest zabieranie maleństwa na tyle godzin
|
|
|
|
|
#1163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pewnie niedługo będę musiała się z nim rozstać Cytat:
![]() --- Mały padł po kąpieli i teraz grzecznie zasypia w łóżeczku.. szkoda tylko, że ze smokiem ![]() a tak prawie nigdy nie dostawał smoka.. dzieci szybko się przyzwyczajają.. dziś poszliśmy dalej na spacerek i się rozryczał więc daliśmy mu smoka (taki był happy, że szok) no i teraz też już zasypiał na cycu i smoka musiałam mu dać.. idę troszkę ponadrabiać |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Akurat ja pracuje z dziećmi z zaburzeniami psychicznymi (w większosci patologicznymi) a ZD to po prostu inny tryb życia do którego szybko sie przyzwyczaja, a dzieciaki kochają tak prawdziwie i koniec bo jeszcze sobie wmówie, ze z moja Zuzia w brzuchu coś moze byc nie tak, Zuzia wychodz!!!! |
||
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także musiałabym mu taśmą klejącą go przykleić żeby zaczal go ciumkać![]() Mialam isc pobiegać teraz już mnie TZ nie pusci bo ciemno jest
|
|
|
#1166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Odwodniony nie jest wg.niej w ogole? Co wiecej wagowo na zadne niedozywienie tez nie wskazuje bo ma juz 4kg wiec od wt.do pt.przybral 200gram. Ale dobra...zrobimy tak przez weekend i licze na mega laltacje po i chec mlodego do ssania. Cytat:
Kwiatki, kolczyki i gratulacje ![]() Cytat:
Ech...mam nadzieje ze laktacja zacznie mi szalec na + po weekendzie, inna sprawa ze nie rozumiem czemu on ma byc niedozywiony skoro tak idzie z waga Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Cytat:
|
|
#1168 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ucałuj od nas Jureczka, trzymam za Was mocno kciuki ![]() Cynamonek GRATULACJE !!!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() na szczęście jeszcze nie miałam jakiejś strasznj akcji.. ostatnio robiłam 3 podejścia żeby wejść do sklepu.. nie udało się ale za to płacz szybko opanowany ![]() Marchewka Ty pisałaś o tych kupkach przy jedzeniu.. wiesz, że u nas to samo.. małemu jak idzie duża kupa to najlepiej ją robi przy cycu, pręży się i wyżywa na moim sutku, ale najważniejsze że jest efekt i później dziecko szczęśliwe ![]() Cytat:
![]() hihihi, słodka Juleczka Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby się rozkręciło
|
||||||
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Eh, nie mam kiedy odpisywac,a tyle ciekawych dyskusji.sie przewija!
Czytam Was troszke na telefonie. Juz sie zastanawiam jak tu szybko sie w Szkocji zaopatrzyc w karte z nielimitowanym dostepem do netu, zebym szybko mogla do Was wrocic... Poki co pakowania konca nie widac I oczywiscie nic sie nie miesci. Juz tyle rzeczy porozdawalismy.po.znajomy ch,ze szok (wlasnie wyszedl kolega z regalem na ksiazki I tosterem )... Dobrze, ze nie przywiazuje.sie do.przedmiotow bo bym sie zalamala...Sofia cudownie wspolpracuje, mimo upalow. Jestem z niej dumna ![]() Ktos pytal jak to jest tez na wizazowej aplikacji niektore zdjecia widac a innych nie. Jesli sa wstawione jako link do innej strony (elektroda itd) to sie wyswietlaja, a jesli jako zalacznik to nie... Dlatego z opoznieniem nadrabiam ogladanie zdjec naszych dzieciaczkow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.

Niby wsio ok, ale po takiej wiadomości aż się zastanowiłam, a co by było gdyby ...

ja to chyba bede weteranka operacyjna, i musze ci powiedziec, ze idzie sie przestawic na ten inny tryb, inna normalnosc... bede trzymac kciuki, zeby obeszlo sie bez operacji. ale w razie wu badz dobrej mysli - maluchy sa niesamowite i szybko wracaja do siebie!

ja w sumie tez, hehe. ale do zorganizowanych to mi daaaleko 

07.07.2012