![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Nienawidze egzaminow ustnych, dostaje pustego lba i zapominam jezyka w gebie ![]() Origa dobrze, ze ze spojeniem wszystko ok. Superhuman Ty cos ostatnio masz przeboje ![]() A ja dzisiaj zona zostaje wiec pokorzystam z ostatnich chwil wolnosci i przespie sie jeszcze z godzine :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
Obudzić się obok męża-bezcenne.
Swiniaczek bardzo dobry plan. Ile godzin tej wolności ci zostalo? |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry :-*
w 30 tygodniu 0 dniu ![]() Oj dawno nie pisałam...cukry wstępnie ogarnięte, wiem co mogę a czego nie mogę jeść. ![]() My czujemy się dobrze, brzuszek przestał twardniec, ale po zmianie diety pojawiły się u mnie ogromne zaparcia!!! Coś nieprawdopodobnego...jest bardzo ciężko, walczę, ale póki co przegrywam i kończy się godzinna wizyta w toalecie wrą z łzami itp. Takie uroki mojej spokojnej ciąży :-(
#1144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niecałe 8 :P BeataAmelka, u mnie każda zmiana diety też kończy się w podobny sposób :/ Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-05-21 o 06:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1146 |
Zakorzenienie
|
Mnie zaparcia dopadly pod koniec II trymestru. Wcześniej wręcz przeciwnie. Za to teraz duzo wody, kiwi i jest w miarę ok. Choć zmiana miejsca i szpitalna dieta zrobiły swoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
![]() Nigdy nie mialam zaparć i nie miałam pojęcia, że może przy tym być taki ból. Pewnie skończy się na hemoroidach :'( :'( Zaczęłam pić siemię lniane...ale nie wiem czy coś zdziała. Wody planuje pić 3 l dziennie na razie wypiłam ok.2.
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
Siemię też piłam, teraz miałam tydzień przerwy.
Zaparcia meczyly mnie jal byłam dzieckiem, potem wszystko było w normie. Niestety zaparcia w ciąży sa strasznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() TŻ dzisiaj jest na dniu próbnym u nowego być może pracodawcy. Oby mu tam ładnie poszło ![]() Moja mama do mnie wczoraj czy mam rozstępy. Mówię, że nie, że jeszcze nie. Odpowiedziała mi "To nie będziesz miała, bo ja nie miałam". Optymistka! ![]() Wczoraj też ją wzięło na poszerzanie wiedzy położniczej. Uwaga - dowiedziałam się, że ona myśli, że jak poród przedwczesny to musi być łożysko przodujące ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję zaparć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1150 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Superhuman a jak Ty się czujesz? Wczoraj dostałam tulipany i misia od męża bo wczoraj minęły 3m-ce od naszego ślubu. Misia od razu zaanektowala córka ![]() ![]() ![]() A jakie Wy macie plany?
![]() |
#1151 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miłej soboty życzę. Ja lecę już na zakupy bo w nocy mnie naszło że zjadłabym placek z rabarbarem więc wstałam o 8 co by w sklepie ne zabrakło ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję już 30tc ![]() co pomogło Ci na twardnienie brzucha? mi wczoraj znowu twardniał i się martwię ![]() super,że cukier uregulowany..na zaparcia siemię, woda, lekko strawna dietka (ale pewnie przy cukrzycy innej nie ma), może jakiś kefir? śliwki suszone, jabłka.. Cytat:
widzę,że nietylko nas edukujesz, ale i rodzinkę..o damskim napletku i trzech brodawkach wspomniałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() miłego dnia ja czekam na męża aż wróci z zakupów i zrobi sniadanko, a potem będę nadzorować jego działania |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Świniaczku! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! Bawcie się dobrze! ![]()
![]() |
#1154 | |||||||||
Zadomowienie
|
Hej.
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrej zabawy na weselu! Dokładnie, szkoda z tymi kopertami, że inaczej to już wygląda. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że z cukrami dobrze, chciałabym być już na takim etapie, ale dopiero dwa dni temu dostałam glukometr i chyba trzeba trochę się pomęczyć. ![]() Jeśli chodzi o zaparcia, to mój gin polecał dietę bogatoresztkową, która w sumie wygląda podobnie jak ta dla słodkich mam, więc to nie będzie dobry trop akurat... I czopki glicerynowe - ale nie odważyłam się jeszcze ich stosować. Mnie teraz też znowu dopadło, ale to chyba przez rozregulowane godziny brania żelaza przez dietę, muszę sobie to ogarnąć. Jeszcze się nie wdrożyłam i mam wrażenie, że nic innego nie robię, tylko planuję posiłki, przygotowuję je, jem albo mierzę cukier - gdzieś w tym wszystkim zginął temat żelaza. ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co sie stresowac bede ![]() ![]() Dziekuje wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Próbowałaś pic siemię lniane? Brawa za 30 tydzień! :klaski: Swiniaczku - pięknego dnia dzisiaj wobec tego! Florencee - troszeczkę lepiej, ból przeszedł póki co brzuch stwardniał rano przed porannym siusiu. Muszę sobie aplikacje sciągnąć bo już sama sie pogubiłam w którym tygodniu jestem :P a w ogóle muszę sie wam pochwalić, ze napisali mi iż reklamacje przyjmują i w ramach naprawy dostanę nowy telefon - strasznie sie cieszę ![]() ![]() Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-05-21 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dziś egzaminu tylko w czerwcu
![]()
#1158 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zakorzenienie
|
Oj tam, miesiąc w tą czy w tamtą
![]() ![]()
![]() |
#1160 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I fajnie, że telefon wymienią na nowy. W takim razie słuszna decyzja co do olania nauki. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Udanego weekendu i spokojnej podróży ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Aby sie wszystko Wam udało. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Co ciekawe okazało się że wcale jeszcze nie ustalaliśmy terminu więc nie wiem skąd wymyśliłam że dzisiaj
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- widocznie moja podświadomość działa sprawniej niż mózg ![]()
#1163 |
Wtajemniczenie
|
Chyba nie doczekam, bo u mnie cc 38-39 tydzień. ;-)
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
ale budujesz napięcie
![]() Cytat:
a jakie masz pomiary? przekracza cukier normę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Odezwam się rano i skoro tyle z Was w lozeczkach postanowiłam, że i ja z niego dziś nie wychodzę tak szybko :-P No i mamy 9:30 :-P szaleństwo na calego, jeszcze tak długo w ciąży nie spałam ![]() A tu jeszcze tyle stron napisaliście. Dziękuję za słowa wsparcia :-* Będę próbować dziś wszystkiego... :-* :-*
![]() |
#1166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasami trzeba sie porządnie wylenić ![]() A jakie pijesz to siemię? Mielone w ziarnach czy takie zupełnie zmielone na pył? Bo ja mam lekko ziarna zmielone wrzucam dwie łyżeczki zalewam szklankę gorąca woda przykrywam na chwile i wypijam ale napój sam w sobie nie zmienia konsystencji dalej jest woda tylko ziarna jak sie zaparza maja taka otoczkę śliska ale nie jest to jakoś mega obrzydliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam dwie wtopy: po śniadaniu i po obiedzie wysoki cukier. Ale już powtórzyłam śniadanie na tym samym chlebie z Biedry, tylko kanapka była z czymś innym i po tym cukier ok. Bardzo się ucieszyłam, że ten chleb daje radę. ![]() ![]() Cytat:
![]() Odkąd mam wizję spotkania z glukometrem po przebudzeniu, coś nie mogę się wyspać. :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
Oj, a często twardniał?
Nie martw się bo to nie pomaga ![]() Świniaczek , wszystkiego najlepszego ![]() Jedziemy dziś na urodziny, 120km w jedną stronę... będzie też moja znajoma, która ma termin na lipiec więc cieszę się ![]() Krefetko dzięki za namiary na film, obejrzeliśmy wczoraj z mężem "moje córki krowy" ![]() Miłego dnia dziewczyny!! ![]()
Nasze maleństwo ![]() Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-05-21 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
Swiniaczek WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!! 🎆
#1170 | |||||
Zadomowienie
|
Witam się w piękną sobótke!
![]() ![]() Dzisiaj grillujemy z rodzinką! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko nie wiedziałam, że wystarczy 4 godz. przed wstaniem oddać mocz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie teź od 2 dni zaczęły męczyć zaparcia ![]() ![]() Spróbuję metodę z suszonymi śliwkami ![]() Cytat:
![]() Moja mama urodzila szóstkę dzieci i ani jednego rozstępu!! Ma ładniutki brzuszek ![]() Co do zaparć.. mnie ostatnio też to dziwiło i zaczęlam się nawet cieszyć ![]() ![]() ![]() Co do ruchów.. Zuzankę czuję głównie po prawej stronie i nad spojeniem albo jak kopie mnie bezczelnie po pęchęrzu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:59.