![]() |
#1141 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
Proszę Cię, byś nigdy więcej nie odpowiadała na moje posty. Oszczędzi mi to dużo negatywnych emocji. Reszcie dziewczyn serdecznie dziękuję za wsparcie i dużo ciepłych słów, zawsze uśmiecham się, gdy spotykam dobrych, empatycznych ludzi. Na moją pomoc i ciepłe słowo zawsze możecie liczyć. Dziękuję jeszcze raz. Ja dzisiaj postanowiłam nie smucić i wziąć się do nauki, by nie pogarszać swojej sytuacji. Zaangażowałam się też w pomoc prawną dla os. bezdomnej, dużo pisania dzisiaj. Mam co robić. Zaraz mój partner przyjdzie, mam nadzieję na jakieś porozumienie. Miłego dzionka!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-06-06 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym Wam też wyjaśnić, bo koleżanka wyżej źle doczytała. Jestem pewna, że mama mi pomoże finansowo, pomaga teraz, to dlaczego nie miałaby pomagać jak dziecko przyjdzie na świat, natomiast ja nie chcę, tak też pisałam, by ona to robiła, bo moje dziecko ma ojca. Edytowane przez bbrownie Czas edycji: 2016-06-06 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
Bbrownie
Z całym szacunkiem do Ciebie, mam jedną radę. Weź się w garść i nie użalaj nad sobą bo od teraz nie jesteś juz tylko Ty ! Od początku: Polegaliście na kalendarzyku, zdajesz sobie sprawę z tego jak "działa" organizm ? To że miałaś cykle jak w zegarku to nie znaczy, że za każdym razem tak będzie. Powinnaś zdawać sobie sprawę, że ta metoda jest ryzykowna. Skoro metoda jest ryzykowna to powinnaś wiedzieć że jest duże prawdopodobieństwo ciąży. Skoro jest duże prawdopodobieństwo ciąży to powinnaś wiedzieć czy chcesz być ze swoim facetem, stworzyć rodzinę , wychować dziecko w szczęsciu. Powinnaś pomyśleć też o bardziej przyziemnych rzeczach, czyli czy po prostu jesteśce w stanie ewentualnie utrzymać dziecko, czy macie gdzie mieszkać. Mam również 27 lat tak jak Ty i starałam się przez chwilę utozsamić z twoją sytuacją. Według mnie zachowujesz się bardzo dziecinnie i samolubnie. Teraz nie chodzi już o tylko o Ciebie ale również o Dziecko! Masz depresję ( wiem co to znaczy, przechodziłam przez to kilka lat temu ) i wiesz co można najgorszego w tym wszystkim zrobić ? Usprawiedliwiać swoje zachowanie chorobą ! Twoje życie z całą pewnością się zmieni, może nawet trzeba będzie przerwać studia... Pytanko mam tylko, czym się zajmowałaś przez lata między szkołą a studiami ? Jak dobrze pamiętam jesteś na 1 roku ? Tżta w tej sytuacji pogonić do pracy,zejść na ziemię, dziecko kosztuje... Piszę Ci to będąc w tym samym wieku co Ty, Również nie planowaliśmy dziecka ale wiedzieliśmy, że taka możliwość i to duża jest skoro się nie zabezpieczalismy. Z tym że ja jestem pewna że chcę z tym człowiekiem spędzić życie i będę z nim szczęsliwa. Bardzo boje się tego że on ze mnąza jakiś czas nie będzie i to jest właściwie jedyna rzecz która tak mnie martwi. Moje życie się zmieni, ze swojej pasji którą jest wspinaczka będę musiała zrezygnować całkowicie na jakiś czas - zajmuje to bardzo dużo czasu no i z brzuchem za bardzo się nie da... z wielu rzeczy trzeba będzie zrezygnować. Coś kosztem czegoś... Ale w zamian dostaje siębardzo wiele. Stajesz się dla takiego brzdąca całym światem i nikt bardziej na świecie nigdy nie będzie Cię kochał niż On ! Sama chciałam po kolei, najpierw zaręczyny, ślub potem dziecko... Ale wyszło inaczej i to na własną odpowiedzialność więc trzeba przyjąć co jest. Teraz ciesz się tym że nie musisz siedzieć przez półtora tygodnia w niepewności , czy serce twojego dziecka zabije czy nie ! Mmo że nie planowałam, mimo że na początku też nie chciałam to nie wyobrażam sobie co będzie jesli dzisiejsze wyniki wyjdą źle ... Ludzie starają sięlatami o dzieci i go nie mają a Ty nawet nie pomyślałaś o konsekwencjach zajścia w ciążę. Rozumiem że się boisz, jak każda z nas ale jedyne co możesz zrobić to wziąć się w garść bo nie żyjesz juz tylko dla siebie ! U mnie weekend bardzo stresujący... Z Tż się kłóciliśmy jeszcze do soboty, oboje bardzo się raniliśmy aż łzy się polały i u mnie i u niego ale stresujemy się oboje... Pogodzilismy się oczywiście. Niestety wczoraj zmarł mi dziadek ![]() W sobotę miałam jechać go odwiedzić ale źle sięczułam i całe popołudniue przespałam. W niedzielę niestety już nie zdążyłam dojechać na czas ![]() Dzisiaj idę na betę i będę czekać jak na wyrok... jeszcze tydzień temu było mi to trochę obojetne... a teraz nie wiem co będzie jak beta się nie zwiększyła... |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu śmierci dziadka, sama do dziś pamiętam jak str a ciłam swojego i to był ciężki czas. Dlatego trzymaj sie ![]() No i trzymam kciuki za fasoleczke żeby wszystko było oki ![]() Ja dzisiaj po wizycie u gina ![]() ![]()
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
Dziękuje
![]() ![]() Na szczęscie od soboty są bardzo skąpe, dzisiaj że tak powiem jeszcze były rano jakieś resztki, na razie cisza. W ramach rekompensaty za te ostatnie stresy po pracy idę na zakupy, może coś ładnego upoluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty mówisz, że ja się stresuję i szkodzi to dziecku, ale Ty też niezdrowo panikujesz, nie masz na nic wpływu, na to, czy dziecko rozwinie się prawidłowo, nie szkodź dziecku stresem dodatkowo, uspokój się i czekaj na rozwój wydarzeń - widzisz, odpowiesz mi, że to normalne, że przecież stresujesz się, bo chodzi o dobro dziecka, że chcesz, by było wszystko w porządku. To jest normalne, tak samo, jak mój stres. Tak, ja się stresuję ciążą, nie chciałam jej i jestem zaskoczona, boję się, jestem przerażona, nie wiem, jak sobie poradzę. Edytowane przez bbrownie Czas edycji: 2016-06-06 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny Postanowilam tu napisać chociaż nie wiem czy jestem w ciąży. Karmię córkę 11 miesięcy Pierwsza @ po porodzie dostałam 29.4.2016 Myślałam ze już @ będzie co miesiąc i zastanawiam się co się okaże Cały cykl miałam jakiś dziwny i późna owulacja była ok 26-29maj gdyż wtedy zauważyłam śluz a dzień przed zauważeniem tego współżyłam z mężem bo byłam pewna że już dawno owulka za mną W niedziele zrobiłam test ale jedna kreska plamienie było 2 czerwca myślałam że to na @ ale jej nie ma wciąż Czekam do niedzieli jeśli @ nie będzie zrobię kolejny
#1151 |
Zadomowienie
|
KPZ trzymam kciuki za betę z całego serca
![]() Bbrownie piszesz że KPZ "niezdrowo panikuje"? Słuuuuucham?! Nic nie rozumiesz co się do Ciebie pisze. Skończ już i nam oszczędź polemiki z Tobą.
![]() |
#1152 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba nie rozumiesz... Piszesz tutaj oczekując od nas odpowiedzi.. bo skoro nie to nie rozumiem w jakim innym celu. Nie atakuj od razu jeśli ktoś ma inne myślenie niż Ty. Depresja depresją ale pomyśl dziewczyno o tym co zapewnicie swojemu dziecku... Stresować każdy się może ale w Twoim wypadku nie chodzi tylko o stres... Uwierz mi, że każda z nas się tutaj stresuje... Przykro mi ze w tym wieku jesteś jeszcze tak mało odpowiedzialną, dziecinną osobą i nie rozumiesz o czym mowa w moim poście... Współczuję Ci tych wszystkich przejść ale chyba zdajesz sobie sprawę, że jedyną opcją w tej sytuacji jest wziąć się w garść... Za jakiś czas wytlumaczysz dziecku ze mama mała depresje ? Co mamy Ci poradzić ? Jakim sensem będzie pisanie jak to masz źle i jaka jesteś biedna ? Trzeba zejść na ziemię... Każdy ma problemy i Ty i ja i wszystkie tutaj dziewczyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
KPZ, moja troska o przyszłość jest właśnie spowodowana tym, że jestem odpowiedzialna i wiem, z czyn wiąże się macierzyństwo, z ogromną odpowiedzialnoscią na całe życie. Stąd właśnie ten wielki stres, który jest oznaką świadomości wielkiej odpowiedzialności za dziecko. Mogłabym płynąć, mieć wszystko w nosie, co będzie, to będzie, ale ja tak nie umiem. Ja rozumiem, że wiele cykli niektóre kobiety się starały o ciąże, etc., ale czy ten wątek jest tylko dla kobiet, które się starały, czy tez dla tych, które wpadły? Ogółem dla kobiet, które będą mamami, tak? Ja staram się zrozumieć każdą z Was, w drugą stronę to niestety nie działa. Edytowane przez bbrownie Czas edycji: 2016-06-06 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zadomowienie
|
Btw mysle, ze antykoncepcja naturalna tzn kalendarzyk jest nadal stosowany, bo jest wiele zrodel, ktore to rozpowszechniaja i ciagle widze w inrernecie reklamy, ze to jest najbezpieczniejszy sposob. Bzdura... Btw zastanawiam sie jak szybko po porodzie bede mogla sie zabezpieczac hormonalnie (nawet karmiac)? Bo nastepne dziecko planuje dopiero jak sie ustawie w karierze i bede w stanie nawet sama je utrzymac
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
#1155 |
Zadomowienie
|
Dontbesoshine wiesz co innego kalendarzyk, a nowoczesne naturalne metody
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1157 |
Raczkowanie
|
Mnie też nigdy kalendarzyk nie zawiódł, od dobrych 8 lat te motode stosowałam i wszystko było ok, ale ja mam bardzo regularne cykle, jak w zegarku. Ten cykl się po prostu pomyliłam w obliczeniach, metoda kalendarzykowa sama w sobie, by nie zawiodła. Mieliśmy przytulanie w czwartek rano, a w piatek wieczorem poczułam owulację. Wiedziałam, że mogę być w ciąży...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Raczkowanie
|
Widze forum coraz bardziej sie rozbudowywuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61363466]U mnie zgaga była pierwszym objawem ciąży. Tym bardziej, ze wcześniej miałam Ja tylko w ciąży, ale w trzecim trymestrze, kiedy dziecko było duże i uciskalo na żołądek
![]() Młody był duży - zgagę miałam kilka razy pod koniec. Brrr... Pomaga Ci jakiś preparat? U mnie na tapecie Gaviscon. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A masz jakieś objawy ciążowe? Bo jeśli są, to beta przyrasta. Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Bbrownie czyli z tego, co piszesz, tuz po zrobieniu testow byłaś u terapeuty - poruszyłaś ten temat? Wiem, że przy depresji jest ciężej - z tym, że musisz chcieć te najbardziej palące problemy rozwiązać. Tuż po urodzeniu dziecka czekają Was wizyty położnej środowiskowej i pielęgniarki. Będą patrzeć, jak sobie radzisz jako mama - one często wyłapują nieprawidłowości i chcę życzyć Ci, żeby nie zakwalifikowano Cię jako nieporadną mamę i w konsekwencji nie nasylano mops-u.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
Raczkowanie
|
cornflower_girl właśnie niestety nie mam objawów. Wcześniej bolały mnie piersi a teraz przestały, jedynie co to jestem czasem śpiąca ale nie wiem czy to objaw ciąży.
To mnie martwi najbardziej i niestety przeczucia mam złe... ale czekam cierpliwie nie ma wyjscia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do antykoncepcji - zapytaj lekarza. Cytat:
Cytat:
![]() |
#1162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jedne mają objawy dość szybko, inne później a niektóre w ogóle ich nie mają. Także bądź dobrej myśli. Dzisiaj idziesz na pobranie tak? a kiedy wyniki?
![]() |
#1163 |
Raczkowanie
|
Nie martw sie napewno jest wszystko ok. U mnie tez od poczatku byla taka roznica a corka skonczyla 11 miesiecy
![]() A torbiel tez mialam i wchlonal sie ok 13 tyg Lusia Uk
![]() ![]() Edytowane przez mandy27 Czas edycji: 2016-06-06 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Lidka99 trzymam kciuki za serduszko ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Lidka99 trzymam kciuki za serduszko ![]()
![]() |
#1166 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zmienie temat. Mam pytanie odnosnie prania. W domu mam straszna wode. Jest zolta. Upralam dwie SYNTETYCZNE bluzki i zzolkly. Postanowilam, ze dodam wybielacz i pogorszylam sytuacje... Dopiero po fakcie mama powiedziala mi, ze wybielacz jest dobry tylko dla bawelny. I pytanie jest takie. Jak teraz uratowac te bluzki? Jestem teraz u chlopaka i ma normalna wode. Czytalam ze trzeva dodac do prania proszku do pieczenia. Ale ja nie wiem co zrobic, zeby nie popsuc tego jeszcze bardziej (o ile da sie w ogole popsuc cos co jest juz do smieci...) to bluzki mojego chlopaka. W dodatlu jedna jest Tommiego. Myslalam, ze mnie za to zabije. Ciagle mi to wypomina haha
![]()
#1167 |
Raczkowanie
|
Mozesz spróbować z proszkiem do pieczenia albo z sodą ale szczerze mówiąc to ne wiem czy coś pomoże na zżółknięte koszulki
![]() A u mnie znów pora na drzemkę ... szkoda tylko ze jestem w pracy. Jestem nieprzytomna ! Jeszcze to badanie, poźniej miałam iść na zakupy ale coś czuje, że skończy się na łóżku ![]() Tz wczoraj coś tam wypił i pół dnia mi pisze że też ledwo żyje. Kac go męczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam plamić, kolor taki brązowy, dzwoniłam do ginekologa, mówił, że niby implantacyjne krwawienie, ale jak implantacyjne jak już komórka jajowa dawno zagnieżdżona, bo 6 dni temu wyszedł pozytywny test już...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Wg mnie ktoś powinien Cię obejrzeć. Nie rozumiem, jak można wydawać opinię przez telefon. Może być plamienie implantacyjne, możesz potrzebować leków, może być obtarcie...
#1170 |
Raczkowanie
|
Hmm, jakoś staram się nie panikować, teraz już chyba tylko szpital, ale niby ustało plamienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.