Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 15:20   #1141
UmiZumi
Rozeznanie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

100 lat dla Dziewczyn mających dzisiaj urodziny

do południa siedziałam na ogrodzie z książką, potem zrobiłam i zjadłam obiad (w międzyczasie Was podczytałam) potem spacer, teraz chwilka w domu i zaraz zmykam na ogródek U mnie dzisiaj jest na tyle ciepło, że chodzę w swetrze. Aż szkoda siedzieć w domu.

Pieluchy - myślę, że kupię jednorazowe. Ciężko mi sobie wyobrazić wieczne pranie wielorazowych, bo roboty i tak będzie sporo. Podziwiam kobiety, które podejmują się tego wyzwania. Nie wiem jeszcze jakiej firmy kupimy. Może na początek jakieś firmowe, potem może tańsze - jeżeli nie będzie problemu z uczuleniem, odparzeniem itp. Podobnie z chusteczkami - czytałam porównanie i podobno z Netto są fajne, Huggies i chyba któreś z Rossmanna.

Co do wyprawki. U nas póki co są nadal tylko 2 smoczki, które dostaliśmy w prezencie od znajomych, jak dowiedzieli się o ciąży. Obiecane mam od 2 osób ubranka - od obu po dziewczynkach. Muszę się tylko umówić z tymi osobami - mają odłożyć i mam przyjechać sobie zobaczyć i wybrać. Potem dokupię coś swojego - nie wyobrażam sobie żeby nic nie kupić dla własnego dziecka.

Potem wózek, łóżeczko (może ominie nas kupno), materacyk, pościel, poszewki, kocyk itp.
Stary 2014-04-01, 15:28   #1142
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja też wczoraj połowkowe zaliczyłam, wszystko pomierzone, między dzieciakami tylko 10g różnicy, reszta pomiarów też się różniła o milimetry.Płcie też się zgadzają z poprzednimi podejrzeniami. Dostałam płytkę i sobie podglądam, z ciekawostek nagrało się jak sika (sama bym się w życiu nie domyśliła, lek jak robiła to powiedziała).
To Ty masz bliźniaki???!!!???
dlaczego nie jesteś wpisana na pierwszej stronie? Jakie płcie sie potwierdziły..chyba coś przegapiłam...hmmm
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 15:50   #1143
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

jejuuuuu
czy to mi kiedys przejdzie nie dosc ze w nocy wymiotowalam to
jeszcze dzisiaj mam DOSC

jestem nie dozycia
nigdzie pojsc bo robi mi sie niedobrze i bierze mnie na wymioty jakas masakra

dobrze ze wczoraj zrobilismy dla mnie zakupy bo teraz juz bym nie dala rady

jeszcze mam zamiar sobie zamowic takie koszulki do spania
bo spie bez bokserek ani majtek bo mnie cisnie i mi strasznie niewygodnie a z racji tego ze bedziemy spac u dziadkow Tz to bedzie jak znalazl

https://www.otto.de/p/nachthemd-viva...onId=345552539

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
To Ty masz bliźniaki???!!!???
dlaczego nie jesteś wpisana na pierwszej stronie? Jakie płcie sie potwierdziły..chyba coś przegapiłam...hmmm
tez kojarzylam ze ktoras z mamusiek ma blizniaki ale myslalam ze mi sie zdawalo bo nigdzie nie bylo wpisane

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 16:00   #1144
(kicia)
Zakorzenienie

bliźniaki... gratulacje nie wiedziałam że takowe mamy na wątku

ja miałam w 5 tyg podejrzenie bliźniaków ale w 8 już się wyjaśniło że jednak jedno dzieciątko
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 16:10   #1145
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

mam pytanie do mam, ktore maja coreczki
w jakim wieku przekuwalyscie swoim ksiezniczkom uszka ?

Nasze szczescie
Stary 2014-04-01, 16:58   #1146
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

[QUOTE=zaczarowanadlaniego ;45845121]jejuuuuu
czy to mi kiedys przejdzie nie dosc ze w nocy wymiotowalam to
jeszcze dzisiaj mam DOSC

jestem nie dozycia
nigdzie pojsc bo robi mi sie niedobrze i bierze mnie na wymioty jakas masakra

dobrze ze wczoraj zrobilismy dla mnie zakupy bo teraz juz bym nie dala rady

jeszcze mam zamiar sobie zamowic takie koszulki do spania
bo spie bez bokserek ani majtek bo mnie cisnie i mi strasznie niewygodnie a z racji tego ze bedziemy spac u dziadkow Tz to bedzie jak znalazl

https://www.otto.de/p/nachthemd-viva...onId=345552539

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

To moe weź sobie bluzeczkę od swojego TZ i w tym śpij na pewno są luźne i będzie ci wygodnie.

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 17:18   #1147
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Ja określenie becik znam jako taki ozdobny do chrztu, a jak w allegro wpiszesz to wyskakują rożki więc to chyba to samo.
Co do nakrywania to też nie wiem ile w tym prawdy, u nas młody spał pod kocem bardzo długo do roku na pewno, i tak się rozkopywał więc po prostu ubierałam tak żeby nei zmarzł. A widziałaś te otulacze do spania? To jest dopiero wynalazek. Dla mnie upiorny ale też ma swoich fanów
No i jak spał pod kocykiem to przecież nic się nie stało nie? Także można chyba mieć kocyk czy kołderkę, nie musi dziecko spać w rożku przecież...
A tych otulaczy nie widziałam ani nie słyszałam o nich Pokaż

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Te rożki planujecie zakupic do spania? Hmm bo ja nie mam tego na mojej liscie, zawsze myslalam, ze to przydatne do noszenia i karmienia, pamietam, ze moja siostra tak robila. Ja do karmienia planuje zakupic poduszke, wiec o rozku nie myslalam.

Zastrzeliłaś mnie tym pytaniem o płynach.. kurde jakos to mi z glowy calkiem ucieklo i jeszcze by wyszlo, ze plukałabym w Lenorze
Ja dostałam 4 od kuzynki Mi się wydaje, że przydadzą się do karmienia Teraz jak byłam u kumpeli to właśnie karmiła małą w rożku no i jak mi ją dała na ręce to też w rożku bo jednak mała malutka a ja taka niedoświadczona, że nie chciałam jej krzywdy zrobić No i mała spała też w rożku także jej się bardzo przydaje

No z tymi płynami to też od koleżanki dopiero ostatnio się dowiedziałam o tym Jelpie, że dobry i aż mi było głupio bo wcześniej też o tym nie pomyślałam
Ja planuję przez pierwsze pół roczku prać w takich dziecięcych płynach właśnie a później przyzwyczajać małą do naszego bo jednak ciężko uzbierać całą pralkę takich małych ciuszków, trzeba mieć ich chyba dużo

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja kupuję na razie jeden komplet pościeli rozmiar nawet nie wiem bo biorę ten zestaw z łóżeczkiem ... bo i tak na początku dzidziuś ani nie ma poduszki bo przecież musi mieć płasko początkowo ani kołderki bo przecież to sierpień więc wystarczy cienki kocyk... za to prześcieradeł kupię kilka sztuk. Nie planuję śpiworka do spania nie uważam go za coś niezbędnego koleżanki nie używały i mówiły że ok. zresztą kolejna rzecz to lato nie będę dziecka parować... Kocyk mam teraz jeden taki mniejszy 70x100 cieńszy chce kupić jeszcze jeden i na zimę grubszy... i mam jeszcze jeden większy do wózka. Pieluch tetrowych na początek 20-25 mam zamiar kupić (jedni mówią że to dużo inni że mało). Becik/rożek jeden po co dwa kierując się doświadczeniem mamuś z żonkowego klubu stwierdzam że baardzo szybko becik i idzie w odstawkę zwłaszcza w lecie :P
A te prześcieradła to takie mięciutkie na gumie czy lepiej zwykłe bawełniane??
A co do śpiworka to ja dostałam także może się przyda
A jeśli chodzi o rożek to jak byłam ostatnio u koleżanki to mała w ciągu naszej wizyty zrobiła kupę przy przebieraniu i rożek do prania Właśnie miała drugi także chyba się przydaje

No i nie przesadzajmy też z tym, że jak lato to nic nie trzeba bo zaraz w sumie będzie wrzesień jak urodzimy i noce będą już chłodniejsze a wiadomo, że dzidzia musi mieć cieplutko
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 17:25   #1148
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
To moe weź sobie bluzeczkę od swojego TZ i w tym śpij na pewno są luźne i będzie ci wygodnie.
niee musze mieć swoje
poza tym jak śpię w jego to zmieniam codziennie a on potem nie ma co do pracy włożyć

Nasze szczescie
Stary 2014-04-01, 17:29   #1149
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
No i jak spał pod kocykiem to przecież nic się nie stało nie? Także można chyba mieć kocyk czy kołderkę, nie musi dziecko spać w rożku przecież...

Ja dostałam 4 od kuzynki Mi się wydaje, że przydadzą się do karmienia Teraz jak byłam u kumpeli to właśnie karmiła małą w rożku no i jak mi ją dała na ręce to też w rożku bo jednak mała malutka a ja taka niedoświadczona, że nie chciałam jej krzywdy zrobić No i mała spała też w rożku także jej się bardzo przydaje

No z tymi płynami to też od koleżanki dopiero ostatnio się dowiedziałam o tym Jelpie, że dobry i aż mi było głupio bo wcześniej też o tym nie pomyślałam
Ja planuję przez pierwsze pół roczku prać w takich dziecięcych płynach właśnie a później przyzwyczajać małą do naszego bo jednak ciężko uzbierać całą pralkę takich małych ciuszków, trzeba mieć ich chyba dużo

A jeśli chodzi o rożek to jak byłam ostatnio u koleżanki to mała w ciągu naszej wizyty zrobiła kupę przy przebieraniu i rożek do prania Właśnie miała drugi także chyba się przydaje

No i nie przesadzajmy też z tym, że jak lato to nic nie trzeba bo zaraz w sumie będzie wrzesień jak urodzimy i noce będą już chłodniejsze a wiadomo, że dzidzia musi mieć cieplutko
no niby wrzesień ale wydaje mi się że akurat to o czym pisałam to nie neguje tego że dziecku ma być ciepło
do przykrywania kocyki wystarczą nie wyobrażam sobie takiego maluszka przykrywać kołderką taką wielką (nasza będize 120x90) kocyk polarkowy chyba lepszy na początek... dlatego na razie kupuje jeden zestaw na początek a potem się dokupi już po urodzeniu drugi
śpiworka nie mam pewnie jak bym miała to bym wypróbowała a tak kupować mi się nie chce

a co do prześcieradeł mam na oku takie 120x60 bawełniane z gumką pod to ceratki żeby jakby co nie przesiąkło do materaca

Stary 2014-04-01, 17:59   #1150
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
no mam dziekuje i Tobie tez spełnienia marzen..
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego
Cytat:
Już zmieniam I wszystkiego najlepszego dla Was dziewczyny
Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki!

Najpierw sto lat i wszystkiego naj naj dla mamuś obchodzących dziś urodziny oby Wasze dzieciaczki były zdrowe i pięknie się rozwijały
.
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
100 lat dla Dziewczyn mających dzisiaj urodziny
.
Dziękuję za życzenia. Ja zamiast sie relaksować w dzisiejszym dniu to się denerwuję bo jutro mam sprawę w sądzie. Klient nie chce mi zapłacić za usługę. Podałam go do sądu i zawsze takie sprawy odbywały się zaocznie tzn sąd podejmował decyzje bez rozprawy na podstawie umowy między mną a klientem. A tu pierwszy raz mam jutro sprawę i muszę się stawić w sądzie.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:03   #1151
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
zuken, z wielkim zalem o to prosze no ale...mozesz zmienic moj wiek na pierwszej stronie na 32 chociaz w sumie to ja sie wiekiem nie przejmuje, czuje sie tak jak 10 lat temu wiec kolejna swieczka na torcie nie ma dla mnie znaczenia

dzisiaj jade do Krakowa na powtorne usg, mam nadzieje ze Mała dobrze sie ułozy i bedzie widac serduszko. W sumie ciesze sie na to dodatkowe usg bo maz bedzie mogł mała zobaczyc bo na poprzednim badaniu nie mogł byc.Ale to dopiero ok 17 jak maz wroci z pracy.

W niedziele byłam w h&m ale nic nie znalazlam Wogole nie patrzyłam na jeansy za ponad 130 zł bo szkoda mi tyle dac, spodobały mi sie tylko czarne rurki, z przeszyciami cos jak bryczesy, ale ten panel był za duzy i mi odstawał, chyba na wieksze brzuchy sa wiec tez odłozyłam bo w sumie w kazdej chwili moge podjechac i kupic, moze na swieta juz mi brzuch urosnie.(chociaz byłam przekonana ze juz jest baardzo duzy).

A teraz mam dylemat bo chłopaki koniecznie chca upiec ze mna tort a ja mam tylko dwa jajka a jeszcze jedno na pierogi potrzebuje...a tak mi sie nie chce jechac do sklepu;( szkoda ze nie mamy tu takich ci dostarczaja zakupy do domu...

a i jeszcze mam pytanie. W piatek mam robic obciazenie glukoza i lekarz przez kilka poprzedzajacych dni(a nawet tydzien) nie kazał jesc słodkiego zeby "głupoty nie powychodziły".. Miałyscie takie zalecenia? Chyba ze to dlatego, ze zwykła glukoze miałam w gornych granicach..
Troche sie spisałam ale tylko wtedy gdy chłopaki spia mam mozliwosc dłuzszej wypowiedxi
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Masz dzisiaj urodziny? Ja też
Wszystkiego najlepszego

Zuken -u mnie zmiana na 34 lata
100latek dziewczyny
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 18:16   #1152
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanie do mam, ktore maja coreczki
w jakim wieku przekuwalyscie swoim ksiezniczkom uszka ?
Zosia miała chyba 2,5 roku, sama wołała że chce kolczyki, ale nie jestem za przebijaniem uszu u bardzo małych dziewczynek. Nie wiem czy drugi raz bym jej przebiła, niby wszystko ładnie i szybko się zagoiło, ale zgubiła już chyba 6 złotych kolczyków

Wróciłam od lekarza, od jakiś 2 tyg bolą mnie nogi w pachwinach i czasami brzuch robi się twardy, no i to od szyjki, która przez 3 tyg bardzo się skróciła. Dostałam jakaś mocniejszą luteine i mam odpoczywać, za 3 tyg na kontrole.
Gin powiedział, żebym chociaż do 35 tyg wytrzymała, a 35 tydzień wypada pod koniec czerwca, więc muszę się streszczać z wyprawką ;/

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Mysia i Kasiulad wszystkiego najlepszego

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 18:29   #1153
(kicia)
Zakorzenienie

Mysia i Kasiulad wszystkiego najlepszegow dniu urodzin

Stary 2014-04-01, 18:53   #1154
Optymistka26
Zadomowienie

Kasiulad i Mysia z okazji urodzin życzę wam zdrowych dzieciaczków i 100 lat z jednym mężczyzną

Sara odpoczywaj jak najwięcej, będę trzymała kciuki za ciebie byś wytrzymała jak najdłużej. Możesz coś więcej napisać o tym bólu brzucha jaki był?Ostatnio brzuch bolał mnie właśnie tak nisko i ciągnęło w pachwinie lewej i nie wiem czy się tym niepokoić. USG mam w sobotę ale wizytę u mojego gina dopiero za 1,5tyg

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja mam ten pierwszy. Jak poczytałam statystyki o wypadkach w ciąży to kupiłam w sekundę. Jest ok za ta cenę, polecam.
Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
A ja kupiłam ten drugi .
Czy jak założycie ten adapter to faktycznie dolny pas jest nisko pod brzuchem? Do siedzenia to wiem, ale do pasa jak sie go mocuje, są tam jakieś troczki, rzepy czy jak?

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-04-01 o 18:54
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 19:05   #1155
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Kasiulad i Mysia z okazji urodzin życzę wam zdrowych dzieciaczków i 100 lat z jednym mężczyzną

Sara odpoczywaj jak najwięcej, będę trzymała kciuki za ciebie byś wytrzymała jak najdłużej. Możesz coś więcej napisać o tym bólu brzucha jaki był?Ostatnio brzuch bolał mnie właśnie tak nisko i ciągnęło w pachwinie lewej i nie wiem czy się tym niepokoić. USG mam w sobotę ale wizytę u mojego gina dopiero za 1,5tyg

Czy jak założycie ten adapter to faktycznie dolny pas jest nisko pod brzuchem? Do siedzenia to wiem, ale do pasa jak sie go mocuje, są tam jakieś troczki, rzepy czy jak?
Ten mój ma dwie możliwości: albo zapinasz rzep w kroku i ściaga to dolny pas pod brzuch, albo zapinasz go wokół ud (dwa zapięcia też na rzepy). I rzeczywiście utrzymuje pas pod brzuchem.

Mnie też dziś boli pachwina.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 19:11   #1156
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Jeju ale jestem głupia nie wiem co mam z tym zrobić
zjadłam dwie bułki z metka cebulowa i
zapomniałam ze nie można
Pierwszy raz mój kalafior ciążowy dał o sobie znać

Nasze szczescie
Stary 2014-04-01, 19:44   #1157
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju ale jestem głupia nie wiem co mam z tym zrobić
zjadłam dwie bułki z metka cebulowa i
zapomniałam ze nie można
Pierwszy raz mój kalafior ciążowy dał o sobie znać
Już nic nie zrobisz, stało się. Pozostaje mieć nadzieję, że mięso było w porządku. Te sklepowe są badane, więc raczej nic Ci nie grozi.

Stary 2014-04-01, 19:56   #1158
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:

Rożek jest super ale wlasnie jak jest ciepło to dzidzia sie poci moja Zuza jest z Maja i wogole prawie nie uzywalam ale mam takze moze sie przyda

A ja uzywalam do prania żelu Fairy i naprawde polecam ubranka tak ślicznie pachną takim dzidziusiem małym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia miała chyba 2,5 roku, sama wołała że chce kolczyki, ale nie jestem za przebijaniem uszu u bardzo małych dziewczynek. Nie wiem czy drugi raz bym jej przebiła, niby wszystko ładnie i szybko się zagoiło, ale zgubiła już chyba 6 złotych kolczyków

Wróciłam od lekarza, od jakiś 2 tyg bolą mnie nogi w pachwinach i czasami brzuch robi się twardy, no i to od szyjki, która przez 3 tyg bardzo się skróciła. Dostałam jakaś mocniejszą luteine i mam odpoczywać, za 3 tyg na kontrole.
Gin powiedział, żebym chociaż do 35 tyg wytrzymała, a 35 tydzień wypada pod koniec czerwca, więc muszę się streszczać z wyprawką ;/

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

A jak to gin bada ze szyjka sie skraca pytam bo ja od 2-3 tygodni mam bole i nieregularne skurcze troszkę bolesne jak na poczatku porodu czasem to mam wrażenie jakby sie porod zaczynał ale przechodzi a pózniej znowu wraca jak byłam w szpitalu tu w Uk to lekarka włożyła mi do pochwy takie metalowe kleszcze jak do cytologi używają i zaglądała latarką i stwierdziła ze wszystko ładnie pozamykane ale nie badała ręka itp boje sie trochę ale nie chce tez niepotrzebnie chodzic prywatnie bo tutaj polscy lekarze tylko patrzą jak naciągnąć na kasę w ostatniej ciazy poszłam w 24tyg zbadała mnie 3min podłączyla do ktg na moze góra 7min i skasowała 139£+ 50£ za ktg

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 20:02   #1159
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Sara, a kiedy miałaś ostatnią kontrolę, plamiłaś w trakcie może? Pytam, bo zastanawiam się jak jest z tym bólem pachwiny. W dobrym momencie cię wyłapał lekarz. Nie martw się, nawet jeśli szyjka by się skracała dalej, to można np założyć pessar, moja siostra z niewydolnością szyjki całą ciążę na tym jechała i sprawdziło się idealnie.

