|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ja dzisiaj w nocy spałam ale b udzilam się milion razy.
Śniadanko zjedzone, maly się potlukl trochę i teraz się uspokoił powiedzmy wczoraj miałam stracha i wizję wcześniejszego porodu albo czegoś złego na szczęście przeszło... Dzisiaj grzecznie będę leżeć obiecuję. Obiad już mamy pierogi z zamrażalnika wyjął mąż rano to tylko aby odsmazyc... teraz czekać do 16 na męża i 2 dni razem. Mieliśmy jutro na wieś do moich rodziców jechać ale ojca grupa polamala i musi być źle po poszedł po 20latach do rodzinnej. Dostał antybiotyk i serię leków no grypa jednak. Więc odpuszczamy jednak bo nie chce teraz chorować.
|
#1082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agata pochwalisz sie oczywiscie?
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie w końcu wyspalam
zjadłam śniadanie a maly od rana wariacje uprawia czas sie wsiąść za jakies porzadki, ale szczerze nie za bardzo mi się chce, chyba przeczekam po prostu do wieczora, bo SR dzisiaj ![]() Minimonix zdrowka dla Ciebie i maluszka Agata pochwal sie lozeczkiem jak skrecicie
|
#1084 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widzialam gazetkę z tymi koszulami, bylu od soboty, ja wybralam sie do pepco w poniedzialek i juz ich nie bylo, pani powiedziała ze juz w sobote sie sprzedaly :-\ Cytat:
o matko ale mialas noc, wspolczuje :-* Szybkiego powrotu do domku zycze :-*
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
Moj ostatnio był już odwrócony główką w dół wiec chyba raczkami boksuje i uderza w pęcherz. Chociaż te malenstwa to tacy akrobaci ze pewnie i nóżka tam sięgnie
|
|
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
Poli, zmienilam
RoseLady gocha_cz agusia8919 NieIdealna Kabriela Odezwijcie sie w nowym watku
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
lewatywa
Zależy od szpitala czy dają czy kupujesz sama. Gdy byłam obejrzeć porodówkę pytałam i akurat w moim mówili, żeby sobie kupić. Myślę, że to wynikało z tego, że szpital nastawiony na naturalność i nie ma parcia na lewatywę, wybór kobiety. CC Zgadzam się z annihilate. W Polsce wykonuje się bardzo dużo CC, pod tym względem jesteśmy w czołówce krajów UE. Gdy patrzyłam na statystyki szpitalne przed pierwszym porodem, były w granicach 50%. Gdy prześledzę historie koleżanek statystyki podobne, a nawet chyba więcej jest po cesarce. Powody różne: pośladkowe ułożenie, brak postępów porodu, zaniki tętna, wskazania lekarskie (duża wada wzroku, inne problemy zdrowotne). Osobiście zauważyłam dużą zależność między nastawieniem a sposobem rodzenia. Np. znajome, które bardzo bały się porodu, mówiły, że chciałyby cesarkę (nawet bez wskazań) ostatecznie często ją miały. Może wynikało to ze stresu i gorszej współpracy podczas porodu. ubieranie dziecka Ja też z tych, które dziecka nie przegrzewają. A czapeczka to temat rzeka Pokolenie naszych rodziców ma na tym punkcie bzika. Dziecko urodziłam, gdy było już ciepło, więc czapeczki nie ubierałam. Notorycznie wysłuchiwałam uwag, że takie małe dziecko i nie ma czapeczki. Zawsze mnie to rozbawiało i pytałam: A mama/ciocia/pani nosi czapkę, gdy jest 30 stopni? ![]() temperatura w domu Mamy ok 20 stopni, dla nas w sam raz. |
|
|
|
#1088 | |
|
Winter is coming
|
witam
przespałam dzisiaj 12 godzin Cytat:
ja też dzisiaj czekam na kolejne przesyłki, dobrze, że mi się urlop kończy, bo byśmy z torbami poszli ![]() gosiaczek mam nadzieję, że z pieskiem wszystko będzie dobrze! u mnie w pepco też nie było tych koszul. Ale obczaiłam koszulę, jaką mogę kupić, tylko wolałabym zmierzyć stacjonarnie, bo nie wiem, czy wejdę http://marcinkowski.shop.pl/pl/p/Suk...dka-S-XXL/2150 Poli nareszcie masz imię ![]() do tesco warto zajrzeć, bo jest teraz faktycznie sporo promocji, ale ja poza pampersami nic nie kupiłam.
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
Akinomka nic nie stracilas z koszulami w pepco..pisalam wyzej ze tragedia. S ledwo tylek zakrywala a wielka na szeroko a M dlugoscia moze o centymetr wieksza a na szerokosc 150% Ski
no chyba ze lubisz takie plachty![]() Poszlam do tego paczkomatu i wracam z niczym...skrytka sie zaciela i nie wydalo mi paczki...a tak zachwalalam paczkomaty
|
#1090 |
|
Mama Land
|
Kopycio:
Ten kolor na zdjęciu to żółty, czy cytrynowy?? Chyba wkraczamy na niespokojne wody, bo ostatnie noce są dość kiepskie niesamowite uczucie, ani razu się nie obudziłam z potrzebą. I to by było na tyle. Makijaż mi dziś nie wyszedł, więc czuję się jak kupa. W drodze do lekarza pokłóciłam się z Meżem o uchwyt na telefon (który w drodze zepsuliśmy ).Martyna waży 1265 gram - mało, ale w normie. W drodze powrotnej zadzwonił szef TŻ, no i też jest jakaś spina w pracy. W ogóle wszystko, co ostatnio zjem staje mi w gardle - czyżby to przez żelazo, które ostatnio przyjmuję? ![]() Polinezyjka: ostatnio też do mnie przyszło oświecenie w sprawie imienia, więc wiem, jaka podniosła jest ta chwila Agata: Powtórzę się: cuda tworzysz MiniMonix: Chyba jeszcze nikt tak spokojnie nie traktował pobytu w szpitalu Dobre nastawienie, to podstawa! za poprawę stanu zdrowia!
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
Sposób na przerobienie jeansow na ciążowe http://www.merricksart.com/2016/01/d...jeans.html?m=1
Choć teraz już nam się nie opłaca na te dwa albo nawet niecale 2 miesiące. Spodobał mi się ten blog, fajne zestawy babka prezentuje. Szkoda ze w zimie ze strojem jest raczej małe pole do popisu |
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
Skasowalo mi cytaty...
Zrobię zdjęcia. Taki bujaczek mama kazała nam fo rozłożyć dziś by zobaczyć czy to hi jakoś badziew i w razie co oddać spowrotrm do sklepu. Poli polecam tamte dwie książki zwłaszcza Wojny Świata Wynurzonego główna postać to kobieta. Zabujczyni. Ogólnie mega. A co do Gildii to fakt wątek gejowski jest dość niepotrzebny Ale cóż ktoś tu chciał być postepowy. Ja dobrze spałam tylko na siku byłam w nocy w wc. Nie chce mi się wstawać. A jakbym wstała mogłabym iść do sh i zrobić obiad i ciasto. Coś mi się nie chce. Dziś jedziemy do teściowej. Mąż się cieszy bo już tęskni za mamą Coś mi się pisać nawet nie chce. Oczy mi się ciągle kleja. Miłego dnia ![]() Też weekend z mężem więc raczej będę miała co nadrabiać po powrocie. |
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
AsiaPo
Jakby mój pobyt tu był z innego powodu to pewnie bym się zamartwiała. A tak to wiem, że muszę przeczekać chorobę ![]() Lucy111 Sposób fajny, szkoda że wcześniej nie widziałam :p
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
Mini duuuzo zdrowka
![]() Sara była na liście imion Emilki, ale TZ sie na nie nie zgodził...
|
#1095 |
|
Wtajemniczenie
|
Obiad ugotowany zupka grochowa
( z torebki oczywiscie bo moj tz nie lubi jak groch plywa tylko musi miec smak grochu , mowilam juz ze jest dziwny) . 2 pranka zrobilam i wywiesilam na dwor taka piekna pogoda nie bede go dusic na suszarce zaraz ide na spacer bo grzech nie korzystac z takiej pieknej pogody
|
#1096 |
|
Zadomowienie
|
można by było testowac sposób na jakichś jeansach z sh, ale to chyba raczej na mniejszy brzuszek, teraz juz wolę te z pasem z HM
|
|
|
|
#1097 |
|
Rozeznanie
|
Lucy bardzo fajny ten blog
MiniMonix zdrówka! pytania do mam, które będą chustować ![]() Tak właśnie rozmyślam, i bym chyba chciała spróbować ![]() - kupujecie już chusty czy coś? jakie na początek są dobre? - wybieracie się na spotkanie/warsztaty z doradcą chustowym? właśnie się dowiedziałam, że obok w mieście jest własnie taka babka
|
#1098 | ||
|
Matka Smoka
|
Kropcia - odnośnie suplementów, może doradzisz: witaminę C w proszku bierzecie może? Na ile ważne jest aby była CZDA? Czy wystarczy po prostu spożywcza?
Cytat:
Cytat:
Na początek najlepsza czysta bawełna tkana, najlepiej używana - bo jest mniej sztywna. Ceny używek są prawie takie jak nówek, chusty mało tracą na wartości. Można kupować II gatunek, bo ma ewentualnie zaciągnięcia tylko. Marki polecane na początek: little frog, lenny lamb, natibaby, yaro, girasol, didymos. |
||
|
|
|
#1099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetne!!! zapmiętam na wszelki wypadek ![]() Cytat:
potem zaczaiłam, ze tam kamera jest.Cytat:
Ta babka co uczy chustowania w ogóle od siebie pożycza na tydzień chusty dzięki czemu wiesz co kupić. ja kupię: tkaną i kółkową, chcę mieć dwie. ALE najpierw je pożyczę bo no cóż teraz tak chcę - czy małej to będzie pasować? czy mi to będzie pasować? to wyjdzie po porodzie.Dobra wracam do leżenie, no strasznie się czuję
|
|
|
#1100 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też ym się wsciekła Cytat:
najważniejsze, że wszystko w normieja jutro na wizytę idę, ciekawe czy moje dzieciaki dobiły chociaż do 1200 g
|
|
#1101 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
). Na drobnoustroje ma duży wpływ temperatura, czas transportu, i już sama analiza - dlatego warto to robić w zaufanym miejscu. Mnie się już kilka razy zdarzyło, że różni lekarze mi odradzali diagnostykę, a polecali tam. Także ja już tam trochę kasy zostawiłam. Chyba przed porodem zrobię tam sobie wymazy też - niby robiłam i jest ok, ale wolę mieć pewność. Zakażenia dróg moczowych i intymnych są chyba o tyle ważne przy porodzie, że dziecko chyba może coś chwycić, niekoniecznie w tej samej postaci. Tylko upewnij się ile musisz zaczekać od wzięcia antybiotyku, bo pamiętam że przed pobraniem zawsze pytają kiedy i jaki lek był. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Mnie to pożyczanie nie przekonuje...przeglądnęła m oferty krakowskich doradczyń/wypożyczalni i są ograniczone zasoby, często bardzo drogie chusty. Nawet gdybym trafiła w pasującą mi, to potem zanim upoluję, zanim doślą - a czas upłynie. Skoro one nie tracą na wartości to wolę kupić uniwersalną, a jakby nie podeszła to sprzedać. |
||
|
|
|
#1102 |
|
Rozeznanie
|
Jutro zaczynam 33 tydzień!!! Coraz bliżej dziewczyny...
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a matka się cieszy jak głupia ,MiniMonix OMG ! no to dobrze że pojechałaś na dożylne leczenie bo faszerować się ciągle antybiotykami to nie fajnie. Podejżenie świńskiej grypy u ciężanej masakra ![]() agata no kopara mi opadła jakie Ty cuda potrafisz zrobić Asia PO znam te głupie kłutnie o nic w ciąży podobno nieznośna jestem a mi sie wydaję że wszyscy żyją w innej rzeczywistości Gratuluje udanej wizyty córa nie taka mała ojjjj te nasze skarby
|
|
|
#1104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=GGI;55595016] MiniMonix OMG ! no to dobrze że pojechałaś na dożylne leczenie bo faszerować się ciągle antybiotykami to nie fajnie. Podejżenie świńskiej grypy u ciężanej masakra ![]() Innego wyjścia nie miałam niestety. Pierwszy raz chyba tak zawalony nos i zatkane uszy jak teraz. Jakbym miała dzisiaj rodzić to chyba śpik po pas by mi wisiał od parcia haha I dobrze! Już niebawem będziemy tuliły nasze skarby małe Jakoś nawet przestałam się bać porodu i czekam cierpliwie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Dzięki za życzenia dla nas
|
|
#1105 |
|
Wtajemniczenie
|
Moni zdrówka życzę!
Poli- najważniejsze że Wam się imię podoba a z czym kojarzy sie innym to ich problem. Mloda mi o 23:45 zasypia i o tej porze juz nie mam siły na cytowanie i odpisywanie WYBACZCIE! Staram sie na tel na bieżąco czytać ale lecicie z postami ze czasem cos mi umyka. Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Minimonix -dobrze,że jesteś pod dobrą opieką
![]() Polinezyjka-gratuluje wyboru imienia Sara też była na naszej liście Siedzę już i czekam na jedzonko Jak mi przyniosą to was pokusze ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Piszę z telefonu tej aplikacji co któraś podała i jakoś za dużo mi tych buziek wyskakuje
|
|
|
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
MiniMonix
Dobrze że jesteś pod opieką. Wracaj szybko do zdrowia Polinezyjka Też dostałam meila z wiadomością ze paczka ma być dziś dostarczona ☺ Sara bardzo ładne imię i tak jak piszesz nie ma covpatrzeć na opinię innych. To ty i tz jesteście rodzicami i wam na się podobać Przemieszczanie się Zosia daje mi tak dziwne ruchy że ja Noe mam pojęcia jak ona tam siedzi... Od 20 tc jest główką w dół i nam nadzieje że tak została. Muszę wytrzymać do wtorku, wtedy mamy usg i mam nadzieję ze wszystkiego się dowiem ☺ Już nie mogę się doczekać kiedy ja zobaczę |
|
|
|
#1108 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ładny, taki równomierny od góry do dołu..nie to co moja piłka
Choć dziś mi koleżanka mamy w pracy powiedziała, że mi brzuch opadł i nie wiem jak liczysz tygodnie, bo mamy ten sam termin...i 33 tydzień zaczynam w niedzielę, jak każdy kolejny :P bo w sobotę masz 31,6 czyli 32 tydzień jeszcze :P no ale z tym naszym liczeniem to też hity są :P każda inaczej ![]() wstawiłam właśnie przedostatnie pranieee....hurra
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-12 o 13:05 |
|
|
|
#1109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Och udało się, kokosanki w piekarniku, zjem może i kawę wypiję hm hm. I do sklepu trzeba zmykać i robić dalej pyszności
![]() PLAN NA DZIŚ: sałatka z rukolą i krewetkami tarta z piersią z indyka i szpinakiem i suszonymi pomidorami Brownie z malinami kokosanki No muszę się wyrobić, narazie zrobiłam najprostszą rzecz (te kokosanki to najszybsze ciastka ever!!), więc kolejny numer to brownie bo też się szybciusie wydaje ![]() Sałatkę to zrobię zaraz przed przyjściem gości więc numer 3 będzie tarta ![]() O ja Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ruchy Zosi no to identyko moja Sara
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

wczoraj miałam stracha i wizję wcześniejszego porodu albo czegoś złego na szczęście przeszło... 

zjadłam śniadanie a maly od rana wariacje uprawia
o 00.40 słyszę jakies dziwne dźwięki... Okazało sie, ze pies zrobił kupkę w klatce i zaczął wymiotować. On nigdy w klatce nie zrobił,... No maz go dał na dwór, a poszedł wywalić ten kojec
a rano znaleźliśmy cos czerwonego w kilku miejscach, nie wiem czy to krew, czy farba z piłki, która mógł zjeść

no chyba ze lubisz takie plachty
ostatnio też do mnie przyszło oświecenie w sprawie imienia, więc wiem, jaka podniosła jest ta chwila
za poprawę stanu zdrowia!

i nie wiem jak liczysz tygodnie, bo mamy ten sam termin...i 33 tydzień zaczynam w niedzielę, jak każdy kolejny :P bo w sobotę masz 31,6 czyli 32 tydzień jeszcze :P no ale z tym naszym liczeniem to też hity są :P każda inaczej