![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
witam i ja z rana. zaraz uciekam pod kołdre. rano obudziłam sie z lekko zawalonym nosem i bólem gardła. Znowu jakies chorobsko.
Duszona ja miałam i rwe w ostatniej ciazy i normalnie nie w ciazy odmiedniczkowe zapalenie nerek. ja bym na Twoim miejscu poprosiła kogos by opukał Ci plecy nad nerkami reka delikatnie jak bol sie nasili to nerki(tak zaje**scie zakłuje) a jak nie to niestety albo i stety- nie wiem co lepsze to rwa. u mnie nadal boli ogon i poczekam do 30 na wizyte ale juz mnie cholera z tym bierze bo nawet jak na boku normalnie leze to boli. jedynie pozycja boczna ustalona jest ok
#1142 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po wszystkim.. tylko za 3 razem nie chciala krew leciec i w taki oto sposob mam 4 dziury
![]() Juz tez sniadanie zjadlam. Malej bardziej smakowala kanapka z serem i ogorkiem kiszonym niz ta glukoza ![]() No i teraz czekac na wyniki... ah jak sie boje.. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Maciejka zobaczymy jeszcze co reszta dziewczyn napisze o rożku ![]()
#1143 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny,
Duszona - mam nadzieję, że to nic poważnego, sama wiem jak potrafią boleć nerki i mam nadzieję, że to nie to. A tak w ogóle to chciałabym stwierdzić, że chyba się wymieniamy wirusami przez internet, bo teraz mnie dopadł i od wieczora rzygam jak kot, że się tak wyrażę...prawie całą noc nie spałam, ledwo małego do przedszkola zaprowadziłam...zebrałam się w sobie, bo w domu nie miałaby nawet siły zrobić mu coś do jedzenia...wracam do łóżka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zakorzenienie
|
Eh Dziewczyny wspolczuje Wam tych chorobsk
![]() Lezcie i kurujcie sie ![]()
#1145 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak w ogóle to dzieńdoberek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
Jejku, dziewczyny, trzymam kciuki, żebyśmy się wszystkie wreszcie wykurowały ze wszystkiego. Pewnie nastąpi to po porodzie
![]() ![]() Ja się umówiłam do 2 diabetologów. Jak szaleć to szaleć! Kobietka, co się zajmuje cukrzycą ciążową, miała termin dopiero na 18 XI. Już za tydzień przyjmie mnie jednak w innym mieście diabetolog, który, co prawda nie zajmuje się konkretnie cukrzycą ciążową, ale myślę, że i tak będzie wiedział więcej ode mnie (sprawdziłam, jest ordynatorem oddziału diabetologii). Tak więc z konsultacją u niego zdążę przed kolejną wizytą w tej mojej przyszpitalnej poradni diabetologicznej. Ufff... . Od czasu tego zamotania z insuliną moje cukry tak się wystraszyły, że max 115 uzyskały (odpukać) ![]() Najchętniej bym poszła jak Ewek do jakiegoś ginekologa-diabetologa, ale do Warszawy to tak trochę daleko. Ewek - jeśli możesz rzuć proszę nazwiskiem swojego lekarza - może się jednak wybiorę jakby co. W ogóle spotkałam się wczoraj z moją koleżanką. Jaki Ona ma na mnie dobry wpływ! Opowiadała mi o swoim porodzie. Gdy uznała, że faktycznie zaczyna się pojechała do szpitala. Wzięli ją od razu na górę. Zanim mąż zdeponował płaszcze, nałożył ochraniacze itd. i wszedł na górę, to już było po porodzie ![]() ![]() Edytowane przez IncognitoNick Czas edycji: 2014-10-23 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki..
![]() emdzik, zazdroszczę, że masz już glukozę za sobą... ja robię w przyszłym tygodniu... ![]() wegielek, biedna... mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie... ![]() ![]() maladT, Ty też się kuruj.. ![]() maciejka, ja z Zuzką miałam 2 rożki, takie najzwyklejsze, nieusztywniane i jak dla mnie były OK.. teraz dokupię jeszcze jeden też zwykły, bo jeden po Zuzi mi się zniszczył.. ![]() Duszona, jeśli nie przejdzie Ci ten ból, to lepiej to skonsultować z lekarzem.. ja z Zuzą w ciąży miałam problemy z nerkami... to jest masakra.. ![]() ![]() Ja się dziś nie wyspałam, bo spałam z Zuzą.. zawsze śpimy razem, jak mężowy gdzieś wyjeżdża.. ![]() ![]() ![]() Także zaraz wypiję sobie kawę, bo pogoda mnie jeszcze dobije... ![]()
![]() |
#1148 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ja dopiero wstałam, w zasadzie to się jeszcze nie podniosłam z łóżka! Znowu pół nocy spać nie mogłam! A to deszcz, a to siku, a to pobuszowałam na aliexpress i spać już mi się kompletnie odechciało! Jak tak dalej pójdzie to do lutego się wykończę, albo zasnę podczas porodu :P Duszona natychmiast pędź do przychodni!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Wtajemniczenie
|
Co do rożków kochane to ja osobiście ich nie lubię i nie chcę, za co mnie opiernicza siostra i mam jeden właśnie od niej. Na pewno jak zmierzacie trzymać dzidziole w rożkach, to nie będzie wam potrzebna ani pościel ani śpiworki na ten czas rożkowania, bo dzidziolkowi będzie za ciepło. Czy usztywniany czy nie? Najlepiej taki i taki. Usztywniany świetnie się spisze gdy dzieciątko będzie chciała wziąć na ręce osoba, która się boi (jak moja mama,musi mieć rożek) lub która z dziećmi do czynienia nie miewa.
Dla tego, ten rożek który mam, będzie sobie po prostu leżał gdzieś blisko kruszynki, żeby w razie czego włożyć szybko dzidziucha i podać. W reszcie chyba znalazłam pomysł na pokój dzieciowy i znalazłam tapetę. Ale jeszcze tak na 100% nie jestem pewna bo mam 2 pomysły. |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
hej, więc wrzucam nasze zakupy internetowe, jak planujemy i jak jest najtaniej. Znajome zamawiały, więc sprawdzone jakościowo:
healthworld; pieluchy tetrowe biale, smoczki, rogal, posciel, pojemnik na smoka, chusteczki do smoczka, przescieradla, rozek, klin, spiworek margot; koszule do karmienia, okrycia kapielowe, termometr babymix; butelka, pieluchy flanelowe, woreczki pachnace na pieluchy, sol fizjo, podklady bella mama, przewijak, kocyki, wanienka interbobo; podklady do szpiatala, ceratka do lozeczka, majty siateczkowe, kolorowe tetrowe pieluchy, termometr do wody, szczotka do wlosow, majtki poporodowe jednorazowe,oslonki na piersi, lozeczko turystyczne. materac do lozeczka, wklad do wanienki Duszona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
hej
wreszcie nie pada,ale zimno Aga no komary jeszcze sa :/ teraz najbardziej wyglodniale,jak ostatnio mi corcie zaatakowaly to miala na raczce 5babli jeden kolo drugiego i jeden mega wielki pod okiem ![]() a co do aktywnosci dziecka-nie wiem czy to sie sprawdza,na ile sie sprawdza w ogole moja mnie kopala bardzo mocno,non stop,i jest zywym srebrem ![]() ![]() emdzik a mialas za kazdym razem z zyly pobierana krew?wiem ze u mnie w labo z palca drugi raz pobieraja,nie wiem czy to ma jakies znaczenie czy nie,zreszta jak bede tam to sama zapytam czy mi tez pobierze po 1h no i kciuki za wyniki,zeby byly dobre ![]() MaamaaZuzi przeziebilam sie,i dlatego tak,wczoraj ogladalismy z tz-etem tez film do pozna,i mnie az dusilo w klatce piersiowej,ale dzis lepiej,w sensie boli gardlo kaszel jest ale nic nie dusi,goraczki nie mam,lamania jakiegos tez,oby bylo dobrze Duszona jak sie lepiej gorzej poczujesz to jedz do przychodni,moze dadza Ci skierowanie wtedy,ja wiem jak sie czlowiek czuje w takiej sytuacji,bo ja tez zawsze mam dylemat jechac do lekarza czy nie,zreszta u mnie przed podjeciem takiej decyzji zawsze wszystkie objawy ustepuja i czuje sie cudownie ![]() wiec gdyby cos bylo gorzej to jedz,mi rwa aktualnie przeszla,wiec moze to nie byla rwa? ![]() ![]() maciejka ja mam jeden,nieusztywniany,ale ja nie jestem fanka rozkow,choc ktos tu dobrze pisal,u ans sie sprawdzil jak jedna babcia brala mala,bo bez rozka nie chciala wegielek biedaku ![]() ![]() teraz to sie przestarszylam,ze jakies jelitowki czy grypy zoladkowe panuja ![]() IncognitoNick no i bardzo dobrze ![]() ![]() a co do lekarza dobrze,mam tylko nadzieje ze Ci zamentu nie wprowadza jak kazdy powie cos innego,ale na pewno rozjasnia Ci w glowie maz mnie chyba ukatrupi,bo zrobilam zakupy na allegro :P tzn cos tam starszej corci kupilam,ale przy okazji kilka ciuszkow dla dzidziusia,nie duzo,ale jak wczoraj wspomnialam ze kupie sweter dla corci i czy mu sie podoba-bo zapytal pierwsze czy na pewno potrzebuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
Ilonka jak byłam ostatnio było bardzo dużo ludzi ale towaru też było ful
![]() Maciejka ja mam zwykłe rożki. Moim zdaniem one wystarczają. Maluszka i tak się "ciasno"zawija i z dzieckiem on nie jest jak gąbka, tylko włąśnie już sztywny, dodatkowe usztywnienie według mnie nie jest potrzebne. Mala pij dużo heratki z cytrynką, miodem i wygrzewaj się pod kołderką. wegielek biedna, pij dużo i odpoczywaj. No i nie rozsiewaj dalej wirusa błagam ![]() Inco fajnie że do pierwszego diabetologa już niedługo idziesz. Zawsze co nie co podpowie ![]() ![]() Taki poród to i ja chce ![]() Buu Ty też kochana pij herbatkę z cytrynką, miodkiem i wygrzej się dobrze.
#1153 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Aga moja sunia od jakiegoś czasu strasznie śmierdzi, ten smród ostatnio wręcz się nasila, ja trochę się wystraszyłam bo wiesz tu ciążą, dzieci a to może być jakaś choroba skórna pojechaliśmy wczoraj do kliniki i okazało się, że grzybicze zakażenie skóry, którym musiała zarazić się w lato w wodzie . Więc teraz zaczynamy kurację ![]() Asia1105- nieziemskie uczucie ![]() IncognitoNick- no niestety branie insuliny tak nie działa że możesz po grzeszyć,wiem coś o tym i całą ciąże mam embargo na mnóstwo kuszących rzeczy. Badania po obciążeniu glukozą powinno się robić prawidłowo 3 razy, na czczo, 1h po i 2 h po po to aby móc sprawdzić w jakim tempie spadają ci cukry, to jest taka trochę skrócona krzywa cukrzycowa . Ja tak po prostu nie robię, mi kazała zawsze jedna kropla jeden pomiar, jeśli mam za wysoki cukier i chce się upewnić to badanie mam powtarzać po 5-10 minut, żeby sprawdzać czy spada ![]() ![]() melbi w szpitalu powinna mieć zrobioną krzywą cukrzycową, robioną przez całą dobę i wtedy mają najlepszy obraz na to jak cukry się rozkładają w ciągu dnia, problem tylko jest taki ze na szpitalnym jedzeniu cukry z reguły wychodzą o niebo lepiej niż w domu. Ale też jestem co ci powie cukrzyk, będę miała porównanie do tego co mówi moja. Aczkolwiek u mnie to też wygląda bardziej rygorystycznie z racji cukrzycy którą mam już 18 lat iskra_boza- w ciąży nie dostaniesz tabletek,bynajmniej ja się nie spotkałam z takim praktykowaniem( a to moja 4 ciąża) ja normalnie jestem na tabletkach a na czas ciąży muszę przejść na insulinę Alunia pościel piękna ![]() Moja Agata już jest uzależniona od moich zastrzyków z insuliny ![]() ![]() Marchewka - mam nadzieję że to nic poważnego, ale jak coś to jedź wieczorem na izbę przyjęć, mi na takie bóle kazał brać po dwie tabletki nospy na raz rano i wieczorem wypijać 3 litry wody , mi pomogło, w dwa dni ból zmalał |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie powstrzymuje na razie od zakupów
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Już tydzień nic nie kupiłam ![]()
#1155 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a było tyle fajnych obcasów! jak zwykle najczęściej niewiele mi się podoba, to wczoraj oczy mi się uśmiechały do co drugich botków na obcasie... ale mój kręgosłum by mi tego nie wybaczył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlatego podjęłyśmy decyzję o wstrzymaniu stosowania metforminy. Zrobiłam tylko test obciążeniowy w 10 tc i wyszedł ok, teraz będę go powtarzać. Mój ginekolog nie mieszał się za bardzo, bo wychodzi z założenia że skoro jakieś leki trzeba stosować w ciąży to trzeba i on się nie miesza Cytat:
Na innym wątku była dziewczyna w ciąży, która miała ogromny problem z nerkami w ciąży, ciągle jakieś ataki i problemy, ale wynikały one z jakichś wcześniejszych chorób i operacji, ale dawała radę, chociaż kilka razy była w szpitalu. Teraz jest już na koncówce. Może u Ciebie to nic powanego - może nie nerki, może jakieś nerwobóle promieniujące i wystarczą jakieś masaże czy coś... trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale może więcej na ten temat powiedzieć będzie mogła Lui, bo ona jest specjalistką ![]() a co do glukometrów - to bardzo możliwe, że wyniki wychodzą różne, bo każdy glukometr ma kilkunastoprocentowy zakres błedu i to jest ok. Dlatego wyniki mogą być różne o kilkanaście jednostek dzień dobry dziewczyny! u Was też tak ciemno jest? normalnie energia do życia odpływa... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zadomowienie
|
IncognitoNick- ja chodzę do poradni diabetologicznej w szpitalu Klinicznym im. ks. Anny Mazowieckiej na ul. Karowej do doktor Sotowskiej( swoją drogą zajefajna pani doktor, bardzo skrupulatna i bardzo mi pomogła jak w ostatniej ciąży miałam problem z dzieciątkiem, a później ze startą ciąży ), ale na nfz, nie prywatnie, miałam skierowanie od gina zadzwoniłam umówiłam się na wizytę i na pierwszą też czekałam jakiś 1 miesiąc, a później to już z automatu mam wizyty co dwa tygodnie, no i ja tam jeżdżę bo i tam będę rodzić więc chciałam mieć pewność że trafię na lekarzy którzy wiedzą z czym to się je gdy przychodzi co do porodu. Bo wiesz połowa sukcesu to prowadzić dobrze ciąże z cukrzycą, a druga połowa to iść i urodzić bejbika jak się ma cukrzycę, niestety przerobiłam opcję porodówki i niewiedzy lekarzy co ze mną począć podczas porodu gdy mi spada cukier
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Konto usunięte
|
Ewa insulinę się bierze przed jedzeniem ? Czy np raz dziennie czy jakoś inaczej?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Wtajemniczenie
|
Oglądam PORODY na polsat cafe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zadomowienie
|
a to moje zakupy wczorajsze, dwie flanelowe pieluszki, dwie tetrowe, no i śpiochy
WP_20141022_001.jpg WP_20141022_008.jpg WP_20141022_003.jpg WP_20141022_009.jpg WP_20141022_005.jpg WP_20141022_006.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zadomowienie
|
Melbi jak te Twoje cukry?
Pokazywałam Wam ostatnio wygraną aukcje na allegro ale listonosz przyszedł jak byliśmy i zostawił awizo. Mamy pocztę na przeciwko mieszkania. I wiecie co?? w tym patologicznym mieście na poczcie na przeciwko można odebrać tylko listy, a paczki gdzieś na drugim końcu miasta ![]() ![]() i mój TZ ma zachcianki i zachowuje się gorzej niż ja! wczoraj zjadł na kolację kanapki, potem muffine, stwierdził, że mu mało i wziął ciastko z czekoladą z Lidla. Ale ciastko okazało sie kapuśniaczkiem ![]() ![]() Ewek śliczności ![]() Edytowane przez lui_89 Czas edycji: 2014-10-23 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Wtajemniczenie
|
Ewa fajne zakupy
![]()
#1162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale np możesz mieć podwyższony cukier tylko po obiedzie i wtedy będziesz przyjmowała tez raz dziennie ale np przed obiadem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MamaZuzi i jak byłaś w biedronce?? wyczaiłaś coś??
![]() |
#1164 |
Wtajemniczenie
|
Lui mój M też ma takie fazy
![]() A miałam Wam jeszcze napisać ze M cedzak jeszcze zniszczył ![]() Żeby go nie zniechęcić powiedziałąm ze miło było że zrobił coś gofro podobnego bo smaczne było i chciała bym żeby mi raz w tygodniu chociaż coś takiego pysznego robił ![]() ![]() Taka ciamciowata baba w ciąży z mojego meża teraz ![]() Zaraz po Zuzkę musze jechać, a tak strasznie zimno na dworze ![]()
#1165 |
Zadomowienie
|
lui_89- pieluszki z pepco, te flanelowe są super, te tetrowe cienizny ale ja wzięłam dwie sztuki
Paulina dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Wtajemniczenie
|
Maciejka byłampustka. Wzięłam tylko ściereczki i bluzke ciążową. A dzieciowego nic nie było już.
#1167 |
Zakorzenienie
|
![]() Panna Migotka calkiem fajne ![]() ewek000 no i twoje zakupy ciuszkowe swietne hehe lui ![]() moj tz-et ma podobnie,nie wnikam anwet co dokladnie je,ale tylko slysze jak co chwile sie otwiera szafka w ktorej mamy slodycze,i co chwile z niej cos wyciaga i mieli jezorem,a jak ja cos jem to mi mowi znowu cos jesz? ![]() aa waga u poloznej pokazala 55kg wiec ze niby 5,5 kg przytylam ![]() oni mnie zawsze w butach waza,cos ta waga podejrzana ![]() kurcze bo ciagle mysle ze mam za maly brzuch i za malo przytylam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ogólnie to nie wstrzymuję, ale po swoich przejściach wiele rzeczy się boję robić, nawet jeśli nie powinnam, ale wyobraźnia robi swoje i potem sama z sobą jak z jajkiem się obchodzę. Nie jest to fajne, ale na szczęście dzieć od czasu do czasu się odzywa to jakoś rekompensuje i pozwala zluzować na troszkę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dasz linka do ogłoszenia ? ![]() edit: juz nieaktualne ;/ Madzia kupiłaś ? ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-10-23 o 11:08 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Stwierdzam ze juz chyba sobie dość pospalam.czas wstać coś zjeść i poogarniac trochę dom.nie chcem ale muszem
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.