|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
Cytat:
No dokładnie... Trochę szybko, mi lekarz mówił w 28 tygodniu żeby przynajmniej do 36 wytrzymać... Ale to takie MINIMIM. Cytat:
Kamila, zaciskaj nogi i już! ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Dobrze, że sprawdzone i nie trzeba w gips
![]() A na dziadyge brak słów! ![]()
#1143 |
Zakorzenienie
|
Kamila ty się bardziej oszczędzaj a nie ciągle tylko myślisz co musisz zrobić.
#1144 |
Zakorzenienie
|
No myślę bo mam kupę pracy :/ ale jeszcze trochę poleze. Bo badaniu szyjki boli mnie brzuch
![]()
#1145 |
Zakorzenienie
|
kamila spokojnie
![]() ![]() ![]() Swoją drogą ciekawe co tam u mojej szyjki słychać - już prawie 3 tygodnie nikt tam nie zaglądał ![]() ![]() beatusia normalnie co za dziadostwo :/ dobrze, że już po ![]()
#1146 |
Zadomowienie
|
Obejrzałam Porody odc z tą 16latką, faktycznie była dzielna, ale ta druga bohaterka odcinka trochę mnie wystraszyła, dostała paniki, że tak bardzo boli, a ja też raczej nie dostanę ZZOâŚno nic trza spiąć 4 litery i już, każdy poród przecież jest innym a ważne jest pozytywne nastawienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zadomowienie
|
ja nie oglądam, bo się boję
![]() ![]()
![]() |
#1148 |
Zadomowienie
|
Ja przez te Porody zaczynam się bać. Nie bólu czy porodu tylko taka jakas panika mnie ogarnia że to już za chwilę :-o
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
DZOJSTICZEK, to kliknę te staniki w takim razie, na razie mam tylko jeden do karmienia. Dzięki za linka
![]() Mi biust też nie urósł, jedynie obwód pod biustem trochę większy ![]() BEATUSIA, dobrze, że się nie dałaś dziadowi i obędzie się bez gipsu! ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Ja też nie oglądam Porodów, nawet włączyć się boję hehe ![]()
![]() |
#1150 |
Zadomowienie
|
Ja też nie oglądam Porodów, bo boję się, że dostanę ataku paniki i bede musiała jechać na IP
![]() Beatusia dobrze, że się nie dałaś dziadkowi. I super, że jednak bez gipsu! Kamila No to do odpoczywania już! A jutro na spokojnie skonsultujesz się ze swoją lekarką. Ja wlasnie pochlonelm 0,5kg truskawek i chyba pęknę. Taaaakie dobre były ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zadomowienie
|
Ja tam z tych co wolą zawsze wiedzieć co mnie czeka więc oglądam
![]() Kamila - nogi zaciskaj. Ciekawe co powie twój lekarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Beatusia no to super, że nie złamana, dziad normalnie bez komentarza, nie dość że chce się na chama pchać przed kobietę to jeszcze w zaawansowanej ciąży
![]() Kamila czyli chyba nie masz wyjścia jak tylko się oszczędzać co by jeszcze trochę w ciąży pochodzić. fanie, że zobaczyłaś szpital i się dowiedziałaś co i jak. Ja jeśli jutro przejdę wizytę kwalifikacyjną to też podejdę a bynajmniej spróbuję zobaczyć szpital. Kurcze brzuch mi się dziś na maksa spina, ale to chyba przez moje nerwy, niby wiem żeby o tym nie myśleć i się nie denerwować, ale gdzieś mi to po głowie za bardzo chodzi. Po za tym spotkałam się z doradcą laktacyjną i zaraz Wam napiszę co i jak. czy na wszystkie pytania mam odp publicznie? Czy chcecie pw?
#1154 |
Zadomowienie
|
Oficjalnie melduję, że schnie pierwsza partia ubranek Kubusia
![]() ![]() wyjęłam torby z szafy, czyżby te fitness są jednak za małe?! o fuck⌠|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Kamila a przez Ciebie to ja się stresuje jutrzejszą wizytą... Czy u mnie znów czegoś nie wynajdzie... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to możesz publicznie pisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Zadomowienie
|
Ja nie chciałam oglądać Porodów, ale się przemogłam i obejrzałam pierwsze 7 odcinków. Myślałam że będzie tam panika, wrzaski, wielka nerwówka a jest póki co zupełnie przeciwnie
![]() ![]() W każdym razie mnie to trochę uspokoiło. Wiadomo, że poród to nic przyjemnego i wiąże się z wielkim bólem, ale jeśli te kobiety potrafią dać sobie radę to ja też dam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Zadomowienie
|
Misia pisz co ciekawego się dowiedziałaś publicznie. Ja tam chetnie się czegos dowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co by tu dziś zrobić szybkiego na obiad...
![]() |
#1161 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kciuki za wszystkie wizyty! Jak Wy ogarniacie jeszcze inne wątki?! Ja ledwo nasz daje radę ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak to się stało, ale spałam dziś 10h... ![]() ![]() ![]() Beatusia najważniejsze że sprawdziłaś co z tą nogą. Oszczędzaj się ! ale z tym czekaniem to przesadzają... Szczególnie w zaawansowanej ciąży mogliby okazać odrobinę wyrozumiałości i życzliwości... Kamila_509 fajnie Ci się trafiło z polską położną, mogłaś dopytać co i jak ![]() ![]() ![]() Misia podziel się publicznie info od doradcy, myślę że każdej z nas się przydadzą takie informacje ![]() Co do porodów na Ipli, ja oglądam i w sumie też czuje się spokojniejsza wiedząc czego mniej więcej można się spodziewać. Faktycznie do tej pory po 7/8 odcinkach nie było żadnych hardcore akcji ![]() ![]()
#1162 |
Zadomowienie
|
Misia, postaraj się nie stresować, chociaż to się tak łatwo mówi... A rozumek robi inaczej
![]() Jak na moje, możesz pisać publicznie, zawsze to dodatkowa wiedza na forum ![]() ![]() A te porody, to jest jakiś serial czy na żywo? W sensie prawdziwe?
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Ja nie oglądam porodów
![]() ![]() ![]()
#1165 |
Zakorzenienie
|
Ok dziewczyny piszę publicznie, jakby któraś miała z tego tytułu zażalenia to post edytuję.
1. czy podczas kp można znieczulenie u dentysty? I czy można u kosmetyczki zabieg zamrażania? Czy trzeba odciągnąć wcześniej mleko i ile wcześniej? Można spokojnie się leczyć stomatologicznie i stosować znieczulenie, zabieg u kosmetyczki też można wykonać. Nie trzeba wcześniej odciągać mleka bo nie ma to na nie wpływu. 2. Często podczas podawania wit D dzieci mają problemy brzuszkowe czy można zamist im ją dawać, stosować ją dla mamy by przeniknęła podczas kp dla dziecka? Niestety nie da się zastąpić podania dziecku wit D podaniem jaj matce, zbyt mała ilość wtedy o ile w ogóle przeniknęłaby do mleka. 3. po połogu chciałabym założyć spiralę na 5 lat stężenie hormonów jest dość wyoskie. jaka ilość przenika do mleka i do maluszka? Można zastosować spokojnie spiralę i nie ma ona wpływu na nasze mleko, gdyż hormony w niej zastosowane działają tylko w obrębie macicy i nie przenikają do pokarmu. 4. czytałam, że na początku należy karmić po parę min z każdej piersi, by rozbujać laktację, a potem (1 pytanie: ale od kiedy najlepiej?) karmić z jednej piersi powiedzmy 20 min, gdy Dzieć jeszcze głodny wtedy dostawić do drugiej, a po drzemce kolejne karmienie zacząć od piersi tej drugiej, z której nie było karmienia lub końcowe dokarmienie. Na początku do ustablizowania laktacji czyli do ok 4-6 tygodniu powinno się każdorazowo karmić z obu piersi. Chyba że drugiej ewidentnie dziecko odmawia, to od niej zacząć karmienie następne. Jednak jest to ważne aby obie piersi były pobudzane do lakatcji za każdym razem aby ją jak najabradziej skutecznie rozkręcić. 5. lewą pierś mam mniejszą od prawej, trochę się martwię, czy będzie w niej odpowiednia ilość mleka, czy powinnam zacząć przygodę z KP właśnie od tej mniejszej piersi, czy to się wyrówna i nie ma znaczenia wielkość. generalnie wielkość piersi, ani ich kształt nie mają znaczenia dla karmienia bo niezależnie od rozmiaru każda z piersi jest wyposażona w kanaliki do mleka ![]() to są oczywiście odp "mojej" doradcy i jej zdanie na ten temat. Ja ze spotkania jestem zadowolona bardzo, upewniłam się, że nie ma diety matki karmiącej i tak naprawdę wszystko leży w głowie. Upewniłam się też by nie kupować na razie jednak laktatora bo wg niej laktator któwy ma nam pomóc w rozkręceniu laktacji to powinien być porządny laktator elekektryczny o konkretnej mocy i najlepiej ściągający pokarm z obu piersi ( medela taki ma). Jeśli będzie taka potrzeba w szpitalu by pomóc w laktacji to tam są laktatory, jeśli taka potrzeba zajdzie potem, mogę wtedy wypożyczyć laktator lub kupić wtedy. A może się okaże że nie będzie potrzebna żadna pomoc i laktacja będzie jak trzeba wtedy będę mogła kupić maly zwykly laktator ręczny do odciągania mleka na czas mojego wyjścia z domu np. Po za tym smoczek oczywiście jest decyzją rodzica, jednak w tych pierwszych dniach (chociaż dniach bo tak naprawdę najlepiej póki laktacja sie nie ustabilizuje) dobrze by było go nie podawać i nie zaburzać naturalnego odruchu ssania u dziecka. Ale jeśli ktoś chce chwilę odsapnąć od ciągłego wisielca na piersi, albo chce coś zrobić to podanie raz na jakis czas smoczka laktacji nam nie popsuje. Postaram sie później jeszcze wkleić Wam zdjecia materiałów jakie dostałam.
#1166 |
Zakorzenienie
|
Misia, bardzo fajnie zebrane info
![]() Po dzisiejszych porannych bólach umówiłam się na jutro na 12:30 na ktg. Jeśli akurat będzie położna to też mnie od razu zbada. Jak nie to w pt mam wizyte u doktorka. Tak mnie zestresowały te bóle, że od dziś nic nie robię i koniec. I nigdzie już nie jeżdżę... Odpoczynek totalny i koniec... |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Rozeznanie
|
misia dziękujemy!
![]() ![]()
![]() |
#1168 |
Zadomowienie
|
Super misia :brawo: dla Ciebie
![]() ![]() Dzięki! A najlepsze jest to, że chociaż tyle wiemy, np. że dieta to mit itd, że znieczulenie można... To i tak jak się zacznie dziecko inaczej zachowywać to staniemy na głowie i będziemy żyły na sałacie ![]() ![]() Olutka! Oszczędzamy się już wszystkie... No oprócz Muni pewnie :P
1 + 1 = 3 ![]() Edytowane przez Arida_ Czas edycji: 2016-06-06 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zadomowienie
|
Misia dużo przydatnych info
![]() Mam dziś sr a taaaak mi się nie chce. Leń dziś na całego |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Misia dziękujemy
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.