Niedoczynność tarczycy - wątek zbiorczy! - część III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-02, 05:37   #1141
aga99792
Zakorzenienie

Dot.: Niedoczynność tarczycy - wątek zbiorczy! - część III

Ja ospalosc czuje codziennie ale moze to z przemeczenia. Chociaz do szkoly jak wstawalam podobnie to tego nie czulam a teraz do pracy mi ciezko wstac i w ciagu dnia zasypiam. Latwo tez sie dwnerwuje Na jakies blahostki. I czasami sama nie wiem o co mi chodzi ...

Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 06:26   #1142
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Dziewczyny ja się właśnie zalamalam. Odebrałam wyniki i wszystko już mam w normie. Ale pierwszy raz robiłam prolaktyna i norma do 35 a ja 95... Już nie mam siły chodzić po lekarzach. Czym to może być spowodowane? Mam 21 lat, okresy jak w zegarku 27-29 dni, nie obfite, w ciąży też nie jestem...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 08:25   #1143
blue3
dead & alive

Wam wystarczy raz coś napisać i wszystkim polecacie te same suplementy
Laura Rose, poczytaj o niedoborze magnezu, bo moim zdaniem Twoje objawy (skurcze, brak koncentracji, zmęczenie) wskazują na jego niedobór.
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 08:40   #1144
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfelins Pokaż wiadomość
Co do suplementów to polecam zażywać cały czas wit. D, selen, dieta bogata w omega 3, wit. z grupy B no i żelazo.
ja po wzięciu witaminy D mam naprawdę okropne samopoczucie.. jestem nie do życia, ból głowy i światłowstręt miałam dwa podejścia, bo jak to wszyscy mówią - witaminy D jest zawsze za mało, ale za każdym razem kończyło się to tym samym - przespanie całego dnia z kocem na głowie. Także następnym razem mam zamiar sprawdzić jej poziom, bo suplementacja w ciemno nie ma sensu.
MartusiaWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 08:46   #1145
blue3
dead & alive

Cytat:
Napisane przez MartusiaWu Pokaż wiadomość
ja po wzięciu witaminy D mam naprawdę okropne samopoczucie.. jestem nie do życia, ból głowy i światłowstręt miałam dwa podejścia, bo jak to wszyscy mówią - witaminy D jest zawsze za mało, ale za każdym razem kończyło się to tym samym - przespanie całego dnia z kocem na głowie. Także następnym razem mam zamiar sprawdzić jej poziom, bo suplementacja w ciemno nie ma sensu.
Problem może być w otoczce, możesz być uczulona na jakiś jej składnik, bo żeby przedawkować witaminę D trzeba brać przez długi okres czasu 16 tys jednostek i nie ma możliwości, żeby od razu po wzięciu jednej tabletki występowały objawy niepożądane Co nie zmienia faktu, że jeżeli masz jej prawidłowy poziom to nie ma sensu obciążać wątroby i żołądka suplementami, bo w końcu one też dadzą o sobie znać.
Stary 2016-08-02, 09:00   #1146
smerffie
Zakorzenienie

Jaki poziom wit D3 jest optymalny?

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 09:02   #1147
aga99792
Zakorzenienie

Czy zaburzenia skorne jakies krosty itp moga byc tez objawem chorej tarczycy? Czy to juz nie koniecznie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 09:03   #1148
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Problem może być w otoczce, możesz być uczulona na jakiś jej składnik, bo żeby przedawkować witaminę D trzeba brać przez długi okres czasu 16 tys jednostek i nie ma możliwości, żeby od razu po wzięciu jednej tabletki występowały objawy niepożądane Co nie zmienia faktu, że jeżeli masz jej prawidłowy poziom to nie ma sensu obciążać wątroby i żołądka suplementami, bo w końcu one też dadzą o sobie znać.
prawda, nie wykluczam, że problem leży w innym składniku, chociaż do tej pory nigdy mi się to nie przytrafiło, ale uznałam, że właśnie bezsensu jest latem pakować w siebie suplementy, wcześniej sprawdzę jaki mam poziom
Stary 2016-08-02, 09:37   #1149
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Wam wystarczy raz coś napisać i wszystkim polecacie te same suplementy
Laura Rose, poczytaj o niedoborze magnezu, bo moim zdaniem Twoje objawy (skurcze, brak koncentracji, zmęczenie) wskazują na jego niedobór.
Dzięki, sprawdzę z tym brakiem koncentracji nurtuje mnie to, że w żadnym wypadku nie jest to zmęczenie. Przez dwa lata się z tym uzeralam i teraz jest super. Mam sporo energii, lepszy nastrój, ale właśnie ta koncentracja/ mulenie, które się pojawia przy czymś monotonnym. Dawniej mogłabym oglądać filmy całą noc po ciężkim dniu, więc jestem pewna, że coś się zmieniło w ostatnich miesiącach, nie wiem tylko, czy to wina okolotarczycowa
Stary 2016-08-02, 09:44   #1150
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się właśnie zalamalam. Odebrałam wyniki i wszystko już mam w normie. Ale pierwszy raz robiłam prolaktyna i norma do 35 a ja 95... Już nie mam siły chodzić po lekarzach. Czym to może być spowodowane? Mam 21 lat, okresy jak w zegarku 27-29 dni, nie obfite, w ciąży też nie jestem...

Up

MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 10:15   #1151
blue3
dead & alive

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Dzięki, sprawdzę z tym brakiem koncentracji nurtuje mnie to, że w żadnym wypadku nie jest to zmęczenie. Przez dwa lata się z tym uzeralam i teraz jest super. Mam sporo energii, lepszy nastrój, ale właśnie ta koncentracja/ mulenie, które się pojawia przy czymś monotonnym. Dawniej mogłabym oglądać filmy całą noc po ciężkim dniu, więc jestem pewna, że coś się zmieniło w ostatnich miesiącach, nie wiem tylko, czy to wina okolotarczycowa
To jak najbardziej mogą być problemy związane z niedoborem magnezu, ale tak naprawdę trzeba byłoby go suplementować w ciemno i sprawdzić efekt, bo wyniki poziomu magnezu we krwi nie są miarodajne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 10:31   #1152
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
a te problemy z koncentracją to nie jest domena hashi czasem?
Stary 2016-08-02, 10:34   #1153
blue3
dead & alive

Cytat:
Skurcze łydek też?
Stary 2016-08-02, 10:41   #1154
jxde
Raczkowanie

Cześć, dziewczyny!

2 lata mnie tu nie było, ale najwidoczniej nie miałam żadnego problemu, żebym mogła się tu pojawić, aż do teraz

Piszę to w tym wątku, bo podejrzewam, że to właśnie niedoczynność tarczycy jest ''winowajcą' mojego samopoczucia.

Otóż, od jakiegoś miesiąca czuję się po prostu źle. Począwszy od zaburzeń miesiączkowania, czego nie miałam nigdy (tak, zawsze przychodziła wtedy kiedy powinna). Miesiąc temu spóźniła mi się 6 dni, a w tym miesiącu to chyba sobie trochę zabalowała, bo pojawiła się dopiero po 20 dniach. W dodatku nie miałam jeszcze tak bolesnej miesiączki jak tym razem. Dziś na szczęście jest ostatni dzień.

Poza zaburzeniami miesiączkowania, od jakiegoś tygodnia mam mdłości (bez full wersji ). Irytujące, bo będąc na urodzinach mojego TŻ, myślałam, że umieram. Zaczęło mi się kręcić w głowie, miałam ochotę zwrócić wszystko co zjadłam, a moja teściowa myślała, że jestem w ciąży. Never happened, bo zachowujemy ''czystość'' do ślubu i seksu nie uprawiamy. Budzę się rano, jem śniadanie - mdli mnie. Siedzę, nic nie robię - mdli mnie. Po wypiciu litra wody zaczynam czuć się lepiej, ale po jakimś czasie znowu przychodzi to samo

Kolejną dziwną sprawą jest to, że kiedy zaczyna mnie mdlić robi mi się tak zimno, że zaczynam się trząść. 35 stopni Celsjusza na dworze, a ja potrafię siedzieć w swetrze, gdzie po 15 minutach leżę w samym staniku, bo... jest mi gorąco. Mój TŻ nie wie czy przynosić gorącą herbatę czy zimne okłady.

Dodam tylko, że moja mama ma niedoczynność tarczycy, ale do dnia dzisiejszego nie pomyślałam o tym, że ja mogłam to też odziedziczyć. Po prostu zdziwił mnie sam fakt, że to stało się tak nagle. Chyba, że przesadzam i odczuwałam to zawsze, ale nie zwracałam na to uwagi.

Co o tym sądzicie? Miałyście coś podobnego?
jxde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 11:11   #1155
MartusiaWu
Zakorzenienie

Cytat:
Skurcze łydek też?
no dobra...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-02, 11:24   #1156
blue3
dead & alive

Cytat:
no dobra...
Tym bardziej, że Laura Rose miała anemię, więc możliwe, że ma też niedobór magnezu. Chociaż na forum oczywiście możemy tylko gdybać
Stary 2016-08-02, 11:46   #1157
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
To jak najbardziej mogą być problemy związane z niedoborem magnezu, ale tak naprawdę trzeba byłoby go suplementować w ciemno i sprawdzić efekt, bo wyniki poziomu magnezu we krwi nie są miarodajne
Czyli nawet nie warto sprawdzać magnezu na badaniu krwi?
Cytat:
Muszę poczytać więcej o hashi i iść do innego lekarza tak czy inaczej.
Cytat:
Skurcze łydek też?
Te skurcze mi się pojawiły dopiero parę tygodni temu, w trakcie suplementacji żelaza. Mulenie już wcześniej, jeśli to coś zmienia.
Cytat:
Napisane przez jxde Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny!

2 lata mnie tu nie było, ale najwidoczniej nie miałam żadnego problemu, żebym mogła się tu pojawić, aż do teraz

Piszę to w tym wątku, bo podejrzewam, że to właśnie niedoczynność tarczycy jest ''winowajcą' mojego samopoczucia.

Otóż, od jakiegoś miesiąca czuję się po prostu źle. Począwszy od zaburzeń miesiączkowania, czego nie miałam nigdy (tak, zawsze przychodziła wtedy kiedy powinna). Miesiąc temu spóźniła mi się 6 dni, a w tym miesiącu to chyba sobie trochę zabalowała, bo pojawiła się dopiero po 20 dniach. W dodatku nie miałam jeszcze tak bolesnej miesiączki jak tym razem. Dziś na szczęście jest ostatni dzień.

Poza zaburzeniami miesiączkowania, od jakiegoś tygodnia mam mdłości (bez full wersji ). Irytujące, bo będąc na urodzinach mojego TŻ, myślałam, że umieram. Zaczęło mi się kręcić w głowie, miałam ochotę zwrócić wszystko co zjadłam, a moja teściowa myślała, że jestem w ciąży. Never happened, bo zachowujemy ''czystość'' do ślubu i seksu nie uprawiamy. Budzę się rano, jem śniadanie - mdli mnie. Siedzę, nic nie robię - mdli mnie. Po wypiciu litra wody zaczynam czuć się lepiej, ale po jakimś czasie znowu przychodzi to samo

Kolejną dziwną sprawą jest to, że kiedy zaczyna mnie mdlić robi mi się tak zimno, że zaczynam się trząść. 35 stopni Celsjusza na dworze, a ja potrafię siedzieć w swetrze, gdzie po 15 minutach leżę w samym staniku, bo... jest mi gorąco. Mój TŻ nie wie czy przynosić gorącą herbatę czy zimne okłady.

Dodam tylko, że moja mama ma niedoczynność tarczycy, ale do dnia dzisiejszego nie pomyślałam o tym, że ja mogłam to też odziedziczyć. Po prostu zdziwił mnie sam fakt, że to stało się tak nagle. Chyba, że przesadzam i odczuwałam to zawsze, ale nie zwracałam na to uwagi.

Co o tym sądzicie? Miałyście coś podobnego?
Ciężko się wypowiedzieć jednoznacznie, bo różne objawy mogą świadczyć o niedoczynności, ale wcale nie muszą. Przebadaj się, będziesz bliżej prawdy . Takie mdłości i przeszywające zimno też mi się zdarzają (zdarzały? ostatnie parę miesięcy jest ok).
Stary 2016-08-02, 11:49   #1158
jxde
Raczkowanie

Czyli skierowanie od rodzinnego. Rozumiem.
To raczej nie są żadne przypadłości ginekologiczne?

jxde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-02, 13:29   #1159
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
Jaki poziom wit D3 jest optymalny?
50-70. Norma to 30-100.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 00:22   #1160
201611290918
Konto usunięte

Chciałam zdać relację z drugiej wizyty u endo, oraz troszkę się was poradzić ze względu na kilka nieprawidłowości, z którymi poszłam do endo, podzielę to "tematycznie"

1. Pierwszą zauważoną nieprawidłowością (przez gin.) była podwyższona prolaktyna- robiłam test z metoclopramidem, urosla 12x- endo powiedziała, ze raczej guza przysadki nie ma, dostałam wczoraj bromergon.
2. podwyzszony androstendion- tu diagnozy nie ma, jajniki na USG wyglądały OK, ale mam wątpliwości, czy usg było dobrze przeprowadzone, chcę je powtórzyć. Endo powiedziała, ze mam powtórzyć androstendion, oraz zbadać 17-OH -prog. Testosteron całkowity miałam w normie, raczej w dolnej granicy. Endo powiedziała, że to, że mam prawidłowe jajniki na USG nie wyklucza PCOS. Ponoć można mieć PCOS z prawidłowym USG, oraz nie mieć PCOS z pęcherzykami na jajnikach. Ja miałam przekroczony androstendion, trądzik i nieregularne cykle, mam zbadać w.w. hormony.

3. Na koniec pokazałam endo wyniki TSH, FT3 i FT4 i aTPO
TSH 4,44 (norma: 0,4-4)

FT4 29.79% [ wynik 14.5, norma (10.3 - 24.4)] (wrzuciłam do kalkulatora tarczycy, stąd procenty

FT3 46.75% [ wynik 4.17, norma (2.3 - 6.3)]

anty-TPO <10 (norma 0-35)

Stwierdziła niedoczynność, dostałam Letrox 50. Od razu zrobiła mi USG. Wyniki średnio rozumiem, z tego co byłam w stanie odczytać, mam jakies zwłóknienia, podwyższone unaczynienie, oraz "obraz przemawia za limf. zapaleniem tarczycy". Endo pokazywała mi na monitorze takie "ogniska" czerwone, wskazujące na zapalenie, ale powiedziała, ze nie każde zapalenie to Hashimoto, mam zbadać pozostałe przeciwciała, anty TG i p/c. p. recept. TSH

4.Wspomniałam, że mam bardzo niskie ciśnienie + mama ma niedoczynność kory nadnerczy (oprócz niedoczynności tarczycy)-> mam zbadać kortyzol

5. Przeliczyłam sobie wartości z USG na objętość tarczycy- wyszło mi 7,550 ml, czy to jest OK? Endo tego nie liczyła, mam tylko wymiary

Troszkę jestem zmartwiona, jakie zapalenie tarczycy mogę mieć oprócz Hashimoto, przy niedoczynności? Oprócz tego byłabym wdzięczna za radę odnośnie lekarki, ponieważ nie mam kompletnie doświadczenia w tej sferze, nie wiem po czym poznać dobrego endokrynologa Troszkę przeszkadzało mi w tej lekarce to, że na moje pytania np. odnośnie zapalenia tarczycy, co to może być, odpowiadała "zrobisz przeciwciała, zobaczymy", nie wiem czy to dobrze, czy źle. Oprócz tego dalej nie wiem co jest przyczyną skaczącej prolaktyny, endo stwierdziła tylko "nadmierne wydzielanie". Endo jest ordynatorem na oddziale endokrynologii, idąc do niej prywatnie miałam nadzieje na bezpłatne badania w szpitalu. Tymczasem jestem po 2 wizytach, dostałam tylko letrox i bromergon, oraz kolejne badania do zrobienia bo endo podejrzewa kolejne nieprawidłowości. Nie wiem co mam myśleć
201611290918 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 11:44   #1161
blue3
dead & alive

Cytat:
Czyli nawet nie warto sprawdzać magnezu na badaniu krwi?

Muszę poczytać więcej o hashi i iść do innego lekarza tak czy inaczej.

Te skurcze mi się pojawiły dopiero parę tygodni temu, w trakcie suplementacji żelaza. Mulenie już wcześniej, jeśli to coś zmienia.

Ciężko się wypowiedzieć jednoznacznie, bo różne objawy mogą świadczyć o niedoczynności, ale wcale nie muszą. Przebadaj się, będziesz bliżej prawdy . Takie mdłości i przeszywające zimno też mi się zdarzają (zdarzały? ostatnie parę miesięcy jest ok).
Poziom magnezu we krwi to około 1% magnezu w całym organizmie, gdyby badania we krwi wyszły nieprawidłowo to znaczyłoby, że poziom magnezu w całym organizmie spadł do wartości krytycznej

Żelazo jest dosyć silnym pierwiastkiem i przyjmowane z posiłkami (lub suplementami) zawierającymi magnez wzajemnie niwelują swoje działanie. Ponieważ przyjmowałaś dużą dawkę żelaza nie odczułaś jego braku, ale zaczął doskwierać Ci brak magnezu

Oczywiście to tylko moja internetowa teoria
Stary 2016-08-03, 12:29   #1162
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Dziewczyny, witam się i ja. Zasubskrybowałam po odebraniu wyników TSH. Poszłam do internisty dostałam zlecenie, i wyniki wyglądają tak

TSH: 4,03 ÎźIU/ml (badanie sprzed kilku dni)
i z dzisiaj:
fT3: 4,58 pmol/l
fT4: 15,61 pmol/l
P.ciała przeciwtarczycowe mikrosomalne - ATPO: 5,94 IU/ml

komentarz od lekarza: Wyniki badań prawidłowe. Nie ma potrzeby odbycia wizyty.
W normach się mieszczę (no poza TSH)

A ja się czuję jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł. Spać spać i spać. Cały czas zimno, dogrzewam się non stop - przynajmniej stopy...
Może powinnam coś jeszcze zbadać? Jakieś pomysły?
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 12:32   #1163
aga99792
Zakorzenienie

Hejo istapp

No tsh i co ze w normie jak za duze.

Reszta nie wiem jaka powinna byc. Bo jeszcze przede mna te badania.

Idz do endo. Nie sluchaj rodzinnego 😊

Stary 2016-08-03, 12:41   #1164
MartusiaWu
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;63751831]Dziewczyny, witam się i ja. Zasubskrybowałam po odebraniu wyników TSH. Poszłam do internisty dostałam zlecenie, i wyniki wyglądają tak

i z dzisiaj:

A ja się czuję jakby mnie ktoś przeżuł i wypluł. Spać spać i spać. Cały czas zimno, dogrzewam się non stop - przynajmniej stopy...
Może powinnam coś jeszcze zbadać? Jakieś pomysły?[/QUOTE]

nie robiłaś w całości z TSH dzisiaj?
daj jeszcze normy
Stary 2016-08-03, 12:54   #1165
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Poziom magnezu we krwi to około 1% magnezu w całym organizmie, gdyby badania we krwi wyszły nieprawidłowo to znaczyłoby, że poziom magnezu w całym organizmie spadł do wartości krytycznej

Żelazo jest dosyć silnym pierwiastkiem i przyjmowane z posiłkami (lub suplementami) zawierającymi magnez wzajemnie niwelują swoje działanie. Ponieważ przyjmowałaś dużą dawkę żelaza nie odczułaś jego braku, ale zaczął doskwierać Ci brak magnezu

Oczywiście to tylko moja internetowa teoria
Dobrze wiedzieć, dzięki
[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;63751831]Dziewczyny, witam się i ja. Zasubskrybowałam po odebraniu wyników TSH. Poszłam do internisty dostałam zlecenie, i wyniki wyglądają tak

i z dzisiaj:

Może powinnam coś jeszcze zbadać? Jakieś pomysły?[/QUOTE]
Idź do endo. Dupka, a nie prawidłowe wyniki w połączeniu z objawami
Stary 2016-08-03, 12:55   #1166
Konto usunięte

Cytat:
nie robiłaś w całości z TSH dzisiaj?
daj jeszcze normy
no nie robiłam...bo mi nie zlecił. sprawdziłam w domu zlecenie (bo to wszystko w systemie i już po ptokach)

fT3 wynik: 4,58 pmol/l, norma 3,1 - 6,8
fT4 wynik: 15,61 pmol/l, norma 12 - 22
P.ciała przeciwtarczycowe mikrosomalne - ATPO wynik: 5,94 IU/ml, norma: < 34

TSH robiłam diagnostyce, no to moje jak pisałam 4,03, a norma 4,20
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-03, 13:05   #1167
MartusiaWu
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;63753116]no nie robiłam...bo mi nie zlecił. sprawdziłam w domu zlecenie (bo to wszystko w systemie i już po ptokach)

fT3 wynik: 4,58 pmol/l, norma 3,1 - 6,8
fT4 wynik: 15,61 pmol/l, norma 12 - 22
P.ciała przeciwtarczycowe mikrosomalne - ATPO wynik: 5,94 IU/ml, norma: < 34

TSH robiłam diagnostyce, no to moje jak pisałam 4,03, a norma 4,20 [/QUOTE]

FT4 36.10% [ wynik 15.61, norma (12 - 22)]
FT3 40% [ wynik 4.58, norma (3.1 - 6.8)]

z tego co wiem, źle przy takich wynikach nie jest, ale szału też nie ma
w wielu miejscach zalecają wyniki fT3 i fT4 powyżej 50%

dobrze jest trójce sprawdzać razem, jakbyś z tymi ft3i4 sprawdziła tsh, to by można było chociaż wykluczyć błąd labo

ogarnięty endo potrzebny koniecznie, tutaj jest o subklinicznej niedoczynność i to by się jakby z wynikami pokrywało

Edytowane przez MartusiaWu
Czas edycji: 2016-08-03 o 13:07

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-03, 13:12   #1168
Konto usunięte

Dziękuję I szukam sensownego endo w wawie w takim razie.
Stary 2016-08-03, 15:33   #1169
aga99792
Zakorzenienie

A. No i siostra mowila ze ta endo do ktorej ide robi usg. Tylko ciekawe czy zrobi. Aczkolwiek mowila ze ona jest dokladna bardzo jak dla niej .

Stary 2016-08-03, 16:52   #1170
Adrianna_8
Zakorzenienie

Hejo, odebralam dzisiaj wyniki krwi i sie zalamalam.

TSH - 4,8 (wczesniej 0,19)
Ft3 - 4,39 (nie moge teraz sprawdzic wczesniejszych wynikow, ale spadlo)
Ft4 - 16,53 (spadlo z 23)
Anty TPO 175 (z 34,9)

Troche mnie te wyniki podlamaly. Zaczelam diete, chudne 1kg tygodniowo, a tu tak slabe wyniki. Zaczelam ograniczac gluten. Do tej pory bralam 75, a na weekend 62,5. Przez ostatnie 2-3 tyg. bralam tylko 62,5, bo 75 sie skonczylo. Czy to ta obnizona dawka mogla tak zadzialac? Dodatkowo w maju zaczelam brac tabletki anty. Organizm ogolnie na tabletki zareagowal w porzadku (poza zwiekszonym tradzikiem, sytuacja juz wraca do normy). Czy tabletki antykoncepcyjna moga miec wplyw?

Suplementuje sie wit D3 i od niedawna selenem.

Jutro zapisze sie do endo, wiec pewnie wizyta za 2 tyg. mi wypadnie.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości