Listopadowe Mamy 2014- część I - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 14:03   #1081
eclariss
Rozeznanie

Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Mozliwe ze mała ulewa po boboticu?
Bo odkąd dostaje to właśnie więcej ulewa
Mi tez sie wydaje ze mi bardziej ulewa jako daje bobotic..ale mlekiem tylko taka jakby bialawa woda i to nawet 2h po karmieniu..nie strumieniem tylko tak powoli wyplywa jej z buzi

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Jak byłam w ciązy pierwszej, to był u mnie remont klatki schodowej, raz robotnicy zastawili mi drzwi wyjściowe z mieszkania wielką ciężką drabiną i poszli na przerwę, a mam drzwi otwierane na zewnątrz, szłam akurat do lekarza i z tym brzuchem musiałam się przepychać.
Jak urodziłam to był remont elewacji, raz siedzę z cycem na wierzchu, a tu mi pan przez okno puka, czy dam mu trochę wody

U małej też buzia i dekolt wysypane, ale jutro przyjdzie położna, niech ją obejrzy.
Hahah to sie pan musial ucieszyc na taki widok.

U nas tez kaszka na buzce i klatce.. nie mam pojecia z czego...

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Rzeczywiście w Tesco bebików jak mrówków

Jakies zaklinanie rzeczywistości. Pisalam ze nic laktatorem nie sciagsm i co? 60 ml mi sie udalo
Pogratulowac 😄

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Ja chyba przed świętami przetestuje bo słabo sobie wyobrażam świąteczne zakupy z markecie z młoda.

Spacer to fajna rzecz, można wyjść z domu, zobaczyć ludzi...
tez dzis bylam na spacerze i dodal mi tyyyyyle sil ze cala kuchnie juz wypucowalam na swieta 😀

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Ide do pediatry dzis z mala ale prywatnie. Bo to ulewanie,kupy i prezenie mnie martwi. Wogle ta moja mala zolza uwielbia lezec z glowka na jedna strone ciezko ja przekrecic na druga bo i tak wraca do wczesniejszej pozycji.

moja tak samo moge sobie podkladac poduszki to i tak obroci..i jak sie usypia na swoim boczku to chwila moment a jak ja dam na drugi to wierci sie bez konca..

Cytat:
U mnie dziś ziny wiatr, ale położyłam Lilke w zimnym pokoju z otwartym oknem, niech sobie tak pośpi z pół godziny.

Jak mata edukacyjna jest uboga, to można podowieszać rożne rzeczy.

Lilka nosi pampersy 2, ale już mam paczkę 3, bo coś ostatnio często jej się wylewa, zwłaszcza po nocy zasikana jest. Waży koło 4600, jutro ważenie chyba. Dady chyba są troszkę większe przy analogicznej numeracji.
Daddy sa chyba mniejsze jako pampersy tak sie mi wydaje..

Ja wprowadzam w zycie system jaki taki.. szlo mi tak super...karmienie, kupa,spacer, zabawa, zasnela i po pol h obudzily ja pierdki...meczyla sie z nimi pol h..placzu nie bylo tylko kopala i postekiwala i teraz znow zasnela mam nadzieje ze z poltorej godzinki pospi a potem juz ja przetrzymam do kapieli.

I zauwazylam ze nie lubi mi zasypiac na rekach woli w lozeczku bo tak jakby wierci sie przed snem i glowka macha..

Edytowane przez eclariss
Czas edycji: 2014-12-10 o 14:05
eclariss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 14:05   #1082
Kostka09
Zakorzenienie

Zjadlam pol puszki sardynek w oliwie.zjadlabym cala ale sie boje.....myslicie ze to niedozwolone na kp...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 14:06   #1083
Indra83
Wtajemniczenie

Wiem, że z tym jedzeniem to masakra, mama rozmawiała z neonatologiem w szpitalu i kazał się nie przejmować zielonymi kupami i jeść wszystko. Poczekam jeszcze kilka dni, jak wysypka zniknie, to zacznę znów wprowadzać powoli, na początku małe ilości i zobaczę. Jeszcze jutro z położną porozmawiam.
Poza tym niedojrzałość układu pkarmowego może powodować niepokój i prężenie, bóle brzuvha i możemy sama wodę pić i tak to nic nie zmieni.
Stary 2014-12-10, 14:06   #1084
ela_86
Wtajemniczenie

Paulina my tez jeszcze pampki 1 i myślę ze jeszcze kawalek no ale moja ma 10 dni dopiero
Stary 2014-12-10, 14:08   #1085
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że z tym jedzeniem to masakra, mama rozmawiała z neonatologiem w szpitalu i kazał się nie przejmować zielonymi kupami i jeść wszystko. Poczekam jeszcze kilka dni, jak wysypka zniknie, to zacznę znów wprowadzać powoli, na początku małe ilości i zobaczę. Jeszcze jutro z położną porozmawiam.
Poza tym niedojrzałość układu pkarmowego może powodować niepokój i prężenie, bóle brzuvha i możemy sama wodę pić i tak to nic nie zmieni.
No wiec wlasnie....a kiedy ten uklad pokarmowy dojrzeje...?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 14:19   #1086
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Paulina my tez jeszcze pampki 1 i myślę ze jeszcze kawalek no ale moja ma 10 dni dopiero
Oooo jaciee a nam juz leci 7 tydzien i teraz dostala 1 to ich jeszcze uzywam wkoncu sa do 6kg a moja ma dopiero 4😉
Stary 2014-12-10, 14:24   #1087
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Oooo jaciee a nam juz leci 7 tydzien i teraz dostala 1 to ich jeszcze uzywam wkoncu sa do 6kg a moja ma dopiero 4😉
Tak, ale waga wagą, a pojemność pampka też już może nie być wystarczająca i zaczną przeciekać. Ja nie lubię też jak pampers jest taki dopasowany, musi być trochę luzu. Dwójki zielone są 3-6kg, a 3 pomarańczowe 4-9kg, więc moje dziecko się i tu i tu łapie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 14:27   #1088
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Widzę, że awansowałyśmy na nowy dział

Pieluszek używam 1 ale dwa razy i tak przeciekły mimo ze były dobrze założone.

Co do sekszenia to polecam na samym początku troche bolało, ale to chyba przez odzwyczajenie.

Wkurza mnie juz to ciągłe ulewanie, Milenka praktycznie przy każdym spaniu się budzi, zaczyna stękać i ulewa, potem źle się czuje i ciężko jej zasnąć. Pediatra twierdzi, że to normalne, ale mi się coraz mniej chce w to wierzyć. Zauważyłam, że nasila się np jak zjem plaster sera żółtego albo dodam śmietany do zupy. Może to jednak objaw alergii na mleko, bo codziennie jem słodycze z czekolady a w nich też jest mleko ??

Czy oprócz Bebilonu są jeszcze jakieś mleka w małych saszetkach? Dopiero zaczynam dokarmiać i nie chcę kupować całej puszki, a po Bebilonie kupki coraz twardsze się robią.

Czy używała któraś parowaru jako sterylizatora? Miałam kupić stylizator, ale po co wydawać kasę i zagracać kuchnię jak mam sprzęt o podobnej funkcji i to na jedną butelkę...

W ogóle nie wiem co z tym dokarmianiem... męczyliśmy się półtora tygodnia zanim zaczęłam dokramiać, dokramiałam 3 dni po około 60ml, w poniedziałek bez dokarmiania się obyło, wczoraj dopiero późno w nocy 20ml, a dzisiaj już po 13 nienajedzona. Jakieś lewe mam te cycki...
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 14:33   #1089
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ktoras Mama zakłada już rozm 2?
my już dawno na 2 zresztą jedynek zużyliśmy w sumie 2,5 opakowania
a mamy jeszcze 3 paczki 2 po 72 szt i się zastanawiam czy zdążymy zużyć :P
3 też już w pogotowiu czekają

nie wiem czy któraś z Was próbowała pieluch tesco loves baby ultra dry ? bo my testujemy i są miększe od dady i cieńsze, bardziej jak org. Pampersy

Cytat:
A nie ma problemu ze zdobyciem go w marketach? Bo w aptekach we Wrocławiu to jakaś masakra.
Bebiko jest wszędzie jak piszą dziewczyny ja miałam ostatnio problem z hippem, bo w jednym lidlu ani jednej puszki 1 :/ dopiero w następnym były, ale tylko 2 i zdziwiona byłam, że w kauflandzie nie mają hippa - a to niemiecki sklep i niemieckie mleko :P

My dzisiaj nie wyszliśmy na spacer, bo tylko +1,5 i wieje - tak to jest jak się mieszka w wygwizdowie a jutro do kontroli do chirurga, więc nie chciałam go przewiać.

Była nasza położna, o dziwo nic nie powiedziała negatywnego że nie kp, wręcz przeciwnie powiedziała że w pierwszej kolejności to ja mam się dobrze czuć więc też taka trochę ulga dla mojej głowy
Pokazała mi też metodę ? tzn po zjedzeniu butli (bo oczywiście był głodny jak przyszła :P) i od beknięciu - wzięła go na brzuch położyła i klepała po pleckach, żeby powietrze jakim się nałykał przy piciu wyszło z niego i faktycznie leżąc tak po tym klepaniu jeszcze klika razy beknął i pierdnął

a co do sekszenia:P to my już kilka razy próbowaliśmy i było fajnie
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014

Edytowane przez magdula87
Czas edycji: 2014-12-10 o 14:35
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 14:38   #1090
Kasia427
Wtajemniczenie

Ilosciowo to tez tyle mam co kot naplakał, wkładkę bym mogła cały dzień nosić i by stykło, ale zastanawia mnie ta zmiana koloru... raz zolte, raz krew, raz rozowe itd...
Stary 2014-12-10, 14:40   #1091
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość

nie wiem czy któraś z Was próbowała pieluch tesco loves baby ultra dry ? bo my testujemy i są miększe od dady i cieńsze, bardziej jak org. Pampersy

Bebiko jest wszędzie jak piszą dziewczyny ja miałam ostatnio problem z hippem, bo w jednym lidlu ani jednej puszki 1 :/ dopiero w następnym były, ale tylko 2 i zdziwiona byłam, że w kauflandzie nie mają hippa - a to niemiecki sklep i niemieckie mleko :P

My dzisiaj nie wyszliśmy na spacer, bo tylko +1,5 i wieje - tak to jest jak się mieszka w wygwizdowie a jutro do kontroli do chirurga, więc nie chciałam go przewiać.

Była nasza położna, o dziwo nic nie powiedziała negatywnego że nie kp, wręcz przeciwnie powiedziała że w pierwszej kolejności to ja mam się dobrze czuć więc też taka trochę ulga dla mojej głowy
Pokazała mi też metodę ? tzn po zjedzeniu butli (bo oczywiście był głodny jak przyszła :P) i od beknięciu - wzięła go na brzuch położyła i klepała po pleckach, żeby powietrze jakim się nałykał przy piciu wyszło z niego i faktycznie leżąc tak po tym klepaniu jeszcze klika razy beknął i pierdnął

Magdula, a jakiej butelki używasz?
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 14:41   #1092
paulina119a
Zadomowienie

Ela to my mamy skończony miesiąc i nadal 1 tak że wiesz...
I do wykorzystania cala paczkę białych pampkow 1. Potem we. przejdziemy na 2 albo wypróbuję 2 Sądy bo są ponoć większe od 1 a mniejsze od 2. I nawet jedną małą paczkę mamy.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Właśnie kurier był. Mamy już spiworek na zimę i Nowy smoczek dla wcześniaków
Stary 2014-12-10, 14:55   #1093
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Po 4-5 missiacu
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 15:01   #1094
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Eclaris właśnie to taka woda zabielona i tez długo po karmieniu ulewa

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 15:04   #1095
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem,ile Hania wazy ale dwojki sa pd 3 kg przecież a ona urodzona 3820g ale i tak duże te pampki się wydaja
ktoras Mama zakłada już rozm 2?

ale ubaw miałam! jeszcze przewijak oberwal tylko ja i moja pkoszula czyste wyszlysmy z tego

looooooojjjjjjj sama na siebie bicza ukrecilam w takim razie z tym niespaniem po nocach

jak ja mogłam
teraz dostaje w kosc!

miesiąc ważne

Zanet ja bym obstawiala,ze to po szczepieniach...
u mnie tez kupki zolte ale dużo i nie bardzo zbite.
a sprobuj ze 3-4 dni w ogole bez nabialu
My pieluchy 2ki juz od ok 2 tygodni zakładamy

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Mozliwe ze mała ulewa po boboticu?
Bo odkąd dostaje to właśnie więcej ulewa
Tez się zastanawiam, bo wczoraj dałam bobotic pierwszy raz i w nocy dosłownie mi chlustala pisałam o tym wyżej.... :
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 15:07   #1096
Rosalie01
Raczkowanie

Indra jesli to faktycznie nabial to wspolczuje, ja bez serow nie dalabym rady zyc

Kostka cal czas zaominam To bie napisac, ja mam lezaczek Tiny love, polecam go bardzo, ale jako kolyska donspania nie posluzy za dlugo, Clara juz prawie siega glowka drugiej strony obudowy, zostalo jej max 7cm a wydaje mi sie, ze wyjatkowo wysoka nie jest.

U nas tez bardzo wieje, w kuchni mam drzwi do ogrodu, ubralam Mala polozylam w lezaczku obok tych drzwi i to byl jej spacer na dzisiaj, wczoraj tez nie bylysmy

Jak kladziecie Maluchy na noc spac to zanosice je do sypiali i zostawiacie same?bo ja Clare po kapieli wkladam z powrotem do kolyski i spi w niej nadole dopoki mi tez nie pojdziemy spac, nie wiem, czy dobrze robie ale zdrugiej strony nie wyobrazam sobie, ze ona tam tak sama wtym pokoju...
Stary 2014-12-10, 15:10   #1097
Indra83
Wtajemniczenie

BeataMarcina, masz tylko jedną butelkę i chcesz sterylizator kupić? Ja wyparzam wrzątkiem przed użyciem i tyle.

Rosalie, ja mam 2 pokoje, więc łóżeczko stoi w naszym, nie pomogę.
Stary 2014-12-10, 15:15   #1098
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Moja zasypia mi na rekach ,musi mieć smoka i dopiero jak zasnie odkladam do lozeczka. Nie nosze jej,poprostu siedze wygodnie w fotelu. ( w salonie)W nocy usypia natychmiast przy butelce ,czekam AZ odbije i klade na boczku.
W dzień mała lubi spać w lezaczku.

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-12-10 o 15:17
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 15:25   #1099
paulina119a
Zadomowienie

Ale bym zjadła szprotek w oleju :ślina:

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Rosalie mam ten sam dylemat. Póki co wygląda to tak że po kąpieli karmimy się i wkładam małą do wózka. Ona śpi a ja idę pod prysznic jem kolację coś robię bądź oglądam TV. Potem jak się wybudzi na kolejne karmienie to już biorę ją na górę do sypialni. Tam ja karmię i potem już wkładam do łóżeczka. I tak już do rana. Nie potrafilabym zostawic jej w sypialni bez opieki i zajac sie czymś innym. I sama nie wiem czy z tym wózkiem dobrze robie.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Dziewczyny jak dawowac SabSimplex? Ile kropelek? Na łyżeczkę i do dzioba? Podaje się jak już jest kolka tak ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 15:26   #1100
Indra83
Wtajemniczenie

http://demotywatory.pl/4353172/Obowiazkowa-lektura
Stary 2014-12-10, 15:33   #1101
ela_86
Wtajemniczenie

Indra boskie.... parskam smiechem w kolejce w przychodni
Ale to cala prawda.

Wyszlam z domu drugi raz od porodu. Moze jeszcze bede miala wycieczke do apteki za rogiem

Zmiescic sie w spodnie sprzed ciąży - bezcenne
Stary 2014-12-10, 15:36   #1102
GoniaaaS
Rozeznanie

Indra dobry demotek a jaki życiowy

Byłam dzisiaj na "grupowym" spacerze z kuzynką i koleżanką (maja synków z wrzesnia) jejku ale mi dupa zmarzła, brr z szybkością błyskawizy zmykałyśmy do mnie na herbatke

A wiecie co najbardziej nas śmieszyło? symfonia maluchow puszczały bączki jeden po drugim po kolei
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 15:44   #1103
Rosalie01
Raczkowanie

Indra sama prawda

czekoladkadobrze zrozumialam, ze zanosisz Mala do sypialni i wracasz do salonu?

Paulina kurcze no! Wczesniej czy pozniej niestety bedziemy musialy zostawiac Maluchy same w pokoju, ciekawe kto bardziej to przezyje my czy one

Zapomnialam sie pochwalic,spalam 12 godzin z 2 przerwami na jedzenie

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Ela gratuluje zmieszczenia sie w spodnie,mi nogi i tylek wchodza ale brzuch nadal nie
Jesli Mala mi tylko pozwoli to mam zamiar zaczac krecic kolkiem od soboty
Stary 2014-12-10, 15:45   #1104
Raczkowanie

Cytat:
BeataMarcina, masz tylko jedną butelkę i chcesz sterylizator kupić? Ja wyparzam wrzątkiem przed użyciem i tyle.

Rosalie, ja mam 2 pokoje, więc łóżeczko stoi w naszym, nie pomogę.
Póki co mam tylko jedną, ale jak się dokarmianie rozkręci to zamierzałam dokupić jeszcze kilka i sterylizator. Póki co gotuję, ale wszystko jest w kamieniu takie wstrętne i dalej tak raczej nie pociągniemy. A Ty tylko polewasz wrzątkiem i tyle? nie gotujesz?

Próbowałam w parowarze, butelka śmierdzi ziołami
Stary 2014-12-10, 15:54   #1105
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Zmieniała któraś z was mleko nan na bebiko?
Ja zmieniałam w drugą stronę. Bebiko kupiłam w dzień wyjścia ze szpitala tak na wszelki wypadek i chyba nic mu po nim nie było, ale wtedy dokarmialiśmy bardzo mało. Potem jak się przeterminowało to mąż się uparł, żebyśmy kupili nan i tak zostało. Mojemu się też ulewa, ale nie wiem czy to wina mleka, bo jak karmię piersią to też ulewa nawet dzisiaj rano poszło nosem. Może spróbuj, bo bebiko jednak ma konkurencyjne ceny i oszczędność spora, a może akurat małej podpasuje.

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Ide do pediatry dzis z mala ale prywatnie. Bo to ulewanie,kupy i prezenie mnie martwi. Wogle ta moja mala zolza uwielbia lezec z glowka na jedna strone ciezko ja przekrecic na druga bo i tak wraca do wczesniejszej pozycji.
Też chciałam z małym iść, bo w dzień mi prawie nie śpi, ciągła maruda, ulewa mu się i ciągle bąki puszcza, ale się waham, bo boję się, że dostanie znowu kolejne kropelki i tyle.

Cytat:
Ja tez po pierwsze mleko wyslalam TZ do apteki i ibjechal pol miasta,a okazalo sie,ze dostepne sa wszedzie tylko nie w aptece...ale mielismy ubaw!!!! Hahaha

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

A i umowilam sie do gina na 22go, nie za wczesnie ? 20go minie rowne 6 tygodni...
Mi nigdy nie przyszło do głowy, żeby kupić mleko w aptece, bo w marketach się półki od tego uginają i promocje większe. Jak ktoś karmi tylko mm i już ma sprawdzone mleko to warto pomyśleć o zakupie większej ilości przez internet, bo można czasami coś taniej zdobyć.

Na wizycie u gina byłam 4.12, a 6 tyg mijało 5.12 i nikt nic nie mówił, ięce termin jak najbardziej ok.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Zawsze mówią, że ok 3 mies i wtedy się właśnie kolki kończą itp, ale pewnie to jakaś średnia, a wszystko to sprawa indywidualna.

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość

M już dość dawno mamy pieluchy 2 , ale nam już 7 tydz leci moje dziecie ma coś ok 4,5 kg. Jak skończyły się 1 to miałam duży zapas 2, a że niewiele się różniły to zaczęłam ich używać.
Pieluszki z tesco miała na początku 1 i mi pasowały teraz też chcę małemu kupić z tej serii 2, a w pogotowiu mamy już domek z dady 3. Póki mały się mieści w 2 to będę ich używać, bo wiadomo czym większa pieluszka tym mniej ich w paczce i wychodzą drożej.

Ja młodego też lubię położyć na brzuchu żeby mu się tam wszystko odbiło, tyle, że zawsze słyszałam, żeby po karmieniu dziecka na brzuchu nie kłaść.

Z seksem to u nas jeszcze nic, ale jak mały już padnie koło 23 po całym dniu niespania to ja mam ochotę tylko rzucić się na łóżko i zasnąć.

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Ale bym zjadła szprotek w oleju :ślina:

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Rosalie mam ten sam dylemat. Póki co wygląda to tak że po kąpieli karmimy się i wkładam małą do wózka. Ona śpi a ja idę pod prysznic jem kolację coś robię bądź oglądam TV. Potem jak się wybudzi na kolejne karmienie to już biorę ją na górę do sypialni. Tam ja karmię i potem już wkładam do łóżeczka. I tak już do rana. Nie potrafilabym zostawic jej w sypialni bez opieki i zajac sie czymś innym. I sama nie wiem czy z tym wózkiem dobrze robie.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Dziewczyny jak dawowac SabSimplex? Ile kropelek? Na łyżeczkę i do dzioba? Podaje się jak już jest kolka tak ?
Zgodnie z ulotką przed każdym karmieniem 15 kropelek może być łyżeczką u nas się sprawdziła mała strzykawka.

Czytałam to już kiedyś i zgadza się w 100%.

Ja wczoraj znalazłam coś takiego
http://demotywatory.pl/4243422/Ile-razy-mam-jej-mowic

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Ela ale Ci zazdroszczę tych spodni i wogóle dziewczyną, które wróciły już do swojej wagi, ale moja waga w końcu nieznacznie też drgnęła w dół. niestety przy moim dziecku narazie ćwiczenia odpadają.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 15:55   #1106
Raczkowanie

nie pamiętam już kiedy tak się śmiałam
Stary 2014-12-10, 15:56   #1107
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Póki co mam tylko jedną, ale jak się dokarmianie rozkręci to zamierzałam dokupić jeszcze kilka i sterylizator. Póki co gotuję, ale wszystko jest w kamieniu takie wstrętne i dalej tak raczej nie pociągniemy. A Ty tylko polewasz wrzątkiem i tyle? nie gotujesz?

Próbowałam w parowarze, butelka śmierdzi ziołami
Nie, wygotowałam za pierwszym razem, teraz przelewam kilka razy wrzątkiem i tyle. Może kontrolnie wygotuje raz na jakiś czas, ale ja tylko do herbatki butli używam, sporadycznie do mleka mojego jak chcę wyjść.
Stary 2014-12-10, 16:06   #1108
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Magdula, a jakiej butelki używasz?
my mamy zestaw tomme tippe - 2 małe butelki, 2 duże i niekapek moim zdanie wcale łapczywie z nich nie pije, czasami karmienie butelką trwa 15 minut, bo ciągnie powoli i sam robi sobie przerwy

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny jak dawowac SabSimplex? Ile kropelek? Na łyżeczkę i do dzioba? Podaje się jak już jest kolka tak ?
15 kropelek, na łyżeczce lub do mleka lub wody ja daję do mleka, na łyżeczce próbowałam to ryczał strasznie:/
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 16:10   #1109
Keithlyn
Zadomowienie

CZEKOLADKA możliwe ze po boboticu bo u mojej też to zauważyłam :-/...

ALEKSANDRETTA pytanie do ciebie bo widziałam ze w klubie pisałas o dicoflorze.Jak je podajesz??ile?masz kropelki?

Byliśmy dziś na pierwszym spacerku

Mała ma problem z zaśnieciem już od 15...brzuch jej dokucza
A ja ledwo żywa...tż wczoraj poszedl na nocke i zero pomocy...spałam może z 4 h łacznie i chodze na rzęsach. Stwierdzam że tż jednak przydatny w nocy...

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 16:19   #1110
manieczka1
Zakorzenienie

Hej! Cos mi wizaz do poludnia nie dzialal
Bylismy dzis na pierwszym spacerze maly ladnie spal u nas bylo dzis bezwietrznie. Ale jutro ma byc gorzej to pewno poweranduje tylko
Co do papmkow to my ciagle 1 mamy. Mlody wazy pewno ok.4 kg ale wydaje mi sie dlugi i 2 chyba za duze jeszcze beda. A jak poznac ze za male? bo mojemu czesto przeciekaja to moze za male? Ale maz kupil wczoraj jedno op.1 to juz zuzyje.
O karuzelke poprosilismy dziadkow na gwiazdke wiec nie wiem jaka kupili a mate mam jakas od kolezanki, nawet nie wiem co to za firma
Aleska my mamy nan pro1. W biedronce kupujemy bo najtansze
U nas z katarem poprawa. Db ze wczoraj pediatre prywatnie wezwalismy
Ela chcialam skorzystac z tesco ale nie ma mojej ulicy miasto jest
Ja mam gina po 8 tyg, bo wczesniej gdzies wyjezdza
Rosalie nasz maly spi sam w lozeczku. Jak wieczorem nie chce usnac to lulamy w pokoju i jak zasnie to odnosimy. W dzien tez na bujaczku nieraz usnie. Ale pospalas
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości