![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat bylismy w Lidlu a tam takie pokoje nie istnieja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ma to nawet sens bo zaleca sie po jedzeniu polozenie dziecka na ramieniu zeby pecherzyki powietrza "pracowaly". Wiec na logike polozenie na brzuchu te pecherzyki tez bedzie zbijac. ja tez nie mam. Ale moja mama ma i jak u niej bylam w wakacje to sie przydawala ![]() My uzywamy pieluch 2. Jedynek mialam jedno opakowanie-42szt. Pozniej juz 2 ![]() Rosalie, nie wyobrazam sobie polozyc M.w pokoju obok. Ja musze miec go ciagle na oku. Tak samo jak kota- nie ufam jej i boje sie, ze moze cos zrobic dziecku. Takze ciagle obserwuje ta dwojke ![]() Bylismy dzis w Belgii. To nasza pierwsza 'dalsza' podroz. Mlody spal od 9 do 13 z jedna przerwa na karmienie. Mimo, ze ladnie spal w nocy. Chyba podobalo mu sie bujanie w aucie ![]()
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W smoczku przy podstawie (blisko brzegu) masz taka dziurke, ktora od wewnatrz smoczka jest "dzyndzelkiem". Sprobuj dmuchnac w tę dziurkę (od zewnatrz). Jak sie nie da dmuchnac to znaczy ze ten odpowietrzacz jest niedrozny - "niedorobili" go na fabryce. Przetnij nozyczkami ten dzyndzelek od wewnatrz (ja nacinalam wzdluz tego dzyndzla, nieduzo, ze 2mm, zeby tylko tam dziurka sie zrobila). I potem juz sie nie wciaga smoczek ![]() Przeczytalam to co napisalam. I kurde, mam nadzieje ze to jest choc odrobine zrozumiale ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-12-10 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Zadomowienie
|
A ja też nie posiadam
![]() ALEKSANDRETTA kurka !pomyłka ![]() BEATAMARCINA to ty pisałaś o tym dicoflorze ![]() ![]()
#1145 |
Zakorzenienie
|
Wracając do antykoncepcji... Czy któraś z was używała lub będzie używała plastrów?
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- A co do pampersow to my juz 2jki. A jedynki z babydream tez mi się nie podobały. Paulina, co z tym waszym pepkiem? Bo u nas tez się chyba tak robi... |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyparzania butelek i innych takich - popieram wygotowywanie na początku, potem ewentualnie raz na jakiś czas + ograniczenie się do przelewania wrzątkiem. Dla mnie to całe sterylizowanie wszystkiego dookoła jest ciut paranoiczne, w dodatku może przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
![]() |
#1147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Franek przesypia w sumie ladnie i dni, bo tak przewaznie co 3 h go karmie i on pomiedzy karmieniami przesypia, jak nie te 3 h to 2. A noce spi ladnie. Jak po ostatnim karmieniu ok.23 go poloze to ma jedno karmienie w nocy przewaznie i kolejne nad ranem. Nieraz nawet musze go po 5-6 h wybudzic zeby zjadl. A z tym sprawdzaniem to nie wiem o co cho ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Magdula brawo za organizacje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Kiara lacze sie w bolu. My tez walczymy z katarem. Jest lepiej bo mamy leki, ale jeszcze do konca wyleczony nie jest.
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
ja uzywalan Nuva Ring.
#1149 |
Zakorzenienie
|
Anuszka ja przed ciążą używałam plastrów przez około 4 lata, jak co to pytaj
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas młoda na pampkach 1 i pewnie jeszcze kilka paczek pójdzie bo ona jest chudziutka. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
Magdula
![]()
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
Ja przelewem butelki wrzątkiem zawsze rano,najpierw myje gąbka z płynem a potem wrzątkiem zalewam,smoczek tez.
Tak samo robilam przy starszej i nigdy plesniawek nie miała.
#1155 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [/QUOTE]Co do pieluch, to my używamy aktualnie Babydream'y żółte jedynki i stwierdzam, że sa do bani. ![]() Rozmiarowo Dady sa największe, później Pampers, a BD i Bella wychodza podobnie. Mamy jeszcze ok. 70 szt. BD oraz 1/2 paczki Pampersów 1 a dalej przechodzimy na dwójki. Mały wazy ok. 3200g. [/QUOTE] ja też miałam jedną paczkę BD i niestety nawet całej nie zużyliśmy, praktycznie przy każdej pieluszce musiałam go przebrać :/ zresztą one jakieś takie sztywne są :/
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zadomowienie
|
We Fr. w ogole odchodzi sie od sterylizacji i zalecaja "tylko" myc.
#1157 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamuśki na mleku MM czy zdarzyło Wam się, że dzieciatko zrobiło kupę o konsystencji plasteliny? Moja dziś dwa razy zrobiła i nie wiem czy lecieć do lekarza czy jeszcze poobserwować. Edytowane przez Monian Czas edycji: 2014-12-10 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Nie zniose tego jak bym się miała roztyc... Ale niestety większość tyje po plastrach czy tabletkach... ;(
Chyba pozostaje npr i strzelić sobie w łeb w razie wpadki ;/ Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-12-10 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Wtajemniczenie
|
Magdula brawa
![]() Zuzce chyba pepek jutro odpadnie ![]() ![]() Lekarz stwierdzil ze chyba wirusowe i dal tylko wapno z wit c.... jakby temp do piatku sie utrzymywała to mam wykupić antybiotyk Agumentin czy jakos tak... teraz tez mam temp.. lyknelam paracetamol... kiepsko sie czuje... kiedy w koncu bedzie lepiej...
#1161 |
Zakorzenienie
|
Po dyskusjach o zakamarkach na ciele dziecka skupiłam się dziś na szyjce i chyba jednak nie docieralam wwszędzie. W jednym miejscu z boku z tyłu zaczerwienienie jest, posmarowalam maścią. Masakra jakąś, ciężkotam mmyć bo mała się spina. Odwracacie dzieci na brzuszek w kapieli?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Rozeznanie
|
Matko i corko moge sobie moje plany dotyczace kapieli, usypiania wcisnac do dupy!!! Przetrzynywalam Mili od 16 do 18 do kapieli..z dwa razy przerwalam jej drzemke..po kapieli papu i coo i ulala mega duzo co jej sie nie zdaza potwm zasnela po 15min obudzila kupa..potem z pol h wiercenia i cumel chyba z sto razy wypadl jak juz juz spala to czkawka przyszla jak przeszla to pierdziec zaczela... i tym oto sposobem nie spi od 16, oczy jak 5zl nie chce ani smoka ani na rekach cyca cisne tez nieee...osiwne zaraz
#1163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A powiedzcie, czy masujecie brzuszki, zeby nie bolał/była kupa/ odgazować? Jak zrobić taki masażyk? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Raczkowanie
|
Kostka kuipilam lampke/projektor z b-kid ale opisze ja jutro jak bede na kompie bo na telefonie zle mi sie pisze. Chcialam zolwia ale ma czesci pluszowe i by nam sie strasznie kurzyl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na odgazowanie bardziej sprawdza sięrowerek lub dociskanie ugietych w kolanach nóżek do brzuszka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja znów zdycham. Ropy w gardle jeszcze nie mam bo sąsiad doktor zaglądał, ale tak mnie boli, że odechciewa mi się pić, żeby tylko nie przełykać :'( TŻ też aż szczeka. M.jeszcze trochę kaszle, no i Klara momentami, tylko że to przy piciu, więc zakładam, że raczej się krztusi a nie kaszle, z resztą ten kaszel jest inny niż wtedy jak przyjęli nas do szpitala. Coś czuję, że jednak dla świętego spokoju pójdę z nią jutro do przychodni, żeby ją osłuchała pani doktor. My też jeszcze w jedynkach siedzimy ;-) Powiem Wam, że trzeba dziękować Bogu za zdrowe dzieci. Kuzynki córeczka jest trzy tygodnie starsza od Klary i zdiagnozowali u niej hirschprunga. Mała ciągle placze, nie przybiera mimo dokarmiania mm, ma skazę białkową no i ma mega kolki bo nie umie zrobić kupy - kawałek jelita grubego jest nieunerwiony i dlatego te kolki. Jutro się okaże, co powie chirurg i czy będą jej musieli robić resekcję jelita grubego :'( |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Wtajemniczenie
|
Kaszlemy coraz bardziej, zobaczymy do rana co to bedzie... Ja nie lepsza, bo ledwo mowie..
Co do 1 pampersa, nie chce zadna odkupic? Mam 6 paczek Pampers 1 premium protection po 23szt ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Frau zdrowka dla Was! A dzieciatka szkoda... trzymam kciuki za dobre wiesci!
![]() |
#1168 |
Wtajemniczenie
|
Frau ano wlasnie... obysmy sie zawsze zmagaly jedynie z przeziebieniami.... biedny maluszek....
Co do pieluch, u nas pampersy nie pasuja, bo dupka czerwona zaraz, mielismy babydreamy to ok ale faktycznie takie sztywne... teraz bd fun and fit, wydają sie niezle a mam jezzcze happy do sprawdzenia ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Noo moja dama niezłą kupę wlasnie walnela, z fanfarami. Ale dzirki temu widze ze pepek odpadl ![]() Anuszka a jak Wasz pepek? Bo kojarze ze cos pisalas ze zostal jskis cycek taki. Bo widze ze i u nas taki cycek jest jakby oddzielny... on sie przyrosnie do reszty? Cxy odpadnie jeszcze? Dokladnie siejeszcze nie przyglądałam. Rano wyczyszcze dokladnie i sie przyjrze... Moj paracetamol działa, teraz czuje sie calkiem calkiem ![]() Moje starsze dziecko dorwalo dzis golarke nacial palec... tak leciutko ledwo co ale kropla krwi sie pojawiła. .. jaki lament.... juz czuje jski bedzie wrażliwiec... cala reka mu drzala, placz, dotknac nie wolno, plasterka bron Boze... mokrym papierkiem moglam tylko zawinąc... i teraz sie obudzil zeby znow mokrym papierkiem zawinąc..... ![]()
#1169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
Silesianna mam ten sam sterylizator, z tego co czytalam wynika, ze butelki są sterylne przez 24 godziny dopóki nie otworzy sie przykrywki, po otwarciu traca sterylnosc po 3 godzinach
![]() Kiara ja też mam Malej łóżeczko na wyciągnięcie reki,w nocy spi u nas w sypialni w dzien w lezaczku w salonie, zastanawiam sie czy po jej kąpieli, kiedy my jeszcze nie idziemy spac klasc ja nadal w salonie czy odrazu do sypialni. Aleksandretta dzisiaj za to pewnie znowu nie będę spala cala noc, bo Mala meczy brzuszek ![]() Manieczka chodziło mi o to jak czesto zaglądasz do Franka, ale juz odpisałaś ![]() ja niani nie mam, w UK są odradzane. Frau trzymam kciuki za dzieciątko kuzynki. Frau, Aleaa zdrowka dla was. a ja znowu zapomnialam o naszej rocznicy ![]() pisze znowu, bo w trakcie 5 letniego zwiazku zapominalam o nich juz 4 razy ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.