|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Nienawidze egzaminow ustnych, dostaje pustego lba i zapominam jezyka w gebie Ledwo obronilam licencjat w ten sposob chociaz odp znalam :| w efekcie za mgr sie nie zabralam nawet :POriga dobrze, ze ze spojeniem wszystko ok. Superhuman Ty cos ostatnio masz przeboje ![]() A ja dzisiaj zona zostaje wiec pokorzystam z ostatnich chwil wolnosci i przespie sie jeszcze z godzine :P |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Obudzić się obok męża-bezcenne.
Swiniaczek bardzo dobry plan. Ile godzin tej wolności ci zostalo? |
|
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry :-*
w 30 tygodniu 0 dniu stawiam soczek z powodu okrągłego tygodnia :-*Oj dawno nie pisałam...cukry wstępnie ogarnięte, wiem co mogę a czego nie mogę jeść. ![]() My czujemy się dobrze, brzuszek przestał twardniec, ale po zmianie diety pojawiły się u mnie ogromne zaparcia!!! Coś nieprawdopodobnego...jest bardzo ciężko, walczę, ale póki co przegrywam i kończy się godzinna wizyta w toalecie wrą z łzami itp. Takie uroki mojej spokojnej ciąży :-(
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niecałe 8 :P BeataAmelka, u mnie każda zmiana diety też kończy się w podobny sposób :/ Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-05-21 o 07:42 |
|
|
|
|
#1145 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mieliśmy dwutygodniowa przerwę, ponieważ mąż chorował i docenilam Jego obecność po powrocie :-P---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
;-)
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zaparcia dopadly pod koniec II trymestru. Wcześniej wręcz przeciwnie. Za to teraz duzo wody, kiwi i jest w miarę ok. Choć zmiana miejsca i szpitalna dieta zrobiły swoje.
|
|
|
|
#1147 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
![]() Nigdy nie mialam zaparć i nie miałam pojęcia, że może przy tym być taki ból. Pewnie skończy się na hemoroidach :'( :'( Zaczęłam pić siemię lniane...ale nie wiem czy coś zdziała. Wody planuje pić 3 l dziennie na razie wypiłam ok.2.
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Siemię też piłam, teraz miałam tydzień przerwy.
Zaparcia meczyly mnie jal byłam dzieckiem, potem wszystko było w normie. Niestety zaparcia w ciąży sa strasznie. |
|
|
|
#1149 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
TŻ dzisiaj jest na dniu próbnym u nowego być może pracodawcy. Oby mu tam ładnie poszło Moja mama do mnie wczoraj czy mam rozstępy. Mówię, że nie, że jeszcze nie. Odpowiedziała mi "To nie będziesz miała, bo ja nie miałam". Optymistka! Wczoraj też ją wzięło na poszerzanie wiedzy położniczej. Uwaga - dowiedziałam się, że ona myśli, że jak poród przedwczesny to musi być łożysko przodujące Mój TŻ "To ja nawet wiedziałem, że nie" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję zaparć Mam nadzieję, że znajdziesz na nie sposób
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Cytat:
Cytat:
Superhuman a jak Ty się czujesz? Wczoraj dostałam tulipany i misia od męża bo wczoraj minęły 3m-ce od naszego ślubu. Misia od razu zaanektowala córka . Ja dziś robię ciut lepsiejszy obiad potem jedziemy nad jeziorko a poniewaz corcie podrzucamy dziadkom wieczorem planuje zalozyc jedna z tych dwoch koszulinek ktore ostatnio kupilam A jakie Wy macie plany?
|
|
#1151 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miłej soboty życzę. Ja lecę już na zakupy bo w nocy mnie naszło że zjadłabym placek z rabarbarem więc wstałam o 8 co by w sklepie ne zabrakło
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję już 30tc ![]() co pomogło Ci na twardnienie brzucha? mi wczoraj znowu twardniał i się martwię ![]() super,że cukier uregulowany..na zaparcia siemię, woda, lekko strawna dietka (ale pewnie przy cukrzycy innej nie ma), może jakiś kefir? śliwki suszone, jabłka.. Cytat:
widzę,że nietylko nas edukujesz, ale i rodzinkę..o damskim napletku i trzech brodawkach wspomniałaś ![]() ![]() Cytat:
dla męża..a;e ten czas leci..juz 3 miesiące? wierzyć się nie chcemiłego dnia ja czekam na męża aż wróci z zakupów i zrobi sniadanko, a potem będę nadzorować jego działania |
||||
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za dużo wiedzy na raz może być szkodliwe ![]() Świniaczku! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Bawcie się dobrze!
|
|
#1154 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Siedzę sama, mój mąż poszedł do pracy, odrabiają przyszły piątek. Jak wróci, to mamy się wybrać na zakupy dzieciowe. ![]() Cytat:
Cytat:
Ja się tak zawsze załatwię na każdych wczasach związanych z opalaniem, nawet z najwyższymi filtrami.Cytat:
![]() Dobrej zabawy na weselu! Dokładnie, szkoda z tymi kopertami, że inaczej to już wygląda. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie, że z cukrami dobrze, chciałabym być już na takim etapie, ale dopiero dwa dni temu dostałam glukometr i chyba trzeba trochę się pomęczyć. ![]() Jeśli chodzi o zaparcia, to mój gin polecał dietę bogatoresztkową, która w sumie wygląda podobnie jak ta dla słodkich mam, więc to nie będzie dobry trop akurat... I czopki glicerynowe - ale nie odważyłam się jeszcze ich stosować. Mnie teraz też znowu dopadło, ale to chyba przez rozregulowane godziny brania żelaza przez dietę, muszę sobie to ogarnąć. Jeszcze się nie wdrożyłam i mam wrażenie, że nic innego nie robię, tylko planuję posiłki, przygotowuję je, jem albo mierzę cukier - gdzieś w tym wszystkim zginął temat żelaza. |
|||||||||
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co sie stresowac bede wczoraj mialam nerwa i TZ sie ze mnie smial Dziekuje wszystkim mam tylko nadzieje, ze mi stopy nie spuchna :P
|
|
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Próbowałaś pic siemię lniane? Brawa za 30 tydzień! :klaski: Swiniaczku - pięknego dnia dzisiaj wobec tego! Florencee - troszeczkę lepiej, ból przeszedł póki co brzuch stwardniał rano przed porannym siusiu. Muszę sobie aplikacje sciągnąć bo już sama sie pogubiłam w którym tygodniu jestem :P a w ogóle muszę sie wam pochwalić, ze napisali mi iż reklamacje przyjmują i w ramach naprawy dostanę nowy telefon - strasznie sie cieszę do odbioru akurat w środę
Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-05-21 o 08:59 |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam dziś egzaminu tylko w czerwcu
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, miesiąc w tą czy w tamtą
lepiej dla mnie że mam jeszcze miesiąc do nauki a nie że był miesiąc temu
|
|
#1160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby stopy wytrwały niezbędny wysiłek bezproblemowo. ![]() Cytat:
![]() I fajnie, że telefon wymienią na nowy. W takim razie słuszna decyzja co do olania nauki.
|
||
|
|
|
#1161 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Udanego weekendu i spokojnej podróży Wypoczywaj.Cytat:
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Aby sie wszystko Wam udało. |
||
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Co ciekawe okazało się że wcale jeszcze nie ustalaliśmy terminu więc nie wiem skąd wymyśliłam że dzisiaj
dopiero ustaliśmy dzisiaj kiedy będzie ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- widocznie moja podświadomość działa sprawniej niż mózg
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba nie doczekam, bo u mnie cc 38-39 tydzień. ;-)
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
ale budujesz napięcie
![]() Cytat:
a jakie masz pomiary? przekracza cukier normę? |
|
|
|
|
#1165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Odezwam się rano i skoro tyle z Was w lozeczkach postanowiłam, że i ja z niego dziś nie wychodzę tak szybko :-P No i mamy 9:30 :-P szaleństwo na calego, jeszcze tak długo w ciąży nie spałam cukry powinnam zbadać ok.7-8 i teraz powinnam być juz godzinę po śniadaniu :-P :-P :-PA tu jeszcze tyle stron napisaliście. Dziękuję za słowa wsparcia :-* Będę próbować dziś wszystkiego... :-* :-*
|
|
|
#1166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami trzeba sie porządnie wylenić A jakie pijesz to siemię? Mielone w ziarnach czy takie zupełnie zmielone na pył? Bo ja mam lekko ziarna zmielone wrzucam dwie łyżeczki zalewam szklankę gorąca woda przykrywam na chwile i wypijam ale napój sam w sobie nie zmienia konsystencji dalej jest woda tylko ziarna jak sie zaparza maja taka otoczkę śliska ale nie jest to jakoś mega obrzydliwe. |
|
|
|
|
#1167 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam dwie wtopy: po śniadaniu i po obiedzie wysoki cukier. Ale już powtórzyłam śniadanie na tym samym chlebie z Biedry, tylko kanapka była z czymś innym i po tym cukier ok. Bardzo się ucieszyłam, że ten chleb daje radę. I obiad też powtórzę taki sam, tylko bez ziemniaków, bo one mi podniosły może tak (stwierdziłam, że spróbuję 2 małe ziemniaki, skoro są w jadłospisie, który mi dała pielęgniarka, ale czułam, że to taki średni pomysł), ugotuję sobie kaszę. Poza tym inne pomiary w normie, może nie będzie źle. ![]() Cytat:
![]() Odkąd mam wizję spotkania z glukometrem po przebudzeniu, coś nie mogę się wyspać. :P |
||
|
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Oj, a często twardniał?
Nie martw się bo to nie pomaga ![]() Świniaczek , wszystkiego najlepszego żeby wszystko poszło po Waszej myśli. Jedziemy dziś na urodziny, 120km w jedną stronę... będzie też moja znajoma, która ma termin na lipiec więc cieszę się Krefetko dzięki za namiary na film, obejrzeliśmy wczoraj z mężem "moje córki krowy" Miłego dnia dziewczyny!!
Nasze maleństwo Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-21 o 10:20 |
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Swiniaczek WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!! 🎆
|
#1170 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w piękną sobótke!
![]() Dzisiaj grillujemy z rodzinką! od grudnia za mną chodzi kiełbaska![]() Cytat:
Ja chodzę co 4 tyg., bo moja ginka uważa, że nie ma sensu częściej, jak wszystko jest w porzadku L4 też wypisuje mi na max 4 tyg. dłużej nie może.Cytat:
![]() Cytat:
Póki co bakterie liczne miałam tylko raz.. reszta próbek 'czyściutka' ![]() Tylko nie wiedziałam, że wystarczy 4 godz. przed wstaniem oddać mocz Do tej pory myślałam, że musi byc te minimum 8 godz i wstrzymywałamCytat:
![]() ![]() Mnie teź od 2 dni zaczęły męczyć zaparcia Do tej pory nigdy nie mialam.. hemoroidów chyba nie uniknę![]() Spróbuję metodę z suszonymi śliwkami ![]() Cytat:
Moja mama urodzila szóstkę dzieci i ani jednego rozstępu!! Ma ładniutki brzuszek :brzyda l:Co do zaparć.. mnie ostatnio też to dziwiło i zaczęlam się nawet cieszyć .. ale wczoraj mój optymizm prysł też mńie to dopadło.. ![]() Co do ruchów.. Zuzankę czuję głównie po prawej stronie i nad spojeniem albo jak kopie mnie bezczelnie po pęchęrzu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

w dodatku coś mi się kojarzy że dzisiaj egzamin mam
ustny więc może coś tam powymyślam bo uczyć to mi się nie chciało 

i mam zastępczy i dopiero się w nim ogarnęłam, co prawda nie do końca łapie tego tapatalka ale myśle ze będzie lepiej. W środę byłam na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia - były to bardziej zajęcia zapoznawcze i gadaliśmy o sobie przedstawialiśmy się itd Polozna zrobiła tylko małe wprowadzenie co do tematów. W przyszłym tyg z racji długiego weekendu zajęć nie ma ale ma nam wysłać na meila temat : pakowanie torby do porodu wiec wstawię jeśli ktoś będzie chciał może się przyda

hahaha
Wypoczywaj.

Do tej pory myślałam, że musi byc te minimum 8 godz i wstrzymywałam
czerwiec 2015