Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadać, pisz TUTAJ - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-21, 21:15   #1141
kataarzynkaa
Raczkowanie

Dot.: Masz pytanie a nie wiesz gdzie je zadac, pisz TUTAJ

Dziewczyny poradzcie mi jakieś fajne ćwiczenia na uda?
kataarzynkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-21, 21:18   #1142
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez kataarzynkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradzcie mi jakieś fajne ćwiczenia na uda?
http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp
MorganLeFay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-22, 11:53   #1143
cocos1
Zakorzenienie

przeklejam i prosze o podpowiedz
Jestem po 30-mam 152 cm 57 kg
Od 6 tyg ćwicze Z Jillian
pierwsze tygodnie Banish(cardio) plus bieganie 40 min
potem przeszłam na połączenie Banisha z NMTZ (bardziej siłowe) z obciążeniem 1,5 -2 kg plus cardio 30 ( w sumie trening ok 1,5 h)
trening od pon-piątku (sobota, niedziela reset)
Od tego tyg Ripped plus cardio (30 min) lub intensywniejsze cardio z Mel B + ćwiczenia na boczki
Problem jest taki,że troche mi mało spada .Tzn spadki w cm są(małe ale jednak po 1,2 cm w brzuchu, biodrach) a waga prawie stoi w miejscu.Co robie żle-cos zmienic dołożyc?

Mój przykładowy jadłospis:

S.3 kromki chleba ciemnego ze słonecznikiem plus serek Bieluch, pół łyżeczki miodu, lub szynka, lub 2 jajka z wędliną plus pomidor, ew.ogórek
herbata zielona, kawa z mlekiem

Trening

S.2 jogurt nat (mały Bakomy) mała garśc domowej granoli+ jagdody goji+rodzynki+żurawina+ow oc(kiwi, borówka)
lub białko z wodą lub chudym mlekiem (1,5%)

O.kawałek mięsa (piers z kurczaka, królik, czasem wieprzowina, wołowy stek)tak do 150g, ryba(dorsz lub łosoś) plus makaron pełnoziarnisty, kasza, ryż (dziki z basmati) -pół szklanki plus warzywa
czasem dochodzi jakas zupa(z dyni, warzywna)

przekąska:czasem owoc(jabłko, pomarancz), orzechy włoskie migdały, w weeken pozwalam sobie na kawałek czekolady ,lub 2 lampki wina

K;(tutaj ok 21-kładę sie 24)
serek wiejski ligt+ śledzie w oleju (2 płaty)
sałata z mozarelli, pomidory oliwki , oliwa z oliwek etc
tuńczyk, fasola czerwona , ogórek, troszke majonezu
sałatka z łososia(marchew cebula jajko-troszke majonezu pół łyżki)

Ktoś coś poradzi ? coś zmienic ?Wiem ,że te 6 tyg to nie tak dużo ale zaczynam się martwic

czy zmienic trening cos dodac ?

Edytowane przez cocos1
Czas edycji: 2014-11-22 o 12:08
cocos1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-22, 14:20   #1144
shinypearl
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny,
jestem zielona w temacie, nie znam się na używanych przez Was skrótach, metodyce itd. Widzę, że na wizażu dużo osób ma w stopkach coś o ćwiczeniach np. 3/30 i nie wiem o co chodzi

Lubię swoje ciało, nadwagi nie mam, odżywiam się sensownie, do tego nie jem słodyczy od 3,5 roku (tylko domowe wypieki), nie piję gazowanych napojów.
Jestem dość aktywna i lubię sport: jazda na rowerze, ścianka, tenis, niedawno nauczyłam się trochę pływać. Ale to nie są jakieś regularne aktywności, ot takie dla przyjemności. Dużo chodzę i się nie męczę, więc choć nie jestem wysportowana, to jednak na brak formy nie narzekam, lubię się też zmęczyć.
Co bym chciała poprawić? Brzuch i pupę. Chciałabym żeby brzuch był dość płaski, nie żadna deska czy 6pak, ale ładny kobiecy brzuch, tego jednego nie udało mi się za bardzo zmienić, mam mini oponkę. Jeśli moja waga jakoś drgnie do góry, to zawsze widać to tylko na brzuchu. I chciałabym mieć jędrniejsze i podniesione pośladki.
Nie chcę za bardzo obciążać kręgosłupa, bo czasem krzyż mnie boli (ale może to zniknie, jak mięśnie się wzmocnią?).

Przez te zimne miesiące chcę ćwiczyć w domu. Jakie ćwiczenia polecacie? Interesuje mnie zwłaszcza to, co na YT można znaleźć. I jak często ćwiczyć? Mam wolne każde przedpołudnie, więc czas się znajdzie, ochota też już mnie naszła

Będę wdzięczna za pomoc!
shinypearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-22, 15:37   #1145
onlythelonly
Raczkowanie

przeklejam i prosze o podpowiedz
Jestem po 30-mam 152 cm 57 kg
Od 6 tyg ćwicze Z Jillian
pierwsze tygodnie Banish(cardio) plus bieganie 40 min
potem przeszłam na połączenie Banisha z NMTZ (bardziej siłowe) z obciążeniem 1,5 -2 kg plus cardio 30 ( w sumie trening ok 1,5 h)
trening od pon-piątku (sobota, niedziela reset)
Od tego tyg Ripped plus cardio (30 min) lub intensywniejsze cardio z Mel B + ćwiczenia na boczki
Problem jest taki,że troche mi mało spada .Tzn spadki w cm są(małe ale jednak po 1,2 cm w brzuchu, biodrach) a waga prawie stoi w miejscu.Co robie żle-cos zmienic dołożyc?

Mój przykładowy jadłospis:

S.3 kromki chleba ciemnego ze słonecznikiem plus serek Bieluch, pół łyżeczki miodu, lub szynka, lub 2 jajka z wędliną plus pomidor, ew.ogórek
herbata zielona, kawa z mlekiem

Trening

S.2 jogurt nat (mały Bakomy) mała garśc domowej granoli+ jagdody goji+rodzynki+żurawina+ow oc(kiwi, borówka)
lub białko z wodą lub chudym mlekiem (1,5%)

O.kawałek mięsa (piers z kurczaka, królik, czasem wieprzowina, wołowy stek)tak do 150g, ryba(dorsz lub łosoś) plus makaron pełnoziarnisty, kasza, ryż (dziki z basmati) -pół szklanki plus warzywa
czasem dochodzi jakas zupa(z dyni, warzywna)

przekąska:czasem owoc(jabłko, pomarancz), orzechy włoskie migdały, w weeken pozwalam sobie na kawałek czekolady ,lub 2 lampki wina

K;(tutaj ok 21-kładę sie 24)
serek wiejski ligt+ śledzie w oleju (2 płaty)
sałata z mozarelli, pomidory oliwki , oliwa z oliwek etc
tuńczyk, fasola czerwona , ogórek, troszke majonezu
sałatka z łososia(marchew cebula jajko-troszke majonezu pół łyżki)

Ktoś coś poradzi ? coś zmienic ?Wiem ,że te 6 tyg to nie tak dużo ale zaczynam się martwic

czy zmienic trening cos dodac?

Cześć, też jestem po 30 (a może nawet bliżej 40), co Ci mogę doradzić z własnego doświadczenia (a ćwiczę 10 lat prawie i widzę rezultaty). Jakoś szczególnie dużo nie ważysz, ćwiczysz krótko, cm spadają, waga jest mniej istotna. Poczekaj jeszcze chwilę, może waga też ruszy, głowa do góry. Treningi z Jilian są ok, dałabym większe obciążenie, bo 2 kg to właściwie nic jest (siatki z zakupami nosimy zazwyczaj cięższe), dodałabym siłowe, zrezygnowałabym z części aerobów, dałabym też mięśniom czas na regenerację (5 dni ćwiczeń pod rząd to moim zdaniem za dużo). Jadłospis wygląda ok (wyrzuciłabym tylko wszystkie lighty, bo to syf, jadłabym raczej nieodtłuszczone rzeczy, bo to, że jesz mało zdrowych tłuszczów też może wpływać na to, że waga stoi), słodzisz te kawy i herbaty? Pijesz wodę w trakcie treningu?
onlythelonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-22, 21:02   #1146
cocos1
Zakorzenienie

bardzo dziekuję za pomoc
w takim razie dodam coś siłowego-może jakas podpowiedz?
cwiczyłabym z obciążeniem 4kg(teraz też częśc wykonuje z takim obciążeniem, ale tylko częśc bo niektórych nie dam rady Treningi z tym dodatkiem siłowym miałabym w pon, środe i piątek w inne jako dodatek cardio z Mel B(bo daje czadu chociaż to tylko 15 min) i toffoczki
Co do tego,że cwicze dużo cardio-to chce pozbyc się tego tłuszczu naokoło-bo niestety mam go troche szczególnie na brzuchu, pupie i udach
Takim głównym treningiem byłby ripped bo zakonczyłam level 1 i od poniedziałku level 2.Może byc?
aaa i cwiczenia wykonuje się codziennie wedle zalecen Jillian z 1 dniem na reset
Wyrzucam lajty i dodaje zdrowe tłuszcze (avokado, oliwa z oliwek i jak zakupie olej może np lniany)
Nie słodze ani kawy ani herbaty, pije wode w trakcie treningu ale mało-w ogóle pije jej mało jakoś tak mam -poprawie się

tak długo cwiczysz?-szacun

Edytowane przez cocos1
Czas edycji: 2014-11-22 o 21:12
Stary 2014-11-22, 22:01   #1147
mycha9393
Zakorzenienie

Dot.: GymRa- ćwiczył ktoś? ;)

kupilam stepper. jak cwiczyć? kondycji brak. jakis plan treningowy ktos ma?
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-23, 13:35   #1148
onlythelonly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cocos1 Pokaż wiadomość
bardzo dziekuję za pomoc
w takim razie dodam coś siłowego-może jakas podpowiedz?
cwiczyłabym z obciążeniem 4kg(teraz też częśc wykonuje z takim obciążeniem, ale tylko częśc bo niektórych nie dam rady Treningi z tym dodatkiem siłowym miałabym w pon, środe i piątek w inne jako dodatek cardio z Mel B(bo daje czadu chociaż to tylko 15 min) i toffoczki
Co do tego,że cwicze dużo cardio-to chce pozbyc się tego tłuszczu naokoło-bo niestety mam go troche szczególnie na brzuchu, pupie i udach
Takim głównym treningiem byłby ripped bo zakonczyłam level 1 i od poniedziałku level 2.Może byc?
aaa i cwiczenia wykonuje się codziennie wedle zalecen Jillian z 1 dniem na reset
Wyrzucam lajty i dodaje zdrowe tłuszcze (avokado, oliwa z oliwek i jak zakupie olej może np lniany)
Nie słodze ani kawy ani herbaty, pije wode w trakcie treningu ale mało-w ogóle pije jej mało jakoś tak mam -poprawie się

tak długo cwiczysz?-szacun
Tutaj masz link do rozpiski z siłowymi (zjedź niżej na stronie, bo pierwsze są ćwiczenia na siłowni, potem w domu) http://m.sfd.pl/Trening_siłowy_dla_p..._-t803543.html. SFD to w ogóle fajne forum, dużo ciekawych porad, w dodatku od profesjonalistów. Pewnie będziesz musiała rozszyfrować parę fachowych nazw ćwiczeń, ale google pomogą i jest tam dokładny plan co, gdzie, kiedy. Spróbuj coraz częściej ćwiczyć z tymi 4 kg, z czasem będziesz silniejsza. 4 kg to naprawdę niedużo, jak zaczynałam siłowe, to trenerka wrzuciła mi na plecy sztangę z obciążeniem 9 kg i tak tam został przez godzinę ćwiczeń o różnej intensywności (t0 było po 4 latach aerobów i małego obciążenia do 6 kg). Fakt zakwasy na drugi dzień były, ale z czasem było coraz łatwiej. Co do tych aerobów i problemów z boczkami, niestety 70% efektów przynosi dieta, tylko 30% to ćwiczenia, Jeśli tłuszcz gromadzi Ci się w tych miejscach, to pewnie za dużo jesz węglowodanów prostych. Zamień je na złożone (razowe, brązowy ryż). Co do tych zaleceń, absolutnie nie podważam tego, co mówi Jillian, bo ona wie, co robi. Mam tylko jedno "ale", skoro u Ciebie nie przynosi to oczekiwanych rezultatów, to może Twój organizm działa inaczej? Zmień coś, poćwicz inaczej przez kolejne 6 tygodni (z przerwami co 2 dni na przykład i siłowymi), może coś się ruszy
I pij więcej, minimum 1 litr wody w czasie wysiłku, mnie po 10 min treningu zasycha w gardle, nie wiem, jak można ćwiczyć i nie pić
onlythelonly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-23, 20:38   #1149
cocos1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onlythelonly Pokaż wiadomość
Tutaj masz link do rozpiski z siłowymi (zjedź niżej na stronie, bo pierwsze są ćwiczenia na siłowni, potem w domu) http://m.sfd.pl/Trening_siłowy_dla_p..._-t803543.html. SFD to w ogóle fajne forum, dużo ciekawych porad, w dodatku od profesjonalistów. Pewnie będziesz musiała rozszyfrować parę fachowych nazw ćwiczeń, ale google pomogą i jest tam dokładny plan co, gdzie, kiedy. Spróbuj coraz częściej ćwiczyć z tymi 4 kg, z czasem będziesz silniejsza. 4 kg to naprawdę niedużo, jak zaczynałam siłowe, to trenerka wrzuciła mi na plecy sztangę z obciążeniem 9 kg i tak tam został przez godzinę ćwiczeń o różnej intensywności (t0 było po 4 latach aerobów i małego obciążenia do 6 kg). Fakt zakwasy na drugi dzień były, ale z czasem było coraz łatwiej. Co do tych aerobów i problemów z boczkami, niestety 70% efektów przynosi dieta, tylko 30% to ćwiczenia, Jeśli tłuszcz gromadzi Ci się w tych miejscach, to pewnie za dużo jesz węglowodanów prostych. Zamień je na złożone (razowe, brązowy ryż). Co do tych zaleceń, absolutnie nie podważam tego, co mówi Jillian, bo ona wie, co robi. Mam tylko jedno "ale", skoro u Ciebie nie przynosi to oczekiwanych rezultatów, to może Twój organizm działa inaczej? Zmień coś, poćwicz inaczej przez kolejne 6 tygodni (z przerwami co 2 dni na przykład i siłowymi), może coś się ruszy
I pij więcej, minimum 1 litr wody w czasie wysiłku, mnie po 10 min treningu zasycha w gardle, nie wiem, jak można ćwiczyć i nie pić
tak z tymi węglami prostymi możesz miec racje bo tak jadłam do tej pory-głównie makaron i biały ryż-zmieniłam Mocne postanowienie to pic więcej wody...
co do obciążenia to ja wychodze z założenia ,że nic na siłe bo właśnie przez podnoszenie hantli 6kg(zła technika chyba ) dorobiłam się takiej kontuzji,że kiedyś wylądowałam w szpitalu i podawano mi ketonal dożylnie -potem rehabilitacja .A co ja się nasłuchałam od lekarzyTak więc uważam i do ciężaru podchodze ostrożnie.Chyba wole więcej powtórzen wykonacWiem,że takie machanie nóżką i małym obciążeniem na dłuższą mete się nie sprawdzi ale na początek zawsze to cośAle 4 na razie machac będę coraz częściej
Jutro zaczyna level nr 2 i dodaje co drugi dzien jakieś siłowe-może to z Twojego linka bardzo dziekuję za pomoc

Edytowane przez cocos1
Czas edycji: 2014-11-23 o 20:41
Stary 2014-11-23, 21:35   #1150
kataarzynkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MorganLeFay Pokaż wiadomość
A czy cos takiego zbytnio nie rozbuduje mi mieśni na udach? Chciałabym pozbyć się tłuszczu, wysmuklić uda..
kataarzynkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 22:34   #1151
antidotum89
Wtajemniczenie

mam pytanie,
jakie cwiczenia wykonywac zeby zaczely pracowa posladki ale bardziej z boku? moze 'zaczely pracowac' to zle okreslenie, ale cos co podziala na nie intensywnie? moze napisze jakie cwiczeina robie na tylek moze mozna cos zmodyfikowac?

wykroki <10 na kazda noge w serii > 4-5 serii <w rekach hantle 2x6kg>
lezenie na brzuchu i podnoszenie wyprostowanej nogi <20 na kazda noge w serii> x6 serii
lezenie na plecach, hantel 1 lub 2 na biodra i unoszenie bioder

i od paru dni próbuje <to dobre slowo bo jest ciezko:P> klecze w podporze, noge podnosze jak pies:P i prostuje ją do boku. nie wiem czy dobrze wyjaśnilam, ale moze ktos zrozumie
jakies propozycje?

"Cause I may be bad but I'm perfectly good at it "

antidotum89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 10:05   #1152
Megan57
Przyczajenie

Witam was wszystkie
Chcialabym prosic o wasze relacje na temat poczatkow z treningami. Jestem osoba ktora ma jobla na punkcie swojego ciala w kwestii jego nietolerancji. Marze o idealnej figurze :/ Ciezko mi To idzie... Cwicze ale nieregularnie. Niewiem od czego zaczac zeby bylo porzadnie. Chce miec cialo nieal kulturystki a mam muminka... Chcialabym tez brac jakies suolementy, spalacze cos co wesprze mnie w osiagnieciu celu. Slyszalam ze Shred jest dobry
Megan57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 12:07   #1153
mycha9393
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Megan57 Pokaż wiadomość
Witam was wszystkie
Chcialabym prosic o wasze relacje na temat poczatkow z treningami. Jestem osoba ktora ma jobla na punkcie swojego ciala w kwestii jego nietolerancji. Marze o idealnej figurze :/ Ciezko mi To idzie... Cwicze ale nieregularnie. Niewiem od czego zaczac zeby bylo porzadnie. Chce miec cialo nieal kulturystki a mam muminka... Chcialabym tez brac jakies suolementy, spalacze cos co wesprze mnie w osiagnieciu celu. Slyszalam ze Shred jest dobry
mi kiedyś bardzo pomogło forum. motywowało mnie do ćwiczeń. Teraz też siedzę na wątku gdzie od poniedziałku walczymy o nową sylwetkę (masz przekierowanie w moim podpisie na dole z prawej strony)
dodatkowo w kalendarzu codziennie zapisuję co jadłam + ile i ćwiczyłam
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-26, 23:27   #1154
Nieszka__
Zadomowienie

Ćwiczę już dość długo na brzuch, parę miesięcy przynajmniej 3 razy w tygodniu. I mam małe pytanko. Otóż pojawiła mi się odstająca dolna część brzucha. Why? Wydaje mi się, że ta część brzucha jest gorzej wyćwiczona i w porównaniu z górną wygląda po prostu słabo... Jakieś konkretne ćwiczenia znacie na tą partię? Lub ogólnie na brzuch, bo może i pora na zmianę treningu
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 13:02   #1155
Drakan
Zadomowienie

Ponieważ nie mam pomysłu gdzie zapytać pytam tutaj. Jak sam temat wskazuje

Pytanie właściwe - robiąc interwały czy HIITy (choć to jednak raczej to samo) lepiej robić interwały polegające tylko na podskokach, pajacykach, biegach w miejscu itp. czy też dorzucić do tego ćwiczenia typowo wzmacniające? Co będzie lepsze pod kątem zminimalizowania ubytków w masie mięśniowej?

Drakan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 13:07   #1156
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Ćwiczę już dość długo na brzuch, parę miesięcy przynajmniej 3 razy w tygodniu. I mam małe pytanko. Otóż pojawiła mi się odstająca dolna część brzucha. Why? Wydaje mi się, że ta część brzucha jest gorzej wyćwiczona i w porównaniu z górną wygląda po prostu słabo... Jakieś konkretne ćwiczenia znacie na tą partię? Lub ogólnie na brzuch, bo może i pora na zmianę treningu
Wisisz na drążku i pociągasz kolana do kl.piersiowej a jak za lekkie to ćwiczenie to ogi wyprostowane. Mój tluszczowy wałek a "niskim brzuchu"nienawidzi tego ćwiczenia. Ja za to kocham zakwasy po nim

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-27, 13:19   #1157
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antidotum89 Pokaż wiadomość
mam pytanie,
jakie cwiczenia wykonywac zeby zaczely pracowa posladki ale bardziej z boku? moze 'zaczely pracowac' to zle okreslenie, ale cos co podziala na nie intensywnie? moze napisze jakie cwiczeina robie na tylek moze mozna cos zmodyfikowac?

wykroki <10 na kazda noge w serii > 4-5 serii <w rekach hantle 2x6kg>
lezenie na brzuchu i podnoszenie wyprostowanej nogi <20 na kazda noge w serii> x6 serii
lezenie na plecach, hantel 1 lub 2 na biodra i unoszenie bioder

i od paru dni próbuje <to dobre slowo bo jest ciezko:P> klecze w podporze, noge podnosze jak pies:P i prostuje ją do boku. nie wiem czy dobrze wyjaśnilam, ale moze ktos zrozumie
jakies propozycje?
Robisz klęk podparty (ramiona na szerokości barków, kolana na szerokości bioder). Jedną nogę prostujesz i unosisz tak by była w jednej lini z kręgosłupem i głową. Powiedzmy, że tak unosisz sobie nogę lewą. Teraz ćwiczenie polega na tym by tę lewą nogę przenieść po skosie za nogę prawą. Nogę przenosisz poziomo zamiast standardowo w pionie.

Możesz też na stojąco robić lifty. Ćwiczą przywodziciele, odwodziciele i tyłek, tudzież po liftach będzie prościej załapać o co chodzi w tym pierwszym ćwiczeniu.
Ilość powtórzeń i serii dopasuj już indywidualnie.

W tej chwili wszystko co robisz to ściskanie tyłka tylko w pionie

Edytowane przez Drakan
Czas edycji: 2014-11-27 o 13:21
Stary 2014-11-29, 11:04   #1158
Anemone
Mother of Cat

czy to możliwe, że już po 2 tygodniach wysiłku fizycznego, mimo nieco szczuplejszego wyglądu - przytyłam? W sensie, czy to możliwe, że mi mięśnie tak szybko urosły
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 12:48   #1159
katja_24
Zakorzenienie

Mogły co najwyżej spuchnąć...
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 13:22   #1160
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez katja_24 Pokaż wiadomość
Mogły co najwyżej spuchnąć...
dzięki, to bardziej prawdopodobne
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2014-11-29, 14:35   #1161
okapi
Rozeznanie

wiem, że podstawą spalania tłuszczu są aeoroby i dobra dieta, ale....... znacie jakieś ćwiczenia, które mogą wspomóc ujędrnienie i wyszczuplenie wewnętrznej strony ud? bo mam tam flaka opornego na jakiekolwiek ćwiczenia, czy kosmetyki (w przeciwieństwie do innych partii nóg)
okapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 15:43   #1162
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez okapi Pokaż wiadomość
wiem, że podstawą spalania tłuszczu są aeoroby i dobra dieta, ale....... znacie jakieś ćwiczenia, które mogą wspomóc ujędrnienie i wyszczuplenie wewnętrznej strony ud? bo mam tam flaka opornego na jakiekolwiek ćwiczenia, czy kosmetyki (w przeciwieństwie do innych partii nóg)
połóż się na boku. Jedna ręka pod głowę, drugą podpierasz o podłogę.
No i lecisz nóżka w górę (bokiem) do kąta prostego i z powrotem
Raz jedna, raz druga.
Pomaga, mi się tak kiedyś bardzo szybko udało z ud zgubić 5 cm
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2014-11-29, 15:56   #1163
okapi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
połóż się na boku. Jedna ręka pod głowę, drugą podpierasz o podłogę.
No i lecisz nóżka w górę (bokiem) do kąta prostego i z powrotem
Raz jedna, raz druga.
Pomaga, mi się tak kiedyś bardzo szybko udało z ud zgubić 5 cm

na pewno spróbuję, dzięki
okapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 16:29   #1164
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez okapi Pokaż wiadomość
na pewno spróbuję, dzięki
oczywiście w seriach po 20 np.
nie ma za co
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2014-11-30, 16:19   #1165
makebelieve10
Raczkowanie

Hej, nie wiem gdzie powinnam zapytać, więc może tutaj ktoś mi doradzi?
Poszukuję koszulki termoaktywnej dla młodego chłopaka, którego rodzinie robimy szlachetną paczkę no i to jest jego wymarzony prezent, a że kompletnie nie znam się na tym sprzęcie to nie mam co wybrać i patrzyłam w na stronie Decathlonu bo mam go niedaleko w mieście i mam 3 opcje do wyboru:
1. http://www.decathlon.pl/bielizna-ter...d_8291496.html
2. http://www.decathlon.pl/koszulka-nar...d_8227800.html
3. http://www.decathlon.pl/koszulka-nar...d_8185607.html
Która będzie najlepsza? I czy np jest duża różnica pomiędzy tańszymi a tą droższą? Żeby bez sensu nie przepłacać.
makebelieve10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 20:12   #1166
Iwona75
Zakorzenienie

Mam prośbę o radę.
Ponad rok temu zaczęłam ćwiczyć,najpierw Mel B. potem Jillian aż w końcu doszłam do Zuzki Light.Cwiczyło się super.Latem dorzuciłam trochę biegania.Byłam w naprawdę swietnej formie.
Od sierpnia biorę Izotek.Na początku nie odczuwałam wielu skutków ubocznych,lecz niestety od jakiegoś czasu dokuczją mi bóle stawów i kręgosłupa,zwłaszcza w odcinku lędźwiowym.
Nigdy nie odczuwałam żadnych dolegliwości (oprócz zakwasów) po treningach biegowych lub z Zuzką.Teraz niestety bolą mnie bardzo stawy.Czasem chodzę po prostu jak babcia,cała obolała.
Jak nie ćwiczę kilka dni jest dużo lepiej.Wystarczy,że zrobię trening problem się nasila.
Mogłabym przestać się ruszać ale nie potrafię.
Może ktoś doradzi mi coś lżejszego niż Zuzka,co nie obciąża tak mięsni i stawów a bedzie skuteczne w dbaniu o sylwetkę.
Bedę wdzięczna za wszelkie rady.
Iwona75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 23:02   #1167
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Drakan Pokaż wiadomość
Ponieważ nie mam pomysłu gdzie zapytać pytam tutaj. Jak sam temat wskazuje

Pytanie właściwe - robiąc interwały czy HIITy (choć to jednak raczej to samo) lepiej robić interwały polegające tylko na podskokach, pajacykach, biegach w miejscu itp. czy też dorzucić do tego ćwiczenia typowo wzmacniające? Co będzie lepsze pod kątem zminimalizowania ubytków w masie mięśniowej?
a jaki jest Twój cel?
interwał może być hiitem ale nie musi
aby były jak najmniejsze ubytki nie wolno robić ich na czczo i należy odpowiednio szybko uzupełniać makrosy po

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 23:50   #1168
Drakan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
a jaki jest Twój cel?
interwał może być hiitem ale nie musi
aby były jak najmniejsze ubytki nie wolno robić ich na czczo i należy odpowiednio szybko uzupełniać makrosy po
Redukcja. Dietę z odpowiednimi makrami mam, treningi na razie siłowe i czasem jakiś aerobowy, żarcia przed i po treningach pilnuję. W ramach aktywności typowo spalającej tłuszcz chcę wrzucić to co powyżej. Na czczo nie ćwiczę.

Stary 2014-12-01, 09:03   #1169
Fionka_31
Zakorzenienie

no to jak są siłowe to wzmacniające nie potrzebne, rób interwały, na razie w dnt i obserwuj co się dzieje

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 16:04   #1170
sQuaara
Zakorzenienie

Hej nie wiem czy to dobre miejsce...ale potrzebuje porady biegaczy
moj tata biega od jakiegos czasu. Biega sam i po lesie. lat ma 55 i troche sie o niego obawiam ze moze cos sie stac i w ogole
Czy znacie jakies urządzenie(w zegarku?) ktore pozwoli go wysledzic jakby po czasie nie wrocil do domu? jakby mu sie cos stalo np...?
prosze o podpowiedz. bo jak pisze gps bieganie to wyskakuja tylko takie potrzebne biegaczom ktore mierzą czas, tempo,kilometry... a chcialabym takie do namierzania biegacza...

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości