|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ona chce trójkąta z kobietą
Ja nie potrafię zrozumieć jak dorosła dojrzała kobieta może sądzić, że nagle z faceta, który nic do niej nie czuje oprócz porzadania i nie chce inaczej spędzać czasu niż tylko w łóżku nagle od tego się w niej zakocha. Ten scenariusz brzmi jak do zdesperowanej 14latki.
|
|
#92 |
|
BAN stały
|
Owieczko, nie będę opowiadał o relacji koleżanki z jej mężem, bo
a) mało o tym wiem; b) to nie ma nic do rzeczy. Wątpię by koleżanka miała kogoś jeszcze, bo i tak się boi że ktoś może ją przyuwazyc ze mną. A więcej osób, to większe ryzyko. |
|
|
|
|
#93 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli Autor widzi że kobieta się angażuje lepiej relacje wychłodzić i odsunąć się bo nie wiadomo co ona zrobi. Może zatruć życie Autorowi na kilka lat a może nie robić problemów Sądze że jest sporo kobiet zainteresowanych niezobowiązującym układem a nieskłonnych do angażowania się.---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Autorze jaki masz teraz stosunek do tego wszystkiego? Mówię Ci jej stan cywilny nie blokuje jej, aby zakochała się w Tobie. Baa nawet w SZCZESLIWYCH małżeństwach zdarzają się zauroczenia kimś innym. Wg mnie skoro zalozyles wątek to czujesz, że coś wisi w powietrzu i to wystarczajacy powód by poszukać kogoś innego na taki układ, a z nią dac spokój.
|
|
#95 |
|
Gazela inteligencji
|
A wydawałoby się, ze wchodząc w układ z mężatką jest jeszcze mniejsze ryzyko na zaangażowanie
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Czy ja wiem czy tak warto podpierac się statystykami jeśli chodzi o uczucia i psychike drugiej osoby?
|
|
#97 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nope. Emocje się zawsze mogą pojawić. Kwestia co z nimi się zrobi.
|
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
Zakładając ten temat już wymieniłem parę prywatnych wiadomości z moderatorem neyra. Bo już raz się tu udzielałem na forum, z podobnym zresztą loginem.
Ostatnie miesiące generalnie mam skomplikowane. W poprzednim temacie miałem podobny/niepodobny problem. Nie tak bardzo dawno zresztą. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=77491971 Opisałem wtedy mój przypadek szukając potwierdzenia słuszności decyzji o której z kimś rozmawiałem. I w sumie taką też podjąłem. Nie napisałem wtedy także o tym że dopiero co poznałem koleżankę z tego tematu. Dlaczego? Bo tak jak i teraz nie traktuję tego jako coś istotnego, dłuższego. A i zaciemniłoby obraz tamtego tematu. No ale zacząłem mieć wątpliwości. I stąd obecny temat. Opis powyżej, dla zobrazowania mojej sytuacji z perspektywy czasu. I tak, mam jakiś problem ze sobą. Edytowane przez clintjones Czas edycji: 2017-10-26 o 21:44 |
|
|
|
|
#99 |
|
Gazela inteligencji
|
O jeżu
a z tamtą, z którą nie chciałeś podjąć tematu wtedy zerwałeś znajomość? Mam nadzieję, że takKomplikujesz sobie życie na własne życzenie Co cię teraz tak na szczerość zebrało?
Edytowane przez kalor Czas edycji: 2017-10-26 o 21:48 |
|
|
|
|
#100 |
|
BAN stały
|
Wyprowadziłem się, bo pewna osoba powiedziała mi, że czas dorosnąć.
Z dziewczyną o której wtedy pisałem zerwałem. To nie ewoluowało, a ja i tak nie miałem czasu na poświęcanie temu więcej czasu. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- I tak to było już na wizażu i tak. Moderatorzy widać wiedzą, że ja to ja, to nie ma czego ukrywać. |
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
Serio ? Masz ją za takie dno ze pomyślałeś że trójkąt proponuje aby Cię zatrzymać ??
Nigdy bym na to nie wpadła. Myślę jak ktoś jest zaangażowany to ciężko myśleć o trójkącie. Ale to moja opinia.
|
|
#102 |
|
BAN stały
|
gryzelda, dlatego pytam.
Nie mam jej za "takie dno". |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli to jej fantazja, to chyba jednak będzie zainteresowana.
|
|
|
#104 |
|
BAN stały
|
Powracam do wątku.
Nie było trójkąta. Powoli nasza "znajomość" jakby wygasa, co jest chyba czymś naturalnym. Ale nie o tym chciałem. Wczoraj napisała do mnie dość lakonicznie, że źle się czuje i wysłała swoje foto. Wyraźnie widać śliwę pod okiem. Pytam co się stało, a ona abym się domyślił. Więc pytam, czy to sprawka męża. Odczytała ale już nie odpisała. Nie wiem co mam z tym zrobić. Czy tak to zostawić, czy przekonywać ją aby poszła na policję, o ile nie poszła?? |
|
|
|
|
#105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Gazela inteligencji
|
Plus lepiej przyspiesz koniec tej relacji.
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
Chcecie powiedzieć, że zmyśla? Że to jakaś prowokacja?
A co jeśli nie? Trochę czuję się odpowiedzialny aby się tym zainteresować i jakoś pomóc. Ale nie wiem jak |
|
|
|
|
#108 |
|
Gazela inteligencji
|
Dlaczego czujesz się odpowiedzialny? Możesz jej poradzić, żeby poszła na policję, ale jeśli ona nie ma takiej woli, to raczej nic nie możesz zrobic.
|
|
#109 |
|
BAN stały
|
Bo mimo wszystko jakoś się jednak poznaliśmy. I przecież jak ma jakiś problem to się teraz nie odwrócę na pięcie i nie powiem "nara!".
A może jej mąż się dowiedział o wszystkim i to przez to? Już to dziś jej napisałem. Ale znów nie odpisała. Nie wiem o co chodzi. |
|
|
|
|
#110 |
|
Gazela inteligencji
|
Ale nie miałeś zamiaru w ogóle miec z nią jakichkolwiek relacji poza seksem, z tego co pisałeś. Nie chciałeś wiedzieć jak ona się czuje. Przecież po to wszedłeś w relacje z mężatką, nie? Żeby nie mieć takich problemów. Co chcesz teraz zrobic, uratować ją? Jeśli nie chce pójść na policję ani się rozstać z mężem, to nie ma opcji.
|
|
#111 | |
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() To chyba najprostsze wyjaśnienie. Chyba nie trwałaby przy facecie, który ją regularnie tłucze? |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
ale jeśli naprawdę nie chcesz od niej niczego więcej, to twoja reakcja może doprowadzić do tego, ze bardzo trudno będzie ci się od niej uwolnić
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
I ona dobrze o tym wie. Nikt jej nie zabrania iść na policję. Ale woli wzbudzać w Tobie ciekawość pomieszaną z poczuciem winy. Manipuluje Tobą i tyle. Nie bądź naiwny.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Trochę zawsze współczuję tym cichym ofiarom tego forum, czyli osobom na temat których jest wątek, ale nie mają o tym zielonego pojęcia i nie mogą się bronić...
Ta kobieta faktycznie może być jakąś socjopatyczną manipulantką ala bohaterka Gone Girl, ale równie dobrze może być tak, jak podejrzewa autor wątku: mąż się dowiedział o romansie i ją pobił, zabrał telefon, itd. Dziwna, nietypowa sytuacja, ale na boga, nie odmawiajmy autorowi wątku ludzkich odruchów. Fakt, że się o nią martwi świadczy o tym, że nie jest psychopatą. No bo co to znaczy "łączy nas tylko seks"? Przecież nie jest to jakiś bezosobowy akt i uprawiasz seks z randomowymi genitaliami ala glory holes. Przez seks tak naprawdę najlepiej poznaje się człowieka i zawsze tworzy się przy tym duża więź, nawet jeśli nie łączy się z zakochaniem. Tak czy siak - ja bym polecała autorowi wątku, aby jednak zainteresował się sprawą. Spróbował dotrzeć do tej kobiety. I dowiedział się czy to był blef czy prawda. Jeśli prawda, to najzwyczajniej w świecie powinien ją wesprzeć. Porozmawiać, pocieszyć, być dla niej, dodać siły i pewności siebie. Jak osobę, która jest ważna w twoim życiu, nawet nie w sensie romantycznym, tylko takim najzwyczajniej ludzkim. A jeśli to wszystko manipulacja - to zwiewać jak najszybciej, jak najdalej na drugi koniec kontynentu
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jest żal osób, które są zdradzane.
Osobiście mam alergię na "domyśl się".
|
|
#118 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Ja też.
|
|
|
|
#119 |
|
BAN stały
|
Dobrze,
dla świętej jasności, bicia absolutnie nie pochwalam, żeby nie było. Ale ta pani wdała się z tobą w romans bo bardzo jej się ta idea podobala. No chyba tortu z lukrową pochwałą się nie spodziewała? Od męża zawsze też moze odejść. Plus zagryweczki z rodzaju domyśl się i udawanie, że unikanie tematu. Powodzenia. A ty jak chcesz ratuj tę zwiewną nimfę na siłę. Napisałeś co powinna zrobić i jej sprawa co zrobi. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2017-12-09 o 17:23 |
|
|
|
|
#120 |
|
Werter
|
Powinieneś jej pomóc, jak przekonać do zgłoszenia tego, porozmawiać, ale najpierw daj jasno do zrozumienia, że kończysz tę znajomość
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

Sądze że jest sporo kobiet zainteresowanych niezobowiązującym układem a nieskłonnych do angażowania się.