|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Wy juz pewnie spicie , ja ponadrabiam troszke
![]() Cytat:
![]() Bedzie dobrze , najwazniejsze ze przeplywy si enie pogarszaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Okazalo sie ze oni kapia sie pod prysznicem , w zakorkowanej wannie a pozniej w tej wodzie myja gary a czasem i podlogi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1083 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
Po kim ma mieć krzepę jak nie po rodzicach.Nabierze chłopak siły i będziecie się niedługo we czwóreczkę szczęściem pełnym cieszyć. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Ale ta wanna tutaj dziwna,chyba nawet jeszcze mniejsza niż w domu i ten piecyk gazowy ![]() ![]() Nachlapałam na pół łazienki,nagimnastykowała m się Oj sprawność spada diametralnie. Lecę spać,dobranoc mamusie i dwupaczki. Dziewicza noc ![]() Jutro 2 wizyty mnie czekają.Dowiem się po ponad 2 miesiącach ile maluch waży ![]() W końcu! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to nic tylko lezec . Zasikac nozki a my trzymamy kciuki za 4 tygodnie albo i wiecej ![]() Kurde taka pelnia ze mam jasno w pokoju , serio jakby dla mnie specjalnie ![]() Pewnie procz bezsennosi nic wiecej z tego nie bedzie ![]()
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Dzidzia -
![]() Nemosku - zapamiętaj sen z nowego mieszkanka ![]() ![]() Doczytałam książkę i zwijam się do spanka ![]() Dobranoc brzusie i mamusie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13...
Cytat:
DZIDZIA - odpoczywaj I narazie nie zaprzataj sobie niczym innym glowy, bo maluszek potrzebuje silnej mamy. Mysle o Was codziennie ale wiem ze wszystko dobrze sie skonczy . Buziokow mnostwo ![]() Nemosku- pierwsza noc we wlasnym mieszkaniu? Ja tez pamietam jak o malo nie ryczalam wyprowadzahac sie Od mamy, az mi sie smiac chcialo z samej siebie. Pamietaj zeby zaamietac sen !!! RYBA - Twoj maz to normalnie wymarzony kumpel ![]() ![]() Ide spac a raczej sprobuje ![]() Jutro nalot , bedzie sie dzialo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz
Dzięki Mamuśki.
Wszystko ma teraz inny wymiar. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1088 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() ja nie przyjmuje innej opcji, jak taka że Wasz synuś będzie zdrowy i silny niedługo, ale po co zanartwiać małe dziecko. Samym jego pobytem w szpitalu bylaby zestresowana bo myślę że zdaje sobie sprawe że spztal to coś odmiennego, o cebei tez na pewno zaczęłaby się Aliska dodatkowo martwić. Tyle na Was spadło nagle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój jest wypaśny i co z tego ![]() Cytat:
![]() pod prysznic tez białego jelenia kupiła, ale chyba nei ten całkiem bez zapachu, nie wiem nawet - jakiś tam wzięłam z półki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() marzy mi się,gdyybm tylko miała go gdzie postawić.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() taką wodą to se mogą kibelek spłukiwać a nie gary myć fuuuuuj, przenigdy ne poszłabym do nich na kawe czy coś. Cytat:
![]() ale i tak musze dziś pojechać do zusu z L4 i do sklepu gdzieś po papućki, klapki - nastąpił wielki dzień w którym spakuje torbe ![]() jak coś to ja tez moge cyca zpaożyczyć ![]() już mi tak cieknie siara że zdziwiłąbym się dybym miała jakiś problem z laktacją ![]() ![]() Kochane te wszystkie żele, szampony do spzitala do bierzecie w całości? Ja kupiłam takie buteleczki po 200 ml w rossmanie i chyab przeleję, bo po co tego tyle tachać., na długi pobyt się nie nastrajam ![]() i w ogóle to pakujecie wszystko? Tzn wszystkie pampersy dla dzidziusia itd.Bo ostatnio to spakowąłam tylko kilka pampków, kilka tych podkładów dla mne a potem mi tż doniósł bo to tyle miejsca w torbie zajmuje że musiałabym wziąć torbe jak na miesięczne wakacje ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Nadaje z przychodni ![]() Ale zimno dzisiaj,katar niw odpuszcza dobrze ze na razie koloru nie zmienil :/ Trele i Paulina Nic mi sie nie snilo ![]() Milego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny a ja dzisiaj pobudka przed 6 ale za żadne skarby świata nie chciało mi się wstawać z łóżka, zwłaszcza, że wczoraj posprzątałam całe mieszkanie, zrobiłam przemeblowanie w pokoju Małej, inaczej niestety nie będzie, bo meble się inaczej nie ustawiają. Jak będzie większa to będzie inna koncepcja pokoju dla Niej, a teraz póki mała, będzie musiała zadowolić się tym co ma.
Wczoraj byli u mnie znajomi z zaproszeniem na ślub więc muszę się do tego ślubu jakoś przygotować, bo nie ma się w co ubrać ale to zupełnie. A później w październiku mamy kolejny ślub... Zrobiłam wczoraj placki ziemniaczane, mój mąż powiedział mi, że jak mnie poznał byłam nieoszlifowanym diamentem a teraz jestem Jego największym skarbem...zrobiło się miło. A i w załączniku pokażę co mi się udało zrobić dla Małej...te literki idą na ścianę a przez nie będą przelatywać kolorowe motyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Kabrriela, ale boskiete literki!!!!
![]() ale wyznanie piękne ![]() a placki bym zjadła ![]() kochana wybraliście już ten wózek? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Wtajemniczenie
|
dzidzia- wierze, takie doswiadczenie zmienia czlowieka. Ale bedzie dobrze, zobaczysz. Najwazniejsze sa pierwsze doby a maly wspolpracuje.
Ja sie nigdy nie zdecyduje na trzecie dziecko. Przechodze i poczatek i koncowke ciazy tak okropnie, ze albo rozpadnie sie moj zwiazek albo moje dziecko mnie znielubi. Dzis sie wyspalam i czuje sie jak dawniej, nawet chwyce za odkurzacz bo syf w domu (moja pomoc ma urlop, bo synowa rodzi-jakas inna przyjdzie od nastepnego tygodnia). W tej ciazy mam taki brak motywacji, sily i wogole braku sensu zycia ze nic tylko sie pochlastac ![]() To ja tez jaskinowiec i seriali oprocz M jak milosc nie ogladam.Raz brak czasu, dwa to takie oglupiacze moim zdaniem. No bo czego to sie mozna z nich nauczyc? ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-20 o 07:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
De bo seriale chyba mają takie przeznaczenie - żeby się oderwac od rzeczywistości
![]() ja tez raczej nie oglądam, czasam coś tam zerkne w tv na polskie seriale ale też bez szału ![]() przytulam mocno ![]() ta moja druga ciąża też jest całkiem inna niż pierwsza. JEszcze trochę i mam nadzieję że u ciebie wszystko wróci do normy ![]() ja chciałabym trójke dzieci, ale pewnie nie będzie warunków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Dzień dobry
![]() Jak mnie już obudzą po 6 na poranne sprawdzania to nie mogę zasnąć... a w nocy chyba któraś urodziła na oddziale, bo było słychać płacz noworodka ![]() ![]() Dzidzia - Ty to w każdej sytuacji opanowana i spokojna, podziwiam ![]() ![]() Synuś cały czas bez imienia?? Acelinko - mi torbę będzie pakował mąż ![]() ![]() Kabriela - artycha, mogę sobie tylko wyobrazić jakie piękne te literki z Twoim talentem ![]() Cytat:
![]() A jak wogóle pierwsza nocka i chwile u siebie?? Mogłaś wogóle spać?? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Wtajemniczenie
|
Witammmmmmmmmmmmmmmmmmmm
![]() Cytat:
Powiedziałam mu co mi nie leży, i mam dziś zrobić listę czego nie mamy, a ja ta listę już dawno mam. jadę później do miasta, pójdę do rossmana i kupię kilka rzeczy przynajmniej humor mi się poprawi. Nemosek jak pierwsza noc na swoim? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy
Acelinka, bo nie wstawiłam jeszcze fotek, ale tak na szczęście wózek już mam!!!!!! Tak jak sobie upatrzyłam i wymarzyłam i postawiłam na swoim ( zawsze wszystkiego sobie odmawiałam, kiedy cena była za duża, zawsze racjonalizowałam swoje wybory i kończyło się zawsze na tym, że nie jest mi potrzebne, że szkoda pieniędzy)...z wózkiem postanowiłam zawalczyć...i mam!!!!!
Taco Ballila Slim granowo- biały. ![]() Dzisiaj postanowiłam iść na miasto i trochę kosmetyków pokupować, żeby móc torbę spakować, bo w sumie w poniedziałek będzie 6 tygodni do wszystkiego a Wy jesteście takie prędkie w rodzeniu, że i mnie może zarazicie ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- I dziękuję za komplementy, trochę powinny być bardziej dopracowane te literki bardziej ale nie wiem, czy nie będę ich zdejmować z czasem, bo czyszczenie z kurzu będzie je czekało...więc.... Nemosek weź może smaruj sobie nos maścią majerankową ona mi bardzo pomaga...na ten katarek... |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Siemka mamuśki
![]() a ja jak zwykle nie śpię od 7-.- wkurza mnie to. Wgl mam taki płytki sen, że byle co mnie obudzi... Zimno u mnie jak w ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Rozeznanie
|
Witam weekendowo
![]() Kolejną noc się nie wyspałam ![]() Mam dzis sporo spraw do zalatwienia, a pogoda nie motywuje ![]() ![]() Milego dnia! ![]()
#1099 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zawsze się jakiś babol trafi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje,ze jednak udalo sie troche zdrzemnac...no chyba,ze pelnia przyniosla jakies wydarzenia-oczywiscie tylko te dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja ja zaraz dzien jak co dzien ostatnio-rozpoczynam od prasowania,ale im wiecej za mna tym wielka radosc,ze juz coraz mniej,ale ciagle duzo.szczesliwa jestem tylko,ze w koncu puscili cieplo w kaloryferach u nas,oczywiscie rozkrecilam na maxa wszystkie no i cos w koncu zaczelo schnac jak trzeba ![]() dzis to bede tylko z tzw.doskoku sprawdzac co u was,ale mam mase w domu do zrobienia dzis. buziaki mamusie |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | ||
Zakorzenienie
|
pepper - no uparciuchy straszne! dzidzia - ![]() De ![]() ![]() Kabriela - piękne literki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bry! Ja już po śniadanku i kakałku ![]() ![]() Mąż za jakiś czas jedzie z rodzicami na grzyby - on nienawidzi, no ale robi bardziej za kierowcę. Ja bym się w sumie przejechała, żeby tak po lesie połazić, dotlenić się, nie na grzyby, ale wstałam z bólem gardła i ![]() ![]() Muszę dziś ogarnąć mieszkanie, bo trochę syfik się rozprzestrzenił ![]() nemosek, Kociak - kciuki za wizyty! ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-09-20 o 07:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zadomowienie
|
Jeśli herbatka z liści malin ci nie smakuje, to w Holland and Barrett mają kapsułki z wyciągiem z liści malin.
Ja rodziłam już dwa razy w Anglii I za każdym razem wspaniałe wrażenia i z porodu i z opieki po. Dużo zdrówka i cierpliwości dla wszystkich mamuś i dzieciaczków. Buziaki Mama sierpień 2009 i październik 2011. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A babole wszędzie się znajdą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
Laski! Ja dziś pędzę na rajd po lekarzach. Mam lekarza POZ i dentystę w planach. Zobaczymy, u którego zacznę rodzić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A śmietnik wysciełaj, żeby dziecko się nie uderzyło przy wpadaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to budzenie rano to masakra, jak leżałam z natalcia po porodzie to od 5 salowe sprzątały ![]() ![]() Cytat:
![]() tak- kup, będzie Ci od razu lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() aaa, no bo ja dlatego tak dopytuje o ten wózek,bo ja mam właśnie Ballile i byłam ciekawa czy się zdecydowałaś ![]() ![]() ![]() a teraz sa jeszcze te nowe serie, materiały. Granatowo-biały musi być piekny ![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie grzeją od wczoraj troszke na szczęście ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kabriela , boskie te literki - powinnaś to na allegro sprzedawać ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba pora w końcu spuścić wodę z basenu w ogrodzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po powrocie oczywiście do wieczora leżymy do góry brzuchem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym weź się Trele w kolejkę nie wpychaj :P Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-09-20 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.