Grudniowe mamusie 2014 cz.II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-08, 18:26   #1141
sasia25
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz.II

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
mam do was pytanie może trochę głupie ale to nic :P
w co się ubieracie? pisałyście ostatnio sporo właśnie już o tych ciążowych ciuchach i tak się zastanawiam czy nie mam za małego brzucha jeszcze i czy te pasy będą się trzymać no i wariuje bo nie wiem, w sumie nigdy nawet nie widziałam na żywo tych ciążowych ubrań i może po prostu mam jakieś dziwne wyobrażenie sama nie wiem, muszę jechać na zakupy(nawet sam mąż mnie wygania żebym sobie coś kupiła i żebym mu synka nie gniotła także grzech by było sobie odmówić) i sama nie wiem co kupić na długie spodnie za gorąco a spodenek i sukienek nie lubię ratujcie
Ja też się zastanawiałam czy nie mam za małego brzucha, ale po przymierzeniu takich ciążowych spodni byłam (i jestem) zachwycona wygodą. Jeśli masz w okolicy TK maxx, to może tam znajdziesz takie ubranie o którym byś nie pomyślała, a będzie idealne

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
idąc tym tokiem myślenia to też nie bardzo można jeść u kogoś - jaką masz gwarancję, że dokładnie myje przygotowywane jedzenie?
ja właśnie wróciłam z restauracji amerykańskiej, zjadłam wieeeelkiego bacon burgera z frytami, ketchupem i sosem barbaque. MNIAM
Spokojnie, przecież ja nikomu niczego nie zabraniam, każda z nas je to co chce
Jeśli jadam u kogoś, to są to moi bliscy znajomi/rodzina i wierzę, że myją to co podają swoim gościom

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sorki za nieco krępujące pytanie, ale jak sobie radzicie z zaparciami? Piję dużo wody, a i tak mnie dopada. Mam w domu siemię lniane, myślicie, że pomoże?
Może pij regularnie maślanki/kefiry, słyszałam/czytałam, że śliwki suszone też pomagają
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 18:33   #1142
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Linka jaka Ty sliczna mowcie co chcecie ale ciaza to jednak stan blogoslawiony, az mi sie lezka kreci w oku
Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Linka rzeczywiscie mowi sie ze dziewczynki wyciagaja urode,ale Ty wygladasz bajecznie

dziekuje Wam za miłe słowa staram sie nie 'zapuszczać' , ryjek opalam na słonku , rzesy i brwi mam zrobione - bez tego wygladam jak kaszalot

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Oberwanie chmury nas zlapalo jak weszlismy do biedronki ( dobrze ze ciocia akurat byla to nas podwiozla do domu) jest u mnie namiot wyprzedazowy to wzielam drugi biedronkowy kocyk dla malenstwa za 9,99 i taka siatke na owoce czy cos dla malych dzieci za 3,99
ja wlasnie mialam iśc..ale leje i burzy sie bardzo

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 18:41   #1143
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Lolcia Kochana ty Nasza,spokojnie po tych 7days na pewno malemu nic nie bedzie
Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
Lolcia spoko ja też miałam jakiś czas temu okres na 7 days'y - może lepiej nie wczytuj się tak w etykiety bo nic byś nie mogła zjeść:P
Akurat podłączyłam się pod temat alkoholowy bo normalnie to bym o tym nie pisała pewnie tego alkoholu tam są śmieszne ilości, mimo wszystko jestem w szoku, żeby alkohol był w 7 daysie! jadłam to jako dziecko i swojemu dziecku też bym nie odmówiła wiem natomiast, że jest też w michałkach, kukułkach i jakichś tam innych tiki-takach .
Ogólnie nie ciągnie mnie do alkoholu, bo ja nawet przed ciążą nie piłam, ani piwa tego 2% czy inne, nawet szampana na sylwestra i ślubach, po prostu mam odrazę

Cytat:
wam też puchną już stopy? no ostatnio to ja nie wiem co się ze mną dzieje. Ostatnio tak mnie stopy bolały, że to przegięcie i normalnie miałam spuchnięte paluchy u stóp, małe serdelki mi się porobiły ale w sumie nie wiem czy to przez ciążę czy przez co innego, chociaż ja ostatnio każde chwilowe nawet gorsze samopoczucie na ciążę zwalam
Puchną, ale zazwyczaj jak dłużej pochodzę, później wystarczy odpocząć i u mnie już jest ok

Cytat:
Napisane przez NaamaH6669 Pokaż wiadomość
A ja sie pochwale ze kupiłam za grosze 2 kombinezony zimowe i 1 kurteczke dla malucha
http://allegro.pl/showItem2.php?item=4368317691
http://allegro.pl/showItem2.php?item=4375054537
http://allegro.pl/showItem2.php?item=4368394615

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Piękne

Cytat:
Paprika i Basjenia to Ja mam pomysl jak bedziecie jadly to badzcie tak mile i myslecie "Zeby w cycki Inki poszlo" Biore to wszystko na siebie
W moje też, proszę !!
Dziewczyny co do dłuższych wypraw to ja mam zakaz, pomimo braku problemów z szyjką od ginekologa usłyszałam, że teraz się oszczędzamy .
Jeżeli chodzi o jedzenie poza domem, ja doczytałam że lepiej nie jeść w restauracjach, ALE można sobie właśnie zjeść w mac'u, kfc, pizzy hut itp. ponieważ podobno mają tam bardzo ostre rygory higieniczne! i gdyby sanepid wykrył coś w jednej placówce, to poleciałoby ostro.. a kary są tak ogromne, że ledwo by się wypłacili .
Dlatego jadam w pizzy hut, akurat jest w promocji pizza americana bardzo dobra, na cieście Pan Pizza o 29 zł

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 18:55   #1144
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
.
Jeżeli chodzi o jedzenie poza domem, ja doczytałam że lepiej nie jeść w restauracjach, ALE można sobie właśnie zjeść w mac'u, kfc, pizzy hut itp. ponieważ podobno mają tam bardzo ostre rygory higieniczne! i gdyby sanepid wykrył coś w jednej placówce, to poleciałoby ostro.. a kary są tak ogromne, że ledwo by się wypłacili .
Dlatego jadam w pizzy hut, akurat jest w promocji pizza americana bardzo dobra, na cieście Pan Pizza o 29 zł
dokładnie, kiedyś pracowałam w maku i tam są naprawdę rygorystyczne przepisy, żywność jest przechowywana tyle ile powinna co godzina wyje alarm żeby myc ręce jeśli dotknie się ktoś po twarzy wlosach itd to tak samo goniony jest do mycia także pod tym względem jest wszystko przestrzegane
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 19:04   #1145
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, kiedyś pracowałam w maku i tam są naprawdę rygorystyczne przepisy, żywność jest przechowywana tyle ile powinna co godzina wyje alarm żeby myc ręce jeśli dotknie się ktoś po twarzy wlosach itd to tak samo goniony jest do mycia także pod tym względem jest wszystko przestrzegane
Dlatego w ciąży precz zdrowa żywności z super knajp, a witajcie fast fody z maca !! hah

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-08, 19:07   #1146
19Inka90
Wtajemniczenie

Az mam ochote na Big Maca i fryteczki przez was :3 a na kolacje kalafior z serem :d

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 19:12   #1147
NaamaH6669
Rozeznanie

A ja jutro rano o 8.00 mam wizytę u ginki może wypatrzy cos miedzy nogami trzymajcie kciuki żeby był zdrowy synek

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 19:18   #1148
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Az mam ochote na Big Maca i fryteczki przez was :3 a na kolacje kalafior z serem :d
Ja na szczęście KFC czy maca mam 50 km od siebie teraz kalarepe szamam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 19:23   #1149
antosia5
Rozeznanie

U mnie też urwanie dzis chmury, w ogole zalamanie pogody, przez ktore słabo sie czuje- potrzebuje kawy, a nie mam w domu

Nie wiem czy pisalam czy nie, ale w czerwca za caly miesiac rzytylam ok 1kg No to chyba sie przechwalilam za bardzo- teraz za ostatni tydzien jest 1,5kg na plusie- jak tak dalej pójdzie to niedobrze bedzie

Mi nogi też puchną, ale mialam ten problem jeszcze przed ciążą w upały, choc teraz bardziej- nawet nie wiecie jak sie ciesze, że te "największe" miesiące wypadają na jesień

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja na szczęście KFC czy maca mam 50 km od siebie teraz kalarepe szamam

Boże, przypomnialas mi o KFC- jak mi sie zachciało twistera z polskiego kfc W niemczech jest inne, inaczej doprawiany i robiony i na dodatek suchy- jak pojade w sierpniu do pl to sobie nie daruje (swoja drogą gdzies ostatnio czytalam ze akurat w polskich kfc maja bardzo dobrej jakości mieso podobno sami kontrolują hodowle itd.)
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 19:34   #1150
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jutro rano o 8.00 mam wizytę u ginki może wypatrzy cos miedzy nogami trzymajcie kciuki żeby był zdrowy synek

trzymam kciuki
ja mam jutro o 8,30 wizyte i mam nadzieje ze nic tam nie wyroslo malenstwu miedzy nogami. Juz sie doczekac nie moge.
Stary 2014-07-08, 19:39   #1151
NaamaH6669
Rozeznanie

Alekaz to ja w takim razie trzymam kciuki za dziewuszke u Cievie a Ty u mnie za synka

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 19:57   #1152
LoLcIa123
Zakorzenienie

3 mam kciuki za Wasze wizyty .
Ja mam dopiero 5 sierpnia, po urlopie mojej lekarki jeszcze nigdy nie miałam aż tak długiej przerwy w badaniach, toż to miesiąc .
I nadal nie mam 100% pewności czy chłopak, ale raczej na tak.. podobno w 100% potwierdzi się na prenatalnych .
W ogóle wyskoczył mi taki bolesny pryszcz pod nosem, dopiero się robi więc ledwo ruszam ustami

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-08, 20:01   #1153
19Inka90
Wtajemniczenie

Lolcia to ja tak samo nie mam 100% pewności na dziewczynkę za tydzień we wtorek mam polowkowe i wtedy się dowiemy
Dziewczynki za wizyty i dawajcie znać

Emilka
Stary 2014-07-08, 20:06   #1154
TheN4ti
Rozeznanie

Mi zostały jeszcze dwa tygodnie z hakiem do usg. Już się doczekać nie moge, ciekawe kto się tam chowa dziś pierwszy raz ubralam jeansy ciążowe i czułam się jak 100 dolców, mąż też nie mógł się nagapic. Dawno nie miałam tak fajnych spodni.
Byłam na zakupach i znów nakupilam truskawek, nie mogę przestać ich jeść, nie ma dnia bez:-P

Stary 2014-07-08, 20:11   #1155
Hasiap
Rozeznanie

NaamaH i Alekaz w takim razie kciuki jutro na wizyty

Czytałam Was cały dzień, ale co chwile coś mi wypadało i nie miałam jak odpisać. Postaram się teraz zbiorczo napisać

Więc... W moim bliskim otoczeniu nie mam aż tak życzliwych osób, które by mi mówiły czy za dużo tyję czy źle wyglądam itp. Od początku ciąży przytyłam już 4kg i teraz ważę (i tak dopiero) 50 kg. Jedynie teściowa próbuje mnie podtuczyć bo myśli, że ja nic nie jem i dlatego jestem taka chuda. Dogadza mi jak mało kto - to trzeba przyznać Ale mam za złe jej to, że ja staram się jeść dużo a pomimo tego nie wiem czemu schudłam na rękach. Serio mam ręce jak u anorektyczki! Też zauważyłam ten problem, ale kurde jem wszystko jak należy, a nawet wmuszam w siebie dodatkowe jedzenie jakieś a w ręce i tak nie chce iść

Moja bratowa, która rodziła w październiku 2013, ma najwięcej do powiedzenia w sprawach ciąży Nawet mój brat się irytuje, że ona taka wszechwiedząca w każdej kwestii. I porównuje mnie do siebie na każdym kroku. Ja szczerze jednym uchem wpuszczam, a drugim wypuszczam, ale brat się denerwuje, że ta na każde moje A musi powiedzieć swoje B. Ale to czasem nawet zabawne jest

Co do jedzenia - co wolno czego nie- uznaję zasadę wszystko, ale z umiarem! Kawę piję rozpuszczalną i z mlekiem, ale w pracy zawsze takie piłam. Parzuchy nie robię by nie była zbyt mocna. Jedzenie z McDonalda lub KFC pozwalam sobie zawsze kiedy jestem w mieście gdzie takie jedzenie serwują, niestety u mnie w mieście nie ma tego typu jedzenia a najbliższe restauracje 40km ode mnie więc w zasadzie raz w miesiącu jak jadę do CH to zachodzę po takie jedzenie. Nie uważam też, żeby zaszkodziła mi np pizza - jakaś riwa czy guseppe. Na krewetki się czaję, ale poczekam aż będą w lidlu na tackach - uwielbiam je. hmm co tam jeszcze było Jedynie na piwo ani inne tego typu nie mam ochoty, zresztą jak Lolcia - alkohol mógłby dla mnie w ogóle nie istnieć i dałabym radę Co do słodyczy jeszcze - nie jestem fanką słodyczy, ale jak mnie naszła w niedzielę ochota to i chrupki zjadłam całą paczkę normalnie i to na raz! I wiem, że nic się nie stanie. Palić nie palę więc nie miałam problemu z rzucaniem, ale w sumie odpychają mnie kobiety wywalonymi brzuchami i fajką w dłoni...

Uważam, że odżywiam się mądrze w przeciwieństwie do wszystkich kobiet, które hmm nie dbają o siebie ani tym bardziej o rozwijające się w ich łonie maleństwa, a mimo to one rodzą zdrowe dzieci (pomijając dzieci alkoholiczek z zespołami fas czy inne). Dla nich to ja istnym wzorem jestem. Więc nie przesadzajmy z tym, co zakazane w ciąży, bo wszystko jest dla ludzi - tylko w odpowiednich ilościach.

Bez linczu proszę
Stary 2014-07-08, 20:12   #1156
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Mi zostały jeszcze dwa tygodnie z hakiem do usg. Już się doczekać nie moge, ciekawe kto się tam chowa dziś pierwszy raz ubralam jeansy ciążowe i czułam się jak 100 dolców, mąż też nie mógł się nagapic. Dawno nie miałam tak fajnych spodni.
Byłam na zakupach i znów nakupilam truskawek, nie mogę przestać ich jeść, nie ma dnia bez:-P

Ja sobie codziennie kupuje kompot truskawkowy w Piotrze i Pawle

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-08, 20:23   #1157
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Alekaz to ja w takim razie trzymam kciuki za dziewuszke u Cievie a Ty u mnie za synka

oki heheh choc polowkowe prywatne mam w piatek to sie zlozylo ze jutro u siebie wizyte ale maja tam sredni sprzet wiec zobaczymy co zobacza
Stary 2014-07-08, 20:29   #1158
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

ale macie fajnie ze w wiekszosci juz wiecie kto tam brzuszki zamieszkuje moje dzieciatko jesta tak wstydliwe ze na usg raz siedzialo po turecku zaslaniajac co tam ma a wczoraj na badaniu siedzialo sobie z nóżkami pod pupa ciasno i nie chciało pokazac :p tylko po kim to takie wstydliwe to ja nie wiem

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 20:33   #1159
19Inka90
Wtajemniczenie

To ja znowu nie wiem po kim moje takie malo wstydliwe ;D bo zwykle nóżkami macha we wszystkie strony świata

Emilka
Stary 2014-07-08, 20:40   #1160
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Spokojnie, przecież ja nikomu niczego nie zabraniam, każda z nas je to co chce
Jeśli jadam u kogoś, to są to moi bliscy znajomi/rodzina i wierzę, że myją to co podają swoim gościom
nie pisałam tego na poważnie - po prostu chciałam dać znać, że ostrożnie trzeba… bo dojdziemy do tego, że będzie nam wolno jeść tylko to, co same zrobimy - a nuż mąż zapomni rąk umyć i co?

ja jutro 0 10:40 mam połówkowe. lekki stresik jest, ale generalnie dość spokojna jestem i myślę o tym, czy będzie fajnie widać
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 20:42   #1161
19Inka90
Wtajemniczenie

Paprika to i oczywiście dawaj znać co i jak

Emilka
Stary 2014-07-08, 21:09   #1162
maczuma
Rozeznanie

Widzę, że jutro dzień wizyt. Ja mam o 16 i jak zwykle jest lekki stresik, choć nie tak wielki jak na początku. Trzymam kciuki za Was wszystkie
Czekam na wyłącznie dobre wieści

Sweet Olcia, ja też jeszcze nie wiem, kto dokładnie u mnie mieszka, ale, szczerze, mnie to jest wszystko jedno, choć mąż podnieca się, że to synek i będzie Jan (jak każdy najstarszy syn w rodzinie).
Stary 2014-07-08, 21:18   #1163
Misia89p
Wtajemniczenie

My też jutro mamy wizytę, ale o 14 dopiero juz sie nie moge doczekac

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:40   #1164
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Ja niestety biore 2x1 100mg

Witam się po długiej nieobecności w 20 tc tak na marginesie
Możecie już do mnie mowić "niemczuro" , jestem oficjalnie mieszkańcem dojczlandii poród rówież tam
Musze Wam powiedziec ze ja nie czuje ruchów..nie czulam 3 dni wcale, dzis 2 puknięcia i koniec. Zaczynam lekko schizować i juz sie nie moge doczekać czwartkowej wizyty u lekarza
Witaj Niemczuro kop na szczęście, na nowych włościach już się przeprowadziliście ?

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Macie ciotki połmetek
o jaki fajny

cześć dziewczyny! nadrobiłam Was, gratuluję wizyt, trzymam kciuki za kolejne.
Standardowo temt jedzeniowy się przebił :P omijałam z daleka, bo właśnie się obżarłam, tak tak, obżarłam, pół kilem bobu, wcześniej najadłam się u babci męża agrestu, czuję że pęknę
A jeszcze arbuz z lodówki się do mnie uśmiecha

Skusiłam się na pierwsze zakupy, kupiłam dwie pary bodziaków dla małego, po przecenie z bibi dreams czekają mnie jeszcze zakupy dla mnie, bo kasę mam odłożoną, ale nie mam kiedy podjechać. muszę kupić strój , bo w następny weekend wyjazd na wakacje już. Stąd mało czasu mam, by tutaj zaglądać, bo muszę ogarnąć wszystko przed wyjazdem.
chyba Was potem nie nadrobię, skoro dwa dni nie byłam, a tu tyle stron czytałam, a jak nie będzie mnie 1,5tygodnia to chyba nowy wątek założycie :P

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:44   #1165
doloresd
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ale wam zazdroszczę tych wizyt
Ja jeszcze muszę poczekać dwa tygodnie.
Akurat wizyta wypada mi w drugą rocznicę ślubu i może dowiem się, jaka jest płeć dziecka. To byłby piękny prezent .
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-08, 21:51   #1166
Karo89
Zakorzenienie

Doloresd ja dopiero za tydzień mam wizytę. Jutro kończę 16 tydzien nie wierzę, że to już.
Może strzelę w końcu sobie jakiegoś focisza?!

Stary 2014-07-08, 21:52   #1167
19Inka90
Wtajemniczenie

A wiec jeszcze raz tym razem dla wszystkich ! za wszystkie jutrzejsze wizyty i oczywiscie czekam na dobre nowiny od kazdej

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Oooo Karo ! Moja droga zdjęcie to nawet wypada juz nam tu pokazać ! :P

Emilka
Stary 2014-07-08, 22:04   #1168
Karo89
Zakorzenienie

to jutro zrobię świeżynkę

Stary 2014-07-08, 22:10   #1169
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dziewczyny ratunku! oparzyłam się w brzuch, chciałam przemyć przed zastrzykiem i ktoś zostawił kurek skierowany na wrzątek , czym to posmarować, popsikać?.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-07-08, 22:24   #1170
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku! oparzyłam się w brzuch, chciałam przemyć przed zastrzykiem i ktoś zostawił kurek skierowany na wrzątek , czym to posmarować, popsikać?.
Schładzaj wodą, ale nie lodowatą

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości