|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
spoko tak musi oddać nasienie tylko wymagane są szczególne zasady higieny, bo jak nie zachowa zasad to wynik wyjdzie fałszywie dodatni.u nas była cała instrukcja, umyć ręce dokładnie i penisa mydlem antybakteryjnym, potem osuszyc go jałową gazą. znowu zdezynfekować ręce chusteczkami antyseptycznymi no i przysztapic do dzialania - do kubeczka ![]() odnosnie zanizenia wyników, tak jak napisałam, nie mówię, że mega zaniżyli, ale wystarczy, że ma 2% a nie 0 i to już jest pole do działania i poprawy. Bo definitywne 0%, ktore potwierdzi się kilkoma badaniami to już faktycznie kiepsko. Ale naprawdę nie wierzę, że u was tak jest |
|
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Maddd
![]() na pewno macie teraz mega doła i stres , ale powtórzcie badania na spokojnie. Jeśli dalej będą złe wyniki to przynajmniej zaleźliście przyczynę i można coś zacząć z tym robić ...marne pocieszenie, ale zawsze coś. Nie znam się na tym, ale wydaję mi się że łatwiej leczyć mężczyznę niż kobietę z problemów z płodnością. Najważniejsze, że twój mąż chce się badać i leczyć. Musisz teraz zacisnąć zęby, pierś do przodu i wspierać tego swojego chłopa, a na pewno będziecie rodzicami. ![]() U mojej koleżanki była podobna sytuacja - wszystkie plemniki martwe. On nic z tym nie robił, bo przecież mężczyzna nie musi i dopiero jak się małżeństwo zaczęło sypać (tak z 1,5 roku z nim walczyła) to się wziął za siebie i po 4 miesiącach wyniki już miał wszystkie w normie - tylko było już za późno. Kryształek strasznie mi przykro, że jeszcze tego ktosia nie ma ![]() Witam wszystkie nowe dziewczyny
|
#1113 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście w robocie 3 kolejne ciąże
|
|
|
|
#1114 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co moze oznaczac taki przyrost bety?
22/04 - 58 mIU/ml 25/04 - 125 mIU/ml 28/04 - 144 mIU/ml Czy ktoras tak miala? Na norme to nie wyglada... ![]() ![]()
|
|
|
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Ja bety nigdy nie robiłam ale wydaje mi się że ten trzeci skok powinien być większy sporo.
Hmm...no ale nie wiem. Kazdy organizm jest inny więc może Ty reagujesz akurat tak. Zobacz następnym razem czy rośnie dalej czy spada a będziesz wiedziała co się kroi
|
#1116 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie jest obecnie 5 i wszystkie blisko. Cytat:
Kurczę, ja też się nie znam jeszcze na tym, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. |
|||
|
|
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba bym powtórzyła dzisiaj jeszcze badanie, a jak nie to jutro koniecznie |
|
|
|
|
#1118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poszłabym na Twoim miejscu jak najszybciej do lekarza, bo może to oznaczać ciąże pozamaciczną niestety... Tym bardziej jeśli nie plamisz. Mojego męża siostra miała właśnie dwa dni temu usuwaną pozamaciczną i miała podobny przyrost do Ciebie, tylko kilkanaście jednostek w górę. Z drugiej strony moj gin mi mówił, że czasami beta bardzo żle przyrasta a to o niczym złym nie świadczy, także powtórz betę najlepiej jutro rano i umów się do lekarza. Madd - bardzo mi przykro... |
|
|
|
|
#1119 | ||||
|
Raczkowanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. III
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Juz wlasnie umowilam sie na konsultacje na 17 dzisiaj do gina - wole jak najszybciej dowiedziec sie co sie dzieje, bo taka niewiedza to najgorsze ![]() Nie miałam żadnych plamen od @... Edytowane przez Milagr0s Czas edycji: 2016-04-28 o 13:18 |
||||
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
Trzymamy kciuki 😘
|
#1121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Justyna, masz już objawy nadchodzącego okresu? 2 maja już za chwilę, a u mnie nic się nie dzieje, obawiam się, że jednak nie dostanę
|
|
#1122 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przeszukałam dzisiaj inny wątek, bo kiedyś dziewczyna pisała o suplementach jakie podawała mężowi na poprawę nasienia, i dokopałam się do tego posta: ![]() rano: Androvit x 1 Maca Bioselen Plus x 1 Kwas foliowy x 1 Koenzym Q10 x 1 Magnez+B6 Palma sabałowa x1 wieczorem: Kwas foliowy x 1 Salfazin x 1 L-karnityna x 1 Koenzym Q10 x 1 Żeń szeń x1 Niezły zestaw wiem, ale pytałaś o suplementy a mnie akurat utkwił w głowie ta lista, więc przynajmniej tak mogę pomóc ![]() Cytat:
Gadaj, gadaj, mnie tak zagadałaś, że chyba przeczytam i ja tą książkę ![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5962057 6] Wczoraj chciałam poprzytulac z tz ale on nie chciał [/QUOTE]Może miał zły dzień, był zmęczony, zestresowany? Wy tak piszecie o tych przytulankach więc ja policzyłam ile razy przez ostatni miesiąc się z mężem przytulałam. Długo nie trzeba było liczyć... całe 3 razy, ostatni raz ponad 10 dni temu Po prostu nie mamy czasu na seks, pomimo, że spędzamy duuuużo czasu razem, to albo ktoś ten czas spędza z nami, albo wykonujemy jakieś wspólne prace, a wieczorem mąż pada o 21 - 22, bo wstaje bardzo wcześnie do pracy, a ja o tej godzinie dopiero zaczynam dzień tak naprawdę I tak się mijamy...no ale u nas "odpukać" wszystko jest w porządku.Efffpe - niepokojące jest tylko to, że wy jesteście przed ślubem. Rozumiem, że w związkach małżeńskich jest już jakaś rutyna, przyzwyczajenie, ale kurcze u Was to trochę wcześnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak jak napisała MajWija, wygląda to bardzo niepokojąco. O ile na ciążę biochemiczną jest już chyba za późno, poza tym to są chyba za duże wartości bet na taki przypadek, to ta ciąża pozamaciczna...... Kurcze, powtórz jutro betę koniecznie i idź jak najszybciej do lekarza. Być może to tylko jednorazowy taki wybryk, może beta jutro ruszy z kopyta ponownie, w końcu rośnie nie spada, więc jeszcze nic nie jest przesądzone. Ale musisz to koniecznie sprawdzić!
|
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Madd mój mąż robił s styczniu badania wyszło 4% 20%ruchu postepowym 70% żywych. I brał suplementy i zrobił badania tam gdzie mi lekarz zalecił a nie tam gdzie w styczniu robił. I wyniki wyszły super. A po następnych 5dniach poszedł do tego co w styczniu i takie same jak wtedy. Trochę nie możliwe by w ciągu 5dni się zmieniły. Twierdzę że te są dobre co wyszły ok i tam mi lekarz kazał iść nie gdzie indziej. Mnie już wypuścili jestem pełna nadzieji chociaż nie wiem czy powinnam. Usunęli torbiel smolowa z jajnika. Endometrioza miednicy mniejszej. Jajowody drozne. I jeszcze kauteryzacja jajników co by pęcherzyki pekaly
Cała endometrioze wycieli. Kurcze nie pomyslalabym że tyle rzeczy tam będę mieć. Dobrze ze dość szybko gin zareagował i zapisał. Nie chciał mnie nijak leczyć dopóki nie zrobi laparoskopi. Zobaczymy za 2tyg jak pójdę na wizyte jaki dalszy plan działania |
|
|
|
#1124 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wkurza mnie ze tutaj nie mam do kogo wyjść żeby zatrudnił trochę. .ze jest cokolwiek innego od niego.. |
|
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5963774 1]Niby przed ślubem ale 7 lat razem... tz ostatnio więcej pracuje wiadomo rozumiem zmęczenie itp ale jak już jest wcześniej w domu to nawet nie rozmawiamy za dużo bo on siada do laptopa i tyle. A ja nie mam siły go męczyć przytulaniem, czymkolwiek bo wtedy marudzi...
Wkurza mnie ze tutaj nie mam do kogo wyjść żeby zatrudnił trochę. .ze jest cokolwiek innego od niego..[/QUOTE] Wyjdz na kawe chocby sama. Na spacer, do kina. Miej cos swojego. Dziewczyny a jak sie ma prochnica i kamien nazebny do staran? Moze glupie pytanie, ale nie wiem... Ps. Moj tez chyba musi powtorzyc badania gdzie indziej. Robilismy w Invimedzie i niby ruch wyszedl lepszy, ale prawidlowych plemnikow duzo mniej w powtornym badaniu... nie wiem czy trzecie robic tez w Invi czy w szpitalu?
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5963774 1]Niby przed ślubem ale 7 lat razem... tz ostatnio więcej pracuje wiadomo rozumiem zmęczenie itp ale jak już jest wcześniej w domu to nawet nie rozmawiamy za dużo bo on siada do laptopa i tyle. A ja nie mam siły go męczyć przytulaniem, czymkolwiek bo wtedy marudzi...
Wkurza mnie ze tutaj nie mam do kogo wyjść żeby zatrudnił trochę. .ze jest cokolwiek innego od niego..[/QUOTE] My przed ślubem byliśmy 6 lat ze sobą, ale wspominam ten czas bardzo dobrze. Nie mogliśmy się wtedy od siebie oderwać i nacieszyć, ale fakt jest też taki, że nie mieszkaliśmy ze sobą. Kurcze to właśnie jest ta praca...ja zrezygnowałam z poprzedniej bo własnie przez cały czas byłam w pracy - 24h/dobę. Tak się nie dało żyć na dłuższą metę. A nie macie wspólnych zainteresowań? Tak aby razem spędzić czas? Choćby sport? My wspólnie chodzimy na basen, ćwiczymy Chodakowską i wspólnie użytkujemy domową siłownię, a jak jest już w telewizji żużel, liga mistrzów, siatkówka czy piłka ręczna to napełniamy miskę chipsami, robimy sobie po drinku i ten czas jest tylko nasz I znów powtórzę jak mantrę, że mamy dwie nasze córeczki ( psy ), którymi się WSPÓLNIE opiekujemy, i to nas bardzo do siebie zbliża. Tak, że seks 3 razy w miesiącu nie jest problemem Musicie koniecznie znaleźć coś Waszego! Wspólnego!
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także sytuacje mamy podobną Od jutra do środy nie będzie mnie na forum, ale liczę że na fb dasz mi znać czy @ przyszła, a przyjdzie napewno |
|
|
|
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno dam znać, Ty też się odezwij a czemu znikasz z forum? Czyżby wyjazd?
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Jadę na monitoring
nie wiem czy jest sens ale jadę Cytat:
|
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także w tym cyklu liczę, że będzie podobnie.Kochana dasz wiarę, że to już nasz maj nadchodzi? Aaaa no i oczywiście dam Ci znać jak małpa przyjdzie A znikam z forum bo wyjeżdżamy na mazury
|
|
|
|
|
#1132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby tylko @ przyszła i owulacja w prawym jajniku się szykowala, niczego więcej do szczęścia mi nie potrzeba baw się dobrze, wyszalej się na maksa, bo później to nie będzie takie proste :-*
|
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
Lidka, Milagros - dajcie znać jak po wizytach!
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją owulacje
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
maddd
Trzymaj się i nie załamuj! Twój mąż nie jest przypadkiem z tych, którzy się wszystkim stresują? Bo to też bardzo szkodzi. Mój pije melisę na noc i po jakimś czasie zaczęła działać. Oczywiście nadal się stresuje, ale trochę mniej. Co do odstawiania kawy, to przez to przechodziłam, więc trochę mogę poradzić. Po pierwsze - niech nie odstawia nagle, bo zwariuje. Dla kobiet w ciąży bezpieczne maksimum jest 200mg kofeiny dziennie (2-3 kawy, zależy jakie). Myślę, że można założyć, że tyle to jest bezpiecznie. Pozostałe kawy można zastąpić bezkofeinową wersją - widziałam, że się w Polsce pojawiły (np. jacobs decaf) - to jest dziwne, ale organizm z przyzwyczajenia reaguje prawie jak na zwykłą kawę. Na mnie też dobrze działała czekolada zamiast kawy w ciągu dnia. W ostateczności to się budziłam przez przejście się z czymś na drugie piętro - czasem pomaga. A, i pamiętaj, że kofeina jest też w herbacie (czarna i zielona) i w różnych coca-colach i innych napojach - zamiana jednego na drugie nie zadziała. |
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Milagros kurczę...jak tam?
|
#1138 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam w diagnostyce, i powiedzieli żeby oddać nasienie w sterylny pojemniczek i w ciągu godziny przywieźć do nich. Zapomniałam tylko zapytać o cenę:/ I jak myślisz, przy okazji dobrze będzie jak TŻ zrobi morfologię? Czyli musiałby oddać krew tak?Cytat:
Był strasznie rozgoryczony i zawiedziony, ale potem jak wróciliśmy z pracy to już była normalna i rzeczowa rozmowa, i myślę, że dużo właśnie dało moje nastawienie do tego wszystkiego - staram się być naprawdę pozytywna przy nim. I widzę że mu to pomagaNieźle z tą koleżanką Twoją szkoda że facet tak do tego podszedł...Cytat:
![]() Cytat:
Ojj cieszę się że on tak nie zareagował jak piszesz, na szczęście nie trzasnął drzwiami, jest bardzo dzielny ale jednocześnie bardzo bardzo smutny... też stara się normalnie funkcjonować, żartować ze mną, ale przecież widzę że mu ciężko i mi serce pęka Dlatego wiem że muszę byc silna Dobrze że tu jesteście i mam z kim o tym "pogadać", bo "na żywo" nie chcę nikomu o tym mówić...chociaż wiem że będzie ciężko nie móc się normalnie wygadać![]() Cytat:
nawet 1 procenta nie ma, i po prostu mąż się boi czy nie jest całkiem bezpłodny I obawiamy się, że nie ma tu czego ratować Twojemu wyniki się poprawiły bo miał jakąś bazę, od czego wyjść, a u nas? Strasznie bym chciala, zeby to był tylko sen, koszmar, z którego chcę już się obudzić ![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;5963774 1]Niby przed ślubem ale 7 lat razem... tz ostatnio więcej pracuje wiadomo rozumiem zmęczenie itp ale jak już jest wcześniej w domu to nawet nie rozmawiamy za dużo bo on siada do laptopa i tyle. A ja nie mam siły go męczyć przytulaniem, czymkolwiek bo wtedy marudzi... Wkurza mnie ze tutaj nie mam do kogo wyjść żeby zatrudnił trochę. .ze jest cokolwiek innego od niego..[/QUOTE] Effpe, nie martw się i nie bierz tak tego do siebie. Dobrze robisz że go nie męczysz i nie zmuszasz. Facet sam musi mieć ochotę Ale jeśli to się będzie ciągle powtarzać, to wzięłabym Tż na szczerą rozmowę..Cytat:
Ale myślę, że po laparoskopii zajdziesz w ciążę, nie wiem, tak jakoś czujęDziewczyny jeszcze raz Wam dziękuję wszystkim za słowa otuchy |
|||||||
|
|
|
#1139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślisz, ze stres ma wpływ na jakość nasienia...?I Dziękuję za rady odnośnie kawy Powiedział że jak ma działać to będzie działał a nie udawał... Ale myślisz że nie powinien też pić herbaty?Wogóle się zastanawiam, czy nie uderzać w jakieś ziółka, czytałam trochę o ziołach ojca sroki, ale z drugiej strony nie chcę popadać w paranoję... |
|
|
|
|
#1140 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo dziękuje za kciuki!!
Juz jestem po wizycie. Na USG nic nie było widać, wiec według giną to albo bardzo wczesna ciąża (faktycznie owu miałam późno i teraz jest jakiś 17dpo) albo nieprawidłowo rozwijająca się ciąża (biochemiczna/pozamaciczna). Natomiast gdyby to była wczesna ciąża to wzrost bety nie jest dobry, aczkolwiek zdarzają się takie przypadki. Kazał zrobić betę w poniedziałek i wtedy będzie wiadomo. Chyba ze przyjdzie do tego momentu krwawienie, no ale wtedy i tak trzeba zrobić betę żeby upewnić się ze spada. Generalnie powiedział żebym za bardzo nie robiła sobie nadziei. Eeehhh jakaś dzisiaj pesymistycznie jest na naszym wątku... Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

te badanie wygląda tak samo jak badanie nasienia tak? Tzn. Maz musi oddac nasienie?
mysle ze nic nie zanizyli, tylko lekarz niepotrzebnie tak od razu z grubej rury do niego, zadnych nadziei nie dawal..
tak musi oddać nasienie 

, ale książka po prostu w temacie, i tak sobie o was wszystkich pomyślałam jak ją przeczytałam. Dooobra już nie bede gadać!