|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1143 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
myślę żeby iść gdzieś nawet sama Cytat:
Właśnie go poprosiłam czy jutro mógłby nie robić nadgodzin bo chciałam wspólnie wieczór spędzić w końcu no to odparł ze zobaczymy ale wątpi |
||
|
|
|
#1144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musiałabyś porównać skład tych drogich witamin o których pisały dziewczyny - jeśli ma taki sam jak wyżej wymienione "składniki" to może wyjdzie Was to taniej a i lepiej łykać czyste formy, niż takie skupione w jednej tabletce. MalaMi chyba pisała właśnie że jej mąż łyka wszystkie składniki oddzielnie, więc może ona coś podpowie ![]() A My nigdzie się stąd nie ruszamy, więc jeśli tylko masz ochotę to pisz śmiało - będziemy wspierać na tyle na ile możemy Cytat:
Mimo wszystko mam nadzieję, że Twój przypadek to ten z wczesną ciążą i beta jeszcze ruszy!. Będziemy tu trzymać kciuki za Ciebie i Twoją silną fasolkę, aby dała radę! [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5965119 6] jeszcze rok temu przynajmniej raz w miesiącu gdzieś razem jeździliśmy.. po wyjeździe za granicę mogę zapomnieć a tak marzy mi się wspólny weekend poza domem gdziekolwiek.. Właśnie go poprosiłam czy jutro mógłby nie robić nadgodzin bo chciałam wspólnie wieczór spędzić w końcu no to odparł ze zobaczymy ale wątpi[/QUOTE] Ehh....... ![]() Lidka - kurka wodna, no! Dziewczyny, trzeba wytrzymać jeszcze te okropne ostatnie dni kwietnia i zaczekać na maj! To mój ukochany miesiąc, więc wierzę, że on da nam duuużo radości
|
|
|
#1145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny musi tu nastać troche radości, wszystko się ułoży zobaczycie, MUSI być dobrze, pamiętajcie że droga na szczyt zawsze prowadzi pod górkę !!!!!!!!! |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
zUa_tysica
Szczera prawda. Szkoda tylko że czasami ta górka taka wyyysoka... Mój instynk macierzyński powiem Wam, że budzi się coraz bardziej. Dzisiaj tak leżałam i uświadomiłam sobie, że chcę dzidzie tak na poważnie nie to że co ma być to będzie choć takie założenie mamy ale bardziej zależy mi na tym by wyszło. A z moim prawym jajnikiem to się już zaprzyjaźniam bo towarzyszy mi caaaaly czas chyba żebym sie samotna jakaś nie poczuła ;-) hihi Milagr0s trzymamy kciuki! I pamiętajmy zawsze po "burzy" przychodzi słońce. Także następnym razem dobre wiadomości się posypią. Tego sie trzymajmy ![]() W nas siła! 😊
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
maddd zobaczysz, że będzie dobrze Jeszcze trochę i na pewno będziecie mieć małą kruszynkę! Nie można się poddawać! Bądź silna!!! ![]() zUa_tysica ja zamierzam kupić na urlopie tę książkę :P Ahoy, justkonev powodzenia! MilagrOs
|
|
#1150 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() koszt u mnie to 40 zl byl. pamietaj o tych zasadach higien, o ktorych [isalam mydlo antyseptyczne i chusteczki. morfologie z krwi? nie wiem czy to konieczne, ale zawsze mozna. z krwi to bardziej hormony mozna mu zbadac. Cytat:
![]() dasz rade do poniedzialku? moze zrob wczesniej też? jutro lub w sobote? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jakie badania warto zrobić. Mam 3 msc po odstawieniu tabletek i pierwsza wizyta u gina po tym. Chciałabym pójść do lekarza już z jakimi wynikami, żeby uniknąć podwójnego wydatku. Wizytę mam w czwartek i mam nadzieję, że znajdę jakieś czynne laboratorium w poniedziałek...choć może być ciężko. Na pewno muszę koniecznie zbadać prolaktynę, tsh i ft4, może morfologię, bo miałam niedobór żelaza i na pewno wit. D. Czy coś jeszcze ? Dziś mam 2 dc.
Pytanie numer 2 czy to normalne, że po odstawieniu tabletek mogę mieć bardzo skąpe miesiączki? Dziś mam 2 dzień miesiączki i już chyba końca dobiega, takie bardziej plamienie. Kiedyś okres miałam 7 dni!
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
krysztalek88 co do badań to dziewczyny napewno Ci lepiej doradzą niż ja, ale jeśli chodzi o miesiączkę to ja też mam po odstawieniu tabletek dosyć skąpą. Trwa tak 3 max 4 dni z czego ostatni dzień to bardziej już plamienie, więc chyba nic w tym złego
|
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
Krysztalek, nie dziękuję
i tez życzę powodzenia
|
#1154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do kofeiny, to też pewnie bez przesady. 200mg to jest dla kobiet w ciąży, czyli tyle może bezpiecznie "wypić" rozwijające się dziecko. Więc myślę, że spokojnie mąż może więcej. Posprawdzaj sobie dokładnie w sieci, bo to też zależy od tego jaka herbata czy kawa. Np. mała kawa z ekspresu ma mniej niż pełen kubek fusów zalanych wodą - sporo zależy od długości parzenia (w ekspresie to jest ilość wody - np. mniej kofeiny ma espresso niż duża kawa). Oczywiście nie trzeba od razu inwestować w ekspres - po prostu takich zalewanych można wypić mniej. Myślę, że w ogóle głównym problemem z kawą jest to, że wypłukuje magnez - widziałam, że jest na liście zalecanych suplementów. Herbata chyba tego nie robi, albo przynajmniej nie w tak dużym stopniu. |
|
|
|
|
#1155 | ||||
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jesteście kochane! Nie wiem co bym bez was robiła... :-//// Oprócz męża nie mam z kim o tym porozmawiać On w ogóle nie przejął się tym co się dzisiaj działo - powiedział ze albo błąd badań albo jakieś chwilowe zatrzymanie wzrostu i jest pozytywnie nastawiony. __malaMi__ no właśnie ze nie wytrzymam oczywiście do poniedziałku i dzisiaj jeszcze powtórzę - będę bardziej pewna w jakim kierunku wszystko idzie Przez ostatni tydzień spełniło się moje marzenie budzić się przed budzikiem, tylko trochę przesadzone - od 4-5 czy czasami od 2 juz nie śpię i mogę zaczynać nowy dzień. Idę spać pomiedzy 21 a 22. Dziś miałam spać do 7, a juz 4 i jestem wyspana. Eeehhhh.... |
||||
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Milagr0s trzymaj się, czekam na to aż beta będzie rosnąć. Obserwuję podobną sytuację na Ovufriend, też dziewczynie beta bardzo mało rosła, później troszkę więcej, później znowu mało, do tego plamiła cały czas, oczywiście załamana, a w tym tygodniu widziała SERDUSZKO! Wszystko jest dobrze! U Ciebie też tak będzie
|
|
|
|
#1157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pater bardzo dziękuje za wsparcie!! Po 12 musza być wyniki wiec na pewno odezwę się ![]() Miłego dnia i weekendu wszystkim! |
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Milagros może faktycznie mąż ma dobre podejście, pozytywne nastawienie też jest ważne
Czekamy
|
#1159 |
|
Wtajemniczenie
|
Milagros trzymamy kciuki i czekamy na wyniki!!!!!
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Milagros czekam z niecierpliwością na wynik bety! Na bank będzie piękny!
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Milagros trzymam kciuki i kibicuje
![]() Moj M. chce dobrze, ale czasem tak bardzo mnie nie rozumie... W ogole od wczoraj co chwile rycze Dzis bylam pobraac krew w 2miejscach, na anty TPO i TG, toxo, chlamydie, gr. krwi, hiv i wit D. W pon jeszcze morfologia,powtorka tsh, elektrolity itp. ale na szczescie na to mam skierowanie. Pozniej dentysta. W przyszllym miesiacu jeszcze AMH, powtorka prolaktyny, fsh, lh, estradiol...nie wiem tez czy musze robic reszte wskaznikow przeciwcial antyfosfolipidowych, kiedy kardiolipiny sa ok? Myslleo tym wszystkim i psychicznie mam podloge
Edytowane przez agusia8524 Czas edycji: 2016-04-29 o 10:06 |
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj o 17 pierwszy raz zobaczę pięknie bijące serduszko i dużego Maluszka
Naczekałam się dwa tygodnie to będzie piękna nagroda i cudownie rozpoczęty dłuuuuugi weekend Juuuuuupiiiiii! |
|
|
|
#1163 |
|
Zadomowienie
|
monika0185
No to super! Szczesciara z Ciebie ;-) ❤ Oby zdrowo rósł maluszek ! ![]() Ajjj też już bym chciała być na tym etapie ;-)
|
#1164 |
|
Wtajemniczenie
|
Milagros ja tez trzymam kciuki za Twoja bete!!
Dziewczyny w poniedziałek jedziemy z samego rana z mezem do laboratorium, chcemy zrobic ten posiew o ktorym pisala Mala Mi, dodatkowo piwtorzyc badanie samego nasienia, i chyba heszcze zrobiny mu z krwi testosteron i estrogen.. myślicie ze jeszcze cos powinien zrobic? No i przy okazji ja zrobie badania z krwi.. moja "świetna" lekarka od ponad roku na nic mnie nie wyslala wiec sama sobie zrobie trudno pojde bez skierowania:/ teraz tyljo pytanie, jak myślicie co powinnam zbadac przede wszystkim? Na pewno morfologie krwi, hormon tarczycy, chokesterol tez? Czytalam jeszcze o glukozie. Nie znam sie na tym kompletnie, podpowiecie mi? prosze![]() Z tymi wynikami chcemy isc do kliniki niepłodności( ). Ale do innej niz do tej co maz robil badania Wizyta 250zeta wiec narazue odmówie wizyte u tej lekarki co mialam isc prywatnie (bo ta moja co tyle lat do niej chodze jest na nfz)..zobaczymy najpierw co tam bam powiedzą
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczysz będzie dobrze ![]() Każdy lekarz może sie mylić także zobaczycie co inny Wam powie. Trzymam kciuki za super wyniki. ![]() A co do badań to nie podpowiem. Ja tylko u ginekolog mojej byłam. Zbadała mnie pod względem warunków moich narządów i tyle. Na razie starczy. Jak nie będzie nam szło przez dłuższy czas to dopiero wtedy pójdę.
|
|
#1166 | ||
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
No wreszcie!! :-D Super weekend wam się zapowiada Cytat:
Mi gin przy staraniach kazał zbadać fsh, LH, estradiol, PRL 2-4dc oraz TSH obojętnie kiedy + progesteron 26-28 dc Tez zlecono mi rożne wymazy z szyjki macicy (bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby, mikoplazma, ureoplazma, chlamydii) Pomysł z klinika niepłodności jest bardzo fajny - to w końcu ich specjalizacja. Bardzo wam kibicuje!! Najważniejsze to plan! I na pewno warto porównać opinie kilku lekarzy w tak ważnej kwestii. Jeśli okaże się ze problem jest całkowicie po tz stronie to oprócz kliniki niepłodności warto będzie pójść do androloga który tez tym męskim tematem zajmuje się. Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-04-29 o 10:23 |
||
|
|
|
#1167 | |||
|
Zadomowienie
|
Jaki dziś piękny dzień u mnie
wiecie co jakoś mam dziś dobry humor i nie przejmuję się tymi pęcherzykami byłam dziś zbadać jeszcze estradiol, czas wystawia nas na próbę a ja postanowiłam już się nie załamywać, chociaż wczoraj ryczałam w poduszkę jak oglądałam przyjaciółki.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1168 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Badania w kobiecej niepłodności związanej z zaburzeniami owulacji to: - w 10 dniu cyklu: estradiol, LH i FSH - w 13 dniu cyklu: estradiol, LH i FSH - w 21 dniu cyklu: PRL, testosteron i progesteron Wyniki prawidłowe to: - stosunek LH/FSH w 10 dniu cyklu równy 1 - narastanie stężenia Estradiolu między 10 a 13 dniem cyklu od 20 do 480 pg/ml - stężenie progesteronu > 8ng/ml i prawidłowe stężenie PRL i testosteronu" To ze strony Diagnostyki. Ale jak wkleiłam, to dopiero się kapnęłam, że ja robiłam estradiol, LH i FSH w 3 dc, można od 2 do 4 dc robić, może jutro Ci się uda? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do badań, to wyżej napisałam. Koniecznie się przebadaj i macie super plan. Myślę, ze u TZta wystarczy to, co napisałaś, może jeszcze prolaktynę zróbcie. Edytowane przez cavagirl Czas edycji: 2016-04-29 o 10:50 |
||||
|
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
Milagr0s już po 12, jak wyniki... W sumie to cały dzisiejszy dzień o niczym innym nie myślę jak o tym co z Twoją betą...
Mi się śniło, że znowu dostałam okres... Też macie obsesje sprawdzania papieru w toalecie? U mnie to już chyba zakrawa już na chorobę psychiczną... |
|
|
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

), którymi się WSPÓLNIE opiekujemy, i to nas bardzo do siebie zbliża. Tak, że seks 3 razy w miesiącu nie jest problemem
Dlatego wiem że muszę byc silna

Naczekałam się dwa tygodnie to będzie piękna nagroda i cudownie rozpoczęty dłuuuuugi weekend