|
|
#91 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
Cytat:
U mnie odwrotnie: najchętniej bym nie jadła odrzuciło mnie od słodyczy, na jajka nie mogę patrzeć, mięso - fuj. Jem, bo mi rozsądek nakazuje. Ze tez nie mogłam tak mieć przed ciąża! Byłabym szczuplejsza ![]() Natomiast piję jak szalona. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak mam wciągam wszystko niczym mały odkurzacz normalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#93 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe mamuśki
![]() U mnie będzie idealnie 3 lata różnicy wieku, córa z 3.01.15 a teraz mam termin na 7.01.18 ![]() Ja również bym jadła, przezucalam się na jabłka bo po nocach bym mogła pladrowac lodówkę.. Brzuch juz mi wieczorem widać... W pierwszej ciąży dopiero w 5mcu A chciałam w pracy do końca czerwca przetrwać bez info o ciąży.. Ja mam termin na, tzn muszę się zapisać na 17.05 chce mieć już pewność że serduszko na pewno będzie
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to tak jak u mnie, równe 3 lata różnicy synek z 25.12. Co do objawów to w pierwszej ciąży gdzieś już na tym etapie pojawiły się całodniowe mdłości, teraz żadnych zobaczymy co będzie potem |
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie. Jak to jest u Was z mdłościami? U mnie od 3 dni czasem, lekko, ale właściwie nie mam tego problemu. Wszystko przede mną czy mam szczęście?
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#97 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec konkretnie bylo, mam nadzieje ze niedlugo przyjda bo przytyje w miesiac chyba ze 20kg jak mnie dalej tak będzie ssac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, jedynie na początku mały apetyt. Teraz mam głównie wieczorem coś na pograniczu zgagi i mdłości
ale nie zawsze... Także i tak inaczej się zaczęło niż poprzednio
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
Ja w obu ciążach miałam niepowściągliwe wymioty ciężarnej. Zaczynały się od 8tc i trwały do 20tc co najmniej. Potem było lżej. Teraz nawet mnie nie mdli o trochę się tym martwię
![]() Mam potwierdzona wizytę na 16.05 godz. 20:15. Mam nadzieje, że będzie serducho Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jeszcze nie mam mdłości, tylko czasem właśnie zgage. W poprzedniej ciąży mdłości zaczęły się od 7tc i skończyły wraz z pierwszym trymestrem. Może tym razem mnie to ominie 😄 oby!
|
|
|
#101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniówki 2018 😊
Cytat:
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zagapiłam sprawę i wizytę chciałam na 17tego maja a będę miała na 24go... Ehh długo ;(
Mogłabym pójść wcześniej ale do lekarza z poprzedniej ciąży i który nie będzie pracował w szpitalu w którym chce rodzic... No normalnie...
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
Styczniowki 2017 pozdrawiaja
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
|
#104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest tego jeden plus, że jak już pójdziesz to na pewno wszystko ładnie będzie widać. Ja też miałam iść do innego gina, a jednak idę do innego, raczej innej bo jak dziś mnie tamten poinformował to on jednak z urlopu wraca dopiero po 25.05 i może mnie przyjąć tydzień później. A wcześniej gadał zupełnie co innego i tylko termin wizyty kazal tydzień wcześniej potwierdzić A tyle to ja nie mam zamiaru czekać. Trudno. Będzie troszkę inaczej niż miało być ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 😊
Cytat:
|
|
#106 |
|
Wtajemniczenie
|
@donka, @furjatka, @konkardia
pozdrowienia dla Was Wykrakałam brak mdłości. Oto przyszły 🤢 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
No tak Mazajko... W pierwszej ciąży poleciałam w 5 tyg i za dwa tygodnie musiałam wracać na usg, teraz już nie mam takiego ciśnienia, bardziej na L4
Emeczka współczuję, choć czasem bym chciała bardziej czuć ciążę, jakoś spokojniejsza bym była. Mnie tzytzki bolą od 3 dnia od owu, a te zgago-mdłości to takie se są
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie z mdlosciami <3
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
To może i ja dołączę
![]() ostatni okres 2 kwiecień. Cykl- 30 dni +/- Robiłam testy 5 maja i 6 maja- po II krechy ![]() W sobotę 6 maja zrobiłam betę i dzisiaj odebrałam wynik- 677 ![]() idę dzisiaj do lekarza! Mam nadzieję, że już coś będzie widać
|
|
|
|
#110 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale sama chciałbym je mieć. Dziś od samego rana strasznie mnie brzuch boli ![]() Cytat:
trzymam kciuki za wizytę &&Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mazajko, umknęła mi ta informacja: czy Ty bierzesz progesteron? Albo czy masz możliwość pójść w ramach wyjątku do jakiegokolwiek lekarza? Warto sprawdzić, czy ten ból to nic poważnego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Styczniówki 2018 :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Mazajka92 Czas edycji: 2017-05-09 o 09:45 |
|
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama listopadowa 2017
|
|
|
#114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopiero wstałam niedawno, głód chyba napędza mdłości. Idę zaraz zjeść sniadanko, mam nadzieję, że się przyjmie 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O faktycznie zapomniałam o nospie. Właśnie wzięłam razem z magnezem. Dziękuje za radę Ps. O leżeniu z moimi dziewczynami to mogę zapomnieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() to i ja się witam nieśmiało to moja druga ciąża. Córka ma 3,5 roku i od dawna nudziła o rodzeństwo Udało się za pierwszym razem Termin mam na 6.01.2018, ale nie wiem czy wytrzymam do nowego roku. W każdym razie cieszę się, bo urodzi się w nowym domu Do lekarza idę w czwartek. Mam nadzieje, że zobaczę serduszko ![]() Brzuch mnie czasem pobolewa, ale do wytrzymania. Jajnik bolał mnie przez dwa dni. Dzisiaj jest lepiej. W poprzedniej ciąży prawie cały ten okres towarzyszył mi ból brzucha. Chyba mam niski próg bólu i czuję wszystko co się we mnie dzieje. Pierwszą ciążę źle wspominam. Dużo bólu, nerwów i płaczu. Plamiłam od 14tc. przez krwiaka. Leżałam prawie cały II trymestr. Dwa razy szpital. Boję się, że to się powtórzy. W dodatku mam macicę dwurożną i dziecko nie mogło się obrócić, więc cały czas jej główka była pod moim żebrem i musiałam mieć cc. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i mam fajną, zdrową i śliczną córeczkę. A i nie mam mdłości, aż się boje, że to zły objaw. Jestem za to strasznie senna. Odstawiłam dwa kubki kawy drastycznie i jest masakra. Aha i mam już mleko w piersiach, a raczej siarę. Karmiłam Maję 2,5 roku i znowu się zaczyna. Nie robiłam bety ani żadnych innych badań. Zrobić? w pierwszej też nie robiłam... czy to coś zmieni? w czw. idę do lekarza to może on mnie skieruje. Bierzecie magnez jaki? Edytowane przez LaLoca Czas edycji: 2017-05-09 o 14:45 |
|
|
|
#117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie biorę żadnego magnezu, chyba, że jest w składzie witamin które biorę femibion Natal 1. 🤔 Apropo bólu brzuchu, mnie wcale nie boli... czasem tylko czuje któryś jajnik ale to tylko przez chwilę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was mamusie
dołączam do wątku. Po 6 miesiącach starań udało nam się wreszcie termin mam na 8 stycznia czekam na wizytę która jest dopiero w przyszlym tygodniu, mam nadzieję że zobaczę zarodek i serduszko 😍 wysyłam dużo ciepła i cierpliwości 😙Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak samopoczucie ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.

odrzuciło mnie od słodyczy, na jajka nie mogę patrzeć, mięso - fuj. Jem, bo mi rozsądek nakazuje. Ze tez nie mogłam tak mieć przed ciąża! Byłabym szczuplejsza 

wciągam wszystko niczym mały odkurzacz normalnie 

A tyle to ja nie mam zamiaru czekać. Trudno. Będzie troszkę inaczej niż miało być