Grube uda- mój odwieczny problem. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-16, 10:35   #1141
Kateczka_05
Raczkowanie

GG do Kateczka_05
Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

Najwazniejsze żeby zdrowo a bierzesz jakieś leki? Jeśli tak to lekarka powinna Ci powiedzieć jak najlepiej jeść żeby nie zaszkodzić a pomóc
Będzie dobrze! Trzymam kciuki!
Kateczka_05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 10:39   #1142
201606300930
Konto usunięte

lekarka stwierdzila ze za chuda jestem i mam wiecej jesc :| a inny lekarz ze najlepiej tylko czarna herbatke zeby nie podrazniac zaladka :P

dziekuje buzka!
201606300930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 11:31   #1143
kleine
Rozeznanie

Hej Wszystkim!

witaj malinQa! Ty sie nie obawiaj przytyc tylko zdrowiej! Zdrowie jest najwazniejsze i kropka. Na odchudzanie masz jeszcze duzo czasu. dbaj o siebie
Stary 2006-05-16, 12:17   #1144
PaLLitQa
żona

Post Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

MalinQa- noom malinowy jest, a pozniej bedzie caly bialy i nie bedzie sie dalo tego bialego zedrzec Odzywiaj sie dobrze... i nie zwracaj uwagi na przytycie, bo wlasnie dzieki chorobie mozna schudnac a nie przytyc... rozumiem ze nie chce Ci sie jesc, ale jak ci tylko goraczka spadnie to staraj sie cos zjesc, chodzby na siłe...
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 14:20   #1145
kleine
Rozeznanie

PaLLitQa ma racje.

A ja dziewczynki mam problem... Chyba uzaleznilam sie od solarium jakbym mogla to bym chodzila codziennie. Im czesciej sie opalam tym wydaje mi sie, ze moja opalenizna jest slaba to taka anoreksja skorna! bladowstret... Boze ja to jednak popadam ze skrajnosci w skarjnosc...
Stary 2006-05-16, 19:12   #1146
piwnookaagacia
Raczkowanie

a wiec 23 wielkie podsumowanie hmmm trzeba sie bedzie postarac

a myslicie ze do ilu tak mniej wiecej dazyc nad tym kolanem?? bo o ile wszedzie indziej mam wyznaczone cele to tutaj nie mam wlasciwie takiej liczby "w sam raz"...jak myslicie ile to by bylo tak akurat??

a tobie Pallitqua twoje nogi naprawde nie powinny zwisac tylko powinny byc pieknie wyeksponowane bo masz sliczne szczuplutkie nozki!! naprawde i ja wcale nie wiedze tam nadmiaru kochanego cialka

Malinqua szybkiego powrotu do zdrowia
piwnookaagacia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 19:59   #1147
vadi
*sportaddict*

Wszystkie wymiary w najszerszym m-cu w okolicy
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 20:11   #1148
PaLLitQa
żona

Agacia- ehh narazie nie mam czasu nawet myslec o nogach, mam w domu francuzke i mysle jak sie z nia dogadywac a gadam znią troche p angielsku, troche po francusku, troche po polsku i na migi wiec jest smiesznie
Stary 2006-05-16, 22:31   #1149
kleine
Rozeznanie

PaLLitQa ale super... kiedys do pracy przyszli do mnie francuzi, ale jeszcze wtedy uczylam sie tego jezyka, dzis juz raczej nic nie pamietam. Za to angielski i niemiecki uwielbiam
Stary 2006-05-16, 23:06   #1150
sanka
Przyczajenie

Witam. Od jakiegoś czasu śledzę wasz topik. Męczę się, żeby odchudzić moje wielkie uda i nadać im ładny kształt. Bardzo mi się spodobały ćwiczenia The Ultimate Workout, które wykonuję min. 5 razy w tygodniu od ponad 2 tyg. Wszystko byłoby super - ciałko się ujędrnia, brzuszek staje się coraz bardziej płaski, nawet zmniejszył mi się celulit na udach, ale... rozrosły mi się łydki Zwiększyły obwód o ponad 1,5 cm, zrobiły się twarde i szerokie. Mam wielki problem i jestem zrozpaczona. Nie chciałam takiego efektu tych ćwiczeń. Jak myślicie, czy to tylko początkowy etap tych ćwiczeń, czy tak wpływają na moje nogi? Poradźcie proszę, bo nie wiem, czy mam poszukać sobie innych ćwiczeń, czy dalej te kontynuować?
sanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 23:35   #1151
Kateczka_05
Raczkowanie

GG do Kateczka_05

Czy te ćwiczenia faktycznie zmniejszają cellulit bo ja przez to paskudztwo spać nie mogę
Stary 2006-05-17, 12:56   #1152
PaLLitQa
żona

Cytat:
Napisane przez kleine
PaLLitQa ale super... kiedys do pracy przyszli do mnie francuzi, ale jeszcze wtedy uczylam sie tego jezyka, dzis juz raczej nic nie pamietam. Za to angielski i niemiecki uwielbiam
Hehe wiesz jakiej mi siary wczoraj narobili na miescie Tak sie darli jak nie wiem tak samo im zrobie we Francji popamiętają mnie ogólnie jest fajnie bylismy na pizzy to tez było smiesznie a mi sie juz w glowie przewraca i do normalnych polaków mowie po francuzku albo angielsku... bylam pizze zamowic to pani sie mnie pyta czy podac sos czosnkowy, to powiedziałam 'łiii" po francusku 'tak' hehe
jutro juz jadą
Stary 2006-05-17, 14:26   #1153
=>Vicki<=
Raczkowanie

a ja mam problemik.....znow mnie ogarnelo lenistwo polaczone z dolem...wkurzam sie, bo pomimo ze tak duzo cwicze, nie widze wcale zadnych efektow...nic mi sie obwod ud nie zmienil, nie poprawil sie nadmiernie ich wyglad w ogole masakra. cwicze codziennie okolo godzine, nie jem slodyczy juz prawie wcale, no i jeszcze to ze drugi miesiac odkad cwicze okres mi przychodzi 10 dni po terminie, a w tym miesiacu w ogole nie przyszedl. czy to przez cwiczenia? bo nie ma innych mozliwych powodow. wage mam ta sama, zdrowo sie odzywiam. o co w ogole chodzi? czy robie cos nie tak???
=>Vicki<= jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-17, 15:37   #1154
nebraska
Zakorzenienie

Właśnie mam ten sam problem co Vicki. Co prawda ćwiczę dopiero 2 tygodnie (w różnych konfiguracjach Tamilee Webb Abs i pośladki, tae- bo, skakanka, 8 minutes arms) i nie widzę rezultatów NA dodatek ważę 1kg więcej mimo że jem mniej, słodyczy wcale bo nie przepadam
I jak tu się nie zniechęcić??

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-17, 17:33   #1155
kleine
Rozeznanie

nebraska na Twoim miejscu nie wazylabym sie i nie mierzylam przez kolejne 2 tygodnie i zobaczysz, ze pozniej zauwazysz poprawe. Nie ma co sie zniechecac, choc ja mam to samo. Po to tu jestesmy zeby sie podtrzymywac na duchu opiep... gdy bedziemy mialy lenia i pocieszac gdy opadniemy z sil. Wiec nic, tylko walcz, reszta przyjdzie sama
Stary 2006-05-17, 20:17   #1156
OliFka1
Rozeznanie

Dziewczyny, może lepiej mierzcie się zamiast ważyć... Dużo ćwiczycie, mięśnie wiecej ważą, a z tą wagą to różnie bywa - róznica w ciagu dnia może sięgać nawet 2 kg!

Jako ciekawostkę wklejam etapy zrzucania wagi - czyli jak to od strony technicznej wygląda

"Etapy zrzucania wagi

Często po pierwszych dnia odchudzania jesteśmy zachwyceni efektami, nie zdając sobie sprawy, że pozbywamy się zapasów wody, a nie tłuszczu. O spalaniu tłuszczu tak naprawdę możemy mówić dopiero po 11 dniach diety. A tak wygląda rozkład spalania na tradycyjnej diecie redukcyjnej:

Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu

Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu

Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu

Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu

Do zrzucenia wagi potrzeba więc wytrwałości i konsekwencji"
źródło: Sportowe Forum Dyskusyjne (www.sfd.pl - polecam, naprawdę specjaliści)

MalinQo Ty się o zdrowie martw, a nie o to czy przytyjesz w czasie choroby czy nie Właśnie że musisz jeść i dużo pić żeby Twój oranizm miał siłę do walki z chorobą, no!

Kleine Nie przesadzaj z tym solarium, bo wpędzisz się jeszcze w jakąś tanoreksję albo coś. To bardzo szkodliwe. Poczytaj sobie -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Tanoreksja oraz -> http://www.qz.pl/glowna.php?id=zdrowie/046
Ja ostatnio też się wybrałam na solarium. Pani wpuściła mnie tylko na 6 minut Musiałam bardzo blado i anemicznie wyglądać
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-17, 21:07   #1157
kleine
Rozeznanie

OliFka nawet boje sie tego czytac... jak na razie obiecalam sobie, ze nie pojde az do poniedzialku, bo wszyscy mowia, ze juz jestem ladnie opalona
vicki nie zalamuj sie tylko przeczytaj co Ci OliFka napisala. Masz nas na poprawe humoru, ja zawsze sluze pomoca

sanka, powiem szczerze, ze ja sie na tym nie znam, ale jakbym miala taki odwrotny efekt na lydkach to bym sie wycofala i sprobowala czegos innego. sama juz nie wiem, zaraz tu Ci dziewczynki pomoga, nie ma sie co zalamywac, tylko nie rezygnuj z cwiczen wogole, to niedozwolone

PaLLitQa fajne taki znajomosci.... Wyjazd do Francji to moje najwieksze marzenie. Kiedys chcialam pisac mature z francuskiego...

A ja dziewczynki sie dzisiaj strasznie zdenerwowalam. Mojej kolezance z forum, jakas dziewczyna zabrala karme, bez uzasadnienia. Wiec Natalia sie pyta dlaczego to zrobila, a tamta na to : chcialam sprawdzic jak to dziala. przejmujesz sie? co to wlasciwie jest i po co? wiec ja z druga kolezanka tez odebralysmy jej karme, zeby zobaczyla jak to dziala w obie strony i jakies dziewczyny odebraly mi za to karme, zamiast 150 zeszlam na 91, dzieki vadi mam 101. vadi kto mial racje, bo ja juz nie wiem? Wiem, ze to nie na temat, ale tak z ciekawosci...
Stary 2006-05-17, 21:15   #1158
Kateczka_05
Raczkowanie

GG do Kateczka_05

No głupio zrobiła tamta dziewczyna ale trzeba było ja olać albo się gdzieś poskarżyć zaraz Cie pewnie podbudujemy i sie wyrówna ))))
Stary 2006-05-17, 21:19   #1159
kleine
Rozeznanie

Zobacz Kateczka... Niby nic wielkiego, taka karma... Ale ktos Ci ja daje z sympatii, z uznania i nagle ktos tak po prostu Ci ja zabiera, W gruncie rzeczy, to juz po sprawie...
Stary 2006-05-17, 21:26   #1160
201606300930
Konto usunięte

to ja cie dokarmiłam
201606300930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-17, 21:27   #1161
Kateczka_05
Raczkowanie

GG do Kateczka_05

Też prawda no ale nie masz się co martwić bo to z głupoty było a nie z nielubienia są ludzie i ludzie ja bym się skupiła na pochwałach a sporo ich juz chyba masz a tak wogóle to czy można zmienić karmę bez podania przyczyny?
Stary 2006-05-17, 21:31   #1162
Kateczka_05
Raczkowanie

GG do Kateczka_05

a tak wogóle to musze się pochwalic, ze od tygodnia ćwiczę pilates a od dziś mam zamiar się też pozmuszać do callaneticsu bo podobno dobry na wysmuklenie co mi sie barzo przyda no i na ten prześladujacy mnie cellulit macie moze jakieś propozycje tytułow, które można sciągnąć?
Stary 2006-05-17, 21:32   #1163
kleine
Rozeznanie

nie mozna, ale co takiej zrobisz... zamiast sie skarzyc, same doszlysmy sprawiedliwosci. Powiem szczerze, ze zawsze jestem taka napalona na pomoc innym, a potem to ja po glowie dostaje, tylko, ze sama sie o to prosze... w realu tez zawsze taka jestem
Stary 2006-05-17, 21:35   #1164
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleine
Zobacz Kateczka... Niby nic wielkiego, taka karma... Ale ktos Ci ja daje z sympatii, z uznania i nagle ktos tak po prostu Ci ja zabiera, W gruncie rzeczy, to juz po sprawie...
niby nic, ale po prostu nie fair ze strony tej dziewczyny. Myślę, że takie sprawy najlepiej zgłaszać - zwłaszcza, że miałaś dowód w postaci jej wiadomości, ech, no ale co się stało to się nie odstanie, nie przejmuj się.

I Kleine! Uważaj z tym solarium, przecież to niszczy skórę i później łapie się taki nieładny pomarańczowy odcień.

No, dziewczyny ja się nie poddaję i walczę. Zwłaszcza, że samopoczucie mi się poprawia po ćwiczeniach i nie mam wyrzutów sumienia, a to już coś

Fragrantica

Stary 2006-05-17, 21:40   #1165
kleine
Rozeznanie

racja, na nastepny raz, to bede zglaszac, bo to pozniej niepotrzene klotnie i problemy.

Z tymi wyrzutami sumienia to racja, ja tez o wiele lepiej sie czuje gdy pocwicze a solarium? odpuszcze sobie na razie
Stary 2006-05-17, 21:45   #1166
kleine
Rozeznanie

chce Wam jeszcze tylko powiedziec dziewczyny, ze jestescie wspaniale! Nie moge uwierzyc, ze poznalam tyle wspanialych osob
Stary 2006-05-17, 22:14   #1167
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kateczka_05
a tak wogóle to musze się pochwalic, ze od tygodnia ćwiczę pilates a od dziś mam zamiar się też pozmuszać do callaneticsu bo podobno dobry na wysmuklenie co mi sie barzo przyda no i na ten prześladujacy mnie cellulit macie moze jakieś propozycje tytułow, które można sciągnąć?
Ja mam callanetics.pm (samo rozciąganie relaksacyjne dosyć) i ściągam callanetics.Am - spodziewam się, że będzie trudniejszy. ćwiczenia prowadzi autorka. Nic szczegónego na razie nie mogę powiedzieć dopóki mi sie nie ściągnie ten .Am

Fragrantica

Stary 2006-05-17, 22:23   #1168
=>Vicki<=
Raczkowanie

taaa.....ile kalorii ma 135g chrupek "snaki"??? wystarczajaco by znowu sie zdolowac. wyszlam na rolki na 1/2 godzinki, ale tylko sie zdenerwolwalam ze nadal jezdze jak pajac. co do postu olifki...zalamka totalna. czyli jedzac normalnie, bez slodyczy, i cwiczac ok.godzine dziennie, cos powinno mi zejsc. a wymiary mam praktycznie identyczne. tylko z talii mi pare cm zeszlo, a uda i posladki identyczne.waga tez (nia sie nie sugeruje).

ogolnie to przepraszam za moje dolujace i nudne posty w ktorych poruszam tematyke jak to mi sie nie chce czy narzekam ze nie widze efektow.... ale Wasze slowa nie ida na marne, wiec za nie bardzo dziekuje
=>Vicki<= jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-18, 08:55   #1169
kleine
Rozeznanie

oj vicki, vicki a od czego my tu jestesmy? Od tego, zeby sobie pomagac podczas zalamki. Chyba zapomnialas, ze odchudzanie nie jest najwazniejsze. Kiedy cwiczysz czujesz sie lepiej i dbasz o swoje zdrowie! Nie ma sie co zalamywac, przeciez Ty fajna i z pewnoscia ladna dziewczyna jestes, wiec nic tylko cieszyc sie zyciem! wazne jest to, ze sie starasz, a za to na pewno spotka Cie nagroda, zobaczysz. Nie zalamuj sie i nie przestawaj, bo gra jest warta swieczki! A poza tym, to my Cie tu potrzebujemy na tym forum...

Ja wczoraj cwiczylam, tylko troche, ale po takiej przerwie to juz cos Bardzo malo wczoraj zjadlam i mam zamiar zaczac wszystko od nowa. Musze sie nauczyc na nowo ograniczac jedzenie i zabijac czyms glod, bo rzucilam palenie (choc tesknie )... Cwiczenia? Wlasnie chcialam zaczerpnac waszej rady. Chce czegos ciekawego i efektywnego. najbardziej interesuje mnie brzuch i lydki, choc tak na prawde to i cala reszta... Co sprawdzilyscie juz na sobie? Skad mam to wziasc?
Stary 2006-05-18, 15:08   #1170
OliFka1
Rozeznanie

Na brzuszek - najbardziej efektywna jest aerodynamiczna szóstka Weidera. Testowałam - nie dotrwałam co prawda do końca (ćwiczenia są naprawdę hardcorowe ) ale już nawet po tym co zrobiłam były efekty. Teoretycznie zestaw jest na wyrobienie mięśni brzucha, ale tłuszczyku mi się również spaliło trochę. Kleine - jakbyś się zdecydowała to daj cynk bo szukam kogoś kto robiłby jednocześnie ze mną (tak jest o wiele lepiej )

A na łydki nie znam, bo to chyba jedyna część mojego ciała która jest zgrabna :/ Rozumiem ze chcesz je wysmuklić? Bo jeśli chodzi o wyrobienie mięśni to wiem ze na pewno zadziała jazda na rowerze - nisko siodełko, ciężka przerzutka i łydki będziesz miec rozrośnięte jak kolarz
I want a perfect soul..

...this life is more ordinary
OliFka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości