Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 09:39   #1141
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Kabriela, śliczne literki! Nie mogę się doczekać efektu końcowego I pokaż wózek!

nasturcja, współczuję rajdu po mieście. Matko, ja jestem taka wygodna, wszędzie autem jeżdżę. jakby przyszło mi tak jechać gdzieś komunikacją miejską, jeszcze z tyloma przesiadkami to bym chyba się zapłakała.

Kasiula, fajne łowy ale czy ten kombinezon nie będzie za cienki na spacery zimowe?

kyte, szkoda, że rogal niewygodny. Dlatego ja przed kupnem najpierw sprawdziłam stacjonarnie jaki on jest w dotyku, żeby się nie przejechać.

ola, niestety nie pomogę w kwestii tego czegoś, co Ci wyszło. To nie brzmi jak czop. może zadzwoń do lekarza?

domi, super, że Jaś jest już z Tobą! i że z karmieniem lepiej. W ogóle chciałam powiedzieć, że on wygląda na typowego faceta. Tzn chodzi mi o to, że często, jak dzieci są malutkie, to ciężko rozróżnić czy to dziewczynka czy chłopiec. A u Jaśka to od razu widać, że to Jaś a nie Małgosia

Mam wieści od Angie!
"Cześć! jak tam czuje się Domi i jej synek? Ja cały czas mam skurcze, szyjka miękka i krótka na 15 mm, dostaję zastrzyki i kroplówki"

Napisałam jej o tym, że dzidzia urodziła i dopytałam się co tam dalej z nią i małą...
"Dbają o to, żebym jeszcze nie urodziła. Majcia waży 1900 gr staram się być silna, ale czasami nerwy puszczają. Ślę pozdrowienia i buziaczki dla Maluszków."

Ja dzisiaj mam zabiegany dzień. Za niedługo ma przyjść koleżanka, później spacer z pieskiem, po 16 lekarz i później jedziemy do domu rodzinnego a po drodze wstępujemy po ten kombinezon, który wygrałam na allegro Siostra już mi mówiła, że ma kolejną turę rzeczy dla mnie (kołyska i jakieś ciuszki i pościel od jej koleżanki + gazety ciążowo-dzieciowe).
Stary 2013-09-20, 09:48   #1142
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Dziewczynki nasz mały Gentleman Jaś( ) fot. by Domi

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

kurcze,a mi nic nie leci,susza-z jednej strony to fajnie,bo po co mi teraz??? ale mam nadzieje,ze to o niczym nei swiadczy?ta siara musi sie pojawic przed czy nie?
mi też nic nie leci ale piersi mam czasami tak gorące jakby z 39 stopni miały

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Mam wieści od Angie!
"Cześć! jak tam czuje się Domi i jej synek? Ja cały czas mam skurcze, szyjka miękka i krótka na 15 mm, dostaję zastrzyki i kroplówki"

Napisałam jej o tym, że dzidzia urodziła i dopytałam się co tam dalej z nią i małą...
"Dbają o to, żebym jeszcze nie urodziła. Majcia waży 1900 gr staram się być silna, ale czasami nerwy puszczają. Ślę pozdrowienia i buziaczki dla Maluszków."

Ja dzisiaj mam zabiegany dzień. Za niedługo ma przyjść koleżanka, później spacer z pieskiem, po 16 lekarz i później jedziemy do domu rodzinnego a po drodze wstępujemy po ten kombinezon, który wygrałam na allegro Siostra już mi mówiła, że ma kolejną turę rzeczy dla mnie (kołyska i jakieś ciuszki i pościel od jej koleżanki + gazety ciążowo-dzieciowe).
Mocne dla Angie i dużo siły kochana !
Kociak za wizytę
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:52   #1143
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

DOMI - ale Ci zazdroszcze slicznego macie synusia .

Dzien dobry )
U mnie noc wyjatkowo dobra , weszlam do wyra I juz spalam ..
Majka na swoim miejscu, choc musze przyznac ze Od 7 mies pierwszy raz pobolewal mnie brzuch jak na okres , wiec chyba sie uklada. Dzieci podobno ukladaja sie na miesiac przed porodem wiec do listopada powinna byc :S

Wstaje bo przyjdzie zaraz ekipa :/
Juz mi goraco jak pomysle o tym pitoleniu

Aha Wy tu marudzicie ze zimno a ja otworzylam wlasnie pogode I co? Dzis jeszcze 13 stopni a Od soboty 25 wzwyz .
Londyn

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 09:54   #1144
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wy juz pewnie spicie , ja ponadrabiam troszke

Oj bidulko
Bedzie dobrze , najwazniejsze ze przeplywy si enie pogarszaja

Kochana mam ten kosz na pampersy bo mama kupila :P Jak sie ma w uzytkowaniu to Ci powiem jak powrzucam tam tych bomb kilka .. .. Zastanawiam sie tylko czy w Polsce oplacalo sie bedzie te wklady kupowac , bo tu one kosztuja tyle samo co pampersy a na logike to i zuzywa sie ich prawie tyle samo ?

My mamu wszystko na prad . Jak sie wprowadzalismy to sasiedzi mowili ze mamy sie nie martwic oni placa 180 f za 3 miesiace . Nasz rachunek przyszedl na 300 f .
Okazalo sie ze oni kapia sie pod prysznicem , w zakorkowanej wannie a pozniej w tej wodzie myja gary a czasem i podlogi

jest super Jaka ona jest na szerokosc ? Tak na oko ?
Skąd ja znam takie sytuacje...
ale na herbate nigdy bym nie wpadła ...

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Zakładasz różnie bo sytuacja jest jaka jest,ale da radę,wyjdzie z tego!!!!
Po kim ma mieć krzepę jak nie po rodzicach.Nabierze chłopak siły i będziecie się niedługo we czwóreczkę szczęściem pełnym cieszyć.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Nic w naszym życiu nie dzieje się bez powodu.Ktoś sprytnie planuje nam ścieżki.Szkoda że czasem takie kręte

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Ale ta wanna tutaj dziwna,chyba nawet jeszcze mniejsza niż w domu i ten piecyk gazowy Załącza się i gaśnie i tak w kółko
Nachlapałam na pół łazienki,nagimnastykowała m się
Oj sprawność spada diametralnie.

Lecę spać,dobranoc mamusie i dwupaczki.

Dziewicza noc

Jutro 2 wizyty mnie czekają.Dowiem się po ponad 2 miesiącach ile maluch waży
W końcu!
za wizytę!
Co do piecyka- mój tak samo robi, czasem jak jest nawet zapalony to woda wcale nie jest jakaś super gorąca, ale jak już jest gorąca to niczym wrzątek

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny a ja dzisiaj pobudka przed 6 ale za żadne skarby świata nie chciało mi się wstawać z łóżka, zwłaszcza, że wczoraj posprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam przemeblowanie w pokoju Małej, inaczej niestety nie będzie, bo meble się inaczej nie ustawiają. Jak będzie większa to będzie inna koncepcja pokoju dla Niej, a teraz póki mała, będzie musiała zadowolić się tym co ma.

Wczoraj byli u mnie znajomi z zaproszeniem na ślub więc muszę się do tego ślubu jakoś przygotować, bo nie ma się w co ubrać ale to zupełnie. A później w październiku mamy kolejny ślub...

Zrobiłam wczoraj placki ziemniaczane, mój mąż powiedział mi, że jak mnie poznał byłam nieoszlifowanym diamentem a teraz jestem Jego największym skarbem...zrobiło się miło.

A i w załączniku pokażę co mi się udało zrobić dla Małej...te literki idą na ścianę a przez nie będą przelatywać kolorowe motyle.
Oo jakie wyznania
A literki ekstra!!

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Laski! Ja dziś pędzę na rajd po lekarzach. Mam lekarza POZ i dentystę w planach. Zobaczymy, u którego zacznę rodzić Samochód nasz jest u Teściów bo trzeba nowy dowód rejestracyjny mu wyrobić i coś tam wymienić i do połowy października go mieć nie będziemy [tzn: on nasz w dzierżawie jest, bo właścicielem jest teść]. W związku z tym do lekarza dziś muszę jechać: autobusem potem tramwajem i znowu autobusem. Chyba se kosz na śmieci wezmę, żeby Bejbziol miał do czego wpaść, w razie czego
Wracaj szybko i do łóżka!!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Melduje ze dostalam Jasia juz na stale , oddaje go tylko wtedy kiedy ma dostac antybiotyk i na dokarmianie bo choc radzimy sobie swietnie to musza go dokarmiac zeby szybko przybral na wadze .
Aa i polecam te oslonki/kapturki na piersi... zdecydowanie sie przydaja i fajnie sie przez nie karmi

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Dzidziu Maly da rade zobaczysz!!

Kupiliśmy wcoraj Małemu kombinezon na wyjście

No i skapneła mi sie cala torba ciuchów po córce kumpeli,która rodziła w czerwcu i już z wiekszości wyrosła Pokazuje Wam te naj naj )
super kombinezonik!!
Cytat:

Wróciłąm od Kardio - jest ok, nic nie zagraża i poród SN jest mozliwy. za 1,5 tygodnia mam kontrole :P

Która powiedziała ze moze po mleku mnie bierze biegaczka?? TAAAAAK. sprawdziłam normalnie bo myslałam ze cos ze mna nie tak. I owszem, biegaczke mam po 80%produktów, ale najwiekszą i nadłuższą i najgorszą mam po mleku i podobnych.. musiałąm aż to sprawdzić kilka dni, bo nie mogłąm uwierzyć.

Angie- trzymaj się!!
za wizyty!
Stary 2013-09-20, 09:58   #1145
De28
Wtajemniczenie

angie- zaciskaj nogi ile sie da

Siara nie musi leciec przed porodem.Ja mialam sucho i teraz tez mam do dnia porodu.Dopiero po porodzie zaczelam miec wilgotne sutki. 2 godziny po cycki mi nabrzmialy i chcialy peknac Okropne uczucie. A maly nie chcial ssac- dobrze ze byly laktatory w szpitalu to moglam odciagac. A odciagalam juz pierwszego dnia po 30-50 ml co na pare godzin po porodzie jest super. Potem kilka tygodni, zanim sie laktacja ustabilizowala, co chwile mialam mokre bluzki. Na dzwiek placzacego dziecia, nawet obcego-np podczas zakupow, dostawalam naplywu pokarmu i przeciekaly mi wkladki. Dobrze ze to byla zima i mialam kurtke na sobie, to nie bylo widac

Niemcom odbilo-przyslali mi 50 listow jednego dnia z banku.Kazda operacja przelewu osobno na kartce. Pogielo ich, musze to zglosic. Skrzynke mi zapchali. Jakby nie mogli zrobic normalnego wyciagu z kilku miesiecy na 3 kartkach a4.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:00   #1146
ryba91
Zakorzenienie

U nas zimno, rano to chyba z 5 stopni było, myslałąm ze nie dojdę, oczywiście w banie kontrole i sie wlekłam do tego lekarza 10 minut dłużej, potem bus a tam pełno studentów i uczniów, stanąć nie było jak. Jako ze tyle ludzi to ktos otworzył okna i wiało .. już mam katar,mam nadzieje ze przejdzie,

AAAAAAA dzisiaj zaczynamy 37 tydzień

a no i wczoraj pokazywałam mężowi tą naklejkę od maomami i może też taką bedziemy mieć, albo podobną. i może jakieś literki zrobimy wspólnie:P mąż jeszcze chciał cos namalować węglem nad łózeczkiem, ale nie wiem czy to dobry pomysł... ?
Stary 2013-09-20, 10:03   #1147
nemosek
Zakorzenienie

Hejka

Już po wizycie,wszystko ok z szyjką,zamknięta na amen.Słyszałam serduszko,tym razem po lewej stronie brzuszka,chyba Tymek już się odwrócił.Wcześniej zawsze po prawej.Ciekawa jestem bardzo ale sprawdzimy to dzisiaj po południu

Morfo i mocz przyzwoite

Mam się nie przemęczać i dużo odpoczywać
Taaaa....

Trochę dzisiaj jestem niewyspana,zimno na polku ale przynajmniej słoneczko jest

Lecę poczytać co tam u Was

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:07   #1148
ryba91
Zakorzenienie

De- a płacisz za kazdy wyciag? bo moze chcieli sie wzbogacic u mnie tak robią, tylko ze mieseczny wyciag mam na 2 kartkachz tym ze robie 4 operacje a za jeden płace 5 zł. Zrezygnowałam z tego rzecz jasna . ;p

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Nemosku

Mam ochote dzisiaj zrobić coś, nie wiem... posprzątac, albo w kuchni pokombinować. Już to odpoczywanie mnie dobija ;P
Jakiś napływ energii mnie wziął
może jakieś danie meksykańskie na obiad.. hmm.. .
Stary 2013-09-20, 10:11   #1149
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Kabriela, śliczne literki! Nie mogę się doczekać efektu końcowego I pokaż wózek!

nasturcja, współczuję rajdu po mieście. Matko, ja jestem taka wygodna, wszędzie autem jeżdżę. jakby przyszło mi tak jechać gdzieś komunikacją miejską, jeszcze z tyloma przesiadkami to bym chyba się zapłakała.

Kasiula, fajne łowy ale czy ten kombinezon nie będzie za cienki na spacery zimowe?

kyte, szkoda, że rogal niewygodny. Dlatego ja przed kupnem najpierw sprawdziłam stacjonarnie jaki on jest w dotyku, żeby się nie przejechać.

ola, niestety nie pomogę w kwestii tego czegoś, co Ci wyszło. To nie brzmi jak czop. może zadzwoń do lekarza?

domi, super, że Jaś jest już z Tobą! i że z karmieniem lepiej. W ogóle chciałam powiedzieć, że on wygląda na typowego faceta. Tzn chodzi mi o to, że często, jak dzieci są malutkie, to ciężko rozróżnić czy to dziewczynka czy chłopiec. A u Jaśka to od razu widać, że to Jaś a nie Małgosia

Mam wieści od Angie!

Jak będą mrozy, to mam inny cieplejszy, no ale jest większy do 3 mc i Mały by się utopil w nim
Dlatego kupiliśmy taki przejściowy
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:19   #1150
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny a ja dzisiaj pobudka przed 6 ale za żadne skarby świata nie chciało mi się wstawać z łóżka, zwłaszcza, że wczoraj posprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam przemeblowanie w pokoju Małej, inaczej niestety nie będzie, bo meble się inaczej nie ustawiają. Jak będzie większa to będzie inna koncepcja pokoju dla Niej, a teraz póki mała, będzie musiała zadowolić się tym co ma.

Wczoraj byli u mnie znajomi z zaproszeniem na ślub więc muszę się do tego ślubu jakoś przygotować, bo nie ma się w co ubrać ale to zupełnie. A później w październiku mamy kolejny ślub...

Zrobiłam wczoraj placki ziemniaczane, mój mąż powiedział mi, że jak mnie poznał byłam nieoszlifowanym diamentem a teraz jestem Jego największym skarbem...zrobiło się miło.

A i w załączniku pokażę co mi się udało zrobić dla Małej...te literki idą na ścianę a przez nie będą przelatywać kolorowe motyle.
kupowałaś gotowe te podstawy czy robiłaś sama?

Cytat:
Dzien dobry
Melduje ze dostalam Jasia juz na stale , oddaje go tylko wtedy kiedy ma dostac antybiotyk i na dokarmianie bo choc radzimy sobie swietnie to musza go dokarmiac zeby szybko przybral na wadze .
Aa i polecam te oslonki/kapturki na piersi... zdecydowanie sie przydaja i fajnie sie przez nie karmi
ależ zazdroszczę, ale lepiej niech moja mała siedzi w brzuchu co najmniej do połowy listopada

Cytat:
co zdjecie to lepsza mina

Cytat:

Mam wieści od Angie!

niech się trzymają w dwupaku

Cytat:
Hejka

Już po wizycie,wszystko ok z szyjką,zamknięta na amen.Słyszałam serduszko,tym razem po lewej stronie brzuszka,chyba Tymek już się odwrócił.Wcześniej zawsze po prawej.Ciekawa jestem bardzo ale sprawdzimy to dzisiaj po południu

Morfo i mocz przyzwoite

Taaaa....

, a wiesz ile Tymek waży?

ale dziś pospałam
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:20   #1151
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Kochane te wszystkie żele, szampony do spzitala do bierzecie w całości? Ja kupiłam takie buteleczki po 200 ml w rossmanie i chyab przeleję, bo po co tego tyle tachać., na długi pobyt się nie nastrajam
i w ogóle to pakujecie wszystko? Tzn wszystkie pampersy dla dzidziusia itd.Bo ostatnio to spakowąłam tylko kilka pampków, kilka tych podkładów dla mne a potem mi tż doniósł bo to tyle miejsca w torbie zajmuje że musiałabym wziąć torbe jak na miesięczne wakacje
ja postaram się wziąć małe ilości, a TŻ będzie dostarczał
Cytat:
śliczne
Cytat:

Cytat:
Mam wieści od Angie!

trzymam dalej kciuki, żeby wszystko było ok jak najdłużej mała siedziała w brzuszku
Cytat:
Hejka

Morfo i mocz przyzwoite

Taaaa....

dobrze że na wizycie wszystko ok
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Mam ochote dzisiaj zrobić coś, nie wiem... posprzątac, albo w kuchni pokombinować. Już to odpoczywanie mnie dobija ;P
choć wpadniesz do mnie i poprasujesz ciuszki

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:20   #1152
ryba91
Zakorzenienie

hahah tak sobie pomyślałam, może Majeczka czeka na dzień chłopaka- zrobi tatusiowi niespodziankę ale to dwa dni po twoim TRELE TP :P

Lilith - z chęcią podaj adress:P

Własnie przyszłą paczka z folią! gość sie nie spieszył, ale na szczescie wszystko ok

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-20 o 10:21
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:25   #1153
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Żyłam nadzieją, że puszczą mnie w weekend na pare godzin a tu

Cytat:
ja sobie pójde do wyrka jak tż wróci z pracy, wieczorem

kurde wiecie co, zaczęłam brac te leki a brzuch mam dzisiaj jakby bardzej spięty i bolący niż kiedykolwiek wcześniej chyba nie powinno tak być
Pamiętaj, że masz jeszcze 4 tygodnie wytrzymać!!

Hmm...może się musisz przyzwyczaić do leków
Jak będzie dalej bolało to dzwoń do lelarza.

Cytat:
Dzien dobry
Super cieszcie się sobą

Ja mam kapturki kupione...mam nadzieję, że będę miała pokarm póki co też żadnego wycieku nie miałam...

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie wczoraj już padłam jak długa nie miałam siły na nic.
Kupiliśmy wózek Tako acoustic kolor szary. Miał być x-lander ale jak zobaczyłam to tako tox-lander przy nim jakiś taki wydał mi się mizernyŁóżeczko jeszcze w kartonie nie wiem kiedy rozłożymy. Jak narazie mam lenia ale chcę wysmyknąć na miasto żeby na dupce w domu nie osiąść.
I w ogóle to miałam strazny sen!Śniło mi się że nie potrafiłam zająć się własnym dzieckiem! Nie potrafiłam karmić, podnosić no nic.. I rogal który kupiłam dziś nie zdał egzaminu...jakiś taki niewygodny.
za zakup bryki

Może musisz się przyzwyczaić z nim spać
Mnie też mój wkurzał ale później się z nim przeprosiłam...

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Ja dziś się wystraszyłam. Znalazłam na majtkach grudkę średnicy 2cm w szarym kolorze i konsystencji ugotowanego mięsa... nie wiem co to jest.
Ja dziś lecę do pediatry z synem, bo w nocy tak kasłał, że spać nie szło.
Może czop?
Ale Ty masz chyba jeszcze sporo czasu do tp...

Cytat:
Mam wieści od Angie!

Super, że się odezwała
Makeczka ładnie rośnie, jeszcze trochę niecj ją potrzymają
Dużo siły dla Was

Dzieje się

Cytat:
Wróciłąm od Kardio - jest ok, nic nie zagraża i poród SN jest mozliwy. za 1,5 tygodnia mam kontrole :P

Która powiedziała ze moze po mleku mnie bierze biegaczka?? TAAAAAK. sprawdziłam normalnie bo myslałam ze cos ze mna nie tak. I owszem, biegaczke mam po 80%produktów, ale najwiekszą i nadłuższą i najgorszą mam po mleku i podobnych.. musiałąm aż to sprawdzić kilka dni, bo nie mogłąm uwierzyć.
No to super wieści

Ups...to musisz unikać...

Stary 2013-09-20, 10:30   #1154
Asist22
Rozeznanie

Cześć Mamusie.
W końcu nadrobiłam.
Dzidzia wszystko będzie dobrze. Musi być.
Domi synuś śliczny. I od razu widać , że chłopak.
Literki przepiękne, ale u mnie zdolności manualnych brak więc kupiliśmy w sklepie naklejki zwięrzątkowe.
Ciąża mi również mózg lasuje, wczoraj wieczorem z przerażeniem do męża, że zapomniałam zapłacić za prąd, a przecież to trzeba na początku października A mój mówi, że przecież wrzesień mamy
I coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam. Ostatnio często mi się to zdarza.
A przypomniało mi się. Kombinezon piękny, też na taki poluje, ale na taki cieplejszy.
A i jeszcze jedno. Ostatnio koleżanka powiedziała mi, że tą maść na sutki to dobrze by było zacząć stosować tak mniej więcej miesiąc przed porodem, coby je przygotować do karmienia. Bo później maluch porani i będzie bardzo bolało. Ona o tym nie wiedziała i niestety, ale cierpiała.
I chyba na teraz to wszystko.
Stary 2013-09-20, 10:31   #1155
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Ola_k obstawiam papier toaletowy. Czasem nawet nie wiesz ze zostaje i potem gdzieś tam wlazi i siedzi.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:32   #1156
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Hejka

Morfo i mocz przyzwoite

Taaaa....

No to super wieści
Czekamy teraz na relację z usg

Ostatnio trochę się narobiłaś to teraz czas na spokojne leżakowanie

Cytat:
Też bym coś porobiła
Jeszcze trochę i tu jobla dostanę

Co za folię zamówiłaś??

Położyli chinkę nam na sali i ma może z 150cm, chudziutka, malutka tylko brzuch odstaje...wygląda jak dziecko haha

Stary 2013-09-20, 10:35   #1157
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
dzidzia- wierze, takie doswiadczenie zmienia czlowieka. Ale bedzie dobrze, zobaczysz. Najwazniejsze sa pierwsze doby a maly wspolpracuje.

Ja sie nigdy nie zdecyduje na trzecie dziecko. Przechodze i poczatek i koncowke ciazy tak okropnie, ze albo rozpadnie sie moj zwiazek albo moje dziecko mnie znielubi. Dzis sie wyspalam i czuje sie jak dawniej, nawet chwyce za odkurzacz bo syf w domu (moja pomoc ma urlop, bo synowa rodzi-jakas inna przyjdzie od nastepnego tygodnia). W tej ciazy mam taki brak motywacji, sily i wogole braku sensu zycia ze nic tylko sie pochlastac Straszna jestem. Dobrze, ze to blizej niz dalej.

To ja tez jaskinowiec i seriali oprocz M jak milosc nie ogladam.Raz brak czasu, dwa to takie oglupiacze moim zdaniem. No bo czego to sie mozna z nich nauczyc? Dodatkowo co chwile ktos sie kloci, ktos podnosi glos i wole by moje dziecko takiego czegos nie ogladalo.
Jak sie wyśpisz to od razu lepiej .Po prostu za dużo masz na głowie.
Też oglądam Mkę
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jak mnie już obudzą po 6 na poranne sprawdzania to nie mogę zasnąć... a w nocy chyba któraś urodziła na oddziale, bo było słychać płacz noworodka

za dzisiejsze wizyty

Dzidzia - Ty to w każdej sytuacji opanowana i spokojna, podziwiam wszystko pięknie się skończy
Synuś cały czas bez imienia??

Acelinko - mi torbę będzie pakował mąż mam nadzieję, że niczego nie zapomni...już powoli listę robię i mówię co gdzie jest...kosmetyki mam już przy sobie a rzeczy do porodu to chyba w całych opakowaniach weźmie, najwyżej jak będziemy stąd wychodzić to transport zamówimy, bo się ciągle zbiera klamotów

Kabriela - artycha, mogę sobie tylko wyobrazić jakie piękne te literki z Twoim talentem

Uuu...ale ja też po przeprowadzce nie śniłam, a przynajmniej nie pamiętam
A jak wogóle pierwsza nocka i chwile u siebie?? Mogłaś wogóle spać??

za badanka smarkata

Pierwsza nocka w miarę,w sumie nic nowego od poprzednich
Jeszcze chyba nie dotarło do mnie,raczej mojego mózgu jak ma odbierać zmianę
Pierwsze chwile zakręcone, bieganie i szukanie gdzie jest moje ubranie,bielizna,majty.

Dobrze że mężul opanowany i śniadanko zrobił
Bo zapomniałam że składniki na balkonie są

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 10:35   #1158
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Cytat:
Położyli chinkę nam na sali i ma może z 150cm, chudziutka, malutka tylko brzuch odstaje...wygląda jak dziecko haha

ciekawe co o mnie ludzi myślą przed ciążą zdarzało mi się słyszeć że wyglądam na 16 lat może dlatego te stare baby tak się czasem wrednie gapią
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:36   #1159
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie.
W końcu nadrobiłam.
Dzidzia wszystko będzie dobrze. Musi być.
Domi synuś śliczny. I od razu widać , że chłopak.
Literki przepiękne, ale u mnie zdolności manualnych brak więc kupiliśmy w sklepie naklejki zwięrzątkowe.
Ciąża mi również mózg lasuje, wczoraj wieczorem z przerażeniem do męża, że zapomniałam zapłacić za prąd, a przecież to trzeba na początku października A mój mówi, że przecież wrzesień mamy
I coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam. Ostatnio często mi się to zdarza.
A przypomniało mi się. Kombinezon piękny, też na taki poluje, ale na taki cieplejszy.
A i jeszcze jedno. Ostatnio koleżanka powiedziała mi, że tą maść na sutki to dobrze by było zacząć stosować tak mniej więcej miesiąc przed porodem, coby je przygotować do karmienia. Bo później maluch porani i będzie bardzo bolało. Ona o tym nie wiedziała i niestety, ale cierpiała.
I chyba na teraz to wszystko.
Nawet jak zapłacisz miesiąc po terminie nic się nie stanie wypróbowane w dobie kryzysu
Cytat:
No to super wieści

Też bym coś porobiła

Co za folię zamówiłaś??

A Ty tak dlugo będziesz leżeć?

Kupiłam pieczarki, chleb tostowy, ser i paprykę i będę tosty robić a na obiad ziemniaki z kotletem i sosem pieczarkowym

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 10:37   #1160
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Witammmmmmmmmmmmmmmmmmmm

U mnie płaczliwy dzień skończył się dopiero po 23, jak już nie miałam siły płakać, mąż był wkurzony i doszliśmy do jakiegoś porozumienia.
Powiedziałam mu co mi nie leży, i mam dziś zrobić listę czego nie mamy, a ja ta listę już dawno mam.
jadę później do miasta, pójdę do rossmana i kupię kilka rzeczy przynajmniej humor mi się poprawi.

Nemosek
jak pierwsza noc na swoim?
I super humor Ci się poprawi

Dziękuję bez fajerwerków,dziwnie było rano wstać
Układ mi sie myli i dzisiaj zamiast iść do łazienki poszłam do pokoju
Cytat:
Acelinka, bo nie wstawiłam jeszcze fotek, ale tak na szczęście wózek już mam!!!!!! Tak jak sobie upatrzyłam i wymarzyłam i postawiłam na swoim ( zawsze wszystkiego sobie odmawiałam, kiedy cena była za duża, zawsze racjonalizowałam swoje wybory i kończyło się zawsze na tym, że nie jest mi potrzebne, że szkoda pieniędzy)...z wózkiem postanowiłam zawalczyć...i mam!!!!!
Taco Ballila Slim granowo- biały.

Dzisiaj postanowiłam iść na miasto i trochę kosmetyków pokupować, żeby móc torbę spakować, bo w sumie w poniedziałek będzie 6 tygodni do wszystkiego a Wy jesteście takie prędkie w rodzeniu, że i mnie może zarazicie

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

I dziękuję za komplementy, trochę powinny być bardziej dopracowane te literki bardziej ale nie wiem, czy nie będę ich zdejmować z czasem, bo czyszczenie z kurzu będzie je czekało...więc....

Nemosek weź może smaruj sobie nos maścią majerankową ona mi bardzo pomaga...na ten katarek...
Tylko gdzie ja ją mam

Super literki Z czego robiłaś?

Cytat:
kciuki za wizyty....no i gratuluje "rozdziewiczenia"

mam nadzieje,ze jednak udalo sie troche zdrzemnac...no chyba,ze pelnia przyniosla jakies wydarzenia-oczywiscie tylko te dobre

super,napewno fajnie beda na scianie wygladaly...wydaja sie spore

no to jak dawaj fotki

ja ja zaraz dzien jak co dzien ostatnio-rozpoczynam od prasowania,ale im wiecej za mna tym wielka radosc,ze juz coraz mniej,ale ciagle duzo.szczesliwa jestem tylko,ze w koncu puscili cieplo w kaloryferach u nas,oczywiscie rozkrecilam na maxa wszystkie no i cos w koncu zaczelo schnac jak trzeba

dzis to bede tylko z tzw.doskoku sprawdzac co u was,ale mam mase w domu do zrobienia dzis. buziaki mamusie
Dzięki
"intensywnie" było

Już macie ciepełko
Ale fajnie przynajmniej powietrze się trochę "złamie"

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 10:37   #1161
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

pepper - no uparciuchy straszne!
dzidzia - dla Małego!
De Jeszcze troszkę
Kabriela - piękne literki! Koniecznie wstaw foto, jak już będą na ścianie!

Czekamy na foty!

Bry!
Ja już po śniadanku i kakałku Tak mnie na kakao wzięło, że od prawie 2 tygodni poranną kawę zamieniłam na kakao
Mąż za jakiś czas jedzie z rodzicami na grzyby - on nienawidzi, no ale robi bardziej za kierowcę. Ja bym się w sumie przejechała, żeby tak po lesie połazić, dotlenić się, nie na grzyby, ale wstałam z bólem gardła i - nie będę ryzykować, że jeszcze mnie przewieje
Muszę dziś ogarnąć mieszkanie, bo trochę syfik się rozprzestrzenił

nemosek, Kociak - kciuki za wizyty!

Ale fajnie taka wycieczka do lasu,odpoczynek,cisza i grzybki
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Jeśli herbatka z liści malin ci nie smakuje, to w Holland and Barrett mają kapsułki z wyciągiem z liści malin.
Ja rodziłam już dwa razy w Anglii I za każdym razem wspaniałe wrażenia i z porodu i z opieki po.

Dużo zdrówka i cierpliwości dla wszystkich mamuś i dzieciaczków. Buziaki

Mama sierpień 2009 i październik 2011.

Pozdrawiamy

Cytat:
Laski! Ja dziś pędzę na rajd po lekarzach. Mam lekarza POZ i dentystę w planach. Zobaczymy, u którego zacznę rodzić Samochód nasz jest u Teściów bo trzeba nowy dowód rejestracyjny mu wyrobić i coś tam wymienić i do połowy października go mieć nie będziemy [tzn: on nasz w dzierżawie jest, bo właścicielem jest teść]. W związku z tym do lekarza dziś muszę jechać: autobusem potem tramwajem i znowu autobusem. Chyba se kosz na śmieci wezmę, żeby Bejbziol miał do czego wpaść, w razie czego

Cytat:
Dzien dobry
Ale super
Masz dużo pokarmu?
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Dzidziu Maly da rade zobaczysz!!

Kupiliśmy wcoraj Małemu kombinezon na wyjście

No i skapneła mi sie cala torba ciuchów po córce kumpeli,która rodziła w czerwcu i już z wiekszości wyrosła Pokazuje Wam te naj naj )
O kombinezon wymiata i ten komplecik z H&m

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 10:42   #1162
sorento
Rozeznanie

Dzień dobry, ale ładne słoneczko dziś za oknem, aż chce się coś zrobić, co zaraz zamierzam uczynić, jak tylko ponadrabiam

Cytat:
najlepiej jakbyśmy z Lenka wytrzymały w dwupaku jeszcze 4 tygodnie
odpoczywaj ile możesz żebyście wytrzymały te 4 tygodnie, albo i 5

Trele dobrze że jesteście całe!!!!

dzidzia dużo zdrówka dla Ciebie, żeby infekcja sobie poszła jak najszybciej!!! i oczywiście nieustające za zdrówko maleństwa!

Cytat:
może lepiej weź reklamówkę?? trochę bardziej miękka niż kosz a i bardziej poręczna w noszeniu sorry, nie mogłam się powstrzymać tak serio, wracajcie w dwupaku, a potem odpoczywać ładnie

Domi dobrze, że już razem jesteście! a maluszek

Angie za dwupak jak najdłużej!

nemosek za wyniki, oby tak dalej!!!

anoula, maomami zapomniałam wczoraj zapytać o tą rejestrację na ktg więc misja przełożona na poniedziałek, sorki! Któraś z Was chyba pytała o dowód ubezpieczenia, jak się ostatnio rejestrowałam w Narutowiczu to tylko dowód osobisty chcieli, tam wszystkie panie w rejestracji skomputeryzowane , nawet jak zakładają kartę, to leci wydruk, a nie ręcznie

Ok, uciekam na zakupy, potem pranie i prasowanie, bo po południu mamy gości

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:43   #1163
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie!

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ciekawe co o mnie ludzi myślą przed ciążą zdarzało mi się słyszeć że wyglądam na 16 lat może dlatego te stare baby tak się czasem wrednie gapią
Tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A Ty tak dlugo będziesz leżeć?

Kupiłam pieczarki, chleb tostowy, ser i paprykę i będę tosty robić a na obiad ziemniaki z kotletem i sosem pieczarkowym
Do rozwiązania a kiedy to będzie to nie wiadomo...dla dobra Majeczki oby jak najdłużej - niech ładnie rośnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 10:43   #1164
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam dziołszki!
Jak się czują nasze mamusie i ich dzidziusie?
Dzidzia zyczę Wam dużo zdrówka i dużo sił. Trzymam za Was kciuki nieustannie.

Maomami super naklejka! Wyszło bardzo ładnie!

Babku ja bym czekała na to pierwsze łóżeczko, jest ładniejsze. Albo w ogóle kazała oddawać kasę i kupiłabym gdzieś indziej. Śmiech na Sali ten sprzedawca. Inaczej bym na to patrzała gdyby od razu się odezwali, że nie mają tego łóżeczka i że trzeba będzie czekać… Poza tym przypomnij sobie ile czasu poświęciłaś na podjęcie decyzji, teraz się nie zadowolisz pierwszym lepszym łóżeczkiem, już ciągle byś się wkurzała patrząc na nie.
Gatta ma rajstopy ciążowe, kupowałam tam ostatnio. Fajne były, bardzo wysokie w stanie.

Lilith mam nadzieję, że z tym zastojem i żylakiem wszystko będzie dobrze. Jak to jest z Pessarem to nie wiem,nie pomogę. Brawa dla maluszka za ładne przybieranie na wadze!

Ryba zmień mi proszę wizytę z 2.10 na 7.10. godz. 11.30. Dziękuję!
Brawa za 37 tydzień, czasu co raz mniej! Fajnie, że z serduchem ok, teraz jak masz te dodatkowe leki do fenka to będzie gites. Ja bym węglem po ścianach nie malowała….

Lineczka my w zeszłym roku za ogrzanie gazem domu 260 m2 i podgrzanie wody miesięcznie płaciliśmy 2100 zł, niestety gaz jest drogi, za to bardzo wygodny. Teraz też już dogrzewamy i mamy milutko.. Okno Ci wstawili? Nie zapomnij się pochwalić!

Kyte gratuluję wyprawki! Zaszaleliście Czekam na foty!

Aaby brawa za wizytę! Córa to już niezły klocuszek! A, że pupką w dół, no trudno – trzeba się nastawić na cesarkę, będzie dobrze.

Nemosek jak nocka w nowym mieszkaniu?

Acelinka trzymam kciuki a Ty się oszczędzaj bo nic więcej zrobić nie możesz. Oby się małej nie spieszyło zbytnio na świat, niech sobie siedzi grzecznie w maminym brzuszku. Acelinka nie strasz twardym brzuszkiem, oby to nic nie przepowiadało…
Pampersów i podkładów biorę po kilka, kosmetyki też chyba poprzelewam. Resztę rzeczy tż będzie miał w aucie i mi przyniesie jak trzeba będzie.

Trela Morela ale przygoda! Dobrze, że się nic poważnego nie stało. Coś z naszą równowagą w ciązy się dzieje. Pokaż te pieluszki w pszczółki i sowy – zazdroszczę już na samą myśl!!!

Kabriela świetne literki!

De ja Ci życzę, żeby z chwilą porodu te złe nastroje Twoje, zachowanie męża i Danielka znikły gdzieś w przestworzach. Niech się stanie cud i tż będzie znów kochanym troskliwym i cudownym mężem i ojcem, starszy synuś grzecznym przedszkolakiem a najmłodszy cudowną, słodką pociechą! Co Ty się w tej ciąży namęczysz to Twoje…

Domii strasznie dużo radości mi sprawiają Twoje posty. Jasiek musi być cudowny a Ty bardzo szczęśliwa Właśnie mi się przypomniało dzisiaj po przebudzeniu, że jak urodzisz przed koncem 37 tyg chyba to masz za free szczepionki na pneumokoki, a to gruba kasa jest. Podpytaj o to później pediatrę.

Kasiula świetne ubranka! A kombinezon to w ogóle bomba!

Ola_k11 może to był pierwszy kawałek czopa?

Miki siara może dopiero pojawić się po porodzie lub w trakcie. U mnie też sucho ale raczej się z tego cieszę.

O widzę, że się Angie do nas odezwała. Ciekawe ile tam poleży do rozwiązania… Oby jak najdłużej, dzieciakowi najlepiej jest przecież w brzuszku.

A ja mam dla Was niespodziankę, niedługo wrzucę zdjęcia! Ale na pewno ta niespodzianka nie sprawi tyle radości co mi hihihihih

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:43   #1165
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Heja wpadlam tylko napisac ze pewnie bedzie mnie mniej przez weekend bo mamy odciety internet bo przyjechali z oknami wlasnie a jutro wesele itd :P
Wiec nie martwcie sie w razie co nie rodze ani nic

Chcialam pocytowac ale nie zdazylam na laptopie a na telefonie nie lubie

Aaaaa zapomnialam

Angie, trzymam kciuki za dwupak caly czas!

Domii, ale super ze masz Jasia kolo siebie

Didzia, dziela mamuska z Ciebie i dacie rade a maly zobaczysz silny jest i dobrze ze jest wspolpraca z lekarzami!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-20 o 10:45
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:44   #1166
domii29
Zakorzenienie

Angie trzymajcie sie w dwupaku jak najdluzej !! Kociak jakbys z nia pisala to pozdrow ja ode mnie .
Ja znowu zostalam bez Jaska na chwile, polozna wytlumaczyla mi ze mam go karmic z piersi a jak przysnie to odwiezc go do nich i one tam jeszcze butelka sprobuja dokarmic i dziecko mi zwroca
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:46   #1167
Asist22
Rozeznanie

Od którego tygodnia powinni robić KTG? Bo jak na razie to miałam tylko sprawdzanie tętna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 10:47   #1168
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie wczoraj już padłam jak długa nie miałam siły na nic.
Kupiliśmy wózek Tako acoustic kolor szary. Miał być x-lander ale jak zobaczyłam to tako tox-lander przy nim jakiś taki wydał mi się mizernyŁóżeczko jeszcze w kartonie nie wiem kiedy rozłożymy. Jak narazie mam lenia ale chcę wysmyknąć na miasto żeby na dupce w domu nie osiąść.
I w ogóle to miałam strazny sen!Śniło mi się że nie potrafiłam zająć się własnym dzieckiem! Nie potrafiłam karmić, podnosić no nic.. I rogal który kupiłam dziś nie zdał egzaminu...jakiś taki niewygodny.

Wyznanie męża wspaniałe A literki no wymiatają!!

Ale super że masz już swojego synusia ze sobą

Piękne!
Retro

Czyli sen będzie całkowita odwrotnością rzeczywistości

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
dzidzia Ty jesteś mega dojrzałą kobietą i matką...

To super!!! Uważaj tylko z tymi kapturkami. Jak już się nauczy ssać, to zdejmij. Ja pamiętam, że tak zrobiłam, bo jak nie to potem cyca nie będzie chciał.

Ja dziś się wystraszyłam. Znalazłam na majtkach grudkę średnicy 2cm w szarym kolorze i konsystencji ugotowanego mięsa... nie wiem co to jest.
Ja dziś lecę do pediatry z synem, bo w nocy tak kasłał, że spać nie szło.
Do lekarza!

Cytat:
Lece do zusu z L4, nie chce mi sięęęęęęęę kto to widział z dresów się przebierac i na człowieka robić żeby do zusu wyjśc
Ej no mamuśka czasem trzeba się wystroić choćby do Zusu

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja jak zawsze się zasiedziałam na kompie.. idę porobić to co mam do zrobienia...
Skąd ja to znam

Cytat:

super ciuszki,no i kombinezon misiowy

chyba popedze ze wszystkim (praniem,prasowaniem,torb a i reszta zakupow i bede namawiac mojego Tymusia na szybsza ewakuacje

kurcze,a mi nic nie leci,susza-z jednej strony to fajnie,bo po co mi teraz??? ale mam nadzieje,ze to o niczym nei swiadczy?ta siara musi sie pojawic przed czy nie?
Chyba nie musi
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ale zauważyłam, że np jak suszę włosy to pod wpływem ciepła leci albo jak nie mam stanika w domu i się nachylam lub siedzę przygarbiona Jak już mam stanik i sie garbię to jest ok
A mi w nocy leci i to nie każdej
I bądź tu mądry

Cytat:

Mam wieści od Angie!

To dalej
Duża już jest
Znowu się obłowisz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-20, 10:47   #1169
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Niemcom odbilo-przyslali mi 50 listow jednego dnia z banku.Kazda operacja przelewu osobno na kartce. Pogielo ich, musze to zglosic. Skrzynke mi zapchali. Jakby nie mogli zrobic normalnego wyciagu z kilku miesiecy na 3 kartkach a4.
no niezle

Cytat:
Już macie ciepełko
Ale fajnie przynajmniej powietrze się trochę "złamie"
to chyba byl taki zryw na noc,bo ledwo wstalam i puscilam kolejne pranie -tymrazem nasze ciuchy,bo juz sie nazbieralo- no i jeansy wisza na zimnym kaloryferze :/wiec sie nacieszylam...

oczywiscie trzymam kciuki za Angie

a ja poniewaz dalej doczekac sie kasy z zusu nie moge,zaczynam sie martwic,a jeszcze tam nie dotralam postanowilam,ze w koncu jest tez telefon...no i zadzwonilam,pieknie z maszyna "pogadalam", ponaciskalam co kazali i wkoncu uslyszalam- przewidywany czas na polaczenie z konsultantem 5min., polaczen oczekujacych przed moim 20!!!.wiadomo jak to sie skonczylo,jak mam caly ten zasilek na ktory czekam wydac na tel.to wole jeszcze sie wstrzymac,ale w pon.juz tam sie musze ruszyc. Wam tez placa w jakichs takich niezrozumialych ratach? bo ja dostaje za kazdym razem inna kwote,w innym terminie-jeden wielki burdel:/ciekawe jak macierzynski beda mi wyplacac
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 10:49   #1170
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
No to super wieści

Też bym coś porobiła

Co za folię zamówiłaś??

a czemu Cię nie puszczą? ;> edit- już docztałam
Folia przeciwdeszczowa do wóżka, bo jak kupowałąm wóz to folii nie było tylko moskitiera a na zime to raczej słabo ;d

Cytat:
Jak sie wyśpisz to od razu lepiej .Po prostu za dużo masz na głowie.
Też oglądam Mkę

Pierwsza nocka w miarę,w sumie nic nowego od poprzednich
Jeszcze chyba nie dotarło do mnie,raczej mojego mózgu jak ma odbierać zmianę
Pierwsze chwile zakręcone, bieganie i szukanie gdzie jest moje ubranie,bielizna,majty.

Dobrze że mężul opanowany i śniadanko zrobił
Bo zapomniałam że składniki na balkonie są
A pamietasz sen?;>

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-20 o 10:52
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości