Rossmann cz. XXVIII - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-08, 16:34   #1141
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez Evendim Pokaż wiadomość
Czesc dziweczyny, potrzebuję waszej pomocy, możecie mi polecic jakieś delikatne mydło do rąk w płynie? Każdej zimy mam bardzo przesuszone i czerwone dłonie, ale ostatnio to po prostu jakaś tragedia. Nie mogę myc w zbyt ciepłej wodzie i ze zbyt silnymi mydłami bo pieką i bolą Znacie coś ciekawego? Dziś w sklepie widziałam hipoalergiczne mydło szare w płynie z Barwy, w składzie chyba nie miał sls, myślicie że się sprawdzi?
Krem do rąk Evree Instant Help i kostka do mycia/mydełko Isana Med albo Isana Sensitive. Raczej coś bez SLS. Mam ten sam problem zimą. Jeśli chcesz mydło w płynie to weź jakiś delikatny żel do kąpieli np. Ziajka. Żele do kąpieli są łagodniejsze niż typowe mydło do rąk w płynie. No i ja nie mogę np. stosować chemii gospodarczej bez rękawiczek, nie mogę zmywać naczyń ręcznie (z konieczności mam zmywarkę) bo płyn do naczyń podrażnia mi skórę dłoni tak, że wygląda jak ciężko poparzona.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalenaa Pokaż wiadomość
Bardzo lubię ten olejek, ale oprócz niego na noc muszę nałożyć krem, mam bardzo sucha skórę.
Upewnij się, że nie podrażnia Cię olejek z drzewa herbacianego.
Jeśli nie masz na niego alergii to polecam Ci ten krem:
http://aptekagold.pl/ederix-krem-200-ml.html
Z olejków na noc u mnie sprawdza się Evree Magic Rose i Evree Golden Argan. Mam cerę makabrycznie suchą, wrażliwą w kierunku AZS, naczynkową.
Inna opcja to ten krem:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...cy-rumien.html
Ja go używam zimą nawet na dzień.
Taniej dostaniesz chyba w sieci Superpharm.
Stary 2016-03-08, 17:12   #1142
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Czesc dziweczyny, potrzebuję waszej pomocy, możecie mi polecic jakieś delikatne mydło do rąk w płynie? Każdej zimy mam bardzo przesuszone i czerwone dłonie, ale ostatnio to po prostu jakaś tragedia. Nie mogę myc w zbyt ciepłej wodzie i ze zbyt silnymi mydłami bo pieką i bolą Znacie coś ciekawego? Dziś w sklepie widziałam hipoalergiczne mydło szare w płynie z Barwy, w składzie chyba nie miał sls, myślicie że się sprawdzi?
Lass naturals, mydła w kostce, naturalne, bez zbędnych ozdobników.
Dostępne w sklepach internetowych i zielarskich. (np. blisko natury)
Na kwc jest parę pozycji mydeł ręcznie robionych.
Poza tym w google- hasło naturalne mydła, wyskoczą sklepy.

Z rossa
Alterra, Isana- mydła w kostce
Luksja Nostalgia

Mydła w płynie Isana i Biały Jeleń
Poza tym Isana Med.- kremowy żel pod prysznic z olejkami
http://www.rossmann.pl/Produkt/Isana...43373,1765,729

Spróbuj smarować dłonie olejami (lnianym, kokosowym, masło shea, avocado, jojoba). Możesz też robić kąpiele olejowe.
Poza tym maseczki z siemienia i płatków owsianych.
Kremy odżywcze np. Epikrem w tubie, Evree, Anida

Nie wiem czy u Ciebie nie jest to oznaka alergii lub czegoś innego.
Może warto wybrać się do lekarza, coś doradzi.
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 17:59   #1143
magdalenaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Krem do rąk Evree Instant Help i kostka do mycia/mydełko Isana Med albo Isana Sensitive. Raczej coś bez SLS. Mam ten sam problem zimą. Jeśli chcesz mydło w płynie to weź jakiś delikatny żel do kąpieli np. Ziajka. Żele do kąpieli są łagodniejsze niż typowe mydło do rąk w płynie. No i ja nie mogę np. stosować chemii gospodarczej bez rękawiczek, nie mogę zmywać naczyń ręcznie (z konieczności mam zmywarkę) bo płyn do naczyń podrażnia mi skórę dłoni tak, że wygląda jak ciężko poparzona.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Upewnij się, że nie podrażnia Cię olejek z drzewa herbacianego.
Jeśli nie masz na niego alergii to polecam Ci ten krem:
http://aptekagold.pl/ederix-krem-200-ml.html
Z olejków na noc u mnie sprawdza się Evree Magic Rose i Evree Golden Argan. Mam cerę makabrycznie suchą, wrażliwą w kierunku AZS, naczynkową.
Inna opcja to ten krem:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...cy-rumien.html
Ja go używam zimą nawet na dzień.
Taniej dostaniesz chyba w sieci Superpharm.
Zamówiłam sobie ten krem Ederix, skład bardzo mi się spodobał, może w końcu znajdę coś co będzie dobre dla mojej skóry. Wielkie dzięki!
Stary 2016-03-08, 18:37   #1144
Evendim
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość

Spróbuj smarować dłonie olejami (lnianym, kokosowym, masło shea, avocado, jojoba). Możesz też robić kąpiele olejowe.
Poza tym maseczki z siemienia i płatków owsianych.
Kremy odżywcze np. Epikrem w tubie, Evree, Anida

Nie wiem czy u Ciebie nie jest to oznaka alergii lub czegoś innego.
Może warto wybrać się do lekarza, coś doradzi.

Dziękuję dziewczyny, u dermatologa byłam, stwierdziła, że tak już po prostu mam i powiedziała, żebym okładała dłonie olejem kokosowym, więc to mam w planie robic

Mam krem evree różowy, miałam ten mały czerwony ale jak ręce są mocno podrażnione (właśnie jakby poparzone) to po tych kremach jest gorzej bo ręce zaczynają piec i bolec, jedyne co wtedy pomaga to maść z wit. A. (tak na co dzień kiedy ręce są po prostu suche to się sprawdzają). Przez to wszystko teraz dłonie wyglądają jak u staruszki

Wypróbuję te mydełka o których pisałyście
Evendim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:29   #1145
kaasiaa66
Rozeznanie

Cytat:
kup jakieś delikatne mydło, krem do rąk (mam evree jest spoko) i może ciepła oliwa z oliwek albo jakieś inne oleje na dłonie?

ops, widzę, że się powtarzam :P

Edytowane przez kaasiaa66
Czas edycji: 2016-03-09 o 18:47
kaasiaa66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:46   #1146
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ten drugi nada się do różu mineralnego?

I ten catrice?
Używam tych pędzli to róży (różów?) prasowanych i w tej robi sprawują się bez zarzutu. Co do kwestii minerałów to wstrzymam się od odpowiedzi, bo takowych nie używam.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 19:52   #1147
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Używam tych pędzli to róży (różów?) prasowanych i w tej robi sprawują się bez zarzutu. Co do kwestii minerałów to wstrzymam się od odpowiedzi, bo takowych nie używam.
Podobno poprawna forma to różów (i tuszów też, nie tuszy), ale jest tak rzadko stosowana, że aż mi zawsze głupio pisać z końcówką -ów, bo większość osób myśli, że to błąd

Tak samo jest z podkładem - kiedy się warzy, to przez RZ. Waży się coś na wadze, a warzy się śmietana, tak samo jak można sobie nawarzyć piwa Jak widzę "zważył mi się podkład", to od razu mam przed oczami butelkę podkładu stojącego na wadze
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-08, 20:40   #1148
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXVIII

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;57034251]jak widzę "zważył mi się podkład", to od razu mam przed oczami butelkę podkładu stojącego na wadze [/quote]

:d
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 20:56   #1149
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny, u dermatologa byłam, stwierdziła, że tak już po prostu mam i powiedziała, żebym okładała dłonie olejem kokosowym, więc to mam w planie robic

Mam krem evree różowy, miałam ten mały czerwony ale jak ręce są mocno podrażnione (właśnie jakby poparzone) to po tych kremach jest gorzej bo ręce zaczynają piec i bolec, jedyne co wtedy pomaga to maść z wit. A. (tak na co dzień kiedy ręce są po prostu suche to się sprawdzają). Przez to wszystko teraz dłonie wyglądają jak u staruszki

Uważaj z tym kokosem bo on używany solo potrafi wysuszyć skórę. Jeśli już to kładź go na noc na krem. Awokado bym polecała oprócz kokosa jeszcze.

A z kremów do rąk Evree w białej tubie jest super, nic nie piecze nawet gdy skóra jest popękana do krwi (wiem co mówię, miałam tej zimy takie atrakcje).
Stary 2016-03-08, 21:10   #1150
201607111050
Konto usunięte

Cytat:

jak ręce są mocno podrażnione (właśnie jakby poparzone) to po tych kremach jest gorzej bo ręce zaczynają piec i bolec
Takie atrakcje fundują mi kremy z mocznikiem wysoko w składzie. Piecze, boli, jakby ktoś wrzątkiem polewał
Kremowy numer jeden do podrażnionych dłoni to zdecydowanie krem Lirene Regeneracja. Drugą zimę z rzędu ratował mi tyłek a problemy z dłońmi mam kosmiczne.
201607111050 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 21:49   #1151
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Fajne te neonowe lakiery, ale dlaczego do sztucznych jakby były do naturalnych to bym sobie jeden sprawiła
Fakt, fajne kolorki mają i szkoda, że tylko do sztucznych paznokci Mam ładny neon do naturalnych z Orly, kolor nazywa się "key lime twist" Tylko ta cena

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-08, 22:38   #1152
serialomaniaczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość
Zakończyłam

Zastanawiam się ile w tym roku będzie chętnych na neonowe lakiery do naturalnych paznokci

http://www.rossmann.pl/Produkt/Lovel...-ml,377467,371
http://www.rossmann.pl/Produkt/Lovel...-ml,377468,371

Ja jestem ciekawa tych http://www.rossmann.pl/Produkt/Wibo-...-ml,377985,351
Z topem troche przegięli 2,5ml za 8 zł http://www.rossmann.pl/Produkt/Wibo-...-ml,377981,351

I jezcze ten jest ciekawy http://www.rossmann.pl/Produkt/Wibo-...-ml,377515,351
nic nie przegięli bo ten top to krok 2 (krok pierwszy to ten lakier z pierwszego linku) a pojemność ma 5 ml
Stary 2016-03-08, 22:45   #1153
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez serialomaniaczka Pokaż wiadomość
nic nie przegięli bo ten top to krok 2 (krok pierwszy to ten lakier z pierwszego linku) a pojemność ma 5 ml
o jesooo, oczywiście masz rację

Stary 2016-03-09, 07:56   #1154
a_g_a_t_a
Zadomowienie

Cytat:
Od razu mówię, nie wiem, nie znam się, ale znajoma kosmetyczka zawsze mi powtarzała, że mydło w płynie nie jest mydłem, tylko detergentem, więc może dla problematycznych dłoni lepiej nie stosować?
Stary 2016-03-09, 09:38   #1155
GrumpyCat
Wredny kotecek

Jeśli chodzi o kremy do rąk to ja polecam mediderm - ogromna tubka w aptece kosztuje około 6zł i działa cuda :P Jest to krem dla osób z egzemą/atopowym zapaleniem skóry, świetnie działa zwłaszcza nałożony grubą warstwą na noc
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 09:53   #1156
Higurashi
Czarna owca

Moje dłonie uratowała kiedyś skoncentrowana Neutrogena w biało-niebieskiej tubce. Dzięki temu kremowi przestały pękać i krwawić, nie mogłam poznać własnych dłoni
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 11:40   #1157
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:

Mam to samo. Za mało lipidów w skórze po prostu. Nie mogę myć rąk zwykłym mydłem w płynie do rąk z SLS. Mój TŻ ma podobnie. Teraz mamy jako zamiennik mydła żel do kąpieli Ziajka. Możesz też użyć żelu z olejkiem Isana Med. Patrz czym myjesz ręce, to bardzo ważne.
A z kremów Evree jak mam bardzo podrażnione to pomaga mi tylko czerwone serum albo wersje Instant Help (w białej tubie). Inne są za słabe.
Olej kokosowy? No nie wiem. U mnie się nie sprawdził. Sprawdza się za to np. masło shea. Wygodnie używa mi się wersji z Yves Rocher. Kupiłam też masła z Nacomi, ale są twarde jak kamień, trudniej je rozgrzać. W zimie na noc smaruję właśnie obficie masłem shea. Maść z witaminą A może Ci pomagać bo jest po prostu tłusta, a jak skóra ma za mało lipidów to trzeba ją natłuścić.
Możesz Alantan Dermoline A+E stosować. Kremy i serie typu Emolium, Dermedic Linum.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
Moje dłonie uratowała kiedyś skoncentrowana Neutrogena w biało-niebieskiej tubce. Dzięki temu kremowi przestały pękać i krwawić, nie mogłam poznać własnych dłoni
U mnie właśnie Neutrogena nie działa. Tak warzy się, bieli i wcale się nie wchłania. Nie wiem czy nie jest za ciężka dla bardzo suchej skóry.
Bardziej pomagał mi np. czerwony krem Garnier.
Ale Evree Instant Help jest jeszcze lepszy.
Choć i tak po sobie wiem, że ważniejsze jest czym myję ręce niż krem bo jak środki myjące uszkodzą mi skórę to nawet najlepszy krem potrzebuje potem sporo czasu by odbudować zniszczenia.
No i trzeba nosić rękawiczki wychodząc z domu.
Ja noszę cały sezon jesienno-zimowy. Od listopada do maja.
Muszę, jak tego nie robię to od samego wiatru, różnicy temperatur pęka mi skóra na dłoniach. Dla mnie najlepsze są rękawiczki skórzane z lekkim ociepleniem wewnątrz. Zimnego wiatru nie przepuszczają, utrzymują temperaturę w sam raz dla dłoni, w miarę stałą.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kremy do rąk to ja polecam mediderm - ogromna tubka w aptece kosztuje około 6zł i działa cuda :P Jest to krem dla osób z egzemą/atopowym zapaleniem skóry, świetnie działa zwłaszcza nałożony grubą warstwą na noc
Mediderm ma w składzie parafinę, a ona może wysuszać. I mnie na podrażnionej skórze ciut szczypał, więc możliwe, że może podrażniać.
Fakt tani i zalecany przy atopii, ale chyba są lepsze kremy. Choć może troszkę droższe.
Stary 2016-03-09, 12:28   #1158
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Serio W zeszłym roku dość często widziałam ( tu i na różnych blogach) wypowiedzi w stulu: "A co tam, że do sztucznych, i tak będę używała do swoich naturalnych bo nic złego sie nie dzieje a kolory są ładne"
Cytat:
Fajne te neonowe lakiery, ale dlaczego do sztucznych jakby były do naturalnych to bym sobie jeden sprawiła
Cytat:
Fakt, fajne kolorki mają i szkoda, że tylko do sztucznych paznokci Mam ładny neon do naturalnych z Orly, kolor nazywa się "key lime twist" Tylko ta cena
Co do poprzednich edycji lakierów odpowiedź dlaczego do sztucznych była taka: "Lakiery strukturalne Ibiza z letniej kolekcji Lovely zgodnie z informacją na etykiecie przeznaczone są do stosowania na sztuczne paznokcie. Lakiery te wyróżniają się wyjątkowo intensywną barwą i oryginalną fakturą . Tak intensywne kolory można uzyskać dzięki zastosowaniu specjalnych barwników ,które gwarantują neonowy efekt. Do 12.06.2002 roku barwniki te były stosowane w Polsce w produkcji lakierów do paznokci. Zgodnie z Dyrektywą 76/768/EEC barwników tych nie można stosować w UE ale są dozwolone np. w Rosji, gdzie obowiązuje o wiele mniej restrykcyjna reglamentacja produktów kosmetycznych."

Dla mnie to wygląda tak, że gdyby nie taki zapis to nie mogły by być wprowadzone na polski rynek. Producent jest kryty, bo informacja na opakowaniu jest. Ja mam z serii Butterfly Colors neonowy żółty i malowałam nim naturalne. Czy szkodzi? Nie widzę różnicy między innymi lakierami. Nie wiem jak by było w przypadku różowego czy pomarańczowego, żółty mi płytki nie zabarwił. Miałam kiedyś lakier Wibo w kolorze mocnego koralu do naturalnych i po zmyciu mimo użycia bazy pod lakier miałam żółte paznokcie i tylko odrost wyglądał zdrowo. Bardziej bym się obawiała używania odżywki Eveline
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 14:46   #1159
dagaP
Raczkowanie

Dziewczyny jaki polecacie balsam do ciała?
dagaP jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-09, 15:48   #1160
cosmetix
Makeup challenge winner

Jeśli ktoś już w posiadaniu paletki Wibo, tego zamiennika Urban Decay, to bardzo proszę o pinie.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2016-03-09 o 15:49
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 16:44   #1161
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
To ten limonkowy odcień, on jest niesamowity
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 17:01   #1162
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś już w posiadaniu paletki Wibo, tego zamiennika Urban Decay, to bardzo proszę o pinie.

Widziałam swatche - marniutka pigmentacja
pingwintastas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 17:09   #1163
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pingwintastas Pokaż wiadomość
Widziałam swatche - marniutka pigmentacja
Ja również widziałam swatche i pigmentacja wyglądała ok... To nie wiem
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-09, 18:30   #1164
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagaP Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki polecacie balsam do ciała?
To zależy czego oczekujesz, Evree w białej butli jest fajny.
Stary 2016-03-09, 20:05   #1165
olaola12x
Przyczajenie

A probowalyscie vaseline krem do rak. Mam taki rozowy, nie mam klopotow ze skora, ale szybko sie wchlania i dlonie wygladaja naprawde super. To jedyny krem od bardzo dawna, ktory skonczylam i kupilam drugi. Przewaznie zaczynam uzywa i kupuje nastepny. Mozecie cos polecic na popekana skore w przypadku alergii pokarmowej. Corka ma masakre na dloniach, a nie chce zeby stosowala masci sterydowych.
olaola12x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 21:08   #1166
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
To ten limonkowy odcień, on jest niesamowity
Oooooj tak, super kolorek, szczególnie na lato

Stary 2016-03-09, 21:09   #1167
Smerfetka696969
Zakorzenienie

http://www.opiniodajnia.pl/rossmann-gazetka-10-03-2016/

Wezmę jakiś szampon Biovax i maseczkę, ale nie wiem które ktoś coś ? :P

Oooo opłaca się kupić balsam Evree czyli dwa za 21.99 ?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia

Edytowane przez Smerfetka696969
Czas edycji: 2016-03-09 o 21:20
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 21:29   #1168
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
http://www.opiniodajnia.pl/rossmann-gazetka-10-03-2016/

Wezmę jakiś szampon Biovax i maseczkę, ale nie wiem które ktoś coś ? :P

Oooo opłaca się kupić balsam Evree czyli dwa za 21.99 ?
Super, na to czekałam ide oglądać

Stary 2016-03-09, 21:34   #1169
Kayira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość

Nie wiem jak te. Ale na zaminnik urban decay polecano make up revolution

Nasz mały cud 22-04-2016
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-09, 21:44   #1170
żurawinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olaola12x Pokaż wiadomość
A probowalyscie vaseline krem do rak. Mam taki rozowy, nie mam klopotow ze skora, ale szybko sie wchlania i dlonie wygladaja naprawde super. To jedyny krem od bardzo dawna, ktory skonczylam i kupilam drugi. Przewaznie zaczynam uzywa i kupuje nastepny. Mozecie cos polecic na popekana skore w przypadku alergii pokarmowej. Corka ma masakre na dloniach, a nie chce zeby stosowala masci sterydowych.
Na rączki Emolium krem barierowy - smaruj jej po każdym myciu, naprawdę działa ( moja miała AZS) i nawet na buzię dawałam. I zwiększ podawanie wit D. - u nas powstrzymała AZS

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości