Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 22:38   #1081
babku
Zadomowienie

Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Babku ot życie.
Bywa niesprawiedliwe. Ale bywa, że daje cos, co zmienia wszystko.
Nasz syn zmienił wszystko. Czuje w sobie coś, czego nigdy nie miałam. Cena wysoka. Ale warto było ją zapłacić, bo teraz wszystko jest inne. Nawet promienie słońca. Myślę, że stałam się innym człowiekiem. Nie mnie oceniać czy lepszym, ale mam takie poczucie, że to wszystko nie stało się bez powodu.
... Spokojnej nocki
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 22:55   #1082
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Wy juz pewnie spicie , ja ponadrabiam troszke
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
A mnie jakiś dołek złapał i musiałam sobie poryczeć

Nie mam weny na pisanie to zagłębię się w książkę...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oj bidulko
Bedzie dobrze , najwazniejsze ze przeplywy si enie pogarszaja
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Dziewczynki pewnie juz było ale wczoraj cały wieczor spedziłam na czytaniu i zgupiałam:

CO KUPIC DO HIGIENY INTYMNEJ? lactacid odpada bo po nim miała spore problemy....czytałam o korze dębu np biały jeleń, mydło marsylskie....i juz nie wiem....a i czytałam ze do szpitala wziasc trzeba zel po prysznic ale bezzapachowy...to jaki bo ja mambardzo wrazliwa skore....

a i TRELE!!!!!bo widziała u Ciebie na foto kosz na zuuzyte pieluszki.....zastanawiam się czy to kupic?
Kochana mam ten kosz na pampersy bo mama kupila :P Jak sie ma w uzytkowaniu to Ci powiem jak powrzucam tam tych bomb kilka .. .. Zastanawiam sie tylko czy w Polsce oplacalo sie bedzie te wklady kupowac , bo tu one kosztuja tyle samo co pampersy a na logike to i zuzywa sie ich prawie tyle samo ?
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Tylko minusem takiego ogrzewania jest jego cena Ja to się boję rachunku za gaz po zimie. Niby właściciele nam pokazywali rachunki jakie oni po zimie za gaz płacili, i było to max 400zł, ale kto ich tam wie, czy dup.ami z mrozu nie trzęśli by oszczędzić?
My mamu wszystko na prad . Jak sie wprowadzalismy to sasiedzi mowili ze mamy sie nie martwic oni placa 180 f za 3 miesiace . Nasz rachunek przyszedl na 300 f .
Okazalo sie ze oni kapia sie pod prysznicem , w zakorkowanej wannie a pozniej w tej wodzie myja gary a czasem i podlogi

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Nie mogliśmy się powstrzymac z mężem, znaczy ja oczywiście bardziej naklejka wylądowała już na ścianie podoba mi się jak wygląda
jest super Jaka ona jest na szerokosc ? Tak na oko ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 23:05   #1083
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Babku Przepraszam. Ale co ja jej powiem jeśli on nie da rady? Tego oczywiście nie chce zakładać ale jest taka możliwość zawsze. Chce mieć czas na obmyslenie strategii.

Zakładasz różnie bo sytuacja jest jaka jest,ale da radę,wyjdzie z tego!!!!
Po kim ma mieć krzepę jak nie po rodzicach.Nabierze chłopak siły i będziecie się niedługo we czwóreczkę szczęściem pełnym cieszyć.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

Cytat:
Babku ot życie.
Nasz syn zmienił wszystko. Czuje w sobie coś, czego nigdy nie miałam. Cena wysoka. Ale warto było ją zapłacić, bo teraz wszystko jest inne. Nawet promienie słońca. Myślę, że stałam się innym człowiekiem. Nie mnie oceniać czy lepszym, ale mam takie poczucie, że to wszystko nie stało się bez powodu.

Nic w naszym życiu nie dzieje się bez powodu.Ktoś sprytnie planuje nam ścieżki.Szkoda że czasem takie kręte

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Ale ta wanna tutaj dziwna,chyba nawet jeszcze mniejsza niż w domu i ten piecyk gazowy Załącza się i gaśnie i tak w kółko
Nachlapałam na pół łazienki,nagimnastykowała m się
Oj sprawność spada diametralnie.

Lecę spać,dobranoc mamusie i dwupaczki.

Dziewicza noc

Jutro 2 wizyty mnie czekają.Dowiem się po ponad 2 miesiącach ile maluch waży
W końcu!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-19, 23:09   #1084
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Rybka, ale jesteś niezdecydowana

wiecie, stwierdzam że moje cycki są jakieś niedorozwinięte :P nie dośc że nic nie urosły to nawet siara z nich nie chce lecieć
MOje tez , tylko ze ja zaraz rodze i nie wiem czym bede karmic Mya cyca pozyczy póki co :P

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
tańce hula? czyżby moja córka Was czytała przede mną? bo takie dziś akcje w brzuchu urządza jak nigdy
Kurde dzis chyba taki dzien U mnie tez dyskoteka od samego rana
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
my po wizycie

mam leżeć do góry brzuchem, brac fenoterol i całą reszte tabsów. Szyjka skrócona i rozwarcie

najlepiej jakbyśmy z Lenka wytrzymały w dwuaku jeszcze 4 tygodnie

eh... wykrakałam sobie
O kurde.
No to nic tylko lezec .
Zasikac nozki a my trzymamy kciuki za 4 tygodnie albo i wiecej

Kurde taka pelnia ze mam jasno w pokoju , serio jakby dla mnie specjalnie
Pewnie procz bezsennosi nic wiecej z tego nie bedzie

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-19, 23:36   #1085
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Dzidzia -

Nemosku - zapamiętaj sen z nowego mieszkanka
za jutrzejsze wizyty!

Doczytałam książkę i zwijam się do spanka

Dobranoc brzusie i mamusie

Stary 2013-09-20, 00:07   #1086
Trele_Morele
Zakorzenienie

Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
TRELE a na ilewg producenta starcza jeden wkład do tego smietnika na pieluszki?bonie moge znalezc
Na moich pisze ze 100 szt pampersow na jeden wklad.

DZIDZIA - odpoczywaj I narazie nie zaprzataj sobie niczym innym glowy, bo maluszek potrzebuje silnej mamy.
Mysle o Was codziennie ale wiem ze wszystko dobrze sie skonczy .
Buziokow mnostwo

Nemosku- pierwsza noc we wlasnym mieszkaniu? Ja tez pamietam jak o malo nie ryczalam wyprowadzahac sie Od mamy, az mi sie smiac chcialo z samej siebie. Pamietaj zeby zaamietac sen !!!

RYBA - Twoj maz to normalnie wymarzony kumpel pozazdroscic jego kolegom

Ide spac a raczej sprobuje
Jutro nalot , bedzie sie dzialo )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-20, 04:07   #1087
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz

Dzięki Mamuśki.
Wszystko ma teraz inny wymiar.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 06:04   #1088
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Alisa jeszcze nie wie, że ma braciszka. Dla niej kilka dni zwłoki to bez znaczenia, a ja chce mieć "pewność" ze on jest stabilny.

Mala teskni, choć ponoć nie mówi. Ale ja ja znam. Może w weekend przyjedzie na 5-10 minut chociaż na korytarz. Zobaczymy
Łukasz też tak sobie. Moja sis ma angine. No zwariowac można.

Dobrze robisz kochana
ja nie przyjmuje innej opcji, jak taka że Wasz synuś będzie zdrowy i silny niedługo, ale po co zanartwiać małe dziecko. Samym jego pobytem w szpitalu bylaby zestresowana bo myślę że zdaje sobie sprawe że spztal to coś odmiennego, o cebei tez na pewno zaczęłaby się Aliska dodatkowo martwić.

Tyle na Was spadło nagle z całego serca życzę by już niedługo wszystko się odwróciło!
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Następna U nas na forum, to chyba wszystko hurtowo się dzieje. Do szpitala szły hurtowo, teraz płaczą hurtowo

Ja poprasowałam następną kupkę ciuszków i trochę mi lepiej na duszy, ale gorzej na kręgosłupie Jeszcze mam zamiar jedną cześć ogarnąć, ale trochę odpocznę sobie.

Jak to mało do szczęścia potrzeba

Ja tu dziś się dowiedziałam, że raczej lipny będzie ten mój rogal. Zresztą cena by na to wskazywała, ale co z tego. Chce go mieć tu i teraz

To trochę się wymęczysz Dobrze, że z małym wszystko w porządku. Trzymajcie się oboje dzielnie.
zawsze masz prawo do zwrotu towaru zakupionego przez internet i chyba bym tak zrobiła skoro tak w kulki lecaa do tego ma być kijowy.

Mój jest wypaśny i co z tego
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja mam mydło Biały Jeleń, bardzo sobie chwalę go po 1szym porodzie, bo szybko mi zagoił ranę

zgadzam się. Na MM dzieciaczki są bardziej "zapchane" i dłużej śpią a mamy często podają bo chcą dłużej pospać. czasem tez jest tak, że na początku nie jest rozbujana laktacja i się poddają...
ja do intymnej też kupiłm biały jeleń
pod prysznic tez białego jelenia kupiła, ale chyba nei ten całkiem bez zapachu, nie wiem nawet - jakiś tam wzięłam z półki
Cytat:
Anoula jeśli będę miała dobre wyniki i nie rozwinie sie infekcja to pewnie wyjde po weekendzie. Teraz o tym nie myślę. Zostane jak długo będzie trzeba.

W ogóle nie wiem jak zalatwiac teraz macierzynski, rejestracje dziecka, wszelkie dodatki.
Nie wiem czy sie wyrobie w terminie a Ł. Przecież nie może bo my bez ślubu.

zdąrzysz kochana przecież chyba jak jesteś w szpitalu to sięnie teleportujesz do urzędu
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Właśnie przypomniało mi się,Nasturcja Ty masz tego rogala z kulkami styropianowymi?Pisałaś że się źle układa? Bo siostra ma worek sako i jest boski,tak się fajnie dopasowuje do ciała i cieplutko na nim leżeć
worek sako
marzy mi się,gdyybm tylko miała go gdzie postawić....
Cytat:
Babku Przepraszam. Ale co ja jej powiem jeśli on nie da rady? Tego oczywiście nie chce zakładać ale jest taka możliwość zawsze. Chce mieć czas na obmyslenie strategii.

Cytat:
Babku ot życie.

qwzruszam się jak Ciebie czytam Dzidziuuu
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
My mamu wszystko na prad . Jak sie wprowadzalismy to sasiedzi mowili ze mamy sie nie martwic oni placa 180 f za 3 miesiace . Nasz rachunek przyszedl na 300 f .
Okazalo sie ze oni kapia sie pod prysznicem , w zakorkowanej wannie a pozniej w tej wodzie myja gary a czasem i podlogi
fuuuuuuuuuuuj
taką wodą to se mogą kibelek spłukiwać a nie gary myć fuuuuuj, przenigdy ne poszłabym do nich na kawe czy coś.
Cytat:
MOje tez , tylko ze ja zaraz rodze i nie wiem czym bede karmic Mya cyca pozyczy póki co :P

O kurde.
No to nic tylko lezec .
no leżeć bo co zrobie
ale i tak musze dziś pojechać do zusu z L4 i do sklepu gdzieś po papućki, klapki - nastąpił wielki dzień w którym spakuje torbe

jak coś to ja tez moge cyca zpaożyczyć
już mi tak cieknie siara że zdziwiłąbym się dybym miała jakiś problem z laktacją zupełnie inaczej niż przy perwszej ciązy, wtedy to nic mi nie ciekło, pewnie teraz piersi wiedzą na co się szykować, ot biologia

Kochane te wszystkie żele, szampony do spzitala do bierzecie w całości? Ja kupiłam takie buteleczki po 200 ml w rossmanie i chyab przeleję, bo po co tego tyle tachać., na długi pobyt się nie nastrajam
i w ogóle to pakujecie wszystko? Tzn wszystkie pampersy dla dzidziusia itd.Bo ostatnio to spakowąłam tylko kilka pampków, kilka tych podkładów dla mne a potem mi tż doniósł bo to tyle miejsca w torbie zajmuje że musiałabym wziąć torbe jak na miesięczne wakacje
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 06:20   #1089
nemosek
Zakorzenienie

Dzien dobry

Nadaje z przychodni
Ale zimno dzisiaj,katar niw odpuszcza dobrze ze na razie koloru nie zmienil :/

Trele i Paulina Nic mi sie nie snilo o dziwo ostatnio malo snie.

Milego dzionka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 06:53   #1090
Kabriela
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny a ja dzisiaj pobudka przed 6 ale za żadne skarby świata nie chciało mi się wstawać z łóżka, zwłaszcza, że wczoraj posprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam przemeblowanie w pokoju Małej, inaczej niestety nie będzie, bo meble się inaczej nie ustawiają. Jak będzie większa to będzie inna koncepcja pokoju dla Niej, a teraz póki mała, będzie musiała zadowolić się tym co ma.

Wczoraj byli u mnie znajomi z zaproszeniem na ślub więc muszę się do tego ślubu jakoś przygotować, bo nie ma się w co ubrać ale to zupełnie. A później w październiku mamy kolejny ślub...

Zrobiłam wczoraj placki ziemniaczane, mój mąż powiedział mi, że jak mnie poznał byłam nieoszlifowanym diamentem a teraz jestem Jego największym skarbem...zrobiło się miło.

A i w załączniku pokażę co mi się udało zrobić dla Małej...te literki idą na ścianę a przez nie będą przelatywać kolorowe motyle.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9534 (Kopiowanie).jpg (118,3 KB, 60 załadowań)
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 06:56   #1091
acelinka
Zakorzenienie

Kabrriela, ale boskiete literki!!!!

ale wyznanie piękne
a placki bym zjadła

kochana wybraliście już ten wózek? Bo nawet jak pisałaś to mogłam przegapić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 07:03   #1092
De28
Wtajemniczenie

dzidzia- wierze, takie doswiadczenie zmienia czlowieka. Ale bedzie dobrze, zobaczysz. Najwazniejsze sa pierwsze doby a maly wspolpracuje.

Ja sie nigdy nie zdecyduje na trzecie dziecko. Przechodze i poczatek i koncowke ciazy tak okropnie, ze albo rozpadnie sie moj zwiazek albo moje dziecko mnie znielubi. Dzis sie wyspalam i czuje sie jak dawniej, nawet chwyce za odkurzacz bo syf w domu (moja pomoc ma urlop, bo synowa rodzi-jakas inna przyjdzie od nastepnego tygodnia). W tej ciazy mam taki brak motywacji, sily i wogole braku sensu zycia ze nic tylko sie pochlastac Straszna jestem. Dobrze, ze to blizej niz dalej.

To ja tez jaskinowiec i seriali oprocz M jak milosc nie ogladam.Raz brak czasu, dwa to takie oglupiacze moim zdaniem. No bo czego to sie mozna z nich nauczyc? Dodatkowo co chwile ktos sie kloci, ktos podnosi glos i wole by moje dziecko takiego czegos nie ogladalo.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-09-20 o 07:06
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:09   #1093
acelinka
Zakorzenienie

De bo seriale chyba mają takie przeznaczenie - żeby się oderwac od rzeczywistości
ja tez raczej nie oglądam, czasam coś tam zerkne w tv na polskie seriale ale też bez szału

przytulam mocno
ta moja druga ciąża też jest całkiem inna niż pierwsza. JEszcze trochę i mam nadzieję że u ciebie wszystko wróci do normy
ja chciałabym trójke dzieci, ale pewnie nie będzie warunków
Stary 2013-09-20, 07:20   #1094
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Dzień dobry
Jak mnie już obudzą po 6 na poranne sprawdzania to nie mogę zasnąć... a w nocy chyba któraś urodziła na oddziale, bo było słychać płacz noworodka

za dzisiejsze wizyty

Dzidzia - Ty to w każdej sytuacji opanowana i spokojna, podziwiam wszystko pięknie się skończy
Synuś cały czas bez imienia??

Acelinko - mi torbę będzie pakował mąż mam nadzieję, że niczego nie zapomni...już powoli listę robię i mówię co gdzie jest...kosmetyki mam już przy sobie a rzeczy do porodu to chyba w całych opakowaniach weźmie, najwyżej jak będziemy stąd wychodzić to transport zamówimy, bo się ciągle zbiera klamotów

Kabriela - artycha, mogę sobie tylko wyobrazić jakie piękne te literki z Twoim talentem

Cytat:
Dzien dobry

Nadaje z przychodni
Ale zimno dzisiaj,katar niw odpuszcza dobrze ze na razie koloru nie zmienil :/

Trele i Paulina Nic mi sie nie snilo o dziwo ostatnio malo snie.

Milego dzionka
Uuu...ale ja też po przeprowadzce nie śniłam, a przynajmniej nie pamiętam
A jak wogóle pierwsza nocka i chwile u siebie?? Mogłaś wogóle spać??

za badanka smarkata

Stary 2013-09-20, 07:24   #1095
89Beatka
Wtajemniczenie

Witammmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość

Ale dziś płaczliwy dzień. Ciebie też doskonale rozumiem. Oni czasem jakby z innego świata się wzięli. Bardzo jestem ciekawa, co by czuli jakby z tym zostali sami faktycznie. Przecież to dla nich byłby problem, nie dla nas. Czasem mam ochotę, żeby tak się jeden z drugim zdziwił.

U mnie płaczliwy dzień skończył się dopiero po 23, jak już nie miałam siły płakać, mąż był wkurzony i doszliśmy do jakiegoś porozumienia.
Powiedziałam mu co mi nie leży, i mam dziś zrobić listę czego nie mamy, a ja ta listę już dawno mam.
jadę później do miasta, pójdę do rossmana i kupię kilka rzeczy przynajmniej humor mi się poprawi.

Nemosek
jak pierwsza noc na swoim?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 07:29   #1096
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy

Acelinka, bo nie wstawiłam jeszcze fotek, ale tak na szczęście wózek już mam!!!!!! Tak jak sobie upatrzyłam i wymarzyłam i postawiłam na swoim ( zawsze wszystkiego sobie odmawiałam, kiedy cena była za duża, zawsze racjonalizowałam swoje wybory i kończyło się zawsze na tym, że nie jest mi potrzebne, że szkoda pieniędzy)...z wózkiem postanowiłam zawalczyć...i mam!!!!!
Taco Ballila Slim granowo- biały.

Dzisiaj postanowiłam iść na miasto i trochę kosmetyków pokupować, żeby móc torbę spakować, bo w sumie w poniedziałek będzie 6 tygodni do wszystkiego a Wy jesteście takie prędkie w rodzeniu, że i mnie może zarazicie

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

I dziękuję za komplementy, trochę powinny być bardziej dopracowane te literki bardziej ale nie wiem, czy nie będę ich zdejmować z czasem, bo czyszczenie z kurzu będzie je czekało...więc....

Nemosek weź może smaruj sobie nos maścią majerankową ona mi bardzo pomaga...na ten katarek...
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:32   #1097
Mya1989
Zakorzenienie

Siemka mamuśki
a ja jak zwykle nie śpię od 7-.- wkurza mnie to. Wgl mam taki płytki sen, że byle co mnie obudzi...

Zimno u mnie jak w .. oczywiście już by grzali, tylko jakaś babka spod 3 zabudowała sobie rury na co nie miała zgody... A coś tam jest nie tak i trzeba rury wymienić, a ona nie zgadza się na rozwalenie tego -.- Bo ONA DOSTAŁA ZGODĘ NA ZABUDOWĘ!! Co jest nieprawdą, bo zgodę dostała na wymianę kaloryferów. I sąsiadka, która jest w zarządzie powiedziała, że jak dzisiaj przyjadą fachowcy i nie bedzie jej, to ominie przy naprawie ją i nie będzie miała ogrzewania głupi babsztyl, ludzie zamarzają, bo ona coś bez zgody zrobiła-.-
Cytat:

Kurde dzis chyba taki dzien U mnie tez dyskoteka od samego rana

O kurde.
No to nic tylko lezec .

Kurde taka pelnia ze mam jasno w pokoju , serio jakby dla mnie specjalnie
wszystkim Wam cycusie zapożyczę, a najgorzej jak ja nie będę miała pokarmu a Wy tak

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:34   #1098
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Witam weekendowo
Kolejną noc się nie wyspałam i jeszcze brzuszek mnie pobolewal cala noc,..
Mam dzis sporo spraw do zalatwienia, a pogoda nie motywuje chyba nie wychodze z lozka
Milego dnia!
Stary 2013-09-20, 07:38   #1099
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Witammmmmmmmmmmmmmmmmmmm

U mnie płaczliwy dzień skończył się dopiero po 23, jak już nie miałam siły płakać, mąż był wkurzony i doszliśmy do jakiegoś porozumienia.
Powiedziałam mu co mi nie leży, i mam dziś zrobić listę czego nie mamy, a ja ta listę już dawno mam.
jadę później do miasta, pójdę do rossmana i kupię kilka rzeczy przynajmniej humor mi się poprawi.
No i dobrze, że mu wylałaś wszystkie żale... zakupki na poprawę humoru najlepsze pochwal się potem co upolowałaś

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Siemka mamuśki
a ja jak zwykle nie śpię od 7-.- wkurza mnie to. Wgl mam taki płytki sen, że byle co mnie obudzi...

Zimno u mnie jak w .. oczywiście już by grzali, tylko jakaś babka spod 3 zabudowała sobie rury na co nie miała zgody... A coś tam jest nie tak i trzeba rury wymienić, a ona nie zgadza się na rozwalenie tego -.- Bo ONA DOSTAŁA ZGODĘ NA ZABUDOWĘ!! Co jest nieprawdą, bo zgodę dostała na wymianę kaloryferów. I sąsiadka, która jest w zarządzie powiedziała, że jak dzisiaj przyjadą fachowcy i nie bedzie jej, to ominie przy naprawie ją i nie będzie miała ogrzewania głupi babsztyl, ludzie zamarzają, bo ona coś bez zgody zrobiła-.-

wszystkim Wam cycusie zapożyczę, a najgorzej jak ja nie będę miała pokarmu a Wy tak
Ja też słabo sypiam...a przed ciążą to by mnie z domu wynieśli i bym się nie kapnęła

Zawsze się jakiś babol trafi
za ciepełko

Stary 2013-09-20, 07:41   #1100
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

Dziewicza noc

Jutro 2 wizyty mnie czekają.Dowiem się po ponad 2 miesiącach ile maluch waży
W końcu!
kciuki za wizyty....no i gratuluje "rozdziewiczenia"

Cytat:
mam nadzieje,ze jednak udalo sie troche zdrzemnac...no chyba,ze pelnia przyniosla jakies wydarzenia-oczywiscie tylko te dobre

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A i w załączniku pokażę co mi się udało zrobić dla Małej...te literki idą na ścianę a przez nie będą przelatywać kolorowe motyle.
super,napewno fajnie beda na scianie wygladaly...wydaja sie spore

Cytat:
Acelinka, bo nie wstawiłam jeszcze fotek, ale tak na szczęście wózek już mam!!!!!!
no to jak dawaj fotki

ja ja zaraz dzien jak co dzien ostatnio-rozpoczynam od prasowania,ale im wiecej za mna tym wielka radosc,ze juz coraz mniej,ale ciagle duzo.szczesliwa jestem tylko,ze w koncu puscili cieplo w kaloryferach u nas,oczywiscie rozkrecilam na maxa wszystkie no i cos w koncu zaczelo schnac jak trzeba

dzis to bede tylko z tzw.doskoku sprawdzac co u was,ale mam mase w domu do zrobienia dzis. buziaki mamusie
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:42   #1101
aaby
Zakorzenienie

pepper - no uparciuchy straszne!
dzidzia - dla Małego!
De Jeszcze troszkę
Kabriela - piękne literki! Koniecznie wstaw foto, jak już będą na ścianie!

Cytat:

Cytat:
Acelinka, bo nie wstawiłam jeszcze fotek, ale tak na szczęście wózek już mam!!!!!! Tak jak sobie upatrzyłam i wymarzyłam i postawiłam na swoim ( zawsze wszystkiego sobie odmawiałam, kiedy cena była za duża, zawsze racjonalizowałam swoje wybory i kończyło się zawsze na tym, że nie jest mi potrzebne, że szkoda pieniędzy)...z wózkiem postanowiłam zawalczyć...i mam!!!!!
Czekamy na foty!

Bry!
Ja już po śniadanku i kakałku Tak mnie na kakao wzięło, że od prawie 2 tygodni poranną kawę zamieniłam na kakao
Mąż za jakiś czas jedzie z rodzicami na grzyby - on nienawidzi, no ale robi bardziej za kierowcę. Ja bym się w sumie przejechała, żeby tak po lesie połazić, dotlenić się, nie na grzyby, ale wstałam z bólem gardła i - nie będę ryzykować, że jeszcze mnie przewieje
Muszę dziś ogarnąć mieszkanie, bo trochę syfik się rozprzestrzenił

nemosek, Kociak - kciuki za wizyty!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-09-20 o 07:44
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:43   #1102
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Jeśli herbatka z liści malin ci nie smakuje, to w Holland and Barrett mają kapsułki z wyciągiem z liści malin.
Ja rodziłam już dwa razy w Anglii I za każdym razem wspaniałe wrażenia i z porodu i z opieki po.

Dużo zdrówka i cierpliwości dla wszystkich mamuś i dzieciaczków. Buziaki

Mama sierpień 2009 i październik 2011.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:47   #1103
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
No i dobrze, że mu wylałaś wszystkie żale... zakupki na poprawę humoru najlepsze pochwal się potem co upolowałaś

Ja też słabo sypiam...a przed ciążą to by mnie z domu wynieśli i bym się nie kapnęła

Zawsze się jakiś babol trafi
za ciepełko

No dzisiaj ma być ciepło, bo siedzę w bluzie i w dresowych spodniach a na to mam narzucony pluszowy, różowy szlafrok

A babole wszędzie się znajdą

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-20, 07:51   #1104
nasturcja7667
Zadomowienie

Laski! Ja dziś pędzę na rajd po lekarzach. Mam lekarza POZ i dentystę w planach. Zobaczymy, u którego zacznę rodzić Samochód nasz jest u Teściów bo trzeba nowy dowód rejestracyjny mu wyrobić i coś tam wymienić i do połowy października go mieć nie będziemy [tzn: on nasz w dzierżawie jest, bo właścicielem jest teść]. W związku z tym do lekarza dziś muszę jechać: autobusem potem tramwajem i znowu autobusem. Chyba se kosz na śmieci wezmę, żeby Bejbziol miał do czego wpaść, w razie czego
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:54   #1105
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Laski! Ja dziś pędzę na rajd po lekarzach. Mam lekarza POZ i dentystę w planach. Zobaczymy, u którego zacznę rodzić Samochód nasz jest u Teściów bo trzeba nowy dowód rejestracyjny mu wyrobić i coś tam wymienić i do połowy października go mieć nie będziemy [tzn: on nasz w dzierżawie jest, bo właścicielem jest teść]. W związku z tym do lekarza dziś muszę jechać: autobusem potem tramwajem i znowu autobusem. Chyba se kosz na śmieci wezmę, żeby Bejbziol miał do czego wpaść, w razie czego
masakra, ja też tak mam z samochodem, że mój tata właścicielem jest, tylko sęk w tym, że on mieszka 400km stąd
A śmietnik wysciełaj, żeby dziecko się nie uderzyło przy wpadaniu

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-20, 07:57   #1106
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Jak mnie już obudzą po 6 na poranne sprawdzania to nie mogę zasnąć... a w nocy chyba któraś urodziła na oddziale, bo było słychać płacz noworodka

za dzisiejsze wizyty

Dzidzia - Ty to w każdej sytuacji opanowana i spokojna, podziwiam wszystko pięknie się skończy
Synuś cały czas bez imienia??

Acelinko - mi torbę będzie pakował mąż mam nadzieję, że niczego nie zapomni...już powoli listę robię i mówię co gdzie jest...kosmetyki mam już przy sobie a rzeczy do porodu to chyba w całych opakowaniach weźmie, najwyżej jak będziemy stąd wychodzić to transport zamówimy, bo się ciągle zbiera klamotów

Kabriela - artycha, mogę sobie tylko wyobrazić jakie piękne te literki z Twoim talentem

Uuu...ale ja też po przeprowadzce nie śniłam, a przynajmniej nie pamiętam
A jak wogóle pierwsza nocka i chwile u siebie?? Mogłaś wogóle spać??

za badanka smarkata
.
ja mam wszystko w jednym miejscu mnie-więcej

to budzenie rano to masakra, jak leżałam z natalcia po porodzie to od 5 salowe sprzątały nienormalne. Na innych oddziałach okej, ale kurrrrde nie raz niektórym mamom dzieciaki dopiero co pozasypiały po calonocnym płaczu a te juz z mopem Ci koło nosa latają
Cytat:
Witammmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Nemosek
jak pierwsza noc na swoim?

tak- kup, będzie Ci od razu lepiej dobrze że się dogadaliście
Cytat:

Dzisiaj postanowiłam iść na miasto i trochę kosmetyków pokupować, żeby móc torbę spakować, bo w sumie w poniedziałek będzie 6 tygodni do wszystkiego a Wy jesteście takie prędkie w rodzeniu, że i mnie może zarazicie

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

I dziękuję za komplementy, trochę powinny być bardziej dopracowane te literki bardziej ale nie wiem, czy nie będę ich zdejmować z czasem, bo czyszczenie z kurzu będzie je czekało...więc....

