Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 14:53   #1141
HappyGirl888
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
I takie niusy lubię

HappyGirl: Świetny pojazd I jaki porzadek w szufladzie Masz już wszystko poprane??

Ciuszki 0-6 miesiesy poprane, kocyki, posciel, reczniki tez i wiekszosc pieluch tetrowych. Zostalo jeszcze troche pieluch flanelowych i jakies pojedyncze ciuszki wiec jestem z siebie dumna brawo ja chcialam to porobic w marcu ale jakos ostatnio gorzej sie czuje wiec wolalam sie za to zabrac poki mam jeszcze sile
HappyGirl888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:08   #1142
Polinezyjka
Zakorzenienie

BUTY PRZYSZŁY
jesu jakie za☠☠☠iste, chyba kupię tam jeszcze jakieś bo dalej mają promocje hehehe
WP_20160212_004.jpg

WP_20160212_003.jpg

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
No jasny gwint, Poli! teraz MUSZĘ iść do sklepu, bo chce mi się brownie właśnie z malinami
Hi hi hi

kuzwa!!!!!! stukłam szklanke wlasnie w tym momencie
brawo.
No będę musiała potem znów odkurzyć

A wracając rób brownie! A potem wrzucimy zdjecia i narobimy wszystkim smaka Ineso też brownie robi to akurat

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
W załączniku w końcu pokazuje nasza furę. Brzydal szeroki no ale cóż :-P nie to co wasze zgrabne cudeńka :-( W końcu udało mi się milion tych części założyć jak być powinno. .. choć ręki sobie uciąć nie dam ze jest okej. Za dużo tego. Łatwiej się rozkłada te wszystkie części materiału :-P
Ale piękna !!!
taka zgrabniutka!!!
Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Miesiączka jak moja
A w karcie ciąży co masz wpisane?
bo u mnie wpisują termin wg ostatniej miesiączki a jeśli różni się o min 2 tygodnie to wpisują też tą drugą. Przy OM i małych odchyłach USG ich nie interesuje...
Hehe no mam :
Przewidywany termin porodu: 10.04.2016
a pod spodem:
Przewidywany termin porodu wg USG: 18.04.2016 - i to jest zakreślone bo tak od razu po 1 wizycie ustaliła, że tylko na ten termin zwracamy uwagę
Ale to u mnie z tego powodu, że w dniu "owulacji" byłam u tego głupiego lekarza, który mi powiedział, że na pewno ten cykl jest bezowulacyjny bo na usg nie widać było żadnych pęcherzyków. A potem każde USG potwierdzało, że ciąża przesunięta. Teraz mała jest jakby wagowo zgodna do daty z miesiączki no ale to teraz to się już nie patrzy
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Torba do szpitala spakowana!

Poli ja dziś Pstrąg pieczony w porach z masłem i koprem i do tego kaszotto z jaglanej z marchewka i cukinia
Gratuluję!!
Pokaż zdjecie torby ciekawi mnie jak dużą masz hihi

O kurcze jaki szau ! smacznego!
Cytat:
Napisane przez HappyGirl888 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie.
Mi aplikacja dzis pokazala, ze zaczynam 33 tydzien i zostalo 55 dni do produ - szoook!

Przeziebienie dalej mnie trzyma juz na cytryne, czosnek, imbir i miod patrzec nie moge ale poki cos wole takie domowe sposoby.

Z dobrych rzeczy to przyszedl dzis nasz wozek!!! Pisali ze na przesylke trzeba czekac do 21 dni a kurier przyjechal po paru dniach wiec bryka juz stoi zlozona i gotowa a jeszcze Zapytam - pierzecie te materacyki i wklady w gondoli w nowych wozkach?

No i wczoraj juz sie zmusilam do prasowania tych ciuszkow bo sterta uprana lezala i wołała do mnie, zeby je poprasowac wiec juz w komodzie poprane i poprasowane leza, ale ciocia do mnie jeszcze pisala, ze mi z USA mega paczke ciuszkow wysyla bo to pierwsze dziecko w rodzinie i jest szal nie wiem gdzie ja to poupycham

Załącznik 6188661Załącznik 6188666
O maj got!!!!! GRATULACJE
I wózeczek piekny !!!!!

No dobra, odpisałam i mogę isć brownie robić.
21 tc córeczka

Edytowane przez Polinezyjka
Czas edycji: 2016-02-12 o 15:10
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:08   #1143
Linaewen
Zakorzenienie

Sumiennie wszystko przeczytałam, ale nie mam siły odpowiadać i cytować miliona postów, przepraszam Jako zadość uczynienie dla mojego zaniedbania pochwalę się brzucholem z wczoraj, czyli 30t4d(dół postu).

Oprócz tego przekopałam otchłanie internetu i mam prawie skompletowaną szafę córeczki, brakuje tylko skarpetek, leginsików i rajstopek (no i czapeczki, ale nie ogarniam w ogóle jaki to ma mieć rozmiar...). Jak któraś chętna to mogę podrzucić linki, całkiem ciekawa i tania oferta. Nie wiem jeszcze co prawda jak jakością, na szczęście mamy już część nowych ciuszków, więc goła nie będzie leżeć. Celowałam rozmiarowo głównie 0-3 i 3-6, ale kilka pięknych rzeczy (no dobra, głównie sukieneczek ) do roku też wpadło mi w łapki

Do tego wczoraj pojawiła się okazja okazyjnego zanabycia łóżeczka i fotelika, plus zabawek i może jeszcze jakichś pierdółek-znajomi mają przejrzeć co tam mają na zbyciu i przesłać zdjęcia Zaczynam widzieć światełko w tunelu jeśli chodzi o skompletowanie całości...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2016-02-11 20.15.08.jpg (116,4 KB, 35 załadowań)
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes

Edytowane przez Linaewen
Czas edycji: 2016-02-12 o 15:09
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:12   #1144
patulinka94
Zadomowienie

Kochane możecie zerknąć na swoje ostatnie badania i porównać z moimi?

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
BUTY PRZYSZŁY
jesu jakie za☠☠☠iste, chyba kupię tam jeszcze jakieś bo dalej mają promocje hehehe
Załącznik 6188776
Załącznik 6188781
Hi hi hi .
Moich jeszcze nie ma :/
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:15   #1145
velika
Winter is coming

piękny brzuszek Lin widzę, że i ciebie pochłonęło kompletowanie wyprawki ;] jak będziesz wszystko miała, to wrzuć foto!
u nas w sumie został pokoik do zrobienia, ale to należy do mojego chłopa, a on ma czaaaaassss. Ale obiecał mi, że dzisiaj ściany zagruntuje, bo są w okropnym zielonym kolorze po poprzednich właścicielach, a my malujemy na jasny żółty.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:18   #1146
patryska0804
Zadomowienie

Witam się i ja próbowałam was nadrobić ale poddaje się. . Później na lapku sprawdzę zdj

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:22   #1147
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Sumiennie wszystko przeczytałam, ale nie mam siły odpowiadać i cytować miliona postów, przepraszam Jako zadość uczynienie dla mojego zaniedbania pochwalę się brzucholem z wczoraj, czyli 30t4d(dół postu).

Oprócz tego przekopałam otchłanie internetu i mam prawie skompletowaną szafę córeczki, brakuje tylko skarpetek, leginsików i rajstopek (no i czapeczki, ale nie ogarniam w ogóle jaki to ma mieć rozmiar...). Jak któraś chętna to mogę podrzucić linki, całkiem ciekawa i tania oferta. Nie wiem jeszcze co prawda jak jakością, na szczęście mamy już część nowych ciuszków, więc goła nie będzie leżeć. Celowałam rozmiarowo głównie 0-3 i 3-6, ale kilka pięknych rzeczy (no dobra, głównie sukieneczek ) do roku też wpadło mi w łapki

Do tego wczoraj pojawiła się okazja okazyjnego zanabycia łóżeczka i fotelika, plus zabawek i może jeszcze jakichś pierdółek-znajomi mają przejrzeć co tam mają na zbyciu i przesłać zdjęcia Zaczynam widzieć światełko w tunelu jeśli chodzi o skompletowanie całości...
Och jaki śliczny

Olej nadrabianie dobrze, ze się odezwałaś heheh
Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość

Moich jeszcze nie ma :/
No wiesz
mój kurier daleko nie miał hahah
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:23   #1148
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Poli ale smakołyki robisz!!Ja standardowo poszlam na łatwizne i właśnie palaszuje pyszna salatke i poje równie pyszny skoczek!!Mniam! Wrzuce fotke co by wam smaka narobic:p
Tylko bez oliwek

Cytat:
Witaminę c biorę liposomalną. Do niedawna zamawiałam livOn w saszetkach w żelu z UK ale koszt spory bo 30 saszetek niecałe 200 zł. Teraz mam w tabletkach tez liposomalną z dr. Mercola ponad 200 zł ale na pol roku starcza a nie jak saszetki na miesiąc. Spożywcza co użytku codziennego raczej nie bardzo. Brałam przed ciaza przy przeziębieniu większe dawki kwasu askorbinowego i szybko stawałam na nogi bez leków

Torba do szpitala spakowana!

Poli ja dziś Pstrąg pieczony w porach z masłem i koprem i do tego kaszotto z jaglanej z marchewka i cukinia
Jeśli chodzi o wit C to ważne żeby nie brać za dużo kwasu askorbinowego. Lepieej kupić askorbinian sodu lub wit c lewoskrętną pochodzenia naturalnego. Dla zainteresowanych tą witaminą polecm wykład Jerzego Zięby na YT

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
jesteś wielka !!!!

Dziewczyny na odwyku czekoladowym podczas postu KONIEC musicie zjadać 30g czekolady DLA DOBRA ŁOŻYSKA a tym samym Cibie i dziecka
Codziennie rano piję kakao ( takie prawdziwe) mniam

Wróciłam do domku. Wieje u nas niesamowicie wrr. Po drodze odebrałam baby box z apteki i jestem w szoku. Nieźle obładowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160212_145952.jpg (97,9 KB, 47 załadowań)

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:26   #1149
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Kropcia gratki za torbe

Velika ale poszalalas ze sprzataniem

Beth jak na wozek blizniaczy to zgrabny!!!

GGI co to jest 30g czekolady...zal otwoerac opakowanie obstaje nadal przy braku

Lin ale cudny brzusio️malenstwo zgrabne i gratulacje za udane zakupy

Poli to musza brac 18go pod uwage a nie z OMpamietam Twoja historie

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:26   #1150
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Tylko bez oliwek

Jeśli chodzi o wit C to ważne żeby nie brać za dużo kwasu askorbinowego. Lepieej kupić askorbinian sodu lub wit c lewoskrętną pochodzenia naturalnego. Dla zainteresowanych tą witaminą polecm wykład Jerzego Zięby na YT

Codziennie rano piję kakao ( takie prawdziwe) mniam

Wróciłam do domku. Wieje u nas niesamowicie wrr. Po drodze odebrałam baby box z apteki i jestem w szoku. Nieźle obładowana

Ja mam to co zieba polecał ale na codzien suplementuje liposomalną

Poli oto moja torba plus kosmetyczka dla małej i reklamówka z ubrankami do szpitala. Rzeczy na wyjście ze szpitala dla mnie i dla małej nie są tu spakowane tz dowiezie ImageUploadedByWizaz Forum1455287453.487939.jpg

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-02-12 o 15:30
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:44   #1151
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość

pytania do mam, które będą chustować
Tak właśnie rozmyślam, i bym chyba chciała spróbować Nosidła odkąd dziecko siedzi, to u nas na jesień pewnie będzie to trochę już późno. A w chustach to takiego maluszka można już nosić, liczę, że przy dwójce mi się to sprawdzi

- kupujecie już chusty czy coś? jakie na początek są dobre?
- wybieracie się na spotkanie/warsztaty z doradcą chustowym? właśnie się dowiedziałam, że obok w mieście jest własnie taka babka niby zaprasza też kobiety w ciąży, ale lepiej się już chyba wybrać z dzieckiem, co myślicie?
ja na początek pożyczę elastyczną od kuzynki, potem jak małemu się spodoba kupię tkaną, a nosidło mam Bondolino, nosiłam córkę od 4 miesiąca i teraz też tak planuję

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

Mloda mi o 23:45 zasypia i o tej porze juz nie mam siły na cytowanie i odpisywanie WYBACZCIE!
ło dżizas...jak ty funkcjonujesz? współczuję, a do której młoda Ci spi?
dzięki bogu moja śpi najpóźniej o 20, a zwykle już o 19 jest w łóżku i mam wieczór dla siebie

Cytat:
nie jestem lekarzem ale wydaje mi się, że niezłe masz te wyniki hemoglobina trochę niska, ale w ciąży 11 to nie dramat

Cytat:

Poli oto moja torba plus kosmetyczka dla małej i reklamówka z ubrankami do szpitala. Rzeczy na wyjście ze szpitala dla mnie i dla małej nie są tu spakowane tz dowiezie Załącznik 6188866
ale Ty już spakowana jesteś?

kurcze dziewczyny dajecie czadu moja torba póki co chodzi z córką na basen a już kompletnie nie mam co do niej włożyć. Jakos wyluzowana jestem w tym temacie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:46   #1152
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
nie jestem lekarzem ale wydaje mi się, że niezłe masz te wyniki hemoglobina trochę niska, ale w ciąży 11 to nie dramat
Danika A jakiś pomysł skąd taki wynik poziomu żelaza?
Ponad 270?! Norma od 50 do 170.
Wcześniej miałam 30 i dostałam szelazo i tardyferon.
Czy to ze rano przed badaniem wzięłam na czczo tabletkę mogło mieć wpływ?
Stary 2016-02-12, 15:52   #1153
NetaC
Raczkowanie

Cytat:
Och udało się, kokosanki w piekarniku, zjem może i kawę wypiję hm hm. I do sklepu trzeba zmykać i robić dalej pyszności

PLAN NA DZIŚ:
sałatka z rukolą i krewetkami
tarta z piersią z indyka i szpinakiem i suszonymi pomidorami
Brownie z malinami
kokosanki
Jej Ale bym zjadła coś takiego. Mmmm.
Ze też masz siły tyle stać przy garach.

Co do imienia super że się już zdecydowalas my mieliśmy już imiona zanim się mały "zrobil"
. Podczas jednego spaceru była decyzja Diana albo Samuel i tak zostało
Już każdy po imieniu mówi o małym ^^

Cytat:

Kolejne pyszności mniam !

Ja dziś kupiłam regał z promocji w Isku akurat były ostatnie dwa złożone to za 15 dodatkowo złotych mniej mi sprzedali złożony już. Ja się tam ciesze od razu go postawiłam i zapelnilam.
Ale afera była bo się okazało ze ten który ja chciałam mniej zniszczony mo jest na sprzedaż a właśnie za ten zapłaciłam sprzedawca powiedział że mogę a kierowniczka ze nie już po zaplaceniu.
I się zdenerwowalam niepotrzebnie. Musiałam wziąć taki z uszkodzeniami lekkimi...

Dziś zmusilam męża by zrobił mi obiad. Wszystko miał przygotowane jedynie usmażyć kotlety i ziemniaki we frytkownicy. Eh przez to że się zdeneriwalm na tą babę ze sklepu to jestem nerwowa i się mu oberwalo niepotrzebnie..

Wynagrodze mu to jakoś później.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:02   #1154
danika
Zakorzenienie

Patulinko: wydaje mi się, że może mieć wpływ to że zażyłaś tabletkę. Z tego co pamiętam to badanie poziomu żelaza we krwi jako takiego jest bardzo mało miarodajne, bardziej patrzy się na hemoglobinę, ferrytynę.

ale jak już pisałam nie jestem lekarzem więc głowy nie daję

u mnie dziś obiad biedny spagetti bolognese i sałata z rukolą i pomidorkami koktajlowymi
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:08   #1155
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
przejrzałam ciuszki jakie już mam i na rozmiar 0-3 miesiące (czy 50-56-62) jest tego całe mnóstwo :P już nic takiego małego nie kupuje heh bo skończy się na tym że nie będę miała miejsca w komodzie No chyba że coś znajdę mega ładnego i mega taniego
znajdziesz
ja też sklepy omijam, ale w sh za grosze można kupowac

Cytat:
Dzięki

hehehe
czyli na pewno coś jeszcze kupisz

Dla fanek czarno białego stylu w Pepco są teraz dodatki
Załącznik 6188546
ale cudeńka w pepco, tu u rodziców mam tak daleko, że na piechote nie chce mi się wybierać
moze jak wróce coś się jeszcze uchowa

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
przeszłabym się do pepco albo gdzies ale boje się o mój budżet
dlatego ciesze się ze mam daleko
Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
W załączniku w końcu pokazuje nasza furę. Brzydal szeroki no ale cóż :-P nie to co wasze zgrabne cudeńka :-( W końcu udało mi się milion tych części założyć jak być powinno. .. choć ręki sobie uciąć nie dam ze jest okej. Za dużo tego. Łatwiej się rozkłada te wszystkie części materiału :-P
wcale nie taki duży jak na bliźniaczy, naprawdę fajny

zakupy bedziesz online robiła albo męża wysyłala bo fakt do kasy trudno będzie się zmieścić
Cytat:

Ja bym chciała, żeby Mikołaj urodził się 11 kwietnia w pierwszą rocznicę ślubu...to byłby prezent! A zupełnie poważnie...byle w kwietniu i eliminuję 1.04 i 10.04 inne dni do wybru

jakbym siebie słyszała

teraz mnie oświeciło, że miałam kupić próżniowe worki na ubrania w PEPCO...a byłam dziś blisko....ale kalafior
mój ma zakaz wychodzenia 10.04 mam nadzieje ze urodzi sie albo 8 w terminie albo kilka dni wczesniej

Cytat:
Napisane przez HappyGirl888 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie.
Mi aplikacja dzis pokazala, ze zaczynam 33 tydzien i zostalo 55 dni do produ - szoook!

Przeziebienie dalej mnie trzyma juz na cytryne, czosnek, imbir i miod patrzec nie moge ale poki cos wole takie domowe sposoby.

Z dobrych rzeczy to przyszedl dzis nasz wozek!!! Pisali ze na przesylke trzeba czekac do 21 dni a kurier przyjechal po paru dniach wiec bryka juz stoi zlozona i gotowa a jeszcze Zapytam - pierzecie te materacyki i wklady w gondoli w nowych wozkach?

No i wczoraj juz sie zmusilam do prasowania tych ciuszkow bo sterta uprana lezala i wołała do mnie, zeby je poprasowac wiec juz w komodzie poprane i poprasowane leza, ale ciocia do mnie jeszcze pisala, ze mi z USA mega paczke ciuszkow wysyla bo to pierwsze dziecko w rodzinie i jest szal nie wiem gdzie ja to poupycham

Załącznik 6188661Załącznik 6188666
u mnie też dziś 33 tydzień, ale ten czas leci 55 dni wow
wózeczek bardzo fajny

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
jesteś wielka !!!!

Dziewczyny na odwyku czekoladowym podczas postu KONIEC musicie zjadać 30g czekolady DLA DOBRA ŁOŻYSKA a tym samym Cibie i dziecka
spoko moge nawet więcej

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
fajny zgrabny brzuszek

Cytat:

Poli oto moja torba plus kosmetyczka dla małej i reklamówka z ubrankami do szpitala. Rzeczy na wyjście ze szpitala dla mnie i dla małej nie są tu spakowane tz dowiezie Załącznik 6188866
całkiem zgrabnie
byłam przekonana że do szpitala nie trzeba zabierac swoich kosmetyków dla dziecka
ja planowałam tylko pampersy, wydaje mi sie ze kremy, gaziki itp. dają ale sie dowiem jeszcze

Wreszcie kupiłam dziś Leonowi czapkę i rożek pod szyjkę, będą idealne przy granatowym kombinezoniku i przy brązowej kurteczce.

Byłyśmy też z mama w sh i jak zwykle stówa poszła, ale takie pieknosci były. Dorwałam śpiworek, fajny, bo rozpinany, cos w stylu rozko-otulacza, wkładkę do wózka Mamas&Papas (trochę dziewczeca, ale kosztowała chyba ze 2 zł to wzięłam, jak znajdę coś lepszego to sprzedam) i troszke ciuszków.

Teraz widze, że te wkladki po 120 zł chodzą, więc zrobiłam interes życia
Moim hitem jest sweterek z chmurkami Jest jeszcze nowy tygrysek za 10 zł i kombinezon gap, choc boję się, że do jesieni będzie za mały.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_002218.jpg (130,4 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_002223.jpg (75,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_002224.jpg (74,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_002225.jpg (117,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_002226.jpg (130,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_002227.jpg (80,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_002229.jpg (86,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_002230.jpg (79,2 KB, 17 załadowań)
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:16   #1156
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lucy fajne łupy
Ale oblalam sie woda czytajac "rożek pod szyjke"

Mikołaj <3
Stary 2016-02-12, 16:21   #1157
gosiaczek071
Zakorzenienie

Witam sie po drzemce
Ja wózka nadal nie mam dzwoniłam do sklepu, pan twierdzi, ze jeszcze jest czas... Bo to z Niemiec idzie wiec nie mam ani wózka, amni fotelika, ani materaca do łóżeczka... Wrrrr

Zamówiłam dzis materacyk do tego mojego kosza, ale wzięłam tak jakby do wózka, bo pasował rozmiarem, bo to 80x40 a ja wzięłam 80x38... Jakoś tak po wpisie którejś z was mnie olśniło, ze mały nie musi leżeć na tym 16- letnim materacu, który był w tym koszu, tylko kupie nowy bo to jakies 13 zł kosztowało i wzięłam 2 pokrowce.

Kejka co miałaś w paczce?

ZAKUPY CIUCHOWE wy to fajne te lumpy macie... Co ja gdzieś zajdę, to same szmaty i za kupę kasy jak na SH... Wiec juz wole na wyprzedaży kupić nowe lub na Allegro. Ale i tak mam juz sporo ubranek, wiec chyba nic nie będę juz brać. Mam duzo bardzo ładnych wiec mnie nie kusi nawet. Dzis wrzuciłam (chyba) przedostatnie pranie... Jeszcze jedno takich ciemnych i koniec. A mam juz wyprane 3 lub 4 pralki. Najśmieszniejsze te małe skarpetuchy sie wiesza a no wlasnie, skarpetek mam najmniej. Wiec co najwyżej będę jakies skarpetki dokupować tylko nie wiem gdzie, bo jakoś nie spieszno mi do sklepu... poszłam z moim Hirkiem na krotki spacer i kilka razy mi sie bebzol spiął. No i urósł znów bo juz mi sie ciasno w kurtce robi.

OBIAD ja miałam dzis cos a'la potrawka z kurczakiem, ryżem, groszkiem,, marchewka, kurkuma, czarnuszka, rozmarynem, majerankiem i kuminem. Dobreeee a wczoraj robiłam "chinszczyzne"
Mamunia mi narobiła pieroga, a maz od teściowej przywiezie barszcz ukraiński, wczoraj dostałam ślinotoku jak tylko pomyslałam o barszczu, zadzwoniłam do teściowej i powiedziała ze zrobi.

Maz pojechał odebrać Hanię z obozu stęskniłam sie za nią idę powiesić pranie

Mi apka pokazuje 3 tydzien, 51 dni do porodu, no ale minus te 14 dni to wychodzi 37 dni ja pierdziule... Chyba idę torbę spakować....

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2016-02-12 o 16:23
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:26   #1158
kropcia007
Wtajemniczenie

Lucy ja wole zabrać swoje kosmetyki Nue wiem czy trzeba mam tam tez tetry ręcznik i pieluchy.

Jeszcze rożek musze dopasować bo wybrałam

Stary 2016-02-12, 16:35   #1159
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

Ty już spakowana OMG no OMG!!!!
Ja tak dopiero w połowie marca mam zamiar ale jak siejecie taka panike to no nie wiem czy dotrwam
aaaaaa co to za fioletowa torba taka inna jakas???? to da małej zaciekawiło mnie...

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Jej Ale bym zjadła coś takiego. Mmmm.
Ze też masz siły tyle stać przy garach.

Co do imienia super że się już zdecydowalas my mieliśmy już imiona zanim się mały "zrobil"
. Podczas jednego spaceru była decyzja Diana albo Samuel i tak zostało
Już każdy po imieniu mówi o małym ^^

Kolejne pyszności mniam !

Ja dziś kupiłam regał z promocji w Isku akurat były ostatnie dwa złożone to za 15 dodatkowo złotych mniej mi sprzedali złożony już. Ja się tam ciesze od razu go postawiłam i zapelnilam.
Ale afera była bo się okazało ze ten który ja chciałam mniej zniszczony mo jest na sprzedaż a właśnie za ten zapłaciłam sprzedawca powiedział że mogę a kierowniczka ze nie już po zaplaceniu.
I się zdenerwowalam niepotrzebnie. Musiałam wziąć taki z uszkodzeniami lekkimi...

Dziś zmusilam męża by zrobił mi obiad. Wszystko miał przygotowane jedynie usmażyć kotlety i ziemniaki we frytkownicy. Eh przez to że się zdeneriwalm na tą babę ze sklepu to jestem nerwowa i się mu oberwalo niepotrzebnie..

Wynagrodze mu to jakoś później.

oj kochana szkoda że się zgodziłaś!!! to ich bła niech oni płacą za niego skoro zapłaciłaś za towar to nie ma odwrotu~!!! takie są prawa konsumenta!!!
Kierowniczka powinna ponieś konsekwencje,...

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

[QUOTE=lucy111;55608336] ale czaderskie łupy a z ta wkładką ala rożek spotkałam się już pare razy w SH ale nie wiedziałąm po co to
Stary 2016-02-12, 16:35   #1160
patulinka94
Zadomowienie

Poli są i moje buciki!
Boskie!
Stary 2016-02-12, 16:35   #1161
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Lucy fajne łupy
Ale oblalam sie woda czytajac "rożek pod szyjke"
no szalik to to nie jest na metce niestety nie ma nazwy

Cytat:
Lucy ja wole zabrać swoje kosmetyki Nue wiem czy trzeba mam tam tez tetry ręcznik i pieluchy.

Jeszcze rożek musze dopasować bo wybrałam
tetry i ręcznik wezmę, a z kosmetykami jeszcze zobacze jak zrobię
jesteś zadowolona z tej kosmetyczki?fajnie da się w niej wszystko zorganizować?

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Witam sie po drzemce
Ja wózka nadal nie mam dzwoniłam do sklepu, pan twierdzi, ze jeszcze jest czas... Bo to z Niemiec idzie wiec nie mam ani wózka, amni fotelika, ani materaca do łóżeczka... Wrrrr

Zamówiłam dzis materacyk do tego mojego kosza, ale wzięłam tak jakby do wózka, bo pasował rozmiarem, bo to 80x40 a ja wzięłam 80x38... Jakoś tak po wpisie którejś z was mnie olśniło, ze mały nie musi leżeć na tym 16- letnim materacu, który był w tym koszu, tylko kupie nowy bo to jakies 13 zł kosztowało i wzięłam 2 pokrowce.

Kejka co miałaś w paczce?

ZAKUPY CIUCHOWE wy to fajne te lumpy macie... Co ja gdzieś zajdę, to same szmaty i za kupę kasy jak na SH... Wiec juz wole na wyprzedaży kupić nowe lub na Allegro. Ale i tak mam juz sporo ubranek, wiec chyba nic nie będę juz brać. Mam duzo bardzo ładnych wiec mnie nie kusi nawet. Dzis wrzuciłam (chyba) przedostatnie pranie... Jeszcze jedno takich ciemnych i koniec. A mam juz wyprane 3 lub 4 pralki. Najśmieszniejsze te małe skarpetuchy sie wiesza a no wlasnie, skarpetek mam najmniej. Wiec co najwyżej będę jakies skarpetki dokupować tylko nie wiem gdzie, bo jakoś nie spieszno mi do sklepu... poszłam z moim Hirkiem na krotki spacer i kilka razy mi sie bebzol spiął. No i urósł znów bo juz mi sie ciasno w kurtce robi.

OBIAD ja miałam dzis cos a'la potrawka z kurczakiem, ryżem, groszkiem,, marchewka, kurkuma, czarnuszka, rozmarynem, majerankiem i kuminem. Dobreeee a wczoraj robiłam "chinszczyzne"
Mamunia mi narobiła pieroga, a maz od teściowej przywiezie barszcz ukraiński, wczoraj dostałam ślinotoku jak tylko pomyslałam o barszczu, zadzwoniłam do teściowej i powiedziała ze zrobi.

Maz pojechał odebrać Hanię z obozu stęskniłam sie za nią idę powiesić pranie

Mi apka pokazuje 3 tydzien, 51 dni do porodu, no ale minus te 14 dni to wychodzi 37 dni ja pierdziule... Chyba idę torbę spakować....
stresujecie mnie tym praniem
w następny weekend tez robię

37 to niewiele ponad miesiąc, a tak niedawno jeszcze nawet płci nie znałyśmy
robi się poważnie
Stary 2016-02-12, 16:39   #1162
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Gosiaczek jeszcze troszkę i będziesz miała wózek ze wszystkim, na pewno na czas, zobaczysz w paczce mam "węża" do odkurzacza- zepsułam przy ostatnim sprzątaniu ale oczywiście nie odebrałam, bo skrytka w paczkomacie zepsuta i się nie otwarła ale "dzięki temu" posprzątam w poniedziałek dopiero spinanie brzucha też mam jak chodzę.....

co do obiadku ...mhmm..perfekcyjna Pani domu z Ciebie
a co do barszczu ukraińskiego...to idziemy dziś własnie do moich rodziców + do tego takie jakby kapuśniaczki czy jak to się nazywa u Was...ciasto drożdżowo-kruche nadziane kapustą kiszoną z pieczarkami uwielbiam

ucałuj tą swoją kochaną Hanię...cudne dziecko

faktycznie niedużo już czasu zostało
co jakiś czas myślę, że już bym chciała bo mi ciężko a tylko 7-8kg na plusie...nie wiem jakbym dała radę z 20 kg... ale niech sobie Miki siedzi do połowy kwietnia

GGI a kto sieje panikę? jak nie ma innych zajęć to człowiek robi to co "pozostało" do zrobienia...tak jak np. zorganizowana Kropcia

Lucy to jest apaszka albo chustka

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-02-12 o 16:43
Stary 2016-02-12, 16:43   #1163
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Mam wyniki badań i nie kumam....
Żelazo to kosmos. Trissdom możesz zerknąć ?
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Patulinko: wydaje mi się, że może mieć wpływ to że zażyłaś tabletkę. Z tego co pamiętam to badanie poziomu żelaza we krwi jako takiego jest bardzo mało miarodajne, bardziej patrzy się na hemoglobinę, ferrytynę.

ale jak już pisałam nie jestem lekarzem więc głowy nie daję

u mnie dziś obiad biedny spagetti bolognese i sałata z rukolą i pomidorkami koktajlowymi

Patulinka- jest tak jak Danika piste, dlatego przy ocenie gospodarki zelazem lepiej jest oznaczac ferrytyne. Ten wynik wskazuje tylko na to, ze wchlaniasz zelazo- Hb jest jeszcze w normie, ale bralabym dalej. Patem Cloche z braniem na czczo w nocy dziala

Piekne wozki, buty i ciuszki.
Ja dzis tylko z oskoku, bo TZ w domu, a corke juz odebralam od niani. Nadrabiam odpoczywanie- ale maly sie tak wypycha, ze az boli.

Gosiaczek- 37 dni to malo... Ja moge rodzic, ale dopiero za 2 miesiace
Stary 2016-02-12, 16:45   #1164
beth007
Zadomowienie

AsiaPo ale druga watkowa mama bliźniaków juz przechodzi ciążę całkiem okej wiec nie ma reguły chyba. Mój organizm zawsze był słaby :-P

Fotki Nadrobie wieczorem na lapku . Widzę że sporo ich dziś było :-P

Ja jakaś senna..znowu

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

37 dni... a niedawno studniówki były :-P

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

U mnie 72 dni choć pewnie tyle nie wytrzymam :-P

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:46   #1165
patryska0804
Zadomowienie

Gosiaczek toż Ty zaraz na porodowce będziesz :O
Kurde nie mogę wbić się w wątek... jestem zacofana. .

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:46   #1166
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Gosiaczek jeszcze troszkę i będziesz miała wózek ze wszystkim, na pewno na czas, zobaczysz w paczce mam "węża" do odkurzacza- zepsułam przy ostatnim sprzątaniu ale oczywiście nie odebrałam, bo skrytka w paczkomacie zepsuta i się nie otwarła ale "dzięki temu" posprzątam w poniedziałek dopiero spinanie brzucha też mam jak chodzę.....

co do obiadku ...mhmm..perfekcyjna Pani domu z Ciebie
a co do barszczu ukraińskiego...to idziemy dziś własnie do moich rodziców + do tego takie jakby kapuśniaczki czy jak to się nazywa u Was...ciasto drożdżowo-kruche nadziane kapustą kiszoną z pieczarkami uwielbiam

ucałuj tą swoją kochaną Hanię...cudne dziecko

faktycznie niedużo już czasu zostało
co jakiś czas myślę, że już bym chciała bo mi ciężko a tylko 7-8kg na plusie...nie wiem jakbym dała radę z 20 kg... ale niech sobie Miki siedzi do połowy kwietnia

GGI a kto sieje panikę? jak nie ma innych zajęć to człowiek robi to co "pozostało" do zrobienia...tak jak np. zorganizowana Kropcia
te kapuśniaczki są mega mam taki domowy czysty barszczyk i chyba namówię mame żeby mi te kapuśniaczki zrobiła, bo kupne to nie to samo
Stary 2016-02-12, 16:47   #1167
salud
Zadomowienie

Cześć dziewczyny,witam się pierwszy raz w nowym wątku(brawa dla Justyny),bo nie szło mi pisanie w tym tygodniu,a piszecie tak dużo,że ciągle tylko nadrabiałam i nadrabiałam.Cytować więc nie będę,
Minimonix-zdrówka-niech Cię szybko wypuszczą ze szpitala.
Zakupy-ale cudowności wyszukujecie,szok.
Beth-jak na podwójny wózek to bardzo zgrabny,trafnie ktoś określił,że czerń wyszczupla. Pewnie trochę ciężej będzie manewrować,ale na pocieszenie powiem,że w tym roku widziałam rodziców z dwoma wózkami bliźniaczymi-czworaczki to musi być hardcore.
Agata,masz talent-możesz zająć się zawowodowo dekoracjami na imprezy.
Gosiaczek-przyszedł do Ciebie konik z turkusowej pracowni?Zamawiałaś ten mały czy jakiś większy?Tam nie było wymiarów podanych i zamówiłam mały,żeby mi się zmieścił w takim wykuszo w ścianie,a le nie spodziewałam się,że to będzie wielkości zabawki choinkoweji kolor nie ten co zamówiłam,tylko ten standardowy z ogłoszenia.
Podkłady z Tena-ten dostałam podpaski a nie te majty. Po jaki pies pytają obwód w pasie itd. Myślę,żeby jeszcze raz spróbować zamówić na teściową.
W sobotę kupiliśmy łóżeczko i przewijak,więc coś do przodu.
A wczoraj dorwałam tą tanią koszulę w Pepco żeby mieć do porodu. Żeczywiście ta rozmiarówka do du.... S i M krótkie,że pewnie tyłkiem bym świeciła,L-ka szeroka,ale dłuższa. Stwierdziłam,że brzuchol mi urośnie jeszcze,wiec wziełam ta szeroką L-kę,bo w końcu porodówka to nie rewia mody,a koszulki męża pewnie nie mniejsze. Po drugie on stare oddaje,wyrzuca albo wykorzystuje do remontu wiec nie chciałabym mu jakiejś fajnej ubabrać. Wzięłam jeszcze na wszelki wypadek rożek,bo tanie były a ciągle modzę nad tymi wzorami z netu i nie mogę się zdecydować.
W ogóle jakiś tydzień do duszy,młody chory więc nie poszedł do przedszkola a z nim to już nic nie ogarnę,ani domu ani wizażu
Do tego mnie zaraził,więc przyłączam się do cierpiących z powodu wirusówek.
Do ciążowych zniszczeń,poza wgniotem w aucie dodaję popsuty zegarek i utopiony w WC telefon. Co ja jeszcze odwinę przez te 2 m-ce?
Z pozytywów mój holter wykazał mniej zaburzeń rytmu niż ten sprzed miesiąca,więc jak mi się nie pogorszy to już nie bede musiała miec kolejnego przed porodem ani kolejnej konsultacji kardiologicznej.Oby tak było
Sorki,że nie odniosę się do wielu rzeczy,bo fajne tematy wrzucałyście i przepiękne foty ale już wszystko mi się myli,w koncu to prawie 40 stron
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:48   #1168
kropcia007
Wtajemniczenie

[QUOTE=GGI;55609376]Ty już spakowana OMG no OMG!!!!
Ja tak dopiero w połowie marca mam zamiar ale jak siejecie taka panike to no nie wiem czy dotrwam
aaaaaa co to za fioletowa torba taka inna jakas???? to da małej zaciekawiło mnie...

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

oj kochana szkoda że się zgodziłaś!!! to ich bła niech oni płacą za niego skoro zapłaciłaś za towar to nie ma odwrotu~!!! takie są prawa konsumenta!!!
Kierowniczka powinna ponieś konsekwencje,...

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
ale czaderskie łupy a z ta wkładką ala rożek spotkałam się już pare razy w SH ale nie wiedziałąm po co to
Wiesz ja mam termin na 1go kwietnia i mam czuja ze moge sie szybciej rozpakować

To kosmetyczka beaba jest bardzo fajna bardzo pojemna.
Mam tez organizer z tej firmy. Jako że lubie mieć wszystko posegregowane to przy kąpieli będę tylko z szafki w łazience wyjmowała ten organizer w którym będą kosmetyki i akcesoria potrzebne do kapieli

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-02-12 o 16:50
Stary 2016-02-12, 16:53   #1169
velika
Winter is coming

lucy piękne łupy mam nadzieję, że będę miała luz z poniedziałek w pracy, to pójdę powęszyć do lumpa, bo w moim mieście to są słabe.
gosiaczek 37 dni kurcze zaraz urodzisz, ani się obejrzymy a wózek pewnie niedługo przyjdzie
salud witaj fajnie, że kolejne rzeczy masz załatwione. Nie wiem co to holter, ale super, że wyszedł dobrze
Z tym wątkiem to faktycznie lecimy strasznie, tempo prawie jak u marcówek

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:54   #1170
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
te kapuśniaczki są mega mam taki domowy czysty barszczyk i chyba namówię mame żeby mi te kapuśniaczki zrobiła, bo kupne to nie to samo
nooo zecydowanie domowe są mega
znowu się nażrę... jak wczoraj hotdogami

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Podkłady z Tena-ten dostałam podpaski a nie te majty. Po jaki pies pytają obwód w pasie itd. Myślę,żeby jeszcze raz spróbować zamówić na teściową.
Zamów ale kliknij tam, dla osoby leżącej...ja chyba tak zrobiłam z tego co pamiętam

Kciuki za brak holtera i gratki za zakupy co do zniszczeń i strat w ciąży...hehe kiepsko

aaaaa zapomniałam!
na Makaszce jest -15% na wszystko gdyby któraś jeszcze miała braki w czymś "kocykowym"..na hasłow WALENTYNKI

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-02-12 o 16:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości