Akademia Pedagogiczna Kraków :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 21:03   #1141
Sklonowana
Raczkowanie

Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)

Cytat:
Napisane przez anowi91 Pokaż wiadomość
Sklonowana, jeśli Cię to pocieszy, to ja też boję się. Też zdaję rozszerzony polski, a wybieram się na 'pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną' (50 miejsc) lub na 'pedagogikę przedszkolną i opiekę nad dzieckiem' (35 miejsc)... Mam nadzieję, że będzie ok xD Na pedagogikę specjalną też składam, myślę, że tam nie będzie tak trudno się dostać, gdyż w tym roku będzie 150 miejsc Ale matury, co jak co, się boję No, zobaczymy jak to będzie

Tak - jak wyżej napisała zagubiona_w_swoich_snach - liczy się tylko matura. Nic Ci nie da to, że masz potwierdzone uczestnictwo w wolontariatach.

A na coś jeszcze składasz oprócz na specjalną? ;> Być może się zobaczymy na UP
I co chciałabyś robić w przyszłości?
Do Krakowa tylko na specjalną interesowała by mnie praca w poradni albo jakimś ośrodku dla dzieci niewidomych a Ty?
Całkiem możliwe że się spotkamy
Sklonowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 08:32   #1142
anowi91
Raczkowanie

Sklonowana, ja bym chciała, tak najbardziej, pracować w przedszkolu Czuję, że bym była szczęśliwa z tej pracy ^^ Na pedagogikę specjalną też składam (ale bardziej "w razie czego" - bo tak jak napisałam - chciałabym iść na przedszkolną), bo w sumie interesująca jest także praca z dziećmi nie do końca sprawnymi, mam duże serce, więc z chęcią bym się nim podzieliła
anowi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 08:33   #1143
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

a dziewczyny skaladjace papiery na pedagogiki , zdajecie mature rozszerzona?
zagubiona_w_swoich_snach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:40   #1144
renjaaa
Przyczajenie

Witam Was!
Wybieram się na Up, oczywiście w zamierzeniu, że się dostane
Zdaję dodatkowo geografię podstawową i polski rozszerzony.
Chciałabym się dostać na bezpieczeństwo międzynarodowe albo turystykę.
Wybiera się ktoś tam może? Albo jest na jakimś z tych kierunków? Opłaca się?
No.. i czy trudno będzie się dostać.
Pozdrawiam.
renjaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 19:38   #1145
anowi91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zagubiona_w_swoich_snach Pokaż wiadomość
a dziewczyny skaladjace papiery na pedagogiki , zdajecie mature rozszerzona?
No, ja owszem - polski na rozszerzeniu Dobry przelicznik to 1,5. Matematycznie rzecz biorąc, jak już zda się maturę na rozszerzeniu na 68% to już ma się 102 pkt. rankingowe, a ktoś kto zdaje poziom podstawowy może uzyskać najwięcej 100 pkt. (a przecież w dodatku niewielu ma 100% z podstawy :p) :p Lepiej rozszerzenie zdawać, większe szanse
Stary 2010-04-17, 21:11   #1146
Sklonowana
Raczkowanie

Tak rozszerzoną zdaje
Anowi: no to tak jak ja kocham dzieci i mam serce do podziału swoją drogą jak masz na imię?
Stary 2010-04-17, 21:49   #1147
truskaffkaa
Przyczajenie

Dla mnie ciekawe wydaje się bezpieczeństwo narodowe na AP, tylko zastanawiam się czy na tej uczelni jest to normalny kierunek niepedagogiczny czy to studia nauczycielskie??
truskaffkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 08:13   #1148
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskaffkaa Pokaż wiadomość
Dla mnie ciekawe wydaje się bezpieczeństwo narodowe na AP, tylko zastanawiam się czy na tej uczelni jest to normalny kierunek niepedagogiczny czy to studia nauczycielskie??
musisz sprawdzic na stronie uczelni - powinno byc napisane. Ale w 99% kierunków jest podział na spec nauczycielska i nienauczycielska i przy rekrutacji sie wybiera.
Stary 2010-04-18, 08:17   #1149
anowi91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sklonowana Pokaż wiadomość
Tak rozszerzoną zdaje
Anowi: no to tak jak ja kocham dzieci i mam serce do podziału swoją drogą jak masz na imię?
Cześć, Iwona, miło mi Fajnie, że ktoś podziela moją opinię Ja też kocham dzieci i właśnie z nimi wiążę moją przyszłą zawodową pracę A Ty jak się zwiesz? ;>

Cytat:
Napisane przez truskaffkaa Pokaż wiadomość
Ej, na stronie rekrutacji http://www.up.krakow.pl/rekrut/infor...d_rek=10400061 nie jest napisane, że ten kierunek ma specjalność nauczycielską i nienauczycielską To raczej jest kierunek nienauczycielski Bo zwykle jest określenie, często piszą, że ma się do wyboru: specjalność nauczycielska albo nie. A tu nic takiego nie ma Poza tym wyobrażasz sobie specjalność nauczycielską tego kierunku? Bo ja jakoś nie potrafię

Edytowane przez anowi91
Czas edycji: 2010-04-18 o 08:18
Stary 2010-04-18, 09:37   #1150
DolceFarNiente
Raczkowanie

GG do DolceFarNiente

Cytat:

Ej, na stronie (...)

Proszę Cię, nie zaczynaj zdania od 'ej' bo to okropnie razi w oczy :/
DolceFarNiente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 10:11   #1151
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
musisz sprawdzic na stronie uczelni - powinno byc napisane. Ale w 99% kierunków jest podział na spec nauczycielska i nienauczycielska i przy rekrutacji sie wybiera.
Tak, a niestety na anglistykę nienauczycielską miejsc jest 25, a na nauczycielską 45 troszkę niefajnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 10:17   #1152
anowi91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DolceFarNiente Pokaż wiadomość
Proszę Cię, nie zaczynaj zdania od 'ej' bo to okropnie razi w oczy :/
To się nie patrz. ;]
Co do "ej" to mi się tak po prostu tak napisało, w sumie nie wiem, czemu akurat tak napisałam (raczej tak nie piszę na co dzień). Równie dobrze mogłabym napisać "hey" i co? Napisałabyś mi, że to idiotyczne też, co? Nie sądzę, by każdego tak to raziło jak Ciebie. Wydaje mi się także, że nie jest zbrodnią tak napisać, przecież nikogo to nie obraża. Ty się zwyczajnie czepiasz.. :/ i to o głupie "ej"! A moje "ej" było wtrąceniem, można powiedzieć, że dopowiedziałam coś w temacie! Zauważyłam, że zagubiona_w_swoich_snach ubiegła mnie z odpowiedzią, jak już wysłałam moją. Poprawiłam więc swoją wypowiedź, dopisując "ej". To co ja napisałam to taki dodatek do jej odpowiedzi.

Take it easy...
Stary 2010-04-18, 11:47   #1153
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Tak, a niestety na anglistykę nienauczycielską miejsc jest 25, a na nauczycielską 45 troszkę niefajnie.
złoz papiery i tu i tu jesli Ci zalezy. Przewaznie jesli sie umotywuje prośbe ( np. dostaniesz sie na nauczycielska a chcesz isc na nienauczycielska ) - napisze ze nie widzi sie w pracy z dziecmi itp. to mozna sie w pierwszych dniach przeniesc miedzy specjalnosciami.
Stary 2010-04-18, 11:54   #1154
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
złoz papiery i tu i tu jesli Ci zalezy. Przewaznie jesli sie umotywuje prośbe ( np. dostaniesz sie na nauczycielska a chcesz isc na nienauczycielska ) - napisze ze nie widzi sie w pracy z dziecmi itp. to mozna sie w pierwszych dniach przeniesc miedzy specjalnosciami.
Złożę na obie pewnie, tzn. najpierw muszę napisać maturę i wtedy będę myśleć
W każdym razie dzięki, dobrze wiedzieć
Stary 2010-04-18, 12:41   #1155
truskaffkaa
Przyczajenie

Cytat:
Cześć, Iwona, miło mi Fajnie, że ktoś podziela moją opinię Ja też kocham dzieci i właśnie z nimi wiążę moją przyszłą zawodową pracę A Ty jak się zwiesz? ;>

Ej, na stronie rekrutacji http://www.up.krakow.pl/rekrut/infor...d_rek=10400061 nie jest napisane, że ten kierunek ma specjalność nauczycielską i nienauczycielską To raczej jest kierunek nienauczycielski Bo zwykle jest określenie, często piszą, że ma się do wyboru: specjalność nauczycielska albo nie. A tu nic takiego nie ma Poza tym wyobrażasz sobie specjalność nauczycielską tego kierunku? Bo ja jakoś nie potrafię
Dzięki za odpowiedź faktycznie sprawdzałam i nic nie pisze o podziale na specjalności. A specjalność nauczycielską wyobrażam sobie np. jako nauczanie przysposobienia obronnego.. dlatego wolę się upewnić, bo nie o taki zawód w przyszłości mi chodzi
truskaffkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 17:46   #1156
DolceFarNiente
Raczkowanie

GG do DolceFarNiente

Cytat:
To się nie patrz. ;]
Co do "ej" to mi się tak po prostu tak napisało, w sumie nie wiem, czemu akurat tak napisałam (raczej tak nie piszę na co dzień). Równie dobrze mogłabym napisać "hey" i co? Napisałabyś mi, że to idiotyczne też, co? Nie sądzę, by każdego tak to raziło jak Ciebie. Wydaje mi się także, że nie jest zbrodnią tak napisać, przecież nikogo to nie obraża. Ty się zwyczajnie czepiasz.. :/ i to o głupie "ej"! A moje "ej" było wtrąceniem, można powiedzieć, że dopowiedziałam coś w temacie! Zauważyłam, że zagubiona_w_swoich_snach ubiegła mnie z odpowiedzią, jak już wysłałam moją. Poprawiłam więc swoją wypowiedź, dopisując "ej". To co ja napisałam to taki dodatek do jej odpowiedzi.

Take it easy...
Ha ha
DolceFarNiente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 18:42   #1157
anowi91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DolceFarNiente Pokaż wiadomość
Ha ha
I co to za "Ha ha " ???? =p Sorry, ale nie kumam

Edytowane przez anowi91
Czas edycji: 2010-04-18 o 18:43
Stary 2010-04-18, 20:48   #1158
Sklonowana
Raczkowanie

Iwona: Jam jest Marta xD (chyba że mnie od 19 lat okłamują xD)
Stary 2010-04-19, 13:05   #1159
anowi91
Raczkowanie

Cytat:
Iwona: Jam jest Marta xD (chyba że mnie od 19 lat okłamują xD)
Jeśli Cię kochają, to nie kłamią
Miło mi
Stary 2010-04-19, 22:12   #1160
Sklonowana
Raczkowanie

Jak chcesz wpadaj do nas na forum
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=366401&page=111
Stary 2010-04-28, 21:01   #1161
VelaaLisa
Raczkowanie

Witam!
Ja chciałabym się wybrać na pedagogikę specjalną, a dokładniej na surdopedagogikę.
Może jest ktoś, kto już studiuje na tym kierunku i podzieliłby się swoimi wrażeniami byłabym bardzo wdzięczna.
A swoją drogą, to szukam też osób, albo z moich okolic (znaczy się Cieszyn, Bielsko-Biała...), albo innych które również wybierają się na tą uczelnie, być może nawet na ten sam kierunek w zeszłym roku dostałam się na UP, tylko nie na ten kierunek, ale z powodów osobistych musiałam zrezygnować ;(
W tym roku chęci wcale nie są mniejsze, chyba wręcz przeciwnie Dlatego pytam czy są może takie osoby. Jeśli samemu wyjeżdża się z domu i jedzie do innego miasta, to wiadomo nie zawsze jest łatwo, a od razu inaczej jest gdy "zna się" kogoś, kto na początku też będzie borykał się z tymi samymi problemami(jak choćby miejsce zamieszkania).
Zainteresowanych rozmową zapraszam i pozdrawiam!
VelaaLisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 21:10   #1162
Sklonowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VelaaLisa Pokaż wiadomość
Witam!
Ja chciałabym się wybrać na pedagogikę specjalną, a dokładniej na surdopedagogikę.
Może jest ktoś, kto już studiuje na tym kierunku i podzieliłby się swoimi wrażeniami byłabym bardzo wdzięczna.
A swoją drogą, to szukam też osób, albo z moich okolic (znaczy się Cieszyn, Bielsko-Biała...), albo innych które również wybierają się na tą uczelnie, być może nawet na ten sam kierunek w zeszłym roku dostałam się na UP, tylko nie na ten kierunek, ale z powodów osobistych musiałam zrezygnować ;(
W tym roku chęci wcale nie są mniejsze, chyba wręcz przeciwnie Dlatego pytam czy są może takie osoby. Jeśli samemu wyjeżdża się z domu i jedzie do innego miasta, to wiadomo nie zawsze jest łatwo, a od razu inaczej jest gdy "zna się" kogoś, kto na początku też będzie borykał się z tymi samymi problemami(jak choćby miejsce zamieszkania).
Ja się wybieram na tyflo
Stary 2010-04-28, 21:49   #1163
VelaaLisa
Raczkowanie

Ooo...też się zastanawiałam, ale chyba jednak bardziej ta surdo - język migowy i te sprawy
A skąd jesteś jeśli oczywiście można wiedzieć?
Stary 2010-04-29, 14:26   #1164
renjaaa
Przyczajenie

Cytat:
Witam!

Witam Ja się wybieram na Up o ile się dostane
I jestem z Żywca także koło bb No lepiej jak się kogoś zna, wiadomo raźniej ;D
Stary 2010-04-29, 18:03   #1165
VelaaLisa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renjaaa Pokaż wiadomość
Witam Ja się wybieram na Up o ile się dostane
I jestem z Żywca także koło bb No lepiej jak się kogoś zna, wiadomo raźniej ;D

Ooo to całkiem niedaleko, bo ja jestem ze Skoczowa.
Ja już raz się dostałam, więc liczę na to że znowu się uda to na prawdę super uczelnia, przynajmniej dla mnie z tego co zdążyłam zaobserwować.
Najgorsze są oczywiście koszty jakie trzeba ponieść przenosząc się do Krk. Wtedy mi się udało, bo mogłam zamieszkać z koleżanką, ale niestety powrót do niej jest już niemożliwy...
Stary 2010-04-29, 20:59   #1166
Sklonowana
Raczkowanie

Też południowa Polska i w sumie niedaleko bb
Język migowy mi się też podoba bardzo kiedyś nawet zaczęłam się uczyć ale później przyszła klasa maturalna i nie było czasu kontynuować
Ja wybrałam tyflo bo łatwiej jest znaleźć prace podobno
Stary 2010-04-29, 21:20   #1167
renjaaa
Przyczajenie

Cytat:
Ooo to całkiem niedaleko, bo ja jestem ze Skoczowa.
Ja już raz się dostałam, więc liczę na to że znowu się uda to na prawdę super uczelnia, przynajmniej dla mnie z tego co zdążyłam zaobserwować.
Najgorsze są oczywiście koszty jakie trzeba ponieść przenosząc się do Krk. Wtedy mi się udało, bo mogłam zamieszkać z koleżanką, ale niestety powrót do niej jest już niemożliwy...

No koszty są okropne. Ale chcieć to móc Też będę szukać kogoś do wynajmu mieszkanka bo akademik to troche lipton, no ale wszystko ma swoje uroki
Stary 2010-04-29, 22:13   #1168
VelaaLisa
Raczkowanie

Cytat:
Też południowa Polska i w sumie niedaleko bb
Język migowy mi się też podoba bardzo kiedyś nawet zaczęłam się uczyć ale później przyszła klasa maturalna i nie było czasu kontynuować
Ja wybrałam tyflo bo łatwiej jest znaleźć prace podobno

Ja ostatnio zaczęłam się troszkę uczyć języka migowego. Na razie oczywiście tak na spokojnie, różnych słów po trochu, ale zauważyłam że strasznie mnie to ciągnie to dobrze jak człowiek ma coś takiego, takie zainteresowanie które chce rozwijać.
Tyflo też może być na prawdę świetna. No a z pracą jak to z pracą, różnie to w życiu bywa. Teraz to byleby się dostać na studia, no i jakoś tam się zadomowić, a później co ma być to będzie

Cytat:
No koszty są okropne. Ale chcieć to móc Też będę szukać kogoś do wynajmu mieszkanka bo akademik to troche lipton, no ale wszystko ma swoje uroki
Faktycznie jeśli chodzi o akademik to już na prawdę trzeba chcieć i lubić(oczywiście nie mówię że jakieś złe warunki czy coś, bo osobiście nie mieszkałam nigdy w akademiku, ale zdarzyło mi się bywać;P)
Na całe mieszkanie w Krk nie liczę, najchętniej wynajęłabym jakiś nieduży pokoik, jednoosobowy, bo czasem przydaje się trochę prywatności oczywiście w mieszkanku z innymi studentkami, tylko też bez przesady(6 czy 8 dziewczyn w jednym mieszkaniu mogłoby zakończyć się "masakrą";P), no a jeśli dodatkowo byłyby to studentki UP, czy nawet podobnego kierunku to w ogóle byłoby świetnie - ale to nie jest raczej najważniejsze. Jak się trafi na wspaniałych ludzi, których jest na prawdę wielu, to całe życie studenckie tam może być jeszcze lepsze niż normalnie
Stary 2010-04-30, 09:45   #1169
zagubiona_w_swoich_snach
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio zaczęłam się troszkę uczyć języka migowego. Na razie oczywiście tak na spokojnie, różnych słów po trochu, ale zauważyłam że strasznie mnie to ciągnie to dobrze jak człowiek ma coś takiego, takie zainteresowanie które chce rozwijać.
Tyflo też może być na prawdę świetna. No a z pracą jak to z pracą, różnie to w życiu bywa. Teraz to byleby się dostać na studia, no i jakoś tam się zadomowić, a później co ma być to będzie

Faktycznie jeśli chodzi o akademik to już na prawdę trzeba chcieć i lubić(oczywiście nie mówię że jakieś złe warunki czy coś, bo osobiście nie mieszkałam nigdy w akademiku, ale zdarzyło mi się bywać;P)
Na całe mieszkanie w Krk nie liczę, najchętniej wynajęłabym jakiś nieduży pokoik, jednoosobowy, bo czasem przydaje się trochę prywatności oczywiście w mieszkanku z innymi studentkami, tylko też bez przesady(6 czy 8 dziewczyn w jednym mieszkaniu mogłoby zakończyć się "masakrą";P), no a jeśli dodatkowo byłyby to studentki UP, czy nawet podobnego kierunku to w ogóle byłoby świetnie - ale to nie jest raczej najważniejsze. Jak się trafi na wspaniałych ludzi, których jest na prawdę wielu, to całe życie studenckie tam może być jeszcze lepsze niż normalnie

a dziewczyny skaladajace papiery na P. specjalna , zastanawialyscie sie nad druga specjalnoscia? czy j. polski czy wszecnoszkolna czy narazie chcecie sie poprostu dostac ?