|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Ja nie jem leków tonami, ale często miałam antybiotyki bo angina mi wracała i stąd przekonanie Tż że tylko coś i leki. Jak mi pęka głowa to biorę apap jak po kilku godzinach nie przechodzi i po kawie. A jak mam okres to garściami brałam ale brzuch bolał mnie tak że aż mnie mdliło i nie mogłam się z łóżka podnieść.
|
#1112 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() Mam ten kocyk z supełka ale nie mogę coś w nim Małej zamotać - zawsze mi te ręce jakoś wyjmie ![]() Cytat:
![]() Pewnie masz rację i u nas to wcale nie nietolerancja a ta niedojrzałość. Ale mimo to znajoma mówi żebym odstawiła wszystko co mleczne i tak zrobiłam, bo te gazy okropnie moją Małą męczą. Cytat:
Cytat:
), podkurczanie nóżek itp. Pomogło wczoraj zaśnięcie na mnie, ale mi tak było ciężko spać ![]() Windi jakoś boję się użyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1113 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że u mnie ten Delicol kosztował 25 pln bo niestety raczej go nie użyję więcej. Cytat:
Ja dziś się poryczałam i jestem w podłym humorze. Robiliśmy te badania moczu i krwii i generalnie w systemie mi wpisało, że wyniki poza normą więc proszą o pilny kontakt, więc ja wczoraj wieczorem w panice weszłam na chat z pediatrą ( bo tak mają w Medicover) i mówię by na nie zerknął i powiedział mi co jest. On mi na to, że wszystko ok, że system wyniki interpretuje pod dorosłego i dlatego tak wpisał. No ale że nie dało mi to spokoju to napisałam do mojego pediatry( którego miało dziś nie być w placówce) + poprosiłam by skontaktował się ze mną jakiś pediatra z centrum w dniu dzisiejszym. Od rana zadzwonił pediatra z centrum i też mówi, że wszystko ok. Więc ja już spokojna i co..... I o godzinie 13:00 dostaję maila od mojej pediatry ( jednak była), że mam pilnie do niej przyjechać bo w moczu Młody ma ślady ciał ketonowych i to może swiadczyć o niedokarmieniu. Idziemy na 19:00 ale jestem załamana i w ogóle nic nie rozumiem. W 3 tygodnie Młody przybrał 900 gram więc mimo, że wisi na cycku od 5 dni cały dzień myślałam, że jest wszystko ok. A teraz takie info. No i ja cała w ryku bo mimo wszystko myślałam, że się uda tylko na cycku. No i boję się wielu rzeczy: 1. Czy jak będę go dokarmiać mm to się nie oduczy cycka ssać ( szczególnie w tej fazie jak już ciężej leci mleczko) 2. Czy mi się laktacja zachowa? 3. Czy jak będę dawała mm to jednocześnie mam zacząć dopajać czy wystarczy mm + moje mleczko? 4. No i w końcu najważniejsze czy jak będę dokarmiała mm to z czasem nie będzie chciał coraz więcej mm i niby po czym ja mam wiedzieć, że Młody akurat po moim mleczku chce jeszcze mm? Bo może nie śpi bo chce sobie pogadać? Abo coś pooglądać? W końcu dziecku zwiększa się aktywność w ciągu dnia. Generalnie się niestety podłamałam i jestem ciekawa co powie pediatra...
|
|
#1115 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() śliczna córa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiktora nie zapisywałaś? Cytat:
za wagęCytat:
![]() ale najważniejsze, że Wam to pasowało ja wiem, że najlepsza położna nie zastąpi mi męża no i mógł razem ze mną przywitać synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
== Bartosz był dziś odwiedzić prababcię a ja załapałam się na żurek
|
||||||||||
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
laktacja powinna zostac. Mozesz np dawac butle mm ma noc wtedy ladnie zasnie a vala reszta piersia. Mozesz dawac hetbatke koperkowa i chyba nedzie ok Nie zalamuj sie! Wszystko bedzie dobtze Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
ja na przewijak najpierw kładłam gruby ręcznik, ale małej jak tylko zdjęłam pampera zaraz była kupa albo sik.
