Post pod postem..?! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-01, 19:32   #91
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1
Dot.: Post pod postem..?!

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Zauważyłam w tych postach, że dziewczyna za każdym razem coś dopisywała.
to nie tak, że zrobiła to specjalnie. Ostatnio w łódzkim wątku jedna wizażanek miała to samo-wysłało się kilka wiadomości jednocześnie i w każdej z nich było coś więcej-jedna litera czy nawet slowo a ostatnia wypowiedź była pełna czasami coś się zacina

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 19:34   #92
201704240951
Konto usunięte

Wiem, u mnie też tak się zdażyło
Ja nie podejrzewam przecież, żeby użytkowniczka specjalnie to robiła
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 23:37   #93
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozterka Pokaż wiadomość
chciałabym się dowiedzieć w jaki sposób można zgłaszać moderatorom post pod postem - zauwazyłam, że jednej użytkowniczce wysłało się 13 postów - w każdym nastepnym było o jedno słowo więcej
Nacisnęłam ikonkę "Zły post", ale tam pisze, że tak można zgłaszać tylko "spam, reklamy i problematyczne wiadomości (nieparlamentarne słownictwo, forumowe walki i trollowate wpisy)"

chodzi o wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=170760&page=2

posty nr: 48-60
Można też wysłać danemu modowi PW, że jest taka awaria w wątku. Dziewczyny czasem tak zgłaszaja i działa.
Stary 2008-08-09, 09:18   #94
madaK
Rozeznanie

no a ja mam problem z tym,nie wiem jak sie cytuje np.dwie odpowiedzi i wychodzi mi posy pod postem.próbowałam kilka razy ale ciagle cos nie tak.musze przyznac ze słabo sie znam na kompiei praktycznie oprocz wizaz i naszej nie siadam,dlatego poprosze o jakies proste wyjasnienie.
madaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 20:23   #95
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madaK Pokaż wiadomość
no a ja mam problem z tym,nie wiem jak sie cytuje np.dwie odpowiedzi i wychodzi mi posy pod postem.próbowałam kilka razy ale ciagle cos nie tak.musze przyznac ze słabo sie znam na kompiei praktycznie oprocz wizaz i naszej nie siadam,dlatego poprosze o jakies proste wyjasnienie.
Moja stała regułka:

Funkcja multicytowania

Przy każdym napisanym poście, w dolnym prawym rogu masz do wyboru:
Edytuj / Cytuj / Wielo cytuj ten post / Odp
Przy każdym poście, który chcesz zacytować wybierz tę 3 funkcję (kliknij na "plusik"), wówczas zamieni się on na "minus". /jeśli się pomylisz lub zrezygnujesz z już zaznaczonego posta-kliknij na "minus" a powróci stan pierwotny "plus"/
Ostatnim krokiem jest wciśnięcie przy ostatnim minusie dodatkowo Cytuj.
Otworzy się wtedy nowe okno z zacytowanymi wszystkimi postami i pomiędzy nimi możesz dodawać swoją wypowiedź.
Stary 2008-08-17, 12:29   #96
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c
Konto usunięte

mozecie mi urwać głowe za to pytanie, bo pewnie sie powtarzam, ale jszcze nie do końca ogarnęłam reguły wizażu mam pytanie, jak moge połaczyć swoje posty lub jak moge edytować swoją wypowiedź? bo nigdzie tego nie moge znaleźc. heh dzięki i sory jak sie powtarzam;]
1264cfbd25b40f51a2184bab410ce1a999cc0a39_625ded7235d3c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 17:10   #97
Wyrak
Zakorzenienie

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;8623331]mozecie mi urwać głowe za to pytanie, bo pewnie sie powtarzam, ale jszcze nie do końca ogarnęłam reguły wizażu mam pytanie, jak moge połaczyć swoje posty lub jak moge edytować swoją wypowiedź? bo nigdzie tego nie moge znaleźc. heh dzięki i sory jak sie powtarzam;][/quote]

Ja bym nie edytowal:

Cytat:
Napisane przez Regulamin Wizazu
7. Usunięcie z wątku treści, które powodują jego zniszczenie (kluczowej treści, zdjęć na temat których toczy się dyskusja itp...) jest równoznaczne z otrzymaniem bana tymczasowego. Usuwanie treści i zdjęć o mniejszym znaczeniu, grozi punktem karnym. Punkty karne są sumowane w zależności od ilości zniszczeń. Czyli:
Bana tymczasowy na 14 dni za:
- usunięcie pierwszego posta
- usunięcie wszystkich wypowiedzi w wątku (wielokrotne usunięcie treści)
- usunięcie zdjęć, jeśli były one przedmiotem pytania/dyskusji.
Oraz:
https://wizaz.pl/forum/announcement.php?f=14

Cytat:
Napisane przez Zlosliwiec
W związku z powtarzającymi się przypadkami niszczenia zawartości forum poprzez edycję / usuwanie treści postów lub załączonych zdjęć, informujemy:

Niszczenie zawartości forum dyskusyjnego poprzez edycję lub usuwanie treści postów/zdjęć jest u nas stanowczo zakazane.
Edycja powinna służyć naszym Wizażankom tylko i wyłącznie do korekt lub uzupełniania treści postu.
Jeśli mimo to moderator stwierdzi fakt niszczenia wątku, jego jedyną reakcją będzie zablokowanie konta użytkownika (ban) na 7 dni. Kary się sumują i jeśli zniszczone będą np. dwa wątki w przeciągu 7 dni - oznacza to dożywotnie zawieszenie konta użytkownika.

Co rozumiemy jako "niszczenie zawartości forum"
Jeżeli usunięcie/edycja zdjęć i/lub treści postu powoduje brak logiki wypowiedzi innych użytkowników, traktujemy to jako zniszczenie treści forum.

Nawiązując do kwestii praw intelektualnych do treści postu lub załączonych zdjęć, chcielibyśmy przybliżyć nasze stanowisko w tej sprawie:

Użytkownik forum decydując się na upublicznienie treści (w tym zdjęć) na forum publicznym udostępnia swoje prawa intelektualne innym użytkownikom forum Wizaż.pl. Cofnięcie takiej decyzji jest niemożliwe, ponieważ forum w momencie wysłania treści rozpoczyna ich dystrybucję.

Szanujemy Wasze prawa intelektualne, ale chroniąc prawa wszystkich użytkowników forum osoby niszczące zawartość forum będą ponosić od momentu publikacji tego ogłoszenia pełną odpowiedzialność za poczynione zniszczenia.

Z poważaniem
Właściciel portalu

p.s.
Prosimy o zgłaszanie zniszczonych wątków za pomocą klawisza "Zły post" Nie jesteśmy w stanie czytać wszystkich z 10.000 postów zamieszczanych w przeciągu doby na forum i bez zgłoszeń możliwe, że wśród nas będą wciąż obecni użytkownicy uciekający przez regulaminem.

p.s. II
Prosimy o zgłaszanie aktów wandalizmu, które miały miejsce po 20 marca 2007 roku. Regulamin z zasady nie działa wstecz.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 00:16   #98
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;8623331]mozecie mi urwać głowe za to pytanie, bo pewnie sie powtarzam, ale jszcze nie do końca ogarnęłam reguły wizażu mam pytanie, jak moge połaczyć swoje posty lub jak moge edytować swoją wypowiedź? bo nigdzie tego nie moge znaleźc. heh dzięki i sory jak sie powtarzam;][/quote]

Połączyć posty może tylko moderator danego forum.

Funkcja "edytuj": w polu, gdzie widnieje napisany przez Ciebie post, na dole po prawej stronie masz do wyboru opcje Edytuj Cytuj + Odp, kliknij w pierwszą ikonkę a po chwili otworzy się okno z Twoją wypowiedzią.

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Edytować można, w celu dodania treści do uprzednio napisanej wiadomości. Moderator konkretnego forum jest w stanie sprawdzić wersję oryginalnego postu jak i tego po zmianie, by ocenić cel owej edycji
Stary 2008-08-31, 16:24   #99
elkiza81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ja "u siebie" takie posty łączę i zwykle dodaję, że istnieje możliwość edycji i że jest taki znaczek w dolnym rogu postu Szczególnie, jeśli widzę, że ktoś jest nowy
Co jeśli edycja postów grozi banem?
Stary 2008-08-31, 16:28   #100
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez elkiza81 Pokaż wiadomość
Co jeśli edycja postów grozi banem?
Grozi banem wtedy, jeśli tak edytowałaś posty, że zniszczyłaś treść wątku (np. wykasowałać treść postów), albo najpierw komus nawymyslałaś, a potem zedytowałaś posty na cacy (dlatego moderatorzy maja teraz mozliwość przywrócenia dawnego postu mimo edycji). Jeśli edytujesz, bo zapomniałaś coś dopisać albo zrobiłaś literówkę to możesz spokojnie edytować

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości