|
|
#1141 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli jadam u kogoś, to są to moi bliscy znajomi/rodzina i wierzę, że myją to co podają swoim gościom Może pij regularnie maślanki/kefiry, słyszałam/czytałam, że śliwki suszone też pomagają |
||
|
|
|
#1142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje Wam za miłe słowa staram sie nie 'zapuszczać' , ryjek opalam na słonku , rzesy i brwi mam zrobione - bez tego wygladam jak kaszalot ja wlasnie mialam iśc..ale leje i burzy sie bardzo
|
|
#1143 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie tego alkoholu tam są śmieszne ilości, mimo wszystko jestem w szoku, żeby alkohol był w 7 daysie! jadłam to jako dziecko i swojemu dziecku też bym nie odmówiła wiem natomiast, że jest też w michałkach, kukułkach i jakichś tam innych tiki-takach .Ogólnie nie ciągnie mnie do alkoholu, bo ja nawet przed ciążą nie piłam, ani piwa tego 2% czy inne, nawet szampana na sylwestra i ślubach, po prostu mam odrazę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny co do dłuższych wypraw to ja mam zakaz, pomimo braku problemów z szyjką od ginekologa usłyszałam, że teraz się oszczędzamy .Jeżeli chodzi o jedzenie poza domem, ja doczytałam że lepiej nie jeść w restauracjach, ALE można sobie właśnie zjeść w mac'u, kfc, pizzy hut itp. ponieważ podobno mają tam bardzo ostre rygory higieniczne! i gdyby sanepid wykrył coś w jednej placówce, to poleciałoby ostro.. a kary są tak ogromne, że ledwo by się wypłacili .Dlatego jadam w pizzy hut, akurat jest w promocji pizza americana bardzo dobra, na cieście Pan Pizza o 29 zł
|
|
#1144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Az mam ochote na Big Maca i fryteczki przez was :3 a na kolacje kalafior z serem :d
|
#1147 |
|
Rozeznanie
|
A ja jutro rano o 8.00 mam wizytę u ginki może wypatrzy cos miedzy nogami
trzymajcie kciuki żeby był zdrowy synek ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz kalarepe szamam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1149 | |
|
Rozeznanie
|
U mnie też urwanie dzis chmury, w ogole zalamanie pogody, przez ktore słabo sie czuje- potrzebuje kawy, a nie mam w domu
![]() Nie wiem czy pisalam czy nie, ale w czerwca za caly miesiac rzytylam ok 1kg No to chyba sie przechwalilam za bardzo- teraz za ostatni tydzien jest 1,5kg na plusie - jak tak dalej pójdzie to niedobrze bedzieMi nogi też puchną, ale mialam ten problem jeszcze przed ciążą w upały, choc teraz bardziej - nawet nie wiecie jak sie ciesze, że te "największe" miesiące wypadają na jesień---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() W niemczech jest inne, inaczej doprawiany i robiony i na dodatek suchy- jak pojade w sierpniu do pl to sobie nie daruje podobno sami kontrolują hodowle itd. )
|
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jutro o 8,30 wizyte i mam nadzieje ze nic tam nie wyroslo malenstwu miedzy nogami. Juz sie doczekac nie moge.
|
|
|
#1151 |
|
Rozeznanie
|
Alekaz to ja w takim razie trzymam kciuki za dziewuszke u Cievie a Ty u mnie za synka
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
3 mam kciuki za Wasze wizyty
.Ja mam dopiero 5 sierpnia, po urlopie mojej lekarki jeszcze nigdy nie miałam aż tak długiej przerwy w badaniach, toż to miesiąc . I nadal nie mam 100% pewności czy chłopak, ale raczej na tak.. podobno w 100% potwierdzi się na prenatalnych .W ogóle wyskoczył mi taki bolesny pryszcz pod nosem, dopiero się robi więc ledwo ruszam ustami
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia to ja tak samo nie mam 100% pewności na dziewczynkę
i wtedy się dowiemy Dziewczynki za wizyty i dawajcie znać
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
Mi zostały jeszcze dwa tygodnie z hakiem do usg. Już się doczekać nie moge, ciekawe kto się tam chowa
dziś pierwszy raz ubralam jeansy ciążowe i czułam się jak 100 dolców, mąż też nie mógł się nagapic. Dawno nie miałam tak fajnych spodni. Byłam na zakupach i znów nakupilam truskawek, nie mogę przestać ich jeść, nie ma dnia bez:-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1155 |
|
Rozeznanie
|
NaamaH i Alekaz w takim razie kciuki jutro na wizyty
Czytałam Was cały dzień, ale co chwile coś mi wypadało i nie miałam jak odpisać. Postaram się teraz zbiorczo napisać ![]() Więc... W moim bliskim otoczeniu nie mam aż tak życzliwych osób, które by mi mówiły czy za dużo tyję czy źle wyglądam itp. Od początku ciąży przytyłam już 4kg i teraz ważę (i tak dopiero) 50 kg. Jedynie teściowa próbuje mnie podtuczyć bo myśli, że ja nic nie jem i dlatego jestem taka chuda. Dogadza mi jak mało kto - to trzeba przyznać Ale mam za złe jej to, że ja staram się jeść dużo a pomimo tego nie wiem czemu schudłam na rękach. Serio mam ręce jak u anorektyczki! Też zauważyłam ten problem, ale kurde jem wszystko jak należy, a nawet wmuszam w siebie dodatkowe jedzenie jakieś a w ręce i tak nie chce iść Moja bratowa, która rodziła w październiku 2013, ma najwięcej do powiedzenia w sprawach ciąży Nawet mój brat się irytuje, że ona taka wszechwiedząca w każdej kwestii. I porównuje mnie do siebie na każdym kroku. Ja szczerze jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam, ale brat się denerwuje, że ta na każde moje A musi powiedzieć swoje B. Ale to czasem nawet zabawne jest Co do jedzenia - co wolno czego nie- uznaję zasadę wszystko, ale z umiarem! Kawę piję rozpuszczalną i z mlekiem, ale w pracy zawsze takie piłam. Parzuchy nie robię by nie była zbyt mocna. Jedzenie z McDonalda lub KFC pozwalam sobie zawsze kiedy jestem w mieście gdzie takie jedzenie serwują, niestety u mnie w mieście nie ma tego typu jedzenia a najbliższe restauracje 40km ode mnie więc w zasadzie raz w miesiącu jak jadę do CH to zachodzę po takie jedzenie. Nie uważam też, żeby zaszkodziła mi np pizza - jakaś riwa czy guseppe. Na krewetki się czaję, ale poczekam aż będą w lidlu na tackach - uwielbiam je. hmm co tam jeszcze było Jedynie na piwo ani inne tego typu nie mam ochoty, zresztą jak Lolcia - alkohol mógłby dla mnie w ogóle nie istnieć i dałabym radę Co do słodyczy jeszcze - nie jestem fanką słodyczy, ale jak mnie naszła w niedzielę ochota to i chrupki zjadłam całą paczkę normalnie i to na raz! I wiem, że nic się nie stanie. Palić nie palę więc nie miałam problemu z rzucaniem, ale w sumie odpychają mnie kobiety wywalonymi brzuchami i fajką w dłoni...Uważam, że odżywiam się mądrze w przeciwieństwie do wszystkich kobiet, które hmm nie dbają o siebie ani tym bardziej o rozwijające się w ich łonie maleństwa, a mimo to one rodzą zdrowe dzieci (pomijając dzieci alkoholiczek z zespołami fas czy inne). Dla nich to ja istnym wzorem jestem. Więc nie przesadzajmy z tym, co zakazane w ciąży, bo wszystko jest dla ludzi - tylko w odpowiednich ilościach. Bez linczu proszę
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheh choc polowkowe prywatne mam w piatek to sie zlozylo ze jutro u siebie wizyte ale maja tam sredni sprzet wiec zobaczymy co zobacza
|
|
|
#1158 |
|
Raczkowanie
|
ale macie fajnie ze w wiekszosci juz wiecie kto tam brzuszki zamieszkuje
moje dzieciatko jesta tak wstydliwe ze na usg raz siedzialo po turecku zaslaniajac co tam ma a wczoraj na badaniu siedzialo sobie z nóżkami pod pupa ciasno i nie chciało pokazac :p tylko po kim to takie wstydliwe to ja nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja znowu nie wiem po kim moje takie malo wstydliwe ;D bo zwykle nóżkami macha we wszystkie strony świata
|
|
#1160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja jutro 0 10:40 mam połówkowe. lekki stresik jest, ale generalnie dość spokojna jestem i myślę o tym, czy będzie fajnie widać
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
Paprika to
i oczywiście dawaj znać co i jak
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że jutro dzień wizyt. Ja mam o 16 i jak zwykle jest lekki stresik, choć nie tak wielki jak na początku. Trzymam kciuki za Was wszystkie
![]() Czekam na wyłącznie dobre wieści ![]() Sweet Olcia, ja też jeszcze nie wiem, kto dokładnie u mnie mieszka, ale, szczerze, mnie to jest wszystko jedno, choć mąż podnieca się, że to synek i będzie Jan (jak każdy najstarszy syn w rodzinie).
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
My też jutro mamy wizytę, ale o 14 dopiero
juz sie nie moge doczekac
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kop na szczęście, na nowych włościach już się przeprowadziliście ? o jaki fajny cześć dziewczyny! nadrobiłam Was, gratuluję wizyt, trzymam kciuki za kolejne. Standardowo temt jedzeniowy się przebił :P omijałam z daleka, bo właśnie się obżarłam, tak tak, obżarłam, pół kilem bobu, wcześniej najadłam się u babci męża agrestu, czuję że pęknę A jeszcze arbuz z lodówki się do mnie uśmiecha Skusiłam się na pierwsze zakupy, kupiłam dwie pary bodziaków dla małego, po przecenie z bibi dreams czekają mnie jeszcze zakupy dla mnie, bo kasę mam odłożoną, ale nie mam kiedy podjechać. muszę kupić strój , bo w następny weekend wyjazd na wakacje już. Stąd mało czasu mam, by tutaj zaglądać, bo muszę ogarnąć wszystko przed wyjazdem. chyba Was potem nie nadrobię, skoro dwa dni nie byłam, a tu tyle stron czytałam, a jak nie będzie mnie 1,5tygodnia to chyba nowy wątek założycie :P
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale wam zazdroszczę tych wizyt
Ja jeszcze muszę poczekać dwa tygodnie. Akurat wizyta wypada mi w drugą rocznicę ślubu i może dowiem się, jaka jest płeć dziecka. To byłby piękny prezent |
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Doloresd ja dopiero za tydzień mam wizytę. Jutro kończę 16 tydzien
nie wierzę, że to już. Może strzelę w końcu sobie jakiegoś focisza?!
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiec jeszcze raz tym razem dla wszystkich !
za wszystkie jutrzejsze wizyty i oczywiscie czekam na dobre nowiny od kazdej ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Oooo Karo ! Moja droga zdjęcie to nawet wypada juz nam tu pokazać ! :P
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
to jutro zrobię świeżynkę
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratunku! oparzyłam się w brzuch, chciałam przemyć przed zastrzykiem i ktoś zostawił kurek skierowany na wrzątek , czym to posmarować, popsikać?.
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
Schładzaj wodą, ale nie lodowatą
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

wiem natomiast, że jest też w michałkach, kukułkach i jakichś tam innych tiki-takach 

- jak tak dalej pójdzie to niedobrze bedzie
- nawet nie wiecie jak sie ciesze, że te "największe" miesiące wypadają na jesień

za wizyty i dawajcie znać 

nie wierzę, że to już.