Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-08, 11:10   #91
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części
I witam też nowe Mamusie

I dostaliśmy wczoraj z TŻ zaproszenie do kuzyna na wesele na 5 sierpnia, z moim terminem na 30 lipca chyba nie pójdziemy

IIiiiii wszystkiego najlepszego dla Nas z okazji Dnia Kobitek
Ja z kolei mam zaproszenie na wesele 14 lipca - moja psiapsióła i była współlokatorka, była na moim weselu. Wychodzi za mąż za Fina, więc szykuje się fajna impreza z połączonymi tradycjami dwóch krajów, w dodatku w Sopocie, w lokalu tuż nad morzem - echhhhhh. Jeśli nie pojadę, będzie mi bardzo szkoda, ale z drugiej strony imprezowanie w 9 miesiącu w upały może się różnie skończyć.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

A co do dnia kobiet - u mnie bidulek już dwie noce z rzędu zarwał na jakiś projekt z pracy, siedział przed kompem do 3:00-4:00 nad ranem, więc dzisiaj ledwo żył, złożył mi życzenia i przeprosił, że nic nie ma, ale współczuję mu ostro i chyba sama zrobię nam kolację na Dzień Kobiet z tego wszystkiego
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 11:10   #92
aneta_91
Zakorzenienie

Cesarskie, witaj Widzę, że z Warszawy jesteś - zdecydowana jesteś już na jakiś szpital albo szkołę rodzenia?

Ja szukam filmu/filmów na dziś - jakiś thriller albo komedia - na wieczór z Mężem
Stary 2017-03-08, 11:14   #93
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Może Little Miss Sunshine albo Wristcutters (komedie)?

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Z z teściowymi czasami bywa zabawnie. Moja aż do badań prenatalnych i PAPPA nie chciała mi uwierzyć, że wszystko jest OK z dzieckiem, bo przecież skoro mam Hashimoto, to jest ogromna szansa, że urodzi się z wadami rozwojowymi albo że poronię :O :O :O To się nazywa wsparcie
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 11:16   #94
nyna91
Raczkowanie

Owinąć w folię bąbelkową
Póki co owijam się w tłuszcz położna na mnie "nakrzyczała" jak zaczęłam narzekać ile przytyłam, a pani obok powiedziała, że wyglądam szczupło. Tylko jakoś waga kłamie...
Ja już w domku, dziękuję za kciuki
Melduję co następuje:
Dzidzia śliczna, ruchliwa. Badania mi poleciały w dół, anemii jeszcze nie ma, na granicy pomimo prenatalu. Ja mam skurcze. Wg ginki za często bo miałam nawet jak szłam do przychodni. A miałam z 600m bo nie było miejsca na parkingu pod przychodnią i musiałam zaparkować dalej. Więc mam brać asmag forte 4x1 i no-spę doraźnie. Jak nie przejdzie to mam do niej przyjść wcześniej i położy mnie na oddział
Na pocieszenie poszłam do sklepu i zakupiłam sobie zapas żelek i słodkości, tyle mojego
ale i tak mi źle, boję się. I mam wyrzuty sumienia za sobotę bo trochę popracowałam sobie w domu i w sumie niedługo po tym to się pojawiło buuu.
Zapomniałam się z tego wszystkiego zapytać czy mogę chodzić na kijki i co z seksami łeeee zła ze mnie matka sklerotyczka. Jak myślicie? Lepiej odpuścić czy nie dawać się zwariować?
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 11:17   #95
Kurcia007
Raczkowanie

a w mojej ulubionej lodziarni dają dziś darmowe lody dla kobiet. więc mój mąż nie ma wyjścia. po fitnesie idzie ze mną na lody
Kurcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 11:20   #96
aneta_91
Zakorzenienie

Nyna ale te skurcze to skracająca się szyjka? Jak z szyjką u Ciebie? Nie obwiniaj się przecież aktywność jest wskazana, dotleniać się trzeba. Fakt, trzeba dużo rzeczy np sprzątając robić na raty czy wolnej 2x (co może być jeszcze trudne do wejścia w nawyk i się robi automatycznie tak jak przed ciążą) ale bez przesady

I najważniejsze że z dzieciem ok wszystko !

Cesarskie, oglądaliśmy oba ale dziękuję!
Stary 2017-03-08, 11:25   #97
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kurcia007 Pokaż wiadomość
a w mojej ulubionej lodziarni dają dziś darmowe lody dla kobiet. więc mój mąż nie ma wyjścia. po fitnesie idzie ze mną na lody
O matko, o matko!
Mój TŻ się zaniedbuje, nie mam żadnego pudełka w zapasie a obecne zjedzone do połowy. Mam codzienny popołudniowy rytuał, kawa, lody i mnóstwo owoców wkrojonych do tego. Kocham jeść bezkarnie lody

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Nyna ale te skurcze to skracająca się szyjka? Jak z szyjką u Ciebie? Nie obwiniaj się przecież aktywność jest wskazana, dotleniać się trzeba. Fakt, trzeba dużo rzeczy np sprzątając robić na raty czy wolnej 2x (co może być jeszcze trudne do wejścia w nawyk i się robi automatycznie tak jak przed ciążą) ale bez przesady

I najważniejsze że z dzieciem ok wszystko !
Dziękuję zapomniałam napisać, szyjka długa i rozwarcia brak. Inaczej nie miała bym chyba takiego odroczenia szpitalnego. Nie wiem czy mam leżeć czy co robić. Póki co mam nadzieję, że przejdzie po magnezie...
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 11:26   #98
we00
Rozeznanie

Ja się jakiś czas temu śmiałam z koleżanek że przesadzają z tymi zachciankami na lody. A sama już chyba że 3 pudełka zjadłam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 11:30   #99
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję zapomniałam napisać, szyjka długa i rozwarcia brak. Inaczej nie miała bym chyba takiego odroczenia szpitalnego. Nie wiem czy mam leżeć czy co robić. Póki co mam nadzieję, że przejdzie po magnezie...
Masz szyjkę długą i zamkniętą, więc moim zdaniem nie masz leżeć plackiem. Tylko tak jak wyżej napisałam: musi do nas dotrzeć że nie jesteśmy aż tak mobilne jak przed ciążą i nawet jak nic nas nie boli czy coś to powinnyśmy sprzątać na raty czy robić coś wolniej. Po prostu więcej odpoczywaj, nie forsuj się, nie wykonuj gwałtownych ruchów. Myślę, że to w połączeniu z lekami spokojnie wystarczy

A o leżeniu mamaginekolog ma wrzucić dzisiaj jakiś post.
Stary 2017-03-08, 11:35   #100
oriane
Rozeznanie

http://mamaginekolog.pl/torba-do-porodu/ znazazłam taki post, może się przyda 😀

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 11:36   #101
gunis
Rozeznanie

Pff albo Serenely - moglybyście sie jutro na kontroli zapytać y giną, czy w ciąży można brać biotyne? Jeśli Tak, to w jakiej dawce? Włosy lecą mi jak zwariowane, codziennie na grzebieniu mam całą garść jak tak dalej pójdzie to do porodu będę łysa
A ja mam wizytę dopiero pod koniec miesiąca, więc do tego czasu będę świecić goła czaszka

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 11:50   #102
crescent
Zakorzenienie

Wczoraj padlam wczesnie, dzis od rana zapitol w pracy.. Wchodze a tu nowy watek

Wszystkiego najcudowniejszego kobietki

Mi jakos wolno czas dzis leci
po pracy maz mnie zabiera do indyjskiej knajpy
W pracy dostalam tulipana sztuk jedna (ale za to piekny dol zolty i przechodzi w gore rozowa).

Witam nowe mamuski
Zostancie z nami

My tez nie mamy imiona. Sprzeczna kwestia powiedzialabym...a wolalabym miec juz wybrane 😤

Stary 2017-03-08, 11:53   #103
we00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Pff albo Serenely - moglybyście sie jutro na kontroli zapytać y giną, czy w ciąży można brać biotyne? Jeśli Tak, to w jakiej dawce? Włosy lecą mi jak zwariowane, codziennie na grzebieniu mam całą garść jak tak dalej pójdzie to do porodu będę łysa
A ja mam wizytę dopiero pod koniec miesiąca, więc do tego czasu będę świecić goła czaszka

Z włosami mam to samo co Ty. Mój mąż ostatnio po praniu że swoich ciuchów moje kudły wybierał :/

Stary 2017-03-08, 12:24   #104
Serenely
Zakorzenienie

Boże! 4 strony do nadrobienia, a dopiero 13! No nic, zabieram się...
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 12:42   #105
malenka1889
Zadomowienie

Ja dzisiaj sie tak zdenerwowałam, że mnie w dole brzucha kłuje... Kur.. czy tylko mój szef ma tak zrytą babe od księgowości? Byłam dzisiaj w zusie i ani jedno zawolnienie do zusu nie doszło. Potzrebuje zaświadczenia o dochodach za luty, a w zusie nie maja podstawy do wydania i co lepsze dopiero po wysłaniu gotówki na konto będą mogły takowe wydać... Ja do 15 marca musze mieć papiery, a zus ma 30 dni od dostarczenia zwolnienia na płatność. Wiec chyba będę ugotowana przez te piz... księgowa i może jeszcze kare zapłacę

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 12:45   #106
oriane
Rozeznanie

maleńka1889 a co w firmie mówią? Mają na to jakieś wyjaśnienie? Ja bym im truła, aż w końcu by załatwili sprawę. Czemu Ty masz być pokrzywdzona

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 12:48   #107
beatkakalinowska123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nancyyyy Pokaż wiadomość
Witamy. Strasznie zaciekawiła mnie twoja trombofilia. Możesz napisać coś więcej? Ja mam problem z płytkami krwi. Jest ich trochę za dużo. W poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu z tego powodu Ale nie zostałam zdiagnozowana. Zastanawiano sie tylko nad biopsja szpiku.
Po pierwszych dwóch poronieniach dostałam skierowanie do genetyka. Tam skierowanie na badania kariotypów (wyniki prawidlowe). Przy trzeciej pozytywnej próbie zmieniłam lekarza, jednak czekałam trochę dłużej niż wcześniej na pierwszą wizytę czyli okolo 7 tygodnia (wtedy już powinno być widoczne tętno). Na pierwszej wizycie wszystko prawidlowo, serduszko biło. Ginekolog po przekazaniu jej informacji, że poprzednie ciąże poronioniam i nie zostały zdiagnozowane zaleciła badania: mutacja genu Mthr oraz biało C i białko S. Wynik: posiadam mutacje tego genu C677T, A1298C heterozygota - kwas foliowy nie jest poprawnie przetwarzany w organizmie, przyjmuje Femibion. Posiadam równiez niedobór białka S, co może powodować zakrzepy zwłaszcza w trakcie ciąży.
beatkakalinowska123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 12:51   #108
Hanala
Zadomowienie

Bylam dzis po sasiedzku wozki Tutka obejrzec
I skoczylam do pepco i kupilam jedne spodenki. W domu rozlozylam sobie to co mam na 0-3msc. Duuzo z tego jeszcze po Adasiu.
1488977299847.jpg

Ja jakas dobra komedie tez bym obejrzalam. Jesli chodzo o thriller, przymierzam sie do Splita - oglądalyscie?

Nie wyobrazam sobie teraz przymusu lezenia w lozku mam nadzieje, ze Was dziewczyny tez nie przymusi do tego

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 13:00   #109
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Ja też się melduję! Serenely, dopisz mnie do listy!
30 lat, 1 dziecko, TP 12.08, chłopak

USG połówkowe - 28.03

Słuchajcie, ale mam wyrzuty sumienia. Właśnie wróciłam z kolacji u znajomych i strzelili taką apetyczną deskę tapasów, że nie mogłam się powstrzymać i zjadłam kilka plasterków chorizo Pierwszy raz mi coś takiego odwaliło. Zawsze staram się uważać. No i opchałam się jak szalona pysznymi serami (nie pleśniowymi, na szczęście ) i kabanosikami. A miała być zbilansowana dieta kobiety w ciąży! ("Zbilansowana dieta kobiety w ciąży" to jest już komentarz-gag sytuacyjny w rozmowach z moim TŻ za każdym razem kiedy opędzluję sobie coś w stylu spaghetti 4 sery na boczku albo placków ziemniaczanych :P).

Btw. Czy myślałyście o USG 3D/4D? Ja się ostatnio zastanawiam...

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Z poronieniami to jest straszna sprawa. Ja się ich boję panicznie. Moja ciocia (siostra taty) między pierwszym a drugim dzieckiem (które udało jej się wywalczyć po 16 latach) miała kilkanaście poronień na różnych etapach ciąży, więc mam paranoję i zastanawiam się, czy nie kupić detektora tętna płodu. Facet od USG mówił, że nie warto histeryzować, ALE... Tak czy owak, raczej zaklinam rzeczywistość i np. wyprawkę ubrankową mam już kupioną, poza kombinezonami, bo tak mi się niektóre rzeczy podobały, że nie mogłam się powstrzymać :P
A czemu na szczęście nie pleśniowymi? Te ze sklepów to przeważnie są dozwolone. Ja się opycham nimi od początku. Dopisałam do listy. 3D miałam na połówkowych, fajna sprawa.

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
[/COLOR]A tak sobie myślę, Wasi faceci coś kombinują w dzień kobiet? Ja jestem ciekawa czy mój mąż w ogóle zauważy że to dziś

Ja myślałam, że padnę jak zobaczyłam w Biedronce to stado mężczyzn przy wiadrach z kwiatami. Prawie wyciągałam telefon, żeby zrobić zdjęcie. I jeszcze oburzenie przy kasie, że bukiet okazał się droższy o 6 złotych i on nie kupi, musi wrócić po co innego. Kurna, to kwiaty w kwiaciarni są droższe, a ten żałuje raz na rok 16 złotych.

Cytat:
Napisane przez beatkakalinowska123 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,
nieśmiało dołączam do waszego grona. Czytam od jakiegoś czasu ale nie chciałam wcześniej zapeszać zapisując się do ekipy Jest to moja 3 ciąża ( poprzednie dwa razy puste jaja płodowe). Przy trzeciej ciąży zdiagnozowano u mnie trombofilię co mogło być przyczyną wcześniejszych niepowodzeń. Od 6 tygodnia przyjmuje clexane i luteine. Mam 30 lat, termin z Om 10 sierpnia. Prawdopodobnie chłopak ale jeszcze nie ma 100 % pewności.
Witamy.

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
nie wiedziałam że są kostiumy dla ciężarnych ja mam taki sportowy ale 2-czesciowy, myslicie, że pasuje w takim chodzić czy jednak powinnam zasłonić brzuch?
Z dzisiejszego doświadczenia - połowa kobiet miała dwuczęściowy. I ja chyba też sobie kupię nowy też dwuczęściowy, ale taki sportowy właśnie, bo siku mi się chciało co chwilę, a ściągać to jednolite cholerstwo do tego mokre to było piekło.

Super zestaw dla maluszka.

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mąż obudził mnie śniadaniem do łóżka godzinę temu, ale zastanawiam się, czy nie położyć się z powrotem spać
Takim to dobrze.

Cytat:
Dzień dobry !

Ja wczoraj też dostałam bukiet tulipanów ale u nas wczoraj była 3 rocznica zaręczyn więc dostałam zareczynowo-dniokobietowy
Gratuluję! :- )

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Dzieki, wszystkiego najlepszego dla nas
My mamy podobna sytuacje znajomy ma wesele kilka dni po moim terminie i znaliśmy te datę od 1.5 roku, bardzo chcieliśmy iść, ale teraz wiem, że to będzie niewykonalne z noworodkiem i ja w połogu.

U nas ta sama sytuacja, niestety. Tylko mamy dwa wesela wtedy. :-/

Cytat:
Napisane przez Nancyyyy Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wczoraj byłam na basenie z córką i mężem i jak moje koleżanki się o tym dowiedziały to były zdziwione ze sie nie boje🤔🤔sama nie wiem co o tym myśleć.
Pytałam dzisiaj kolesia o basen dla niemowląt. Gdzie u nas organizują lekcje? A ten, że Sanepid mocno zaostrzył przepisy co do wody i większość porezygnowała, więc teraz nie wie gdzie... Ale sam uczestniczył w takich kursach, asystował i zalecił mi wybrać się z mężem i maleństwem na basen samemu. Asekurować je, wziąć jakieś zabawki, koło czy coś i próbować. Pewnie na pierwszy raz pójdziemy gdzieś gdzie jest instruktor, ale w sumie on bardzo zalecał samodzielną naukę, bo dzieci w wieku 3 miesięcy jeszcze pamiętają to uczucie "wody", wstrzymują oddech jak się zanurzą itp itp. Nie powiem, bardzo mnie podniósł na duchu, bo już myślałam że nici z pływania.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Zazdraszczam Śniadanie do łózka do mi jedynie teściowa czasem proponuje, jak u niej nocujemy
Spoko teściowa.

Cytat:
Ładny
My w czerwcu jedziemy nad morze tez sie zastanawiam czy sie nie zaopatrzyć w jakiś kostium....
Do 3city to lepiej przyjeżdżać w sierpniu, ostatnio lato się u nas przesunęło. : D

Cytat:
Owinąć w folię bąbelkową
Póki co owijam się w tłuszcz położna na mnie "nakrzyczała" jak zaczęłam narzekać ile przytyłam, a pani obok powiedziała, że wyglądam szczupło. Tylko jakoś waga kłamie...
Ja już w domku, dziękuję za kciuki
Melduję co następuje:
Dzidzia śliczna, ruchliwa. Badania mi poleciały w dół, anemii jeszcze nie ma, na granicy pomimo prenatalu. Ja mam skurcze. Wg ginki za często bo miałam nawet jak szłam do przychodni. A miałam z 600m bo nie było miejsca na parkingu pod przychodnią i musiałam zaparkować dalej. Więc mam brać asmag forte 4x1 i no-spę doraźnie. Jak nie przejdzie to mam do niej przyjść wcześniej i położy mnie na oddział
Na pocieszenie poszłam do sklepu i zakupiłam sobie zapas żelek i słodkości, tyle mojego
ale i tak mi źle, boję się. I mam wyrzuty sumienia za sobotę bo trochę popracowałam sobie w domu i w sumie niedługo po tym to się pojawiło buuu.
Zapomniałam się z tego wszystkiego zapytać czy mogę chodzić na kijki i co z seksami łeeee zła ze mnie matka sklerotyczka. Jak myślicie? Lepiej odpuścić czy nie dawać się zwariować?
Super, że dzidzia bryka. Nie wariuj. Ja dzisiaj też miałam mega skurcze po basenie, ale odpoczywam teraz i jest lepiej. No-Spę mam w pogotowiu. Jutro gina też zapytam.

Cytat:

O ile nie zapomnę. Mój mąż mi mówi ostatnio, że mam sklerozę.

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
I skoczylam do pepco i kupilam jedne spodenki. W domu rozlozylam sobie to co mam na 0-3msc. Duuzo z tego jeszcze po Adasiu.
Ale cudowności.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 13:00   #110
Serenely
Zakorzenienie

Ja właśnie pożarłam wielką michę owoców, bo wróciłam głodna jak wilk. Ogólnie to tak: było mnóstwo kobiet w ciąży. Aż się nie spodziewałam takiego zainteresowania. Szatnia spoko, basen też, zajęcia bardzo dynamiczne, będę miała bicepsy jak się patrzy do porodu, bo z hantlami się ćwiczy. Niestety muszę nowy kostium kupić, bo umordowałam się w swoim jednoczęściowym latając do kibla. Jeszcze po zajęciach sobie walnęłam 10 długości, bo nie chciało mi się wychodzić. Przy ćwiczeniach miałam ból w dole i zapytam o to jutro lekarza. W sumie jak wracałam to też bolało okresowo. :-/ A jak do domu weszłam to ból jeszcze wzmógł. Teraz odpoczywam i jest lepiej, bo obok leży no-spa i dałam sobie chwilę zanim ją łyknę. Jak lekarz mi jutro nie zabroni, to kupuję nowy strój i łażę dalej.

Naszła mnie w ogóle dzisiaj zachcianka na... pumpernikiel. Chyba 3 piekarnie objechałam, a i tak dopiero znalazłam w markecie.
Stary 2017-03-08, 13:06   #111
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj sie tak zdenerwowałam, że mnie w dole brzucha kłuje... Kur.. czy tylko mój szef ma tak zrytą babe od księgowości? Byłam dzisiaj w zusie i ani jedno zawolnienie do zusu nie doszło. Potzrebuje zaświadczenia o dochodach za luty, a w zusie nie maja podstawy do wydania i co lepsze dopiero po wysłaniu gotówki na konto będą mogły takowe wydać... Ja do 15 marca musze mieć papiery, a zus ma 30 dni od dostarczenia zwolnienia na płatność. Wiec chyba będę ugotowana przez te piz... księgowa i może jeszcze kare zapłacę

Wysłane za pomocą mTalk
Nie zazdroszczę....takie nerwy niewskazane teraz...
U nas księgowe - ehhh szkoda gadać - dzisiaj się z nimi użeramy od rana bo audyt maja i chcą by dupę im kryć i w ich imieniu z audytorem rozmawiać bo mamy lepsze gadane....- a gdzie były przez ostatnie miesiące???

Gdyby to o mnie chodziło wpadłabym do biura i borutę zrobiła

Cytat:
Załącznik 6956356

Spory zapas...
Ja się boje za to zabierać.... mam 4 kartony i jeden kosz na pranie ciuszków do rozmiaru 74.... na razie odpuszczam

Poza tym i tak z dwóch pór roku dzieci będę miała więc na ten początek i tak będę musiała małego obkupić - wcale mnie to nie martwi

Edytowane przez diablica80
Czas edycji: 2017-03-08 o 13:07
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 13:09   #112
aneta_91
Zakorzenienie

Serenely, zdziwiłam się jak zacytowałaś 'mój' post o wyjeździe nad morze w czerwcu, bo...kurde zgłupiałam, ale nie pamiętałam bym coś takiego pisała no i dobrze myślałam - nie pisałam więc coś wizaż zwariował
Stary 2017-03-08, 13:14   #113
ania9106
Zadomowienie

Chyba tabletek biotyny nie wolno bo za duza dawka. Ja zażywam vitaminer prenatal taki różowy. Tam jest biotyna w składzie 60 tab. Kosztuje około 20 zł

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-08, 13:15   #114
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 6956356

Ja jakas dobra komedie tez bym obejrzalam. Jesli chodzo o thriller, przymierzam sie do Splita - oglądalyscie?

Nie wyobrazam sobie teraz przymusu lezenia w lozku mam nadzieje, ze Was dziewczyny tez nie przymusi do tego

o kurde sporo tego masz o-3 msc to rozmiar 56? ja myślałam, że mam dużo ale chyba jednak nie, może się okaże, że mam za mało?
Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Ja właśnie pożarłam wielką michę owoców, bo wróciłam głodna jak wilk. Ogólnie to tak: było mnóstwo kobiet w ciąży. Aż się nie spodziewałam takiego zainteresowania. Szatnia spoko, basen też, zajęcia bardzo dynamiczne, będę miała bicepsy jak się patrzy do porodu, bo z hantlami się ćwiczy. Niestety muszę nowy kostium kupić, bo umordowałam się w swoim jednoczęściowym latając do kibla. Jeszcze po zajęciach sobie walnęłam 10 długości, bo nie chciało mi się wychodzić. Przy ćwiczeniach miałam ból w dole i zapytam o to jutro lekarza. W sumie jak wracałam to też bolało okresowo. :-/ A jak do domu weszłam to ból jeszcze wzmógł. Teraz odpoczywam i jest lepiej, bo obok leży no-spa i dałam sobie chwilę zanim ją łyknę. Jak lekarz mi jutro nie zabroni, to kupuję nowy strój i łażę dalej.

Naszła mnie w ogóle dzisiaj zachcianka na... pumpernikiel. Chyba 3 piekarnie objechałam, a i tak dopiero znalazłam w markecie.
ja bym się bała chyba chodzić jeżeli bolałby mnie brzuch, niezależnie od tego co powie lekarz. Lub nie robiłabym wsyztskeigo na zajęciach, oszczedzaj się bardziej
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 13:16   #115
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Ja z kolei mam zaproszenie na wesele 14 lipca - moja psiapsióła i była współlokatorka, była na moim weselu. Wychodzi za mąż za Fina, więc szykuje się fajna impreza z połączonymi tradycjami dwóch krajów, w dodatku w Sopocie, w lokalu tuż nad morzem - echhhhhh. Jeśli nie pojadę, będzie mi bardzo szkoda, ale z drugiej strony imprezowanie w 9 miesiącu w upały może się różnie skończyć.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

A co do dnia kobiet - u mnie bidulek już dwie noce z rzędu zarwał na jakiś projekt z pracy, siedział przed kompem do 3:00-4:00 nad ranem, więc dzisiaj ledwo żył, złożył mi życzenia i przeprosił, że nic nie ma, ale współczuję mu ostro i chyba sama zrobię nam kolację na Dzień Kobiet z tego wszystkiego
Ja bym jechała. Impreza w Polsce, w dużym mieście, wiec i w razie w szpital pod ręką. Przecież nie musisz szaleć na parkiecie i możesz się wcześniej zwinąć.

Cytat:
Może Little Miss Sunshine albo Wristcutters (komedie)?

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Z z teściowymi czasami bywa zabawnie. Moja aż do badań prenatalnych i PAPPA nie chciała mi uwierzyć, że wszystko jest OK z dzieckiem, bo przecież skoro mam Hashimoto, to jest ogromna szansa, że urodzi się z wadami rozwojowymi albo że poronię :O :O :O To się nazywa wsparcie
Teściowe- temat rzeka

Cytat:

Mi się wydaje, że suplementy to niewiele pomogą, bo to raczej na tle hormonalnym się dzieje. Ja pytałam w 1 trymestrze dermatologa i mówiła mi, że suplementy na nic się nie zdadzą. Nie będzie gołej czaszki na pewno kochana!
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość

Wysłane za pomocą mTalk
Nie stresuj się, w pracy dali ciała i niepotrzebnie stres Ci generują trole!

Cytat:
Załącznik 6956356

Ale słodkości te ubranka i jak dużo! Super

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 13:30   #116
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Serenely, zdziwiłam się jak zacytowałaś 'mój' post o wyjeździe nad morze w czerwcu, bo...kurde zgłupiałam, ale nie pamiętałam bym coś takiego pisała no i dobrze myślałam - nie pisałam więc coś wizaż zwariował
Nie chciał mi w ogóle zatwierdzić posta, bo za dużo "buziek" było. Nie chce mi się już ogarniać co kto pisał.

Piję pierwszą kawę od listopada. Chyba właściwie taką pół-kawę, bo capuccino z proszku...orzechowe. Jakoś mnie naszło. I dobrze zrobiłam, bo trzy łyki i ból głowy zaczął odchodzić. Mam nadzieję, że na stałe.

Cytat:
o kurde sporo tego masz o-3 msc to rozmiar 56? ja myślałam, że mam dużo ale chyba jednak nie, może się okaże, że mam za mało?

ja bym się bała chyba chodzić jeżeli bolałby mnie brzuch, niezależnie od tego co powie lekarz. Lub nie robiłabym wsyztskeigo na zajęciach, oszczedzaj się bardziej
To moja pierwsza "siłownia" od listopada, takiej długiej przerwy to ja dawno nie miałam. Mięśnie brzucha pewnie się obudziły i zajarzyły WTF.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ja Wam powiem, że jak wychodziłam z tego basenu, to się prawie rozryczałam, bo przypomniało mi się jak bardzo tęsknię za kickboxingiem.
Stary 2017-03-08, 13:31   #117
we00
Rozeznanie

Dziewczyny jadlyscie kiedyś ciasto kinder country? Bo nie wiem czy jest sens robić.

http://www.mniammniam.com/Ciasto_ins...ry-21274p.html

Stary 2017-03-08, 13:31   #118
Hanala
Zadomowienie

Cytat:

Nie mam jeszcze nic rozm. 50 poza polspiochami. Kupie na pewno, bo Adamek tonął w 56.
Wiec tu sa rozm. 50-62.

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-08, 13:34   #119
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
dziewczyny jadlyscie kiedyś ciasto kinder country? Bo nie wiem czy jest sens robić.

http://www.mniammniam.com/ciasto_ins...ry-21274p.html

wysłane z aplikacji forum wizaz
wyślij mi kawałek kurierem!!!!!111111
Stary 2017-03-08, 13:35   #120
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam jeszcze nic rozm. 50 poza polspiochami. Kupie na pewno, bo Adamek tonął w 56.
Wiec tu sa rozm. 50-62.

a to mnie uspokoiłaś bo myślałam, że tylko 56 i byłam zdziwiona, że aż tyle
ale śliczne ciuszki
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości