|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Nie wiem, to stara szafa, ma ponad 20 lat, ale to wcale nie jest śmieszne! Dałam za nie 40 zł, ani razu na dupę nie wciągnęłam, a ich po prostu NIE MA.
![]()
#1112 |
<3 <3 <3
|
Kyiia zamawiaj z tesco
![]() ![]() cicha taaa lekarze są zabawni ale wiadomo muszą powiedzieć a my mamy się trochę bardziej oszczędzać. Mi dała magnez ale czasem sobie zaaplikuje no-spe gdy nie chce przejść. Mam w domu biegającego potworka (20m), który gdy ma potrzebę musi być przytulony pocieszony, trzeba go z łóżeczka/ z wanny wyciągnąć- na szczęście jest szczypiorem i waży coś ok. 11 kg ![]()
#1113 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zadomowienie
|
Niebie ja w pierwszej ciąży po 2 mc poszukiwań znalazłam spodnie w zamrażarce
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Oj nie, maż ma swoją szafę, a ja ich nie nosiłam, więc i jeszcze nie prałam. Doskonale pamiętam na którą półkę je położyłam. Echhh... To już ciążowy kalafior, nie?
Pewnie je znajdę po ciaży, jak się będziemy przeprowadzać. ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Taaak okazało się że mi kapnął na nie wosk i w jakiejś tv śniadaniowej mówili żeby do zamrażarki. Ale po godzinie już zapomniałam o tym całkiem i tak poszukiwałam 2 mc, aż przyszedł czas przeprowadzki i zamrażarkę musiałam opróżnić
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Wtajemniczenie
|
Ja dosc czesto robie zakupy on line, ale watpie czy moja opinia bedzie miarodajna jak jestem w uk
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#1120 | |
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szukałam już we wszystkich szufladach, komodach, za kanapą, w reklamówkach z rzeczami do oddania / do wyrzucenia. Idziemy niedługo do hurtowni dziecięcych, ciekawe z czym wrócę. ![]()
![]() |
#1123 |
Rozeznanie
|
Lidka postaram sie częściej pisać
![]() ![]() Muffi24 leże i kwicze ![]() ![]()
#1124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() W każdym wieku czekają na nas inne wyzwania... Mamy z jednej strony łatwiej bo istnieje internet, istnieją poradnie ( chocby laktacyjne) wielu ludzi którzy mogą pomóc, wcześniej nie było to taki łatwe. Też jestem przerażona, najbardziej tym ze nie będę potrafiła być konsekwentna i wychować odpowiednio dziecka.. chociaż Tż ma świetne podejscie do dzieci ale starszych... Moi rodzice ledwo wiązali koniec z koncem kiedy byliśmy mali, była nas czwórka, więc w domu przedszkole i dom wariatów w jednym szczególnie że było to mieszkanie. I wiecie co ? Nigdy bym tego nie zamieniła na jakieś luksusy, uważam że wychowali nas na porzadnych ludzi, mieliśmy piękne dzieciństwo. I co ?? rodzice mieli o wiele trudniej a dali radę ! My też damy radę. Pomyślcie sobie że ta mała istotka na początku nie będzie widziała poza nami świata. Każdy uśmiech zrekompensuje nam nieprzespane noce. Zresztą z przyjemnością poświęca się dla ludzi których się kocha ![]() Ja martwię się tylko trochę że Tż nie będzie chciał zajmować się takim maluszkiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi czasem brzuch twardnieje ale dotor kazała się nie przejmować i nic na to nie powiedziała więcej. A skurcze ? Ja nigdy nie miałam chyba i nie umiem ich rozpoznać nawet jesli mam ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ale jak to możliwe ?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zadomowienie
|
NiEBiE koleżanka zamawiała z tej strony kocyk http://amaloo.pl/ i jest bardzo zadowolona, mają właśnie minky bardzo dobrego gatunku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zadomowienie
|
KPZ ja też mam obawy co do tż. Czy jak zobaczy taką kruszynę to nie będzie zwyczajnie się bał nią opiekować. Pamiętam swoje przerażenie kiedy rodzice wrócili z małą siostrą ze szpitala, bardzo ją kochałam i właściwie ją wyprosiłam. Ale jednak pierwsze 3 mc miałam duże opory żeby ją np przytulić bo wydawała się taka krucha.
Ale dlatego zmusiłam tż do szkoły rodzenia. Są 4 spotkania - poród, połóg, niemowlę i karmienie piersią. No i na poród i niemowlę rozkazałam mu obowiązkowo iść ze mną ![]() Mi trochę twardnieje czasem, ale nie boli i widzę to po tym, że jak leżę na plecach to ma taki kształt wystający melona twardego, a normlnie się bardziej zlewa z resztą. Jutro mamy połówkowe ![]() Dziewczyny co do wczesnego porodu, podobno DHA zmniejsza prawdopodopieństwo. Mi lekarz kazał brać dodatkową dawkę, czyli 600 co drugi dzień 900. Niby szyjka super ale on chyba jest abicjonalnie nastawiony do mnie i mu zależy żebyśmy tym razem się mogli bez komplikacji cieszyć dzidziusiem ![]() Ogólnie kocham lekarza prowadzącego i smutno mi bardzo że raczej będę rodzić w wawie nie w krakowie... No i lekarza prędzej czy później trzeba będzie zmienić ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stronka zapisana i wezmę ją pod uwagę przy zakupach. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Lipa, tesco nie akceptuje bonów
![]() Puściłam pralkę ciuszków dziecięcych kolorowych... to już druga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Raczkowanie
|
A propos całowania brzuszka przez Tz itp to moj nie ma tego w zwyczaju, tylko raz tak zrobił.
A wczoraj młody się tak kręcił i kopał, wołam Tz a on wolał przy kompie siedziec i mówic "zaraz" wiem że dla niego to nie to samo co dla mnie ale przykro mi trochę.. Nie wiem jak ja jutro będę na tym weselu funkcjonować, bolą mnie pachwiny mocno ;/ I w ogole chyba zmienie lekarza, moja nigdy nawet na temat szyjki nic nie wspomniala hmm. Może jestem przewrażliwiona no i twierdzi że wszystko jest idealnie. Poza tym namawia mnie na te połówkowe genetyczne.... a ja nie chce ich robić, uważam że to nie potrzebne ( i mam prawo tak sądzić ) i teraz boje się do niej iść powiedzieć ze nie robiłam :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyobraz sobie ze w srode sie dowiedzialam ze przeskakuje mi serce, przy osluchiwaniu lekarka to uslyszala Cytat:
![]() U mnie 24 tc i tez nadal nie wiem na pewno czy bedzie dziewczynka Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
W przyszłym tygodniu mam wizytę to wszytko ginowi powiem, na temat duszności, bóli w pachwinach itd, mam nadzieję, że na zwolnienie nie kaze iśc, jestem w nowej firmie i glupio mi by było po miesiącu pracy odchodzić a z drugiej strony to mi się nie chce już pracować.
Też mam dzisiaj doła trochę... |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie dołujemy się!
Oficjalny zakaz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daj znać co uppolujesz na zakupach ![]()
![]() |
#1136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak coś upoluję, to oczywiście pokażę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już znalazłam kilka w moim mieście- na pewno się wybierzemy ![]() Pochwal się koniecznie zakupami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
Amalte ciekawa jestem cen w tych hurtowniach. Moja mama mama ma obczajoną wielką hurtownię z eleganckimi ubraniami, dosłownienie 500 opcji stroju na wesela tam jest. Wybór super ekstra i rozmary 34-44. Ale ceny? Raczej przeciętne/wysokie. Np. mi tam kupowała letnie bluzeczki, no fajne ale po 30-50 zł za takie zwykłe w sumie koszulowe. Sukienki też bez szału cenowego 150-350 zł. Akurat z moją mamą na zakupach tam jest taniej bo jak on tam nakupuje za 1000-2000 ciuchów to zawsze mamy rabat i za free jedną czy dwie koszulki. Jest tam obok dziecięca hurtownia ale nie wiem czy ceny też przeciętne.
Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.