Chyba nie każdy ból pachwiny jest znakiem czegoś niepokojącego, dziewczyny wy też miewacie? Czytałam na innym forum i tam prawie wszystkie dziewczyny narzekały, że miały to w ciąży.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 20:11   #1160
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Może sytuacja sie po luteinie poprawi, oby..bo zostaniesz mamą czerwcową

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Rożek jest super ale wlasnie jak jest ciepło to dzidzia sie poci moja Zuza jest z Maja i wogole prawie nie uzywalam ale mam takze moze sie przyda

A ja uzywalam do prania żelu Fairy i naprawde polecam ubranka tak ślicznie pachną takim dzidziusiem małym

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

A jak to gin bada ze szyjka sie skraca pytam bo ja od 2-3 tygodni mam bole i nieregularne skurcze troszkę bolesne jak na poczatku porodu czasem to mam wrażenie jakby sie porod zaczynał ale przechodzi a pózniej znowu wraca jak byłam w szpitalu tu w Uk to lekarka włożyła mi do pochwy takie metalowe kleszcze jak do cytologi używają i zaglądała latarką i stwierdziła ze wszystko ładnie pozamykane ale nie badała ręka itp boje sie trochę ale nie chce tez niepotrzebnie chodzic prywatnie bo tutaj polscy lekarze tylko patrzą jak naciągnąć na kasę w ostatniej ciazy poszłam w 24tyg zbadała mnie 3min podłączyla do ktg na moze góra 7min i skasowała 139£+ 50£ za ktg

A ten Fairy to specjalnie dla niemowląt??

Na samą myśl o Polskiej przychodni z cenami z kosmosu ciepło się robi.. Obym tam nie musiała się fatygować, samo USG 90 funów ;/

Kurcze, zaczełam się martwić. Od kilku dni czuje ruchy, ale nadal duzo powyzej pępka, jestem dopiero w 20 tyg., któraś z Was pisała, że to za szybko, zeby macica byla tak wysoko. Ale dziś ewidentnie jak stalam to czulam ruchy NAD PĘPKIEM po lewej stronie. Martwie się czy to dobrze.
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 20:14   #1161
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]

mnie badał ręką

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

brzuch mnie nie bolał, ale robił się twardy i to są właśnie skurcze

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Sara, a kiedy miałaś ostatnią kontrolę, plamiłaś w trakcie może? Pytam, bo zastanawiam się jak jest z tym bólem pachwiny. W dobrym momencie cię wyłapał lekarz. Nie martw się, nawet jeśli szyjka by się skracała dalej, to można np założyć pessar, moja siostra z niewydolnością szyjki całą ciążę na tym jechała i sprawdziło się idealnie.

Chyba nie każdy ból pachwiny jest znakiem czegoś niepokojącego, dziewczyny wy też miewacie? Czytałam na innym forum i tam prawie wszystkie dziewczyny narzekały, że miały to w ciąży.

3 tyg temu byłam na usg i szyjka była ok, nie plamiłam w ogóle, boli mnie w pachwinach, tak że nogi ciężko podnieść do góry, no i najgorsze te skurcze

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 20:18   #1162
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:

Na samą myśl o Polskiej przychodni z cenami z kosmosu ciepło się robi.. Obym tam nie musiała się fatygować, samo USG 90 funów ;/

Kurcze, zaczełam się martwić. Od kilku dni czuje ruchy, ale nadal duzo powyzej pępka, jestem dopiero w 20 tyg., któraś z Was pisała, że to za szybko, zeby macica byla tak wysoko. Ale dziś ewidentnie jak stalam to czulam ruchy NAD PĘPKIEM po lewej stronie. Martwie się czy to dobrze.
Fairy jest wlasnie dla niemowląt http://www.softeningyourworld.com/fairy-non-bio.html uwielbiam go ja używałam do prania żelu i płynu do płukania i
zawsze kupowałam w marketach na promocji za pół ceny

Ja tez ruchy czuje na wysokości pępka albo nawet nad pępkiem a jestem dzis 21t5d

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-04-01 o 20:20
Stary 2014-04-01, 20:24   #1163
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Fairy jest wlasnie dla niemowląt http://www.softeningyourworld.com/fairy-non-bio.html uwielbiam go ja używałam do prania żelu i płynu do płukania i
zawsze kupowałam w marketach na promocji za pół ceny

Ja tez ruchy czuje na wysokości pępka albo nawet nad pępkiem a jestem dzis 21t5d

Dzięki za link juz sobie zapisałam

Ja dopiero 19t5d wiec nie powinnam tak wysoko czuc ruchów.
Znalazłam na innym forum obrazek pokazujacy prawidlowe dno macicy, wiec wg tego powinnam czuc ruchy duzo ponizej pępka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dno macicy.jpg (12,3 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez patrycja19894
Czas edycji: 2014-04-01 o 20:25
Stary 2014-04-01, 20:28   #1164
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

ja jestem troszkę dalej niż ty ale tez czuje ruchy powyżej pepka i często po lewej stronie
Stary 2014-04-01, 20:30   #1165
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
mnie badał ręką

brzuch mnie nie bolał, ale robił się twardy i to są właśnie skurcze

3 tyg temu byłam na usg i szyjka była ok, nie plamiłam w ogóle, boli mnie w pachwinach, tak że nogi ciężko podnieść do góry, no i najgorsze te skurcze
A na usg da sie zauważyć ze cos jest nie tak z szyjka ze sie skraca lub rozwiera??? Bo ja jutro jadę do kliniki i znowu bedą mnie męczyć 2 godziny jak nie dłużej i moze da sie sprawdzić przez takie brzuszne usg jak myślicie?bo bardzo sie martwię mam normalne bolesne skurcze tylko nieregularne i nie az tak mocno bolesne jak przy porodzie wiadomo......no i bole w krzyżu straszne, juz sama nie wiem moze to tylko macica sie rozciąga i przygotowuje do porodu bo brzuch swędzi i rośnie w zastraszającym tempie ludzie jak mnie widza to myślą ze bede niedługo rodzic

Jestem ciekawa ile moja mała urosła co jutro powiedzą,marze zeby przyłożyli głowice od usg i powiedzieli ze skrzep zszedł, zator splynal a mozg zdrowy i cały i juz wszystko bedzie dobrze

Stary 2014-04-01, 20:33   #1166
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za link juz sobie zapisałam

Ja dopiero 19t5d wiec nie powinnam tak wysoko czuc ruchów.
Znalazłam na innym forum obrazek pokazujacy prawidlowe dno macicy, wiec wg tego powinnam czuc ruchy duzo ponizej pępka.
no ja mam 23 tydzień i mam macicę na wysokości pępka właśnie i czuje dopiero od 4 dni ruchy zaraz pod pępkiem częściej czuje je nisko ok 5 cm pod pępkiem

no i też zależnie od pozycji siedząc czuje niżej leżąc wyżej bo sie wszystko trochę przemieszcza ale nadal jest to pod pępkiem

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
A na usg da sie zauważyć ze cos jest nie tak z szyjka ze sie skraca lub rozwiera??? Bo ja jutro jadę do kliniki i znowu bedą mnie męczyć 2 godziny jak nie dłużej i moze da sie sprawdzić przez takie brzuszne usg jak myślicie?bo bardzo sie martwię mam normalne bolesne skurcze tylko nieregularne i nie az tak mocno bolesne jak przy porodzie wiadomo......no i bole w krzyżu straszne, juz sama nie wiem moze to tylko macica sie rozciąga i przygotowuje do porodu bo brzuch swędzi i rośnie w zastraszającym tempie ludzie jak mnie widza to myślą ze bede niedługo rodzic

Jestem ciekawa ile moja mała urosła co jutro powiedzą,marze zeby przyłożyli głowice od usg i powiedzieli ze skrzep zszedł, zator splynal a mozg zdrowy i cały i juz wszystko bedzie dobrze

przez brzuch tego nie sprawdzą mi zawsze robił dopochwowe żeby sprawdzić co z szyjką....

Stary 2014-04-01, 20:34   #1167
pati1078
Rozeznanie

u nas dzisiaj piekna pogoda, wiec po pracy wybrałam się na zakupy do pobliskiego Sh i pochwale się wam co upolowalamP1050721.jpg

P1050719.jpg

P1050718.jpg

P1050715.jpg

P1050713.jpg
Stary 2014-04-01, 20:40   #1168
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:

trzymaj się!
spokojnie skompletuj wyprawkę. Na pewno donosisz, zobaczysz

ja czuję ruchy bardzo nisko, zwykle z prawej strony. Lekarz mówił, że jest ok. Czuję już ruchy w każdej pozycji. TŻ czasem kładzie rękę na moim brzuchu i próbuje wyczuć, ale jeszcze mu się nie udało. Wygląda to tak, że mu mówię kiedy poczułam i ma szybko kłaść rękę, bo może Mała go kopnie Ale mimo, że Ania mnie wtedy czasem jeszcze potraktuje kopniaczkiem to TŻ nic nie wyczuwa... Wczoraj śmialiśmy się, że ręka tatusia ją uspokaja

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:

u mnie badał ręką

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj piekna pogoda, wiec po pracy wybrałam się na zakupy do pobliskiego Sh i pochwale się wam co upolowalam
śliczne ubranka
Stary 2014-04-01, 20:40   #1169
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
no ja mam 23 tydzień i mam macicę na wysokości pępka właśnie i czuje dopiero od 4 dni ruchy zaraz pod pępkiem częściej czuje je nisko ok 5 cm pod pępkiem

no i też zależnie od pozycji siedząc czuje niżej leżąc wyżej bo sie wszystko trochę przemieszcza ale nadal jest to pod pępkiem

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

przez brzuch tego nie sprawdzą mi zawsze robił dopochwowe żeby sprawdzić co z szyjką....
A no własnie, u nas 3 tyg roznicy, a ty nadal czujesz pod pępkiem.
Możliwe jest, aby lekarz pomylił się w wyliczeniach i dziecko jest starsze? Bo nie wiem z jakiego innego powodu macica powędrowała juz tak wysoko.

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
u nas dzisiaj piekna pogoda, wiec po pracy wybrałam się na zakupy do pobliskiego Sh i pochwale się wam co upolowalamZałącznik 5636426

Załącznik 5636427

Załącznik 5636433

Załącznik 5636435

Załącznik 5636436
Brawo za udane łowy Uwielbiam Sh i szczerze to tęskie za takimi zakupami
Stary 2014-04-01, 20:42   #1170
(kicia)
Zakorzenienie

nasz Bartuś już zapodał tatusiowi kilka kopniaczków...
od tygodnia już nie muszę bardzo przykładać ręki do brzucha żeby poczuć wcześniej musiałam trochę ucisnąć a teraz już tak imprezuje że czuć normalnie tylko kładąc rękę

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
A no własnie, u nas 3 tyg roznicy, a ty nadal czujesz pod pępkiem.
Możliwe jest, aby lekarz pomylił się w wyliczeniach i dziecko jest starsze? Bo nie wiem z jakiego innego powodu macica powędrowała juz tak wysoko.

Brawo za udane łowy Uwielbiam Sh i szczerze to tęskie za takimi zakupami

jak miałaś nie regularne cykle to czemu nie ale sama nie wiem musiała byś zapytać lekarza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości