|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gruszki, sliwki do koszyka a wrzesniowkom czas umyka! Wrzesien 2016
Jakbym zobaczyła choćby rysę na tych butkach to bym sie łzami na tym weselu zalała
|
|
|
|
#1143 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję i wzajemnie dziewczyny 😊
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Tak patrzę na te butki co wybieracie, cienki wysoki obcas, są mega sliczne, na prawdę idzie się zakochać.. ale ja to mogę tylko popatrzeć
podziwiam kobiety co potrafią chodzić na takich szpilkach i jeszcze długo wytrzymać, ja ogólnie męczę się w szpilkach, rzadko kiedy nakładam, choć chciałabym nosić codziennie bo bardzo lubię kobietki w szpilkach ale po prostu tu do samochodu to wolę płaskie i tak wychodzi że chodzę bardzo rzadko.. i nie jestem w tym za bardzo doświadczona ;p na cienkim się chwieję, więc wybieram grubszy obcas, znaczy bez przesady ale nie taką szpileczkę, i raczej na niższym obcasie .. ajj ale pomarzyć dobra rzecz będę za to Was oglądać i podziwiać w takich pięknych butkach
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na codzień chodzę w obcasie takim na 8-9cm wiec mam nogę przyzwyczajona. Zresztą w miarze do sukni podawałam obcas ok 9 cm wiec juz nie mam wyjścia
a te drogie buty to właśnie z zalando
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest tak, że TŻ jest o jakieś 25 cm wyższy ode mnie i jak nie ubiorę szpilki to nie będę czuć się tak pewnie. Ale jeszcze żadnego całego wesela nie przetańczyłam w szpilkach, zawsze zmieniałam na płaskie butki. Ale to wesele, nie zmienię butów w połowie bo będę deptać suknie. Moja szpilka ma 8 cm, ale naprawdę są bardzo stabilne, wkładka skórzana mięciutka, buty skórzane, więc na pewno dopasują się do stopy. I mam nadzieję, że te pieniądze wydane na nie się nie zmarnują. I modle się żebym bez problemu przetrwała tę noc
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w szpilkach sie urodziłam :p mam nadzieje ze tym razem nogi i buty mnie nie zawiodą bo planuje, z powodu różnicy wzrostu, wziąć przynajmniej 8-9 cm.
Jestem właśnie z koleżanka w centrum zdrowia dziecka z jej maluszkiem serce sie kroi jak dziecko tak choruje
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie kupiliśmy wódkę
![]() pestycyda, do dolega Maluszkowi? |
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje a jaka wódka?Młody ma wadę genetyczna związana z choroba mięśni najprawdopodobniej. Ma bardzo niskie napięcie mięśniowe. A do tego dostał zapalenia płuc. Przez slabe mięśnie nie odkrztusza wydzieliny i cieżko idzie leczenie. Takie to małe a już musi cierpieć
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Żubrówka biała. Za wiele nie miałam do gadania bo w sumie nie wiem co dobre, ale TŻ stwierdził, że tą. Mam nadzieję, że 200 butelek nam starczy. Jeszcze się okazało przy kasie, że wódka jest droższa o 60 gr niż cena podana w gazetce.
Biedactwo
|
|
|
|
#1151 | |
|
Idealna Źona; )
|
Super następna rzecz skreslona z listy
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Rozeznanie
|
Nigdy nie zrozumiem czemu dzieci są winne że chorują. Biedne aniołki
![]() Z innej beczki... Mam pytanie: ile litrów napojów gazowanych kupujecie na wesele? Bo właśnie kupiłam 28 l Pepsi i zastanawiam się ile Pepsi dokupić, a jeszcze chciałam 7Up i Mirindę... Tylko nie wiem ile i boję się że nie wystarczy. poza tym mamy jeszcze soki oczywiście w cenie, ale gazowane musi być! Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o napojach jeszcze nie myślałam ale pani manager z sali mówiła ze trzeba liczyć 3 lub 3.5 litra napojów na osobę. Ja będę miała tylko soki i wodę, jeśli będzie coca cola to na osobnym stole przy whisky. A chce tylko soki bo nie podobają mi się plastikowe butelki na stole. Chcę wszystko w dzbankach.
Lady Audrey, wiesz ze powinni ci sprzedać po cenie z gazetki? Ja bym się kłócila. Moje zaproszenia są juz w druku
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet o napojach jeszcze nie myślałam. Miesiąc przed ślubem mamy spotkanie z menadżerką, wtedy omówimy menu, da nam wytyczne ile kupić picia, ryb wędzonych, owoców itp.
Asia, powiedziałam jej, że w gazetce było po 17,21 a ona na to, że ta cena jest tylko dla firm, które są u nich w systemie z zarejestrowane a dla osób prywatnych jest inna cena. Nie rozumiem w takim razie po jaką ch* wydają gazetkę z fałszywymi informacjami??? No w końcu prawie masz te zaproszenia
|
|
|
|
#1155 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() kla ski:
|
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Lady Audrey, to oszustwo w biały dzień
chociaż i tak tanio zaplaciliscie za butelkę. I te 200 butelek macie na ilu gości? O menu w ogóle jeszcze nie myślałam, będę miała na pewno stół staropolski ale z własnymi wyrobami bo mój tato ma wędzarnie i sam robi szynki, kiełbasy itp. W kwietniu musze zamówić tort jeśli chodzi o takie "spozywcze" kwestie
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Prosimy 95 osób ale trudno mi powiedzieć ile faktycznie będzie. Będzie jeszcze 10l bimbru. Razem wychodzi tego dużo ale liczyliśmy ok 50 połówek na polter.
Menadżerka mówiła, że 1l na głowę na pewno starczy. My tort będziemy zamawiać jakiś miesiąc przed ślubem dopiero, a to dlatego, że będzie zamawiany po znajomości. TŻta siostra pracuje w cukierni i mamy wtedy 50% rabatu
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Litr alkoholu czy napojów? Nam kazała liczyć 0.7 na głowę. Mamy w pollitrowych butelkach. Tort musimy zamówić 3, 4 miesiące wczesniej- albo przynajmniej zarezerwować termin a sam tort wybrać później
|
|
|
|
#1159 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, gratuluję! 😘 Cytat:
Wódka rzeczywiście i tak wyszła bardzo tanio!! Ale zgadzam się, że to jest oszustwo. :/ Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
A o tort nie muszę się martwić, mam w cenie sali. Tylko smak i wygląd musimy wybrać. miesiąc przed weselem to załatwimy.Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o litr na głowę wódki
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
A to na dwudniowe wesele?
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, na 2-dniowe i imprezę dzień przed ślubem. Czyli w sumie na takie 2,5 dnia
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Litr wódki na 2.5 dnia, a ja mam 0.7 na jeden wieczór. Nie wiem czy nie przesadziłam :P chociaż z drugiej strony jednak w wesele pije się najwięcej
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podliczając wszystko to będziemy mieli na 2 - dniowym weselu: - ok 160 butelek wódki 0,5l - ok 2 zgrzewki piwa - 10l bimbru - wina I to na 2 dni. Wiadomo, nie każdy pije wódkę, niektórzy jadą samochodem, więc już wódki na osobę przypada już więcej. Kobiety u mnie w rodzinie pija głównie wino. Więc nam to starczy w zupełności. Jak zabraknie, to sala ze swoich zapasów daje i potem się rozliczamy, a jak zostanie to trochę się rozda i jeszcze na chrzest starczy
Edytowane przez Lady Audrey Czas edycji: 2016-03-19 o 10:39 |
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Myśle ze 0,7 l na głowę na jeden dzień to aż nadto
my klasycznie bierzemy 0,5 na osobę. Z napojami to nie wiem do końca. Ostatnio managerska sali mówiła coś żeby 3l na głowę w ogole ale to na jeden dzień czy na ile?
|
|
|
|
#1167 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie my wódki na osobę liczymy 0,7l na osobę i na portel razem. Mamy niby z nami 90 osób, ale jakieś 10 bachorków będzie (
), to wychodzi trochę więcej na łepka. Wódki na pewno starczy, też jeszcze chciałam dokupić z jakieś 15 butelek wina...Tylko co do innych napojów to nie jest to proste w określeniu, bo soki i wodę mamy bez limitu na sali, ale właśnie gazowane muszę dokupić. I teraz dużo zależy od pogody. Jak będzie jeszcze 28 stopni, to pójdzie dużo picia, a jak będzie tylko 20 stopni, to pójdzie trochę mniej. No i teraz właśnie nie wiem ile jeszcze dokupimy. To wszystko pójdzie tak na oko... Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1169 |
|
Rozeznanie
|
Mojemu kuzynowi zostało kilka kartonów wódki, było mega gorąco (w końcu był to czerwiec) i miały być poprawiny, ale przyjechało z 90 osób raptem 20, bo już nikt nie miał sił siedzieć w tym upale...
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1170 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

podziwiam kobiety co potrafią chodzić na takich szpilkach i jeszcze długo wytrzymać, ja ogólnie męczę się w szpilkach, rzadko kiedy nakładam, choć chciałabym nosić codziennie bo bardzo lubię kobietki w szpilkach
będę za to Was oglądać i podziwiać w takich pięknych butkach 

poza tym mamy jeszcze soki oczywiście w cenie, ale gazowane musi być!
kla ski: