Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 17:02   #1141
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Madziuchna zaczęło się od tego że wkładał ręce do rąk i tona śliny. Ale jakoś nie skojarzyłam tego z zębami. Później zaczął być mega marudny, potrafił być wyspany, najedzony, brzuch nie bolał a bardzo płakał. Później dopiero zauważyłam że mu dziąsła bardzo spuchły, że oczy ropieją bo głowa boli, w nocy często popłakuje po czym sam usypia. Na noc w sumie pomaga mu paracetamol wtedy śpi w miarę spokojnie. No i mamy spore przygody podczas karmienia, zdarzają się też luźne kupki. W sumie jak tak myślę to oprócz gorączki to on chyba ma wszystkie możliwe dolegliwości przy zabkowaniu

Aha dziewczyny z UK w tesco jest promocja 3 paczki pampersów w cenie dwóch

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
Dzięki,może informujmy się o ciekawych promocjach,jak któraś coś będzie wiedziała?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-12-27, 17:19   #1142
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dzięki,może informujmy się o ciekawych promocjach,jak któraś coś będzie wiedziała?

Pewnie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 17:37   #1143
agusiowata
Zakorzenienie

Zamówiłam na allegro body. Dziś mąż kupił pampersy od 7 kg.
Stary 2013-12-27, 17:46   #1144
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak zachęcić maluszka do leżenia na brzuchu?Moja ma 12tyg i nie lubi leżeć,słabo też podnosi główkę jak już leży.Boję się,żeby nie było jakichś problemów np.ze słabo rozwiniętymi mięśniami szyi

Stary 2013-12-27, 17:58   #1145
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak zachęcić maluszka do leżenia na brzuchu?Moja ma 12tyg i nie lubi leżeć,słabo też podnosi główkę jak już leży.Boję się,żeby nie było jakichś problemów np.ze słabo rozwiniętymi mięśniami szyi

kładź jak najczęściej, jak tylko zacznie płakać, marudzić to zmień pozycję noś w pozycji na samolot, Trzeba po prostu ćwiczyć
Stary 2013-12-27, 18:09   #1146
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Eee to że jest alkohol to nie znaczy, że trzeba pić do rana. U nas obiad był o 13 i impreza skończyła się przed 20. Chrzciny i komunia to nie wesele czy ciotki umieniny pije się symbolicznie i kulturalnie. Przynajmniej u nas tak jest.
ale ja nie twierdze że jak jest alkohol to musi być niekulturalnie po prostu pewnie by wszyscy siedzieli dłużej jak to przy alko bywa
wy mieliście obiad o 13 a my byliśmy dopiero w domu o 18
a nie ukrywam że przed chrzcinami spałam po 4h żeby ogarnąć wszystko na czas
nawet w trakcie już się zastanawiałam czy nie dać alkoholu jednak... ale teraz stwierdzam że dobrze zrobiłam
na komunii też nie dam alkoholu chociaż na wszystkich jakich byłam alkohol był

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:32   #1147
ja :)
Zakorzenienie

Hello

Pola przechodzi samą siebie od kilku dni. Cały czas się chichra. Do ludzi, do przedmiotów. Jest cudna Tylko coś zrobiła się tadkiem niejadkiem od wczoraj i mało je. Ale skoro nie marudzi to zakładam, że jej wystarcza.

Co do chrzcin to u nas też jest alko zawsze. Nikt się nie upija do nieprzytomności, ale w przypadku mojej rodziny jakoś nie mogę sobie wyobrazić, zeby go nie było Acz, mi to wsio radno - alko mi do szczęścia potrzebny nie jest

Idziemy dziś do kina na "the wolf of wallstreet' - trzeba wykorzystać ostatnie dni, kiedy z małą mogą zostać dziadki Film na trailerach zapowiadał się fajnie, więc nie mogę się doczekać.

I chwale się co moja mama zrobiła dla Poli ostatnimi dniami (do kompletu jeszcze robi się czapeczka).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo(3).jpg (51,6 KB, 24 załadowań)
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:36   #1148
Agnieszka257
Raczkowanie

Witam wszystkich po świętach! u nas minęły bardzo spokojnie chociaż trochę było płaczu ale naprawdę byłam zdziwiona że Mateuszek tak się dobrze zaklimatyzuje u moich rodziców.
Co do chrzcin to u nas było wino i wódka.
dodinha ja mam taką matę lamaze dziecko kładzie się na brzuszku z i mój to tak fajnie główke podnosi i od razu na brzuszek jest dobry.polecam https://www.google.pl/search?q=mata+...w=1366&bih=629
Byłam dzisiaj u lekarza bo dalej ma te odparzenie i nie schodziło mu to.zastosowałam sudocrem,puder sypki i nawet mąke ziemniaczaną i nic niepomogło.dostał od lekarki pimafucort.Czy miał ktoś z tym lekarstwem do czynienia?z góry dziękuje za odpowiedz. i mówiła że to od pieluszki.cały czas używamy tych samych.od razu przebadała małego i jest zdrowy.
Chciałam jeszcze się pochwalić że mój Mateuszek ma 14tygodni i waży 7060
ladanseuse14 mojego też bardzo interesuje tv oj baardzo
Ale sie rozpisałam.pozdrawiam wszystkich
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 18:41   #1149
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy podobny problem. Nam pomaga samolocik.
Stary 2013-12-27, 19:21   #1150
ja-ika
Zakorzenienie

Ladan Emilka ma z tej firmy pieska i cały czas się do niego śmieje wisi na pałąku od karuzeli

Cytat:

Moja też nie lubi leżeć na brzuszku. Noszę na samolot i ładnie trzyma główkę. Ostatnio też z łóżeczka wyciągam ją pod paszki, w końcu mój kręgosłup odpoczywa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-27, 19:22   #1151
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Pola przechodzi samą siebie od kilku dni. Cały czas się chichra. Do ludzi, do przedmiotów. Jest cudna Tylko coś zrobiła się tadkiem niejadkiem od wczoraj i mało je. Ale skoro nie marudzi to zakładam, że jej wystarcza.

Co do chrzcin to u nas też jest alko zawsze. Nikt się nie upija do nieprzytomności, ale w przypadku mojej rodziny jakoś nie mogę sobie wyobrazić, zeby go nie było Acz, mi to wsio radno - alko mi do szczęścia potrzebny nie jest

I chwale się co moja mama zrobiła dla Poli ostatnimi dniami (do kompletu jeszcze robi się czapeczka).
rozczulające to

u nas bez alko by nie przeszło, a czy bedzie kulturalnie, zobaczymy jak teściowa będzie się zachowywać

piękne

Ladan, to mieliście prawdziwie sielankowe Święta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 19:40   #1152
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Natalka dostała dużo zabawek (klocki edukacyjne, kulę, klucze z FP, jakiegoś grającego motylka , garnuszek na klocuszek, pchacz, żyrafkę Sophie, ślimaka na klocuszki z FP,przytulankę),stertę ciuszków i kapustkę
Dużo fajnych zabawek dostała

Co do alko na chrzcinach to kiedyś była tutaj mowa o tym i dużo dziewczyn pisało, że u nich nie ma.
U nas troszkę było.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 19:45   #1153
dodinha
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za rady.Generalnie jak ją biorę w pionie,to trzyma główkę tylko na brzuszku nie chce leżeć,na samolocik też ją będę nosić.

Stary 2013-12-27, 19:46   #1154
butterfly20
Zakorzenienie

A moje miasto prowadzi w plebistycie na najładniej oświetlone miasta W zeszłym roku wygrało

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:01   #1155
your Angel
czyli Endżi

Ściągałam mleko z myślą o zamrożeniu na Sylwestra jak moja mama będzie się opiekowała małym. Jak wspominałam, po karmieniu nie zostaje mi już za wiele w cycach więc żeby nazbierać porcję na jedno karmienie to zabawa na cały dzień. No i cierpliwie ściągnęłam 20ml, wstaję żeby zanieść pojemniczek do lodówki i pac, całe mleko się wylało.
Nosz cholera jasna, płakać mi się chcę, co za kanał

Idę spać.
Stary 2013-12-27, 20:10   #1156
matallewar
Zakorzenienie

U nas było wino symbolicznie do deseru na chrzcinach i NIC poza tym.

Z prezentów En zaliczyła kilka ubranek (2 kiecki, spodenki, rajstopki), książeczkę szeleszczącą, nowe smoczki, przytulankę małą, misia wielkiego, którego pokazywałam w K.
Edi dostał ciuchcię, Lego Duplo, Samolot z Cobi, spodnie i bluzę polarowe, matę wodną, plecaczek z Zygzakiem (mój mały synek pojechał dziś do Rze z tatą, na pierwszą wyprawę BEZ MAMY i Z PLECACZKIEM NA PLECACH ) i pidżamkę z Zygzakiem (prezent zaginiony, czeka pod choinką )

Ja zaś dostałam kosmetyki i cały zestaw ubrań do biegania, więc 25 rano wzięłam psa rodziców i zrobiłam 4 km Akurat po wigilii dobrze mi to zrobiło. Poza tym mam znów @ i mam jej serdecznie dość.

Chłopaki na wyjeździe, En śpi, ja idę pod prysznic i do łóżka z filmem A potem ODSYPIAM

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:13   #1157
MsLullaby
Zakorzenienie

Kiedy on zaśnie?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-27, 20:27   #1158
nephelim89
Rozeznanie

Moje dziecko nadal nie śpi próbowałam go dziś wykąpać na brzuszku ale jakoś nie umiem go złapać... Jemu sie i tak podobało wiec będę jeszcze próbować. Dziewczyny a jak wy potrzymujecie wtedy dzieciaczki?

Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:35   #1159
kropla_deszczu
Zadomowienie

witam Was dziewczyny po dłuuuuugiej przerwie

nei było mnie od początku wątku, ale już jestem

stęskniłam się za Wasmi strasznie, nie wchodziłam bo z.je.ba.ł nam się komp mąż nie miał czasu kiedy się za niego wziąć i tak leżał do wczoraj, jak już w końcu znalazł czas żeby go naprawić to trwało to wieki całe, ale póki co śmiga - ciekawe na jak długo

na domiar złego nie działa mi aplikacja na telefonie tak jak trzeba czy Wam wszystko hula ? ja jak się loguję to niby wszystko jest ok, ale nie łapie mi subskrypcji, więc za każdym razem trzeba wchodzić i szukać tematu, poza tym jak juz wleze na temat to poczytam kilka postów i za chwilę zawiasa lapie ta apka jak stąd do chicago i nie wiem o co kaman ....

więc nie poczytałam Was za wiele ale nadrobię w sumie to mam 40 stron do przeczytania, nie jest tak zle

nawet wam życzeń nie złożyłam wybaczcie
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 20:36   #1160
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Moje dziecko nadal nie śpi próbowałam go dziś wykąpać na brzuszku ale jakoś nie umiem go złapać... Jemu sie i tak podobało wiec będę jeszcze próbować. Dziewczyny a jak wy potrzymujecie wtedy dzieciaczki?

Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
Moja też nie śpi ,po kąpieli i karmieniu podrzemala może ze 20 minut.Maskara z usypianiem, nie wiem już jakie metody stosowac.A co do kąpieli,to ja tylko na pleckach kąpie.

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2013-12-27 o 20:37
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:43   #1161
inezka92
Raczkowanie

witam sie i ja poswiatecznie. dziecko dalo mi tak w kosc przez te dni, ze masakra. przy stole najdluzej posiedzialam z 5min a jadlam tylko oczami. nie wiem czy skok czy zabki ida bo sie tak slini i ciagle lapki do buzi przy czym ciagle marudzi i nie spi w dzien.

nephelim : ja gdy klade swoja na brzuszku to swoja reke mam przelozona pod paszkami i jak widze, ze glowka opada to unosze swoja reke zeby nie zanurkowala
inezka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:44   #1162
kropla_deszczu
Zadomowienie

a w święta u nas niezbyt fajnie, mała ryczała, marudziła i generalnie tłok jej nie służy! tylko przyjechaliśmy do domu, a ta usmiech na buzi i już od razu widać, że dziecko u siebie jest w domku generalnie to ja się umęczyłam, ona się umęczyła, chyba tylko mąż skorzystał, bo się napił wódki

a jeszcze dzisiaj mąż ma urodziny i jutro się rodzina zjedzie znowu więc się chyba szykuje powtórka z rozrywki

a tak poza tym wszystkim to dzisiaj postanowiliśmy z mężem, że rozszerzamy już dietę Ali i dostala marcheweczkę, trochę się krzywiła, ale nawet ładnie zjadła zobaczymy jak to będzie jutro

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
mój mały synek pojechał dziś do Rze z tatą, na pierwszą wyprawę BEZ MAMY i Z PLECACZKIEM NA PLECACH
oh to musi być przeżycie ciekawe jak to będzie za jakiś czas, jak moje dziecko tak wyjedzie, bez mamy
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:48   #1163
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Ladan, to mieliście prawdziwie sielankowe Święta
to prawda
w końcu pobyliśmy razem we trójkę, w domu, w łóżku i wstając tylko coś zjeść
brakowało nam tego..

a teraz się chwalę zakupami:

głównie rzeczy na 74, bo zauważyłam, że 74 to ja mam wszystkie bluzeczki z krótkim rękawem i ani jednego body... boję się, że będzie zimno i tych z krótkim nie ubierze mam też dwie piękne letnie sukienki (dostałyśmy jeszcze za dobrych czasów od mamy) i też się boję, że będą małe do lata ale łudzę się, że to sukienki i z nimi będzie inaczej tylko te spodnie w kwiatki kupiłam na 80, bo w lecie też wypada mieć jakieś długie spodnie

a no i moja córcia nosi 68, zobaczymy jak długo

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-12-27 o 20:50
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 20:52   #1164
kama1987
Rozeznanie

Moje dziecko już śpi, a ja mam chwilę dla siebie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a od meza procz kompa, srebrne kolczyki totalnie nie w moim typie
Za to on zadowolony z prezentu i kompletnie sie bie spodziewał.

Dlatego my z TZ mówimy wcześniej kilka rzeczy co chcemy, W tym roku nawet sama wybierałam prezent dla siebie, bo chciałam bluzę, a niemogłam nigdzie dostać takiej jak chciałam i przez przypadek w Decatlonie taka była Nie spodziewałam się że cokolwiek do ubrania tam kupię, tzn TZ
W sumie nie mamy niespodzianki, ale i niema rozczarowania że nam się coś nie podoba. Oczywiście wszystko zapakowane pod choinką, a my zaskoczenie udajemy hehe

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
54.
będzie musiał, bo nie mam z kim innym zostawić dziecka..

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

skoro wy tak o prezentach, to ja się wam pochwalę, że dałam Julii pod choinkę motyla-zawieszkę, który ma kilka wzorków, szeleści, ma lusterko, jest duży, jak się nim potrząsa to wydaje dźwięk i ogólnie pochłonił moją córkę w całości - polecam co prawda w sklepie stacjonarnym dałam 44 zł ale warto wieszam go w bujaku, kładę do przed nią na brzuszku itp. uwielbia go chwytać, targać, a te gryzaki na dole bierze do buźki

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

a i moje dziecko od 1,5 m-ca ma matę edukacyjną i do dziś ją nie interesuje najlepiej sprawdza się bujaczek z FP lub kładzenie na brzuszku + motyl lub inne zabawki. no i oczywiście TV
Fajna ta zawieszka, Zuzia dostała od mojego brata na mikołaja banana http://sklep.bebeclub.pl/grzechotki-...y-love-0m.html i też jej się bardzo podoba
A TV też lubi, na YT znalazłam fajne filmy dla dzieci, w wyszukiwarkę trzeba wpisać baby view, i są i czarno-białe i kolorowe. Czasem jej włączam i leży zapatrzona na to.
Chyba któraś z Was już o tym pisała

Cytat:

Na rehabilitacji babka kazała mi Zuzię na kolanach trzymać na brzuszku, bo też ma z tym problem. Kładziesz dziecko w poprzek swoich kolan i 1 kolano masz normalnie zgięte a kolano od nóżek prostujesz. Zuzia tak może długo leżeć, podobno jej trochę łatwiej głowę dźwigać.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 20:56   #1165
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Na rehabilitacji babka kazała mi Zuzię na kolanach trzymać na brzuszku, bo też ma z tym problem. Kładziesz dziecko w poprzek swoich kolan i 1 kolano masz normalnie zgięte a kolano od nóżek prostujesz. Zuzia tak może długo leżeć, podobno jej trochę łatwiej głowę dźwigać.
też tak robię, przy okazji podobno łatwiej gazy się uwalniają
Stary 2013-12-27, 21:00   #1166
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
też tak robię, przy okazji podobno łatwiej gazy się uwalniają
Też to wypróbuję,dzięki

Stary 2013-12-27, 21:07   #1167
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dla mnie pozostawienie dziecka płaczącego to koszmar jakiś. Tez nie latam na każde zająknięcia ale pozostawienie malucha samemu sobie kiedy ten płacze i płacze to jak uczenie go - lepiej nie płacz bo szkoda energi bo twoi rodzice i tak maja cię w doopie no ale, każdy jest odpowiedzialny sam za swoje dzieci i metody wychowawcze jakie stosuje.
W książce "język niemowląt" babka polecala inna metodę i ta wydaje mi sie juz ludzka .
napiszesz w skrócie co polecają w tej książce jezyk niemowląt?
dla mnie tez na razie ten płacz to masakra, ale dwa razy się wczoraj sprawdziło, ze zaczeła marudzic, płakac a po chwili sie uspokoiła i zasneła sama, a podejscie do dziecka, wzięcie na rece jeszcze bardziej nieraz rozbudza.. no nie wiem.. popróbuje jeszcze troche tą metodą (podobno dziecko szybko się uczy ze samo zasypia, bez lulania, kołysania, przytulania i płakania of kors)

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja mam swiat dosc i troche
juz sie nie moge doczekac az jutro wyjedziemy do szklarskiej. wprawdzie nie ma sniegu ale zawsze to odpoczynek w gorach.

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
teraz mieszkam w UK, a wczesniej 10km od Szklarskiej.. wiec Ci teraz zazdroszcze....

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

dziewczyny bo mnie gryzie strasznie to wprowadzanie pokarmów, przed zaśnięciem o tym myślę, w nocy mi się to śni

powiedzcie czy najpierw dać kaszkę czy kleik? co to za różnica? mówiłyście że jedną łyżeczkę do mleka dodać, ale tak z torebki jedną łyżeczkę, czy najpierw tą kaszkę/kleik się jakoś gotuje, coś robi? (wiem, może durne pytania, ale to naprawdę jest dla mnie nowe wszystko)

i hm, czy podać najpierw tą kaszkę/kleik, czy marchewkę/ziemniaka/jabłko?
i które z tych ostatnich trzech wymienionych najmniej zatwardza? bo Ola robi jedną kupkę na dzień czasem co drugi dzień więc nie chciałabym zaszkodzić. Co by było najlepsze?
?
tez o tym ciągle mysle i mam mętlik.....
ale jeszcze prawie 2 mce na zdecydowanie co i jak..

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
jedynie kaszki chce jej podawać dobre i bezcukrowe
D
mozesz podac nazwy/producentow tych kaszek? podobno trudno takie bez cukru kupic

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Tylko jak zmusic dziecko by nie jadlo jak jest glodne, albo jadlo kiedy nie chce. Albo by mialo drzemki o okreslonej porze
podobno 3h trawi normalnie mleko jak sie konkretnie naje, wiec nie ma potrzeby dawac wczesniej. ale ciągle mam wątpliwosci co do tej metody....

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

Aha dziewczyny z UK w tesco jest promocja 3 paczki pampersów w cenie dwóch

a
dzięki, przyda się

[

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:15   #1168
Natala84
Zakorzenienie

Motyl, gluten możesz wprowadzać już po skończonym 4 miesiącu (czyli w 5). ja planuje po 5 (czyli w 6)
no chyba że pediatra powie mi coś o jakimś nowym schemacie....

Boja, ja od środy daje na noc nasivin, bo trochę za bardzo Hani przez noc ta wydzielina do gardła spływała... no i teraz katar nawet w ciągu dnia jest zdecydowanie lżejszy, odciągam max 3 razy na dobę i to niewielkie ilości białej wydzieliny. Ale Hania cały czas sprawia wrażenie zachrypniętej, jakby ta wydzielina zbierała się cały czas w gardle, i to mnie martwi bardziej czasami słysze jak charczy i to chyba daje rezonans na klatke piersiową, bo tam też wibruje, ale jak odkaszlnie to wtedy oddycha cichutko
generalnie to niedługo zwariuje z nasłuchiwaniem jak oddycha i analizowaniem każdego chrząknięcia a schizuje bo u Marysi w ciągu niecałych 24h z osłuchowo czystego stanu zrobiło się zapalenie płuc

Ladan, smyk? skarpetki z kokardkami też dziś zamówiłam
i jeszcze to, nie mogłam się oprzeć
http://www.smyk.com/cool-club-sukien...a-dla-dzieci-p
a tak poza tym, to calkiem przypadkiem odnalazłam Cię wśród znajomych mojej dawnej znajomej, baletnicy również tyle że z Łodzi dziewczyna ma bardzo nietypowe imię - wiesz o kogo chodzi?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:18   #1169
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
witam Was dziewczyny po dłuuuuugiej przerwie

nei było mnie od początku wątku, ale już jestem

stęskniłam się za Wasmi strasznie, nie wchodziłam bo z.je.ba.ł nam się komp mąż nie miał czasu kiedy się za niego wziąć i tak leżał do wczoraj, jak już w końcu znalazł czas żeby go naprawić to trwało to wieki całe, ale póki co śmiga - ciekawe na jak długo

na domiar złego nie działa mi aplikacja na telefonie tak jak trzeba czy Wam wszystko hula ? ja jak się loguję to niby wszystko jest ok, ale nie łapie mi subskrypcji, więc za każdym razem trzeba wchodzić i szukać tematu, poza tym jak juz wleze na temat to poczytam kilka postów i za chwilę zawiasa lapie ta apka jak stąd do chicago i nie wiem o co kaman ....

więc nie poczytałam Was za wiele ale nadrobię w sumie to mam 40 stron do przeczytania, nie jest tak zle

nawet wam życzeń nie złożyłam wybaczcie
Mi chodzi bez zarzutu

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 21:20   #1170
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny kupiłam samo jabłko w takiej tubce wyciskane i chce podać małemu w poniedziałek ale wpierw je muszę podgrzać? Mogę normalnie w małym garnuszku na gazowce? A jak np dam mu marchew ze sloiczka to też mogę odpowiednią ilość w garnuszku podgrzać? Bo na początku nie będę podawać całego sloiczka. Jak już będzie dostawał cały to planuje podgrzewać go w gorącej wodzie

Adrianek
30.07.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości