![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
dzieki lexie pocieszylas mnie i troche uspokoilas
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie stresuj się, nie ma sensu - nie dość, że czas niezbyt sprzyjający zapłodnieniom, to jeszcze bez wytrysku. Ale na przyszłość po prostu stosujcie jakieś zabezpieczenie, jak się chce bez to jednak trzeba mieć dość regularne cykle (a Ty masz rozregulowany ostatnio) i wiedzieć kiedy jest owulacja i okres płodny.
Wtedy da się wyznaczyć te dni niepłodne, z czego nawet czasem korzystam ![]() ![]() można też prowadzić obserwacje swojego organizmu, mierzyć temperaturę, prowadzić tabelkę i na tej podstawie wyznaczać dni płodne i niepłodne, ale to już wiele zachodu, kiedyś o tym myślałam ale mi się nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
stosujemy gumke zawsze...
ale swiaodmie chcielismy zrobic to w ten dzien bez - wczoraj... ale jakos dzis stres mnie dopadl ze co jesli jest szansa byla szansa na zapolodnienie... przed okresem nie mialam zadnego sluzu bylo sucho znaczy ze wtedy byly dni nieplodne chyba? wytrysku nie bylo ale w tym plynie co jest nawilizajacy to chyba tez sa te plemniki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Myślę, że nie miałaś wtedy żadnych dni płodnych, mimo rozregulowanego cyklu to raczej owulacja nie skacze sobie tak gdzie popadnie
![]() ![]() A jak chcecie czasem bez, to można właśnie jak się wie, że jest się już PO owulacji i dniach płodnych, u mnie to zwykle wypada tydzień przed okresem (ale ja mam długie cykle, więc mną się nie sugeruj za bardzo ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-07-23 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
Hej nie wiedzialam gdzie sie podczepic wiec jesli nie to miejsce prosze o przeniesienie postu
![]() biore novynette. dzisiaj powinnam wziasc 5ta tabletke z 6ego opakowania.. i ku mojemu zdziwieniu zobaczylam ze dzisiaj wzielam 6ta tabletke z blistra :p prawdopodobnie w ktorys z dni wzielam tabletke dwa razy (nie wiem czy dzis czy wczesniej) i teraz mam pytanie: czy antykoncepcja zostala zachowana? i czy powinnam stosowac dodatkowe zabezpieczenie przez kolejne 7 dni? co z "brakujaca" tabletka 21ego dnia? powinnam wziasc "dodatkowo" z zapasowego blistra? dzia za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Wtajemniczenie
|
ostatnio miałam taką sytuację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
ciazy sie nie boje jesli by juz miala byc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do brakującej tabletki to nie musisz jej dobierać - możesz zrobić przerwę po 20stu tabsach oczywiście jeśli chcesz dobrać to możesz, z zapasowego opakowania czy coś, ale nie ma takiej potrzeby |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1151 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
a jeśli wystąpiły u Was jakieś niepożądane skutki brania tabletek to kiedy wystąpiły? Od pierwszej tabletki czy po jakimś czasie?
![]() |
#1152 |
Wtajemniczenie
|
różnie tak naprawdę
![]() W pierwszy dzień byłam baaardzo senna. W drugim miesiącu miewałam zgagę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
nie ma to reguły, mogą być od razu a mogą po miesiącu, dwóch, roku...
#1154 |
Raczkowanie
|
ja miałam mdłości jakoś przy 4 tabletce z drugiego opakowania, ale tylko dwa dni z rana
#1155 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
mam pytanie do dziewczyn które stosowały tabletki dluższy czas..
bo myślę o tym środku antykoncepcji ale słyszałam, że oprócz wielu skutków ubocznych u części osób powodują też problemy z płodnością... a ja chciałabym duuużo dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
to zależy od organizmu,ale często czytałam że po odstawieniu tabletek szansa na zajście w ciążę jest większa niż kiedykolwiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Nie jest tak. Jest to odwracalan metoda antykoncepcji i po odstawieniu można normalnie zajsc w ciążę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zadomowienie
|
badzo prosze o pomoc. otoz biore tabl od 2 lat regularnie i wczorajsza tabl mi sie pokruszyla w drobny mak wiec ja opuscilam.. zaczelam od czwratku wiec jest to 3tabl z cyklu ile dni teraz musze odczekac ze wspolzyciem aby moc spowrotem bez stresu wspolzyc?
#1161 |
Zakorzenienie
|
Nie musisz wszedzie pisac o tym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej!
Mam problem bo nie jestem jeszcze doświadczona w braniu tabletek to dopiero moje 1 opakowanie i po ok 10 tabetce codziennie boli mnie podbrzusze... tak jak np. tydzien przed miesiaczką kiedy nie brałam tabletek. Chcialam sie zapytac czy to jest normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1164 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie nie wiem czy to na tym forum powinnam je zadac . Od 3 lat stosuje tabletki antykoncepcyjne przez okolo 1 rok cilesit a teraz rigevidon . Od okolo miesiaca odczowam nadmierne dretwienie miesni . ( Zawsze spalam na brzuchu a rece pod buzia dokladnie tak samo jak moja mama , ateraz 5 min tak poleze i juz rak nie czuje )czy jest to moze od tabletek antykoncepcyjnych ?? czy przyczyn mam szukac w diecie albo trybie zycia?? Bo zmienilam ostatnio prace na tryb nocny. prosze o odpowiedz .
Z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Zakorzenienie
|
ciężko powiedzieć czy to od tabletek czy nie, ale warto zaopatrzyć się w magnez - tabletki go wypłukują, a jego brak w organizmie może właśnie powodować takie sytuacje jak drętwienie, obolałość mięśni itp
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny mam znowu problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. To normalne - przy tabletkach krwawienie zazwyczaj (bo nie na każdego tak to działa) są krótsze i bardziej skąpe. U mnie trwa 3 dni - z czego 1 i ostatni dzień to plamienia, a drugi to taka konkretna 'miesiączka' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Ci bardzo za informacje, bo nie chce zostac jeszcze mamusią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zmiana z plastrów na tabletki- ulotka swoje,lekarz swoje
Dziewczyny, mam pytanie do Was
![]() W srode (tj.26.08) zdejmuje ostatni plaster EVRA, a poniewaz 31 sierpnia wyjezdzam na wakacje na 2 tyg., chcialabym na ten czas przejsc na tabletki antykoncepcyjne - Yasmin. Zrobilam tak tez rok temu i nie mialam zadnych problemow w zwiazku z przejsciem na tabletki ![]() Kiedy powinnam zazyc pierwsza tabletke-w dniu krwawienia? Jezeli tak zrobie, to mniej wiecej po jakim czasie przestane krwawic?? Czy jest mozliwe, aby w ogole nie robic przerwy i gdy w srode zdejme plaster,zazyc od razu tabletke antykoncepcyjna? Jesli tak,to kiedy powinnam ja wziac-w czwartek?? Nie chcialabym miec krwawienia na wakacjach i nie bardzo wiem co zrobic. A wiem, ze niestety plaster odkleilby mi sie w morzu... ![]() Moze mi cos doradzicie dziewczyny? Czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji? Z gory dziekuje za wszelkie rady ![]() Edytowane przez Red_Roose Czas edycji: 2009-08-21 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.