|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
mam wrażenie, że dzisiaj wszystko przeciwko mnie
wszędzie jakieś nostalgiczne piosenki.. wszędzie widzę zakochane pary, jakieś nowe związki.. wszyscy zaręczeni.. a ja głupia ciągle patrze w ten telefon i się męczę.. ;/ cieszę się, że Was znalazłam ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Najgorsze jest to że boje się że skrzywdze teraz faceta o którego zaczęły się awantury. Był przy mnie cały czas i zależy mu bardzo na mnie a ja już sama nie wiem czy podświadomie wykorzystuje ten fakt żeby sobie poradzić ze swoimi problemami czy może faktycznie coś by kiedyś mogło z tego być
|
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to po co się męczysz? zaciśnij zęby i idż do przodu. widzisz pary? Ty tez tak kiedyś chodziłaś i chodzić będziesz, nowe związki? Ty też będziesz w nowym związku i zapewne kiedyś się zaręczysz.Ja czasami w takich sytuacjach mślę sobie "oni to już mają za sobą, a przede mną jeszcze wielka miłość,chwila zaręczyn,ciekawa historia" trochę głupie myślenie,ale pomaga.
|
|
#1144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=AJGbGe9tjRI http://www.youtube.com/watch?v=S0xlLvpazjk i jakoś mi troche lepiej
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Gdyby to nie było z polecenia to pewnie wolałabym znaleźć kogoś prywatnie. Mam nadzieję, że coś z tej wizyty wyniosę i nie wyjdę jeszcze bardziej przybita
|
|
|
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
Ja kilka dni temu widziałam zdjęcia ze ślubu kościelnego laski z mojego gimnazjum,rok starszej ode mnie
Ciekawe za ile lat się rozejdą.
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 Edytowane przez Olvnia Czas edycji: 2013-09-02 o 22:39 |
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
hej, też pisałam tu jakiś czas temu i codziennie czytam co Wy piszecie, to naprawdę pomaga.
![]() dzisiaj mam wyjątkowo płaczliwy humor, jeszcze dobiła mnie moja mama, stwierdzając, że nie mam czego przeżywać, skoro zachował się jak kretyn i nigdy mu na mnie nie zależało. i to mnie tak bardzo dobija, bo już uświadomiłam sobie, że jego 'kocham' było za każdym razem nieprawdziwe. najgorsze jest to, że wszystkie miłe wspomnienia z nim związane są już nic nie warte, bo mnie oszukiwał. czuję się beznadziejnie, kiedy z nim byłam to bardzo podniosła się moja samoocena (mam z tym straszne problemy), w końcu wydawało się mi, że jestem dla kogoś ważna. a to wszystko było kłamstwem. ehh dlaczego ludzie potrafią być tak perfidni i okrutni..
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
histoire abracadabrante
|
W zeszłym roku liczyłam ile moich koleżanek ze szkoły a) wyszło za mąż, b) urodziło dziecko, c) i to i to. Z portali społecznościowych jestem pewna liczby 7. Nie pamiętam dokładnie jak przedstawiają się statystyki, czy "tylko" wyszły za mąż, czy też mają już dzieci. Niektóre zaczęły już w klasie maturalnej. Jedna rozwiodła się w zeszłym roku, ma 3-letniego syna. Teraz mamy po 22 lata.
|
|
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a pogoda też nie pomaga, przynajmniej u mnie, nic tylko leżeć w łóżku obżerać się i smęcić |
|
|
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
O,jeszcze mi się przypomniało,że za kilka dni ślub kościelny bierze też dziewczyna z mojego ogólniaka,z klasy równoległej
Normalnie chyba w wieku 19 lat powinnam się bać,że zostanę starą panną skoro teraz obowiązuje takie tempo
Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end. The cost of not following your heart is spending the rest of your life wishing you had. Bieganie i ćwiczenia moją nową miłością.
Książki przeczytane od 07.2014: 40 |
|
|
|
#1152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest czas by szaleć,poznawać życie,poznawać siebie,przecież w wieku 19 lat wszystko się jeszcze zmienia....myślę,że wiele rozstan jest z tego powodu,że para za wczesnie zaczęła sie bawić w dom.
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
#1156 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ten z pracy w którym sie zakochalam powiedział mi tylko tyle nie bedzie sie starał o kobietę jak nie ta to inna ... :/ |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
w mojej miejscowości w przeciągu ostatnich 2 lat kilka dziewczyn w wieku do 20stki wzięło ślub, bo wpadły. co prawda nie znam wszystkich tych sytuacji, ale dla mnie to też głupota, że często wpadka=ślub.
|
|
#1158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1160 |
|
BAN stały
|
Olivnia i Drakan
No niestety ![]() To trwa juz prawie cztery miesiące i cieżko sie uwolnić od faceta który tak mi sie fizycznie podoba,z którym przeżyłam najwspanialszy wekend w swoim życiu.Z którym tak swietnie sie dogadywalam,i była ta niesamowita chemia miedzy nami.Ale po mału zaczęłam wszystko psuć,oddalac sie od niego,a on nie walczył o ta znajomość,szybko przestało mu zależeć.Przestał proponować spotkania,przestał pierwszy pisać a ja zaczęłam.No i teraz z nim pracuje,staram sie unikać,ale nasze spojrzenia wiecznie sie spotykają,on wiecznie w pracy zaczepia,a dziwnym trafem ciagle jestem na jego zmianie,gdzie kiedys wiecznie zmiany ustawiali nam inne.Mam taka prace a nie inna,ze nie znajdę sobie nikogo,bo ona pochłania moj cenny wolny czas.Wiem,ze wzdycham do nie odpowiedniego faceta,ale jak mam sie odkochac?Było by łatwej gdyby przyszedł ktoś inny fajny kto by mi sie spodobał do tej pracy,ale to raczej nie nastąpi,bo on jedyny jest takim atrakcyjnym facetem w całym zakładzie a inni nie są warci mojej uwagi.Wiec zostało mi ciagle spogladanie na niego.Jutro z pracy nie będę wracała z nim i jego bratem autem,bo lepiej go unikać.Być miła ale unikać chodź cieżko bedzie
|
|
|
|
#1161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moim zdaniem powinnaś myślec o tym w ten sposób i włączyć pozytywne myślenie, czasem samo wmawianie sobie że będzie dobrze ze poznasz innego pomaga i poprawia nastrój. otworz sie na innych wyjdz na piwo z kolezankami i podczas tego wyjscia badz radosna usmiechaj sie do wszystkich a moze akurat . ja staram sie dzialac wlasnie w ten sposob i nawet postanowilam sobie ze 1wrzesnia bedzie poczatkiem mojego nowego zycia . wprawdzie troche dzisiaj poplakalam ale jest mi jakos lepiej bo mam plan i cel ktory chce realizowac
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Najchętniej to bym sie zamknęła w czterech ścianach.Skasowalam swoje profile na fotce i badoo nawet bo stwierdzilam,ze nikt mi sie nie podoba i tak nikogo tam nie poznam.Jestem chyba jedyna na tym wątku co tak długo sama jestem a to o czymś świadczy. ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Jestem bardzo wybredna,i moze tez dlatego tak długo sama jestem. |
|
|
|
|
#1163 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
Czasem jednak spotkanie go na ulicy z inną powoduje, że bańka pryska i przychodzi załamanie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Internet to nie tylko portale randkowe, ale i kopalnia informacji, dzięki którym niskim kosztem można rozwinąć każde swoje hobby. Tylko najpierw trzeba je mieć. Pomijając seks.
|
|
|
#1164 |
|
BAN stały
|
Malla
No moze sie śmiali,tak wstyd ze sie w kimś takim zabujalam,ale nic na to poradzić nie mogę ![]() Nie mam wsparcia w nikim to wpakowalam sie trzeci raz w taka podobna relacje.Bez miłości i drugiej osoby to wszystko traci sens.Kiedys szukałam jej prawie na sile,wychodzilam do marketu i myślałam,ze moze właśnie tam spotkam go.Wychodząc na imprezę było to samo.Większość facetów juz zajęta,a lata mi lecą.Hobby i rozwijanie swoich zainteresowań to raczej kosztowny wydatek by dla mnie był,wiec raczej z tego zrezygnować muszę.Jeszcze moi rodzice ciagle mówią,ze mam sie wyprowadzić.Gdybym miała kogoś było by łatwiej,a tak sama mam iść na mieszkanie,nie poradzę sobie. ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Przestanę zwracać uwagę na jego zaczepki w pracy,i w ogole przestanę sie na niego patrzeć bo zawsze ten nasz wzrok sie spotyka,moze to pomoże żeby tyle i nim nie myśleć. |
|
|
|
#1165 |
|
Nie depcze krokusów
|
Rozbraja mnie, gdy 20-latka pisze o sobie jak o starej babie, której pozostaje tylko kłaść się do trumny.
|
|
#1166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochane! Czytając sobie ten obszerny wątek naszła mnie taka spontaniczna refleksja, że właściwie wszystkie nasze historie rozstań i związków wyglądają tak samo:P Najpierw jest romantyczna, wielka miłość, facet obiecuje gwiazdy z nieba zebrać i nam podarować a po 3, 4 latach (taka mi średnia się wyłania z waszych postów) mówi dziękuję bo nie bardzo chyba jeszcze wie czego chce( innej dziewczyny? wolności? Ciebie ale za jakiś czas?). Wydaje mu sie że to może nie to, bo ta baba to jakaś histeryczka (serio? Zauważyłyście że każda z nas pisząca zaraz po rozstaniu uważa że wina była po jej stronie bo ma trudny charakter? Wszystskie mamy trudny charakter? Może Panowie są na tyle młodzi że nie wiedzą że takie poprostu są kobiety. Bardziej emocjonalne niż racjonalne i takie powinni nas kochać ale zwykle i tak kiedyś chęć na dobrą zabawę się kończy i też żałuje). I jest za późno bo my już wtedy dumnie paradujemy u boku innego albo nie chcemy wracać do kogoś z kogo się wyleczyłyśmy a kto kiedyś tak nas zranił Także podpisuje się pod stwierdzeniem jednej z was, że prędzej czy później każdy z nich będzie żałował. Jeden mniej, drugi bardziej ale na pewno doświadczą wątpliwości co do swojej decyzji
|
|
|
|
|
#1167 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I gdyby wpadł kiedyś mnie i któremuś mojemu eksowi do głów zadziwiający pomysł powrotu do siebie, to nie wnikałabym w to co robił jak nie był ze mną. Natomiast na jego granie na dwa fronty i zabawię pt. "nie mogę o tobie zapomnieć, ale ona też jest fajna" się nie zgodzę, bo to po prostu poniżające.Cytat:
Cytat:
No, chyba że z całym światem kontakty wychodzą idealnie, jesteśmy oazami spokoju i tak dalej i tylko eks związek wywoływał w nas demoniczne zachowania...ale wtedy to znaczy wyraźnie, że to nie był TEN związek.
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze ten mój głupi ex musiał namieszać przed wyjazdem |
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest bez winy, to fakt. Zresztą po części wiedziałaś jak to wyglądało. Faaaalowanie i spadanie. Ze skrajności w skrajność. Od 'super-kjut-roshowo' jednego dnia, po totalne gówno następnego. Ostatnio było lepiej. Dobrze, wszystko się unormowało, zaczęłam chodzić na terapię, wyciszyłam się, a on zachowywał się jak wtedy, gdy zaczęliśmy się spotykać. To był najlepszy okres tego, pożal się Boże, związku. A przed wczoraj usłyszałam, że on chce czasu. A ja już wiem, co takie frazesy oznaczają. Najlepsze jest to, że chyba się zdziwił, bo ja powiedziałam, że w sumie też chcę to przemyśleć i odciąć się na parę dni. Zatkało go, bo sam dzwoni i zagaduje. Tylko jest coraz chłodniej... Rozmawiamy o naszej wspólnej pasji, o pogodzie, a temat jakichkolwiek nas, uczuć, jest omijany. Obawiam się, że łączy nas już tylko umowa o mieszkanie. A szkoda, bo ja go kocham.
|
|
#1170 |
|
histoire abracadabrante
|
O matko, Monika, nie wiedziałam, że się rozstaliście.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

Czytałam to i łapałam się za głowę, że po pierwsze można być takim skurczybykiem i tak bawić się czyimiś uczuciami, a po drugie, że w ogóle za długo ty też pozwalałaś na takie gierki! Szczerze powiedziawszy, to ja osobiście zwinęłabym już maszt jakby mój partner zaczął częściej spotykać się z tą swoją dawną znajomość i oznajmił mi, że jest nią zafascynowany i żebyśmy sobie zrobili przerwę
Ale on chciał upiec dwie pieczenie na jednym ogniu i na początku mu się to udawało
Jeżeli dalej spotyka się z tamtą dziewczyną, to pogratulować jej chłopaka, nie ma co