Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 08:17   #1141
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Witam się i ja po weekendzie

Gratuluję wszystkim zakupów - wszystko super

Co do l4 to ja też w tamtym tygodniu powiedziałam w pracy, że zaczynamy szukać kogoś na moje miejsce, bo w listopadzie chciałabym już skończyć pracę i też "w żartach" usłyszałam "A mówiłaś, że do końca będziesz chciała pracować". Owszem chciałam, ale nie wszystko da się przewidzieć. Niby nie czuję się bardzo źle, ale tak jak Dotka po prostu bolą mnie plecy po kilku godzinach siedzenia, ciężko mi się skupić i jak idę na rano do pracy do wstawanie jest dla mnie okropne, a po południu z kolei oczy mi same lecą i chętnie bym się zdrzemnęła.
Nie zamierzam się takim gadaniem przejmować. I tak uważam, że wytrzymałam do 8 miesiąca prawie i to już jest coś.

Kamilka ja polecam legginsy z H&M Mama

Zaraz się pochwalę swoimi weekendowymi zdobyczami zakupowymi

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:25   #1142
czarnulax
Zakorzenienie

magda mam nadzieje, że Olka da Ci dzisiaj dużo odpoczywać.
candy, niunia
kamilka to miły poranek się szykuje
Stary 2015-10-26, 08:36   #1143
mojakaren
Zakorzenienie

Ja poszłam na L4 od początku 5 miesiaca i nie żałuję.
U mnie była taka sytuacja, że zadzwoniłam do dyrektora z wieścią o ciąży i on sam mocno mi "sugerował", że powinnam iść na L4 bo nasza praca to nie tylko siedzienie w biurze, ale duzo działań w terenie. I w kilka dni znalazł za mnie zastępstwo (koleś jest tragiczny, ale to inna historia )
Generalnie okazało się, że L4 oprócz korzyści oczywistych u mnie wiąże się dodatkowo z finansowymi bo dostaję więcej kaski niż normalnie

kogielmogiel jeśli podjęłaś decyzję o L4 to oni niech się cieszą, że mówisz wcześniej, a nie gadają głupoty o pracy z domu. W domu to będziesz miała teraz akurat dużo swoich obowiązków

candyyfloss super wózek
A można wiedzieć czym się zajmujesz, że dasz rade do samego końca pracować?

niunia_leyla śliczne łóżeczko

kamilka
miłego wyjścia do kosmetyczki
Z legginsów polecam Marilyn tam kupiłam swoje i jedne w Mango

Witamy się w 27 tc

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:43   #1144
candyyfloss
Zadomowienie

mojakaren - mam swoją firmę i siedzę przed komputerem (to tak w skrócie). Pracuję w domu, więc w każdej chwili mogę zrobić sobie przerwę, jeśli źle się czuję.

I gratuluję kolejnego tygodnia

Edytowane przez candyyfloss
Czas edycji: 2015-10-26 o 08:49
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:45   #1145
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
No i o zdjęciu zapomniałam

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magda mam nadzieje, że Olka da Ci dzisiaj dużo odpoczywać.
Podobno nie chciała wczoraj iść spać podczas dnia.. Zobaczymy mam nadzieję że koło 12-13 padnie na 2h.
Taka piękna pogoda się zapowiada ale nawet się z nią nie wychylam na spacer dziś.. Eh smutno mi ze nagle stałam się taka ograniczona..
Tż sie mega wystraszyl wczoraj, ale pomógł mi się umyć pod prysznicem bo jak chciałam się schylic nogi umyć to się poplakalam.. Kładl mnie na łóżku, pomagał się przekręcić i w ogóle

A sesje też chcemy robić i zastanawiam się kto zrobi nam zdjęcia.. Myślałam po prostu o jakiejś licealistce czy studentce z.dobrym.okiem która zajmuje się tym amatorsko i by poklikala kilka zdjęć ale nie wiem

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Mojakaren gratki
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:52   #1146
mojakaren
Zakorzenienie

candy to faktycznie dobre warunki pracy żeby sobie do końca nawet pociągnąć, super

magda
wiesz co ja tak zrobiłam na wieczór panieński siostry, zamowiłam fotografkę taką początkującą dziewczynę z LO, za niewiele kasy pocykala nam naprawdę fajne fotki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-10-26, 08:54   #1147
kinga1701
Zakorzenienie

