|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Ciuszki 0-6 miesiesy poprane, kocyki, posciel, reczniki tez i wiekszosc pieluch tetrowych. Zostalo jeszcze troche pieluch flanelowych i jakies pojedyncze ciuszki wiec jestem z siebie dumna brawo ja chcialam to porobic w marcu ale jakos ostatnio gorzej sie czuje wiec wolalam sie za to zabrac poki mam jeszcze sile
|
|
|
|
|
#1142 | |||||
|
Zakorzenienie
|
BUTY PRZYSZŁY
jesu jakie za☠☠☠iste, chyba kupię tam jeszcze jakieś bo dalej mają promocje hehehe WP_20160212_004.jpg WP_20160212_003.jpg Cytat:
kuzwa!!!!!! stukłam szklanke wlasnie w tym momencie brawo. No będę musiała potem znów odkurzyć A wracając rób brownie! A potem wrzucimy zdjecia i narobimy wszystkim smaka Ineso też brownie robi to akurat ![]() ![]() Cytat:
taka zgrabniutka!!! Cytat:
Przewidywany termin porodu: 10.04.2016 a pod spodem: Przewidywany termin porodu wg USG: 18.04.2016 - i to jest zakreślone bo tak od razu po 1 wizycie ustaliła, że tylko na ten termin zwracamy uwagę ![]() Ale to u mnie z tego powodu, że w dniu "owulacji" byłam u tego głupiego lekarza, który mi powiedział, że na pewno ten cykl jest bezowulacyjny bo na usg nie widać było żadnych pęcherzyków. A potem każde USG potwierdzało, że ciąża przesunięta. Teraz mała jest jakby wagowo zgodna do daty z miesiączki no ale to teraz to się już nie patrzy ![]() Cytat:
Pokaż zdjecie torby ciekawi mnie jak dużą masz hihi ![]() O kurcze jaki szau ! smacznego! Cytat:
I wózeczek piekny !!!!! No dobra, odpisałam i mogę isć brownie robić.
21 tc Edytowane przez Polinezyjka Czas edycji: 2016-02-12 o 15:10 |
|||||
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Sumiennie wszystko przeczytałam, ale nie mam siły odpowiadać i cytować miliona postów, przepraszam
Jako zadość uczynienie dla mojego zaniedbania pochwalę się brzucholem z wczoraj, czyli 30t4d(dół postu).Oprócz tego przekopałam otchłanie internetu i mam prawie skompletowaną szafę córeczki, brakuje tylko skarpetek, leginsików i rajstopek (no i czapeczki, ale nie ogarniam w ogóle jaki to ma mieć rozmiar...). Jak któraś chętna to mogę podrzucić linki, całkiem ciekawa i tania oferta. Nie wiem jeszcze co prawda jak jakością, na szczęście mamy już część nowych ciuszków, więc goła nie będzie leżeć. Celowałam rozmiarowo głównie 0-3 i 3-6, ale kilka pięknych rzeczy (no dobra, głównie sukieneczek ![]() Do tego wczoraj pojawiła się okazja okazyjnego zanabycia łóżeczka i fotelika, plus zabawek i może jeszcze jakichś pierdółek-znajomi mają przejrzeć co tam mają na zbyciu i przesłać zdjęcia
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2016-02-12 o 15:09 |
|
|
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Kochane możecie zerknąć na swoje ostatnie badania i porównać z moimi?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1145 |
|
Winter is coming
|
piękny brzuszek Lin
u nas w sumie został pokoik do zrobienia, ale to należy do mojego chłopa, a on ma czaaaaassss. Ale obiecał mi, że dzisiaj ściany zagruntuje, bo są w okropnym zielonym kolorze po poprzednich właścicielach, a my malujemy na jasny żółty.
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
próbowałam was nadrobić ale poddaje się. . Później na lapku sprawdzę zdj
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej nadrabianie dobrze, ze się odezwałaś heheh Cytat:
![]() mój kurier daleko nie miał hahah
|
|
|
#1148 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko bez oliwek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłam do domku. Wieje u nas niesamowicie wrr. Po drodze odebrałam baby box z apteki i jestem w szoku. Nieźle obładowana |
|||
|
|
|
#1149 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropcia gratki za torbe
![]() Velika ale poszalalas ze sprzataniem ![]() Beth jak na wozek blizniaczy to zgrabny!!! ![]() GGI co to jest 30g czekolady...zal otwoerac opakowanie obstaje nadal przy braku![]() Lin ale cudny brzusio ️ ️malenstwo zgrabne i gratulacje za udane zakupy![]() Poli to musza brac 18go pod uwage a nie z OM pamietam Twoja historie
|
#1150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Ja mam to co zieba polecał ale na codzien suplementuje liposomalnąPoli oto moja torba plus kosmetyczka dla małej i reklamówka z ubrankami do szpitala. Rzeczy na wyjście ze szpitala dla mnie i dla małej nie są tu spakowane tz dowiezie ImageUploadedByWizaz Forum1455287453.487939.jpg
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-12 o 15:30 |
|
|
|
|
#1151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki bogu moja śpi najpóźniej o 20, a zwykle już o 19 jest w łóżku i mam wieczór dla siebie ![]() Cytat:
hemoglobina trochę niska, ale w ciąży 11 to nie dramat ![]() Cytat:
kurcze dziewczyny dajecie czadu moja torba póki co chodzi z córką na basen
|
||||
|
|
|
#1152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ponad 270?! Norma od 50 do 170. Wcześniej miałam 30 i dostałam szelazo i tardyferon. Czy to ze rano przed badaniem wzięłam na czczo tabletkę mogło mieć wpływ? |
|
|
|
|
#1153 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze też masz siły tyle stać przy garach. Co do imienia super że się już zdecydowalas my mieliśmy już imiona zanim się mały "zrobil". Podczas jednego spaceru była decyzja Diana albo Samuel i tak zostało Już każdy po imieniu mówi o małym ^^ Cytat:
Ja dziś kupiłam regał z promocji w Isku akurat były ostatnie dwa złożone to za 15 dodatkowo złotych mniej mi sprzedali złożony już. Ja się tam ciesze od razu go postawiłam i zapelnilam. Ale afera była bo się okazało ze ten który ja chciałam mniej zniszczony mo jest na sprzedaż a właśnie za ten zapłaciłam sprzedawca powiedział że mogę a kierowniczka ze nie już po zaplaceniu. I się zdenerwowalam niepotrzebnie. Musiałam wziąć taki z uszkodzeniami lekkimi... Dziś zmusilam męża by zrobił mi obiad. Wszystko miał przygotowane jedynie usmażyć kotlety i ziemniaki we frytkownicy. Eh przez to że się zdeneriwalm na tą babę ze sklepu to jestem nerwowa i się mu oberwalo niepotrzebnie.. Wynagrodze mu to jakoś później. |
||
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Patulinko: wydaje mi się, że może mieć wpływ to że zażyłaś tabletkę. Z tego co pamiętam to badanie poziomu żelaza we krwi jako takiego jest bardzo mało miarodajne, bardziej patrzy się na hemoglobinę, ferrytynę.
ale jak już pisałam nie jestem lekarzem więc głowy nie daję u mnie dziś obiad biedny
|
|
|
|
#1155 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też sklepy omijam, ale w sh za grosze można kupowac ![]() Cytat:
moze jak wróce coś się jeszcze uchowa Cytat:
![]() zakupy bedziesz online robiła albo męża wysyłala bo fakt do kasy trudno będzie się zmieścić ![]() Cytat:
mam nadzieje ze urodzi sie albo 8 w terminie albo kilka dni wczesniej Cytat:
55 dni wow wózeczek bardzo fajny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
byłam przekonana że do szpitala nie trzeba zabierac swoich kosmetyków dla dziecka ja planowałam tylko pampersy, wydaje mi sie ze kremy, gaziki itp. dają ale sie dowiem jeszcze Wreszcie kupiłam dziś Leonowi czapkę i rożek pod szyjkę, będą idealne przy granatowym kombinezoniku i przy brązowej kurteczce. Byłyśmy też z mama w sh i jak zwykle stówa poszła, ale takie pieknosci były. Dorwałam śpiworek, fajny, bo rozpinany, cos w stylu rozko-otulacza, wkładkę do wózka Mamas&Papas (trochę dziewczeca, ale kosztowała chyba ze 2 zł to wzięłam, jak znajdę coś lepszego to sprzedam) i troszke ciuszków. Teraz widze, że te wkladki po 120 zł chodzą, więc zrobiłam interes życia ![]() Moim hitem jest sweterek z chmurkami |
||||||||
|
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy fajne łupy
️Ale oblalam sie woda czytajac "rożek pod szyjke"
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie po drzemce
Ja wózka nadal nie mam dzwoniłam do sklepu, pan twierdzi, ze jeszcze jest czas... Bo to z Niemiec idzie wiec nie mam ani wózka, amni fotelika, ani materaca do łóżeczka... WrrrrZamówiłam dzis materacyk do tego mojego kosza, ale wzięłam tak jakby do wózka, bo pasował rozmiarem, bo to 80x40 a ja wzięłam 80x38... Jakoś tak po wpisie którejś z was mnie olśniło, ze mały nie musi leżeć na tym 16- letnim materacu, który był w tym koszu, tylko kupie nowy bo to jakies 13 zł kosztowało Kejka co miałaś w paczce? ZAKUPY CIUCHOWE wy to fajne te lumpy macie... Co ja gdzieś zajdę, to same szmaty i za kupę kasy jak na SH... Wiec juz wole na wyprzedaży kupić nowe lub na Allegro. Ale i tak mam juz sporo ubranek, wiec chyba nic nie będę juz brać. Mam duzo bardzo ładnych wiec mnie nie kusi nawet. Dzis wrzuciłam (chyba) przedostatnie pranie... Jeszcze jedno takich ciemnych i koniec. A mam juz wyprane 3 lub 4 pralki. Najśmieszniejsze te małe skarpetuchy sie wiesza poszłam z moim Hirkiem na krotki spacer i kilka razy mi sie bebzol spiął. No i urósł znów bo juz mi sie ciasno w kurtce robi. OBIAD ja miałam dzis cos a'la potrawka z kurczakiem, ryżem, groszkiem,, marchewka, kurkuma, czarnuszka, rozmarynem, majerankiem i kuminem. Dobreeee a wczoraj robiłam "chinszczyzne" Mamunia mi narobiła pieroga, a maz od teściowej przywiezie barszcz ukraiński, wczoraj dostałam ślinotoku jak tylko pomyslałam o barszczu, zadzwoniłam do teściowej i powiedziała ze zrobi. Maz pojechał odebrać Hanię z obozu ![]() Mi apka pokazuje 3 tydzien, 51 dni do porodu, no ale minus te 14 dni to wychodzi 37 dni ja pierdziule... Chyba idę torbę spakować....
Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2016-02-12 o 16:23 |
|
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy ja wole zabrać swoje kosmetyki
Nue wiem czy trzeba mam tam tez tetry ręcznik i pieluchy. Jeszcze rożek musze dopasować bo wybrałam
|
#1159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak dopiero w połowie marca mam zamiar ale jak siejecie taka panike to no nie wiem czy dotrwam aaaaaa co to za fioletowa torba taka inna jakas???? to da małej zaciekawiło mnie... ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
oj kochana szkoda że się zgodziłaś!!! to ich bła niech oni płacą za niego skoro zapłaciłaś za towar to nie ma odwrotu~!!! takie są prawa konsumenta!!! Kierowniczka powinna ponieś konsekwencje,... ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- [QUOTE=lucy111;55608336] ale czaderskie łupy a z ta wkładką ala rożek spotkałam się już pare razy w SH ale nie wiedziałąm po co to
|
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
Poli są i moje buciki!
![]() Boskie! |
|
|
|
#1161 | ||
|
Zadomowienie
|
no szalik to to nie jest
Cytat:
jesteś zadowolona z tej kosmetyczki?fajnie da się w niej wszystko zorganizować? Cytat:
w następny weekend tez robię ![]() 37 to niewiele ponad miesiąc, a tak niedawno jeszcze nawet płci nie znałyśmy robi się poważnie
|
||
|
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek jeszcze troszkę i będziesz miała wózek ze wszystkim, na pewno na czas, zobaczysz
w paczce mam "węża" do odkurzacza- zepsułam przy ostatnim sprzątaniu spinanie brzucha też mam jak chodzę.....co do obiadku ...mhmm..perfekcyjna Pani domu z Ciebie ![]() a co do barszczu ukraińskiego...to idziemy dziś własnie do moich rodziców + do tego takie jakby kapuśniaczki czy jak to się nazywa u Was...ciasto drożdżowo-kruche nadziane kapustą kiszoną z pieczarkami ![]() ucałuj tą swoją kochaną Hanię...cudne dziecko faktycznie niedużo już czasu zostało ![]() co jakiś czas myślę, że już bym chciała bo mi ciężko a tylko 7-8kg na plusie...nie wiem jakbym dała radę z 20 kg... ale niech sobie Miki siedzi do połowy kwietnia ![]() GGI a kto sieje panikę? jak nie ma innych zajęć to człowiek robi to co "pozostało" do zrobienia...tak jak np. zorganizowana Kropcia ![]() Lucy to jest apaszka albo chustka
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-12 o 16:43 |
|
|
|
#1163 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Patulinka- jest tak jak Danika piste, dlatego przy ocenie gospodarki zelazem lepiej jest oznaczac ferrytyne. Ten wynik wskazuje tylko na to, ze wchlaniasz zelazo- Hb jest jeszcze w normie, ale bralabym dalej. Patem Cloche z braniem na czczo w nocy dziala ![]() Piekne wozki, buty i ciuszki. Ja dzis tylko z oskoku, bo TZ w domu, a corke juz odebralam od niani. Nadrabiam odpoczywanie- ale maly sie tak wypycha, ze az boli. Gosiaczek- 37 dni to malo... Ja moge rodzic, ale dopiero za 2 miesiace
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
AsiaPo ale druga watkowa mama bliźniaków juz przechodzi ciążę całkiem okej wiec nie ma reguły chyba. Mój organizm zawsze był słaby :-P
Fotki Nadrobie wieczorem na lapku . Widzę że sporo ich dziś było :-P Ja jakaś senna..znowu ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- 37 dni... a niedawno studniówki były :-P ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- U mnie 72 dni choć pewnie tyle nie wytrzymam :-P
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek toż Ty zaraz na porodowce będziesz :O
Kurde nie mogę wbić się w wątek... jestem zacofana. .
|
#1166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,witam się pierwszy raz w nowym wątku(brawa dla Justyny),bo nie szło mi pisanie w tym tygodniu,a piszecie tak dużo,że ciągle tylko nadrabiałam i nadrabiałam.Cytować więc nie będę,
Minimonix-zdrówka-niech Cię szybko wypuszczą ze szpitala. Zakupy-ale cudowności wyszukujecie,szok. Beth-jak na podwójny wózek to bardzo zgrabny,trafnie ktoś określił,że czerń wyszczupla. Pewnie trochę ciężej będzie manewrować,ale na pocieszenie powiem,że w tym roku widziałam rodziców z dwoma wózkami bliźniaczymi-czworaczki to musi być hardcore. Agata,masz talent-możesz zająć się zawowodowo dekoracjami na imprezy. Gosiaczek-przyszedł do Ciebie konik z turkusowej pracowni?Zamawiałaś ten mały czy jakiś większy?Tam nie było wymiarów podanych i zamówiłam mały,żeby mi się zmieścił w takim wykuszo w ścianie,a le nie spodziewałam się,że to będzie wielkości zabawki choinkowej Podkłady z Tena-ten dostałam podpaski a nie te majty. Po jaki pies pytają obwód w pasie itd. Myślę,żeby jeszcze raz spróbować zamówić na teściową .W sobotę kupiliśmy łóżeczko i przewijak,więc coś do przodu. A wczoraj dorwałam tą tanią koszulę w Pepco żeby mieć do porodu. Żeczywiście ta rozmiarówka do du.... S i M krótkie,że pewnie tyłkiem bym świeciła,L-ka szeroka,ale dłuższa. Stwierdziłam,że brzuchol mi urośnie jeszcze,wiec wziełam ta szeroką L-kę,bo w końcu porodówka to nie rewia mody,a koszulki męża pewnie nie mniejsze. Po drugie on stare oddaje,wyrzuca albo wykorzystuje do remontu wiec nie chciałabym mu jakiejś fajnej ubabrać. Wzięłam jeszcze na wszelki wypadek rożek,bo tanie były a ciągle modzę nad tymi wzorami z netu i nie mogę się zdecydować. W ogóle jakiś tydzień do duszy,młody chory więc nie poszedł do przedszkola a z nim to już nic nie ogarnę,ani domu ani wizażu ![]() Do tego mnie zaraził,więc przyłączam się do cierpiących z powodu wirusówek. Do ciążowych zniszczeń,poza wgniotem w aucie dodaję popsuty zegarek i utopiony w WC telefon. Co ja jeszcze odwinę przez te 2 m-ce? Z pozytywów mój holter wykazał mniej zaburzeń rytmu niż ten sprzed miesiąca,więc jak mi się nie pogorszy to już nie bede musiała miec kolejnego przed porodem ani kolejnej konsultacji kardiologicznej.Oby tak było ![]() Sorki,że nie odniosę się do wielu rzeczy,bo fajne tematy wrzucałyście i przepiękne foty ale już wszystko mi się myli,w koncu to prawie 40 stron
|
|
|
|
#1168 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=GGI;55609376]Ty już spakowana OMG no OMG!!!!
Ja tak dopiero w połowie marca mam zamiar ale jak siejecie taka panike to no nie wiem czy dotrwam aaaaaa co to za fioletowa torba taka inna jakas???? to da małej zaciekawiło mnie... ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- oj kochana szkoda że się zgodziłaś!!! to ich bła niech oni płacą za niego skoro zapłaciłaś za towar to nie ma odwrotu~!!! takie są prawa konsumenta!!! Kierowniczka powinna ponieś konsekwencje,... ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() To kosmetyczka beaba jest bardzo fajna Mam tez organizer z tej firmy. Jako że lubie mieć wszystko posegregowane to przy kąpieli będę tylko z szafki w łazience wyjmowała ten organizer w którym będą kosmetyki i akcesoria potrzebne do kapieli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-12 o 16:50 |
|
|
|
|
#1169 |
|
Winter is coming
|
lucy piękne łupy
gosiaczek 37 dni kurcze zaraz urodzisz, ani się obejrzymy a wózek pewnie niedługo przyjdziesalud witaj Z tym wątkiem to faktycznie lecimy strasznie, tempo prawie jak u marcówek
|
#1170 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znowu się nażrę... jak wczoraj hotdogami ![]() Cytat:
![]() Kciuki za brak holtera i gratki za zakupy ![]() aaaaa zapomniałam! na Makaszce jest -15% na wszystko gdyby któraś jeszcze miała braki w czymś "kocykowym"..na hasłow WALENTYNKI
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-12 o 16:55 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

I jaki porzadek w szufladzie
brawo ja 
teraz MUSZĘ iść do sklepu, bo chce mi się brownie właśnie z malinami
rób brownie! A potem wrzucimy zdjecia i narobimy wszystkim smaka

juz na cytryne, czosnek, imbir i miod patrzec nie moge ale poki cos wole takie domowe sposoby. 

Tylko bez oliwek 

obstaje nadal przy braku
️
i gratulacje za udane zakupy

ja pierdziule... Chyba idę torbę spakować....
w paczce mam "węża" do odkurzacza- zepsułam przy ostatnim sprzątaniu