|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Kabriela, śliczne literki! Nie mogę się doczekać efektu końcowego
![]() nasturcja, współczuję rajdu po mieście. Matko, ja jestem taka wygodna, wszędzie autem jeżdżę. jakby przyszło mi tak jechać gdzieś komunikacją miejską, jeszcze z tyloma przesiadkami to bym chyba się zapłakała. Kasiula, fajne łowy ![]() kyte, szkoda, że rogal niewygodny. Dlatego ja przed kupnem najpierw sprawdziłam stacjonarnie jaki on jest w dotyku, żeby się nie przejechać. ola, niestety nie pomogę w kwestii tego czegoś, co Ci wyszło. To nie brzmi jak czop. może zadzwoń do lekarza? domi, super, że Jaś jest już z Tobą! i że z karmieniem lepiej. W ogóle chciałam powiedzieć, że on wygląda na typowego faceta. Tzn chodzi mi o to, że często, jak dzieci są malutkie, to ciężko rozróżnić czy to dziewczynka czy chłopiec. A u Jaśka to od razu widać, że to Jaś a nie Małgosia ![]() Mam wieści od Angie! "Cześć! jak tam czuje się Domi i jej synek? Ja cały czas mam skurcze, szyjka miękka i krótka na 15 mm, dostaję zastrzyki i kroplówki" Napisałam jej o tym, że dzidzia urodziła i dopytałam się co tam dalej z nią i małą... "Dbają o to, żebym jeszcze nie urodziła. Majcia waży 1900 gr ![]() Ja dzisiaj mam zabiegany dzień. Za niedługo ma przyjść koleżanka, później spacer z pieskiem, po 16 lekarz i później jedziemy do domu rodzinnego a po drodze wstępujemy po ten kombinezon, który wygrałam na allegro ![]()
#1142 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kociak ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
DOMI - ale Ci zazdroszcze
![]() Dzien dobry ![]() U mnie noc wyjatkowo dobra , weszlam do wyra I juz spalam .. Majka na swoim miejscu, choc musze przyznac ze Od 7 mies pierwszy raz pobolewal mnie brzuch jak na okres , wiec chyba sie uklada. Dzieci podobno ukladaja sie na miesiac przed porodem wiec do listopada powinna byc :S Wstaje bo przyjdzie zaraz ekipa :/ Juz mi goraco jak pomysle o tym pitoleniu ![]() Aha Wy tu marudzicie ze zimno a ja otworzylam wlasnie pogode I co? Dzis jeszcze 13 stopni a Od soboty 25 wzwyz . Londyn ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1144 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na herbate nigdy bym nie wpadła ... Cytat:
![]() Co do piecyka- mój tak samo robi, czasem jak jest nawet zapalony to woda wcale nie jest jakaś super gorąca, ale jak już jest gorąca to niczym wrzątek ![]() Cytat:
![]() A literki ekstra!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wróciłąm od Kardio - jest ok, nic nie zagraża i poród SN jest mozliwy. ![]() ![]() Która powiedziała ze moze po mleku mnie bierze biegaczka?? TAAAAAK. sprawdziłam normalnie bo myslałam ze cos ze mna nie tak. I owszem, biegaczke mam po 80%produktów, ale najwiekszą i nadłuższą i najgorszą mam po mleku i podobnych.. musiałąm aż to sprawdzić kilka dni, bo nie mogłąm uwierzyć. Angie- trzymaj się!! ![]()
![]() |
#1145 |
Wtajemniczenie
|
angie- zaciskaj nogi ile sie da
![]() Siara nie musi leciec przed porodem.Ja mialam sucho i teraz tez mam do dnia porodu.Dopiero po porodzie zaczelam miec wilgotne sutki. 2 godziny po cycki mi nabrzmialy i chcialy peknac ![]() ![]() Niemcom odbilo-przyslali mi 50 listow jednego dnia z banku.Kazda operacja przelewu osobno na kartce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
U nas zimno, rano to chyba z 5 stopni było, myslałąm ze nie dojdę, oczywiście w banie kontrole i sie wlekłam do tego lekarza 10 minut dłużej, potem bus a tam pełno studentów i uczniów, stanąć nie było jak. Jako ze tyle ludzi to ktos otworzył okna i wiało .. już mam katar,mam nadzieje ze przejdzie,
AAAAAAA dzisiaj zaczynamy 37 tydzień ![]() a no i wczoraj pokazywałam mężowi tą naklejkę od maomami i może też taką bedziemy mieć, albo podobną. ![]()
#1147 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Już po wizycie,wszystko ok z szyjką,zamknięta na amen.Słyszałam serduszko,tym razem po lewej stronie brzuszka,chyba Tymek już się odwrócił.Wcześniej zawsze po prawej.Ciekawa jestem bardzo ale sprawdzimy to dzisiaj po południu ![]() Morfo i mocz przyzwoite ![]() Mam się nie przemęczać i dużo odpoczywać ![]() Taaaa.... Trochę dzisiaj jestem niewyspana,zimno na polku ale przynajmniej słoneczko jest ![]() Lecę poczytać co tam u Was |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
De- a płacisz za kazdy wyciag? bo moze chcieli sie wzbogacic
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Nemosku ![]() Mam ochote dzisiaj zrobić coś, nie wiem... posprzątac, albo w kuchni pokombinować. Już to odpoczywanie mnie dobija ;P Jakiś napływ energii mnie wziął ![]() może jakieś danie meksykańskie na obiad.. hmm.. .
#1149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak będą mrozy, to mam inny cieplejszy, no ale jest większy do 3 mc i Mały by się utopil w nim ![]() Dlatego kupiliśmy taki przejściowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ale dziś pospałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
hahah tak sobie pomyślałam, może Majeczka czeka na dzień chłopaka- zrobi tatusiowi niespodziankę
![]() Lilith - z chęcią ![]() Własnie przyszłą paczka z folią! gość sie nie spieszył, ale na szczescie wszystko ok ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-20 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | ||||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Żyłam nadzieją, że puszczą mnie w weekend na pare godzin a tu
![]() ![]() Cytat:
Hmm...może się musisz przyzwyczaić do leków ![]() Jak będzie dalej bolało to dzwoń do lelarza. Cytat:
![]() ![]() Ja mam kapturki kupione...mam nadzieję, że będę miała pokarm ![]() Cytat:
![]() Może musisz się przyzwyczaić z nim spać ![]() Mnie też mój wkurzał ale później się z nim przeprosiłam... Cytat:
![]() Ale Ty masz chyba jeszcze sporo czasu do tp... Cytat:
![]() Makeczka ładnie rośnie, jeszcze trochę niecj ją potrzymają ![]() Dużo siły dla Was ![]() Dzieje się ![]() Cytat:
![]() Ups...to musisz unikać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie.
W końcu nadrobiłam. Dzidzia wszystko będzie dobrze. ![]() Domi synuś śliczny. I od razu widać , że chłopak. Literki przepiękne, ale u mnie zdolności manualnych brak więc kupiliśmy w sklepie naklejki zwięrzątkowe. Ciąża mi również mózg lasuje, wczoraj wieczorem z przerażeniem do męża, że zapomniałam zapłacić za prąd, a przecież to trzeba na początku października ![]() ![]() I coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam. Ostatnio często mi się to zdarza. A przypomniało mi się. Kombinezon piękny, też na taki poluje, ale na taki cieplejszy. A i jeszcze jedno. Ostatnio koleżanka powiedziała mi, że tą maść na sutki to dobrze by było zacząć stosować tak mniej więcej miesiąc przed porodem, coby je przygotować do karmienia. Bo później maluch porani i będzie bardzo bolało. Ona o tym nie wiedziała i niestety, ale cierpiała. I chyba na teraz to wszystko.
#1155 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Ola_k obstawiam papier toaletowy. Czasem nawet nie wiesz ze zostaje i potem gdzieś tam wlazi i siedzi.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1156 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() Czekamy teraz na relację z usg ![]() Ostatnio trochę się narobiłaś to teraz czas na spokojne leżakowanie ![]() Cytat:
![]() Jeszcze trochę i tu jobla dostanę ![]() Co za folię zamówiłaś?? Położyli chinkę nam na sali i ma może z 150cm, chudziutka, malutka tylko brzuch odstaje...wygląda jak dziecko haha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też oglądam Mkę ![]() Cytat:
![]() Jeszcze chyba nie dotarło do mnie,raczej mojego mózgu jak ma odbierać zmianę ![]() Pierwsze chwile zakręcone, bieganie i szukanie gdzie jest moje ubranie,bielizna,majty. Dobrze że mężul opanowany i śniadanko zrobił ![]() Bo zapomniałam że składniki na balkonie są ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Ty tak dlugo będziesz leżeć? ![]() Kupiłam pieczarki, chleb tostowy, ser i paprykę i będę tosty robić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję bez fajerwerków,dziwnie było rano wstać ![]() Układ mi sie myli i dzisiaj zamiast iść do łazienki poszłam do pokoju ![]() Cytat:
![]() Super literki ![]() Cytat:
![]() "intensywnie" było ![]() Już macie ciepełko ![]() Ale fajnie przynajmniej powietrze się trochę "złamie" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie taka wycieczka do lasu,odpoczynek,cisza i grzybki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz dużo pokarmu? Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Rozeznanie
|
Dzień dobry, ale ładne słoneczko dziś za oknem, aż chce się coś zrobić, co zaraz zamierzam uczynić, jak tylko ponadrabiam
![]() odpoczywaj ile możesz ![]() ![]() ![]() ![]() Trele dobrze że jesteście całe!!!! dzidzia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domi dobrze, że już razem jesteście! a maluszek ![]() ![]() Angie ![]() ![]() ![]() nemosek ![]() anoula, maomami zapomniałam wczoraj zapytać o tą rejestrację na ktg ![]() ![]() ![]() Ok, uciekam na zakupy, potem pranie i prasowanie, bo po południu mamy gości ![]()
![]() |
#1163 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziołszki!
Jak się czują nasze mamusie i ich dzidziusie? Dzidzia zyczę Wam dużo zdrówka i dużo sił. Trzymam za Was kciuki nieustannie. Maomami super naklejka! Wyszło bardzo ładnie! Babku ja bym czekała na to pierwsze łóżeczko, jest ładniejsze. Albo w ogóle kazała oddawać kasę i kupiłabym gdzieś indziej. Śmiech na Sali ten sprzedawca. Inaczej bym na to patrzała gdyby od razu się odezwali, że nie mają tego łóżeczka i że trzeba będzie czekać… Poza tym przypomnij sobie ile czasu poświęciłaś na podjęcie decyzji, teraz się nie zadowolisz pierwszym lepszym łóżeczkiem, już ciągle byś się wkurzała patrząc na nie. Gatta ma rajstopy ciążowe, kupowałam tam ostatnio. Fajne były, bardzo wysokie w stanie. Lilith mam nadzieję, że z tym zastojem i żylakiem wszystko będzie dobrze. Jak to jest z Pessarem to nie wiem,nie pomogę. Brawa dla maluszka za ładne przybieranie na wadze! Ryba zmień mi proszę wizytę z 2.10 na 7.10. godz. 11.30. Dziękuję! Brawa za 37 tydzień, czasu co raz mniej! Fajnie, że z serduchem ok, teraz jak masz te dodatkowe leki do fenka to będzie gites. Ja bym węglem po ścianach nie malowała…. Lineczka my w zeszłym roku za ogrzanie gazem domu 260 m2 i podgrzanie wody miesięcznie płaciliśmy 2100 zł, niestety gaz jest drogi, za to bardzo wygodny. Teraz też już dogrzewamy i mamy milutko.. Okno Ci wstawili? Nie zapomnij się pochwalić! Kyte gratuluję wyprawki! Zaszaleliście ![]() Aaby brawa za wizytę! Córa to już niezły klocuszek! A, że pupką w dół, no trudno – trzeba się nastawić na cesarkę, będzie dobrze. Nemosek jak nocka w nowym mieszkaniu? Acelinka trzymam kciuki a Ty się oszczędzaj bo nic więcej zrobić nie możesz. Oby się małej nie spieszyło zbytnio na świat, niech sobie siedzi grzecznie w maminym brzuszku. Acelinka nie strasz twardym brzuszkiem, oby to nic nie przepowiadało… Pampersów i podkładów biorę po kilka, kosmetyki też chyba poprzelewam. Resztę rzeczy tż będzie miał w aucie i mi przyniesie jak trzeba będzie. Trela Morela ale przygoda! Dobrze, że się nic poważnego nie stało. Coś z naszą równowagą w ciązy się dzieje. Pokaż te pieluszki w pszczółki i sowy – zazdroszczę już na samą myśl!!! Kabriela świetne literki! De ja Ci życzę, żeby z chwilą porodu te złe nastroje Twoje, zachowanie męża i Danielka znikły gdzieś w przestworzach. Niech się stanie cud i tż będzie znów kochanym troskliwym i cudownym mężem i ojcem, starszy synuś grzecznym przedszkolakiem a najmłodszy cudowną, słodką pociechą! Co Ty się w tej ciąży namęczysz to Twoje… Domii strasznie dużo radości mi sprawiają Twoje posty. Jasiek musi być cudowny a Ty bardzo szczęśliwa ![]() Kasiula świetne ubranka! A kombinezon to w ogóle bomba! Ola_k11 może to był pierwszy kawałek czopa? Miki siara może dopiero pojawić się po porodzie lub w trakcie. U mnie też sucho ale raczej się z tego cieszę. O widzę, że się Angie do nas odezwała. Ciekawe ile tam poleży do rozwiązania… Oby jak najdłużej, dzieciakowi najlepiej jest przecież w brzuszku. A ja mam dla Was niespodziankę, niedługo wrzucę zdjęcia! Ale na pewno ta niespodzianka nie sprawi tyle radości co mi ![]() ![]()
#1165 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Heja wpadlam tylko napisac ze pewnie bedzie mnie mniej przez weekend bo mamy odciety internet bo przyjechali z oknami wlasnie a jutro wesele itd :P
Wiec nie martwcie sie w razie co nie rodze ani nic ![]() Chcialam pocytowac ale nie zdazylam na laptopie a na telefonie nie lubie ![]() Aaaaa zapomnialam Angie, trzymam kciuki za dwupak caly czas! ![]() Domii, ale super ze masz Jasia kolo siebie ![]() Didzia, dziela mamuska z Ciebie i dacie rade a maly zobaczysz silny jest i dobrze ze jest wspolpraca z lekarzami! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-20 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
Angie trzymajcie sie w dwupaku jak najdluzej !!
![]() ![]() Ja znowu zostalam bez Jaska na chwile, polozna wytlumaczyla mi ze mam go karmic z piersi a jak przysnie to odwiezc go do nich i one tam jeszcze butelka sprobuja dokarmic i dziecko mi zwroca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Rozeznanie
|
Od którego tygodnia powinni robić KTG? Bo jak na razie to miałam tylko sprawdzanie tętna.
![]() |
#1168 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli sen będzie całkowita odwrotnością rzeczywistości ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I bądź tu mądry ![]() Cytat:
![]() Duża już jest ![]() Znowu się obłowisz ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oczywiscie trzymam kciuki za Angie a ja poniewaz dalej doczekac sie kasy z zusu nie moge,zaczynam sie martwic,a jeszcze tam nie dotralam postanowilam,ze w koncu jest tez telefon...no i zadzwonilam,pieknie z maszyna "pogadalam", ponaciskalam co kazali i wkoncu uslyszalam- przewidywany czas na polaczenie z konsultantem 5min., polaczen oczekujacych przed moim 20!!!.wiadomo jak to sie skonczylo,jak mam caly ten zasilek na ktory czekam wydac na tel.to wole jeszcze sie wstrzymac,ale w pon.juz tam sie musze ruszyc. Wam tez placa w jakichs takich niezrozumialych ratach? bo ja dostaje za kazdym razem inna kwote,w innym terminie-jeden wielki burdel:/ciekawe jak macierzynski beda mi wyplacac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Folia przeciwdeszczowa do wóżka, bo jak kupowałąm wóz to folii nie było tylko moskitiera a na zime to raczej słabo ;d Cytat:
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-20 o 10:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.