Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 10:55   #1081
Agnessssa
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Ja dzisiaj w nocy spałam ale b udzilam się milion razy.

Śniadanko zjedzone, maly się potlukl trochę i teraz się uspokoił powiedzmy wczoraj miałam stracha i wizję wcześniejszego porodu albo czegoś złego na szczęście przeszło...

Dzisiaj grzecznie będę leżeć obiecuję. Obiad już mamy pierogi z zamrażalnika wyjął mąż rano to tylko aby odsmazyc... teraz czekać do 16 na męża i 2 dni razem.

Mieliśmy jutro na wieś do moich rodziców jechać ale ojca grupa polamala i musi być źle po poszedł po 20latach do rodzinnej. Dostał antybiotyk i serię leków no grypa jednak. Więc odpuszczamy jednak bo nie chce teraz chorować.
Stary 2016-02-12, 10:55   #1082
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

Oj kotluje się już konkretnie ale wole takie kotlowanie i rozpychanie się na boki niż uderzenia w pęcherz, to dopiero mało przyjemne jest
U mnie to jest transakcja wiazana..i jedno i drugie bo maly ma stopy blisko pecherza

Agata pochwalisz sie oczywiscie?

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:56   #1083
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Ja sie w końcu wyspalam zjadłam śniadanie a maly od rana wariacje uprawia czas sie wsiąść za jakies porzadki, ale szczerze nie za bardzo mi się chce, chyba przeczekam po prostu do wieczora, bo SR dzisiaj

Minimonix zdrowka dla Ciebie i maluszka

Agata pochwal sie lozeczkiem jak skrecicie
Stary 2016-02-12, 11:06   #1084
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w pepco koszula nocna za 9.99 tylko bez guzików na gorze ale spoko w gazetce wyglada szara do pol uda
]

widzialam gazetkę z tymi koszulami, bylu od soboty, ja wybralam sie do pepco w poniedzialek i juz ich nie bylo, pani powiedziała ze juz w sobote sie sprzedaly :-\

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

Ale miałam noc o 00.40 słyszę jakies dziwne dźwięki... Okazało sie, ze pies zrobił kupkę w klatce i zaczął wymiotować. On nigdy w klatce nie zrobił,... No maz go dał na dwór, a poszedł wywalić ten kojec nagle słyszę ze Kuba wola... Ze bolą go nogi i głowa. Ma bóle wzrostowe, wiec posmarowałem mu aromactiv bo nie mam nic innego, a tam chyba kamfora jest...

Maz wpuścił psa, nie chciał wejść i sie dziwnie zachowywał... Stwierdziłam, ze damy go do garażu, jakby znów cos chciał... A ten zaczął sie krztusić i wymiotował slina a rano znaleźliśmy cos czerwonego w kilku miejscach, nie wiem czy to krew, czy farba z piłki, która mógł zjeść wiec na 11 maz jedzie do veta.... Hiro sie dziwnie zachowuje.... Jest smutny, osowiały. Leży tylko cały czas...

O 5.40 nie wiem czemu zaczął mi dzwonić telefon, musiałam alarm włączyć... Potem strasznie rozbolała mnie głowa, no i o 6.30 juz wstałam z łóżka masakra

o matko ale mialas noc, wspolczuje :-*

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Bo nie pisałam :p moje przeziębienie na duomox nie reagowało i potrzebowałam coś mocniejszego dożylnie. W szpitalu był przypadek świńskiej grypy u ciężarnej i lekarz stwierdził żeby dmuchać na zimne :/
Szybkiego powrotu do domku zycze :-*
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:09   #1085
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
U mnie to jest transakcja wiazana..i jedno i drugie bo maly ma stopy blisko pecherza

Agata pochwalisz sie oczywiscie?
Moj ostatnio był już odwrócony główką w dół wiec chyba raczkami boksuje i uderza w pęcherz. Chociaż te malenstwa to tacy akrobaci ze pewnie i nóżka tam sięgnie
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:12   #1086
justyna_fli
Zadomowienie

Poli, zmienilam Przy okazji zrobilam czystki na liscie, mam nadzieje ze nic nie pochrzanilam, w razie co prosze sie upomniec jak kogos bezpodstawnie przenioslam do zaginionych Przy okazji:
RoseLady
gocha_cz
agusia8919
NieIdealna
Kabriela
Odezwijcie sie w nowym watku
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:15   #1087
Avlis
Raczkowanie

lewatywa
Zależy od szpitala czy dają czy kupujesz sama. Gdy byłam obejrzeć porodówkę pytałam i akurat w moim mówili, żeby sobie kupić. Myślę, że to wynikało z tego, że szpital nastawiony na naturalność i nie ma parcia na lewatywę, wybór kobiety.

CC
Zgadzam się z annihilate. W Polsce wykonuje się bardzo dużo CC, pod tym względem jesteśmy w czołówce krajów UE. Gdy patrzyłam na statystyki szpitalne przed pierwszym porodem, były w granicach 50%. Gdy prześledzę historie koleżanek statystyki podobne, a nawet chyba więcej jest po cesarce. Powody różne: pośladkowe ułożenie, brak postępów porodu, zaniki tętna, wskazania lekarskie (duża wada wzroku, inne problemy zdrowotne). Osobiście zauważyłam dużą zależność między nastawieniem a sposobem rodzenia. Np. znajome, które bardzo bały się porodu, mówiły, że chciałyby cesarkę (nawet bez
wskazań) ostatecznie często ją miały. Może wynikało to ze stresu i gorszej współpracy podczas porodu.

ubieranie dziecka
Ja też z tych, które dziecka nie przegrzewają. A czapeczka to temat rzeka Pokolenie naszych rodziców ma na tym punkcie bzika. Dziecko urodziłam, gdy było już ciepło, więc czapeczki nie ubierałam. Notorycznie wysłuchiwałam uwag, że takie małe dziecko i nie ma czapeczki. Zawsze mnie to rozbawiało i pytałam: A mama/ciocia/pani nosi czapkę, gdy jest 30 stopni?

temperatura w domu
Mamy ok 20 stopni, dla nas w sam raz.
Avlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:15   #1088
velika
Winter is coming

witam
przespałam dzisiaj 12 godzin jak cudownie się wyspać

Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj dobry dzień przyszło lozeczko! (Po miesiącu oczekiwania)Jutro wracam z ferii wiec na dobre zaczynam wić gniazdo
czekamy na foty!!
ja też dzisiaj czekam na kolejne przesyłki, dobrze, że mi się urlop kończy, bo byśmy z torbami poszli ale dzisiaj przychodzi tylko adapter do wózka, którego mi poprzednio nie wysłali i alkomat z kalibracji
gosiaczek mam nadzieję, że z pieskiem wszystko będzie dobrze!
u mnie w pepco też nie było tych koszul. Ale obczaiłam koszulę, jaką mogę kupić, tylko wolałabym zmierzyć stacjonarnie, bo nie wiem, czy wejdę
http://marcinkowski.shop.pl/pl/p/Suk...dka-S-XXL/2150
Poli nareszcie masz imię bardzo ładne chociaż ja byłam za Elizą
do tesco warto zajrzeć, bo jest teraz faktycznie sporo promocji, ale ja poza pampersami nic nie kupiłam.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:19   #1089
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Akinomka nic nie stracilas z koszulami w pepco..pisalam wyzej ze tragedia. S ledwo tylek zakrywala a wielka na szeroko a M dlugoscia moze o centymetr wieksza a na szerokosc 150% Ski no chyba ze lubisz takie plachty

Poszlam do tego paczkomatu i wracam z niczym...skrytka sie zaciela i nie wydalo mi paczki...a tak zachwalalam paczkomaty wracam do domu robic pranie

Mikołaj <3
Stary 2016-02-12, 11:23   #1090
AsiaPo
Mama Land

Kopycio: :ślina: Obłędne połączenie! Właśnie gwiazdki na szarym + żółty ja chcę
Ten kolor na zdjęciu to żółty, czy cytrynowy??

Chyba wkraczamy na niespokojne wody, bo ostatnie noce są dość kiepskie U mnie cała noc przespana niesamowite uczucie, ani razu się nie obudziłam z potrzebą.
I to by było na tyle.
Makijaż mi dziś nie wyszedł, więc czuję się jak kupa.
W drodze do lekarza pokłóciłam się z Meżem o uchwyt na telefon (który w drodze zepsuliśmy ).
Martyna waży 1265 gram - mało, ale w normie.
W drodze powrotnej zadzwonił szef TŻ, no i też jest jakaś spina w pracy.

W ogóle wszystko, co ostatnio zjem staje mi w gardle - czyżby to przez żelazo, które ostatnio przyjmuję?

Polinezyjka: ostatnio też do mnie przyszło oświecenie w sprawie imienia, więc wiem, jaka podniosła jest ta chwila

Agata: Powtórzę się: cuda tworzysz wyglądają jak kupne! (w moich ustach jest to komplement )

MiniMonix: Chyba jeszcze nikt tak spokojnie nie traktował pobytu w szpitalu Dobre nastawienie, to podstawa! za poprawę stanu zdrowia!
Stary 2016-02-12, 11:23   #1091
lucy111
Zadomowienie

Sposób na przerobienie jeansow na ciążowe http://www.merricksart.com/2016/01/d...jeans.html?m=1

Choć teraz już nam się nie opłaca na te dwa albo nawet niecale 2 miesiące.
Spodobał mi się ten blog, fajne zestawy babka prezentuje. Szkoda ze w zimie ze strojem jest raczej małe pole do popisu
Stary 2016-02-12, 11:32   #1092
NetaC
Raczkowanie

Skasowalo mi cytaty...

Zrobię zdjęcia. Taki bujaczek mama kazała nam fo rozłożyć dziś by zobaczyć czy to hi jakoś badziew i w razie co oddać spowrotrm do sklepu.

Poli polecam tamte dwie książki zwłaszcza Wojny Świata Wynurzonego główna postać to kobieta. Zabujczyni. Ogólnie mega.
A co do Gildii to fakt wątek gejowski jest dość niepotrzebny Ale cóż ktoś tu chciał być postepowy.

Ja dobrze spałam tylko na siku byłam w nocy w wc.

Nie chce mi się wstawać. A jakbym wstała mogłabym iść do sh i zrobić obiad i ciasto. Coś mi się nie chce.

Dziś jedziemy do teściowej. Mąż się cieszy bo już tęskni za mamą

Coś mi się pisać nawet nie chce. Oczy mi się ciągle kleja.

Miłego dnia

Też weekend z mężem więc raczej będę miała co nadrabiać po powrocie.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:45   #1093
MiniMonix
Zakorzenienie

AsiaPo

Jakby mój pobyt tu był z innego powodu to pewnie bym się zamartwiała. A tak to wiem, że muszę przeczekać chorobę

Lucy111
Sposób fajny, szkoda że wcześniej nie widziałam :p

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:53   #1094
Trisdom
Zadomowienie

Mini duuuzo zdrowka

Sara była na liście imion Emilki, ale TZ sie na nie nie zgodził...
Stary 2016-02-12, 11:53   #1095
duchaa123
Wtajemniczenie

Obiad ugotowany zupka grochowa ( z torebki oczywiscie bo moj tz nie lubi jak groch plywa tylko musi miec smak grochu , mowilam juz ze jest dziwny) . 2 pranka zrobilam i wywiesilam na dwor taka piekna pogoda nie bede go dusic na suszarce zaraz ide na spacer bo grzech nie korzystac z takiej pieknej pogody

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:54   #1096
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
AsiaPo

Jakby mój pobyt tu był z innego powodu to pewnie bym się zamartwiała. A tak to wiem, że muszę przeczekać chorobę

Lucy111
Sposób fajny, szkoda że wcześniej nie widziałam :p
można by było testowac sposób na jakichś jeansach z sh, ale to chyba raczej na mniejszy brzuszek, teraz juz wolę te z pasem z HM
Stary 2016-02-12, 11:55   #1097
annihilate
Rozeznanie

