|
|
#1111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dziś też z rana na wyborach, a potem cały dzień w Krakowie i w Ikei ![]() Kupiliśmy w końcu pólki na moje książki Kocham Ikeę ![]() A jeszcze w tygodniu TŻ ma podjechać i kupić szafę do przedpokoju bo teraz to mamy syf z kosmosu, wszystkie kurki i buty na kupie
|
|
#1112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tutaj taka sesja jest droga, poza tym wstydzę się przy obcych i stwierdziliśmy, że sami spróbujemy, może nam coś wyjdzie. Tylko statyw nam się popsuł już na samym początku i musieliśmy improwizować
|
||
|
|
|
#1113 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, fajna inicjatywa. Ja tez dzisiaj zagoniłam męża do zrobienia paru fotek z brzuchem. Jeszcze kilka chciałabym razem zrobić. My robiliśmy w domu, także możemy to rozłożyć na raty.
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można i samemu sobie zrobić, wiadomo to nie będzie aż tak profesjonalne, ale zawsze trochę zaoszczędzimy, my zdecydujemy się na profesjonalną sesję noworodkową. Jak ktoś planuje robić sam to warto kupić sobie pilot do aparatu, żeby nie latać do niego i w pospiechu wracać, nie wiem ile w Polsce kosztują, ja zamówiłam u nas na ebay za 3 euro. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-25 o 22:06 |
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga super fotki!
My własnie dzisiaj rozmawialismy, że sami sobie zrobimy sesję najchętniej w domu i wzięłam się już za szukanie inspiracjiprzepadłam https://kids.showroom.pl/dzieci/do-pokoju
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2015-10-25 o 22:04 |
|
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy pilota, także luz. I statyw. Ja mam 2 koleżanki, które by mi za free zrobiły fotki. Ale przez te sytuacje z leżeniem decyzja jakoś się zawiesiła. A teraz zrobię przynajmniej kilka swoich, a może i z koleżanek skorzystam ale jak nie, to przynajmniej będę miała kilka fotek.
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytałam artykuły o sesjach to wszędzie piszą, że końcówka siódmego lub początek ósmego miesiąca jest najlepszym okresem dla brzuszka na zdjęcia, bo podobno ma najładniejszy kształt.
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
My z racji obecnej sytuacji raczej też zrobimy kilka fotek sami. O ile mój brzuch mi pozwoli na wyjście dłużej niż 5 minut
A szkoda bo dawno marzyło mi się mieć kilka takich profesjonalnych brzuszkowych. Nasz fotograf też mówił że najlepiej 7 bądź początek 8 (w zależności od zaawansowania brzuszka). |
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Można potem zrobić noworodkowe w ramach rekompensaty
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
Kinga, fajny pomysl ze zdjęciami, tez o tym myslalam, ale mamy slaby aparat
![]() Myslalam o profesjonalnej sesji ale to trochę jednak kosztuje i nie wiem czy nie lepiej to przeznaczyc na wyprawkę, musimy pomyśleć. Byliśmy wczoraj ogladac wozki i spodobal nam sie jeszcze adamex barletta, mial tez śliczny brązowy kolor i teraz mi chodzi po głowie. W piatek powiedziałam szefowi ze ide na L4 od listopada, to mowi ze lepiej zebym wzięła home Office, bo przeciez bede mogla pracowac na leżąco. Eh mój szef nie ma wcale wyobraźni. A dzisiaj jeździliśmy po rodzince i dowiedziałam sie ze za wczesnie chce isc na L4, no ludzie, zaraz 8 miesiąc a oni uważają ze ja sie chce polenic
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
Kogiel my też nie mamy super aparatu, zwykły mały cyfrowy.
Że za wcześnie na L4, tak to najlepiej pracuj do ostatniego tygodnia. Jeżeli masz możliwość to idź i odpoczywaj przyjdzie grudzień i prace w domu już będą uciążliwe, a nie tylko. Czarnulax jak nie dasz rady wyjść, to w domu można też zrobić, lżej, wtedy połorzysz się kiedy chcesz, odpoczniesz, taka plenerowa trochę trwa. |
|
|
|
#1124 |
|
Zadomowienie
|
Kogiel ja Cię podziwiam że dałaś radę wytrzymać aż tak długo w pracy. Ja miałam szczęście, bo jako studentka i tak miałam wolne od połowy lipca (praktyki), a tak to nie wiem jak dałabym radę :/ w 2 trymestrze to jeszcze może, ale trzeci moim zdaniem jest męczączy. Także nie sugeruj się rodziną, rób ci czujesz. A szef to wiadomo, im dłużej robisz tym dla niego lepiej
![]() Należy Ci się odpoczynek.
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Umrę na ból gardła
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Kogel nie przejmuj się rodzinka. Dziwne podejście mają. Niech sobie gadaja co chcą. Należy Ci się odpoczynek i w końcu chwilę spokoju żeby pocieszyć się ciążą.
--- Kinga piękne zdjęcia! --- Medeline
|
#1127 | |
|
Zadomowienie
|
Tantum verde nie pomaga? ---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Cytat:
Nie przejmuj sie rodzina. U mnie w pracy dziwią sie ze jeszcze jestem (praca biurowa) |
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysek, nie posiadam
w ogóle nic nie posiadam, dopiero koło 17 się dorobię jak mąż z pracy wróci ![]() KOGIEL, za tak długą pracę i tak ci nikt nedalu czy podwyżki nie da, więc po co ryzykować? Nie przejmuj się
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
kogiel nie przejmuj się takim gadaniem. W 8 miesiącu to już nawet gdy ciąża bezproblemowa to ciężko wysiedzieć w jednym miejscu kilka godzin. I tak długo pracujesz, bo wiele kobiet idzie znacznie wcześniej na zwolnienie.
kinga oglądałam takie w necie i też o tym myśleliśmy, ale u nas w mieszkaniu, szczególnie obecnie, nie ma serio warunków na nic fajnego med |
|
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w pracy też przyszedł gość z biura (74lata) i pyta do kiedy jestem, to mówię, że do końca października, a w listopadzie jeszcze będę wpadać 1-2 x w tygodniu pewnie. A kiedy rodzę? No w styczniu. Eeee to mogłabyś jeszcze popracować, bo moja córka, to pracowała do końca. No to ekstra i co, medal za to dostała? Sorry, nikt nie zauważy różnicy czy pracujesz do 7, czy 9 m-ca, a ja jak wiecie, kiepsko się ostatnio już czuję. I tak jak Czarnula mówi - nic się może strasznego nie dzieje, ale po prostu źle mi siedzieć tyle czasu w jednym miejscu, ciężko mi się wstaje rano, jak wracam to muszę leżeć całe popołudnie. Dodatkowo teraz jest dużo załatwień i jeśli dodam je do pracy, to jestem w domu o 20 Co skutkuje zaje.bistym bólem brzucha albo spinaniem. Ekstra, nie?Wczoraj nawet w kinie było mi niewygodnie. Poza tym - ja też niedługo 8 m-c zaczynam, ale 'mogłabym popracować', a większość lasek idących na L4 od razu po zrobieniu testu, to już nikogo nie dziwi. Oczywiście pomijam ciąże problemowe, bo to wiadomo, no ale nie wierzę, że 10/10 tych ciąż jest problemowa. Obudziłam się dzisiaj i mały miał czkawkę, ale fajnie było czuć, jak przyłożyłam rękę do jego plecków |
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kogiel - nie przejmuj się twoja ciąża twoje decyzje a innym nic do tego ![]() Przeplacilam wczoraj mega bólem ten weekend cały miałam już jechsc na pogotowie ale wzięłam nospe, Położyłam się i zaczęło puszczać to zasnelam. Teraz już jest ok. Poleze w pracy cały dzień to może wieczorem mnie ominą te bóle
|
|
|
|
#1132 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie
Odebraliśmy wózek w sobotę Wczoraj dostałam siatkę ubrań od koleżanki na trochę większe dziecko. Ale śliczności Kogiel - ja pracuję do samego końca, ale ja jestem zupełnie w innej sytuacji. Nikt nie siedzi w Twojej skórze i nie wie, jak się czujesz, więc wykazaliby trochę zrozumienia. Idź na zwolnienie i się nie przejmuj gadaniem. Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-10-26 o 07:17 |
|
|
|
#1134 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja. Pochwalę się złożonym łóżeczkiem jestem z niego zadowolona bo to juz taki namacalny dowód że pokój jest maleństwa.
Med trzymam kciuki żeby Ci szybko przeszło. Koktajlowa idź na zwolnienie i się nie przejmuj.
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
No i o zdjęciu zapomniałam
|
#1136 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To współczuje :/ Cytat:
Oby młoda dała Ci jak najwiecej poleżeć. Ja mam juz taka straszna chęć przejrzeć ciuszki i zobaczyć czy na pewno wszystko mam. No ale dopóki chodzę do pracy to po prostu nie ma na to czasu. |
||
|
|
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem przerażona, właśnie się w lustrze przejrzałam i na całej twarzy mam maleńkie kropki coś w stylu popękanych naczynek? Nie mam pojęcia ale cała twarz a musze się pochwalić że posiadam ładna bezproblemowa cerę i co tu robić?
|
#1138 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
U mnie zazwyczaj 110/70 a wszelkie odchylenia przypłacam bólem głowy ![]() Cytat:
A ja w końcu, tak jak pisała tu któraś z dziewczyn, w pepco kupiłam. Szału w niej nie robię, ale przynajmniej mam w czym z domu wychodzić ![]() Cytat:
Ja się czuję jak słoń i zdjęć unikam Za to mąż ciągle pyta czy będziemy robić jakieś zdjęcia bo przecież w ciąży już więcej nie będę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może spróbuj płukać szałwią albo przynajmniej wodą z solą, niektórym pomaga...
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-10-26 o 07:57 |
|||||
|
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
Ok może nie cała twarz skupiają się w okolicy oczu i ust
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Melduję się o poranku
Ja dziś mam poranek relaxu... Idę do kosmetyczki ![]() Cytat:
Nie słuchaj takiego gderania... Nalezy ci się odpoczynek ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- dziewczny, potrzebuję spodnie/ leginsy - bo wszystko mnie ciśnie... Możecie polecić coś fajnego i względnie nie drogiego dostępne przez net? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

Idę spać
A szkoda bo dawno marzyło mi się mieć kilka takich profesjonalnych brzuszkowych. 

twoja ciąża twoje decyzje a innym nic do tego 
U mnie zazwyczaj 110/70 a wszelkie odchylenia przypłacam bólem głowy 
A ja w końcu, tak jak pisała tu któraś z dziewczyn, w pepco kupiłam. Szału w niej nie robię, ale przynajmniej mam w czym z domu wychodzić