Candy super wózek, bardzo fajnie, że ma odblaski już wbudowane

niunia_leyla jak już łóżeczko stoi to już widać że niedługo dzidziuś zamieszka

Med, spróbuj płukania solą mi zawsze pomaga

Kamila czyli super dzień się zapowiada, relaksuj się i wróć piękniejsza

kogielmogiel jeśli podjęłaś decyzję o L4 to oni niech się cieszą, że mówisz wcześniej, a nie gadają głupoty o pracy z domu. W domu to będziesz miała teraz akurat dużo swoich obowiązków

candyyfloss super wózek
A można wiedzieć czym się zajmujesz, że dasz rade do samego końca pracować?

mojakaren gratuluję nowego tygodnia

czarnula, a może miałby Ci kto pomóc np tło zmienić w zdjęciach na jednolite i wtedy żadne graty domowe nie przeszkadzają, my z racji poprzestawiania mebli, jak doszła komoda i kołyska też nie mamy wolnej ściany co mnie wkurza strasznie.

Ja zapomniałam się przywitać w 30tc , aplikacja mówi do porodu 75 dni
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:54   #1148
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
candy to faktycznie dobre warunki pracy żeby sobie do końca nawet pociągnąć, super

magda
wiesz co ja tak zrobiłam na wieczór panieński siostry, zamowiłam fotografkę taką początkującą dziewczynę z LO, za niewiele kasy pocykala nam naprawdę fajne fotki
Mnie się nie opłaca iść na zwolnienie zupełnie.
Stary 2015-10-26, 08:57   #1149
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

magda
No.właśnie i dam jej stowke albo dwie i ona będzie zadowolona i my tylko Jeszcze miejsce.. Chyba nasza nowa sypialnia idealnie się do tego nadaje przynajmniej cała biała ściana jest

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

U mnie wszyscy znajomi się dziwią że jeszcze pracuje! Na studiach to dziewczyny patrzą na mnie jak na wariatke
Stary 2015-10-26, 08:57   #1150
kinga1701
Zakorzenienie

Magda bardzo dobry pomysł z taką dziewczyna, będąc w Polsce na pewno bym tak zrobiła. Często takie zdjęcia wychodzą świetne za niewielkie pieniądze, bo się starają jak mogą. O albo poszukać kogoś kto szykuje portfolio, często za darmo robią, tylko trzeba się wtedy liczyć z tym, że ktoś tez je obejrzy.
Stary 2015-10-26, 08:57   #1151
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Kogel, w ogóle się nie przejmuj gadaniem innych. Mój szef też kiedyś na początku mojej ciąży mówił, że jak coś to mogę z domu pracować. No ludzie - jak się źle czuje to nie zostaje w domu, żeby pracować tylko żeby leżeć i odpoczywać! Oni trochę wyobraźni nie mają. A rodzinie to się trochę dziwię - powinni cię chyba wspierać, nie? Ale miej to w D. Każda ciąża jest inna, i masz prawo po prostu odpocząć, nawet jeśli nic takiego Ci nie dolega, w 8 mcu to już jest ciężko.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:00   #1152
mojakaren
Zakorzenienie

kinga gratuluję, już 30tc!

magda1706 dokladnie ja dziewczynie stówkę zapłaciłam i fajnie bylo kazdy zadowolony
a sesję planuję zrobić w domu chyba, że Mąż będzie miał inną wizję to może gdzieś się przejedziemy

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-10-26, 09:01   #1153
lune1992
Zadomowienie

My tez się witamy w 30 tc
Ja jestem od początku na l4 ale tylko dlatego że firma upadała jak zaszłam i sie mieli zamykać w ciągu kilku dni a był to sklep z odzieżą.
Pamiętam jak mama do mnie wydzwaniała i mówiła że ona to do końca pracowała że co ja będe robić teraz żebym się za jakaś robote wzieła mówiłam jej że nie mogę bo mam umowę o prace i mnie sprawdzą a ona jakieś fochy do mnie miała, nie wiem zazdrosna byłą czy co
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:02   #1154
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem Dwie 50-tki w najbliższym czasie, a pomysłu na prezent brak. W dodatku córka ma w grudniu urodziny i wszystko na mojej głowie nie wiem co to będzie
U mnie są to urodziny mamy i babci. Tak wiem, młode pokolenie.
I problem z prezentem jest gorszy.

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Ja dziś mam poranek relaxu... Idę do kosmetyczki
Zazdroszcze!

Dziewczyny, kupiłam wielki karton ciuszków, kobieta mówiła, że uniwersalne. Zaglądam do środka, a tam dużo typowo chłopięcych. Bardzo ładne, bez plam, dziur itp. Może któraś chętna?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-10-26 o 09:04
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:02   #1155
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
czarnula, a może miałby Ci kto pomóc np tło zmienić w zdjęciach na jednolite i wtedy żadne graty domowe nie przeszkadzają, my z racji poprzestawiania mebli, jak doszła komoda i kołyska też nie mamy wolnej ściany co mnie wkurza strasznie.
muszę o tym pomyśleć
i gratuluję 30 tygodnia
Stary 2015-10-26, 09:03   #1156
niepozorna
Zakorzenienie

Ogarnęłam moje zakupki i wrzucam zdjęcia
1. Body+półśpioszki+czapeczk a SMYK
2. Rękawiczki niedrapki SMYK
3. Bodziaki H&M
4. Pajacyk H&M
5. Śpioszki + body C&A
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2406.JPG (263,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2412.JPG (214,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2407.JPG (224,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2408.JPG (249,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2411.JPG (221,6 KB, 27 załadowań)

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:07   #1157
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Magda bardzo dobry pomysł z taką dziewczyna, będąc w Polsce na pewno bym tak zrobiła. Często takie zdjęcia wychodzą świetne za niewielkie pieniądze, bo się starają jak mogą. O albo poszukać kogoś kto szykuje portfolio, często za darmo robią, tylko trzeba się wtedy liczyć z tym, że ktoś tez je obejrzy.
Nie przeszkadzało by mi to że ktoś używal by moich zdjęć w portfolio jakby było za darmo albo za mała kwotę tym bardziej Nie mam zamiaru robić jakiś rozbieranych zdjęć i w ogóle więc spoczko

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Niepozorna super te ciuszki nie znudzi mi się nigdy kupowanie dziecięcych ciuszków chyba
Dzisiaj jak mi brzuch pozwoli to wrzucę cześć ciuszków co ja kupiłam ostatnio i co dostałam
Stary 2015-10-26, 09:09   #1158
mojakaren
Zakorzenienie

niepozorna prześliczne ciuszki!
Zwłaszcza ten pierwszy komplecik słodziutki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-10-26, 09:09   #1159
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
3. Bodziaki H&M
4. Pajacyk H&M
5. Śpioszki + body C&A
Piękne

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:09   #1160
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
"w żartach" usłyszałam "A mówiłaś, że do końca będziesz chciała pracować". Owszem chciałam, ale nie wszystko da się przewidzieć.
No właśnie, u mnie były dwie przeciwne sytuacje, tzn. 1:
- jak mówiłam, że chcę do końca listopada, to laska z pracy mi wyskoczyła, żebym sobie nie planowała, bo najczęściej jest coś nie tak i się idzie na L4 (no strasznie optymistyczne). Dodam, że na drugi dzień po tym zaczęła się akcja z podejrzeniem cholestazy i wylądowałam w szpitalu

- laska, która miała mnie zastępować: w sierpniu jej mówiłam, że będę do końca listopada. Ona miała być od 1.10, więc 2 m-ce byśmy siedziały razem i by się wdrażała. Jak przyszła w październiku, to powiedziałam, że jestem jednak do końca października (w międzyczasie wyszedł 2x szpital i dla mnie to lekki sygnał - zwolnij), to się sfochowała, że OBIECAŁAM JEJ, że będę do końca listopada Moja mama jej tłumaczy, że ja nie mam kataru i to nie moje widzimisię, tylko nie wszystko można przewidzieć i tak wyszło. No ale kij, OBIECAŁAM i koniec.

Na szczęście w zamian za nią mamy fajną babeczkę w wieku mojej mamy, która jest ogarnięta, a na wieść o moim L4 sama powiedziała do mojej mamy, że długo pracuję i że ona rozumie, że L4, no bo 'jesteśmy kobietami i wiemy jak to jest'.

Candy, super ten wózek, przypomnij co za model?

Niunia, łóżeczko bardzo ładne
Z kropkami idź do lekarza pierwszego kontaktu, pewnie jakieś uczulenie.

Kamilka, co będziesz u kosmetyczki robić?
Ja już czekam z utęsknieniem na listopad, bo mam iść brwi wyregulować nie powiem od kiedy Oczywiście w domu reguluję, nie że zarosłam jak Yeti, ale wolę jak ona mi zrobi, bo mi ładny kształt nadaje :

Co do legginsów, to serdecznie polecam HM Mama z 39,9 - są świetne

Witam się w 29 tygodniu!
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:11   #1161
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
3. Bodziaki H&M
4. Pajacyk H&M
5. Śpioszki + body C&A
Śliczne, w jakim rozmiarze masz śpiochy z C&A, też nad tymi niebieskimi myślałam, ale u nas same malutkie dla wcześniaków największy był 50, nie wiem czy tak trafiłam akurat czy one same małe?
Stary 2015-10-26, 09:12   #1162
czarnulax
Zakorzenienie

niepozorna śliczności

Ja poszłam na zwolnienie bardzo wcześnie, ale u mnie od początku były problemy. Ale szef ani pisnął, wręcz powiedział, że nie ma co ryzykować, mimo że w pracy był bardzo gorący okres.
Stary 2015-10-26, 09:12   #1163
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ale macie super tygodnie

A w smyku byłam wczoraj i widziałam takie piękne kolorowe czapeczki Z koszulka z sowka i dresiaki kolorowe.piękne
Stary 2015-10-26, 09:14   #1164
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
My tez się witamy w 30 tc
Ja jestem od początku na l4 ale tylko dlatego że firma upadała jak zaszłam i sie mieli zamykać w ciągu kilku dni a był to sklep z odzieżą.
Pamiętam jak mama do mnie wydzwaniała i mówiła że ona to do końca pracowała że co ja będe robić teraz żebym się za jakaś robote wzieła mówiłam jej że nie mogę bo mam umowę o prace i mnie sprawdzą a ona jakieś fochy do mnie miała, nie wiem zazdrosna byłą czy co
Haha skąd ja to znam W poprzedniej ciąży poszłam na L4 na początku II trymestru i też mi wszyscy doradzali, że może pójdę sobie gdzieś dorobić U mnie akurat warunki pracy nie pozwalały na dalszą pracę Teraz za to UM mi się skończył i korzystam sobie z zaległego urlopu wypoczynkowego
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 09:16   #1165
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Nie przeszkadzało by mi to że ktoś używal by moich zdjęć w portfolio
Mi też nie Np. nasze ślubne zdjęcia sami udostępnilismy dla makijażystki i fryzjerki, żeby wstawiły na FB/stronie, bo odwaliły świetną robotę i warto się tym 'pochwalić'

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Pamiętam jak mama do mnie wydzwaniała i mówiła że ona to do końca pracowała że co ja będe robić teraz żebym się za jakaś robote wzieła
Np. za kopanie ziemniaków w polu! Nie zapominajcie, że 'kiedyś to kobiety do samego porodu w polu robiły, a po porodzie praktycznie zaraz wracały do roboty, a nie wylegiwały się w łóżkach'!
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
No ludzie - jak się źle czuje to nie zostaje w domu, żeby pracować tylko żeby leżeć i odpoczywać!
Zwłaszcza, że ja np. nie znoszę w domu na co dzień pracować. W styczniu miałam nogę w gipsie, więc 2 tygodnie pracowałam z domu i wcale nie było to dla mnie super fajne

Ej, zastanawiam się przez Was nad sesją My mamy kumpla-fotografa, on by nam ogarnął te fotki..
Stary 2015-10-26, 09:16   #1166
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja się przyznam, że poszłam na zwolnienie w poł 1 trymestru, ale lekarze mi tak sugerowali, i czułam się też tak sobie. Praca niby biurowa ale często nadgodziny i stres spory. A szef też wolał deklarację że idę i już nie wracam a nie znikam na 2 tyg na przykład co miesiąc. Ale 2 trymestr był taki, że w sumie spokojnie mogłabym pracować raczej, ale odkąd zaczęły się te twardnienia brzucha to już bym miała stracha siedzieć tyle w pracy.

Stary 2015-10-26, 09:18   #1167
candyyfloss
Zadomowienie

Niepozorna - mamy te same body z H&M

Dotka - Peg Perego Sportivo Modular
Stary 2015-10-26, 09:18   #1168
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Z ciuchami ja nie ogarniam co mam Trochę ja kupiłam, trochę mama i od koleżanki dostałam nagle 2 wielkie siaty! Moje dziecko chyba na rok jest obciuchane...

Stary 2015-10-26, 09:19   #1169
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ale macie super tygodnie

A w smyku byłam wczoraj i widziałam takie piękne kolorowe czapeczki Z koszulka z sowka i dresiaki kolorowe.piękne
Właśnie my też wczoraj byliśmy i znaleźliśmy ekstra czapę i rękawiczki! Za 5 dyszek, tylko najmniejszy rozmiar w sklepie to 46, to dla takiego maleństwa za duży, nie? Bo obwód głowy to tak 30-36 z tego, co widzę.
Poszukam na stronie, czy są mniejsze.
Stary 2015-10-26, 09:19   #1170
Casaa
Zakorzenienie

Witam sie w 27 tyg i III trym

Gratuluje wszystkim nowych tygodni i zycze by mijaly bez skurczow i problemow

IMO na L4 warto isc i nie ma co sie ogladac na innych, a tym bsrdziej sluchac bredni....

Po poludniu ide do inetrnisty bo 3 tydzien kaszlu juz mnie dobija....

Czy komus dopisac wozek?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości