|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Mi się bardzo podobaja te pieluszki wielorazowe, kiedys zanim bylam w ciazy myslalam, ze wlasnie takich bede uzywac..ale teraz chyba sie nie zdecyduje. Nie chce poswiecac czasu na praniu pieluch, a tez nie trzeba je gdzies trzymac zeby wyprac wieksza ilosc?? Kupilam juz smietniczek na pampersy, z którego nie wychodza zapachy i za jakis czas bede czaic na promocje i pomalu kupowac jednorazowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Zamierzam używac najpierw Pampersów a potem Dada bo słyszałam że te ostatnie najmniej odparzają (od rodziców którzy mają kilkuletnie już niepełnosprawne dzieci w ogóle nie chodzące).
Kusi mnie by spróbować wielorazowych ale najpierw wytestuje tetre bo mam ze 30szt. Jak mnie nie odrzuci to kupie te ładne co wklejałyście na wątku ![]() Moja mama mówiła że prała codziennie i miała 50szt. tetry i Franie z wyżymaczką. Kupiła kiedyś ówczesne pierwsze jednorazowe pampki z zagranicy w Baltonie za dolary i mówiła, że były do niczego w porównaniu z tetrą. Myśle, że ja, jak już to będę używała zamiennie z pampersami jakimiś. Jesli będzie synek to tym bardziej czasem będę go chciała ubrać w wielorazówki bo słyszałam że odparzenia jąderek, nawet w tym wieku mogą sie w dorosłości skonczyć bezpłodnością ![]() Dziewczynkom często i tak zaleca się szerokie pieluchowanie ze względu na bioderka więc tetra nawet na pampka sie czasem wtedy przyda. Życie zweryfikuje moje zamierzenia hehe ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Co do prania pieluch to słyszałam że tetre sie gotowało tj pralka 95 stopni wiec były dzieki temu białe i zapach nie przechodzil do pralki. Zuzyta pieluche wystarczyło oplukac zimna woda i siup do pralki. Ja i tak 1x/m-c wlewam szklanke octu i nastawiam pusta pralke na gotowanie by ja zdezynfekowac i pozbyc sie ew. zapachów i nalotu w srodku rurek wiec akurat o zapach pralki sie nie boje. Gorzej o moją i Tż wytrzymałość na zapach kupy przy zmianie pieluch i brak snu ![]() Śnił mi się Tż przy przewijaniu - w zielonym kitlu i maseczce zielonej szpitalnej a potem w masce p.gazowej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | ||
Zakorzenienie
|
ale natrzaskałyście znowu
![]() ![]() ![]() U mnie remont trwa. Już mam dosyć siedzenia w bałaganie. Cytat:
![]() GRATULACJE! Witaj w klubie! ![]() Cytat:
![]() GRATULACJE! Dziewczyny, mam dylemat odnośnie miejsca porodu. Mogę rodzić w obskurnym szpitalu (naprawdę koszmar), ale pod opieką samego ordynatora (byłam u niego 2 razy prywatnie). Szpital jest oddalony o ok. 60km. Druga opcja, to szpital po remoncie, kameralny, 15 km. dalej, lekarz, który tam pracuje prowadzi moją ciążę. Dodatkowo chcę tam chodzić do szkoły rodzenia (niby bezpłatna, ale dają blankiet i się wpłaca co łaska ![]() ![]()
![]() |
#1114 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Co do pampersów to ja na pewno się nie zdecyduje na te wielorazowe ![]() ![]() ![]() ![]() Także postawię na zwykłe pampersy ![]() ![]() No i na początku też kupię Pampersa a później te Daddy bo słyszałam o nich dobre opinie a są chyba sporo tańsze... Chusteczek pewnie kupię na początek kilka paczek różnych firm i zobaczę, które mi najbardziej podpasują ![]() Co do ciuszków to jak piszecie, że Kicia ma dużo to ja mam chyba 2 razy tyle ![]() A powiedzcie mi ile kupujecie pościeli i na jaki rozmiar? No i becik jeden czy dwa? Jakiś kocyk też nie?? A śpiworek jeden? Bo o takich rzeczach nie mam pojęcia ![]() Aha i ile kupujecie pieluch tetrowych?? ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- I jeszcze chciałam zapytać jaki płyn do prania i płukania? Słyszałam, że najlepszy jest firmy Jelp ale nie wiem gdzie go można kupić nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zadomowienie
|
Jejku a ja jutro w końcu mam wizytę i mam nadzieję że wreszcie dowiem się kto mieszka u mnie w brzuszku.
Dziś wybija 19 tydzień ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Zuken -u mnie zmiana na 34 lata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja prałam na początku w płynie Lovella, potem przeszłam na polkiego bobasa. Większych różnic nie widziałam. Wszystkie włącznie z Jelpem o którego pytasz u mnie dostępne w każdym supermarkecie gdzieś na dziale z płynami do prania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do spania to Melka będzie spała jak już to w śpiworku, w programie Położne zawsze była mowa o tym, żeby dziecko nie spało zawinięte w beciku bo może mu być po prostu niewygodnie i musi mieć swobodne ruchy... Tam zawsze mówili, że można przykryć kocykiem albo cienką kołderką i że dziecko samo się nie nakryje bo samo sobie krzywdy nie zrobi! Ile w tym jest prawdy to nie wiem dlatego śpiworek wydaje mi się najrozsądniejszym rozwiązaniem a jak wyjdzie w praniu to zobaczymy ![]() No a czym się różni rożek od becika właśnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was kupiła adapter do pasów dla kobiet w ciąży?
Na 85% chcę go kupić bo co bym nei robiła to pas mnie ciśnie. Czytałam opinie o niektórych modelach, że te odciągnięcia pasów są na gumce więc niewiele dają. O innych było napisane że to się zapina na rzepy więc w razie wypadku niewiele bardziej chroni niz sam pas ale komfort jazdy jednak poprawia ![]() Myślałam o tym: http://allegro.pl/adapter-do-pasow-d...050277731.html lub http://allegro.pl/adapter-do-pasow-d...111881017.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do nakrywania to też nie wiem ile w tym prawdy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jutro się zważę bo jestem ciekawa co mi przybyło ![]() W tyg idę do mojego gina, żeby sprawdził moje wyniki bo wydają się lekko kiepskie ![]() pzdr ![]()
Edytowane przez daisy dot Czas edycji: 2014-04-01 o 13:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Przed chwila wstalam
zasnelam nad ranem pierwszy raz mialam taka noc ze nie moglam zasnac wiercilam sie wydziwialam a i tak to nic nie dalo bylam mega zmeczona jak Tz szedl do pracy nie wiem co sie dzieje ![]() za to mala mnie kopala i dotrzymywala towarzystwa ![]() czas na sniadanko a po sniadanku arbuzikkk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastrzeliłaś mnie tym pytaniem o płynach.. kurde jakos to mi z glowy calkiem ucieklo i jeszcze by wyszlo, ze plukałabym w Lenorze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() wszystkiego najlepszego dla Mamuś obchodzących urodziny ![]() Też się zastanawiałam nad tymi pieluszkami wielorazowymi ale chyba nie dam rady..tak jak dziewczyny pisały - trzeba mieć czas na pranie ich itp..a wydaje mi się ,że jak Bobo się urodzi to nie będę go miała za dużo..no ale czas pokażę.. widziałam wyprawkę ciuszkową (kici) i jednak nie mam aż tak dużo ciuszków jak mi sie wydawało ![]() ![]() Koleżanka mi mówiła ,że przebierała nawet 6-7 razy dziennie! więc trochę trzeba tego jednak mieć..już sama nic nie wiem ![]() Rodzimy latem więc będzie ciepło, wydaje mi się ,że najlepiej będzie ubierać malca w body,skarpetki i do becika będąc w domu, czy tak? czy za lekko? Idę walczyć z pracą mgr , ale będę Was podczytywać ![]() PS. Dzięki za informację odnośnie chusteczek Pampers! zawsze sprawdzam skład tego co używam i zjadam, a tych chusteczek nie miałam okazji , ale już wiem ,żeby się ich wystrzegać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wszystkim pozostałym tez dziekuje ![]() przegladnełam ciuszki ktore mam no i w zasadzie to całkiem sporo, po chłopakach mam troche uniwersalnych no i do tego rozowych na dziewczynke tez troche, tylko sukienek nie mam i moze jakiegos grubszego pajaca na wrzesien/pazdziernik bo moze byc juz chłodno. Ale znajac zycie jak cos ładnego sie trafi to sie nie powstrzymam i kupie ![]() a co do pieluch to przy starsxym testowałam rozne i najbardziej podeszly nam dady z biedronki, haggisy uczulały a pampersy przeciekały długo tez uzywałam happy i tez były dobre...przy młodszym juz od poczatku tylko dada i nie było problemu, nic nie przeciekało ani nie odparzalo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
Ja rozka wogole nie kupuje bo jak urodzę to bedzie środek lata a pamietam z Zuzia nawet juz w Maju niewiele używałam bo mała sie w nim pocila....do spania mam śpiworek, na poczatku wogole mi sie ten pomysl nie podobał ale po kilku tygodniach walki jak sie mała ciagle rozkopywala i marzła kupiłam śpiworek na próbę i żałowalam ze od poczatku go nie używałam naprawde świetna sprawa polecam
i napewno tym razem kupie rękawiczki na rączki bo z Zuzia stwierdziłam ze sa zbędne i miała pózniej cała twarz podrapana mimo ze obcinalam jej na bierzaco paznokcie ![]() Fajne jest to do pasów do auta ale cieżko to sie montuje??? Bo ja duzo jeżdzę tylko problem w tym ze ciagle różnymi autami bo mój Tż jet mechanikiem i mi pomagam w dostarczaniu aut do klientów itp i jak mam to przekładać 3 razy dziennie so innego auta to masakra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
Co do pościeli to pisałam już kilka razy, że na początku nie potrzebna, ja kupię jeden komplet. Biorę rozmiar 100x135 wg mnie lepsza niż 90x120.
Ubranka prałam w płatkach mydlanych albo lovelli, w sumie to obojętnie jakim proszku dla dzieci. Koleżanki syn miał uczulenie na proszki i wszystko prała w płatkach. Wydaje mi się, że becik a rożek to to samo. Mała w szpitalu miała kaftanik albo body, a nóżki zawinięte w pieluchę tetrową i becik. Po powrocie do domu przez kilka dni robiłam tak samo. Ale to był marzec i było chłodniej. Nie wiem jak to będzie latem, wydaje mi się, że może być za gorąco. Ja miałam 3 beciki i bywało tak, że jednego dnia 2 albo 3 lądowały w praniu, bo albo posiakny albo kupka wyleciała bokiem. Mała spała pod kocykiem, w śpiworku w ogóle nie chciała. ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Pieluch tetrowych miałam chyba 30 i w zupełności wystarczy, teraz kupię chyba 20
#1138 |
Rozeznanie
|
A z tymi pieluchami wielokrotnego użytku to sa naprawde śliczne i podziwiam mamy ktore podejmą sie używania takich wlasnie pieluch ale ja nawet o tym nie myśle bo z małym dzieckiem jest juz i tak dość roboty zeby sobie dokładać a ja lubię ułatwiać sobie życie :p ale respekt dla tych dziewczyn ktore dadzą radę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki!
![]() Najpierw sto lat i wszystkiego naj naj dla mamuś obchodzących dziś urodziny ![]() ![]() Mam ostatnio takie zaległości w podczytywaniu Was, ale niebawem się to zmieni, bo zostały mi 2 dni pracy i od piątku zwolnienie ![]() ![]() Dziś rano byłam na morfologii i zaraz jadę po wyniki, mam nadzieję, że moja anemia sobie zniknęła i gin już mnie nie będzie straszyć szpitalem.
#1140 |
Zakorzenienie
|
O matko! a ja znowu w ciemnej d... bo nie pomyślalam, że trzeba np dokupić drugi komplet pościeli (tzn poszewek) no a przecież jak upiore to coś trzeba zalożyć dzidzi...ja zwariuje, poważnie.
za dużo tego jak na mnie, chyba muszę napisać listę, bo bez niej ginę... jeszcze jest czas ale np łóżeczko już mam wypatrzone no i teraz chyba muszę zmienić trochę koncepcję pościeli w takim razie. u nas pokój już wymalowany, teraz tylko posprzątać...i układać mebelki których nie ma ![]() ![]() dziś kupiłam sliczne legginsy i bluzeczkę (w rozm.74) stwierdziłam, że na 56 już mam trochę, na 62 też mam a resztę dokupię w najbliższym czasie i teraz będę kupować takie większe, na wiosnę ![]() wracam do pracy, bo dziś jeszcze nic konkretnego nie zrobiłam, buziaki i wszystkiego najlepszego dla dziewczyn, które mają urodziny! Jakby moja mała posiedziała w brzuchu jakieś 2tyg dłużej to się urodzi w moje urodziny ![]() ![]() Edytowane przez zVenus Czas edycji: 2014-04-01 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.