|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Bez przesady. Fontanna do zdaje sie do niedawna byla zrodlem wody pitnej. Poza tym uzywano ja do obmywania sie, rak, twarzy, a takze dla ochlody. Taka jest jej geneza. Dlatego dla mnie nie ma nic dziwnego w tym, ze dziecko pluska sie w fontannie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
A odnośnie marek karmiących publicznie - ostatnio rozmawiałam z koleżanką, że ona nie rozumiała nagonki na matki karmiące publicznie, dopóki sama nie zobaczyła takiej sytuacji. Nie rozumiała, że niektóre matki wywalają biust bez żadnej krępacji, bo sama by tak nie zrobiła (ma swoje dzieci), nie sądziła, że niektóre są aż tak bezpośrednie. Taki mały offtop, do sytuacji, będziesz matką to też tak będziesz tak robić/zachowywać się/zrozumiesz. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
A to wywalanie piersi to dla mnie w ogole jest jakies kuriozium, od dziecka obserwowalam, jak mama czy ciocie przykrywaly sie delikatnie pieluszka tetrowa, zanim "wywalily cycka", nikt nic nie widzial, dziecko sobie pilo. Wszystko mozna zrobic subtelnie jak sie chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo wiesz, mamy jeszcze fontanny takie jak we Włoszech na każdym kroku można spotkać, do napicia się wody i obmycia/ochłodzenia a wyglądają one tak: ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;74777916].
serio myślicie, że to odpowiednie miejsce na zabawę dzieci? ktoś inny napisał, że wystarczy, że się jakieś dziecko poślizgnie, głowę rozwali i krew znajdzie się w wodzie... to nie jest miejsce przystosowane do takich zabaw.[/QUOTE] Ja tak serio myślę. Smutne są takie fontanny z 3876 bajerów, ale bez życia. Naprawdę lepszy dla mnie jest taki widok pluskających się dzieciaków niż te bajery. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;74778426]Serio dałabyś się napić dziecku wody z fontanny?! Takiej jak wstawiłam?
Bo wiesz, mamy jeszcze fontanny takie jak we Włoszech na każdym kroku można spotkać, do napicia się wody i obmycia/ochłodzenia a wyglądają one tak: ![]() Ponadto 20 kroków dalej jest coś takiego, więc ja serio nie rozumiem wchodzenia do głównej fontanny: ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- To jedź sobie na basen czy nad jezioro jak oczekujesz takiego widoku pluskających się dzieci. To jest zwyczajnie niebezpieczne i niesmaczne i ani ładnie nie wygląda ani co... Ja lubię dzieci, lubię jak się cieszą ale lubię też jak mają normalnych rodziców. |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;74778526]Ponadto 20 kroków dalej jest coś takiego, więc ja serio nie rozumiem wchodzenia do głównej fontanny:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- To jedź sobie na basen czy nad jezioro jak oczekujesz takiego widoku pluskających się dzieci. To jest zwyczajnie niebezpieczne i niesmaczne i ani ładnie nie wygląda ani co... Ja lubię dzieci, lubię jak się cieszą ale lubię też jak mają normalnych rodziców.[/QUOTE] A ja nie lubię dzieci i wkurza mnie, że nie mogę w pobliżu fontanny przejść, żeby nie zostać ochlapaną wodą, której nie dotknęłabym jakby mi stówę dawali. Róbta, co chceta, ale wychowujcie te swoje bachory, bo normalnie przejść się nie da, a weź zwróć uwagę, to dopiero święte krowy, bo to tylko dzieci, a jest gorąco, zaraz wyschnę. Fontanny miejskie nie są do kąpania. To element dekoracyjny. Co innego włożyć rękę siedząc na brzegu, a co innego latać w majtach, niezależnie od wieku.
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
U mnie w mieście jest na głównym placu "sztuczna rzeka" - płynie sobie woda w takim korytku, wzdłuż położenia prawdziwej rzeki, która jest puszczona kanałami pod ziemią. Pomyślcie, co tam się dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#101 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
Tam faktycznie można zaobserwować gromady dzieci w kostiumach kąpielowych. Generalnie z perspektywy dziecka rozumiem, że nie można przejść obojętnie obok fontanny, ale te kostiumy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
To o odsikiwaniu dzieci było tu czy na ozm?
Cieszyłam się, że to zjawisko jest mi znane jedynie w teorii. A tu buch, środek dnia, na trawniku przy parkingu młoda madka odsikiwała na oko 3-letnie dziecko. O jakieś 3 metry od wejścia do hipermarketu (w którym akurat toalety należą do tych mniej obrzydliwych). |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7478074 1]To o odsikiwaniu dzieci było tu czy na ozm?
Cieszyłam się, że to zjawisko jest mi znane jedynie w teorii. A tu buch, środek dnia, na trawniku przy parkingu młoda madka odsikiwała na oko 3-letnie dziecko. O jakieś 3 metry od wejścia do hipermarketu (w którym akurat toalety należą do tych mniej obrzydliwych).[/QUOTE] Niby tak, ale co robisz jak dziecko krzyczy: mama siku, już ja nie wytrzymam, mama ja sikam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli robi to na uboczu pewnie nawet nie zauważę, tak jak i Pana na kocu w parku, gdzieś dalej od alejki. Jednak karmienie centralnie gdzieś na środku, że trudno nie zauważyć, przeszkadza mi tak samo jak Pan bez koszulki w centrum miasta. ___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ![]() Edytowane przez _Selina_ Czas edycji: 2017-06-19 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7478137 6]Trzylatek nie wytrzyma PÓŁ MINUTY na dotarcie do toalety w supermarkecie, który obsikuje?[/QUOTE]
Czasem nie. |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7478137 6]Trzylatek nie wytrzyma PÓŁ MINUTY na dotarcie do toalety w supermarkecie, który obsikuje?[/QUOTE]
To wcale nie musi być 3-latek a znam przypadki i 3 latków, które jeszcze na spacery w pampersach chodzą bo nie wytrzymują. Nie są jeszcze nauczone jak się wstrzymuje siku. Ba, nie potrafią szczególnie chłopcy skorzystać z toalety tylko nocnik. Do toalety jak idą to trzeba im mówić żeby usiadły bo jak stoją to załatwiają się na deskę bo nie wiedzą, że penisa należy przytrzymać aby trafić do sedesu (a jak siedzą to nie wiedzą że też należy go skierować do dołu i wraz do góry na deskę robią). Tyle co ja się naoglądałam w przedszkolu we wrześniu w 3-latkach to moje. |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Nie znam się na trzylatkach ale wierzę że czasami dziecko np w ferworze zabawy za późno się kapnie ze chce siku i jest prawie za późno.
No i ja jestem z tych co to karmią (karmily) publicznie i nie zasłanialam się często żadnymi chustkami bo to niewygodne, nie widzisz co robisz, dziecko się wścieka itp. Karmiłam wszędzie i nie sądzę żebym wywalala cyca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#109 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7478175 6]Dużo rozumiem, ale ta konkretna sytuacja to dla mnie totalna abstrakcja. Nie przesadzam, gdy mówię o tej odległości. Dla mnie to dystans do pokonania w kilka sekund, dla dziecka w tym wieku niech już będzie pół minuty.[/QUOTE]
Super, że znasz lokalizację toalety, nie wpadlaś na to, że może mam nie wiedziała gdzie w tym centrum jest toaleta i nie chciała ryzykować czasu na jej szukanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na marginesie - do karmienia piersią, nawet niezbyt dyskretnego, nawet w miejscach bardzo publicznych, absolutnie nic nie mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Grażyna z dzieckiem u fryzjera. Mama na fotelu z farbą na głowie "odganiala" córeczkę (lat ok 4) do innych klientów (a pokaz pani co masz w plecaczku, a zobacz co tam pani w gazetce oglada itp), by móc sobie z fryzjerka pogadać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziecko Grażki jest tak cudowne że każdy marzy aby je zabawiać. ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Zgadzam się :tak: ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Też się brzydzę tej wody, fu
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
mnie tam sikajace dziecko nie rusza
![]() w fontannie nie pozwoliłabym swojemu dziecku sie wykapac z prostej przyczyny- tam jest obieg zamkniety, nie chloruja czyli bakterii mnóstwo ![]() ale sikajace dzieci, fonnatny itd to pikus w porównianu z tą oto parą januszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego 90% mojej kolekcji mam upchane w kartonach, za fotelem ![]() Bydgoszcz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
BAN stały
|
Niby można się "pluskać", ale obawiałbym się o czystość wody w dolnym odcinku Brdy
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Ja moze zle mysle, nie znam sie na biologii, ale: jezioro to przeciez tez obieg zamkniety, prawda? czyli tez jest brudne, jak fontanna?
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.