Lucy bardzo fajny ten blog

MiniMonix zdrówka!

pytania do mam, które będą chustować
Tak właśnie rozmyślam, i bym chyba chciała spróbować Nosidła odkąd dziecko siedzi, to u nas na jesień pewnie będzie to trochę już późno. A w chustach to takiego maluszka można już nosić, liczę, że przy dwójce mi się to sprawdzi

- kupujecie już chusty czy coś? jakie na początek są dobre?
- wybieracie się na spotkanie/warsztaty z doradcą chustowym? właśnie się dowiedziałam, że obok w mieście jest własnie taka babka niby zaprasza też kobiety w ciąży, ale lepiej się już chyba wybrać z dzieckiem, co myślicie?

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:07   #1098
Ineso
Matka Smoka

Kropcia - odnośnie suplementów, może doradzisz: witaminę C w proszku bierzecie może? Na ile ważne jest aby była CZDA? Czy wystarczy po prostu spożywcza?

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
Obiad ugotowany zupka grochowa ( z torebki oczywiscie bo moj tz nie lubi jak groch plywa tylko musi miec smak grochu , mowilam juz ze jest dziwny) .
Ja gotuję tak długo, że groch się sam rozpada i robi się prawie krem.
Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Tak właśnie rozmyślam, i bym chyba chciała spróbować Nosidła odkąd dziecko siedzi, to u nas na jesień pewnie będzie to trochę już późno. A w chustach to takiego maluszka można już nosić, liczę, że przy dwójce mi się to sprawdzi

- wybieracie się na spotkanie/warsztaty z doradcą chustowym? właśnie się dowiedziałam, że obok w mieście jest własnie taka babka niby zaprasza też kobiety w ciąży, ale lepiej się już chyba wybrać z dzieckiem, co myślicie?
Chcę kupić teraz, już się rozglądam. Wolę sobie to przećwiczyć wcześniej. Rozważaliśmy indywidualną konsultację, ale chyba zaoszczędzimy. Filmików jest dużo, są grupy na fb gdzie można wkleić zdjęcie i dziewczyny doradzą.
Na początek najlepsza czysta bawełna tkana, najlepiej używana - bo jest mniej sztywna. Ceny używek są prawie takie jak nówek, chusty mało tracą na wartości. Można kupować II gatunek, bo ma ewentualnie zaciągnięcia tylko.
Marki polecane na początek: little frog, lenny lamb, natibaby, yaro, girasol, didymos.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:15   #1099
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Avlis Pokaż wiadomość
ubieranie dziecka
Ja też z tych, które dziecka nie przegrzewają. A czapeczka to temat rzeka Pokolenie naszych rodziców ma na tym punkcie bzika. Dziecko urodziłam, gdy było już ciepło, więc czapeczki nie ubierałam. Notorycznie wysłuchiwałam uwag, że takie małe dziecko i nie ma czapeczki. Zawsze mnie to rozbawiało i pytałam: A mama/ciocia/pani nosi czapkę, gdy jest 30 stopni?
hihi świetne!!! zapmiętam na wszelki wypadek
Cytat:
Akinomka nic nie stracilas z koszulami w pepco..pisalam wyzej ze tragedia. S ledwo tylek zakrywala a wielka na szeroko a M dlugoscia moze o centymetr wieksza a na szerokosc 150% Ski no chyba ze lubisz takie plachty

Poszlam do tego paczkomatu i wracam z niczym...skrytka sie zaciela i nie wydalo mi paczki...a tak zachwalalam paczkomaty wracam do domu robic pranie
No ja kiedyś dostałam do najwyższej półki małą paczuszkę i akurat odbierałam w święto 11 listopada i zero ludzi. To się wsrapałam na paczkomat potem zaczaiłam, ze tam kamera jest.
Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Lucy bardzo fajny ten blog

MiniMonix zdrówka!

Ja rozmawiałam z doradcą i dziewczynami, które chustują i każda poleca pożyczyć w pierwszym miesiącu na tydzień od kogoś chustę tkaną, elastyczną i kółkową tak by sobie sprawdzić, która nam pasuje najbardziej.
Ta babka co uczy chustowania w ogóle od siebie pożycza na tydzień chusty dzięki czemu wiesz co kupić.

ja kupię: tkaną i kółkową, chcę mieć dwie.
ALE najpierw je pożyczę bo no cóż teraz tak chcę - czy małej to będzie pasować? czy mi to będzie pasować? to wyjdzie po porodzie.

Dobra wracam do leżenie, no strasznie się czuję nic nie zrobilam jeszcze tylko lezę i zdycham..
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:19   #1100
beth007
Zadomowienie

Cytat:

też ym się wsciekła

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Kopycio: :ślina: Obłędne połączenie! Właśnie gwiazdki na szarym + żółty ja chcę
Ten kolor na zdjęciu to żółty, czy cytrynowy??

Chyba wkraczamy na niespokojne wody, bo ostatnie noce są dość kiepskie U mnie cała noc przespana niesamowite uczucie, ani razu się nie obudziłam z potrzebą.
I to by było na tyle.
Makijaż mi dziś nie wyszedł, więc czuję się jak kupa.
W drodze do lekarza pokłóciłam się z Meżem o uchwyt na telefon (który w drodze zepsuliśmy ).
Martyna waży 1265 gram - mało, ale w normie.
W drodze powrotnej zadzwonił szef TŻ, no i też jest jakaś spina w pracy.

W ogóle wszystko, co ostatnio zjem staje mi w gardle - czyżby to przez żelazo, które ostatnio przyjmuję?

Polinezyjka: ostatnio też do mnie przyszło oświecenie w sprawie imienia, więc wiem, jaka podniosła jest ta chwila

Agata: Powtórzę się: cuda tworzysz wyglądają jak kupne! (w moich ustach jest to komplement )

MiniMonix: Chyba jeszcze nikt tak spokojnie nie traktował pobytu w szpitalu Dobre nastawienie, to podstawa! za poprawę stanu zdrowia!
Już nie taka malutka najważniejsze, że wszystko w normie

ja jutro na wizytę idę, ciekawe czy moje dzieciaki dobiły chociaż do 1200 g

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:28   #1101
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
No co Ty mówisz!?
W szoku jestem! Już czytałam jak zrobić bo z tymi bakteriami mam problem od początku, dlatego cudawianki już robię by oddać perfekcyjnie mocz.
Ale mnie zaskoczyłaś! Jadę na sławkowską w takim razie zaraz sprawdzę jak daleko to jest
Tam są dwa wejścia - albo od Sławkowskiej albo od Jana (rynek).
Na drobnoustroje ma duży wpływ temperatura, czas transportu, i już sama analiza - dlatego warto to robić w zaufanym miejscu.
Mnie się już kilka razy zdarzyło, że różni lekarze mi odradzali diagnostykę, a polecali tam. Także ja już tam trochę kasy zostawiłam. Chyba przed porodem zrobię tam sobie wymazy też - niby robiłam i jest ok, ale wolę mieć pewność. Zakażenia dróg moczowych i intymnych są chyba o tyle ważne przy porodzie, że dziecko chyba może coś chwycić, niekoniecznie w tej samej postaci.
Tylko upewnij się ile musisz zaczekać od wzięcia antybiotyku, bo pamiętam że przed pobraniem zawsze pytają kiedy i jaki lek był.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Ja rozmawiałam z doradcą i dziewczynami, które chustują i każda poleca pożyczyć w pierwszym miesiącu na tydzień od kogoś chustę tkaną, elastyczną i kółkową tak by sobie sprawdzić, która nam pasuje najbardziej.
Ta babka co uczy chustowania w ogóle od siebie pożycza na tydzień chusty dzięki czemu wiesz co kupić...
Na tym fp który polecałaś ja wyczytałam, że elastyczna właśnie nie - trudniej się wiąże, i nie jest taka stabilna.
Mnie to pożyczanie nie przekonuje...przeglądnęła m oferty krakowskich doradczyń/wypożyczalni i są ograniczone zasoby, często bardzo drogie chusty. Nawet gdybym trafiła w pasującą mi, to potem zanim upoluję, zanim doślą - a czas upłynie. Skoro one nie tracą na wartości to wolę kupić uniwersalną, a jakby nie podeszła to sprzedać.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:28   #1102
a_g_ata
Rozeznanie

Jutro zaczynam 33 tydzień!!! Coraz bliżej dziewczyny...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1455276440556.jpg (42,4 KB, 39 załadowań)
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:29   #1103
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Moim malenstwom chyba rzodkieewka smakuje :-P zjadlam właśnie dwie kępy i tak szaleją że aż miło :-P
Kochana spróbuj papryki moja na czerwoną papryke reaguje jak płachta na byka a matka się cieszy jak głupia ,

MiniMonix OMG ! no to dobrze że pojechałaś na dożylne leczenie bo faszerować się ciągle antybiotykami to nie fajnie. Podejżenie świńskiej grypy u ciężanej masakra

agata no kopara mi opadła jakie Ty cuda potrafisz zrobić

Asia PO znam te głupie kłutnie o nic w ciąży podobno nieznośna jestem a mi sie wydaję że wszyscy żyją w innej rzeczywistości
Gratuluje udanej wizyty córa nie taka mała ojjjj te nasze skarby
Stary 2016-02-12, 12:42   #1104
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
można by było testowac sposób na jakichś jeansach z sh, ale to chyba raczej na mniejszy brzuszek, teraz juz wolę te z pasem z HM
Ja od 4 miesiąca mam takie z gumą, ale mogłam mieć dwie pary w sumie. No nic, ten czas już wytrzymam jakoś.

[QUOTE=GGI;55595016]

MiniMonix OMG ! no to dobrze że pojechałaś na dożylne leczenie bo faszerować się ciągle antybiotykami to nie fajnie. Podejżenie świńskiej grypy u ciężanej masakra

Innego wyjścia nie miałam niestety. Pierwszy raz chyba tak zawalony nos i zatkane uszy jak teraz. Jakbym miała dzisiaj rodzić to chyba śpik po pas by mi wisiał od parcia haha

Cytat:
I dobrze! Już niebawem będziemy tuliły nasze skarby małe
Jakoś nawet przestałam się bać porodu i czekam cierpliwie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
też ym się wsciekła

Już nie taka malutka najważniejsze, że wszystko w normie

ja jutro na wizytę idę, ciekawe czy moje dzieciaki dobiły chociaż do 1200 g
Trzymam kciuki za maluchy. Niech rosną szybciutko

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Dzięki za życzenia dla nas

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:45   #1105
Smarrita
Wtajemniczenie

Moni zdrówka życzę!

Poli- najważniejsze że Wam się imię podoba a z czym kojarzy sie innym to ich problem.

Mloda mi o 23:45 zasypia i o tej porze juz nie mam siły na cytowanie i odpisywanie WYBACZCIE!

Staram sie na tel na bieżąco czytać ale lecicie z postami ze czasem cos mi umyka.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:51   #1106
Martinixxx
Zadomowienie

Minimonix -dobrze,że jesteś pod dobrą opieką

Polinezyjka-gratuluje wyboru imienia Sara też była na naszej liście

Siedzę już i czekam na jedzonko Jak mi przyniosą to was pokusze

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Piszę z telefonu tej aplikacji co któraś podała i jakoś za dużo mi tych buziek wyskakuje

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:55   #1107
patulinka94
Zadomowienie

MiniMonix
Dobrze że jesteś pod opieką. Wracaj szybko do zdrowia

Polinezyjka
Też dostałam meila z wiadomością ze paczka ma być dziś dostarczona ☺
Sara bardzo ładne imię i tak jak piszesz nie ma covpatrzeć na opinię innych. To ty i tz jesteście rodzicami i wam na się podobać

Przemieszczanie się
Zosia daje mi tak dziwne ruchy że ja Noe mam pojęcia jak ona tam siedzi...
Od 20 tc jest główką w dół i nam nadzieje że tak została. Muszę wytrzymać do wtorku, wtedy mamy usg i mam nadzieję ze wszystkiego się dowiem ☺
Już nie mogę się doczekać kiedy ja zobaczę
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:59   #1108
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Ale ładny, taki równomierny od góry do dołu..nie to co moja piłka Choć dziś mi koleżanka mamy w pracy powiedziała, że mi brzuch opadł i nie wiem jak liczysz tygodnie, bo mamy ten sam termin...i 33 tydzień zaczynam w niedzielę, jak każdy kolejny :P bo w sobotę masz 31,6 czyli 32 tydzień jeszcze :P no ale z tym naszym liczeniem to też hity są :P każda inaczej

wstawiłam właśnie przedostatnie pranieee....hurra

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2016-02-12 o 13:05
Stary 2016-02-12, 13:02   #1109
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Ale ładny, taki równomierny od góry do dołu..nie to co moja piłka Choć dziś mi koleżanka mamy w pracy powiedziała, że mi brzuch opadł i nie wiem jak liczysz tygodnie, bo mamy ten sam termin...i 33 tydzień zaczynam w niedzielę, jak każdy kolejny :P bo w sobotę masz 31,6 czyli 32 tydzień jeszcze :P no ale z tym naszym liczeniem to też hity są :P każda inaczej
No ja ostatnia miesiaczke miałam 4lipxa a to była sobota:p wiec niby termin na 9.04, ale na jakims tam USG było 10.04 wiec juz ustalilam taką datę:p a na wizazu mam wpisany chyba 9.04
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 13:03   #1110
Polinezyjka
Zakorzenienie

Och udało się, kokosanki w piekarniku, zjem może i kawę wypiję hm hm. I do sklepu trzeba zmykać i robić dalej pyszności

PLAN NA DZIŚ:
sałatka z rukolą i krewetkami
tarta z piersią z indyka i szpinakiem i suszonymi pomidorami
Brownie z malinami
kokosanki

No muszę się wyrobić, narazie zrobiłam najprostszą rzecz (te kokosanki to najszybsze ciastka ever!!), więc kolejny numer to brownie bo też się szybciusie wydaje
Sałatkę to zrobię zaraz przed przyjściem gości więc numer 3 będzie tarta

Cytat:
O ja śliczniusi malusi brzusio
Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Tam są dwa wejścia - albo od Sławkowskiej albo od Jana (rynek).
Na drobnoustroje ma duży wpływ temperatura, czas transportu, i już sama analiza - dlatego warto to robić w zaufanym miejscu.
Mnie się już kilka razy zdarzyło, że różni lekarze mi odradzali diagnostykę, a polecali tam. Także ja już tam trochę kasy zostawiłam. Chyba przed porodem zrobię tam sobie wymazy też - niby robiłam i jest ok, ale wolę mieć pewność. Zakażenia dróg moczowych i intymnych są chyba o tyle ważne przy porodzie, że dziecko chyba może coś chwycić, niekoniecznie w tej samej postaci.
Tylko upewnij się ile musisz zaczekać od wzięcia antybiotyku, bo pamiętam że przed pobraniem zawsze pytają kiedy i jaki lek był.
Dzięki, ja zrobię tak jak moja gin chce, tydzień od 2 dawki mam oddać mocz.
Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Polinezyjka-gratuluje wyboru imienia Sara też była na naszej liście

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Polinezyjka
Też dostałam meila z wiadomością ze paczka ma być dziś dostarczona ☺
Sara bardzo ładne imię i tak jak piszesz nie ma covpatrzeć na opinię innych. To ty i tz jesteście rodzicami i wam na się podobać

Przemieszczanie się
Zosia daje mi tak dziwne ruchy że ja Noe mam pojęcia jak ona tam siedzi...
Od 20 tc jest główką w dół i nam nadzieje że tak została. Muszę wytrzymać do wtorku, wtedy mamy usg i mam nadzieję ze wszystkiego się dowiem ☺
Już nie mogę się doczekać kiedy ja zobaczę
Jeja
A ruchy Zosi no to identyko moja Sara nie ogarniam czy dalej jest główką w dół czy coś pozmieniała! Takie szaleństwa no szok
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości