Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 21:19   #1141
slomka
in the dark of night

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez kikuska Pokaż wiadomość
Ja wtopiłam z cartersem, część zamówiłam...ale na chłopca bo takie miałam przeczucie ale do bani z takim przeczuciem bo wreszcie księżniczka nogi rozchyliła i okazało się że nie mam ubranek hehehe bo moja córka z marca więc nie będą z reguły pasować na brzuszkową. Tak czy siak dopiero teraz te cieplejsze rzeczy wchodzą na stronę więc i tak mi nic po tym. Can wróciła do pracy i nie robi zamówień, może Meg najdzie na paczkę Czekam cierpliwie.
Do Ciebie paczucha na pewno dojdzie przed porodem
uu, pójdę jutro zobaczyć co zamówiłaś co miałam powiedzieć, noo, cała nadzieja w Meg

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór Kobietki
Czekam na synka
Waży 570 G i jest zdrowy
ooooł jessss
Stary 2014-06-24, 21:21   #1142
kikuska
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Dobry Wieczór Kobietki
Czekam na synka
Waży 570 G i jest zdrowy
duży chłopak, gratuluję

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
uu, pójdę jutro zobaczyć co zamówiłaś co miałam powiedzieć, noo, cała nadzieja w Meg

ooooł jessss
gdzie pójdziesz sprawdzić?
kikuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:22   #1143
OkoPani
Wtajemniczenie

Lilotka, gratki za synka

duże te Wasze dzieciaczki wazyl 380 wczoraj, a tu same powyżej 500

lece spac
Stary 2014-06-24, 21:32   #1144
Isgaard
Raczkowanie

Mój dzidziol ma ok. 650 G więc strach się bać co to będzie na finiszu (prognoza jest na jakieś 4 kg)... na szczęście planuję cesarkę więc damy radę.
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:43   #1145
slomka
in the dark of night

Cytat:

gdzie pójdziesz sprawdzić?
no na wątku popatrzę (chyba, że mówisz o poprzednim Cartersie? bo moja mózgownica może nie rejestrować o którym zamówieniu mówisz poprzednim?)
Stary 2014-06-24, 21:45   #1146
nowa8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość
Mój dzidziol ma ok. 650 G więc strach się bać co to będzie na finiszu (prognoza jest na jakieś 4 kg)... na szczęście planuję cesarkę więc damy radę.
No Twój synek przebił moja maje o 100 g a w czwartek zaczynam 24 tydz.

Mixi ja o wizycie 100 razy pisze . I nie trudno zapomniec. I prosze o kciuki. Nie mozna sie fochowac

Farminko :-*

Witam nowe mamuśki. Zachęcamy do udzielania się

Dzięki za gratki za Maję

Ja mam oszacowaną wagę 3400 na 40 tydz ciazy. Sie zobaczy -

Ale sie opisalyscie

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:48   #1147
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
My już po Maja waży 545 gram i wszystko dobrze. Wierciła się strasznie i zasłaniała buziunie. Tz oczarowany. Pierwszy raz słyszał serdunio aż buzie otworzył z wrażenia
Pięknie

Cytat:
Napisane przez Mixi89 Pokaż wiadomość
Fanie że piszecie że trzymacie kciuki za wizyty konkretnych osób, szkoda, że nie za moją. chyba sobie zrobię przerwę od forum, bez sensu pisać, jak wszyscy olewają.
E tam, daj spokój, moje posty też są często pomijane i się tym nie przejmuję, w końcu ja też nie odpowiadam na każdego jednego posta
Poza tym jest nas dużo, dużo piszemy to i czasem umyka... Wracaj do nas

Cytat:
Mixi89 bez przesady przecież nie o to chodzi, jak widzisz jest taki natłok cytatów i informacji że może faktycznie coś przelecieć, ale to nie jest kwestia jakiegoś lekceważenia..
Dla mnie to forum to w wielu kwestiach możliwość dowiedzenia się czegoś w tematach w których jestem zielona. To że nie piszę i nie nawiązuję non stop jakiś konwersacji nie oznacza że nie czytam i nie śledzę co u przyszłych mamusiek się dzieje.

Jestem po 2iej wizycie prenatalnej (4D) no i niespodzianka, będzie chłopak, chociaż nastawiałam się na dziewczynkę Muszę się teraz trochę przestawić. Chłopak zdrowy i duży - 650 gram (niby 22 tydzień), wszystkie parametry wzorcowe co mnie bardzo cieszy.
Nos taty, całe szczęscie że to nie dziewczynka bo bym musiała już zbierać na przyszłą operację plastyczną .
za synka.

Cytat:
Jeśli chodzi o dzisiejszą wizytę to niewiele się dowiedziałam bo była tylko położna która wystawiała skierowanie na echo serca płodu. Powiedziała że lepiej wykonać 2 badania więcej niż mniej i że dziecko mogło być źle ułożone do tego usg skoro tak nisko było osadzone i pomiary mogły być niedokładne i żeby się nie martwić Jakoś tak spokojniej się zrobiło skoro wszyscy w koło mówią żeby nie panikować wizyta z echem dopiero 11 lipca, w międzyczasie wizyta na początku lipca u gina, pewnie też zrobi usg
Dobrze, że się pozytywnie nastawiasz Trzymam żeby było dobrze.

Cytat:
Dobry Wieczór Kobietki
Czekam na synka
Waży 570 G i jest zdrowy
Więc jednak chłopiec

OkoPani mój synek na połówkowym ważył 340g więc też raczej mały. Trzeci trymestr jest czasem, gdzie dzieci najwięcej przybierają, więc nasze chłopaki pewnie nadrobią

Co do nosa, to ja mam po mamie a Łucja ma po mnie, jak to mój mąż mówi małego kartofla W sumie to nos jest chyba jedyną taką wyraźną rzeczą, którą ma po mnie, reszta po tatusiu

Idę spać, muszę być wypoczęta na latanie po sklepach

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 21:53   #1148
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
Lilotka, gratki za synka

duże te Wasze dzieciaczki wazyl 380 wczoraj, a tu same powyżej 500

lece spac
pewnie nadrobią później Nela na polowkowym była "przeciętniakiem i sredniaczkiem" (21 tyg. i 4 dni =422g), a później tak się rozszalala, ze wyszlo jej 3930 o przeoraniu mojego brzucha nie wspomnę. przynajmniej w tej ciąży nie mam już miejsca na nowe rozstępy hehe.. mini siostra na polowkowym (20tyg.6dni =337g.)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:21   #1149
farminka
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Wszystkie jeszcze śpicie? Ja już jak zwykle od ponad godziny na nogach, a pobudkę miałam o 5, bo mała zaczęła płakać, że głodna... No cóż, chyba chce nas przyzwyczaić, że wkrótce czekają nas nocne pobudki
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:58   #1150
kasiakg
Rozeznanie

Witam!
Kolejny dzień remontu, kurz wszędzie, w nocy schodzenie do wc po schodach, powoli mam dosyć... ale pocieszam się że robi się to w końcu po to, żeby było fajnie Kurcze, Wy już tak wiecie jakie dzieci Wam się szykują czy duże czy małe. Muszę o to zapytać w poniedziałek (wtedy mam wizytę). Na usg prenatalnym mała ważyła 791g (25tc) - to nie wiem czy to dużo czy mało
Cytat:
My już po Maja waży 545 gram i wszystko dobrze. Wierciła się strasznie i zasłaniała buziunie. Tz oczarowany. Pierwszy raz słyszał serdunio aż buzie otworzył z wrażenia
Nowa, fajnie że wszystko w porządeczku. Mój jak jest obecny na usg to "gapi" się w milczeniu otwartymi ustamiChyba go też tak szokuje
Cytat:
Jestem po 2iej wizycie prenatalnej (4D) no i niespodzianka, będzie chłopak, chociaż nastawiałam się na dziewczynkę Muszę się teraz trochę przestawić. Chłopak zdrowy i duży - 650 gram (niby 22 tydzień), wszystkie parametry wzorcowe co mnie bardzo cieszy.
Nos taty, całe szczęscie że to nie dziewczynka bo bym musiała już zbierać na przyszłą operację plastyczną .
Widzisz jaka niespodzianka! Gratuluję!
Cytat:
Dobry Wieczór Kobietki
Czekam na synka
Waży 570 G i jest zdrowy
Lilotka, więc jednak lekarz się nie mylił, suuuper! Gratulacje!
Stary 2014-06-25, 07:58   #1151
slomka
in the dark of night

Ja nie śpię, godzinę temu zrobiłam zakupy na H&M, kupiłam cudny kombinezon i zestaw noworodkowych ciuszków na wyjście ze szpitala no i dla siebie spodnie ciążowe, jakieś bluzki, uwialbiam %, nie ma jak zapłacić za wszystko więcej niż połowę mniej, seseseseeeee

Ktoś dziś wizytuje chyba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 08:01   #1152
Katrina2000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Wszystkie jeszcze śpicie? Ja już jak zwykle od ponad godziny na nogach, a pobudkę miałam o 5, bo mała zaczęła płakać, że głodna... No cóż, chyba chce nas przyzwyczaić, że wkrótce czekają nas nocne pobudki

Ja nie śpię dzisiaj miałam ciężką noc, lekarz za każdym razem pyta czy dużo piję, bo coś mu tam z moczu wychodzi, że nie, więc postanowiłam codziennie 1,5 l wody na siłe wypic (poza tym inne napoje), wieczorem jeszcze miałam pół butelki, które musiałam wypic i cała noc w d... co 1-2 godz. do wc siku, chyba z 10 razy wstawałam, ech.. dziś już od rana piję, żeby mi tak dużo na wieczór nie zostało
Stary 2014-06-25, 08:17   #1153
nowa8686
Zakorzenienie

Ja tez nie spie. Od po 8 bo facie od prądu zawitali
A teraz Maja ma dyskoteke i trzeba zjesc.

Wizyte chyba ma MIXI ktora niby olałysmy a wczoraj to dopiero był przed wizytą... Nie fffiem juz/teraz nic... Takze Kochana nie denerwuj sie pominieciem tylko mysl o dzidziolku i pochwal się po.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Katrinka no sikacze w nocy sa " super"

Fasolinka

Edytowane przez nowa8686
Czas edycji: 2014-06-25 o 08:21
Stary 2014-06-25, 08:24   #1154
farminka
Wtajemniczenie

Całe szczęście, że mi to sikanie nocne przeszło. W dzień owszem, często chodzę, zwłaszcza jak wstanę to zaraz muszę iść- grawitacja spycha małego na pęcherz , ale w nocy śpię spokojnie. Podobno wciska mi się głową w trzustkę, więc wybrał sobie inny narząd do maltretowania
Też mam dzisiaj w planach mały kurs po sklepach, bo TŻ musi wyjść na chwilę z pracy to go wykorzystam do podrzucenia mnie w odpowiednie miejsce Mam tylko nadzieję, że będę się dziś dobrze czuć.
Stary 2014-06-25, 08:27   #1155
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Witam!
Kurcze, Wy już tak wiecie jakie dzieci Wam się szykują czy duże czy małe. Muszę o to zapytać w poniedziałek (wtedy mam wizytę). Na usg prenatalnym mała ważyła 791g (25tc) - to nie wiem czy to dużo czy mało
patrząc na centyle to jesteś w środku (o ile dobrze to interpretuję) więc idealnie:
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)

Osobiście mam nadzieję że ten przyrost jest tylko teraz (czuję to po "nagle" rosnącym brzuchu) a potem wyhamuje.

No i mam zagwozdkę jakie ubranka kupować na takiego bobasa. Byliśmy wczoraj w Smyku i mój TŻ stwierdził że nie będziemy przed porodem kupować żadnych ciuchów bo to może przynieść nieszczęście (sic!). Popatrzyłam na niego jak na kosmitę i zapytałam czy da sobie sam radę z kupowaniem ciuszków jak urodzę i będę leżała plackiem, to stwierdził że tak.... więc zostało na tym ze TŻ wszystko kupi jak mu się junior urodzi
Dzisiaj jedynie jedziemy oglądać wózek (używany) bo stwierdziliśmy że jak można kupić dokładnie ten sam wózek który chcemy w wersji 40% ceny i w stanie idealnym, to po co wywalać kasę. Kupimy sobie za różnicę Maxi Cosi z bazą na Isofix'a bo to akurat dobry zakup.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 08:31   #1156
nowa8686
Zakorzenienie

Isgaard hehe to moja komoda pęka w szwach

Fasolinka
Stary 2014-06-25, 08:38   #1157
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
No i mam zagwozdkę jakie ubranka kupować na takiego bobasa. Byliśmy wczoraj w Smyku i mój TŻ stwierdził że nie będziemy przed porodem kupować żadnych ciuchów bo to może przynieść nieszczęście (sic!). Popatrzyłam na niego jak na kosmitę i zapytałam czy da sobie sam radę z kupowaniem ciuszków jak urodzę i będę leżała plackiem, to stwierdził że tak.... więc zostało na tym ze TŻ wszystko kupi jak mu się junior urodzi
Dzisiaj jedynie jedziemy oglądać wózek (używany) bo stwierdziliśmy że jak można kupić dokładnie ten sam wózek który chcemy w wersji 40% ceny i w stanie idealnym, to po co wywalać kasę. Kupimy sobie za różnicę Maxi Cosi z bazą na Isofix'a bo to akurat dobry zakup.
No tak całkiem nic nie kupić do ubrania to też nie możecie, bo przecież ubranka trzeba zabrać ze sobą już do porodu. W coś po urodzeniu muszą pielęgniarki dzidziusia ubrać. Zresztą ja bym sobie nie odmówiła wybierania ubranek, bo to akurat najfajniejsza część wyprawki
Na jak wózek się zdecydowałaś?
Ja niestety nie mogę odkupić używanego, bo ten model, na który się zdecydowaliśmy wszedł dopiero w tym roku i nikt go jeszcze nie odsprzedaje.
Stary 2014-06-25, 08:44   #1158
Isgaard
Raczkowanie

Cytat:
No tak całkiem nic nie kupić do ubrania to też nie możecie, bo przecież ubranka trzeba zabrać ze sobą już do porodu. W coś po urodzeniu muszą pielęgniarki dzidziusia ubrać. Zresztą ja bym sobie nie odmówiła wybierania ubranek, bo to akurat najfajniejsza część wyprawki
Ja niestety nie mogę odkupić używanego, bo ten model, na który się zdecydowaliśmy wszedł dopiero w tym roku i nikt go jeszcze nie odsprzedaje.
Kupię coś do szpitala of korz i na pierwszą dobę życia i potem zobaczymy jak się Tatuś wykaże Sama jestem ciekawa jego wyborów i gustu, ale raczej będą to ładne rzeczy. Grunt żeby mi nie przyniósł do domu bucików Adidasa dla dzidziola

Zdecydowaliśmy się na wózek Lonex Speedy V Light. Osobiście macał i próbowałam ten wózek i zachwycił mnie lekkością, skrętnością i szybkością składania/rozkładania.
Stary 2014-06-25, 09:07   #1159
gosiakk23
Rozeznanie

Dzień Dobry Mamusie Ja tez juz na nogach od 7 30 Tz ma dziś wolne więc wybieramy się na zakupki. Na pewno nie omieszkam kupic czegoś dla Juliuszka A poza tym, jeszcze parę innych spraw do ogarnięcia na mieście
Mixi- 3mam kciukaski za dzisiejszą wizytę !!
Cytat:
Dziękuję
Mój chłopak to trochę z zaskoczenia bo inne były prognozy i człowiek się trochę nastawia. No ale jest dobrze, bo wszystko OK i TŻ też dumny i zadowolony, w końcu to jego syn z jego nosem
Gratuluję SYNUSIA z tatusiowym nosem Mój sie martwi że będzie miał jego uszy
Cytat:
Dobry Wieczór Kobietki
Czekam na synka
Waży 570 G i jest zdrowy
Najważniejsze jak zawsze że zdrowiutki!!!
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 09:17   #1160
nowa8686
Zakorzenienie

Dziewuszki zrobiłam aktualizację 1 strony. Jeśli u którejś coś się nie zgadza albo nie ma jej na liście proszę o PW.

Fasolinka
Stary 2014-06-25, 09:24   #1161
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
patrząc na centyle to jesteś w środku (o ile dobrze to interpretuję) więc idealnie:

Osobiście mam nadzieję że ten przyrost jest tylko teraz (czuję to po "nagle" rosnącym brzuchu) a potem wyhamuje.

Ja bym sobie nie darowała zakupów, zwłaszcza, że to najmilsza część wyprawki

Cytat:
To jeszcze zależy od szpitala. Jak Łucje urodziłam, to w szpitalu ubierali ją w ich ubranka, musiałam mieć tylko na wyjście ciuszki dla niej.
Jaki wózek kupujecie?

Witam się z rana

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:28   #1162
kikuska
Zadomowienie

Cytat:
no na wątku popatrzę (chyba, że mówisz o poprzednim Cartersie? bo moja mózgownica może nie rejestrować o którym zamówieniu mówisz poprzednim?)
zamówienie różowe u Can, tam są rzeczy dla dziewczynki dla szwagierki a chłopięce dla mnie Od Meg też doszły teraz śpiochy dla chłopca hehehehehe, pół biedy, będzie spać w piżamce z liski ale w dresy w ludzi chłopięce nie ubiorę
Stary 2014-06-25, 09:29   #1163
nowa8686
Zakorzenienie

dodałam tez tam str. http://40tygodni.pl/ zakladka artykuly tez są fajne. może się przyda.

Fasolinka

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 09:35   #1164
kikuska
Zadomowienie

A i przypomniało mi się że dziewczyny z forum zakupowego utworzyły grupę zamkniętą na fb z ciuszkami swoich dzieci na sprzedaż https://www.facebook.com/groups/715918378456083/ ja dziś swoją gwiazdę puściłam do żłobka więc może się zmobilizuję i coś popstrykam

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
ojej moja też dziś słabo spała, w nocy coś jej przeszkadzało i było trzeba przyjść smoczka włożyć, a przed 5 się rozpłakała...no i próbowałam ją uśpić do 7....potem kapitulacja, pupa zdrętwiała, ręce bolały....a na stojaka to ja nie dam rady bo brzuchal duży i nie wskazane mi dzwigać takiej pannicy więc i ja wcześnie dzień zaczęłam
Stary 2014-06-25, 09:35   #1165
slomka
in the dark of night

Cytat:
zamówienie różowe u Can, tam są rzeczy dla dziewczynki dla szwagierki a chłopięce dla mnie Od Meg też doszły teraz śpiochy dla chłopca hehehehehe, pół biedy, będzie spać w piżamce z liski ale w dresy w ludzi chłopięce nie ubiorę
ojacie

Cytat:
A i przypomniało mi się że dziewczyny z forum zakupowego utworzyły grupę zamkniętą na fb z ciuszkami swoich dzieci na sprzedaż https://www.facebook.com/groups/715918378456083/ ja dziś swoją gwiazdę puściłam do żłobka więc może się zmobilizuję i coś popstrykam

ooo, właśnie, gdzieś to widziałam i zapomniałam zupełnie
oo widzę Can w gupie poszłam się wprosić

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-06-25 o 09:36
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 09:54   #1166
Letk_a
Raczkowanie

Cytat:
dawaj (możesz w Klubie wrzucić)
oki już wrzuciłam

A tak w ogóle to cześć odczyn Coombsa bez przeciwciał więc gitarka, cukier mam poniżej normy. Jak przedział jest min 74 to miałam na czczo 59, a po glukozie 66 heh. Na początku ciąży jak robiłam badanie to też miałam za niski poziom cukru, ale lekarz mówił, że to nic złego.

edytte
współczuję Ci, tak mocno się stresowałaś, ja chyba też bym robiła jakieś piruety żeby tylko go obudzić i żeby zaczął się ruszać by się tak nie martwić, ale na szczęście dał znać o sobie to najważniejsze

OkoPani ciuszki są świetne a ten ostatni sweterek to już w ogóle mega może nie masz zalecanych bo macie grupę krwi +? Ja mam minus a mój mąż + więc musimy to kontrolować

Z tymi badaniami to widzę, że jest różnie, lekarze nie trzymają się jednych wytycznych. Ja hemoglobinę miałam robioną 2 razy, mocz tak samo, a wiem, że niektóre co miesiąc badają.

Cytat:
Zdarza Wam się czasami, że przy wstawaniu łapie Was taki mocny ból w dole brzucha, w pachwinach? Wczoraj i dzisiaj mnie tak złapało Aż nie mogłam się wyprostować tak kłuło... A jak siadłam to przestało. Po paru minutach wstałam i znowu tak samo Cóż to może być?

Moja córa była letnia, więc nigdy nie zakładałam dwóch warstw tylko albo pajacyk albo body + półśpiochy. Na zimniejsze dni to myślę, że te z krótkim rękawkiem mogą być jako podkoszulka, ale z długim to już chyba za wiele- niewygodnie i za gorąco.
ja chyba mam podobnie tyle, że mam tak gdy wstaję rano z łóżka, tak jakbym się skurczyła i znów muszę się rozciągać... więzadła itd. Mnie boli brzuch po bokach i na górze.

nowa8686 pisałaś, że córeczka daje o sobie cały czas znać w brzuszku więc nic dziwnego że na USG też taka wiercipiętka z niej heheh, zdjęcia słodziutkie

Cytat:
Napisane przez Mixi89 Pokaż wiadomość
Fanie że piszecie że trzymacie kciuki za wizyty konkretnych osób, szkoda, że nie za moją. chyba sobie zrobię przerwę od forum, bez sensu pisać, jak wszyscy olewają.
no niekoniecznie, ja napisałam ogólnie, że trzymam kciuki, więc mnie również pominęłaś mam nadzieję, że wszystko dobrze na wizycie będzie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Myślę, że warto zaopatrzyć się w różne rzeczy, żeby takie wydatki rozłożyć na raty.

Taa, bo jak żona mówi o wcześniejszych zakupach to facet ma czas, ale jak kolega powiedział to aż dziw, że po pracy prosto do tesco nie poleciał Skąd ja to znam...

A promocje można sprawdzać tu: http://promobaby.pl/
otóż to:P ja jak mówię to też czasem musi jeszcze z kimś pogadać, a przecież to ważniejsze co ja mówię... eh faceci hehe

Lilotka i Isgaard

Gdy rodzi się dziecko, rodzą się również mama i tata <3
Letk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:01   #1167
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

Zdecydowaliśmy się na wózek Lonex Speedy V Light. Osobiście macał i próbowałam ten wózek i zachwycił mnie lekkością, skrętnością i szybkością składania/rozkładania.
Też go oglądałam Chyba najlżejszy na rynku z tych z pompowanymi kołami. Niestety TŻ się nie zgadza na niego, bo mu się strasznie nie podobają te pełne kółka, po prostu nie może ich przeżyć i powiedział, że nic z tego
Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
To jeszcze zależy od szpitala. Jak Łucje urodziłam, to w szpitalu ubierali ją w ich ubranka, musiałam mieć tylko na wyjście ciuszki dla niej.
Jaki wózek kupujecie?
No faktycznie, niektóre szpitale tak praktykują, ale nie podoba mi się ten zwyczaj. U mnie w mieście za to każą ubrać w sam kaftanik (własny), a nóżki zostawiają gołe i w rożek wiążą- miejscowy szpitalny Też mi się nie podoba, żeby trzymać dziecko z gołymi nóżkami w używanym nie wiadomo przez kogo rożku. Wprawdzie niby jest wyprany, ale ja tam szpitalom nie ufam. Jak leżałam to niby też miałam świeżą wypraną pościel, a taka idealnie czysta to ona nie była...

Taki: http://allegro.pl/marcello-coletto-o...330770706.html
Myślę jeszcze nad kolorem, bo TŻ chce granatowo-czerwony, a jak skłaniam się bardziej do turkusowego.

REKLAMA
Stary 2014-06-25, 10:03   #1168
nowa8686
Zakorzenienie

Letka oj tak Maja ruchliwa wiec nas to nie zdziwilo u lekarza

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Ja mam wózek z turkusem wiec taki bym wybrala znowu

Fasolinka
Stary 2014-06-25, 10:07   #1169
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cześć brzuchatki

Ja dzisiaj pospałam do 10:30, pierwszy raz zdarzyło mi się męża wypuścić rano z domu i zasnąć dalej Ale pogoda do , więc ciężko się dziwić. Od dwóch dni budzę się połama totalnie, źle mi się zasypia, do tego brzuch mnie okropnie ciągnie...oho zaczyna się narzekanie, to chyba się kończy magia II trymestru

Cytat:
Dobry Wieczór Kobietki
Czekam na synka
Waży 570 G i jest zdrowy
Gratulacje za synusia
To teraz zaczniesz szaleć

Cytat:

Ja bym mu to wybiła z głowy, mój też coś na początku mówił, że nie będzie kupowania wcześniej, ale tylko dostał spojrzenie rodem z krainy lodu i zamknął się od tamtej pory.
Wczorajszych ciuszków nawet nie obejrzał, ale już mu nie pokazuje nawet, bo skoro go to nie interesuje, to po co Już mi ostatnio powiedział, że do niego nie dociera, że te małe szmateczki to dla bobasa, który siedzi w brzuchu.
Ważne że się dzieckiem interesuje.

Cytat:
Isgaard hehe to moja komoda pęka w szwach
A już masz to poprane? Bo mi się wydaje, że za wcześnie na takie operacje, ale w sumie to się nie znam

Mixi89
za wizytę daj znać koniecznie co i jak
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2014-06-25 o 10:09
CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 10:17   #1170
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Właśnie czekam na położną.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości