|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Ja chodzilam 2 tyg z 2 cm rozwarcia a czop mi wypadł taki krwisty na parenascie godzin przed porodem ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Nam na zajęciach doradca laktacyjny mowil ze 3 podstawowe czynniki wpływające na zmniejszenie laktacji to stres zmęczenie i zbyt mała ilośc płynów Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Piłkę pożyczyłam od duli - oglądam film i skacze ![]() Schodów w okolicy jak na lekarstwo, więc nie da rady, ale jak się ściemni to wyciągnę tż na spacer. Jak się ściemni, bo jak mi wody odejdą w trakcie, to chociaż widać nie będzie tak bardzo , haha ![]() Na seks nie ma szans - tż jest anty od kiedy mały się wierci i jest mega oczywiste, że nie jesteśmy całkiem sami Zonameza90 - biedulko, ruszy się na pewno , ja kciuki trzymam z całych sił |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie kochana bedzie co ma byc. Najważniejsze żebyście oboje zdrowi byli.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez się boje ze mnie jutro ni ruszy zwłaszcza ze nic nie mam ani rozwarcia ani boli ale spróbować trzeba ![]() Aga ja juz czerwień przerabialam na włosach teraz mam rudy bardziej bo taki mi lepiej wychodzi w ciazy ale wrócę do niego na taki ognisty po ciazy ![]()
![]() |
#1146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia z balonikiem ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() Ja też sobie wymyśliłam nową kanapę do pokoju, ale obawiam się, że przy moim szczęściu wody odeszłyby mi w nocy na nowej kanapie, więc się wstrzymałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja już po wizycie, uwaga uwaga melduję co następuje:
- rozwarcie 1,5 cm - szyjka na 10 pkt! zgładzona i skrócona - mały główką baaardzo mocno naciska na szyjkę - łożysko, wody, przepływy ok - mały ma prawie 3200, główka 34 cm ( cieżko było go zmierzyć, bo strasznie się kręcił) - gin przewiduje wcześniejszy poród, mam być przygotowana w każdej chwili, ale lepiej, żebym czekała w domu na rozpoczęcie akcji, niż w szpitalu. To tyle ode mnie na tę chwilę, teraz Was poczytam, bo tu pewnie ciekawsze rzeczy się dzieją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
bidulko Ty, zbieraj siły do piątku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buuu...dupa z tego...nic wiele nie widać 😞 moje włosy są za ciemne na farby 😞 a nie pisałam Wam jak kupowałam farbę. Babka mi chciała w drogerii doradzić i mi mówi o dekoloryzatorze...a ja jej proszę pani ale to sa moje naturalne włosy 😃 ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
A tam sami nie jesteście...my wlaczamy dzieciom bajki w salonie i idziemy do sypialni 😊 ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
No wypadałoby 😊 ile razy historia może się powtarzać...tesciowa mi kiedys mowila ze trzecie to może byc szybciej. To ja jej mowie ty juz mi nic nie mów bo z drugim to samo mówilas i tak skonczylo sie wywolywaniem...a ona no tak. U mnie wszystkie przed terminem a szóste po kroplówce 😊 ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Oooo gratulacje 🎆 to juz niedługo 😊 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super! Lada dzien będziesz tulić synka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Agaczila - mi to nie przeszkadza, ale tż wymięka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII nie
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Wtajemniczenie
|
Kasia- gratulacje wizyty!
Dziewczyny, które czekają na rozwój akcji- trzymam kciuki, żeby się udało jak najszybciej ![]() Ja się zaczęłam bać, ze to już prawie zaraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
Ale mi tam mój naturalny brąz nie przeszkadza, więc luzz. Tylko mam coraz więcej siwych włosów, więc pewnie za niedługo farbowanie stanie się must have ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie, naprawdę się przydaje. Więc tak, do szpitala trafiłam z odeszlymi wodami, po badaniu rizwarcie na opuszek. Na ktg na początku brak skurczy, po jakiejś pół godz się zaczęły pojawiać. Miałam dostać za jakieś dwie godz oxy. Aż po pierwszym skurczu na 100% tętno spadło do 70.zamkeszanie, wyzwanie lekarzy, ordynator i po badaniu pytanie czy godz się na CC. Dla mnie koniec świata, świeczki w oczach bo nie dość że j tak ponad dwa tyg do terminu to jeszcze cc o którym zupełnie nic nie wiedziałam. No i co biedna matka w takiej chwili zdecyduje. Poprosiłam jeszcze o opinię mojego gin. Powiedział że w sumie można jeszcze próbować czekać, ale jest z drugiej strony ryzyko że potem na prędko trzeba robić cięcie. No i za pół godz byłam już na stole, po 7 minutach płacz dziecka, a po 40 od wkucia w kręgosłup po zabiegu. Niunia 2890 i 51 cm. Wstałam dziś po 11, niestety sama musiałam bo pani położna miała mnie dalece w powazaniu . Brzuch boli że ledwo mogę chodzić.
Trzymam mocno kciuki za rozwijające się akcje.
#1168 |
Zakorzenienie
|
Zosienka najważniejsze że wszystko ok 😊 sa sytuacje na ktore nie mamy wplywu. Powoli do przodu a z dnia na dzień będzie coraz lepiej 😘
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grunt, że wszystko się dobrze skończyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.