|
|
#1141 | |
|
... choć nie Westwood
|
Dot.: Żony 2015 cz.8
Cytat:
No i moim zdaniem tu nie tylko chodzi o postawienie granic.. tylko o ogolne podejscie do związku jej meza, niezdrowo podsycanego przez matkę. Odciecie daloby tu dużo. No.i.nie demonizuje oszczędzania. Sama staram sie to robic. Tylko nie za wszelką cene no i moja,wypowuedz nie tyczyla sie oszczędzania, a oszczędzania u tesciow, a to co innego
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2016-10-31 o 12:42 |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
tak się wtrącę w dyskusję, ale w sprawie kosztów
![]() mam zeszyt moich rodziców w którym notowali wszystkie wydatki związane z działką, budową, wyposażeniem itp itd (byli bardzo dokładni, są tutaj zapiski typu: farby, akcesoria malarskie, kratka wentylacyjna - 32zł, dziennik budowy - 5zł ogólnie co do złotówki, każdy jeden wydatek)i jeśli ktoś jest ciekawy kwoty, to ostatni zapis brzmi domofon - 1000zł suma: 704 087zł dom dla 8 osób, czyli raczej większy, budowany rozsądnie bez szaleństw, cegły i dachówka z dużym rabatem edit: a, no i to rok 2009-2011 czyli chwilę temu, mam wrażenie, że pewne rzeczy były wtedy tańsze
![]() Edytowane przez MartusiaWu Czas edycji: 2016-10-31 o 13:02 |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
kupa kasy...no ale to też duży dom.. choc z drugiej strony liczac wszystko to tak to wlasnie wychodzi...
choc prawda jest taka ze z domem to caly czas cos... moi rodzice no woleliby chyba teraz mieszkanie, bo co roku cos, jak nie elewacja (kilkadziesiat tysiecy) to płot a to elektryka nawala, a to grzejniki bo juz 20lat maja... wiec koszty utrzymania niby podobne (wiecej za grzanie niz mieszkania 70m, bo to 2 razy tyle powierzchni, ale odpada czynsz) ale koszty takie pozostałe są wiecznie... a w mieszkaniu nie interesuje podwórko, zniszczona trawa, kostka brukowa, klatka schodowa czy problem z prądem - od tego jest zarządca i są na to pieniazki z czynszu
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i warto dodać, że działka za miastem, a my tu nie mamy najwyższych cen działek jak na razie w porównaniu do większych miast 175m powierzchni użytkowej, o, dowiedziałam się
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie zakupów, więc jak kupię jakaś szmatke to przez przypadek będąc w galerii po np. Odbior reklamacji. Wyjścia do knajp też nie za specjalnie mnie kreca chyba przez to, ze lubie kameralne miejsca gdzie mozna spokojnie bez krzykow porozmawiać, moi znajomi wolą trendy puby,,,. No i moje zboczenie zawodowe ktore przeklada sie na zycie codzienne: kalkuluje, liczę, budzetuje chyba jako jedna z nielicznych osob jestem w stanie powiedzieć ile mam kasy w potrfelu co do zlotowki żeby nie bylo, nie zydze na innych uwielbiam kupowac prezenty i zawsze jakos wtedy nie szkoda mi wydawanej kasy ![]() Cytat:
|
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to o czym piszesz tez znam, ale mieszkanie kupilam z rynku wtornego, blok lata 70, sasiedzi lata 50... i tez był dramat ;/ Cytat:
co wiecej lubie oszczedzac. ale jak wtedy na dom odkladalismy to zostawialismy sobie na prawde mało i to bylo ciezkie... inna sprawa wydawalam te oszczedzone tysiace na grzejniki, parapety jakies gładzie i mnie %$$!# trafiala bo az chcialam sobie cos kupic. takiego dla mnie. cos co bedzie widac, za stowke, albo dwie. no cokolwiek )
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba większość osób po finansach lubi kalkulowac
przynajmniej my też tak mamy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1151 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja swego czasu skrupulatnie zapisywakam nasze wydatki, ale w koncu zaczelo mnie to dolowac :d okazalo sie, ze wydajemy więcej niz zarabiamy.
Ale chyba przydałoby sie do tego wrocic, mam marna kontrole nad finansami obecnie...
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło mi body dla małego z napisem yolo - you're only little once
małego hipstera będę mieć
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
Nakupiłam słodyczy, czekałam, czekałam i dzieci nie przyszły
|
|
|
|
#1154 |
|
... choć nie Westwood
|
Ojoj, to moze ja wpadnę
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Swietnie zaczelismy pobyt w domu, mielismy dzis bardzo ciezka noc... Kolo 23 zjadlam jablko i natychmiast skrecil mnie koszmarny bol zoladka. Nie przechodzil przez kilka godzin, rozprzestrzenil sie na caly brzuch i plecy, nie moglam oddychac, mialam nudnosci i prawie mdlalam z bolu, choc goraczki zero. Balam sie, czy to nie jakas choroba tropikalna, bo jeszcze nigdy tak dlugo mnie nie bolal zoladek. Kolo 3 ledwo zywa obudzilam TZa, zebysmy pojechali na pogotowie (tzw emergency care w przychodni, nie do szpitala), bo nie jestem w stanie wytrzymac, niech mi chociaz dadza jakies leki. Nie uwierzycie jak ciezko tu wezwac taksowke, zadna firma nie odbierala... Juz chcialam zeby TZ wezwal karetke, ale w koncu sie udalo ubera. Na miejscu dostalam tabletke przeciw nudnosciom i bardzo dlugo czekalam na lekarza w pozycji dziecka na lozku, bo z bolu nie bylam w stanie nawet lezec, a mieli bardzo powazny przypadek i najpierw nim musieli sie zajac. W miedzyczasie byl brak pradu, siedzielismy z TZem przy latarce przyniesionej przez pielegniarke. No bez kitu, Halloween. Ale prad po jakims czasie wrocil. W koncu przyszedl lekarz, wypytal mnie o wszystko, pomacal brzuch, zrobili mi pelne badania krwi i moczu, i mnie nacpali, znieczulajac caly uklad trawienny. I po jakims czasie nareszcie poczulam ulge. Nie wiadomo, co bylo przyczyna ataku, wszystkie wyniki dobre, leki pomogly, mozliwe, ze zmiana klimatu/diety/odwodnienie/alkohol + moj zespol jelita drazliwego + cos w tym jablku, bo mojego TZa tez po nim bolal brzuch, choc nie az tak dramatycznie jak mnie. Mam teraz siebie obserwowac i oczywiscie przejsc na lekka diete, o czym sama myslalam, jak tylko mnie zaczal bolec brzuch. Wrocilismy do domu o 7 rano, TZ biedny poszedl spac jeszcze na godzine, a potem do pracy. Musial, bo dzis pierwszy dzien po urlopie i ma sporo do zrobienia. Ja wstalam w południe i teraz boje sie cokolwiek zjesc... Czuje sie dziwnie, jestem mega oslabiona, brzuch jest bardzo niespokojny, bola mnie plecy, no ale brzuch na razie nie boli.
Przerazaja mnie tutejsze owoce. Najpierw fatalnie znosilismy gruszki, teraz taka akcja z jablkami... Chyba zaczne kupowac organic za miliony monet dla wlasnego spokoju. :/ Tak a propos oszczedzania. Ciekawe jaki przyjdzie rachunek za emergency care, to poza hospitalizacja najdrozsza forma opieki medycznej, ale bylam w takim stanie, ze dalabym kazde pieniadze za usmierzenie bolu, doslownie zegnalam sie z zyciem i TZem, bo czulam, ze w kazdej chwili moge stracic przytomnosc. Lekarz powiedzial, ze przy wrzodzie sytuacja bylaby bardziej dramatyczna, wole sobie tego nawet nie wyobrazac.
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze trochę ciasta. Jakby któraś miała ochotę na sernik to zapraszam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Sq, znam ten ból
co prawda nie z kasą na parapety i grzejniki a my tak mielismy przed weselem... Za zaoszczedzone pieniądze nie kupiłam welonu kolczykow czy butow a wódkę i soki Vivienne, polecam cash droid genialna i najlepsza apka
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogę się wreszcie wyżyć w tym temacie szukam mu właśnie jakiegoś akcentu świątecznego na ali
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby któraś miała ochotę to zapraszam :p
|
|
|
|
#1162 | ||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
trzeba isc z duchem czasu.Cytat:
![]() Zelkiiiiiiii
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Viv, cos dla Ciebie. Od 7 listopada w Biedrze
ImageUploadedByWizaz Forum1477944851.919354.jpgKrólewna, nie zazdroszczę Ja juz w życiu nie chce żyć tak jak przed ślubem, wszystkiego (no prawie) sobie odmawialiśmy zeby zrobić to wesele...było pięknie, ale mi o wszystko to były bardzo trudne dwa lata. Bo zaczynaliśmy od stanu konta oszczędnościowego 0zł
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokaz koniecznie fote jak ubierzesz koteła w muche!![]() Bazgram z telefonu |
|
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Nas tak załatwiły w zeszłym roku, na szczęście TŻ ma małego bratanka, który chętnie przygarnął
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w prawdzie te na 3 nogach bardziej mi sie podobały ale tz namówił mnie na tamte i chyba rzeczywiście u nas sie lepiej sprawdzająBazgram z telefonu |
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Bez
![]() Mam też bananowca i panią wale(w)ska Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1168 | |
|
... choć nie Westwood
|
Pyska, dzieki za pamiec
ladne, ale nie tak bardzo jak te z pepco, w tamtych mi sie bardzo ten abazur "3d" podobał ![]() Cytat:
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2016-10-31 o 21:50 |
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to fakt.....nie zauważyłam :P zawsze możesz zamówić z abuzurem 3d 90zł za szt jak my :P a ja myślałam jak zamawiałam, ze to dobra cena |
|
|
|
|
#1170 |
|
Konto usunięte
|
Dziś Halloween a ja mam na DT takiego czystoczarnego kota
Cudowny, idealny kot czarownicy ![]() Ale jest przerażony nową sytuacją, tzn wszystkie 3 są ![]() Aż mi się płakać chce bo cały czas się trzęsą. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.

no i moja,wypowuedz nie tyczyla sie oszczędzania, a oszczędzania u tesciow, a to co innego

żeby nie bylo, nie zydze na innych
04.07.2015 
Jest troche gum, lizaki, jakieś szczelające coś

a ja myślałam jak zamawiałam, ze to dobra cena