|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
100 lat dla Dziewczyn mających dzisiaj urodziny
![]() do południa siedziałam na ogrodzie z książką, potem zrobiłam i zjadłam obiad (w międzyczasie Was podczytałam) potem spacer, teraz chwilka w domu i zaraz zmykam na ogródek ![]() Pieluchy - myślę, że kupię jednorazowe. Ciężko mi sobie wyobrazić wieczne pranie wielorazowych, bo roboty i tak będzie sporo. Podziwiam kobiety, które podejmują się tego wyzwania. Nie wiem jeszcze jakiej firmy kupimy. Może na początek jakieś firmowe, potem może tańsze - jeżeli nie będzie problemu z uczuleniem, odparzeniem itp. Podobnie z chusteczkami - czytałam porównanie i podobno z Netto są fajne, Huggies i chyba któreś z Rossmanna. Co do wyprawki. U nas póki co są nadal tylko 2 smoczki, które dostaliśmy w prezencie od znajomych, jak dowiedzieli się o ciąży. Obiecane mam od 2 osób ubranka - od obu po dziewczynkach. Muszę się tylko umówić z tymi osobami - mają odłożyć i mam przyjechać sobie zobaczyć i wybrać. Potem dokupię coś swojego - nie wyobrażam sobie żeby nic nie kupić dla własnego dziecka. Potem wózek, łóżeczko (może ominie nas kupno), materacyk, pościel, poszewki, kocyk itp.
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() dlaczego nie jesteś wpisana na pierwszej stronie? Jakie płcie sie potwierdziły..chyba coś przegapiłam...hmmm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
jejuuuuu
czy to mi kiedys przejdzie nie dosc ze w nocy wymiotowalam to jeszcze dzisiaj mam DOSC jestem nie dozycia nigdzie pojsc bo robi mi sie niedobrze i bierze mnie na wymioty jakas masakra dobrze ze wczoraj zrobilismy dla mnie zakupy bo teraz juz bym nie dala rady jeszcze mam zamiar sobie zamowic takie koszulki do spania bo spie bez bokserek ani majtek bo mnie cisnie i mi strasznie niewygodnie a z racji tego ze bedziemy spac u dziadkow Tz to bedzie jak znalazl https://www.otto.de/p/nachthemd-viva...onId=345552539 ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- tez kojarzylam ze ktoras z mamusiek ma blizniaki ale myslalam ze mi sie zdawalo bo nigdzie nie bylo wpisane |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
bliźniaki... gratulacje
![]() ja miałam w 5 tyg podejrzenie bliźniaków ![]() ![]()
#1145 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie do mam, ktore maja coreczki
w jakim wieku przekuwalyscie swoim ksiezniczkom uszka ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=zaczarowanadlaniego ;45845121]jejuuuuu
czy to mi kiedys przejdzie nie dosc ze w nocy wymiotowalam to jeszcze dzisiaj mam DOSC jestem nie dozycia nigdzie pojsc bo robi mi sie niedobrze i bierze mnie na wymioty jakas masakra dobrze ze wczoraj zrobilismy dla mnie zakupy bo teraz juz bym nie dala rady jeszcze mam zamiar sobie zamowic takie koszulki do spania bo spie bez bokserek ani majtek bo mnie cisnie i mi strasznie niewygodnie a z racji tego ze bedziemy spac u dziadkow Tz to bedzie jak znalazl https://www.otto.de/p/nachthemd-viva...onId=345552539 ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- To moe weź sobie bluzeczkę od swojego TZ i w tym śpij na pewno są luźne i będzie ci wygodnie.
![]() |
#1147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tych otulaczy nie widziałam ani nie słyszałam o nich ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No z tymi płynami to też od koleżanki dopiero ostatnio się dowiedziałam o tym Jelpie, że dobry i aż mi było głupio bo wcześniej też o tym nie pomyślałam ![]() Ja planuję przez pierwsze pół roczku prać w takich dziecięcych płynach właśnie a później przyzwyczajać małą do naszego bo jednak ciężko uzbierać całą pralkę takich małych ciuszków, trzeba mieć ich chyba dużo ![]() Cytat:
A co do śpiworka to ja dostałam także może się przyda ![]() A jeśli chodzi o rożek to jak byłam ostatnio u koleżanki to mała w ciągu naszej wizyty zrobiła kupę przy przebieraniu i rożek do prania ![]() ![]() No i nie przesadzajmy też z tym, że jak lato to nic nie trzeba bo zaraz w sumie będzie wrzesień jak urodzimy i noce będą już chłodniejsze a wiadomo, że dzidzia musi mieć cieplutko ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jak śpię w jego to zmieniam codziennie a on potem nie ma co do pracy włożyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do przykrywania kocyki wystarczą nie wyobrażam sobie takiego maluszka przykrywać kołderką taką wielką (nasza będize 120x90) ![]() śpiworka nie mam pewnie jak bym miała to bym wypróbowała a tak kupować mi się nie chce a co do prześcieradeł mam na oku takie 120x60 bawełniane z gumką pod to ceratki żeby jakby co nie przesiąkło do materaca
![]() |
#1150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam od lekarza, od jakiś 2 tyg bolą mnie nogi w pachwinach i czasami brzuch robi się twardy, no i to od szyjki, która przez 3 tyg bardzo się skróciła. Dostałam jakaś mocniejszą luteine i mam odpoczywać, za 3 tyg na kontrole. Gin powiedział, żebym chociaż do 35 tyg wytrzymała, a 35 tydzień wypada pod koniec czerwca, więc muszę się streszczać z wyprawką ;/ ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Mysia i Kasiulad wszystkiego najlepszego ![]()
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Mysia i Kasiulad wszystkiego najlepszegow dniu urodzin
![]()
#1154 | |
Zadomowienie
|
Kasiulad i Mysia z okazji urodzin życzę wam zdrowych dzieciaczków i 100 lat z jednym mężczyzną
![]() Sara odpoczywaj jak najwięcej, będę trzymała kciuki za ciebie byś wytrzymała jak najdłużej. Możesz coś więcej napisać o tym bólu brzucha jaki był?Ostatnio brzuch bolał mnie właśnie tak nisko i ciągnęło w pachwinie lewej i nie wiem czy się tym niepokoić. USG mam w sobotę ale wizytę u mojego gina dopiero za 1,5tyg Cytat:
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-04-01 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też dziś boli pachwina. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Jeju ale jestem głupia nie wiem co mam z tym zrobić
zjadłam dwie bułki z metka cebulowa i zapomniałam ze nie można Pierwszy raz mój kalafior ciążowy dał o sobie znać |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja uzywalam do prania żelu Fairy i naprawde polecam ubranka tak ślicznie pachną takim dzidziusiem małym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie każdy ból pachwiny jest znakiem czegoś niepokojącego, dziewczyny wy też miewacie? Czytałam na innym forum i tam prawie wszystkie dziewczyny narzekały, że miały to w ciąży. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Na samą myśl o Polskiej przychodni z cenami z kosmosu ciepło się robi.. Obym tam nie musiała się fatygować, samo USG 90 funów ;/ Kurcze, zaczełam się martwić. Od kilku dni czuje ruchy, ale nadal duzo powyzej pępka, jestem dopiero w 20 tyg., któraś z Was pisała, że to za szybko, zeby macica byla tak wysoko. Ale dziś ewidentnie jak stalam to czulam ruchy NAD PĘPKIEM po lewej stronie. Martwie się czy to dobrze. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zawsze kupowałam w marketach na promocji za pół ceny ![]() Ja tez ruchy czuje na wysokości pępka albo nawet nad pępkiem a jestem dzis 21t5d Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-04-01 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dopiero 19t5d wiec nie powinnam tak wysoko czuc ruchów. ![]() Znalazłam na innym forum obrazek pokazujacy prawidlowe dno macicy, wiec wg tego powinnam czuc ruchy duzo ponizej pępka. Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-04-01 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem ciekawa ile moja mała urosła co jutro powiedzą,marze zeby przyłożyli głowice od usg i powiedzieli ze skrzep zszedł, zator splynal a mozg zdrowy i cały i juz wszystko bedzie dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i też zależnie od pozycji siedząc czuje niżej leżąc wyżej bo sie wszystko trochę przemieszcza ale nadal jest to pod pępkiem ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
przez brzuch tego nie sprawdzą mi zawsze robił dopochwowe żeby sprawdzić co z szyjką....
![]() |
#1167 |
Rozeznanie
|
u nas dzisiaj piekna pogoda, wiec po pracy wybrałam się na zakupy do pobliskiego Sh i pochwale się wam co upolowalam
![]() P1050719.jpg P1050718.jpg P1050715.jpg P1050713.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
spokojnie skompletuj wyprawkę. Na pewno donosisz, zobaczysz ![]() ja czuję ruchy bardzo nisko, zwykle z prawej strony. Lekarz mówił, że jest ok. Czuję już ruchy w każdej pozycji. TŻ czasem kładzie rękę na moim brzuchu i próbuje wyczuć, ale jeszcze mu się nie udało. Wygląda to tak, że mu mówię kiedy poczułam i ma szybko kłaść rękę, bo może Mała go kopnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1169 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możliwe jest, aby lekarz pomylił się w wyliczeniach i dziecko jest starsze? Bo nie wiem z jakiego innego powodu macica powędrowała juz tak wysoko. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
nasz Bartuś już zapodał tatusiowi kilka kopniaczków...
od tygodnia już nie muszę bardzo przykładać ręki do brzucha żeby poczuć wcześniej musiałam trochę ucisnąć a teraz już tak imprezuje że czuć normalnie tylko kładąc rękę ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
jak miałaś nie regularne cykle to czemu nie ale sama nie wiem musiała byś zapytać lekarza
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.