Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-27, 07:52   #1111
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny!

W yen swiateczny poranek zycze wam by wasze dzieci rosly zdrowo i spokojnie, by dawaly przespac noc jak Miki, zeby mialy zaciesz jak Tusia, zeby rosly jak na cycu Angel, zeby kochaly sie przebierac i spacerowac jak Macius, zeby dzielnie podrozowaly jak Kornel.

Zeby wasze tesciowe daly wam swiety spokoj choc w swieta (nie mozna za duzo zyczyc bo sie nie spelni wiec zastosujemy metode malych krokow)

buziaki dla was i waszych tz'tow

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Boskie życzenia!

Ja jestem przeszczęśliwa, bo parę razy udało się, że pierwsze spanie było 4 godziny a potem pobudki najpierw po 3 a potem po 2 godzinach - i śliczne zasypianie po 20 minutach karmienia i usypiania Do Mikiego nam daleko, ale ja i tak jestem zachwycona Co prawda pobudka już często gęsto o 6, ale mały pokręci się godzinę-dwie i dalej śpi, jak teraz No i w dzień co 2-3 godziny też drzemka. Wypoczęte dziecko to można wychowywać

święta, święta i po świętach.
Stary 2013-12-27, 08:19   #1112
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

E, koniec spania
Stary 2013-12-27, 10:13   #1113
MsLullaby
Zakorzenienie

Witamy się po świętach
U nas ząbkowania ciąg dalszy. Najgorsze jest usypianie, mały wyciąga smoczek, wkłada ręce a po chwili ma nerwy bo chce znów smoczek i tak w kółko nawet z godzinę. Dziś spalismy do 7 i coś Bartek już zasnąć nie może. W poniedziałek zaczynamy rozszerzanie diety!
Moje dziecko jest już takie duże że jutro idziemy pampersy 4 kupować bo trójki już mu ślady na skórze robią na brzuchu i nogach.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:16   #1114
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Minimum 30 min. Je przez ten caly czas, bo slysze jak przelyka. Od poczatku tak bylo- nawet ponad godzine sie zdarzalo. Teraz wisi od 7, ale chyba skonczyl, wiec wracamy spac. Ale powoli koncze kp, swoj plan co do kp zrealizowalam juz zreszta.
Moja tez jadła nawet pół godziny, 15 to było minimum,teraz jej się tak poprzestawialo.Dziewczyny w Uk u was też tak wieje?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-12-27, 10:52   #1115
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.Nadrabiam powoli,ale też pewnie będę trochę rzadziej przed tymi chrzcinami. Dzisiaj jedziemy z mamą na zakupy, Tusia zostaje z dziadkiem (dobrze,że mamy u nich łóżeczko turystyczne), jutro pieczemy, jedziemy z mężem po tort i napoje,potem przygotowywanie wszystkiego u Teściów, ja muszę udekorować stoły i jeszcze znaleźć czas na pomalowanie pazurków u przyjaciółki.

dziewczyny-nie wiem czy pytałam-u was na chrzcinach pije się alkohol? Bo mamy szampany na toast, wino do obiadu i trochę whisky. Wszyscy mnie przegłosowali,że delikatnie alkohol może być za zdrowie małej,że na Komunii się nie pije

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
hmm, kurcze, nie słyszałam nic o nowszych zaleceniach dot glutenu... we wszystkich schematach widzę gluten przy kp w 5 bądź w 6 miesiącu, dlatego chcialam zacząć za miesiac, Hania będzie wtedy w 6 miesiącu....
co do tego że kp łagodzi ekspozycję to wiem
jakbyś trafiła gdzieś na ten nowszy schemat to wrzuć go koniecznie a ja podpytam jeszcze pediatrę ....
No właśnie ja też się zdziwiłam,ale ona pisała,że jej pediatra dopiero co-czyli jakieś kilka dni temu- była na jakimś lekarskim kongresie i tam tak mówili, a jakaś inna ją poparła?
Ja już sama nie wiem, zapytam moją pediatrę w poniedziałek.

Czyli jak Tusia 13 stycznia skończy 4 miechy to powinnam pomyśleć o glutenie od 13 lutego?

A te ziemniaczki i marchewki i dynie i jabłka (ufff) gotujemy a potem blendujemy si??

Cytat:
u nas 5 minut to standart
czyli nie dokarmiasz juz??

kurcze musze kupic tego konika Maciusiowi
nie dostal zadnych prezentów pod choinke to go matka obkupi
mysle nad szczeniaczkiem z fp
konikiem morskim
polecacie cos jeszcze>>>??
Nasza szczeniaczka dostanie później bo jest bodajże od 12 miesięcy?
Od moich rodziców dostała pianinko szczeniaczka (od 6 mies) i ono gra, świeci się. Natalka strasznie się cieszy jak się tym bawi. Trzymam jej to nad główką i ona sobie naciska klawisze To jej ulubiona zabawka i już teraz może się nią pobawić.
A dostała od mojego brata kulę Kubusia Puchatka z Vtech i one są podobno super do nauki raczkowania I ona też gra i świeci, strasznie mi się podoba

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam

tassia- przeczytałam w k. o braku prezentu dla Maćka- faktycznie przykro ;(

Jeżeli chodzi o święta- Gosia dała jak zwykle popis- ryczała, marudziła itd. Utwierdzam się w swoim odmawianiu gościom odwiedzania bo ona się męczy i ja się męczę jeszcze gorzej. Święta mnie gorzej zmęczyły niż normalne dni. Tu dziecko ryczy, nie ma gdzie przytulić do cycusia, nie ma z kim normalnie porozmawiać ajjj... No i zaliczyłam najgłodniejsze święta w historiii...

Gosia dostała kapustę i grzechotkę

I w ogóle stwierdziłam, że ostatni raz w tym roku pomyślałam nad kreatywnymi prezentami dla wszystkich... Na następny rok też idę na łatwiznę i kupuję wszystkim słodycze....
Dostałam same słodycze- których póki co nie jadam bo karmię...
No to naprawdę super prezenty Ci zrobili.

Natalka dostała dużo zabawek (klocki edukacyjne, kulę, klucze z FP, jakiegoś grającego motylka , garnuszek na klocuszek, pchacz, żyrafkę Sophie, ślimaka na klocuszki z FP,przytulankę),stertę ciuszków i kapustkę

A my z mężem tylko kapustę i za nią zrobimy sobie szafę w przedpokoju

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Obejrzyjcie od około 4 minuty, jest o tym glutenie
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ko,109079.html

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Mam prośbę Wklei ktoś link do tego artykułu o którym piszecie? Bo jak to czytałam to byłam na tel a tam ciężej między oknami się przemieszczać.

EDIT: Już znalazłam

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Tu jeszcze do poczytania. Można ściągnąć w pdf-ie KLIK
No i kolejny dowód na to,że pełno jest opinii i nie wiem co czynić

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no to rzeczywiście nie wysilili sie jeśli chodzi o prezenty dla Ciebie

wiesz co, ja może nie tassia, ale ja jeśli napisałabym o czymś w K. to wolałabym aby na głównym nikt o tym nie pisał bo już 2 raz bodajże rzuciło mi się w oczy, może nie Ty bo nie pamiętam kto ale też jak tassia napisala niedawno spostrzeżenia odnośnie Maciusia to ktoś na głównym napisał dokladnie o co chodziło a chyba po to jest klub a nie główny wątek może tassia nie ma o to pretensji i nie potrzebnie o tym piszę ale moje żale czy smutki z klubu wolałabym aby tam pzoostały

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

fajnie że piszesz
a co do konika to znów można go kupić za 49zł ostatnio Natala wklejala
To prawda. Ostatnio ktoś wprost napisał o tym jaką chorobę wmawiali Tassi lekarze i ogólnie dużo z K. było tu napisane.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja się z Tobą zgadzam. Jeśli piszę w klubie to wolę, żeby to tam pozostało.
I rzeczywiście ktoś tu wprost napisał dokładnie o co chodziło.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Mleczną to tylko w wodzie (bo jak sama nazwa mówi, mleko tam jest ). Bezmleczną to zależy jak podajesz. Jak z butli to z mlekiem. A jak dodajesz do warzywek to już samą kaszkę możesz dać. Ja jak zagęszczałam kleikiem ryżowym/kukurydzianym to od razu do papki dawałam, bez mleka.

Na butelkach nie znam się.
Ogłupieję zanim to wszystko ogarnę.

Czyli jeszcze raz- w jakiej postaci wprowadzacie gluten?Te kaszki i kleiki z Bebiko itp?Te z glutenem?A potem jak ekspozycję skończycie to dajecie normalnie te same kaszki z glutenem?A jak się nie uda to bez glutenu?
Czy zwykła kasza manna naturalna lub Holle z glutenem?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

I chciałam jeszcze napisać,że moje dziecko ma na ten moment aż za wiele zabawek, a na pewno dostanie też na chrzciny.Także oprócz książeczek i jakichś gryzaczków nie będzie dostawała nowych zabawek przez jakieś pół roku, bo i po co

A ostatnio oglądałam na kompie z DDTvn rozmowę z Anką Ibisz o zabawkach androgenicznych-były super! Autka też dla dziewczyn, domki dla lalek i wózeczki też dla chłopaków i była cuuuuuudnaaaaaaaaa kuchenka dla dzieci, zamarzyłam sobie taką dla Tusi. Jak byłam mała i widziałam takie na Cartoon Network to zawsze chciałam mieć,ale w Pl było tego wtedy mało i bardzo drogie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 10:54   #1116
agusiowata
Zakorzenienie

U nas na chrzcinach był alkohol. Na komunii się nie podaje.
Stary 2013-12-27, 11:22   #1117
karolson
Zakorzenienie

Szczeniaczek FP jest 6+ i to najwiekszy szal dla Filipa mimo ze ma 4 mce. Normalnie sie do niego smieje bo swieci, gada i sam niwswiadomie nawet jak go tarmosi za rece czy nogi to sie wlacza.
U nas na chrzcinach niewiem czy bedzie alkohol ale generalnie pija.. wypada powiedziec przy zapraszaniu ze niechcemy zabawek?
Stary 2013-12-27, 12:03   #1118
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
hej
dzis odwiedziła mnie znajoma z 3,5miesięczna córeczką i opowiedziała o metodzie Alison Scott-Wright,ktora polega na tym, ze dziecko ma ustalony plan dnia (okresloną liczbę karmien w ciągu dnia - co 3h, okresloną liczbe drzemek), dzięki czemu w wieku juz nawet 8tygodni przesypia 12h w nocy tylko z jednym karmieniem. jak na razie to dla mnie całkowity science fiction... Hania w dzień chce jesc co godzine czesto... ale poczytam książkę tej babki i spróbuje moze coś z tego wprowadzic..
Tylko jak zmusic dziecko by nie jadlo jak jest glodne, albo jadlo kiedy nie chce. Albo by mialo drzemki o okreslonej porze
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:07   #1119
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moja tez jadła nawet pół godziny, 15 to było minimum,teraz jej się tak poprzestawialo.Dziewczyny w Uk u was też tak wieje?

U nas okropnie! Przez co siedzimy w domu.. ale dźwięk wiatru działa na Bartka usypiająco
Będziesz kupowała słoiczki? Gdzie w UK jest największy wybór? Ja póki co patrzyłam w tesco ale tam szału nie ma

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-27, 12:10   #1120
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

dziewczyny bo mnie gryzie strasznie to wprowadzanie pokarmów, przed zaśnięciem o tym myślę, w nocy mi się to śni

powiedzcie czy najpierw dać kaszkę czy kleik? co to za różnica? mówiłyście że jedną łyżeczkę do mleka dodać, ale tak z torebki jedną łyżeczkę, czy najpierw tą kaszkę/kleik się jakoś gotuje, coś robi? (wiem, może durne pytania, ale to naprawdę jest dla mnie nowe wszystko)

i hm, czy podać najpierw tą kaszkę/kleik, czy marchewkę/ziemniaka/jabłko?
i które z tych ostatnich trzech wymienionych najmniej zatwardza? bo Ola robi jedną kupkę na dzień czasem co drugi dzień więc nie chciałabym zaszkodzić. Co by było najlepsze?

aha i pytanie do Ladan, Ty podałaś marchewkę i teraz tą marchewkę codziennie podajesz? przez jaki okres, kiedy coś następnego? nie dajesz kaszek/kleików?
Ja dalam najpierw kaszke mleczno-ryzowa brzoskwiniowa. Po prostu miarke mleka zastapilam lyzka kaszki i tyle.Moj tez robi jedna kupe na dzien, czasami dwie i ta kaszka nic nie zmienila.
Ale chyba lepiej kleik bo jest bez cukru.
A co do warzyw itp to tak przez kilka dni to samo i trzeba obserwowac czy dziecko dobrze toleruje.Niestety to troche metoda prob i bledow bo nigdy nie wiesz jak dziecko zareaguje na nowy pokarm
Stary 2013-12-27, 12:18   #1121
nephelim89
Rozeznanie

Hej
Moj maly dzis przeszedl samego siebie spał od 12 do 9 rano potem butla i spi dalej
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość

U mnie tez bardzo wieje wiec ze spaceru nici :/

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas okropnie! Przez co siedzimy w domu.. ale dźwięk wiatru działa na Bartka usypiająco
Będziesz kupowała słoiczki? Gdzie w UK jest największy wybór? Ja póki co patrzyłam w tesco ale tam szału nie ma

Lulla ja zamierzam kupować sloiczki z hipp bo porownywalam wszystkie firmy pod kontem etykiet i hipp wypada najlepiej. Chociaz jablko gruszka i cos jeszcze to z cow gate wyciskanych pudeleczek bo one sa 100% owocowe. W supermarketach bede chyba kupowac i wybor calkiem niezly ma asda i morrison

Wysłane z mojego HP Slate 7

Edytowane przez nephelim89
Czas edycji: 2013-12-27 o 12:21
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 12:20   #1122
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
U mnie tez bardzo wieje wiec ze spaceru nici :/

Lulla ja zamierzam kupować sloiczki z hipp bo porownywalam wszystkie firmy pod kontem etykiet i hipp wypada najlepiej. Chociaz jablko gruszka i cos jeszcze to z cow gate wyciskanych pudeleczek bo one sa 100% owocowe. W supermarketach bede chyba kupowac i wybor calkiem niezly ma asda i morrison

Wysłane z mojego HP Slate 7
To muszę odwiedzić morrisona bo asdy nie mamy

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-27, 12:23   #1123
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

a co.ciekawe opowiadala mi ze.miala kolezanke.ktora.do.9 moesiecy.podawala tylko mleko
potem.sloiczki od razu wieloskladnikowe
a.druga ktora 12miesiecy tylko kp a.potem.od.razu dziecko.siadlo do.normalnego obiadu
wiec reguly nie.ma

Wg mnie tak dlugo nie rozszerzac diety to przesada

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
O to widze ze nie tylko u mnie ten problem. Wczesniej nie ulewal a teraz jak pcha rece do buzi to i po godzinie zwroci..

.
Moj czasami wepcha sobie palca do gardla i go naciaga

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
I prawidłowo na święta zawieszamy diety
Jak Twoja T. zadowolona z menu?

.
Jakos przebolala.Tylko stek jej sie nie podobal bo to nie tradyjnie
Stary 2013-12-27, 12:37   #1124
jo_asiek
Zadomowienie

hej! My już po spacerze. Szymek dosypia teraz jeszcze troszkę, ale pewnie za chwilę będzie się budził na jedzonko. Tak czytam o tym rozszerzaniu diety i przyznam szczerze, że trochę mnie to przeraża. Szymuś ma dopiero 2 miesiące, więc mam jeszcze trochę czasu żeby się rozeznać i wybrać najbardziej odpowiedni sposób dla nas, bo z tego co na razie obserwuję (i słyszę od znajomych koleżanek), to ile ludzi tyle opinii.

motyl pytałaś o alko na chrzcinach. My chyba coś postawimy (jeszcze nie wiem co). W restauracji mamy obiad, przekąski i kolację, więc TŻ pomyślał, że może faktycznie coś procentowego by się przydało. U mnie w rodzinie na chrzcinach alkohol bywa, ale też nie zawsze. Za to na komunii nie.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 13:11   #1125
LaLoca
Zakorzenienie

Moja Majusia przespała 9h ale czad )))) impreza u dziadków chyba ją umęczyła

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
U nas na chrzcinach był alkohol. Na komunii się nie podaje.
U nas też tak. Tradycyjnie wódka, która została z wesela i jakiś likier dla kobiet, ale mało poszło.
Na komuniach ostatnio zaczyna pojawiać się wino.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 13:14   #1126
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

My tez uwięzieni w domu.Będę kupowała słoiczki,ja robię zakupy w Asdzie,jak patrzyłam,to mają spory wybór i dobre ceny,więc chyba będę tu kupować.Polskie sklepy też mają słoiczki,ale wiele drozsze.

Stary 2013-12-27, 13:22   #1127
Brydzia_
Zakorzenienie

u nas nie bylo alkoholu
chociaż ZAWSZE na wszelkich imprezach jest... ale ja stwierdziłam że sorry to są chrzciny poczęstunek w domu i nara dziecko ma 3 miesiące i to nie jest miejsce na libacje alkoholowe :P
chrzciny były o 16.30 przed 18 byliśmy w domu kawa ciasto i o 19 kolacja... jakoś do 22 wszyscy się zwinęli
jakby był alkohol to by pewnie dłużej to trwało
chociaż do końca się biłam z myślami że może jednak dać alko... ale teraz myśle że to była dobra decyzja

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 13:28   #1128
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

dziewczyny-nie wiem czy pytałam-u was na chrzcinach pije się alkohol? Bo mamy szampany na toast, wino do obiadu i trochę whisky. Wszyscy mnie przegłosowali,że delikatnie alkohol może być za zdrowie małej,że na Komunii się nie pije
u nas jest alko na chrzcinach, na komuni nie ale moja rodzinka imprezowa dość
Stary 2013-12-27, 13:49   #1129
LaLoca
Zakorzenienie

Red face Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
u nas nie bylo alkoholu
chociaż ZAWSZE na wszelkich imprezach jest... ale ja stwierdziłam że sorry to są chrzciny poczęstunek w domu i nara dziecko ma 3 miesiące i to nie jest miejsce na libacje alkoholowe :P
chrzciny były o 16.30 przed 18 byliśmy w domu kawa ciasto i o 19 kolacja... jakoś do 22 wszyscy się zwinęli
chociaż do końca się biłam z myślami że może jednak dać alko... ale teraz myśle że to była dobra decyzja
Eee to że jest alkohol to nie znaczy, że trzeba pić do rana. U nas obiad był o 13 i impreza skończyła się przed 20. Chrzciny i komunia to nie wesele czy ciotki umieniny pije się symbolicznie i kulturalnie. Przynajmniej u nas tak jest.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 14:06   #1130
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
u nas nie bylo alkoholu
U nas był alkohol, ale kulturalnie. Goście poszli z restauracji po 21. W mieszkaniu z goścmi przyjezdnymi trochę dłużej posiedzieliśmy. Adaś był bardzo grzeczny, wyjątkowo. Szkoda, że codziennie tak nie jest.
Stary 2013-12-27, 14:19   #1131
tassia
Zakorzenienie

u nas bylo tylko wino na chrzcinach
wystarczy

motyl pisalas o szczeniaczki z fp ale to taki do raczkowania nie? szczeniaczek kiwaczek chyba

my wlasnie smigamy do szklarskiej
mlody spi ale co jakis czas otwiera oko
dalam tz kierownice, ale we wro zmiana bo ja krecka dostaje w aucie jako pasazer

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:20   #1132
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
Moje chłopaki na spacerze, choć już ciemno się robi

Cytat:
madziuchna teraz juz nie pamietam.do czego to bylo
ale za kazdym.razem jak piszesz ze ci marudzi, spi, nie spi, to u nas dokladnie to samo
juz nie mowiac o zblizonych wzlotach i upadkach kp
jak u ciebie z karmieniem? mnie od wczoraj cos malo mleka sie odciaga ale z drugiej strony wystarcza mackowi wiec chyba jest ok

co do pisania na glownym.watku to rowniez sie zgadzam
chociaz temat prezentowy jest lajtowy i po prpstu dolaczylam do postow w k. ale ten poprzedni byl dla mnie.dosc drazliwy i osobisty
mam nadzieje ze jest juz na szczescie zakonczony i nigdy do niego nie wroce bo osiwieje

Oby nie zapeszyć, ale teraz jest ok Choć wiem, że to może się zmienić bo tak było kilka dni temu, więc wróciłam do odciągania, choć nie po każdym karmieniu. Teraz odciągam tylko wieczorem, około północy i wychodzi mi tak 150-180 ml.

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Minimum 30 min. Je przez ten caly czas, bo slysze jak przelyka. Od poczatku tak bylo- nawet ponad godzine sie zdarzalo. Teraz wisi od 7, ale chyba skonczyl, wiec wracamy spac. Ale powoli koncze kp, swoj plan co do kp zrealizowalam juz zreszta.
Ja chyba nie mam aż tyle mleka, żeby dziecko moje jadło 30 min. nieprzerwanie

Cytat:
Witamy się po świętach
U nas ząbkowania ciąg dalszy. Najgorsze jest usypianie, mały wyciąga smoczek, wkłada ręce a po chwili ma nerwy bo chce znów smoczek i tak w kółko nawet z godzinę. Dziś spalismy do 7 i coś Bartek już zasnąć nie może. W poniedziałek zaczynamy rozszerzanie diety!
Moje dziecko jest już takie duże że jutro idziemy pampersy 4 kupować bo trójki już mu ślady na skórze robią na brzuchu i nogach.

Jak to się u Was objawia, bo mój Julek tylko kilka dni młodszy jest?

Cytat:

Nasza szczeniaczka dostanie później bo jest bodajże od 12 miesięcy?
Od moich rodziców dostała pianinko szczeniaczka (od 6 mies) i ono gra, świeci się. Natalka strasznie się cieszy jak się tym bawi. Trzymam jej to nad główką i ona sobie naciska klawisze To jej ulubiona zabawka i już teraz może się nią pobawić.
1. u nas było wino, whisky, wóda i piwo bezalkoholowe, ale nie było osób do picia imprę mieliśmy w restauracji.

2. ha! Julek też dostał to pianinko schowałam je, ale może wyciągnę, skoro Natalce tak się podoba

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:45   #1133
badzia987
Wtajemniczenie

Hej

OK. Co w k. to w k.

U nas na chrzcinach będzie wódka...weselna. Jeszcze jej od groma mamy

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:50   #1134
tassia
Zakorzenienie

przedwczoraj bylisny z tz w kinie na.hobbicie.3d w imax
on juz do innego kina nie pojdzie bo.tak mu przypasilo
natomiast ja jako ta co nie lubi kina o dziwo milo spedzilam czas
moze to efekt "kazda chwila bez dziecka jest na wage zlota "?

teraz nas czeka lovely week, pare dni w szklarskiej i sylwester we wroclawiu
spakowanie sie z dzieckiem na tydzien to nie lada wyczyn, aczkolwiek przypuszczam ze to juz nir ma znaczrnia czy na 3 dni, tdzien czy miesiac.

jedyne co to nie mamy wozka musimy poradzic sobie z chusta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 15:53   #1135
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej

OK. Co w k. to w k.

U nas na chrzcinach będzie wódka...weselna. Jeszcze jej od groma mamy
u nas też karton w piwinicy u teściów schowany "na chrzciny" moze jakaś flaszkę postawie tylko nie wiem kto bedzie pil jakoś nie widze w gościach zawodników
Stary 2013-12-27, 17:09   #1136
ladanseuse14
Zakorzenienie

też mam ogromną prośbę, że to, co w K. to w K. (też już miałam 2 sytuacje)

u mnie zawirowanie i zakręcenie, mało czasu na wszystko
jeszcze za 3 tyg. do pracy więc...

moje dziecko ostatnio stęka i stęka, domaga się uwagi itp. dobrze, że w święta był dziadek (który będzie z małą codziennie siedział jak wrócę do pracy). mała go uwielbia, od razu jak go widzi to się śmieje a nie do wszystkich tak ma więc jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu

co do prezentów to ja w sumie święta spędziłam tylko z D. i Julią (było cudownie, w końcu mieliśmy czas tylko dla siebie my + dziecko, leżąc w łóżku, patrząc na ogromną żywą choinkę i na TV ) lub chwilami u teściów więc jak czytam o górze prezentów dla waszych dzieci to aż zazdroszczę no ale życie jest życie.
myślę nad zakupem tego konika :roll eyes: niestety po wielu próbach lampka z projektorem nie interesuje mojego dziecka a meldyjki wprowadzają w płacz tak samo jak lulajże jezuniu lub jezus malusieńki natomiast cicha noc to hit, Julia śpiewa sama do siebie

a i jeszcze mamy problemy z autem, nie mamy przeglądu i nikt nam nie chce podbić nawet na lewo więc lipa

panieński się odbył, było lepiej niż sądziłam, moja M. jest przecudna, w klubie było nas 7 obrączki już mamy ale w sumie nic poza tym sukienki jeszcze nie mam no ale damy radę...

czerpałam z dni ile mogłam, bo teraz znów widzieć Dawida nie będę prawie a Julia to już wcale
Stary 2013-12-27, 17:21   #1137
butterfly20
Zakorzenienie

Ok zakupy porobione, jutro pieczemy i robimy sałatki W sumie fajnie tak przygotowywać, chociaż gdybym miała obiad robić to byłoby mniej przyjemnie:P

Cytat:
u nas bylo tylko wino na chrzcinach
wystarczy

motyl pisalas o szczeniaczki z fp ale to taki do raczkowania nie? szczeniaczek kiwaczek chyba

my wlasnie smigamy do szklarskiej
mlody spi ale co jakis czas otwiera oko
dalam tz kierownice, ale we wro zmiana bo ja krecka dostaje w aucie jako pasazer

nie kiwaczek tylko pianinko.do raczkowania mam kulę z vtech.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

też mam ogromną prośbę, że to, co w K. to w K. (też już miałam 2 sytuacje)

u mnie zawirowanie i zakręcenie, mało czasu na wszystko
jeszcze za 3 tyg. do pracy więc...

moje dziecko ostatnio stęka i stęka, domaga się uwagi itp. dobrze, że w święta był dziadek (który będzie z małą codziennie siedział jak wrócę do pracy). mała go uwielbia, od razu jak go widzi to się śmieje a nie do wszystkich tak ma więc jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu

co do prezentów to ja w sumie święta spędziłam tylko z D. i Julią (było cudownie, w końcu mieliśmy czas tylko dla siebie my + dziecko, leżąc w łóżku, patrząc na ogromną żywą choinkę i na TV ) lub chwilami u teściów więc jak czytam o górze prezentów dla waszych dzieci to aż zazdroszczę no ale życie jest życie.
myślę nad zakupem tego konika :roll eyes: niestety po wielu próbach lampka z projektorem nie interesuje mojego dziecka a meldyjki wprowadzają w płacz tak samo jak lulajże jezuniu lub jezus malusieńki natomiast cicha noc to hit, Julia śpiewa sama do siebie

a i jeszcze mamy problemy z autem, nie mamy przeglądu i nikt nam nie chce podbić nawet na lewo więc lipa

panieński się odbył, było lepiej niż sądziłam, moja M. jest przecudna, w klubie było nas 7 obrączki już mamy ale w sumie nic poza tym sukienki jeszcze nie mam no ale damy radę...

czerpałam z dni ile mogłam, bo teraz znów widzieć Dawida nie będę prawie a Julia to już wcale
A dziadek ile ma lat?Ogarnie temat?

Moja ma tak do mojej mamy, zawsze się do niej śmieje. I uwielbia jak mama jej śpiewa Jabłuszko pełne snu i jak są partie Lalalalala to tak rusza języczkiem i ustkami jakby chciała sama śpiewać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 17:24   #1138
bajka1807
Zakorzenienie

Co do prezentów Amelka tez dostala to pianinko szczeniaczka ale jak dla mnie światełka swieca zbyt intensywnie bardziej sprawdza sie gitarka klocki i piramidka jeszcze poczekaja ale dostala tez hule kule ale mnie nie powala z fajnych rzeczy to jeszcze taja fajna grzechotke funkcyjna dostala, sterte za dużych ciuszkow nie w moim typie i kapuche.

Nooo a prezenty dla mnie przewidywalne haha od rodzicow kapuche i dzieki niej wyjdziemy z weselem na zero wliczajac kase dla młodych a od ciotki jak co rok cis wyszczuplajacego i oczywiscie za duze ciuchy tejst oczyeiscie "bo ja dawno cie nie widziakam, ale bedziesz nosila jako oversize " a od meza procz kompa, srebrne kolczyki totalnie nie w moim typie
Za to on zadowolony z prezentu i kompletnie sie bie spodziewał.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-27, 17:32   #1139
MsLullaby
Zakorzenienie

Madziuchna zaczęło się od tego że wkładał ręce do rąk i tona śliny. Ale jakoś nie skojarzyłam tego z zębami. Później zaczął być mega marudny, potrafił być wyspany, najedzony, brzuch nie bolał a bardzo płakał. Później dopiero zauważyłam że mu dziąsła bardzo spuchły, że oczy ropieją bo głowa boli, w nocy często popłakuje po czym sam usypia. Na noc w sumie pomaga mu paracetamol wtedy śpi w miarę spokojnie. No i mamy spore przygody podczas karmienia, zdarzają się też luźne kupki. W sumie jak tak myślę to oprócz gorączki to on chyba ma wszystkie możliwe dolegliwości przy zabkowaniu

Aha dziewczyny z UK w tesco jest promocja 3 paczki pampersów w cenie dwóch

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2013-12-27 o 17:34
Stary 2013-12-27, 17:43   #1140
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
A dziadek ile ma lat?Ogarnie temat?
54.
będzie musiał, bo nie mam z kim innym zostawić dziecka..

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

skoro wy tak o prezentach, to ja się wam pochwalę, że dałam Julii pod choinkę motyla-zawieszkę, który ma kilka wzorków, szeleści, ma lusterko, jest duży, jak się nim potrząsa to wydaje dźwięk i ogólnie pochłonił moją córkę w całości - polecam co prawda w sklepie stacjonarnym dałam 44 zł ale warto wieszam go w bujaku, kładę do przed nią na brzuszku itp. uwielbia go chwytać, targać, a te gryzaki na dole bierze do buźki

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

a i moje dziecko od 1,5 m-ca ma matę edukacyjną i do dziś ją nie interesuje najlepiej sprawdza się bujaczek z FP lub kładzenie na brzuszku + motyl lub inne zabawki. no i oczywiście TV

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości