Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-02, 14:59   #1141
camilla21
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Wy tez zdolowane?! Ja wczoraj plakalam doslownie o wszyysyko za to dzis? Jak nowa narodzona! Az z tej radosci mieszkanie dopiescilan teraz ide brac prysznic i na 18 do prracy ufff...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 15:21   #1142
Amalte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Amalte ciekawa jestem cen w tych hurtowniach. Moja mama mama ma obczajoną wielką hurtownię z eleganckimi ubraniami, dosłownienie 500 opcji stroju na wesela tam jest. Wybór super ekstra i rozmary 34-44. Ale ceny? Raczej przeciętne/wysokie. Np. mi tam kupowała letnie bluzeczki, no fajne ale po 30-50 zł za takie zwykłe w sumie koszulowe. Sukienki też bez szału cenowego 150-350 zł. Akurat z moją mamą na zakupach tam jest taniej bo jak on tam nakupuje za 1000-2000 ciuchów to zawsze mamy rabat i za free jedną czy dwie koszulki. Jest tam obok dziecięca hurtownia ale nie wiem czy ceny też przeciętne.

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka

No to też prawda. Człowiek pojedzie, zobaczy te wszystkie rzeczy na raz i może wpaść w zakupowy szał, który może okazać się katastrofalny w skutkach dla konta bankowego.
No ale zerknij tu:
Hurtownia: http://www.kubus-kids.pl/pl/p/Otulac...owa-BAMBUS/427

Sklep z neta podany przez Lidke:http://amaloo.pl/glowna/445-otulacz-...m-kotwice.html

To chyba ten sam produkt, co? 25zł różnicy wg mnie to sporo....

Edit: tzn nie wiem do końca czy to taka hurtownia;] wyskoczył mi ten sklep w wyszukiwarce gdy wpisałam hurtownia;] No ale mogę tam podjechać, zobaczyć na żywo i odebrać osobiście

Edytowane przez Amalte
Czas edycji: 2016-09-02 o 15:23
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:06   #1143
furjatka
Zadomowienie

Melduje ze mój gigant waży 200g długości juz nie mierzyl. Jest młodszy niż wynika z om ale to od początku się utrzymuje ze 7-10 dni jest mniejszy. Narządy ok lekarz nie widzi wskazań do prenatalnych. Machal mi rączka 😍😍😍 ale jestem szczęśliwa

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-02, 16:24   #1144
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Melduje ze mój gigant waży 200g długości juz nie mierzyl. Jest młodszy niż wynika z om ale to od początku się utrzymuje ze 7-10 dni jest mniejszy. Narządy ok lekarz nie widzi wskazań do prenatalnych. Machal mi rączka ������ ale jestem szczęśliwa

Gratulacje, a wymiary z USG nie zawsze się zgadzają z rzeczywistością.

Dziewczyny która poratuje łatwym i szybkim przepisem na tort(najlepiej czekoladowy)
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:28   #1145
furjatka
Zadomowienie

Nie robiłam nigdy ale zawsze ciasta z moje wypieki.com wychodzą super.

Stary 2016-09-02, 16:42   #1146
NiEBiE
Zakorzenienie

Kupiliśmy szumisia z sensorem za 141 zł.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 17:03   #1147
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
Dziewczyny która poratuje łatwym i szybkim przepisem na tort(najlepiej czekoladowy)
Łatwy i, jak na tort, to stosunkowo szybki, meeega czekoladowy: http://maniapieczenia.blogspot.com/2...we-devils.html
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 17:04   #1148
Agnes_K
Raczkowanie

Dzieki Dziewczyny za gratulacje pierwszych ruchow
to chyba byl wynik mojego obzarstwa brownie i dziecko dostalo cukrowego kopa, bo dzisiaj cisza poki co. Ale wiem, ze mi sie nie przywidzialo, bo czulam kilka razy od popoludnia do wieczora i raz nawet Tz poczul reka. Moze sie Maluch zmeczyl i dzisiaj odpoczywa

Ja mialam dzisiaj kiepski dzien, mam jakis katar, bolala mnie glowa i mialam wrazenie w pracy, ze zaraz padne przy tym kompie, kompletnie bez sily sie czulam. Takze zwolnilam sie w polowie dnia, przespapalam, zjadlam muffina jagodowego po obiedzie i juz mi lepiej

Co do mojej kolezanki i kwestii fotelikowej - wydawalo mi sie, ze obgadujemy rozne rzeczy, bo wiadomo, ze zawsze ktos sie tam czego pozytecznego i nowego dowie. No ale pewnie Tz i Wy macie racje i nastepnym razem po prostu ugryze sie w jezyk

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mam Klupsia - model Radek (białe). Młody dość szybko z niego wyrósł, ale mimo to służy nam nadal - śpią tam jego kończyny. Wadą tych łóżeczek są wymiary, z których dzieci wyrastają - fizjoterapeuci zalecają, żeby dzieci miały więcej przestrzeni.
Z zalet - pomoc w przetrwaniu nocy z kilkoma karmieniami i pobudkami, jest też duża liczba otworów z regulacją wysokości, więc łatwo dopasować je do łóżeczka. Przystępna cena też na plus. Można wykupić dodatki typu ochraniacz i pościel - tutaj ochraniacz niestety tylko firmowy albo szyty na zamówienie, bo wymiary są specyficzne. Mamy baldachim - tylko dlatego, ze był w gratisie - pięknie wygląda, ale to kurzołap (ukryliśmy to w szafie).
Z minusów - farba dość łatwo odchodzi - przyczepiłam karuzelkę i niestety w miejscu uchwytu juz po farbie. Część łącząca łóżeczko z łożem czasem odchodzi - ale to b. rzadko.
Z innych łóżeczek - patrzyliśmy na Chicco Next2me - cena zniechęca, do tego brak stabilnego podłoża. Na all są też łóżeczka no name, ale odpadły z powodu niewystarczającej ilości poziomów z regulacją
.
Dzieki za te informacje
Ja wlasnie myslalam o tym lozeczku chicco i po 6 miesiacach o kupnie juz normalnego lozeczka ze szczebelkami. Mozesz powiedziec czemu uwazasz, ze ma niestabilne podloze? nie widze za wielu opinii w internecie, a jak mam wydac te kase to chce podjac swiadoma decyzje.
No i przyjze sie oczywiscie temu lozeczku, ktore Ty masz. A ta czesc laczaca, ktora odchodzi nie powoduje odsuwania sie lozeczka? sorki za te wszystkie pytanka

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Hej hej.Jestem po wizycie.Niestety sa male problemy.Łozysko jest polozone na samiutkim dole co w polączeniu z moimi bolami skurczowymi moze prowadzic do odklejenia łozyska.Mam na siebie jeszcze bardziej uwazac,nadal zakaz seksu i wszystkiego co z nim zwiazane(o matko to juz 5 miesiecy!)i mam obserwowac czy nie pojawia sie zadne plamienie...mam nadzieje ze sie nie pojawi:/ Non stop stresior od samego poczatku...jak nie torbiel to krwiaki jak nie krwiaki to teraz to.Nic tylko pozazdroscic dziewczynom ktore ciaze przechodza bez zadnych komplikacji...ja to teraz nawet biorac odkurzacz w rece zastanawiam sie czy to nie zaszkodzi...czuje sie jakbym nagle byla niezdolna do normalnego zycia i funkcjonowania. No ale juz koniec narzekania... z przyjemniejszych informacji : Lekarz potwierdzil dziewczynke
Gratulacje Dziewczynki dbaj o siebie, ale na pewno bedzie dobrze

Cytat:
Melduje ze mój gigant waży 200g długości juz nie mierzyl. Jest młodszy niż wynika z om ale to od początku się utrzymuje ze 7-10 dni jest mniejszy. Narządy ok lekarz nie widzi wskazań do prenatalnych. Machal mi rączka 😍😍😍 ale jestem szczęśliwa

Super

Cytat:
Niebie ja w pierwszej ciąży po 2 mc poszukiwań znalazłam spodnie w zamrażarce

Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 17:11   #1149
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie dołujemy się!
Oficjalny zakaz

Cytat:

Super gratulacje

Cytat:
Kupiliśmy szumisia z sensorem za 141 zł.

Wow! to chyba super cena nie? Bo te z sensorem to koło 200zł kosztują? Poka zdjęcia jaki
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 17:16   #1150
NiEBiE
Zakorzenienie

Tak, cena jest ekstra!

http://m.ceneo.pl/40499220#tab=spec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1472832993808.jpg (35,8 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez NiEBiE
Czas edycji: 2016-09-02 o 17:18
NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 17:35   #1151
Moniczi
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny Wreszcie dotarłam, nadrabiałam Was całą drogę powrotną, wybaczcie kochane, że nie odniosę się do wszystkich, ale duża dyskusja była

Corn_flower nie mam pojęcia jak wtedy doktor procenty płci wyliczył xD Powiedział: to mi wygląda na peniska, to na 75 % jest chłopiec
furjatka super że badania pozytywnie wyszły
Agnes_K ja się przekonałam, że z innymi ciężarówkami możemy rozmawiać o wszystkim, byle nie krytykować - jakieś takie ogólne przewrażliwienie

pequenina brzydcy są pracodawcy :/
No a mój dzień - nie spałam całą noc. Wstawałam, czytałam, kładłam się, no groza. Dosłownie przysnęłam na godzinkę, to jeszcze śniło mi się że dokumenty w pracy zaginęły i jakieś bzdury. Bałam się zaspać Dotarłam do pracy na 6.30, okazało się że w moim pokoju był po prostu sajgon - wszystko powyciągane, nic nie powpinane itp. Dokumenty walały się po podłodze Ale, sprawy były pokończone, projekty mniej więcej załatwione - dziewczyna porzuciła robotę, ale merytorycznie nie mogę jej nic zarzucić. No może to, że przez bałagan nie zauważyla, że niektóre rzeczy zrobiła 2 razy :/
Napisałam wczoraj instrukcję szkoleniową na kilka stron A4, przedstawiłam wszystko nowej dziewczynie, powiedziałam, ze może śmiało dzwonić do mnie w każdej chwili. Razem sprzątałyśmy ten burdel, ostatecznie byłam w pracy 6 godzin.
Potem kierownik działu poprosił mnie, bym przyszła jeszcze w przyszłym tygodniu na 1 dzień wprowadzić dziewczynę w system. Powiedziałam, że przyjdę, ale tylko na 2 godziny, bo zwyczajnie nie jestem w stanie dłużej. pequenina Twój pomysł ze skype jest bardzo dobry, bo stosowałam go już kilka razy - tyle że druga strona spanikowała jednak na widok tylu dokumentów na podłodze.

I tu niestety potwierdziło się, że słusznie dostałam L4 - po 3 godzinach mówienia, podnoszenia, biegania od pokoju do pokoju, poczułam się bardzo słabo. Ciśnienie zaczęło mi wariować (pogoda nie sprzyjała), miałam wrażenie, że nie mam czym oddychać i najgorsze - stopy mi tak spuchły, że butów bym już nie włożyła po zdjęciu, wyskoczył mi bąbel na pięcie - no dżizas czułam się, jakbym miala 80 lat :/ Ale współpracownicy też to widzieli, było mi niezwykle miło, że chcieli się mną zaopiekować (ale w zakres opieki nie wchodziła już pomoc w szkoleniu nowej :p)

Dobrze zrobiłam, że tam pojechałam - teraz już wiem, że świat beze mnie nie runie, że aktualnie zdrowie mi nie pozwala na pełen wymiar. Aha, no i że kolejnej umowy po porodzie nie dostanę, ale po macierzyńskim mogę się ubiegać o ponowne zatrudnienie
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-02, 17:42   #1152
muffi24
Zadomowienie

Dziewczyny spróbowałam założyć klub, część z Was już zaprosiłam Jak ktoś umie wrzucić link do klubu to wrzućcie proszę

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Już wiem wizaz.pl/forum/group.php?groupid=2186

muffi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 17:46   #1153
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
No super jest

Cytat:
Dziewczyny spróbowałam założyć klub, część z Was już zaprosiłam Jak ktoś umie wrzucić link do klubu to wrzućcie proszę

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

W końcu ktoś się zabrał
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 17:47   #1154
muffi24
Zadomowienie

Moniczi zaraz Cię zaakceptuję, ale powiedz jeszcze czy jest tak ustawione że jak nie jesteś w klubie to nie widzisz dyskusji?

Stary 2016-09-02, 17:53   #1155
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:

Super Wyslalam prosbe o przylaczenie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-02, 17:54   #1156
muffi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Super Wyslalam prosbe o przylaczenie
Powiedz jak nie jestes w klubie to widzisz dyskusje czy nie?

Stary 2016-09-02, 17:54   #1157
Moniczi
Rozeznanie

muffi24 widzę tylko członków i nic więcej
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 17:54   #1158
Agnes_K
Raczkowanie

Nic nie widze, tylko:

Musisz być członkiem Klubu, aby przeglądać jego zawartość
Stary 2016-09-02, 17:56   #1159
muffi24
Zadomowienie

Ok już Was dodałam Szukam już chętnej której przekażę klub za tydzień, bo wyjeżdżam i nie biorę lapka

Stary 2016-09-02, 17:56   #1160
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
Gdyby to była prawda to moje dziecko byłoby pod wpływem takich % że ja bym nie była w stanie przez nie funkcjonować Przynajmniej 2-3x dziennie mam zalany brzuch przy zmywaniu... z czego wczoraj tak się zalałam że wejście pod prysznic w ubraniu chyba nie byłoby tak efektowne

A powiedzcie mi kurier wnosi Wam do domu czy tylko do granic posesji a potem "radź sobie pani sama"? Alma mi wnosiła do domu... i nie musiałam się prosić. Jak był mąż to on targał spod furtki bo nie chciało mi się psa łapać... ale jak jego nie było to każdy jeden kurier wnosił bez proszenia.

I właśnie jak to jest jak czegoś nie mają? Dzwonią i proponują zamiennik? Czy przywożą coś i na miejscu decyduję czy chcę czy nie chcę?

I jak świeżość tych produktów z tesco? Zakupy tam kiedyś robiłam, ale na miejscu. Nie zawsze owoce czy warzywa mi się podobały... Z drugiej strony stacjonarnie w almie też nie zawsze wszystko było piękne, ale kurier zawsze przywoził towary pierwsza klasa.
Kurier wnosi mi na 3 pietro i kładzie mi za drzwiami. Jak nie ma produktu, który zamawiałam to bierze zamiennik. Jak przynosi towar i cos ci się nie podoba nie musisz tego brać

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hej

dzisiaj zaczynam odpieluchowanie starszaka- oby wystarczyło mi cierpliwości

:
Miałam pytać ile ma, ale w dalszych pistach pisałaś, że 20 miesięcy. Powodzenia, u nas udało się w wieku 2,5 lat.

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość

cicha taaa lekarze są zabawni ale wiadomo muszą powiedzieć a my mamy się trochę bardziej oszczędzać. Mi dała magnez ale czasem sobie zaaplikuje no-spe gdy nie chce przejść. Mam w domu biegającego potworka (20m), który gdy ma potrzebę musi być przytulony pocieszony, trzeba go z łóżeczka/ z wanny wyciągnąć- na szczęście jest szczypiorem i waży coś ok. 11 kg
Moja trzylatka też ma jeszcze potrzebę noszenia, dobrze, że waży 12,6 kg

Cytat:
Niebie ja w pierwszej ciąży po 2 mc poszukiwań znalazłam spodnie w zamrażarce

Cytat:
Taaak okazało się że mi kapnął na nie wosk i w jakiejś tv śniadaniowej mówili żeby do zamrażarki. Ale po godzinie już zapomniałam o tym całkiem i tak poszukiwałam 2 mc, aż przyszedł czas przeprowadzki i zamrażarkę musiałam opróżnić

Dobrze, że przynajmniej pamiętasz, dlaczego się tam znalazły ;-)

Cytat:
Lipa, tesco nie akceptuje bonów A ja mam ich jeszcze trochę i muszę zużyć bo termin się skończy i przepadną. W fri sco i K&M mogę użyć... więc chyba zamówię któreś z tych dwóch...

Puściłam pralkę ciuszków dziecięcych kolorowych... to już druga i jeszcze będę miała jedną białych/jasnych + pieluchy i jedną z kombinezonami i kocykiem...
Co tak szybko?

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Ja tez dzis jakas zdolowana chodze

Co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Wy tez zdolowane?! Ja wczoraj plakalam doslownie o wszyysyko za to dzis? Jak nowa narodzona! Az z tej radosci mieszkanie dopiescilan teraz ide brac prysznic i na 18 do prracy ufff...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Do której pracujesz?

Cytat:

Brawo

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 18:39   #1161
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Co tak szybko?
Ale co szybko? Termin bonów się kończy czy że pranie robię?
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 18:48   #1162
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:

Super!! Gratuluje

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-02, 19:06   #1163
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
Gratulacje, a wymiary z USG nie zawsze się zgadzają z rzeczywistością.

Na juz?

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-02, 19:09   #1164
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Ale co szybko? Termin bonów się kończy czy że pranie robię?
Mnie zdziwiło pranie - będziesz potem jeszcze raz robić, czy już sobie będzie czekało na styczeń? Ja chciałam się za pranie i prasowanie wziąć gdzieś na początku listopada dopiero.
Stary 2016-09-02, 19:12   #1165
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Kurier wnosi mi na 3 pietro i kładzie mi za drzwiami. Jak nie ma produktu, który zamawiałam to bierze zamiennik. Jak przynosi towar i cos ci się nie podoba nie musisz tego brać

Miałam pytać ile ma, ale w dalszych pistach pisałaś, że 20 miesięcy. Powodzenia, u nas udało się w wieku 2,5 lat.

Moja trzylatka też ma jeszcze potrzebę noszenia, dobrze, że waży 12,6 kg

Dobrze, że przynajmniej pamiętasz, dlaczego się tam znalazły ;-)

Co tak szybko?

Co się dzieje?

Do której pracujesz?

Brawo

Taki humor mam wisielczy, rwa kulszowa mnie ogranicza

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 19:19   #1166
Amalte
Rozeznanie

A ja mam pytanie do bardziej rozeznanych w tkaninach
Zastanawiam się nad kocykami/rożkami wykonanymi z Minky.
Bo na chłopski rozum- pomimo, że to materiał niezwykle przyjemny i milutki to jednak jest sztuczny. Dziecko nie będzie się pod nim pocić? Czy to przepuszcza powietrze? Może lepiej kupić coś z baweły?
jestem totalnie zielona....
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 19:29   #1167
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Taki humor mam wisielczy, rwa kulszowa mnie ogranicza

Łączę się z wisielczym humorze. Czytam, ale nawet odzywać mi się dzisiaj Noe chce. Liczę jutro na lepszy dzień
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 19:37   #1168
furjatka
Zadomowienie

Widzę ze dziś dzień kiepskiego humoru. Jutro będzie lepiej dzięki za gratulacje! A teraz poprzytulajcie się do swoich TŻtow 😀

Stary 2016-09-02, 19:39   #1169
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do bardziej rozeznanych w tkaninach
Zastanawiam się nad kocykami/rożkami wykonanymi z Minky.
Bo na chłopski rozum- pomimo, że to materiał niezwykle przyjemny i milutki to jednak jest sztuczny. Dziecko nie będzie się pod nim pocić? Czy to przepuszcza powietrze? Może lepiej kupić coś z baweły?
jestem totalnie zielona....
Co do minky, to jeżeli jest dobrej jakości (niekoniecznie oryginalny, ale dobrej jakości, gruby), to jak najbardziej oddycha. To jest rodzaj polaru, a ta tkanina się świetnie sprawdza jako odzież sportowa, gdzie przepuszczanie powietrza jest bardzo ważne. Nie zmienia to jednak faktu, że polar robi się z poliestru, a z poliestrem bywa różnie. Są tkaniny lepszej i gorszej jakości z tego materiału, więc zależy jak się trafi. Jak kupisz z dobrego sklepu, to można śmiało dziecko zawijać w kocyk z minky, ale jak kupisz na allegro za 30zł gotowy kocyk, to można trafić na chińszczyznę...
Ale jeżeli masz wątpliwości, to świetnie sprawdzają się też kocyki, które zamiast minky mają dresówkę - wtedy są 100% bawełny, ewentualnie mają silikonowe wypełnienie (tu też trzeba uważać kupując, bo niektórzy sprzedawcy dają wypełnienie poliestrowe). To jest też fajne rozwiązanie i o wiele łatwiej się szyje
Stary 2016-09-02, 19:51   #1170
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Mnie zdziwiło pranie - będziesz potem jeszcze raz robić, czy już sobie będzie czekało na styczeń? Ja chciałam się za pranie i prasowanie wziąć gdzieś na początku listopada dopiero.
Będzie czekało Chciałam teraz poprać grubsze rzeczy żeby wykorzystać maksymalnie ładną pogodę i wszystko na podwórku wysuszyć. A i tak naprawdę nie wiadomo w jakim stanie będę i czy dam radę takie rzeczy robić w listopadzie
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości