|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2016 - część czwarta
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część czwarta
Cytat:
Tez tak uwazam. ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Aha i jeszcze powiedziala ze na czas przeziebienia odstawia sie zelazo bo raz ze sie nie wchlania dwa ze jest pozywką dla tych chorobowych bakterii. |
|
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwonia tak jak dziewczyny napisały - staraj się podawać częściej pierś. A nie ulewa? I zdrówka dla Was
Zabciajs zdrowia dla Gabi My też nie używamy śpiworka. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Dziewczyny czy któraś z Was posiada cyfrową ramkę i mi wytłumaczy czym się kierować przy zakupie takowej?
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wierze, ze pare lat temu hafija byla zbawiem. Ja nie mowie, ze jest nie przydatna, tylko po prostu nie lubie jej czytać. O kurczr antybiotyk:/ Nam kazala sie pojawic po antybiotyk jakby się pogorszylo i pojawila do tego gorączka. Dzieki za sprawdzenie ![]() Dziekujemy za zdrówko od Was
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-12-15 o 21:35 |
|
|
|
|
#95 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas sprawę komplikowało to, że miałam płaskie brodawki i dziecko nie miało jak chwycić, żeby się nie zniechęcał nim na dobre rozkręciła się laktacja miał podane trochę strzykawką. Potem próbowaliśmy z kapturkami, które udało mi się odstawić na jednej piersi po miesiącu,a na drugiej w zasadzie po dwóch. Nie mam sobie w tym temacie nic do zarzucenia, bo chyba jednak zdecydowanie lepiej, aby podać w szpitalu raz czy dwa mm i pomóc rozruszać się świeżo upieczonej matce, niż generalnie zostawić ją z tematem samą, a potem ona w domu i tak porzuci karmienie na rzecz mm. Cytat:
Największą frajdą są kapcie... ![]() Cytat:
Natomiast jak dziecko było na sali i była potrzeba podania mm, to położne przynosiły ale i tak matka sama podawała, czy to strzykawką, czy butelką. Cytat:
Bo jeśli tydzień, to serio nie masz się co umartwiać. Dzieci teraz przybierają skokowo. U nas też stoi często tydzień-dwa z wagą w miejscu, a potem nadrabia więcej. Różnicę 20 g ciężko uznać za spadek, gdyż może ona wynikać z zawartości brzuszka. No i Mona dobrze prawi możesz próbować przystawiać częściej do piersi. Jeden więcej posiłek stały może nic nie zmienić, gdyż mleko matki i tak jest najbardziej kaloryczne. Cytat:
![]() Zdrówka dla Gabi! |
|||||
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
Iwonka a Igoras jest bardzo ruchliwym dzieckiem?może po prostu bardzo szybko spała?pp pierwszym półroczu dzieciaki kp szczególnie przystopowują z nabieraniem masy.Moze to nie jest powód do paniki.Karmcie się dużo i pokarmy stałe nie na siłę ;-) a na pewno nabierze ciałka.Moze najpierw robi rzeźbę potem masę jak to mówią
ma chłopak w nosie zasady ;-)Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonia przystawiaj częściej do piersi. Ja w dzień karmię Tymka co 2h. Co prawda on nie je długo bo 2 minuty max. Czasami się zdarzy dłużej bo wszystko go rozprasza. Nawet jak jesteśmy sami to i tak musi sprawdzić co się dookoła dzieje. Jest ryzyko że przy częstych i krótkich karmieniach dziecko tylko pije bo do tego "tlusciejszego" mleczka nie dociaga ale coś za coś. My mamy za tydzień wizytę. Jestem mocno ciekawa jak to wygląda
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#98 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety nikt nie zaproponował strzykawki, kieliszka czy łyżeczki, ale już nieważne Oj tak, kapcie są the best i japonki (kasien_ka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
No doubt tak zrobie. Bedziemy sie piersiowac co chwile. Nie nie ulewał nigdy. No moze ze dwa razy w szpitalu i ze dwa na poczatku w domu.
Anika nawet nie wiesz jak Twoj wpis mnie pocieszył. Napisalas oczywista oczywistosc co to 20g faktycznie moze to byc nic bo to zawartosc brzusia i faktycznie nie schudł a stoi w miejscu. A ostatnio byl wazony w tamten poniedzialek- jakies 1,5 tyg temu. Ula no rusza sie rusza. Nawet na rekach trzymany. Nie pelza itp ale kreci sie i wierci ciagle. Mam plan stanac na glowie i przez te dwa tyg udowodnic lekarce ze dam rade bez mm. Oby sie udalo. Trzymajcie kciuki. ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Dokladnie. Non stop sie rozglada czy aby na pewno nikt za nim nie stoi. A juz jak tati siedzi obok to maly w trakcie jedzenia po przegonieniu malego gloda sam go zaczepia i smieje sie. I pojedzone dalej. Od jutra bede chyba karmic w szafie. Tam ciemno i juz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Dziejuje Wam wszystkim za wsparcie. Podnioslyscie mnie na duchu o 100% Maz juz dzis chcial kupic mm mimo ze lekarka dala nam dwa tyg najpierw powalczyc samym. Widze ze ta doktorka tez nie jest za mm a tylko w ostatecznisci jak nic sie nie zmieni ze tak powiem domowymi sposobami. |
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala spi u nas w lozku, w najlepszym wypadku mam 40 minut he he bo tyle najdluzej spi musze wkrasc sie do lozka zanim wstanie
|
|
|
|
|
#101 |
|
Rozeznanie
|
Iwonia trzymam kciuki za Igoraska
Mikołaj w szpitalu dwa razy miał podane mm i nie czuję się źle z tego powodu. Laktacja ruszyła mi dopiero po dwóch dniach. Myślę, że większą krzywdę zrobila bym mu gdyby płakał z głodu a ja uparcie odmawiala mm. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
Anika czy ja tobie dziekowalam za odp dotycząca wyników mikolaja? Jesli nie to wybacz i dziękuję
|
|
|
#104 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle widzę że Wy tak na poważnie wszystkie wzielyscie się za rozszerzanie diety. Na śniadanie coś, na obiad coś itp. U nas jest tylko "obiadek" który w żaden sposób nie zastępuje jednego karmienia. Czasami dostanie odrobinę chleba jak jem i tyle... nie wiem czy nie przesadzam w drugą stronę ale serio zwariowalam na Jego punkcie i boję się o niego. Syneczek mamusi ❤ Zuzia w tym wieku więcej już jadła stałych pokarmów ...
|
|
|
#106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u nas mleko na żądanie, nie zauważyłam, żeby było mniej karmień, każdy stały posiłek popija mleczkiem... wczoraj była u mnie koleżanka z 9 mies. Synkiem i on wcale nie był większy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nie, nie zastepuje. Tak by sie chyba nie dalo z nim nawet bo na glodnego nic innego nie zjadlby. Raz jakos za szybko mi sie zrobil dla niego obiadek i wczesniej nie zjadl mleka to sie tylko wkurzyl. Wiec zjadl mleko i za jakies pol godz warzywka i za niedlugo byla pora drzemki wiec popil mlekiem i poszedl w kime. I tak to zwykle u nas wyglada. Na sniadanie mleko, zabawa, manna lub jakas inna z owocami potem krotka zabawa mleko spanie. Tak samo to leci przed warzywkami na obiad. I teraz tak mysle czy dawac mu cos trzeci raz tak jak mowila (oczywiscie czesciej niz teraz planuje dawac piers, duuuzo czesciej ) ale moze tez i jakies cos inne pod wieczor. Tylko co? Znowu na slodko czy na warzywowo?
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja może nie, ze uwielbiam ale chyba dzięki jej blogowi tak się uparłam żeby karmić piersią koleżanka mi wysłała linki do niej o komórkach macierzystych i takich innych wiem, ze są pewnie inne blogi o karmieniu ale to hafija mnie uświadomiła co to takiego mleko mamy.---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Zdroweczka dla Gabi ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Iwonia, jak Maja miała takie dni ze mało jadła to zaraz po przebudzeniu w dzień ją przystawiałam i taka pół przytomna dość dużo zawsze wypiła
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Z deszczem w butach
|
Iwonia, ależ kruszynka z Igoraska. Biedny jest, ale jeśli tylko będzie miał apetyt to na pewno ładnie nadgonicie
Dziewczyny, które nie zobaczyły zdjęć - przypomniało mi się, że nasz wątek ma wielu fanów, więc po jakimś czasie je usunęłam, ale serio nic ciekawego, Hanka tarmosząca kota za ucho i siedząca z kotem i psem w jesiennych liściach
|
|
|
|
#111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm nie probowalam dawac mu tych chrupek jeszcze.
Nie zebym tym chciala nadgonic wage haha tak tylko niech by sobie drapal dziaselka i uczyl sie cos tam ciamkac. Hmm ciekawe czy chrupki uczulają...
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas z tym rozszerzaniem to jest tak jak Igusi sie zachce dziś przed 9 zjadła mleko aż miło, a zaraz po 9 miskę kaszki z owocami i po 10 znów mleko. Wczoraj za to kaszki nie chciała wcale. Czasem jak jej na obiad coś nie pasuje to nie zje wcale więc jest cały czas na piersi. Nie spinam się że musi coś innego zjeść, chce to zje nie chce to nie je zawsze jest mleko w pogotowiu. Nadal karmie ja na żądanie. Często jak mi marudzi i sama nie wiem o co to ja dostawiam do piersi, a ona albo zje, albo macha rękami że nie o to jej chodzi ![]() Jeśli chodzi o trzeci posiłek ja bym podała jakieś warzywo zamiast owocu, albo schabowego na noc moment by Igorasek skoczył na wadze 😀 Swoją drogą ciekawe ile waży moja panienka bo oni wagowo zawsze byli podobni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#114 |
|
Moderatorka z pazurem
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam Was!
Staram się nadrabiać, ale ostatnio u nas masakra zębowa, Huba siedzi cały czas na drzewie i ani myśli zejść. Mam nadzieję, że w przeciągu maks tygodnia wyjdą jej wszystkie zęby, bo jak to będzie trwało dłuuużej i na raty to skoczę ... Z pozytywów dotyczących rozszerzania diety - wszystko ma ości, ale o dziwo ryba nie ma ości!
|
#116 |
|
Z deszczem w butach
|
Yyy... właśnie z ciemności dobiegło mnie "kwa, kwa". Z zabawki, która wymaga wciśnięcia przycisku... jeśli jutro mnie nie będzie, to znaczy, że duchy mnie zjadły...
|
|
|
#117 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
one są z płatków kukurydzianych, więc teoretycznie nie powinny. Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Z deszczem w butach
|
Nosz kierwa znowu, gdy przysypialam.
Aż wstałam wyłączyć ustrojstwo. Jeśli teraz znowu się odezwie narobie w gacie👻 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Co do chrupek kukurydzianych, dawałam dwa razy i dwa razy zaliczylismy przy nich rzyg. Ewidentnie kawałki przyklejaly mu się do gardła... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, znowu "zaraz wstaję, tylko się upewnię, że młode śpi" i wstałam dopiero na budzik męża. A jeszcze miał zdążyć do sklepu rozmienić kasę na kuriera...
Wojtek przyzwyczaił się do rytuału - wstajemy, idzie na plac zabaw, potem jemy śniadanie. Jak widzi, że mieszam w garnku to już się cieszy A wczoraj oszalał na punkcie mandarynki - ssał jak wściekły, zanim ogarnął 3 cząstki wywalił na podłogę, ale kolejne 3 wysysał jak wampir, tylko trzeba mu było trochę skórkę rozerwać. Aż musiałam przestać jeść, bo tylko pokrzykiwał, żeby dawać jeszcze! A zupy to w ogóle je nasze, tylko my w ogóle nie używamy soli tylko mnóstwo ziół, pomidorową się zachwycał.
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi się dziecko rozregulowało i o 12 jeszcze nie spał. Imprezka w najlepsze. I tylko mama i mama. No już miałam dość. A dzisiaj. 4.30. Oczy jak trzy pięćdziesiąt i nie śpię. Dziecko wstało też na chwilę, na mleko... ale śpi dalej. A durna matka poleżała, pokręciła się i wstała. Ściągam mleko, będzie manna na śniadanie. Kocie - chodzi za mną pomidorówka.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

TEN dzień: 09.08.2014 
Mary też dostała w szpitalu mm dwa razy, pewnie mogłyśmy tego uniknąć, ale nie ma co teraz się zastanawiać i smutać

i japonki (kasien_ka 

mimo ze lekarka dala nam dwa tyg najpierw powalczyc samym. 

Zuzia w tym wieku więcej już jadła stałych pokarmów ...
u nas mleko na żądanie, nie zauważyłam, żeby było mniej karmień, każdy stały posiłek popija mleczkiem... wczoraj była u mnie koleżanka z 9 mies. Synkiem i on wcale nie był większy