|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Emdzik śliczne! kombinezon cudny
Mama Zuzi - no wlasnie nie mam vanisha, musze kupić bo się skonczył ![]() cieszę się wizyta ok, a szyjka w normie szkoda tylko, że dzidzia wstydliwano i to nasze ciążowe roztrzepanie
Edytowane przez Panna Migotka 86 Czas edycji: 2014-09-11 o 21:13 |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
wrociłam...wszystko mnie boli ale mam z 30 probek w tym wkładki laktacyjne, smoczek, bio-oil i czapeczke dla niemowlaka
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pajacyk w ogóle super szkoda tylko że ma plamki ![]() Cytat:
|
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na wykładach było coś ciekawego? czy bardziej "lokowanie produktów" w sensie nasze produkty są dla dziecka najlepsze i żadne inne? |
|
|
|
|
#1145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1146 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciuszki przepiękne.
Mamazuzi,to wspaniale, że wszystko w jaknajlepszym porządku. |
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
PannaMigotka co do plam, to dla mnie niezawodne jest mydełko na plamy Dr. Beckman lub Heitmann. Usunęło nawet smar! Od kiedy go używam nie kupuję Vanisha.
My na warsztaty "będę mamą" idziemy w czwartek
|
|
|
|
#1148 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny trafiłam dziś na świetną okazję, ale z racji, że ja już mam to wklejam wamhttp://olx.pl/i2/oferta/kolyska-rozek-spiworek-CID88-ID6R7dz.html#:3ba75665fd
Uważam,że to jest super rozwiązanie, taki komplet. I cena niezła a można ją jeszcze znegocjować. |
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
MamaZuzi a jak tam to usg połówkowe..zdąrzysz zrobić?? I jak waga??
Kurcze co ten nasz doktorek nie pali się ostatnio do robienia usg i podglądania dzidzi?
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej, jestem ale na chwile, dopiero wrocilam z plotek i obzarsrwa, i zmeczona jestem
![]() Magda ja tez mam mrowki na brzuchu, nie zastanawialam sie co to za bardzo, bo dla mnie to po prostu rozciagajacy sie brzuch ![]() ![]() padam spac...mialam wam napisac,ze ciuszki swietne Magda Twój róż jest boski
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez na początku tak myślałam sobie tylko dzisiaj to mi tak mrowiło, że mnie to już denerwować zaczęło. No ale w takim razie już o tym nie myśle ![]() Noo pewnie już każdy spać idzie więc Dobranoc moje Miłe
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje dziewczyny
![]() Maciejka od ostatniej wizyty mam +1 czyli waga u doktorka pokazała dzisiaj wagę przed ciąży. Nadrobiłam utracone 2 kg. Mówił żeby spokojnie w środe zrobić a nie mówiłam nawet że Magdalenka nasza była za duża ostatnio. Dziwnie skomentował to że do 3 gin chodzę :/ To nie moja wina że sam się nie zna na tyle że trzeba jeszcze chodzić do kogoś innego na usg i że nie śpie na pieniądzach :/ Jak jeszcze raz coś takiego powie to mu skomentuje odpowiednio te teksty. h0pe wiedziałam że coś mi umknęło i że miałam komuś coś jeszcze napisać ale co i komu to nie bardzo już Ale cofnęłam się i odszukałam Pytałaś o belle ja mam to 1 miesiac i tam mi się wyświetliło że przez pierwszy będę miała pełną wersję na próbę a później będę mogła wykupić. A jak jest to nie wiem Miała któraś z Was styczność z podkolanówkami przeciw żylakom? Rwie mnie prawa noga bardzo a z tygodnia na tydzień będzie coraz gorzej Nawet autem mi się źle dziś jechało.---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Mała a jak podobały Ci się warsztaty? Ciekawie było?
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
Maciejka nic takiego nie powiedział że mi sam zrobi.
Po prostu powiedział do mnie że jak się jest pod opieką 3 gin to się wie że jest wszystko dobrze, nie to co u jednego. Nie odebrała tego zbyt dobrze :/ Może myśleć co chce ale mógł by to zostawić dla siebie.
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek brzuchatki.
Cieszę się z udanych wizyt Co do żylaków to sama nie mam, ale mam znjomą, która na nie cierpi i nosi te rajstopy uciskowe i jest z nich bardzo zadowolona, normalnie się chowają. Z tym lekarzem to też miałam taki przypadek przed ciążą jak się leczyłam. Przez 3 lata chodziłam do jednego,wydawał mi się być dobrym i konkretnym ale chciałam jeszcze skonsultować mój przypadek z innym i poszłam, to jednak okzało się być błędem. Mój nie miał nic przeciwko ale za to ten "konsultujący" przyjął mnie nie powiem jak. Teraz wiem,że niektórzy mają się za niewiadomo kogo i jakby wszystkie rozumy pozjadali. |
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Wpadłam tylko się przywitać, bo zaraz wybywam na zakupy, a wieczorem idziemy z mężem na koncert Budki Suflera. Odezwę się pewnie dopiero jutro. Miłego dnia
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
MamaZuzi moja mała tez taka wstydliwa
![]() mierzyłam cciśnienie 120/70 ale wczoraj chyba jakiś ciężki dzień był. U mojej babci był lekarz bo jej tak ciśnienie skoczylo. Kupiłam wczoraj spodnie ciążowe w c and a są świetne ![]() I legginsy również. i jestem zafascynowana olx tyle tam cudownosci. Widziałam świetny kombinezon w Łodzi taki jak chciałam zaraz zadzwonię do tej babeczki ![]() I porozgladalam się wczoraj po galerii dla dziewczynek są takie piękne rzeczy |
|
|
|
#1158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale rajstopy widziałam ciążowe przeciwżylakowe... moze jakieś leginsy też są? EDIT: są też podkolanówki przeciwżylakowe ![]() http://allegro.pl/podkolanowki-antyz...577403286.html http://allegro.pl/gatta-podkolanowki...513860259.html Cytat:
a ja ostatnio kupiłam sobie rajstopy i legginsy ciążowe (tylko jeszcze do legginsów to muszę jakąś górę dokupić, bo przecież nie będę ich nosiła zamiast spodni ![]() i kupiłam też sukienkę ciążową w sensie krój ma uniwersalny, ale super się na brzuszek rosnący nadaje. No i pierwszy raz w życiu nie muszę chodzić w sukience z wciągniętym brzuchem i czymś wyszczuplajacym pod spodem. Mogę po prostu udawać, że tak ma być i to wcale nie jest tłuszczyk tylko JUŻ ciążowy brzuszek
Edytowane przez Panna Migotka 86 Czas edycji: 2014-09-12 o 08:49 |
||
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- niestety ale troche sie wynudziłam... a Wiki to juz nie wspomne chociaz potem znalazła sobie kolezanke i z nia szalała
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Emdzik i Panna Migotka, śliczne ciuszki
MamaZuzi super, że dzidziulina rośnie zdrowo
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
Panna Migotka
Na OLX na prawdę można znaleźć cudeńka. Trochę wyżej wkleiłam link do ogłoszenia z pełnym kompletem do spania dla dzidzi. Jest kołyska z wyposażeniem. Super sprawa za fajną cenę bo 199zł to uważam,że nie jest drogo. A ja znalazłam zajęcia z pierwszej pomocy dla dzieci i niemowląt..
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wczoraj sobie pozaznaczalam co wam napisac i poszla spac biala to tak to jst,umowa na "gebe" a potem jak przychodzi co do czego ![]() ale dobrze ze macie najgorsze za soba a co do pampersow 1 i 2-to ja tez nigdy nie widzialam ich w promo,nawet mi sie wydawalo ze to w miare logiczne,bo ich sie najkrocej uzywa czyli najmniej kupuje,a promo zawsze widzialam od 3-jek Alunia tez sie juz kiedys zastanawialam jak to mozliwe/czy to mozliwe nie kapnac sie nie sie jest w ciazy emdzik co do tej skory i mrowienia,chyba faktcyznie dziewczyny maja racje ze to rozciagajaca sie skora,ostatnio moja skora na brzuchy tez jakas dziwna jest,swedzi mnie zwlaszcza w okolicy pepka musze sie zaczac intensywnie smarowac przesliczne ciuszki,te rozowe tez hehe Mamazuzi to z dzidzia wszystko dobrze,a szkoda ze lekarz nie chce podejrzec dokladnie co tam widac,w sumie nie wiem czemu dla niektorych to taki porblem jak juz robia usg sprobowac zobaczyc plec tez a co do zylakow,nie wiem,ponoc te rajstopy czy podkolanowki sa dobre,ale osobiscie nie uzywalam maladT to chociaz troche gratisow dostalas ![]() gdzie to mydelko mozna kupic? juz chyba tu maladt polecala |
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
my idziemy 23 wrzesnia na zajecia bezpieczny maluch i tak bedzie własnie o udzielaniu 1 pomocy
mydełko kupiłam w realu w dziale z płynami, bardziej odplamiaczami
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia ja koniecznie też muszę kupić. Wieoczorkiem poczytam o rodzajach
Kano miłego wieczorku z M Migotka tak mi zalecił gin powiedział że bez tego będzie coraz gorzej, a jak teraz mnie ta noga już rwie to co będzie później Nie mogę tak tego zostawić. A chyba wie co robi. Na forum jeszcze muszę poczytać.---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- A ja zaczęłam dziś dzień od wymiotów
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Dziś się nigdzie do popołudnia nie wybieram, jedynie sprzątanie łazienki mnie czeka i mycie podłóg, więc będę tu z wami ![]() ale wczoraj długo posiedziałam z dziewczynami, że jak maz po mnie przyjechał to zasypiałam w aucie. Nie brałam sama auta, bo zgubił się nam dowód rejestracyjny i w razie ewentualnej kontroli ,wolę się nie stresować, bo znając mnie- od razu zaczęłabym ryczeć Zjadłam dziś na śniadanie tosty francuskie i generalnie mogłabym siedzieć i jeśc je bez końca, ale..jajka miałam tylko dwa ,z czego jedno spadło na ziemię, więc z jednego jajka wyszły tylko 3 tościki buuu
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Nie, bo na I badaniach miałam dosc wysokie, gin kazal powtorzyc i pieknie spadlo. Teraz tak "z glupia frant" powtorzylam i znowu TSH poszlo do gory :/ FT4 jednak jest niskie, a to podobno razem sie patrzy.
Zobaczymy, co gin jutro powie. Byłam tak w ogole u dietetyka i pani mi wyjasnila wymienniki weglowodanowe. Fajna rzecz, pozwoli mi rozszerzyc menu, jesc normalnie z nadzieja na przytycie! Stosujac sie do porad diabetologa (czyli generalnie wykreslenie z jadlospisu polowy rzeczy) troche bowiem schudlam. W ogole cukier na czczo mi ostatnio spadl Maciejka - fajnie, ze ten szpital i badania juz za Toba ![]() Skoki cisnienia tez mam, najprawdopodobniej z nerwow (normalnie cisnienie jest OK, a jak tylko nerwowa sytuacja to skacze - nawet z Holtera to widac). Czeka mnie jeszcze raz wizyta u kardiologa, ale mysle, ze na takie skoki to raczej cos na nerwy a nie na samo cisnienie ![]() 114 - fajnie, ze juz te wyniki znasz Tak myślałam, że skoro z dziecmi pracujesz, to te cytomegalie juz pewnie dawno mialas.
|
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
O joj! MamaZuzi a czemu tak? Mi jest ciągle niedobrze.
Ja niestety nadal nie znalazłam żadnej pościeli, która by do mnie przemówiła.. mam dość specyficzny gust, wiem o tym i przez to nie będzie łatwo. |
|
|
|
#1169 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i też idę na te warsztaty, tylko w październiku. I nawet TZ udało mi się namówić, więc jak mu w pracy nic nie wyskoczy to pójdziemy - myślę, że tatusiowie też powinni mieć pojęcie o pierwszej pomocy i ogólnie zagrozeniach dla takiego maluszka... Cytat:
![]() kupiłam bordową Cytat:
|
|||
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
IncognitoNick a to maja rozne podejscia,niezle
![]() a potem nie dziwne ze sie czlowiek juz gubi co wolno a co nie,zeby nie zaszkodzic mamazuzi Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Panna Migotka sliczna ta sukienka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.

szkoda tylko, że dzidzia wstydliwa

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)