![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Kurcze, a ja nic sobie nie wybrałam... Dostałam łóżeczko i przewijak na nie też, tylko "wkład" przewijaka dokupię na allegro nowy i prześcieradełka + te podkłady czy maty nieprzemakalne. Myślę, ze względu na miejsce w pokoju najpraktyczniejszy będzie na łóżeczko. Nasze łóżeczko jest takie coś jak Cay zalinkowałaś, ale bez białej farby, jasne drewno. Wcześniej tylko za białymi się rozglądałam, ale wiecie "darowanemu koniowi..."
![]() Też myślałam o tej najprostszej komodzie z Ikei dla dzieciaczka, ale wydaje mi się, że nie pomieszczę w niej rzeczy dla dziecka. Już teraz zajmują sporo miejsca w mojej komodzie (naprawdę dużej), a na pewno jeszcze dokupimy trochę rzeczy. Na koniec dnia powiem Wam śmieszną rzecz, że jak robię siku to mnie mały kopie niemal za każdym razem ![]() Dobrej nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Laseczki, które pokazywały ostatnio ciążowe spodnie (jeansy)! Przepraszam, ale nie chce mi się przeglądać poprzedniego wątku, bo na telefonie to nie robota, możecie mi napisać gdzie je kupilyscie - jaki sklep lub strona internetowa? Bo mnie zostały wyłącznie przetarte legginsy. Musze koniecznie kupić spodnie na jesien/zimę.
![]()
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Pojawiały się też z h&m.
Dziewczyny, piszcie, piszcie o przewijakach. Byłam przekonana, że komoda z przewijakiem to najlepszy wybór, ale teraz jak Was czytam to chyba zrezygnuje. Jak najwygodniej przewijać bobasa? Cay, super łóżeczko, nie wiem czy sama się na nie nie zdecyduje, bo czegoś takiego szukaliśmy. Pytanie: czego potrzebujemy przez pierwszy rok z mebli? Łóżeczko, jakąś formę przewijaka... No i właśnie: ile miejsca na ciuszki itp. Taka komoda jak ta z Ikei powyżej wystarczy? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Styczniówki 2018 - część II
My dokupujemy nadstawke nad pralke, z szafy duzej przeniose reczniki i kosmetyki z komody, ktora robi za toaletke, rzeczy nasze z komody do szafy i w ten sposob mam wolna cala duza komode. Tez najprostsza z IKEA z serii Brimnes.
A lozeczko moja mama nam kupuje i uparla sie, aby bylo z funkcja tapczanika, wiec wstepnie wybralam takie: https://mamaania.com.pl/Biale-Lozecz...LL-140x70.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#96 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla malej miałam komode z biedronki (4 szuflady, dwie otwierane strony) + do przewijaka te takie dedykowane pojemniki z ikea np na pampersy i to mi w zupełności wystatczylo ![]() ![]() L Teraz malej chce pokoj zrobic i musze wyruszyc wlasnie do ikei bo bardzo podobają mi sie ich meble Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez cooos_ik Czas edycji: 2017-08-27 o 07:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny ![]() Fiołek, o tych Klupś poczytaj może. Ja na początku bardzo chciałam tod nich łóżeczko, ale sporo osób narzeka na ich wykonanie. Wczoraj dokładnie to z sówkami widziałam w Askocie i faktycznie inne firmy wyglądają na solidniejsze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Też się czailam na meble Klupś, ale im więcej czytam opinii i recenzji tym bardziej jestem zniechęcona. A to niedomalowane, a to niestabilne, slaba jakoś wykonania, zadziory na szczeblach itp itd. My chyba jednak wybierzemy łóżeczko z IKEA. Zwykle podstawowe, bez szmerow-bajerów. Do tego komoda, przewijak ale raczej taki nakładany (nie razem z komoda). Marzy mi sie fotel do karmienia 😊
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chciałam dużo wydać, a są porządnie wykonane 😊 Jest taki wybór łóżeczek że można zgłupieć, prawie tak jak z wózkami. Fajne jest to z funkcją tapczanika 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() łóżeczko dobrze kupić trochę większe niż tylko dla maluszka, wtedy posłuży dziecku przez kilka lat. I najlepiej takie z wyjmowanymi szczebelkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Także jak ktoś ma mniejszy budżet to Klupś nie jest jakiś zły. Dzień dobry ![]() ja nie wiem jakie meble kupie bo nie mam zielonego pojęcia gdzie ja nawet komodę zmieszczę ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, macie osobny pokoik dla malucha czy "wciskacie" go w sypialni? Bo widze ze wiekszosc planuje tylko komode. Ja myslalam raczej od razu o zestawie, komoda plus szafa, ew. jakis regalik, tak zeby to juz bylo na dluzej. Lozeczko na poczatku planuje w sypialni, a wlasciwie to mysle nad dostawka lub koszem mojzesza.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#104 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Dopiero nadrobiłam po weekendzie (który dla mnie się skończył, bo dziś wyjątkowo pracuję ![]() ![]() W piątek urodziny siostry TŻ udane, poznałam ciocię (i jednocześnie chrzestną TŻ), która stwierdziła, że... miała sen o narodzinach chłopca, więc Maleństwo to chłopiec lub oznacza to metaforycznie ponowne narodziny TŻ ![]() ![]() ![]() ![]() Obejrzeliśmy mieszkanie, podoba nam się i jesteśmy zdecydowani, chociaż nie ma ogrodu, to jest wielki taras, klimatyzacja, urządzone i minimalnie droższe od naszego obecnego. Oby udało nam się wszystko dograć, bo mamy umowę do końca października na obecne mieszkanie, więc chętnie przeprowadziliśmy się pod koniec września, tylko czy nie będziemy musieli płacić też za październik w takim razie nawet jeśli wypowiemy umowę teraz ![]() Poza tym od mniej więcej tygodnia czułam bóle w kroczu ![]() ![]()
#105 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jaka komode z ikei pokazywalyscie wiec powiem ile mi zajmuja szuflad z ikei stuva ciuchy dla maluszka. 7 szuflad. Do tego szuflada na pieluchy tetrowe/flanelowe. Podwojna szuflada na posciel. No i szafa do powieszenia bluzy kombinezony kurtki. Plus szuflada na kosmetyki, chusteczki pampersy. Troche tego jest
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
My robimy kącik dla dziecka w naszej sypialni. Dopiero jak podrosnie to zamierzamy jeden pokój przeznaczyć na pokój dla dziecka, ale to się wiąże z dużymi manewrami meblowymi, bo trzeba będzie z tego pokoju wynieść większość mebli i ulokować gdzieś indziej a mebelki dla dziecka wstawić. Dlatego się z tym nie spieszymy, bo nie wiem kiedy dziecko będzie gotowe na to, żeby zamieszkać w swoim pokoju.
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Hmm, jak się nie zmieszczę do komody to albo dokupię szufladę do łóżeczka, albo wygospodaruje 1-2 półki w mojej szafie. |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Za niecałe 2 lata się przeprowadzamy więc nie inwestuję specjalnie w meble, po prostu my się przeniesiemy do salonu a dzieciowi urządzimy pokoik w naszej obecnej sypialni. Wstawię tam fotel rozkładany małą komodę i łóżeczko, obawiam się że więcej się nie wciśnie. Cytat:
Fajnie, że Wam się udało znaleźć odpowiednie mieszkanie, teraz już powinno być z górki 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie dobrze jest na początek mniejsze mieszkanko, zanim człowiek coś kupi to 10 razy się zastanowi i nie znosi gratów niepotrzebnych 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
My ustawimy łóżeczko w sypialni, chociaż pokoik dla dziecka już czeka. To będzie sporym ułatwieniem, ciężko by było często wstawać w nocy i przejść się po mieszkaniu kilka razy na noc do dziecka. Poza tym elektroniczna niania da mi znać jak dziecko zacznie marudzić, ale cisza czasami też nie jest dobra, wolę mieć dziecko pod ręką i widzieć, czy nie zakrywa mu nic buźki itp.
Jak podrośnie to wyniesiemy łóżeczko do jego pokoju, ale zaangażujemy przy tym dziecko, żeby nie było szoku dlaczego teraz ma spać tam ![]() Megara trzymamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
My mamy 20m2 sypialnie, wiec na spokojnie upchne tam lozeczko, a nawet szafe, ale zalezy mi na lozeczku z szuflada, wiec sie raczej pomiescimy ze wszystkim bez dodatkowej szafy.
W pazdzierniku bedziemy odswiezenie sypialni i przemeblowanie, wiec zobaczymy jak to poustawiamy. A o tym Klupsiu jeszcze w takim razie poczytam. Nie rozgladalam sie za tymi lozeczkami, tylko moja mama wypatrzyl i jej przytaknelam. Nie mam jeszcze weny do zakupow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy 4 pokojowe mieszkanie ale każde pomieszczenie wykorzystane a i te pokoje nie są duże. Sypialnie mamy ok 11m2 ale akurat łóżko i duża szafa, na łóżeczko nie ma miejsca. Aczkolwiek nie będę chyba nic kupować, zobaczę co się przyda w trakcie. Myślę, że będę po prostu z dwójką spała w łóżku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Czeeść!
Co do komody z Ikei- szczególnie MALM, to trzeba pamiętać że ją TRZEBA przykręcić do ściany. Po wyjęciu dwóch szuflad się przechyla do przodu więc ze względów bezpieczeństwa ![]() Fotel już dostałam od męża- też z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...049/#/20343224 Polecam bardzo wygodny, wydaje mi się, że do karmienia w sam raz ![]() Majaaaaa ja mam jedne jeansy z H&M, są fajne. Drugie z MAMALICIOUS kupione na allegro, też są fajne, mają dodatkową regulację w biodrach przez wszyte gumki po obwodzie. agaciaaas my póki co idziemy na łatwiznę i Mała będzie spała z nami w sypialni, potem się prawdopodobnie przeniesiemy do salonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2017-11-09 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Ahhh i zapomniałam. Jakby komuś było bało kopniaków i harców w brzuchu to polecam wyjście do kina
![]() ![]() I chyba Mała już słyszy. Póki co reaguje na Elvisa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
.
Edytowane przez Cay Czas edycji: 2017-11-09 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Hej kobitki melduje, że w piątek miałam prenatalne dzidzuś od połówkowego przez 8 dni przybrała 120g i ważył w piątek 410g (20t3d) krew również pobierali co mnie zdziwiło, bo myślałam, że to tylko na pierwszych prenatalnych pobierają pappa itp. Jutro mam wizytę u swojego gina i kapke lipa bo morfologia bardzo mi spadła hemoglobina 10,5 pozostałe też dość sporo poniżej normy w moczu wykryty szczawian wapnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Ania1986l gratuluje usanej wizyty, a wyniki napewno bedzie mozna dieta i suplementami poprawic
_toja tez wlasnie mam wrazenie, ze moje dziecko bardziej reaguje na halas. Tylko jak gdzies glosniej gra muzyka to od razu tanczy w brzuchu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cay tak jak mówisz, dzidziuś nie lubi dudnienia i hałasów, niskie dźwięki łatwo się nie odbijają i docierają do dziecka bez problemu. Ja unikam, już mój mały i tak jest cały czas aktywny, takze u mnie wchodzi w grę tylko spokojna muzyka (mały i tak ma ją chyba w nosie) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.