Nemosek weź może smaruj sobie nos maścią majerankową ona mi bardzo pomaga...na ten katarek...
to pakujemy dziś torbe razem!

aaa, no bo ja dlatego tak dopytuje o ten wózek,bo ja mam właśnie Ballile i byłam ciekawa czy się zdecydowałaś ja jestem mega zadowolona z tego wózka, uwielbiam go i też się w nim zakochałam od pierwszego wejrzenia
a teraz sa jeszcze te nowe serie, materiały. Granatowo-biały musi być piekny my mamy kremowy

Cytat:
Siemka mamuśki

a to babsztyl
u mnie grzeją od wczoraj troszke na szczęście

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Bry!
Ja już po śniadanku i kakałku Tak mnie na kakao wzięło, że od prawie 2 tygodni poranną kawę zamieniłam na kakao
Mąż za jakiś czas jedzie z rodzicami na grzyby - on nienawidzi, no ale robi bardziej za kierowcę. Ja bym się w sumie przejechała, żeby tak po lesie połazić, dotlenić się, nie na grzyby, ale wstałam z bólem gardła i - nie będę ryzykować, że jeszcze mnie przewieje
Muszę dziś ogarnąć mieszkanie, bo trochę syfik się rozprzestrzenił

nemosek, Kociak - kciuki za wizyty!

[/FONT]
hehhe tez miałam faze na kakao
Stary 2013-09-20, 07:58   #1107
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny a ja dzisiaj pobudka przed 6 ale za żadne skarby świata nie chciało mi się wstawać z łóżka, zwłaszcza, że wczoraj posprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam przemeblowanie w pokoju Małej, inaczej niestety nie będzie, bo meble się inaczej nie ustawiają. Jak będzie większa to będzie inna koncepcja pokoju dla Niej, a teraz póki mała, będzie musiała zadowolić się tym co ma.

Wczoraj byli u mnie znajomi z zaproszeniem na ślub więc muszę się do tego ślubu jakoś przygotować, bo nie ma się w co ubrać ale to zupełnie. A później w październiku mamy kolejny ślub...

Zrobiłam wczoraj placki ziemniaczane, mój mąż powiedział mi, że jak mnie poznał byłam nieoszlifowanym diamentem a teraz jestem Jego największym skarbem...zrobiło się miło.

Miło ze strony męża że nie dosyć że docenia to potrafi to powiedzieć
Kabriela , boskie te literki - powinnaś to na allegro sprzedawać

Cytat:
No dzisiaj ma być ciepło, bo siedzę w bluzie i w dresowych spodniach a na to mam narzucony pluszowy, różowy szlafrok

A babole wszędzie się znajdą
Łoho ja już się ubrałam o dziwo - rzadko mi się to ostatnio zdarza przed 11 U mnie dziś rano tylko 4 stopnie było
Chyba pora w końcu spuścić wodę z basenu w ogrodzie
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 07:59   #1108
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
o jacie, to prawdziwa wyprawa Cię czeka
po powrocie oczywiście do wieczora leżymy do góry brzuchem
Stary 2013-09-20, 08:00   #1109
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Ty tu nie kracz Nasturcja bo inaczej

Poza tym weź się Trele w kolejkę nie wpychaj :P

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-09-20 o 08:02
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-20, 08:02   #1110
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Miło ze strony męża że nie dosyć że docenia to potrafi to powiedzieć
Kabriela , boskie te literki - powinnaś to na allegro sprzedawać

Łoho ja już się ubrałam o dziwo - rzadko mi się to ostatnio zdarza przed 11 U mnie dziś rano tylko 4 stopnie było
Chyba pora w końcu spuścić wodę z basenu w ogrodzie
No ja też się ubrałam, bo tak to do 11 -15 w ubraniu i łóżku, ale no nie mogę A rano nie wiem ile było i chyba nie chce wiedzieć...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości