Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-16, 19:58   #1141
zuzkka
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Nie pomagasz cholera no
Hahaha widzisz ja też chciał Mutsy musisz się przejechać sama

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:00   #1142
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od tego jak przebiega ciąża, po 38 tyg napewno przy pojedynczej ciąży.
No tak, bo pewnie przy ciąży bliźniaczej cc robi się jeszcze troche wcześniej?

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość

Muszę zadzwonić do Rzeszowa, czy go mają bo do Radomia czy Wawy nie specjalnie chce mi się jechać A kupować mimo wszystko kota w worku za tyle pieniędzy to troche średnio
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:07   #1143
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Muszę zadzwonić do Rzeszowa, czy go mają bo do Radomia czy Wawy nie specjalnie chce mi się jechać A kupować mimo wszystko kota w worku za tyle pieniędzy to troche średnio
No oczywiście, że tak ja bez jazdy próbnej też bym nie kupiła ale jestem bardzo zadowolona 😃

Stary 2016-09-16, 20:08   #1144
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:

To tez wszystko zależy, od tego jaka to ciąża bliźniacza, moja np 2k,2o czyli mniej problemowa, jednak mój gin uważa ze w 37 tyg będzie idealnie, ufam mu, generalnie dużo ciąż bliźniaczych kończy się wcześniej, oby wytrzymać do tego 37 tyg
Stary 2016-09-16, 20:10   #1145
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
No oczywiście, że tak ja bez jazdy próbnej też bym nie kupiła ale jestem bardzo zadowolona

Zazdroszczę, że już masz wybór i kupno wózka z głowy

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
To tez wszystko zależy, od tego jaka to ciąża bliźniacza, moja np 2k,2o czyli mniej problemowa, jednak mój gin uważa ze w 37 tyg będzie idealnie, ufam mu, generalnie dużo ciąż bliźniaczych kończy się wcześniej, oby wytrzymać do tego 37 tyg
W takim razie kciuki zaciśnięte za 37 tygodni

justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:14   #1146
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie troche z innej beczki; wiecie może na ile dni przed TP wykonuje sie cc? Zakładając, że jest to oczywiście cc zaplanowane i jest to pierwsza cesarka (i ciąża).
Zapomniałam ostatnio zapytać o to gin a bardzo mnie to ciekawi
U mojego lekarza jak się ma skończone 38 tygodni.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Silver, super, ze z nerka córeczki wszystko ok!

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:18   #1147
ferimori
Zadomowienie

Co myślicie?

1474053470508.jpg

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:31   #1148
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie troche z innej beczki; wiecie może na ile dni przed TP wykonuje sie cc? Zakładając, że jest to oczywiście cc zaplanowane i jest to pierwsza cesarka (i ciąża).
Zapomniałam ostatnio zapytać o to gin a bardzo mnie to ciekawi
Ja miałam 2 tyg przed tp z om.

14/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:44   #1149
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
bardzo fajne
Stary 2016-09-16, 21:29   #1150
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem ciekawa jak się go podbija

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

W sumie w sklepie to nigdy się tak nie przetestuje jak w terenie a szkoda.. Żałuje, że żadna z moich koleżanek go nie ma

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Hmmm powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia czy są do tego jakieś specjalne farby, ale radziłabym Ci pójść do sklepu i zapytać; w końcu kto pyta- nie błądzi
Teraz w sklepach sa takie fajne worki 10kg, przynajmniej mozna poczuć jakbyś dziecko wiozła

Cytat:
Marzenie! Jest lekki jak piórko 😍

Juz tuptam nożkami, nie moge sie wycieczki do Radomia doczekać

Cytat:

A idz z tym Mutsy, twardy i niewygodny

Cytat:
Fajne
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 21:34   #1151
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witajcie!
oj na urlopie ciężko mi idzie nadrabianie was, w pracy wychodzi mi to lepiej także od poniedziałku będę na bieżąco!

Szybkie pytanko na początek - mam możliwość otrzymania łóżeczka, wszystko ok z nim poza kolorem, bo jest ciemne, a ja chcę białe. Czy wiecie jak wygląda malowanie takiego łóżka? czy są jakieś specjalne farby? bo przy tych łóżeczkach zawsze jest info o farbach z atestem dla maluszka itp.

odnośnie porodów - ja lubię czytać, ogólnie tyle już się nasłuchałam, że wiem jak poród może wyglądać i zdaję sobie sprawę z komplikacji jakie mogą wystąpić. Także jak dla mnie historie porodowe są ok

gratulacje! udana wizyta rzeczywiście dodaje skrzydeł

właśnie takiego scenariusza się boję, takie 2w1, nameczyłaś się okropnie, a potem i tak pocieli....

a co jeśli zapłacisz za sn, a w trakcie okaże się, że trzeba zrobić cesarkę?
dopłata?

bardzo fajny, ale te ceny porażają, w końcu na ile taki ciuszek wystarczy... Ja nie wiem jaki rozmair kupić, bo jednak jestem marcówką i pytanie czy to w ogóle się przyda? pewnie na wyjście tak i na tym koniec

wśród moich koleżanek często przewijało się mama gaja czy jakos tak, albo przyszpitalne szkoły. Ja jeszcze nie zdecydowałam właśnie, a powoli czas chyba pomyślec.

świetne podejście, bardzo ci takiego zazdroszczę, bo jest tak jak piszesz stres w niczym nie pomoże. Tylko tłumaczyć sobie można, a pewnych cech się w sobie nie zmieni

ja myślę, że u nas tak będzie

dokładnie tak jak mnie

gratulacje! ajj bycie marcówka na wątku lutówek ma ten zasadiczy minus, że wy już, a ja jeszcze muszę czekać i czekać

już bliziutko, już niedługo!

sQuaara pisałaś coś o lumpkach, masz namiary na jakieś fajne z dzieciowymi rzeczami? takie do których warto iść niekoniecznie w dzień dostawy z rana, bo ja pracuję i przepychać się nie chce
Też słyszałam o mama.gaja i o tej Agnieszce jakiejś tam.. I sama nie wiem gdzie iść. Bo zapewne do dwóch za darmo nie można?

Zapisz się do "mama we Wrocławiu" na fejsie tam się dowiedziałam że dużo jest w tym lumpku na piętrze w budynku na przeciwko renomy i w pon jest 18zl za kg co daje mnóstwo rzeczy maluszkowych
Stary 2016-09-16, 23:08   #1152
GAgnieszka89
Raczkowanie

Nawet nie próbuje nadrabiać bo nie dam rady...😱ja dopiero witam się w nowej części.. kurczę nie mam ostatnio czasu żeby na bieżąco czytać i pisać.. dużo się u mnie dzieje. Przyjechali TZta bracia i stawiają nam wiatę na podwórku i wykanaczaja resztę w domu. Ja tylko latam to zakupy- śniadanie- kawa- ciasto- obiad etc..
Po krótce co u mnie. Wyszedł mi brzusio... Tak po prostu z dnia na dzień dosłownie!!! Staje na wagę i w przeciągu dwóch dni 2 kg do przodu.. nie wiem jak to mozliwe😨😨
27 września mam połówkowe.. Kurcze nie mogę się doczekać 😁 maleństwo bryka w brzuchu już teraz czuje dokładnie i jestem pewna, ze to nie żadne gazy
Ostatnio weszłam do hm i zobaczccie co za 10 zł w dwupaku dostałam 😍😍1474063676692.jpg1474063686473.jpg

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 04:12   #1153
__malaMi__
Zadomowienie

Witam! nie śpie od 4 rano

mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk, a nie kolejny objaw - bezsennosc

strasznie się wkurzyłam, bo spanie w 1 trym to moja ulubiona czynnosc, w weekendy wstaje w ciazy wcesniej niz zwykle, tzn. teraz ciagiem spie max 10h, kiedys potrafilam i 15

Ale żeby o 4 miec oczy jak 5 zł po 4,5h snu

w dodatku dzisiaj mam gosci takze musze w południe sie położyć, bo zasnę...ich % pobudzą, a mnie co

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Też słyszałam o mama.gaja i o tej Agnieszce jakiejś tam.. I sama nie wiem gdzie iść. Bo zapewne do dwóch za darmo nie można?

Zapisz się do "mama we Wrocławiu" na fejsie tam się dowiedziałam że dużo jest w tym lumpku na piętrze w budynku na przeciwko renomy i w pon jest 18zl za kg co daje mnóstwo rzeczy maluszkowych
zapiszę się za jakiś czas, nie chce żeby znajomi o ciąży dowiedzieli się z fb, przynajmniej ci bliżsi, także jeszcze wstrzymuje się.

Do szkoly to do jednej tylko chyba, bo tam chyba sie deklaruje wtedy wybor polożnej żeby było bezpłatnie.
Tej agnieszki to nie kojarze?
Stary 2016-09-17, 05:56   #1154
minula
Wtajemniczenie

Witam
Mimo weekendu dziś do pracy, ohh jak mi się nie chcę...

minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 06:02   #1155
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Witam! nie śpie od 4 rano

mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk, a nie kolejny objaw - bezsennosc

strasznie się wkurzyłam, bo spanie w 1 trym to moja ulubiona czynnosc, w weekendy wstaje w ciazy wcesniej niz zwykle, tzn. teraz ciagiem spie max 10h, kiedys potrafilam i 15

Ale żeby o 4 miec oczy jak 5 zł po 4,5h snu

w dodatku dzisiaj mam gosci takze musze w południe sie położyć, bo zasnę...ich % pobudzą, a mnie co

zapiszę się za jakiś czas, nie chce żeby znajomi o ciąży dowiedzieli się z fb, przynajmniej ci bliżsi, także jeszcze wstrzymuje się.

Do szkoly to do jednej tylko chyba, bo tam chyba sie deklaruje wtedy wybor polożnej żeby było bezpłatnie.
Tej agnieszki to nie kojarze?
Ja juz prawie 20 tydzien i cos mi sie poprzestawiało :/ wstalam o 5, poszłam spac po północy... Zjadłam i powiesiłam pranie. Myslalam ze usnę, bo jedziemy do Krakowa, ale gdzie tam... Na 7:30 ustawiłam budzik, pewnie sobie poleze tylko...

Ktos sie mnie pytał czemu nie daje osłonki na szczebelki i zapomnialam odp. Czytałam ze w ogole nie jest potrzebna, dziecko i tak sie uderzy, a moze sie tylko udusić. Zreszta musiałabym to prac
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 06:22   #1156
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ja juz prawie 20 tydzien i cos mi sie poprzestawiało :/ wstalam o 5, poszłam spac po północy... Zjadłam i powiesiłam pranie. Myslalam ze usnę, bo jedziemy do Krakowa, ale gdzie tam... Na 7:30 ustawiłam budzik, pewnie sobie poleze tylko...

Ktos sie mnie pytał czemu nie daje osłonki na szczebelki i zapomnialam odp. Czytałam ze w ogole nie jest potrzebna, dziecko i tak sie uderzy, a moze sie tylko udusić. Zreszta musiałabym to prac
mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk, a spowodowany tym, że hmm, szłam spiąca do wc i siadając nie trafiłam w kibelek usiadłam jakoś krzywo uderzyłam się w dupsko i chyba się rozbudziłam

co do ochraniaczy to sama nie wiem co robic, bo wydaje mi się, że uderzyć to się może dopiero ciut starsze dziecko, takie, które z kolei nie udusi się, bo się odsunie, ale mogę się mylić. Mam ochraniacze w spadku, ale też nie mój klimat więc nie wiem co zrobie
Stary 2016-09-17, 06:45   #1157
Lilotka
Zakorzenienie

Ja używam ochraniacza od około 7mż czyli od momentu kiedy zaczął spać w łóżeczku. Jest mocno związany i nie ma możliwości, żeby go synek odwiązał. Nie widzę możliwości, żeby mógł się nim udusić.

14/40

Paulina
Stary 2016-09-17, 07:05   #1158
ferimori
Zadomowienie

Dzien dobry, mój TZ obudził mnie powrotem z pracy o 1:30 (miał jeździć do rana = całe łóżko dla mnie = wyspana) i nie mogłam zasnac, a jak już zasnęłam to trzeba było wstawać bo zaraz zaczynam zajęcia

Stary 2016-09-17, 07:12   #1159
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk, a spowodowany tym, że hmm, szłam spiąca do wc i siadając nie trafiłam w kibelek usiadłam jakoś krzywo uderzyłam się w dupsko i chyba się rozbudziłam

co do ochraniaczy to sama nie wiem co robic, bo wydaje mi się, że uderzyć to się może dopiero ciut starsze dziecko, takie, które z kolei nie udusi się, bo się odsunie, ale mogę się mylić. Mam ochraniacze w spadku, ale też nie mój klimat więc nie wiem co zrobie

Na warsztatach prowadzący mówił ze zdarzały sie przypadki uduszenia niemowlaków, ktore 'wtuliły sie' w te ochraniacze. Ja wiec ich na pewno nie kupie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-17, 07:22   #1160
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
Na warsztatach prowadzący mówił ze zdarzały sie przypadki uduszenia niemowlaków, ktore 'wtuliły sie' w te ochraniacze. Ja wiec ich na pewno nie kupie

O matko, a niektóre z nich takie ładne

Stary 2016-09-17, 07:22   #1161
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Dzień dobry

Ochraniacze mam po córce, ale wtedy też używaliśmy ich trochę inaczej. Służyły jako bariera przed chłodem,bo strasznie ciągnęło namskądś. Ochraniacz był zawiązany w nogach łóżeczka bo łóżeczko stało nogami do drzwi skąd ciągnęło,przy buźce nic nie było. Teraz chyba wogóle go nie będę dawała. Jest co prawda cienki ten ochraniacz, ale tutaj nie mamy przeciągów.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 07:33   #1162
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, a niektóre z nich takie ładne

Ja mam zwykły biały.

14/40

Paulina
Stary 2016-09-17, 07:36   #1163
anolta
Zakorzenienie

Hej! Ja zaraz idę na marszo-bieg na rzecz hospicjum dziecięcego. Odebrałam wczoraj pakiet startowy i jestem zwarta i gotowa! Rok temu zrobiłam 10 okrążeń w ciągu godziny, a dziś liczę na 3-4 😀 Trzymajcie kciuki ☺

2017 - synek
Stary 2016-09-17, 07:37   #1164
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Hej! Ja zaraz idę na marszo-bieg na rzecz hospicjum dziecięcego. Odebrałam wczoraj pakiet startowy i jestem zwarta i gotowa! Rok temu zrobiłam 10 okrążeń w ciągu godziny, a dziś liczę na 3-4 😀 Trzymajcie kciuki ☺

Powodzenia! Sił, energii no i uważaj na siebie 😊 Cel szczytny 😊

Stary 2016-09-17, 08:06   #1165
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia! Sił, energii no i uważaj na siebie 😊 Cel szczytny 😊

😙

2017 - synek
Stary 2016-09-17, 08:34   #1166
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość

Dzieki za info, bo sama sie zastanawiałam. Kiedys tego nie było i dzieci jakos sobie radziły. Jak starsze to najwyżej z siniakami. Choc nie wydaje mi sie, żeby to tak super amortyzowało bo jak uderzy to i tak z rozpedu. A maciupki to za mały żeby aż tak wierzgać. Chyba.

sonia_n zapisujesz sie do szkoly rodzenia? A jeśli tak to kiedy i gdzie? Mi kazdy polecał z Warszawskiej, ale przenieśli na Bema, a dla mnie to rzut beretem i planuje w przyszłym tyg iśc sie zorienowac w temacie. Co prawda wiekszosc mówi, że w przypadku bliźniat SR niewiele nauczy, ale ja potrzebuje takich podstaw nawet do jednego.

Cytat:

ojoj mocne kciuki. Mega podziw!
karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 08:40   #1167
s i l v e r
Zakorzenienie

Dla mnie z tymi ochraniaczami to przesada. Ja używałam i jakoś nawet córka nie spała głową przyciśnięta do tego
Tak samo może przycisnąć główkę do poduszki i się udusić
bez przesady
Stary 2016-09-17, 08:46   #1168
ValancyStirling
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
W słusznej sprawie!

Kupowałyście kiedykolwiek ubranka w txm24.pl ? Dostałam jakiegoś maila z promocjami, ubranka są tanie, niby polskie... ciekawe jak z jakością.
ja kupowałam dla córki ( i odbiór w sklepie aby nie płacić za dostawę) jakość była w porządku, w sumie jedne legginsy tylko się skurczyły pidżamki, rajstopy,tshirty -super. Kupowałam jak były promocje i za 80zl sporo sztuk wyszło
Stary 2016-09-17, 09:00   #1169
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dla mnie z tymi ochraniaczami to przesada. Ja używałam i jakoś nawet córka nie spała głową przyciśnięta do tego
Tak samo może przycisnąć główkę do poduszki i się udusić
bez przesady
No myślę, że były wypadki śmiertelne to nie taka przesada Nam też nic się nie przytrafiło, ale to nie znaczy, że to niemożliwe. Poduszki też nie używaliśmy do chyba pierwszego roku życia.
Maluchy nie potrafią się same przekręcać, najgorzej jak już zaczynają, uda się raz, ale drugi raz już nie i może skończyć się twarzą przyciśniętą do ochraniacza
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 09:24   #1170
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Hej! Ja zaraz idę na marszo-bieg na rzecz hospicjum dziecięcego. Odebrałam wczoraj pakiet startowy i jestem zwarta i gotowa! Rok temu zrobiłam 10 okrążeń w ciągu godziny, a dziś liczę na 3-4 Trzymajcie kciuki ☺

Wow super trzymam kciuki

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Dzieki za info, bo sama sie zastanawiałam. Kiedys tego nie było i dzieci jakos sobie radziły. Jak starsze to najwyżej z siniakami. Choc nie wydaje mi sie, żeby to tak super amortyzowało bo jak uderzy to i tak z rozpedu. A maciupki to za mały żeby aż tak wierzgać. Chyba.

sonia_n zapisujesz sie do szkoly rodzenia? A jeśli tak to kiedy i gdzie? Mi kazdy polecał z Warszawskiej, ale przenieśli na Bema, a dla mnie to rzut beretem i planuje w przyszłym tyg iśc sie zorienowac w temacie. Co prawda wiekszosc mówi, że w przypadku bliźniat SR niewiele nauczy, ale ja potrzebuje takich podstaw nawet do jednego.

ojoj mocne kciuki. Mega podziw!

Planuje właśnie na bema chociaż to sie jeszcze okaże bo nie jestem w Białymstoku zameldowana ale na dowodzie mam cały czas stary białostocki adres
na fejsie maja stronę - wpisz w wyszukiwarce szkoła rodzenia na bema mozna sie zapisywać od 21 tygodnia.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości