Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 10:15   #1111
patrycja19894
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Mi się bardzo podobaja te pieluszki wielorazowe, kiedys zanim bylam w ciazy myslalam, ze wlasnie takich bede uzywac..ale teraz chyba sie nie zdecyduje. Nie chce poswiecac czasu na praniu pieluch, a tez nie trzeba je gdzies trzymac zeby wyprac wieksza ilosc?? Kupilam juz smietniczek na pampersy, z którego nie wychodza zapachy i za jakis czas bede czaic na promocje i pomalu kupowac jednorazowe.
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:23   #1112
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Zamierzam używac najpierw Pampersów a potem Dada bo słyszałam że te ostatnie najmniej odparzają (od rodziców którzy mają kilkuletnie już niepełnosprawne dzieci w ogóle nie chodzące).
Kusi mnie by spróbować wielorazowych ale najpierw wytestuje tetre bo mam ze 30szt. Jak mnie nie odrzuci to kupie te ładne co wklejałyście na wątku One podobno dla rodziców wygodniejsze niż tetra.
Moja mama mówiła że prała codziennie i miała 50szt. tetry i Franie z wyżymaczką. Kupiła kiedyś ówczesne pierwsze jednorazowe pampki z zagranicy w Baltonie za dolary i mówiła, że były do niczego w porównaniu z tetrą.

Myśle, że ja, jak już to będę używała zamiennie z pampersami jakimiś.
Jesli będzie synek to tym bardziej czasem będę go chciała ubrać w wielorazówki bo słyszałam że odparzenia jąderek, nawet w tym wieku mogą sie w dorosłości skonczyć bezpłodnością
Dziewczynkom często i tak zaleca się szerokie pieluchowanie ze względu na bioderka więc tetra nawet na pampka sie czasem wtedy przyda.
Życie zweryfikuje moje zamierzenia hehe

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Co do prania pieluch to słyszałam że tetre sie gotowało tj pralka 95 stopni wiec były dzieki temu białe i zapach nie przechodzil do pralki. Zuzyta pieluche wystarczyło oplukac zimna woda i siup do pralki.
Ja i tak 1x/m-c wlewam szklanke octu i nastawiam pusta pralke na gotowanie by ja zdezynfekowac i pozbyc sie ew. zapachów i nalotu w srodku rurek wiec akurat o zapach pralki sie nie boje. Gorzej o moją i Tż wytrzymałość na zapach kupy przy zmianie pieluch i brak snu

Śnił mi się Tż przy przewijaniu - w zielonym kitlu i maseczce zielonej szpitalnej a potem w masce p.gazowej

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:27   #1113
lilka_vanilka
Zakorzenienie

ale natrzaskałyście znowu jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam... Wy chyba tu siedzicie bez przerwy
U mnie remont trwa. Już mam dosyć siedzenia w bałaganie.
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja od kiedy jestem w ciąży nie brałam nic przeciwbólowego. Współczuję wszystkim, które musiały sięgnąć po taką pomoc. :/ Swoją drogą ja nawet bym nie mogła nic wziąć, bo paracetamol na mnie nie działa a ibuprofenu nie można.
Mnie wciąż męczą te zatoki. Wystarczy lekki wiaterek i już mnie ucho albo zęby bolą ;/ ale już nie biorę nic i staram się jakoś wytrzymać. Przy pierwszym zapaleniu zatok w ciąży(w lutym) też myślałam, że paracetamol mi nie pomoże, bo nigdy na mnie nie działał. Okazało się, że pomaga

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
No i będzie SYNUŚ
GRATULACJE! Witaj w klubie!

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A mama mi z okazji urodzin kupiła truskawki i właśnie się zajadam i nawet smakują jak truskawki ale nie mogę się już doczekać lata i naszych truskawek i czereśni malin porzeczek i arbuza dobrego
Wszystkiego najlepszego! I żeby te owoce szybciej do nas trafiły
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dziewczyneczka potwierdzona
GRATULACJE!

Dziewczyny, mam dylemat odnośnie miejsca porodu. Mogę rodzić w obskurnym szpitalu (naprawdę koszmar), ale pod opieką samego ordynatora (byłam u niego 2 razy prywatnie). Szpital jest oddalony o ok. 60km. Druga opcja, to szpital po remoncie, kameralny, 15 km. dalej, lekarz, który tam pracuje prowadzi moją ciążę. Dodatkowo chcę tam chodzić do szkoły rodzenia (niby bezpłatna, ale dają blankiet i się wpłaca co łaska i wolę zapłacić, bo może wtedy położne mną się lepiej zaopiekują). No i sama już nie wiem
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:45   #1114
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A ja po waszych rozmowach tu (mimo że wtedy sobie tego nie wyobrażałam) kupię z 10 na próbę tych wielorazowych. Przyjrzałam się im i są super i jednak bez tej chemii. Nie wiem, czy wytrzymam, ale chcę spróbować.

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Chyba prawie każda z nas je rozważała, ale ja się nie podejmę. Czasu by nie starczyło na pranie tego, teraz nie mam tyle roboty a i tak brakuje czasami tej godziny.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Piękny dzis dzien. U nas słonko.
Nie moglam spac w ost. tygodniu. Sniadanie jadalam max. o 6 rano. Budzilam sie po 3-5 razy w nocy i wstawalam po 5-6 h snu. Dzis odespałam cały tydzień za jednym zamachem - 12,5h. Jest 11 a ja
dopiero jem sniadanie...
Ale lepiej sie dzis czuje

Czy macie wrażenie że ostatnio znów czas przyspieszył i dni na suwaczku mijają nie wiadomo kiedy? Czekalam na magiczny 20tc a tu juz jego polowa za mną Musimy sie powoli brac za wyprawke bo nas inaczej lato weźmie z zaskoczenia
A u mnie im dłużej śpię tym gorzej się czuję w dzień. Boli mnie głowa i nie mam ochoty na nic.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:07   #1115
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dzień dobry

Co do pampersów to ja na pewno się nie zdecyduje na te wielorazowe Co spytam mamę albo teściową albo kogokolwiek starszego co kiedyś miał dzieci o to jak to było kiedyś z wychowaniem i wogóle z dzieciaczkami to każdy wspomina tylko wieczne pranie pieluch, które zajmowało dużo czasu Także to chyba nie dla mnie Poza tym mieszkam w bloku i nie miałabym jesienią i zimą gdzie suszyć takich ilości pieluch i jeszcze ubranek, pralka by chodziła 24h na dobę chyba

Także postawię na zwykłe pampersy Tyle dzieciaczków je nosi i nie znam żadnych przypadków, żeby coś było nie tak ze zdrowiem maluszka także o to się nie martwię

No i na początku też kupię Pampersa a później te Daddy bo słyszałam o nich dobre opinie a są chyba sporo tańsze... Chusteczek pewnie kupię na początek kilka paczek różnych firm i zobaczę, które mi najbardziej podpasują

Co do ciuszków to jak piszecie, że Kicia ma dużo to ja mam chyba 2 razy tyle Muszę to koniecznie przejrzeć bo szkoda już kasy wydawać jak się okaże, że już wszystko mam...

A powiedzcie mi ile kupujecie pościeli i na jaki rozmiar? No i becik jeden czy dwa? Jakiś kocyk też nie?? A śpiworek jeden? Bo o takich rzeczach nie mam pojęcia
Aha i ile kupujecie pieluch tetrowych??

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

I jeszcze chciałam zapytać jaki płyn do prania i płukania? Słyszałam, że najlepszy jest firmy Jelp ale nie wiem gdzie go można kupić nawet
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:10   #1116
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Co do pampersów to ja na pewno się nie zdecyduje na te wielorazowe Co spytam mamę albo teściową albo kogokolwiek starszego co kiedyś miał dzieci o to jak to było kiedyś z wychowaniem i wogóle z dzieciaczkami to każdy wspomina tylko wieczne pranie pieluch, które zajmowało dużo czasu Także to chyba nie dla mnie Poza tym mieszkam w bloku i nie miałabym jesienią i zimą gdzie suszyć takich ilości pieluch i jeszcze ubranek, pralka by chodziła 24h na dobę chyba

Także postawię na zwykłe pampersy Tyle dzieciaczków je nosi i nie znam żadnych przypadków, żeby coś było nie tak ze zdrowiem maluszka także o to się nie martwię

No i na początku też kupię Pampersa a później te Daddy bo słyszałam o nich dobre opinie a są chyba sporo tańsze... Chusteczek pewnie kupię na początek kilka paczek różnych firm i zobaczę, które mi najbardziej podpasują

Co do ciuszków to jak piszecie, że Kicia ma dużo to ja mam chyba 2 razy tyle Muszę to koniecznie przejrzeć bo szkoda już kasy wydawać jak się okaże, że już wszystko mam...

A powiedzcie mi ile kupujecie pościeli i na jaki rozmiar? No i becik jeden czy dwa? Jakiś kocyk też nie?? A śpiworek jeden? Bo o takich rzeczach nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

I jeszcze chciałam zapytać jaki płyn do prania i płukania? Słyszałam, że najlepszy jest firmy Jelp ale nie wiem gdzie go można kupić nawet
zuken ja mam zamiar kupić jeden komplet pościeli i dwa komplety poszewek. Jak będzie mało to zawsze można dokupić. A mam jedną kołderkę używaną, którą wypiorę i gdyby dzieciak coś zasikał to będzie na zmianę. Co do pieluch tetrowych to one są takie tanie, że kupuj do woli.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:21   #1117
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Jejku a ja jutro w końcu mam wizytę i mam nadzieję że wreszcie dowiem się kto mieszka u mnie w brzuszku.
Dziś wybija 19 tydzień

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 11:24   #1118
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
zuken, z wielkim zalem o to prosze no ale...mozesz zmienic moj wiek na pierwszej stronie na 32 chociaz w sumie to ja sie wiekiem nie przejmuje, czuje sie tak jak 10 lat temu wiec kolejna swieczka na torcie nie ma dla mnie znaczenia

Masz dzisiaj urodziny? Ja też
Wszystkiego najlepszego

Zuken -u mnie zmiana na 34 lata
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 11:31   #1119
kamilast
Raczkowanie

Cytat:

Dziewczyny już o tym pisały ale powtarzam bo się zgadzam - małemu niemowlakowi nie jest potrzebna pościel, poduszki się nie używa bo i tak głowa duża, a kołderki wszyscy odradzają bo cieżka i dziecko mogłoby sie nią przykryć i udusić. Na początku wystarczy zawinąć w kocyk, rożek/becik a potem jak dziecko potrzebuje więcej swobody to śpiworek. Myślę że najlepiej mieć wszystkiego po 1 sztuce i zobaczyć co Ci się sprawdza.
Ja prałam na początku w płynie Lovella, potem przeszłam na polkiego bobasa. Większych różnic nie widziałam. Wszystkie włącznie z Jelpem o którego pytasz u mnie dostępne w każdym supermarkecie gdzieś na dziale z płynami do prania.
Stary 2014-04-01, 11:43   #1120
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego

Już zmieniam I wszystkiego najlepszego dla Was dziewczyny

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Dziewczyny już o tym pisały ale powtarzam bo się zgadzam - małemu niemowlakowi nie jest potrzebna pościel, poduszki się nie używa bo i tak głowa duża, a kołderki wszyscy odradzają bo cieżka i dziecko mogłoby sie nią przykryć i udusić. Na początku wystarczy zawinąć w kocyk, rożek/becik a potem jak dziecko potrzebuje więcej swobody to śpiworek. Myślę że najlepiej mieć wszystkiego po 1 sztuce i zobaczyć co Ci się sprawdza.
Ja prałam na początku w płynie Lovella, potem przeszłam na polkiego bobasa. Większych różnic nie widziałam. Wszystkie włącznie z Jelpem o którego pytasz u mnie dostępne w każdym supermarkecie gdzieś na dziale z płynami do prania.
Ja jednak mimo wszystko jedną pościel kupię(zastanawiałam się nawet czy nie dwie) ale jak piszecie, że może na początku się nie przydać to jedna starczy
Co do spania to Melka będzie spała jak już to w śpiworku, w programie Położne zawsze była mowa o tym, żeby dziecko nie spało zawinięte w beciku bo może mu być po prostu niewygodnie i musi mieć swobodne ruchy... Tam zawsze mówili, że można przykryć kocykiem albo cienką kołderką i że dziecko samo się nie nakryje bo samo sobie krzywdy nie zrobi!
Ile w tym jest prawdy to nie wiem dlatego śpiworek wydaje mi się najrozsądniejszym rozwiązaniem a jak wyjdzie w praniu to zobaczymy

No a czym się różni rożek od becika właśnie? Bo ja mam 4 rożki i nie wiem czy becik też będzie potrzebny??
Stary 2014-04-01, 11:53   #1121
Optymistka26
Zadomowienie

Czy któraś z Was kupiła adapter do pasów dla kobiet w ciąży?

Na 85% chcę go kupić bo co bym nei robiła to pas mnie ciśnie. Czytałam opinie o niektórych modelach, że te odciągnięcia pasów są na gumce więc niewiele dają. O innych było napisane że to się zapina na rzepy więc w razie wypadku niewiele bardziej chroni niz sam pas ale komfort jazdy jednak poprawia

Myślałam o tym:
http://allegro.pl/adapter-do-pasow-d...050277731.html

lub

http://allegro.pl/adapter-do-pasow-d...111881017.html

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 11:57   #1122
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:

Na 85% chcę go kupić bo co bym nei robiła to pas mnie ciśnie. Czytałam opinie o niektórych modelach, że te odciągnięcia pasów są na gumce więc niewiele dają. O innych było napisane że to się zapina na rzepy więc w razie wypadku niewiele bardziej chroni niz sam pas ale komfort jazdy jednak poprawia

Myślałam o tym:

lub

Ja nie kupuję Uważam to za zbędny wydatek tylko ja jeszcze mam mały brzuch i nic mnie nie uciska
Stary 2014-04-01, 12:01   #1123
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Myślałam o tym:

lub

Ja mam ten pierwszy. Jak poczytałam statystyki o wypadkach w ciąży to kupiłam w sekundę. Jest ok za ta cenę, polecam.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:18   #1124
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:

Myślałam o tym:

lub

A ja kupiłam ten drugi .
Stary 2014-04-01, 12:47   #1125
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
:

Wszystkiego najlepszego

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 12:59   #1126
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Już zmieniam I wszystkiego najlepszego dla Was dziewczyny

Ja jednak mimo wszystko jedną pościel kupię(zastanawiałam się nawet czy nie dwie) ale jak piszecie, że może na początku się nie przydać to jedna starczy
Co do spania to Melka będzie spała jak już to w śpiworku, w programie Położne zawsze była mowa o tym, żeby dziecko nie spało zawinięte w beciku bo może mu być po prostu niewygodnie i musi mieć swobodne ruchy... Tam zawsze mówili, że można przykryć kocykiem albo cienką kołderką i że dziecko samo się nie nakryje bo samo sobie krzywdy nie zrobi!
Ile w tym jest prawdy to nie wiem dlatego śpiworek wydaje mi się najrozsądniejszym rozwiązaniem a jak wyjdzie w praniu to zobaczymy

No a czym się różni rożek od becika właśnie? Bo ja mam 4 rożki i nie wiem czy becik też będzie potrzebny??
Ja określenie becik znam jako taki ozdobny do chrztu, a jak w allegro wpiszesz to wyskakują rożki więc to chyba to samo.
Co do nakrywania to też nie wiem ile w tym prawdy, u nas młody spał pod kocem bardzo długo do roku na pewno, i tak się rozkopywał więc po prostu ubierałam tak żeby nei zmarzł. A widziałaś te otulacze do spania? To jest dopiero wynalazek. Dla mnie upiorny ale też ma swoich fanów
Stary 2014-04-01, 13:03   #1127
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
ślizny, jako jedyny i się podoba, ale nie wiem czy to niezbędne. Może powiem teściowej, żeby kupiła

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj w h&m, wyszła nowa kolekcja, piękne ubranka dla chłopców są
jeju jeju BIEGNE!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
u nas dalej remont musieliśmy zmienić fachowca który nam robił kuchnie, bo był nie kompetentny Szukamy dalej kogoś..
Lily
My w przyszłym tyg zaczynamy przemalowywanie juz sięnie mogę doczekać. Znaczy przyjdzie Pan, który to zrobi ale i tak sięnie mogę doczekać, w weekend jedziemy po farby - juz kolory wybrane!

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po usg połówkowym
Wszystko w jak najlepszym porządku Pan doktor nie miał absolutnie żadnych zastrzeżeń
No i będzie SYNUŚ
Super, gratulacje

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja na 56 mam
9 bluzeczkez z długim rękawkiem
10 pajacyków
5 śpiszków takich z guziczkami na ramiączkach bez rękawków
9 bodów krótki rękaw
12 bodów długi rękaw
2 bluzy

na 62
6 bluzeczek z krótkim
4 bluzki długi rękaw
9 pajacyki
5 śpioszków
8 bodów z krókim
18 bodów z długim
5 spodenek
7 półspiochów
Ja pierniczę, ja mam tylko te body co Wam wysłałam :/ chyba czas się ogarnąć!

Cytat:
Dzień dobry

Zgadzam się z zuken, też rozmawiałam z Mamą o wielorazowych i Mama powiedziała, że chyba zwariowałam... Więc wielorazowym mówię nie. Stawiam też na Pampers, ale jeśli chodzi o chusteczki Pampers to ich nawet dla siebie nie kupuję co dopiero dla dzidzi! Przeciez to sama chemia - konserwanty z wodą, w życiu nie potraktuję czymś takim pupci mojego Dorianka - najlepsze są te z NETTO (libelly) oraz HUGGIES - sprawcie składy!

Jutro się zważę bo jestem ciekawa co mi przybyło Nie mam się w co ubrać!!! Pojedziemy do HM, troche kupiłam na intymna.pl ale mało mało mało, potrzebuje ciążowe leginsy czarne i spodnie! o rety.
W tyg idę do mojego gina, żeby sprawdził moje wyniki bo wydają się lekko kiepskie poza tym musi mi wytłumaczyć ten cały szpital, skurcze bóle i ruchy. boję się, żeby wszystko było ok...
pzdr

Edytowane przez daisy dot
Czas edycji: 2014-04-01 o 13:04
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:09   #1128
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Przed chwila wstalam
zasnelam nad ranem
pierwszy raz mialam taka noc ze nie moglam zasnac wiercilam sie wydziwialam a i tak to nic nie dalo
bylam mega zmeczona jak Tz szedl do pracy
nie wiem co sie dzieje
za to mala mnie kopala i dotrzymywala towarzystwa

czas na sniadanko a po sniadanku arbuzikkk

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:22   #1129
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Te rożki planujecie zakupic do spania? Hmm bo ja nie mam tego na mojej liscie, zawsze myslalam, ze to przydatne do noszenia i karmienia, pamietam, ze moja siostra tak robila. Ja do karmienia planuje zakupic poduszke, wiec o rozku nie myslalam.

Zastrzeliłaś mnie tym pytaniem o płynach.. kurde jakos to mi z glowy calkiem ucieklo i jeszcze by wyszlo, ze plukałabym w Lenorze
patrycja19894 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:24   #1130
jagusia15
Rozeznanie

Witajcie

wszystkiego najlepszego dla Mamuś obchodzących urodziny

Też się zastanawiałam nad tymi pieluszkami wielorazowymi ale chyba nie dam rady..tak jak dziewczyny pisały - trzeba mieć czas na pranie ich itp..a wydaje mi się ,że jak Bobo się urodzi to nie będę go miała za dużo..no ale czas pokażę..

widziałam wyprawkę ciuszkową (kici) i jednak nie mam aż tak dużo ciuszków jak mi sie wydawało każdy ostrzega nie kupuj na 56 , jak już tylko kilka sztuk - no ale w coś trzeba ubierać Malca przez ten miesiąc?
Koleżanka mi mówiła ,że przebierała nawet 6-7 razy dziennie! więc trochę trzeba tego jednak mieć..już sama nic nie wiem
Rodzimy latem więc będzie ciepło, wydaje mi się ,że najlepiej będzie ubierać malca w body,skarpetki i do becika będąc w domu, czy tak? czy za lekko?

Idę walczyć z pracą mgr , ale będę Was podczytywać

PS. Dzięki za informację odnośnie chusteczek Pampers! zawsze sprawdzam skład tego co używam i zjadam, a tych chusteczek nie miałam okazji , ale już wiem ,żeby się ich wystrzegać
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:24   #1131
kasiuulad
Raczkowanie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego

no mam dziekuje i Tobie tez spełnienia marzen..

wszystkim pozostałym tez dziekuje

przegladnełam ciuszki ktore mam no i w zasadzie to całkiem sporo, po chłopakach mam troche uniwersalnych no i do tego rozowych na dziewczynke tez troche, tylko sukienek nie mam i moze jakiegos grubszego pajaca na wrzesien/pazdziernik bo moze byc juz chłodno. Ale znajac zycie jak cos ładnego sie trafi to sie nie powstrzymam i kupie

a co do pieluch to przy starsxym testowałam rozne i najbardziej podeszly nam dady z biedronki, haggisy uczulały a pampersy przeciekały długo tez uzywałam happy i tez były dobre...przy młodszym juz od poczatku tylko dada i nie było problemu, nic nie przeciekało ani nie odparzalo
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:45   #1132
mamuska11
Rozeznanie

Ja rozka wogole nie kupuje bo jak urodzę to bedzie środek lata a pamietam z Zuzia nawet juz w Maju niewiele używałam bo mała sie w nim pocila....do spania mam śpiworek, na poczatku wogole mi sie ten pomysl nie podobał ale po kilku tygodniach walki jak sie mała ciagle rozkopywala i marzła kupiłam śpiworek na próbę i żałowalam ze od poczatku go nie używałam naprawde świetna sprawa polecam

i napewno tym razem kupie rękawiczki na rączki bo z Zuzia stwierdziłam ze sa zbędne i miała pózniej cała twarz podrapana mimo ze obcinalam jej na bierzaco paznokcie

Fajne jest to do pasów do auta ale cieżko to sie montuje??? Bo ja duzo jeżdzę tylko problem w tym ze ciagle różnymi autami bo mój Tż jet mechanikiem i mi pomagam w dostarczaniu aut do klientów itp i jak mam to przekładać 3 razy dziennie so innego auta to masakra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 13:47   #1133
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja rozka wogole nie kupuje bo jak urodzę to bedzie środek lata a pamietam z Zuzia nawet juz w Maju niewiele używałam bo mała sie w nim pocila....do spania mam śpiworek, na poczatku wogole mi sie ten pomysl nie podobał ale po kilku tygodniach walki jak sie mała ciagle rozkopywala i marzła kupiłam śpiworek na próbę i żałowalam ze od poczatku go nie używałam naprawde świetna sprawa polecam

i napewno tym razem kupie rękawiczki na rączki bo z Zuzia stwierdziłam ze sa zbędne i miała pózniej cała twarz podrapana mimo ze obcinalam jej na bierzaco paznokcie

Fajne jest to do pasów do auta ale cieżko to sie montuje??? Bo ja duzo jeżdzę tylko problem w tym ze ciagle różnymi autami bo mój Tż jet mechanikiem i mi pomagam w dostarczaniu aut do klientów itp i jak mam to przekładać 3 razy dziennie so innego auta to masakra

Ten z pierwszego linka montuje się zaciskąjac z tyłu fotela dwa troczki. Ja też często przekładam z fotela pasażera na kierowcy i odwrotnie i nie jest źle. Daje radę.

Stary 2014-04-01, 13:57   #1134
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ten z pierwszego linka montuje się zaciskąjac z tyłu fotela dwa troczki. Ja też często przekładam z fotela pasażera na kierowcy i odwrotnie i nie jest źle. Daje radę.

Dzięki chyba sobie taki kupie bo ja non stop w aucie az strach pomyśleć co by było w razie nagłego hamowania bo pas mam na środku brzucha ktory jest juz dość duży

Stary 2014-04-01, 14:00   #1135
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Dzięki chyba sobie taki kupie bo ja non stop w aucie az strach pomyśleć co by było w razie nagłego hamowania bo pas mam na środku brzucha ktory jest juz dość duży

No właśnie. Ja nawet nie zdawałam sobie sprawy, że w razie wypadku zarówno dziecko jak i matka są tak samo narażeni. Jak to obrazowo mi ktoś kumaty wyjaśnił "dziecko miażdży ci narządy wewnętrzne" i samo jest narażone na śmierć. Ja dużo jeżdżę i 80 zł to nie wydatek. Potem zostanie mi na kolejną ciążę lub odsprzedam w internecie.

Stary 2014-04-01, 14:13   #1136
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

ja kupuję na razie jeden komplet pościeli rozmiar nawet nie wiem bo biorę ten zestaw z łóżeczkiem ... bo i tak na początku dzidziuś ani nie ma poduszki bo przecież musi mieć płasko początkowo ani kołderki bo przecież to sierpień więc wystarczy cienki kocyk... za to prześcieradeł kupię kilka sztuk. Nie planuję śpiworka do spania nie uważam go za coś niezbędnego koleżanki nie używały i mówiły że ok. zresztą kolejna rzecz to lato nie będę dziecka parować... Kocyk mam teraz jeden taki mniejszy 70x100 cieńszy chce kupić jeszcze jeden i na zimę grubszy... i mam jeszcze jeden większy do wózka. Pieluch tetrowych na początek 20-25 mam zamiar kupić (jedni mówią że to dużo inni że mało). Becik/rożek jeden po co dwa kierując się doświadczeniem mamuś z żonkowego klubu stwierdzam że baardzo szybko becik i idzie w odstawkę zwłaszcza w lecie :P
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:44   #1137
sara 85
Zakorzenienie

Co do pościeli to pisałam już kilka razy, że na początku nie potrzebna, ja kupię jeden komplet. Biorę rozmiar 100x135 wg mnie lepsza niż 90x120.

Ubranka prałam w płatkach mydlanych albo lovelli, w sumie to obojętnie jakim proszku dla dzieci. Koleżanki syn miał uczulenie na proszki i wszystko prała w płatkach.

Wydaje mi się, że becik a rożek to to samo. Mała w szpitalu miała kaftanik albo body, a nóżki zawinięte w pieluchę tetrową i becik. Po powrocie do domu przez kilka dni robiłam tak samo. Ale to był marzec i było chłodniej. Nie wiem jak to będzie latem, wydaje mi się, że może być za gorąco.
Ja miałam 3 beciki i bywało tak, że jednego dnia 2 albo 3 lądowały w praniu, bo albo posiakny albo kupka wyleciała bokiem.

Mała spała pod kocykiem, w śpiworku w ogóle nie chciała.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Pieluch tetrowych miałam chyba 30 i w zupełności wystarczy, teraz kupię chyba 20

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 14:52   #1138
mamuska11
Rozeznanie

A z tymi pieluchami wielokrotnego użytku to sa naprawde śliczne i podziwiam mamy ktore podejmą sie używania takich wlasnie pieluch ale ja nawet o tym nie myśle bo z małym dzieckiem jest juz i tak dość roboty zeby sobie dokładać a ja lubię ułatwiać sobie życie :p ale respekt dla tych dziewczyn ktore dadzą radę napewno to zdrowsze dla malucha niz jednorazowki

Stary 2014-04-01, 14:53   #1139
anius_7
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki!

Najpierw sto lat i wszystkiego naj naj dla mamuś obchodzących dziś urodziny oby Wasze dzieciaczki były zdrowe i pięknie się rozwijały

Mam ostatnio takie zaległości w podczytywaniu Was, ale niebawem się to zmieni, bo zostały mi 2 dni pracy i od piątku zwolnienie Zaczęła mnie ta wizja bardzo cieszyć, bo odczuwam już zmęczenie. Siedzenie 8 godzin za biurkiem, ciągłe skupienie i stres nie są najlepszym co mnie mogło spotkać w tym stanie, także czuję, że najwyższa pora o siebie zadbać i w końcu zacząć myśleć o wyprawce i rzeczach dla maluszka

Dziś rano byłam na morfologii i zaraz jadę po wyniki, mam nadzieję, że moja anemia sobie zniknęła i gin już mnie nie będzie straszyć szpitalem.

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 15:10   #1140
zVenus
Zakorzenienie

O matko! a ja znowu w ciemnej d... bo nie pomyślalam, że trzeba np dokupić drugi komplet pościeli (tzn poszewek) no a przecież jak upiore to coś trzeba zalożyć dzidzi...ja zwariuje, poważnie.
za dużo tego jak na mnie, chyba muszę napisać listę, bo bez niej ginę...

jeszcze jest czas ale np łóżeczko już mam wypatrzone no i teraz chyba muszę zmienić trochę koncepcję pościeli w takim razie.

u nas pokój już wymalowany, teraz tylko posprzątać...i układać mebelki których nie ma ale może już niedługo kupię

dziś kupiłam sliczne legginsy i bluzeczkę (w rozm.74) stwierdziłam, że na 56 już mam trochę, na 62 też mam a resztę dokupię w najbliższym czasie i teraz będę kupować takie większe, na wiosnę bo 74 mniej więcej na wiosnę wypadnie prawda??

wracam do pracy, bo dziś jeszcze nic konkretnego nie zrobiłam,

buziaki i wszystkiego najlepszego dla dziewczyn, które mają urodziny!
Jakby moja mała posiedziała w brzuchu jakieś 2tyg dłużej to się urodzi w moje urodziny ale chyba wole, żeby przyszła na świat w terminie

Edytowane przez zVenus
Czas edycji: 2014-04-01 o 15:11
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości