|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
in the dark of night
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
co miałam powiedzieć, noo, cała nadzieja w Meg ooooł jessss
|
|
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
duży chłopak, gratuluję---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- gdzie pójdziesz sprawdzić? |
|
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
Lilotka, gratki za synka
duże te Wasze dzieciaczki wazyl 380 wczoraj, a tu same powyżej 500 lece spac
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
Mój dzidziol ma ok. 650 G więc strach się bać co to będzie na finiszu (prognoza jest na jakieś 4 kg)... na szczęście planuję cesarkę więc damy radę.
|
|
|
|
#1145 |
|
in the dark of night
|
no na wątku popatrzę (chyba, że mówisz o poprzednim Cartersie? bo moja mózgownica może nie rejestrować o którym zamówieniu mówisz
poprzednim?)
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mixi ja o wizycie 100 razy pisze . I nie trudno zapomniec. I prosze o kciuki. Nie mozna sie fochowac Farminko :-* Witam nowe mamuśki. Zachęcamy do udzielania się Dzięki za gratki za Maję Ja mam oszacowaną wagę 3400 na 40 tydz ciazy. Sie zobaczy - Ale sie opisalyscie
|
|
#1147 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym jest nas dużo, dużo piszemy to i czasem umyka... Wracaj do nas Cytat:
za synka.Cytat:
Trzymam żeby było dobrze. Więc jednak chłopiec OkoPani mój synek na połówkowym ważył 340g więc też raczej mały. Trzeci trymestr jest czasem, gdzie dzieci najwięcej przybierają, więc nasze chłopaki pewnie nadrobią ![]() Co do nosa, to ja mam po mamie a Łucja ma po mnie, jak to mój mąż mówi małego kartofla W sumie to nos jest chyba jedyną taką wyraźną rzeczą, którą ma po mnie, reszta po tatusiu ![]() Idę spać, muszę być wypoczęta na latanie po sklepach |
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nela na polowkowym była "przeciętniakiem i sredniaczkiem" (21 tyg. i 4 dni =422g), a później tak się rozszalala, ze wyszlo jej 3930 o przeoraniu mojego brzucha nie wspomnę. przynajmniej w tej ciąży nie mam już miejsca na nowe rozstępy hehe.. mini siostra na polowkowym (20tyg.6dni =337g.)
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Wszystkie jeszcze śpicie? Ja już jak zwykle od ponad godziny na nogach, a pobudkę miałam o 5, bo mała zaczęła płakać, że głodna... No cóż, chyba chce nas przyzwyczaić, że wkrótce czekają nas nocne pobudki
|
|
|
|
#1150 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Kolejny dzień remontu, kurz wszędzie, w nocy schodzenie do wc po schodach, powoli mam dosyć... ale pocieszam się że robi się to w końcu po to, żeby było fajnie Kurcze, Wy już tak wiecie jakie dzieci Wam się szykują czy duże czy małe. Muszę o to zapytać w poniedziałek (wtedy mam wizytę). Na usg prenatalnym mała ważyła 791g (25tc) - to nie wiem czy to dużo czy mało![]() Cytat:
Chyba go też tak szokuje![]() Cytat:
Gratuluję!Lilotka, więc jednak lekarz się nie mylił, suuuper! Gratulacje!
|
|
#1151 |
|
in the dark of night
|
Ja nie śpię, godzinę temu zrobiłam zakupy na H&M, kupiłam cudny kombinezon i zestaw noworodkowych ciuszków na wyjście ze szpitala Ktoś dziś wizytuje chyba
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie śpię dzisiaj miałam ciężką noc, lekarz za każdym razem pyta czy dużo piję, bo coś mu tam z moczu wychodzi, że nie, więc postanowiłam codziennie 1,5 l wody na siłe wypic (poza tym inne napoje), wieczorem jeszcze miałam pół butelki, które musiałam wypic i cała noc w d... co 1-2 godz. do wc siku, chyba z 10 razy wstawałam, ech.. dziś już od rana piję, żeby mi tak dużo na wieczór nie zostało
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie spie. Od po 8 bo facie od prądu zawitali
A teraz Maja ma dyskoteke i trzeba zjesc. Wizyte chyba ma MIXI ktora niby olałysmy a wczoraj to dopiero był przed wizytą... Nie fffiem juz/teraz nic... Takze Kochana nie denerwuj sie pominieciem tylko mysl o dzidziolku i pochwal się po. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Katrinka no sikacze w nocy sa " super"
Razem od: 28.01.2008 r. Zaręczeni od: 28.01.2010 r. Nasz dzień: 21.07.2012 r. 31.10.2014 8.05. Pierwsze kopniaczki Fasolinka Edytowane przez nowa8686 Czas edycji: 2014-06-25 o 09:21 |
|
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
Całe szczęście, że mi to sikanie nocne przeszło. W dzień owszem, często chodzę, zwłaszcza jak wstanę to zaraz muszę iść- grawitacja spycha małego na pęcherz
, ale w nocy śpię spokojnie. Podobno wciska mi się głową w trzustkę, więc wybrał sobie inny narząd do maltretowania Też mam dzisiaj w planach mały kurs po sklepach, bo TŻ musi wyjść na chwilę z pracy to go wykorzystam do podrzucenia mnie w odpowiednie miejsce Mam tylko nadzieję, że będę się dziś dobrze czuć.
|
|
|
|
#1155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl) Osobiście mam nadzieję że ten przyrost jest tylko teraz (czuję to po "nagle" rosnącym brzuchu) a potem wyhamuje. No i mam zagwozdkę jakie ubranka kupować na takiego bobasa. Byliśmy wczoraj w Smyku i mój TŻ stwierdził że nie będziemy przed porodem kupować żadnych ciuchów bo to może przynieść nieszczęście (sic!). Popatrzyłam na niego jak na kosmitę i zapytałam czy da sobie sam radę z kupowaniem ciuszków jak urodzę i będę leżała plackiem, to stwierdził że tak.... więc zostało na tym ze TŻ wszystko kupi jak mu się junior urodzi Dzisiaj jedynie jedziemy oglądać wózek (używany) bo stwierdziliśmy że jak można kupić dokładnie ten sam wózek który chcemy w wersji 40% ceny i w stanie idealnym, to po co wywalać kasę. Kupimy sobie za różnicę Maxi Cosi z bazą na Isofix'a bo to akurat dobry zakup. |
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Isgaard hehe to moja komoda pęka w szwach
|
#1157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na jak wózek się zdecydowałaś? Ja niestety nie mogę odkupić używanego, bo ten model, na który się zdecydowaliśmy wszedł dopiero w tym roku i nikt go jeszcze nie odsprzedaje. |
|
|
|
|
#1158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama jestem ciekawa jego wyborów i gustu, ale raczej będą to ładne rzeczy. Grunt żeby mi nie przyniósł do domu bucików Adidasa dla dzidziola Zdecydowaliśmy się na wózek Lonex Speedy V Light. Osobiście macał i próbowałam ten wózek i zachwycił mnie lekkością, skrętnością i szybkością składania/rozkładania. |
|
|
|
|
#1159 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Mamusie
Ja tez juz na nogach od 7 30 Tz ma dziś wolne więc wybieramy się na zakupki. Na pewno nie omieszkam kupic czegoś dla Juliuszka ![]() Mixi- 3mam kciukaski za dzisiejszą wizytę !! ![]() Cytat:
Mój sie martwi że będzie miał jego uszy ![]() Najważniejsze jak zawsze że zdrowiutki!!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki zrobiłam aktualizację 1 strony. Jeśli u którejś coś się nie zgadza albo nie ma jej na liście proszę o PW.
|
#1161 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jaki wózek kupujecie? Witam się z rana |
||
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od Meg też doszły teraz śpiochy dla chłopca hehehehehe, pół biedy, będzie spać w piżamce z liski ale w dresy w ludzi chłopięce nie ubiorę
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam tez tam str. http://40tygodni.pl/ zakladka artykuly tez są fajne. może się przyda.
|
#1164 | |
|
Zadomowienie
|
A i przypomniało mi się że dziewczyny z forum zakupowego utworzyły grupę zamkniętą na fb z ciuszkami swoich dzieci na sprzedaż https://www.facebook.com/groups/715918378456083/ ja dziś swoją gwiazdę puściłam do żłobka więc może się zmobilizuję i coś popstrykam
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
więc i ja wcześnie dzień zaczęłam
|
|
|
|
|
#1165 | ||
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() Cytat:
ooo, właśnie, gdzieś to widziałam i zapomniałam zupełnie ![]() oo widzę Can w gupie poszłam się wprosić
Edytowane przez slomka Czas edycji: 2014-06-25 o 10:36 |
||
|
|
|
#1166 | |||
|
Raczkowanie
|
oki już wrzuciłam
![]() A tak w ogóle to cześć odczyn Coombsa bez przeciwciał więc gitarka, cukier mam poniżej normy. Jak przedział jest min 74 to miałam na czczo 59, a po glukozie 66 heh. Na początku ciąży jak robiłam badanie to też miałam za niski poziom cukru, ale lekarz mówił, że to nic złego.edytte współczuję Ci, tak mocno się stresowałaś, ja chyba też bym robiła jakieś piruety żeby tylko go obudzić i żeby zaczął się ruszać by się tak nie martwić, ale na szczęście dał znać o sobie to najważniejsze ![]() OkoPani ciuszki są świetne a ten ostatni sweterek to już w ogóle mega może nie masz zalecanych bo macie grupę krwi +? Ja mam minus a mój mąż + więc musimy to kontrolowaćZ tymi badaniami to widzę, że jest różnie, lekarze nie trzymają się jednych wytycznych. Ja hemoglobinę miałam robioną 2 razy, mocz tak samo, a wiem, że niektóre co miesiąc badają. Cytat:
nowa8686 pisałaś, że córeczka daje o sobie cały czas znać w brzuszku więc nic dziwnego że na USG też taka wiercipiętka z niej heheh, zdjęcia słodziutkie ![]() Cytat:
mam nadzieję, że wszystko dobrze na wizycie będzie Cytat:
heheLilotka i Isgaard
|
|
#1167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Też mi się nie podoba, żeby trzymać dziecko z gołymi nóżkami w używanym nie wiadomo przez kogo rożku. Wprawdzie niby jest wyprany, ale ja tam szpitalom nie ufam. Jak leżałam to niby też miałam świeżą wypraną pościel, a taka idealnie czysta to ona nie była... Taki: http://allegro.pl/marcello-coletto-o...330770706.html Myślę jeszcze nad kolorem, bo TŻ chce granatowo-czerwony, a jak skłaniam się bardziej do turkusowego. |
||
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Letka oj tak Maja ruchliwa wiec nas to nie zdziwilo u lekarza
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Ja mam wózek z turkusem wiec taki bym wybrala znowu
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć brzuchatki
Ja dzisiaj pospałam do 10:30, pierwszy raz zdarzyło mi się męża wypuścić rano z domu i zasnąć dalej Ale pogoda do ![]() Gratulacje za synusia ![]() To teraz zaczniesz szaleć ![]() Cytat:
Wczorajszych ciuszków nawet nie obejrzał, ale już mu nie pokazuje nawet, bo skoro go to nie interesuje, to po co Już mi ostatnio powiedział, że do niego nie dociera, że te małe szmateczki to dla bobasa, który siedzi w brzuchu.Ważne że się dzieckiem interesuje. A już masz to poprane? Bo mi się wydaje, że za wcześnie na takie operacje, ale w sumie to się nie znam ![]() Mixi89 za wizytę daj znać koniecznie co i jak
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-06-25 o 11:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

ale do bani z takim przeczuciem bo wreszcie księżniczka nogi rozchyliła i okazało się że nie mam ubranek hehehe bo moja córka z marca więc nie będą z reguły pasować na brzuszkową. Tak czy siak dopiero teraz te cieplejsze rzeczy wchodzą na stronę więc i tak mi nic po tym. Can wróciła do pracy i nie robi zamówień, może Meg najdzie na paczkę
Czekam cierpliwie.

wazyl 380 wczoraj, a tu same powyżej 500

żeby było dobrze.

Najważniejsze jak zawsze że zdrowiutki!!!
Od Meg też doszły teraz śpiochy dla chłopca hehehehehe, pół biedy, będzie spać w piżamce z liski ale w dresy w ludzi chłopięce nie ubiorę
Aż nie mogłam się wyprostować tak kłuło... A jak siadłam to przestało. Po paru minutach wstałam i znowu tak samo
Też mi się nie podoba, żeby trzymać dziecko z gołymi nóżkami w używanym nie wiadomo przez kogo rożku. Wprawdzie niby jest wyprany, ale ja tam szpitalom nie ufam. Jak leżałam to niby też miałam świeżą wypraną pościel, a taka idealnie czysta to ona nie była...
13.12.13