teraz używam podkładów z rossmana, przewijam ją max 2 razy na jednym podkładzie - bo jest sik. z kupą mamy gorzej. jak na początku w każdej pieluszce była kupa, tak teraz robi raz na dwa dni. ostatnio bardzo się męczyłam więc pomogłam jej termometrem i poszło dziecko spać szczęśliwe ![]() kolki przestały ją męczyć, a na początku było ojjj nie ciekawie. dawałam kropelki Infacol kilka razy dziennie i przeszło. mam też te niemieckie ale nie było potrzeby. pazurki obcinam co 3 dzień i piłuje delikatnym pilniczkiem, bo po obcięciu są krótkie szpilki, które rysają całą buźkę. szczepić będę za tydzień - musiałam przesunąć z powodu antybiotyków. Jednak na nfz - chociaż jestem przeciwna, ale mąż się uparł. a ja mam traumę jak tylko pomyślę, że ją będą tyle razy kłuć. herbatkę daje na razie tylko koperkową. przeważnie raz dziennie. wczoraj wypiła 80, dzisiaj tylko 20. daję tyle ile chce. noo i na koperki też uważajcie. małą napoiłam, sama też w tym samym dniu wypiłam i dziecko myślałam, że mi rozerwie pisałam o cycach, bo właśnie jak mam puste to mam wrażenie, że mi flaczeją . smaruje tylko oliwką, bo się boję, że dziecię jeść nie będzie chciało. brzuch ... rozstępu nie mam ani jednego, w rozmiar 36 wchodzę, ale to nie to co było. mam nadzieję, że ta skóra jeszcze się ujędrni ![]() aa moja też jest sada. byłyśmy na spacerku, babsko wsadziło mi łeb do wózka i " ooo ty ją już opalasz " mówię jej, że na solarium byłyśmy ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- aaa jeszcze zapomniałam, co do męża na porodówce: jak tylko zaszłam w ciążę od razu oznajmiłam mężowi, że przy porodzie być musi. jemu nie bardzo się to podobało. w 7 miesiącu trafiłam do szpitala z kolką nerkową. leżałam z dziewczynami "przeterminowanymi" jedna dostała silnych skurczy w nocy. tak się tak napatrzyłam, że odechciało mi się męża przy porodzie. ale pod koniec 9 miesiąca kazałam kupić ciuchy do porodu, tak na wszelki wypadek. jak mnie zawiózł do szpitala, biedny był w takim szoku, że szybko się przebrał i cały czas był ze mną. baaardzo dużo mi pomógł. cały czas siedziałam pod prysznicem, pomagał, miałam na kogo się wydzierać. wogóle to ja się tam najbardziej na lekarzy i położne darłam ![]() ![]() kazałam mu wyjść z sali jakieś 15 minut zanim mała wyskoczyła. jak się obudziłam to siedział obok małej i trzymała go za palca. dzisiaj mi mówi, że żałuję, że nie był do końca |
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam, żeby nie zasikał, choć czasem się nie uda i nówka sztuka zasiurana wiem, że mój też by żałował bo to był niesamowity moment w ogóle nie napisałam jeszcze relacji z porodu a musiałabym, chociaż dla siebie bo jednak coraz bardziej zapominam
|
|
|
|
|
#1119 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wyobrażam sobie jakbym miałaby być sama bez TŻ-ta na porodówce
TŻ bardzo mi pomógł , bez niego byłoby mi smutno i źle (tak mi się teraz wydaje )na początku TŻ nie chciał być przy porodzie, ale w końcu "dorósł" do tego i przy kolejnym porodzie też będzie razem ze mną, sam moment narodzin to była nasza rodzinna chwila no i przecięcie pępowiny przez TŻ-ta a położna ? na mój szpital nie mogę narzekać, opieka była bardzo dobra, położna mi pomagała, nie była ze mną cały czas , bo miała masę roboty i inne babki rodzące, ale co jakiś czas zaglądała do nas, obserwowała, wspierała, dopingowała, robiła "zapiski", mówiła jak mam oddychać itp i bezsensu by mi było brać "płatną" opiekę położniczą ![]()
|
|
|
|
#1120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dostaje przyspieszenia. pranie, gotowanie, w trakcie spiewanie malej hehe. robie 5 rzeczy naraz motywuje nas tez znajoma mieszkajaca tuz obok. jej synek jest piec dni starszy...codziennie "wyscigujemy się". która pierwsza ogarnie dom i wyjdzie na spacer wysyla smsa drugiej. i to jest niezla motywacja. można poplotkować, poopalać się bo wozki parkujemy w cieniu fajnie jest. jakos szkoda mi takiej pogody na siedzenie w domu. za długo czekalam na slonce ![]() a jak wpadnie do nas babcia to tez zajmie się obiadem i już w ogole możemy caaaly dzień się wietrzyć. Nelka dużo lepiej spi na zewnątrz. ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- cudny maly smieszek ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mala nie ma problemu żeby spac gdy wozek stoi ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() a dziewczynie lipcowej zycze duuuuzo wytrwalosci i podziwiam za piekna postawe i ja i meza maja w sobie tyle milosci, ze synek nie mogl trafic lepiej! kiedyś slyszalam, ze chore dzieci rodza się ludziom wyjątkowym. takim, którzy maja sile, by udzwignac ciezar. dużo w tym prawdy
|
||
|
|
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
Magiusa najpierw jeden cyc, potem drugi i na koniec butelka o budowie cycka (ja mam TT). Taka kolejność właśnie, żeby dziecko nie odzwyczaiło się od piersi. JA nie zauważyłam u siebie, żeby Mały wolał butelkę, wręcz przeciwnie, na początku butelkę wypluwa. Ale dokarmiam, bo muszę i wolę to niż słuchać płaczu głodnego dziecka. Odkąd dokarmiam dziecko spokojniejsze dużo
![]() Co do obecności TŻ-ta przy porodzie. Cieszę się, że był, mimo tego, że na początku nie chciał. Nie obchodzi mnie, co widział, bo poród nas jeszcze bardziej zbliżył. Ogólnie to zyskał dużo więcej szacunku dla mnie, co nie znaczy, że wcześniej mnie nie szanował
|
#1124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do antyperspirantow to używam caly czas kulki...nie przemawiają do mnie takie zakazy :P dobrze, ze można się kapac i myc zeby ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
siadac nie możesz...dziwne, ze inne dziewczyny siedza zaraz po porodzie :P---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- konkretna babeczka
|
|||
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Tak piszecie o tz po porodzie.. A dostalyscie cos od swoich menow "za urodzenie dziecka"?
Ciekawi mnie to ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
nie uznaj tego za zlosliwosc, ale pediatra nie czepia się wagi? bo mam tutaj dwie sąsiadki z maluszkami czteromiesiecznymi i jedna wazy 7kg, a druga 9 - pediatra kazal ograniczyc jedzenie...tylko jak takiemu małemu dziecku wprowadzić diete? wydaje mi się, ze jak już zaczna raczkować/chodzic to wtedy spala. teraz leza, wiec to logiczne, ze ladnie przybierają.
jedna dziewczynka jest karmiona mm druga cycem, wiec tu tez nie ma reguly (bo slyszalam głupie gadanie, ze mm dzieci się tuczy )zresztą Twój Michas urodzil się 4,5kg, wiec w dwa miesiące przybral po kg to jest 250 gramow tygodniowo, wiec calkiem zwyczajnie. a pytam, bo z tego co zauwazylam to większość dzieci przybiera ok. kg miesięcznie, wiec sporo naszych maluchow w wieku 4 miesięcy osiągnie takie wagi... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
i byłam zachwycona ![]() a połozna antoinette jest jakas dziwna.... sorry, ale nie dajmy się zwariować tylko dlatego, że karmimy piersią... no i nie ufajmy bezgranicznie 1 osobie Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-07-05 o 18:46 |
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wtedy i poloznej. w szpitalu dostaliśmy taki kwitek i z nim tz musial isc zglosic dziecko. dostal pieczatke na tym swistku i wizytowke do poloznej. ona już miała odnotowane, ze jest nowe dziecko pod takim i takim adresem jak wrocilam do domu musiałam do niej zadzwonić i od razu przyszla.w sumie to dobre rozwiązanie, bo żadne dziecko "nie zaginie". może czegos się nauczyli na podstawie sprawy "Jasia" z Cieszyna |
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Z dobija do 6,5 ale startowala z prawie 4,5 i ma 2mc. I nie wyglada grubo bo ma sporo ponad 60cm dlugpsci a je normalnie nie dużo i nie malo To tak jak ja-waze 70kg,ktos powie "ale smalec" ale rozklada sie na moje 180cm wzrostu i nie jeat zle Potem nasze maluchy przystopuja a wasze beda "szybciej" rosly Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
wiec mamy hippa bio i tego w tubie z glukoza aaa i 4 opakowania zwykłego kopru wloskiego...dziecko nie pije, ale ja wkrecilam się w ziolka robie napar z jednej saszetki w dużym dzbanku i wypijam codziennie zimny w ciągu dnia. na początku mi ten anyżkowy smak nie bardzo wchodzil, ale teraz jest calkiem ok to się nazywa poswiecenie!---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Cytat:
nasz pierworodny forumowy! super waga, czyli tez w wieku 4 miesięcy będzie wazyl kolo 7,5 kg. nie wiem dlaczego pediatra czepia się tej naszej Marysi i Zosi fakt sa kluskowate, ale bez przesady.Cytat:
w domu zwierzat długo-futerkowych brak...no chyba, ze w nocy buszuje z chomikiem |
||||
|
|
|
#1132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My po odwiedzinach koleżanki z LO Staliśmy się posiadaczami czarno białych książeczek teraz kima przed kąpielą ![]() Aaaa i pochwaliłam ją, że już jej nie skręca. Już jej nie będę chwalić To ją dziś poskręcało. Gazy szły, użyłam windi i na przemian szła kupa i gazy ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
U nas w szpitalu też się podawało przychodnię, ale szpital nic nie wysyłał do niej ;/ i trzeba było iść samemu zgłosić;/
|
|
#1133 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pediatra panikowal, wiec i ja zaczelam. dokarmiałam ja odciagnietym mleczkiem z butli żeby widzieć ile je. zaczelo się ulewanie, bo pewnie miała mleka po czubek nosa i w 7 dni przybrala 0,5kg. pediatra zadowolony. w kolejnym tyg. znow smiesznie mało 70 gramow! a teraz po tygodniu +330. nie wiem czy to wina wagi, poloznych które roznie waza czy moje dziecko ma takie skoki już się tym nie przejmuje. slyszalam, ze dzieci, które rodza się z duza masa urodzeniowa maja "zapas" i wcale nie musza dużo na początku przybierać. najważniejsze, ze mala nie traci. pediatra mowil, ze minimum to 200 gramow tygodniowo, w jakiejś madrej książce wyczytałam, ze 120. przystawiaj ja co 2 godziny i niech sobie ssie 5 min. najwidoczniej tyle jej wystarcza. niedługo sama będzie krzyczala i dopominala się cyca ![]() Cytat:
bo w polskich aptekach tego nie można kupic (zamiennik bobotic), trzeba sprowadzać, polować na allegro itd.Cytat:
wystarczy laktatorem odciagnac pierwsze mleko w takie upaly i zobaczysz, ze to sama woda.---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- hipp bio herbatka koperkowa (w saszetkach) http://images.kangoo.pl/32732351/390...io_20x1_5g.jpg ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
zapomniałam dopytać ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
a Ty się stresowalas, ze za mało zjada. miesiąc i 1200 gramow do przodu.
Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-05 o 20:54 |
||||||
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Dzień dobry
Magiusa tak czytam i przyszło mi do głowy- wymioty mogą również spowodować powstanie ciał ketonowych w moczu Widziałam, że pisałyście o Kalisto, która urodziła dziś synka z ZD-nic na to nie wskazywało ... Nie kojarzę żeby kiedykolwiek wspominała coś o nieprawidłowościach w obrazie USG albo badaniach ![]() Strasznie mnie przytłoczyła ta wiadomość, a ona sama podeszła do tego wspaniale ... |
|
|
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe szkoda, że nie chce juz zobaczyć swiata po drugiej stronie
|
|
|
|
|
#1136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze zd nei widac tak normalnie na usg bez prenatalnych ale rozszczep kurcze powinni zobaczyc, ale w sumie co by to dalo , naprawde sposob w jaki napisala o malym pieknie i ich podejscie... a ja powiem szczerze ze dzieci z ZD jakos wydaja mi sie piekne takie jedyne w swoim rodzaju zawsze zwracam uwage na nie ale nie z politowaniem tylko tak z miloscia na nie patrze mam ochote dac raczke przywitac sie poglaskac , pocalowac ....
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A buźke widziałąm tylko na jednym usg bo zawsze była przytulona do mojej macicy buźką. Poza tym ja np. wolałabym sie też dowiedziec po porodzie, niż zamartwiać sie całą ciąże Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-07-05 o 19:39 |
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby wsio ok, ale po takiej wiadomości aż się zastanowiłam, a co by było gdyby ...
|
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to chyba bede weteranka operacyjna, i musze ci powiedziec, ze idzie sie przestawic na ten inny tryb, inna normalnosc... bede trzymac kciuki, zeby obeszlo sie bez operacji. ale w razie wu badz dobrej mysli - maluchy sa niesamowite i szybko wracaja do siebie!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Ślub 27. X. 2012
próbowałam jak w filmiku ale nie mam takiego kocyka, więc robię po swojemu 

i kolo 10-11 jesteśmy już na spacerku. tak czas spędzamy do 15 z mala przerwa na cyca, zmiane pieluszki i mama je zupke
za wagę

TŻ bardzo mi pomógł , bez niego byłoby mi smutno i źle (tak mi się teraz wydaje

hehe szkoda, że nie chce juz zobaczyć swiata po drugiej stronie
ja to chyba bede weteranka operacyjna, i musze ci powiedziec, ze idzie sie przestawic na ten inny tryb, inna normalnosc... bede trzymac kciuki, zeby obeszlo sie bez operacji. ale w razie wu badz dobrej mysli - maluchy sa niesamowite i szybko wracaja do siebie!